-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
#82819712 #46633 üzenetére
Intel egyenlőre a közelében nincs annak hogy ezt a párost így befogja.
Eleve CPU szinten is annyira el vannak maradva az EPYC tol, nincsen pcie 4.0, magszam, fogyasztás stb amennyire jelenleg GPU szinten is Nvidiatol. Nem véletlenül választotta Nvidia az EPYC et, más CPU jelenleg nem is tudna kiszolgalni az A100 teljesítményét, csak visszafogná.Nincs szerintem felnivaloja semelyik cégnek az Inteltől, inkább fordítva... Nvidia a Top 500 SC ben nagyon erősen benne van a Mellanox is egy bazi nagy utokartya. Lehetséges, hogy megengedte AMD hogy hozzanyuljanak a CPU memorimenedzsmenthez és laptablaihoz. Ha itt ezek közül a szuper computer rendszereknél upgrade lesz nvidia kártyákkal, (márpedig lesz) akkor simán azt mondja Huang bá hogy Intel helyett egy EPYC alapú platform menjen melléjük az új Quadrokkal, specko gyorsítással, amiben a Mellanox segítségével kialakitanak speciális környezetet. Mindkét cégnek előnyös lehet, de persze AMD gyárt saját gyorsító is szóval vannak kérdőjelek a gondolkodásomban.
Ez mögött szerintem sokkal több van, mint látszik. -
GeryFlash
veterán
válasz
#82819712 #46599 üzenetére
Atyaisten
Már akartam írni neked, hogy nekem index tech rovatnál Tóth Balázs kollégával van bajom, többieket nem ismerem, nem feltétlenül rosszak. Erre megnyiotttam a cikket, hát elemezni való cucc, tele helyesírási hibával és értelmetlen mondatokkal.
Ez szerintem minőségibb magyar cikk az UE-ről: [link]
De nyilván a legjobb ha a DF videóját nézzük meg.
-
Petykemano
veterán
-
Petykemano
veterán
válasz
#82819712 #46578 üzenetére
Nem értem.
Azt értem, hogy a bejelentést azért időzítették mostanra, hogy legyen valami nekik is mostanra, amikor mindenki ampolódik.De miért?
- mostanra lett kész a validálás? Miért tartott ez olyan sokáig?
- mostanra lett elég kapacitás ebbe a szegmensbe is betolni? (Eddig Mi60-ként árulták, de annak helyét átveszi valami más?)
- mostanra lett igény ilyen termékre, ezért csináltak?
- már régóta van ilyen termék, csak a bejelentés mai?
- mindegy, hogy van-e ilyen termék (az instinct Mi 60 mellett), csak kellett valami bejelentenivaló? -
-
Cathulhu
addikt
válasz
#82819712 #46565 üzenetére
gondolom tonkrement, es ment a sutobe mint utolso esely
-
Petykemano
veterán
válasz
#82819712 #46539 üzenetére
Engem nem lep meg, hogy ezek az eljárások nem izgatnak senkit. Ebből nem lesz királytermék. Szerintem az nvidia találgatósban sem beszélgetnek a Gameworks eljárásairól, talán egyedül a DLSS üti meg a mércét, mert az növelheti az FPS-t.
(Persze azon el lehet dünnyögni, hogy a google, a MS és a Sony ebből esetleg hasznosít valamit, amit aztán a PC-n a Gameworks miatt kidobnak.)
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
#82819712 #46514 üzenetére
Én amiatt sírok, hogy legutóbb ~70k-ért vettem a Crosshair Hero lapomat, a mostani szériából ugyanez 150k. A Vega volt anno 260k 0day és már az is fájt, a 2080Ti 500k fölött jött és még most is 400k környékén mozog. Ez itt így 2-3 év leforgása alatt, nekem meg jut évi 7-10% béremelés. Nem tudok lépést tartani, a hobbim -anyagi oldalról nézve- szépen elsétált mellettem és még csak zsebkendőt se dobott, hogy abba fújjam az orrom sírás közben.
A jelenlegi az utolsó csúcsnak nevezhető gépem, amit meg tudtam engedni, számomra itt a vége a bulinak, keresnem kell új elfoglaltságot. -
válasz
#82819712 #46468 üzenetére
Nv a 7 nm készülő Ampere Teslakat mutatja be valószínűleg. Már lefoglalták a gyártókapacitást 5 nm re mindkét gyártónál. Az a Hopper GPu lesz MCM dizájnnal 2021 ben.
Mindegy az, mutassanak valamit ,minden nap jól jönnek a hírek meg a morzsák.
Véleményem szerint ha Nvidia orra alá akarnak törni borsot ,akkor most nem a gaming szegmenst fogják demózni, hanem a professzionális dolgokat, ha Nv a Teslákkal jön valóban. Esetleg egy Radeon 7 utód, félprofesszionális kártya? Laptopok?
Ha mégis gaming akkor Szerintem lesz majd videó demó a Navi 2x futtatásával., biztos fogják demóznia mobil GPU-t a Samsunggal, RT demók talán szponzorált játék stb. -
válasz
#82819712 #46446 üzenetére
nem fogja ezt mondani kész projekteknél már főleg AMD nek és Intelnek erre amúgy is van saját megoldása amit a jövőbeni projekteknél erőltetni akarnak.
A tegnapi egy Trailer volt, nem demo.
Itt vannak valós képek a játékból, hát , izé..... [link]
azt gondolom a jelenleg genen egy HZD vagy RDR2 jobban néz ki például.. [link]Érdemes megvárni az első exkluzívokat a hype kialakítására a gép tudás körül úgy gondolom..
-
Raymond
titán
válasz
#82819712 #46446 üzenetére
"Remélem mindenki látta tegnap az Assassin's Creed Valhalla demót"
Szerintem senki nem latott tegnap AC Valhalla demot. -
válasz
#82819712 #46438 üzenetére
Nehéz ezt megmondani mert nem tudjuk az összehasonlítási alapot a körülményeket, más mértékegységekkel és más rendszerben számol Nvidia.
Ennek az első tesztek adnak majd választ meg az első DXR 1.1 benchek. 3D mark port royale valószínűleg megkapja majd a DXR 1.1 támogatást elsőként..
Az RDNA 2 és az Ampere nagyságrendekkel gyorsabb lesz a Turingnál RT számítás terén ez szinte elkönyvelhető felesleges összemérni szerintem akár a 2080 Tivel is ilyen szempontból.
A kérdés az mennyit gyorsul az új API val az egész rendszer mert a régin kb 2080 körül mozog a Minecraftban az új Xbox Raytracinggal ,de az új DXR adja majd hozzá a Lovat.Mellanox hatalmas lépés az Nvidiának, brutális az összeg amit belefeccöltek. harcolni akarnak AMD vel és Intellel a segítségükkel a professzionális piacon.Adatközpontok, HPC... Aztán hogy ez mit hoz nehéz megmondani. Konzorcium támogatások és belépők, ,speciális és gyors hálózati kapcsolatok, MCM dizájnhoz is már megjelent egy új farbric modell náluk, plusz felvették pár hete az 5G-t a portfólióba, telekommunikációs bizniszbe is belekezdenek..
-
-
Petykemano
veterán
válasz
#82819712 #46420 üzenetére
ha nem megy a multigpu, akkor csak egy 290X árát
Biztos, hogy lesz játékoknál is multigpu. Már most is fel van osztva a gpu Shader Engine-ekre. Ezért van WorkGroup distributor is. Csak nyilván lapkán belül megteremteni a koherenciát azért egyszerűbb.
Lehet, hogy olyan nem lesz, nem úgy fog működni, hogy 15cm-re van egymástól a két lapka.
De mondjuk 2.5d vagy 3d stacking megoldásokkal lehet, hogy meg lehet oldani. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
#82819712 #46387 üzenetére
starwarsot a floppotron jobban nyomja
-
-
-
válasz
#82819712 #46378 üzenetére
A Noir demóban ami egyetlen játékmotor egyetlen demóján alapul , ott ez a felállás jelenleg.
[link]
A Minecraft DXR eljárást használ. Tehát a kérdésre egyszerű a válasz, jack@l már leírta a megfejtést.Majd egy év múlva térjünk vissza rá.
A Crytek saját fejlesztése ez az eljárás ,a speciális motorjuknak köszönhető,semmi köze hozzá az AMD nek.
AMD hardveres RT-t használ az RDNA 2 ben, mint Nvidia, és DXR 1.1 támogatású lesz -
GeryFlash
veterán
válasz
#82819712 #46273 üzenetére
Ezt a f+szszopó tóth balázst meg az egész hardver-tech rovatot hogy mi az istennek erőlteti az index... tudomány oké, gazdaság oké, de ez meg a sport rovat oylan szinten nívótlan szar. Komolyan hogy ott a link és ezekután belekölti hogy PS5 miközben szó sincs PS5-ről. Remélem Joó Gábor kolléga kirúgása után ez a paraszt is előbb vagy utóbb lapátra kerül. Mobilos cikkekben is amit leművel rettenetes.
-
Carlos Padre
veterán
válasz
#82819712 #46367 üzenetére
Nem az a lényeg, hanem, hogy az első falon teljesen jó, addig a vele szemben lévőn már gyalázatos, mert ennyit bír a hardver, és a minecraft demó nem igazán mutatott komplex tereket, kérdés mit tud majd a CP2077-el kezdeni, ahol egyszerre kéne tudnia az összes bemutatott effektet.
-
apatyas
Korrektor
válasz
#82819712 #46354 üzenetére
1., itt legalább valóban az RT effektek látszanak, nice
2., nem úgy, mint más összehasonlító videókban, ahol az alap játék graf beállításait direkt lehúzták a béka s3gge alá az RTXessel szemben.
2b., (nem mellesleg, azoknak a videóknak a kinézetét régóta el lehet érni shaderekkel, csak ahhoz nem a butított pocket edition mc kell, hanem a teljes javás)
3., hirtelen minden felület tükröződésig polírozott lett? wtf? (minecraftban, ahol egy vacak kőbaltával ütötted ki a padló anyagát..) -
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
#82819712 #46345 üzenetére
Vagyis sokkal nagyobb lesz az igény új konzolokra, remélem ezt érted.
A beszállítólánc 99%-a mindkét konzol esetében Kínát jelenti, ahogy az összeszerelés is.
Amerika összeomlása a MS-nak lehet kellemetlen, de szerintem neki is van egy kisebb HQ-ja Taiwan-ban. A konzolok szempontjából az USA beomlása leginkább mint kieső piac lehet érdekes, de még az is jobban fáj a MS-nak, akiknek Japán a mai napig alig létezik.
Szóval a PS5 valószínűleg ki fog jönni év végén, legfeljebb kizárólag belpiacon, ha akadozik az ellátás.
Persze ez csak az én vélaményem atények és japánok ismeretében. -
gejala
őstag
válasz
#82819712 #46339 üzenetére
Ha csak nem lesz valami kikerülhetetlen fizikai akadály (pl. nem mennek gyárak), akkor kijönnek a konzolok. Óriási bukó lenne 1 évvel elhalasztani őket, mindent meg fognak tenni azért, hogy ne kelljen.
USA-nak meg nem sok köze van a gyártáshoz, oda már csak eladni viszik a cuccot. Ha a Távol-Kelet működik (és most semmi nem utal arra, hogy nagy gond lenne a gyártással), akkor lesz konzol. Mint ahogy most is vannak PC-k, laptopok, telefonok, stb. -
válasz
#82819712 #46301 üzenetére
na hát igen, ilyen amikor egy AMD párti párti elemez a saját szemszögéből.
Abu:
Mert rengeteg Vulkan támogatott A kategóriás játék jön ki . ja nem.( sajnos hozzáteszem)
összesen 59 játék támogatja a Vulkant 2010 óta nézve a megjelenésüket abból 6 darab Unreal 4 és egy nevezhető A kategóriásnak ,a Life is Strange 2... -
-
-
válasz
#82819712 #46280 üzenetére
nem használok DLSS-t szerencsére.
NUC az egy szuper dolog., most is( régóta) használok [link] projektorhoz, de erre [link] vágytam mikor bejelentették az IGP miatt, aztán addig húzták, hogy nem lett belőle semmi...
talán hűtés miatt vagy a fene tudja miért...
laptop nem erre való konkrétan, de a célnak megfelelhet. -
-
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
#82819712 #46211 üzenetére
"ezért émelygünk a VR szemüveg alatt"
Én úgy tapasztaltam, hogy a gond nem a látottakkal van, hanem azzal, amikor a szem által érzékelt mozgások nincsenek összhangban a belső fül által érzékelt elmozdulással, vagyis amikor a VR-on belül olyan mozgás következik ve, ami nem a headset vagy a viselő elmozdulását követi. -
válasz
#82819712 #46207 üzenetére
Konkrétan mindegy ,mert ez a Microsoft DXR ,azaz egy általános API, mindhárom gyártó kompatibilis vele, illetve majd ha az AMD kihozza Pc re akkor az lesz. A lényeg a hardverek sebessége lesz ezen DXR támogatásában amiről nem tudunk semmit. A demó amúgy szerintem abszolút nincs összhangban azzal a hangzással ,amit alá tettek nem igazán jött át.
érdekes volt a tükröződés, főleg a padlón amin volt valami de még sem...
Amúgy Dx 12 Ultimate ( DX12U) lesz ez az API , és valami oknál fogva még sem kell kukázni az RTX kártyákat vele[link]
Ami érdekes a VC bejegyzésénél, a Radeon 6000 bejegyzés az RDNA 2 höz.. -
Petykemano
veterán
válasz
#82819712 #46183 üzenetére
Több pletyka is keingett.
Legerősebb az volt, hogy a MS 12tflopsos konzoljához képest a Sony egy 9tflops-ossal készült. Ezt többször küldték respinre. A ps5 hardver bejelentés tavaly megtörtént RDNA alapokon. Mi tartott ilyen soká?
Így tűnik, rákövetkező.hónapokban talán meggondolhatták magukat azzal kapcsolatban, hogy elég erős lesz-e, vagy hogy mi van a raytracinggel.
Azt is pletykálták ott egy dedikált raytracing chip van, vagy lett volna.A legújabb pletykák szerint a Sony valójában egy 9 és egy 13tflopsos lapkával készült. (És a MS-Nak is van egy 8tflopsos lapkája, legalábbis tervben)
Szerintem a Sony akkor fog árat mondani, ha valóban egy 13tflopos lapkával rukkolnak elő. Ebben az esetben a MS csak alá árazhat, vagy ugyanannyira. Ha a Sony 9tflopsos lapkája az igaz, akkor arra nem fog.árat mondani, mert bármilyen árat mond, azzal tágra nyitja a kaput arra, hogy a MS a jobb lapkáját számára kedvezőbben, vagyis kisebb veszteségre vagy nagyobb volumenre árazza.
-
-
Petykemano
veterán
válasz
#82819712 #46112 üzenetére
Szerintem ezúttal abu nem fog tiltakozni az ellen, hogy RDNA2 IP-re épül a konzol.
Azonban ha készülne egy WGP számban, memória bitráta, esetleg ROP, meg miegyebék tekintetében egyik vagy másik konzolhoz +/-5-10%-os eltérést mutató radeon gpu (példának okáért a 36CU-s ps5 vs 40CU navi10) akkor az ellen már biztosan hevesen tiltakozna, hogy a radeon gpu és a konzol chip gpu része valameddig szerkezetileg közös fejlesztés alatt állt.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
#82819712 #46104 üzenetére
Azt én se értettek. Az ilyen ROG meg Lightning cuccoktól sosem azt várta az ember, hogy a ref dizájnon húznak még 10%-ot, hanem egyedi nyák-ot egyedi VRM-mel, a gyárihoz képest kitolt TDP-vep, mint anno a 3x vagy 4x8 tápos EVGA Coassified.
Én amióta létezik, azóta hiányolok egy ilyen EVGA vagy Galaxy HOF kaliberű vonalat Radeon alá.
-
paprobert
őstag
válasz
#82819712 #46089 üzenetére
Az 50%-os perf/W előrelépéssel dicsekedni sumákolásra is utalhat, mert a jelenlegi kártyákkal is elérhető ez. Elég nem 2GHz-en járatni a mostani kártyákat, és a perf/W arány mérföldeket javul.
Tehát elképzelhető hogy a Nagy Navi egyszerűen nem tudja azokat az órajeleket mint a Navi10, és tessék, javult a teljesítmény/fogyasztás.
-
Petykemano
veterán
válasz
#82819712 #46071 üzenetére
Felhívom minden fórumból tájékozódni kívánó olvasó figyelmét, hogy az előző posztban feltüntetett számok, és felvetések, pusztán a képzelet szüleményei. A valósággal bármilyen egyezés csupán a véletlen műve. Az eltérésekért NEM a rendezvény szervezője, hanem a komment szerzője vállal felelősséget. Az esetleges sérelemért a hatályos magyar jogszabályok alapján a területileg illetékes bíróságon polgári peres eljárás útján lehet kártérítési eljárást indítani.
SEM az előző poszt tartalma, sem az a jövőbeli Tartalom, amire utalást tartalmaz nem minősül ajánlattételnek, vagy ígéretnek. A szóbanforgó előadás szervezője mindig best.case scenariókról mutat számokat, jellemzően több generációval korábbi bázist használ az összehasonlításhoz. Drága lesz és sokat fog fogyasztani és szar is lesz, de az nvidiának úgyis jobb a drivere.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged