- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeryFlash
veterán
válasz
Pécsi gyerek #45439 üzenetére
Azért ez nem életed üzlete, 2 haveromnak kellett szerezni videokártyát utóbbi 1 hónapban, az egyik vett egy 1 éves garis 1060-at 45-ért a másik 60-ért egy 1070-et szintén garis.
-
syberia
veterán
válasz
Pécsi gyerek #45450 üzenetére
-
.Ishi.
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #45430 üzenetére
Gratula!
[link]
-
válasz
Pécsi gyerek #45442 üzenetére
Eszembe jutott, hogy miért nem 480 vagy 580 lett, de aztán az is, hogy az 1060 kellemesen alacsony fogyasztással bír. Volt nekem is, jó kis kártya az, bár az újabb játékokban kezd lemaradni a 480/580-tól.
Teljen benne örömöd!
-
Z_A_P
addikt
válasz
Pécsi gyerek #45439 üzenetére
ez 55 volt majdnem 2,5 év garival,
~40-re jott ki par hete a vadi uj XFX 580 8G (alza kupon + ajandek elpasszolas)
-
válasz
Sosem akartál te AMD-t venni.
-
Raymond
titán
válasz
Gratula az uj kartyahoz
-
Jacek
veterán
válasz
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Furán néz ki annak a Radeonnak a doboza, szerintem átvertek...
-
válasz
Pécsi gyerek #45281 üzenetére
van még két másik slide is, de meg kell várnia valós teszteket szerintem. nem rossz ez ennyiért azt gondolom,de ha belőtték volna 249$ ra akkor kifejezetten jó lenne.
-
Jacek
veterán
válasz
Pécsi gyerek #45241 üzenetére
-
Jacek
veterán
válasz
Pécsi gyerek #45234 üzenetére
Fotozd le a kezedben majd a kártyát pukkantok egy pezsit
-
távcsőves
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #45044 üzenetére
Én, mint parafenomén. .
Meg kötő..
-
távcsőves
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #45022 üzenetére
Pedig a jelek szerint érdekel. És nem is érdemtelenül kaptad. A bejgli legyen veletek!
-
X2N
őstag
válasz
Pécsi gyerek #44852 üzenetére
Ha sokallod az új kártya árát, vagy ódzkodsz a külföldi rendeléstől akkor nézhetsz valamit apróról. Már unalmas folyton ezt olvasni a fórumon hogy mindenki panaszkodik az árak miatt. Ha túl drága a kártya mert eleve túl van árazva akkor nem kell megvenni. Itt most nem olyan teljesítményű kártyákról van szó amit ne kaphattál volna meg 3 évvel ezelőtt... A piac majd beszabályoza az árakat ha nem lesz kereslet. Arra viszont kíváncsi lennék meddig tudják ezt csinálni a gyártók, én nem láttam a bányászláz lecsengése után hatalmas áreséseket, a piac egyre szűkül, ráadásul jönnek az új konzolok. Meddig lehet sz#patni a népet ezekkel az árakkal? Vagy ezt is megoldják mert nem termelnek eleget?
A saját piacukat akarják kinyírni? Nvidia cseppet sem tart az új konzoloktól?
-
Jacek
veterán
válasz
Pécsi gyerek #44845 üzenetére
-
válasz
Pécsi gyerek #44838 üzenetére
de nem értem mit vártál? hogy 130 dollár lesz vagy mit? lehet én vagyok nagystílű,de olyan mindegy ez a pár ezres még ebben a kategóriában is. 5500 Xt most jelent meg, nemsokára beáll az ára 5 -6 ezer forint lesz köztük( 1650S vs 5500XT) gyártótól függően.( ilyen fogyasztással még a legolcsóbbat is simán be merném vállalni mindkettőből) Aki radeont akar venni akkor megveheti aki meg Nv-t az is megteheti nagyjából azonos kategóriában azonos árral.
helyedben már rég elengedtem volna ezt a dolgot. Látod a teljesítményüket látod az árukat aztán vedd amelyik gyártó szimpatikusabb neked, mert szerintem az ár és a teljesítmény nem befolyásoló a legtöbb embernek ilyen kicsi eltéréssel max az 1660 ami még megfontolandó.. 60 K vs 67 K vagy 72 K az 1660. kb.10 ezer forintos difivel tudsz venni összesen 3 féle típusú kártyát, ilyen nem igen volt még...
Polaris meg ott van ahol, nem piackövetően normális az árazása véleményem szerint egyszerűen valahogy ki kell árulni ezeket , még ha szinte gyártási áron is.Elég jól tudom hogy működnek az ilyen jellegű cégeknél ezek a dolgok.Van egyfajta hallgatólagos vagy akár háttérben lebeszélt kommunikáció. AMD nagyon jól tudja hogy nem tud ész nélkül belekezdeni egy árháborúba Nvidiával, mert a zöldek nyeresége nagyjából csak a gamer szegmenst figyelembe véve is több mint a pirosaknak a CPU-VGa együttessel. ha AMD árháborút kezd abból rosszul jön ki, mert Nvidiának van miből és hova leáraznia.
Szerintem Lisa tisztában van vele mennyire húzhatja meg még az oroszlán bajszát , hogy az ne fájjon neki.
Ha most Nvidia megrázza magát és leviszi 20-25 % kal az árait akkor kb az egész Navi felejtős és ezzel még csak nem is bukná a nyereségének a nagy részét, mert közben megnőne az eladásuk.
Hidd el az árháború az amit a cégek a legjobban el akarnak kerülni egy kevés szereplővel működő piacon. Én a dohányiparban dolgozom, nálunk ez már bevett szokás hogy mindenki tudja hol a helye és melyik cég melyikhez és hova áraz és mit vesz tudomásul a piacvezető cég még anélkül, hogy az fájna neki vagy lépést tenne ellene..
Szerintem ügyesen árazzák a navikat 5500 XT nem rossz, nem is kiemelkedő, ha erre vártál simán megvehető kártya nem hinném, hogy utána vernéd a fejedet a falba miért nem 1650 S-t vettél a teljesítményük vagy áruk alapján nézve. -
távcsőves
senior tag
válasz
"Pár ezres még és vehet az ember Gtx 1660 supert 88000 ft-ért. Na mi a probléma?
"
Halleluja! Átment.
Amúgy Amazonról rendelni nem ördögtől való, és végképp nem lehetetlen. Ha az Emag megfelelő garancia szempontjából, az Amazon is pont ugyanolyan jó.
-
Jacek
veterán
válasz
Mi a probléma? Neked hogy a balkánon élsz
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #44829 üzenetére
1650 super van 60 kürül is, 59190 iponon, szóval amdnek lejjebb kell mennie az árral mindenképpen
-
Devid_81
félisten
válasz
Pécsi gyerek #44829 üzenetére
Pedig f.ss@ lehet huzni az 5500XT-ket a Wccftech szerint, mintha az nVidia kartyakon nem lehetne OC-zni semmit
legjobb resz:
Without any further ado, here is a screenshot of the RX 5500XT running at 2.1 GHz:
Close enoughItt a teljes cikk annak akit erdekel
-
válasz
Pécsi gyerek #44827 üzenetére
120 nem lehet az 5600XT, mert azt a slotot már foglalja az 5700. Legfeljebb 105k lehetne az 5600XT, 90 körül az 5600, az 5500XT meg le kéne menjen 75k környékére. Szerintem.
-
Jacek
veterán
válasz
Pécsi gyerek #44824 üzenetére
Én is mint látod
-
Jacek
veterán
válasz
Pécsi gyerek #44821 üzenetére
magyarok magyar boltbol oriasi :D
Szerintem varj az elso NER Orban1 Ti-re es akkor megvalosulhat a magyarok magyar boltbol magyar termeket -
Jacek
veterán
válasz
Pécsi gyerek #44815 üzenetére
Oké igazad van, okos vagy!
Magyarországon blokkolva van az amazon meg ilyenek?Légyszives ignoráld a postjaimat nehogy ezek a külföldi árak össze zavarjanak.
-
Jacek
veterán
válasz
Pécsi gyerek #44811 üzenetére
Értem én hogy neked MO a világ közepe
Gondoltam tájékoztató jelleggel berakom hogy talán kicsit érdemes annak várni aki nem csak fikázni és hisztizni jár ide, hogy előbb vagy utóbb MO-n is ennyibe fog kerülni mert a svéd áfa 25% majdnem annyi mint a magyar.
Ugyanis otthonról is lehet ám rendelni külföldről pl amazon stb se nem drágább a gariztatás sem gond de gondolom a hisztéria közben ez eszedbe sem jutott....
Gondolom ha 60 lenne akkor is menne a hisztiViszlát..
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #44788 üzenetére
Várj még a ph reviewra, az itteni tesztben majd a rtx 2070-et is befogattja vele Abu, dönts az alapján!
-
válasz
Pécsi gyerek #44797 üzenetére
Megértem, én is kíváncsi voltam rá, mit hoznak ebben a szegmensben, de baljós árnyak gyülekeztek és azt sugallták, nem lesz ez megváltás. Nem is lett.
Jó lenne, ha a TechPowerUp csinálna egy 5500XT tesztet, náluk aztán látszana, hogy hol helyezkedik el a többihez képest és perf/$ szinten mennyire éri meg.
-
válasz
Pécsi gyerek #44795 üzenetére
Mondtuk, hogy vegyék NV-t, de makacs gyerek vagy te pécsi!
-
Simid
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #44793 üzenetére
Lehet, hogy ezt te szarkasztikusan írod, de szerintem tényleg az a helyzet, hogy nem akarnak sokat eladni. Keveset tudnak/akarnak gyártani. Úgy vannak vele, ha kell ennyiért vigyed, ha nem úgyis jó. Én is inkább CPU-t gyártatnék a helyükben azokon a 7nm-es gyártósorokon.
-
Devid_81
félisten
válasz
Pécsi gyerek #44786 üzenetére
Pedig Te nagyon vartad
-
válasz
Pécsi gyerek #44700 üzenetére
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #44632 üzenetére
Ez nem siras, csak semmi ertelme.
Van kartya olyan parameterekkel amilyet akarsz, de hat barcsak AMD oldalon is letezne.Mi ertelme a "tobb valasztasnak", ha letezik a termek ami neked megfelel?
Tyrel:
Neked kb ugyanez. Itt pont van ertelme a "partmentessegnek". A kartyat kell nezni.
Paran jonnek a " jo lenne ha az AMD odacsapna az Nvidianak" kommentekkel, holott az Nvidia es a termekei koszoni szepen jol vannak.Ha mar valasztas es verseny a szoveg, pont hogy az Nvidianak kene az AMD-nek odacsapni es az usereknek az AMD-t kene szapulni, hogy igy 4-5 ev utan jojjenek mar ki ertelmes alternativakkal.
Gondolom ilyen szemszogbol meg nem neztel ra a dologra. -
távcsőves
senior tag
válasz
Hé Öccsi! Gtx1660S.. Szívesen.
-
válasz
Ne idegeskedj, árt a szépségednek!
-
távcsőves
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #44618 üzenetére
Folytasd.
Jobban megérted, ha rákeresel a h.sz.-eidre itt. Megéri.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #44618 üzenetére
Kerdes ennek mi ertelme.
Nem te vagy az elso aki hasonlokat ir:
- Uhh hat jo lenne ez a AMD vga csak kisebb fogyasztassal meg jobb hutessel, meg overall egyenlo teljesitmeny stb,mint pl a konkurencia kartyaja.
- Johetne mar x Nvidia kartya ellen a konkurencia.Nem egyszerubb megvenni az Nvidiat akkor?
En mar otthon lekapartam volna az osszes falat az elmult 4 evben, ha mindig arra varnek mikor jon Nvidia ellen ertelmes/jobb ellenfel.
Termeszetesen azt veszel amit akarsz, ne ertsd felre, csak furcsa ezeket mindig olvasni. -
távcsőves
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #44611 üzenetére
Egyetértek. Végre megveheted az nv karit, amirre igazából vágysz. Olcsóbban.
Ember...
-
Z10N
veterán
válasz
Pécsi gyerek #44597 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/amd_talalgatos_topik_2/hsz_44583-44583.html
-
Tyrel
őstag
válasz
Pécsi gyerek #44597 üzenetére
Mi a francnak kell ekkora hűtés egy 5500-ra, hova van gyárilag OC-zva ill. túl fesz.-elve az a szerencsétlen GPU?
Ez viszont jó nagy gyökérség AMD részéről, hogy minden kategóriában eggyel alatta lévő GPU-val akarnak versenyezni úgy, hogy annak gyárilag kinyomják a szemét. Fogyasztás elszáll a p*csába, de persze az őket nem érdekli, a villanyszámládat nem ők fizetik meg a hűtést se ők hallgatják... gyártani viszont olcsóbb ugye a kicsi GPU-t, szóval nekik jó. Te meg így jártál.
Sürgősen le kéne szokniuk erről, hogy mindennek kinyomják a szemét ahogy leesik a futószalagról, sokkal jobb perf./watt arányú termékeik lehetnének akkor és a hűtéseiket se kritizálná senki.
-
Tyrel
őstag
válasz
Pécsi gyerek #44550 üzenetére
Szerintem ez nagyjából annyit takar hogy bizonyos AMD támogatott címekben (pl. Doom) amikkel alig játszik valaki, ott van mondjuk 10-30% előrelépés, ami tényleg szép és sok csak hát ugye ki a francot érdekel?...
Kíváncsi leszek hogy olyan játékokban amikkel egyébként játszanak is tömegek, ill. úgy nagy átlagban mennyi lesz az előrelépés, ha lesz egyáltalán... Ilyen alkalmazásspecifikus optimalizálásokkal a szememben nem sokra mennek, szerintem sokadmagammal inkább általános teljesítménynövekedésre vágyunk. Az emberek mindenfélével játszanának, nem csak az aktuális AMD-s húzó nevekkel. Pont nem érdekel hogy pl. az RDR2 alatt milyen gyors a Navi, ha közben pl. Star Citizen alatt meg lassabb az 5700 mint egy 1070Ti, ami nevetséges... És több ilyen játék is van, amiben a Navi-k elég rosszul szerepelnek.
Majd ha ezt megoldják akkor lesz csodadriver, amíg csak benchmarkokban meg a "saját" játékaikban gyors addig meg dugják oda ahova gondolom...
-
regener
veterán
válasz
Pécsi gyerek #44550 üzenetére
Mostmár elindul legalább.
-
.Ishi.
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #44530 üzenetére
Erosebb is, csak a mostani leakek szerint nem annyival, hogy beerje a 1650 Supert. Sajna ez van, a hatterere nem latunk ra (talan a Navirol pletykalt melegedesi/fogyasztasi gondok a ludasok), a pirosak odacsaptak a 1650nek, de mar keves volt a tartalek a 1650 Super beeresehez. Az az 5500XT egy szenne huzott varians lehet, de majd kiderul jovo heten.
-
XboxPlayer
tag
válasz
Pécsi gyerek #44467 üzenetére
12.én már raktáron lesznek itthon
Néhány kereskedésben.
-
Petykemano
veterán
válasz
Pécsi gyerek #44492 üzenetére
tapogatózás a sötétben.
Sajnos az, hogy "Igor megmondta", sem érv, mert lehet, hogy ő is ugyanabból a forrásból tippelt. Az ő részéről továbbra is csak egy állítás, hogy NDA-s infókat osztott meg. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #44487 üzenetére
stimmel, de ha 15x leirod, akkorsemfog megvaltozni semmi, es mar regebb ota tudjuk, hogy ez a velemenyed.
szvsz celszerubb az oreg Szekely, taktika, akinek panaszkodik a felesege, hogy
"keveset mondod, hogy szeretsz"
- egyszer mar mondtam, majd szolok ha valtozik.
-
Jacek
veterán
válasz
Pécsi gyerek #44480 üzenetére
A vélemény senkit nem zavar a rinya na az zavaró, ne vedd magadra sokan vannak még így itt
-
Cathulhu
addikt
válasz
Pécsi gyerek #44477 üzenetére
Es szerinted az AMD-nel sikhulyek ulnek, akik nem tudjak mi lenne a jo? Meg jo, hogy itt megmondod nekik a tutit.
Vagy esetleg nem valoszinubb az, hogy ok tudnak olyan dolgokat is, amiket te nem latsz, es ez alapjan hoznak ilyen donteseket? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #44480 üzenetére
nemmondtam olyat, hogy nem irhatsz, csak azt, hogy ebben a formaban tok felesleges
ha a lisasu@amd.com -ra vagy a ceo@amd.com -ra, postaznad, akkor talan tobb hatasa lenne -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #44477 üzenetére
csak epp tok felesleges, mert Sunnyvaleig nem hallatszik el.
mar reg megvehetted volna es elvezhetned az uj NV zsugadat. -
Raymond
titán
válasz
Pécsi gyerek #44431 üzenetére
Mar egy hete tele van ezekkel a YT, sot egy TP teszt is van mar: [link]
Nem veletlenul hasonlitottak az RX480-hoz a marketing anyagokban. Na meg az se veletlen hogy az 1650-hez hasonlitottak a konkurenciatol. Csak azota kijott egy 1650 Super amit mar most kapni 170-180EUR aron igy ha ugy lottek be az 5500-at hogy "sokkal gyorsabb mint a 1650 es csak 10-20EUR-al dragabb" akkor annak a tervnek mar most lottek mert azon az aron ot van a 1650S.
-
Tyrel
őstag
válasz
Pécsi gyerek #44427 üzenetére
Majd a teljes decemberi raktárkészletben visszakapod a bűvös 7-est...
-
Cyrin
addikt
válasz
Pécsi gyerek #44422 üzenetére
majd hetedikén...az évet nem mondták...
-
válasz
Pécsi gyerek #44417 üzenetére
Az 1650 Super árára még ne alapozz azért, mert még elég újdonság 1 hete vana piacon + nyakunkon a karácsonyi szezon. ilyenkor mindent annyiért adnak amennyiért akarnak, plusz meg is kellene jönnie ezeknek a kártyáknak valóban 3 héten belül de karácsonykor nem szabad venni semmilyen PC hardvert véleményem szerint. Helyedben akkor már várnék januárig amikorra lecseng a karácsonyi dömping.
Jön belőle 8 GB verzió is ha igaz és helyet kell annak is biztosítani árazásban. Nagyon azzal sem mehetnek az 1650 Super fölé mert elméletileg a Super valamivel gyorsabb lesz.+ 4 GB ram kb 25-30 $. A 4 GB verzióval mind a sebesség mind az érkező 8 GB verzió miatt alá kell menniük az 1650 Supernek vagy benyelnek a RAm árán valamennyit.
IPON ban a 150 dolláros MSRP vel 50 K alatt van GTX 1650 tehát ha valóban 139$ lesz az
5500 akkor 50 alatt lesz az ára,de kérdés az ár.... -
válasz
Pécsi gyerek #44412 üzenetére
45-55K
-
válasz
Pécsi gyerek #44410 üzenetére
Tippre 139 $, nagyon merészen 129 $
-
sutyi^
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #44394 üzenetére
Szerintem ilyenekre várhatunk még, feltéve ha lesz valami az 5500XT-n kívül.
5500XT v1 - 24CU NAVI 14 @ ~2.05GHz max. boost - 128bit 8GB @ 14-16Gbps
5500XT v2 - 22CU NAVI 14 @ ~2.25GHz max. boost - 128bit 8GB @ 14-16Gbps
5600 - 28 CU NAVI 10 @ ~1.75GHz max. boost - 256bit 8GB @ 12Gbps
5600XT - 32 CU NAVI 10 @ ~1.75GHz - 256bit 8GB @ 12GbpsHa kasírozni akarnak, akkor BF-re vagy karácsony előtt legalább az 5500-akat bedobják. Nagy Navi meg kérdőjel... tán január/febuára ha egyáltalán.
-
Crytek
nagyúr
válasz
+ ez a jó(s)ember azt is mondja meg az 5500-as vga-val rendelkező laptopok mikor jönnek ?
-
Devid_81
félisten
válasz
En azt latom a varazsgombben, hogy jon, annyit ir: coming soon
Szerk: masodik kerdesedre nem tudok ennyire magabiztosan valaszolni
-
apatyas
Korrektor
válasz
Pécsi gyerek #44355 üzenetére
Legalább akkor a tényleges megjelenésre elkészül a wunderdriver is.
-
Z10N
veterán
válasz
Pécsi gyerek #44287 üzenetére
Az az 50k meg mindig sok a 20-25k-val szemben (Rx570). Es az aliexpressen most mar szo szerint tonna szamra hirdetik oket es meg vadaszni se kell. Peldaul XFX Rx580 4G $102 ingyen postaval. Az eladoknal pedig 5000-10000 darabos raktarkeszletek vannak per sku (!!).
-
Cyrin
addikt
válasz
Pécsi gyerek #44248 üzenetére
meg a tényleges fogyasztásra, és ugyanerre a táblázatra 1650S-el.
-
Z10N
veterán
válasz
Pécsi gyerek #44221 üzenetére
Ez mar tobb, mint egy honapos hir. Nem siettek el.
Persze az AMD is k*rvara raer, csak tudnam mitol.Most is csak TR bejelentes lesz: https://videocardz.com/newz/amd-to-announce-3rd-gen-ryzen-threadripper-on-november-7th
Amit persze ma kellett volna bejelenteni. Kib*szott kenyelmesere vettek a figurat. Kozben meg a black friday nemsokara jon, meg a karacsonyi roham. Nem kell nekik a penz ugy nez ki.
-
Petykemano
veterán
válasz
Pécsi gyerek #44177 üzenetére
A "fele fogyasztás" valójában már egy igencsak optimista elképzelés
A TPU adatai szerint a Navi 10 (RX 5700/XT) kb kétharmad annyi CU-ból és azonos sávszélességből 60%-ot hozott perf/W terén. (15-20%-kal magasabb perf és 25%-kal alacsonyabb fogyasztás)
Úgy tűnik, hogy a Navi14 frekvenciái valamivel alacsonyabbak lesznek
És a Vega 10-ről is tudjuk, hogy sok esetben a 56 (48?) szám feletti CU-k csak üresen pörögtek, nem hasznosultak, tehát ott volt tere a teljesítmény növekedésnek.A Navi14 kb kétharmad annyi CU-val rendelkezik és kb azonos sávszéllel, mint a polaris.
Ha magasabb teljesítményt nem fog tudni elérni, akkor kb a 60%-os perf/W javulás a reális várakozás.
RX 590 (230W) esetén ez 230/1.6 = 143 ~ 150
RX 580 (190W) esetén ez 190/1.6 =~ 120Amiket táblázatosan összefoglaltam, már ez optimistább várakozás ennél. (Persze én is szeretnék pozitívan csalódni, mind a fogyasztás, mind az árazás tekintetében.)
-
Petykemano
veterán
válasz
Pécsi gyerek #44174 üzenetére
Hát nem jó, csak elmegy.
Sztem nagyjából a arra lehet számítani, hogy a polaris teljesítményét hozza fele fogyasztásból. -
Raggie
őstag
válasz
Pécsi gyerek #44130 üzenetére
Persze, nem vagyunk egyformák.
Én biztosan beleőrülnék, ha VGA-t szeretnék vásárolni és ezt nem mégsem tenném meg fél éven keresztül... addigra széthasogatnám a gépem egy baltával kb. -
Raggie
őstag
válasz
Pécsi gyerek #44127 üzenetére
Nem fillér baszás. De az aki megvette már pár hónapja játszik vele... az már csomó jó játékélménnyel gazdagodott azóta. Igazából ezért veszi az ember a VGA-t nem azért, hogy legyen. Tehát ha játékra kell, akkor meg kell venni, ha csak azért, hogy a legjobbat kapd a pénzedért, akkor mindig várni fogod az éppen aktuális 4-6 hónap múlva megjelenő kártyát.
Meg egyébként ha tudsz várni 4-6 hónapot, akkor nem is akarsz VGA-t venni, szerintem. -
válasz
Pécsi gyerek #44117 üzenetére
Nagyon vicces gyerek vagy te pécsi!
Én értem, hogy a legjobban akarod elkölteni a pénzed, én is így vagyok vele. Viszont azt látjuk, hogy most már hónapok óta várod a csodát, és a vége az lesz, hogy a szemét AMD miért nem ad neked 50k-ért 1660S teljesítményű kártyát!? Holott NV-ből van minden szegmensben mindenféle árú és teljesítményű kártya, bármikor vehetnél egyet, nem kell az AMD-re várni. Az AMD csodára. Mert nem fog megtörténni. Ha az 5500XT az 1660S teljesítményével fog érkezni, akkor az ára is hasonló lesz. Ha a sima 5500 az 1650S teljesítményével fog érkezni, akkor az ára azzal lesz összemérhető. Azt kellene megértened, hogy nem fogsz dupla teljesítményt féláron kapni az AMD-től, és ez nem az AMD hibája, hanem a piacgazdaság törvénye.
De te tudod, csinálsz ami akarsz, folytasd csak, mi jól szórakozunk!
-
Raggie
őstag
válasz
Pécsi gyerek #44117 üzenetére
A VGA a PC egyik leggyorsabban elértéktelenedő alkatrésze. Nem érdemes a vásárlásával egy-két hónapnál többet várni.
Meg kell nézni az ár trendeket és, hogy éppen kijön-e tutira valami pár héten belül, majd az aktuális pénztárcához mérten a legjobbat megvenni.
Sok évre előre úgysem lehet már VGA-t venni, ezt nem is érdemes elvárni. -
válasz
Pécsi gyerek #44114 üzenetére
Na ezért vegyél 30k-ért egy RX 570 Pulse kártyát. Dupla gyors, mint a 460, ha eladod a régit 15k-ért, alig kell költeni a gyorsabbra. Viszont akkor meg nem olvashatjuk 3 naponta, hogy jaj mi lesz veled.
-
Raymond
titán
válasz
Pécsi gyerek #44110 üzenetére
"gyözök majd választani"
Mire eljon az az ido hogy te veszel egy grafikus kartyat addigra arrol fogunk itt diskuralni hogy melyik van a Playstation 6-al kb. egy szinten
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Pécsi gyerek #44043 üzenetére
Most olvasom hogy november végén meg az 1650 super.Ez az Amd super(ül eltolja)
-
Devid_81
félisten
válasz
Pécsi gyerek #43913 üzenetére
Jah az van a masodlagos gepunkben itthon, csak meg nem volt idom frissiteni az adatlapom, jo kis cucc az, foleg amire kell
-
cl.aci
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #43909 üzenetére
Intel i5 6600k bejelentés rémlik? Utánna hónapokig nem lehettet kapni a pocit, mégsem ment ekkora sírás mint most.
-
Raymond
titán
válasz
Pécsi gyerek #43907 üzenetére
Nem ertem a felhaborodast, ezt a bejelentestol ismert volt mert ezt jelentettek be hogy nesze itt van a kartya hanem azt hogy ezek a kartyak majd novemberben jonnek OEM gepekben es Q4-ben mint retail. Az utobbi pedig siman lehet december utolso napja is. Majd akkor van ertelme felbolygatni a dolgokat ha mondjuk meg februarban se lesz a boltokban.
-
Mumee
őstag
válasz
Pécsi gyerek #43891 üzenetére
Már egy Ashes leak van rx5500-ra és ott 11%-al erősebb, mint az rx580 kb.
Amúgy én továbbra is úgy tippelem, hogy $179 az rx5500 és $199 az rx5500xt . -
Mumee
őstag
válasz
Pécsi gyerek #43882 üzenetére
-
válasz
Pécsi gyerek #43875 üzenetére
szerintem itt nem a zöldek a konkurencia, hanem az RX széria.Az 1650 egy mobil piacra célzott GPU elsősorban, továbbra is a leggyorsabb 75 wattos + tápcsati nélküli kártya fog maradni. Az Rx 480 hoz képest +12 % teljesítményt ad meg AMD, azaz a reális ára 130-150$ lenne az 5500 nak esetleg komolyabb modellek 180 $.Kb a mostani RX 580 szint lesz szerintem teljesítményre.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #43882 üzenetére
Radeonhoz szakértelem kell,a konkurenciával egy csimpánz is el tud játszani!
Lesz olyan amihez elég lesz a 6 pin,ezt a gyártók döntik el,nem hinném hogy minden modell extra oc -t kap.De többségében lesznek a 8 pin -es megoldások.
-
Mumee
őstag
válasz
Pécsi gyerek #43880 üzenetére
1 kattintás AutoUndervolt ott, ahol elég sokan állítják a fan curve-t.
Értem én, hogy az emberek 1 lattintásra is lusták, de azok meg akkor hangosabban használják meg nagyobb fogyival.
Amúgy valszeg az 5500XT miatt a 8pin, AMD mindig túltervezi a dolgait lásd referencia kártyák VRM-je és nem csinál nagyon külön nyákot.
5700on is 8+6pin ami 300W pcie-vel együtt, pedig gyárilag sosem fogyaszthat 150W-nál többet csak, ha a powerlimitet babrálod. -
Mumee
őstag
válasz
Pécsi gyerek #43877 üzenetére
A gyári fesz.-ek a gond.
Nálam alap nonXT 5700 gyári órajelek 1750/875 manuális fesz.-el 130W alatt marad.
Csak gyárilag 1V a fesz. manuálisan meg 0,9V.
1V-on már 1900-1950mhz-et tud a leggyengébb chip is. -
.Ishi.
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #43873 üzenetére
Ki tudja, talán mindenki az RX5500 megjelenésére vár
A fenti, tweaktownos árak viszont elég meredekek. Nem hiszem, hogy ennyire olcsóak lesznek. A GTX 1650-es $149-ral indult, ennél jóval gyorsabb a sima 5500, tehát nem hiszem, hogy az AMD a zöldek alá vág majd.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Pécsi gyerek #43791 üzenetére
Az jo, mert Murphy szerint masnap megjelennek a teszt/ar/stb adatok, es sokkal jobb vetel lesz mint a tied
-
Televan74
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #43789 üzenetére
Tudja ezt az AMD is. Nem tudnak gyártani akkor nincs mit tenni. Ami keveset meg első körben legyártottak,azt meg elszipkázták az OEM -ek és Notebook gyártók. Az Apple elég nagy részét lefoglalta a 2020 -as gyártási kapacitásnak.AMD és Nvidia 7nm -es gyártásának csak egy kis szelet maradt meg abból a bizonyos tortából.
November - December körül már lesz,de szerintem akkor sem kell dömpingre számítani a termékből.Az árazása is úgy fog alakulni,hogy mekkora készlet van belőle és milyen a teljesítménye a konkurenciához képest.Neked van egy ajánlatom, vegyél egy GTX1660 -ot, nagyon jó kártya.És használd egészséggel. Vagy várjál türelmesen és lehetőleg nem dühöngeni a dolgon,hogy miért nincs még.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Pécsi gyerek #43788 üzenetére
Amenyi cikket találtam, mindegyikben kivannak akadva ezen a bemutatkozáson.Komolyan hogy lehet ennyire elszúrni egy elvileg nvidia elleni kártya bemutatóját?
Nem hogy levegőt nem fognak kapni a konkurens előtt/mellett,hanem egyenesen megfojtják saját magukat. -
Devid_81
félisten
válasz
Pécsi gyerek #43777 üzenetére
Ne vedd sertesnek, de ha egy RX 460-al eddig kibirtad, akkor mar a November ennyire tavoli jovo lenne?
Millio lehetoseg lenne am meg mindig fejleszteni, meg akar a hasznalt Polaris is legyen az 570/580 is elorelepes lenne neked
Ha meg uj tech kell (nyilvan, azert az az igazi) akkor meg varnod kell meg picit sajnos, vagy RX5700 es nem lesz gondod par evig a FHD felbontas mellett a jatekokkal -
Petykemano
veterán
válasz
Pécsi gyerek #43724 üzenetére
Biztos lesz hivatalos bejelentés. A Lisa Su előadás körítéssel novemberig, a TR launcig várni kell
A Videokardz azt írta, a konkrétumoktól módfelett hiányos infók ellenére 40 slide-ot összehoztak.
-
Shing
őstag
válasz
Pécsi gyerek #43715 üzenetére
Szerintem az RX5500XT inkább lesz 5600. Vagy az AMD is bezsúfolja azt a kategóriát? (Gondolom lesz 5600, 5600XT is)
Az nvidia már biztos tudott valamit, azért hozta a Super-t, így megint kicsit fölélőttek.
Egy RX5400XT durva lenne alacsony fogyasztással, kicsit RX580 alatt. De sajnos biztos várni kell rá, mert még ott vannak a régi kártyák. -
Televan74
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #43715 üzenetére
Annyival lesz drágább,mint amennyivel gyorsabb.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Pécsi gyerek #42747 üzenetére
Úgy néz ki kiakadok
-
Z10N
veterán
válasz
Pécsi gyerek #43675 üzenetére
Remek, hogy "netto lemarhasagozod", de ervelni nem tudsz ellene.
"Már most tele az apró hónapok óta használt bányászkártyákkal,35-40 körűl árulják őket"
Igen, pont erre irtam, hogy itthon aruljak ezeket es nem eladni akarjak. Az itthoni arakkal nem erdemes foglalkozni, ha hasznaltrol, ha ujrol van szo. Neha van kivetel, de az ritka.Korabban irtam, hogy a legolcsobb hasznlat vega56 itt az apron 72k volt (banyasz). Annyiert meg nemet webshopbol ujat lehet venni.
"Azt meg erősen kétlem hogy a távolkeleti dolgokhoz fognak kishazánkban árazni a használt kártya árulói."
A szoveg ertelmezes sem erosseged. Nem az itthoni arakra vonatkozott, hanem az AMD uj $-s araira. Vga-t mar jo ideje kulfoldrol erdemes venni, akar hasznalt, akar uj, mert meg postaval is olcsobb (neha van kivetel)."ezen lovagolni komolyan"
Majd a szep uj arazasra is ezt mondod?"ha az megveszi drágán,meg a másik is,meg a harmadik is és ezért magassak lesznek az árak"
Erre mondtam, hogy a tomegek validaljak majd az arazast.Ui: De befejeztem. Mindenki azt vesz amit akar, csak ne legyen siras, hogy innentol kezdve evrol evre ugyanazert a teljesitmenyert tobbet kell majd fizetni.
-
Z10N
veterán
válasz
Pécsi gyerek #43667 üzenetére
Ugy latszik nem erted.
Ad1) Nem sajnos, hanem nem kell venni es rajonnek, hogy nem veszik annyiert meg. Lasd az 5700/XT "instant" arcsokkentese.
Ad2) Del-Koreat mondtam, nem Kinat.
Ad3) Pont, hogy van ertelme viszonyitani. Ugyanis az azsiai orszagokban (es itt mar mondhatod Kinat), hatalmas mennyiesegeket vasaroltak fel banyaszatra es a kizarolag belso piacra szant modellekbol (470D) tobbek kozt az internetkavezokba. A ket emlitett pelda Japan es Del-Korea, mint mondtam nem olcso helyek (es ez a lenyeg bennuk), de meg is hasznaltan ilyen aron kezdik elarasztani a piacot (nagyon nagy lesz a kulonbseg a price/perf-ban es nyilvan senki se a penztarcaja ellensege). Ezek nem fognak kodde valni es mint mondtam korabban, ezzel az AMD-nek is tisztaban kene/kellett volna lennie. Szerinted mit fognak veluk csinalni? Kidobjak oket?! Nem, hanem elarasztjak vele a piacot, ami mar ev eleje ota eszreveheto. Tehat az AMD-nek lett volna ideje ehhez alkalmazkodni. Erre meg ratesz egy lapattal, hogy nyomtak az atnevezosdit es ugyan azt adtak el megegyszer, mint megannyiszor. Szoval polarisbol tonna szamra van kartya (470/480/570/580) hasznaltan, de ujonnnan is tele van veluk a polc a boltokban. Hasznalt vagy sem, ilyen hatalmas mennyisegben ez mar nagyon komoly arkepzo kepessegel bir, ha tetszik, ha nem egyeseknek.Egy hamar nem fognak kikopni. Mar csak azert sem, mert azok a kereskedesek amik a banyaszlaz idejen vasaroltak be es nem tudtak mindet eleadni "kalmar" aron csak fokozatosan vittek le az arukat (van olyan hely ahol az 580 8G meg mindig 129k, de sok van ahol tovabbra is 90-110k kozott vannak, mikozben 72k-ert kapsz uj Veg56-t EU-s boltbol). Igy ezen termekekbol nem fogytak gyorsan a keszletek, bukni meg nem akarnak rajtuk sokat es ezert meg nagyon sokaig be fognak ragadni a polcokon. Aki erti ezt, az a piacot egyben latja.
Ui: A Navi pedig nemhogy ezen javitott volna, hanem meg rontott is es szvsz meg tovabb fog rontani.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #43661 üzenetére
Ha marad az ár 200€ körül, akkor 60.000 Ft fölötti összeg borítékolható.35.000-40.000 -os áron majd az 5300 -as kártyák lesznek.Ha igazak a pletykált árak,bár én a mai árak alakulásának ismeretében azt mondom, teljesen elfogatható a 40.000 Ft -ig a belépőszint és a következő lépcsőfokért sem sok a 60.000-70.000 Ft -os árkategória.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest