- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Devid_81 #70988 üzenetére
Szerintem nem a teljesítmény a gond, így is 4K-ban 80 % előny körül van az 5090 a konkurenciához nézve ami elképeszetően nagy szám.
inkább ami hozhat majd kényszert vagy lehetőséget az az Intel bérgyártása, ami felé sztem Nvidia kacsingat a másik pedig az érkező CPU családja, amihez szerintem kötni fog új GPU architektúrát. -
-
Petykemano
veterán
válasz
Devid_81 #70919 üzenetére
Érdekelne, vajon a vártnál magasabb ár és ár körüli botrány mennyiben csökkenti a keresletet? Rövid vagy hosszútávon?
Gyanítom, hogy ha lenne készlet, amit nem visznek el, akkor elindulna az ár lefelé. Tehát azért is engedhetik meg a felárat, mert így is elmegy, ami van. Felvethető a kérdés, hogy a msrp áron és botrány nélkül vajon nem lenne-e nagyobb a kereslet, de ha elmegy ami van, akkor valójában hiába lenne nagyobb a kereslet.
Hosszútávon eltántorít vajon valakit? Vonzóbb helyettesítő termék nemigen van.Azért fura ez, mert arról szóltak a hírek, hogy már januárban készen állt minden a rajtra, azóta meg csak telni kellett volna a raktáraknak.
-
X2N
őstag
válasz
Devid_81 #70808 üzenetére
Akkor ezért lett széthajtva a 9070XT...annyit fogyaszt mint az XTX, raszter teljesítménybe meg nincs ott. Annyi plusz teljesítményt kiakartak belőle hozni amennyit lehetett hogy drágábban adhassák. Az kit érdekel hogy 100fokon megy a ram...9070 topikba már írtam hogy érdemes 80fok alatt tartani őket.
-
Land
veterán
válasz
Devid_81 #70577 üzenetére
Jó kérdés. Csak multizok néha. Pubg, BF-ek. Ezekből idővel jöhet újabb rész, esetleg Cod ha nem lesz ennyire idegbeteg ugra bugrálás mint most. Singlet nem is játszom.
Csak friss a pc fejlesztésem (gépház, proci, ram, ssd, ház) és még most hajlandó lennék utoljára megpiszkálni, aztán 5 évig jó eséllyel hozzá sem nyúlni. A 300k Ft kimaxolása a cél. A jelenlegi játékaim alatt a jobb RT ki sem derülne. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Devid_81 #70567 üzenetére
Ha nem akarsz szenvedni, Afterburnerben leveszed a powerlimitet.
Itt van Raymondtol a 4090, kb igy alakul a hatekonysag, 85% a sweetspot es lesz egy 360W koruli 4090-ed kb.
PL Perf
---------
100 100%
95 100%
90 99%
85 97%
80 95%
75 93%
70 91%
65 88%
60 82%szabeska meresei egy 4080-el, 80%-on -5FPS es -100W.
Ez a meg ugyanaz, de minFPS-el:Vagy csinalod azt, ahogy MaddeNNNN irja es raszansz fel napot, ami igy 2 perc.
Ott meg az is gond lehet, hogy ami "custom" beallitas megy 1-1 jateknal, lehet nem megy egy masikkal, szoval szoszmotolhetsz megint.
PL sokkal egyszerubb. -
válasz
Nálam az Nvidia tuning az kb 15-30 perc volt, és abban benne van vagy 10x1 perces 3dmark teszt.
Igen, nem top 1% a célom, hanem simán egy stabil UV és -10% TDP megfogása a kártyán úgy, hogy a gyári teljesítményt adja le.
Tesztek szerint (TPU meg Guru3D) az AMD tuningja már több lépést és tesztelést kíván azért, de így sem mondjuk 2 óránál több.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
fél nap alatt simán be lehet állítani, csak el kell döntened mit szeretnél
ha OC UV akkor megnézed mi a max freki amit bír, aztán ahhoz megkeresed a legalacsonyabb mv értéket és valamennyivel magasabbat adsz.ha sima uv akkor meg a gyári értéket fixálod és szintén megkeresed hozzá a legkisebb mV értéket és egyel feljebb rakod.
közben mehet pl furmark teszt pár perc. ha nem hal meg akkor mehet lejjebb.
-
-
-
hahakocka
őstag
válasz
Devid_81 #69976 üzenetére
Gyorsan eljönne az a korlátozó tényező az 5090 en is
hisz azzal már ultra- n kell tolni mint csúcs vga csúcs áron és a 12gb 1440p-se elég oda. De sokszor 1440p +RT very high, high-on, se fent kiraktam sok példát. Vagy necces a dolog legalábbis sokszor az tuti. (100-200MB híján). Láttuk hogy pl 4K ba amire 4090-5090 van kitalálva, ha elfogy a vram szépen beesnek a kártyák játszhatatlan szintre kb. S ott mindegy milyen a kárty a vram lesz a fő tényező.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Devid_81 #69976 üzenetére
None taken.
Jo a peldad amugy, mert epp ezt mutatjak meg az eddigi generaciok, az erosebb es jobb hardveres/szoftveres implementalas miatt tobbet ert teljesitmenyben mint az extra vram.
Tehat epp ezaz, hogy "jovotallosagrol" meg nem lesz elegrol van szo, ezert jol megmutatja, hogy nem az tortenik ami eddig AMD selling point volt. Bar egyik generacioban sem volt ez.Mar a 4070-en is keves volt a vram, most meg a 5070-en is keves a vram, aztan a 2 eves 4070 egy zsiruj kotelezo RT-s jatekban epp az ellenkezojet mutatja. Epp a Radeonokon nem segit a tobb vram, ahogy eddig sem segitett.
Megy a beakadt lemez, low 1%, RT tobb vramot ker allandoan stb, aztan itt egy ujabb pelda, hogy nagy atlagban ez egy nagy marhasag.
-
-
válasz
Devid_81 #69910 üzenetére
Nem hiszem. Nem nehéz most az Nvidiára jobb ajánlatot tenni szerintem, a kérdés mennyire bevállalósak.
- Szerintem elkönyvelhető, hogy jó vétel lesz a 9070 XT.-
-Az más tészta hogy az előző AMD 7900 generációhoz képest nem igazán, elégedetten dölnék hátra most RDNA3 vagy éppen a BW vel szemben Ada tulajként is. -
válasz
Devid_81 #69876 üzenetére
AMD's FidelityFX Super Resolution (FSR) 4.0 technology will be available for more than 30 games at launch, and over 75 games by end of the year. The leak notes that the support for FSR 4.0 will be coming only to games with FSR 3.1 already implemented.
Itt az van, hogy összesen 75+ lesz az év végére, és nem a lista +75. Érdekes címek vannak benne…
Furcsa nekem, hogy miért csak az FSR 3.1 címekre jön ki az FSR 4.0, ez valamiféle hibrid lesz, hogy kell a régi FSR?
Vagy esetleg dupla munkát csinálnak, hogy egy új címre kihoznak FSR 3.1-t és 4.0-t is, illetve azt mondhassák, nem hagytuk el a régi AMD gpu tulajokat?
U.I.: DLSS-hez képest ez jóval szűkebb lista, sajnos.
-
Jacek
veterán
válasz
Devid_81 #69753 üzenetére
Amig a Reaper 70 sima és az XT ugyan azon az áron van addig csak placeholder
Kiváncsi leszek hogy a 28-i bemutató után már lehrt e valos árakat látni vagy az csak marc5 15:00 mikor vennédVagy itt nem ROP-at fognak sorsolni hanem árakat vakon kell megvenni és megnézed mennyit vontak le
-
Alogonomus
őstag
válasz
Devid_81 #69715 üzenetére
Hát a 9070 XT értékei is inkább a 7900 XT-hez közeli értékek, a pixel fillrate pedig gyanúsan nagyon alacsony. Az 5070 Ti értékeihez képest viszont szép értékek.
A 7900 XTX esetleg az erős AI képességek bevetésével lehet a tuningoltabb 350+ wattos modellek számára ellenfél. Komoly szintű sugárkövetés esetén persze várhatóan nem az RDNA3, hanem a Lovelace/Blackwell lesz a leküzdendő cél. -
válasz
Devid_81 #69715 üzenetére
Tényleg kíváncsi leszek most már a hivatalos árakra. Az AMD 9070/XT chip az méretre szinte ugyanaz, mint az Nvidia 5080 chip, és ugyanúgy a TSMC gyártja, úgyhogy a per chip költség nagyjából ugyanaz (kb. 200 USD per gpu)
Csak amíg az Nvidia 999/749 dolláros kártyákat csinál belőle, addig az AMD 699/599 kártyákat fog csinálni?
Igaz GDDR7 az Nvidiánál, és GDDR6 az AMD-nél, de itt erősen belemar a profitba az AMD árazása valahol.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Devid_81 #69698 üzenetére
Ezt nem kell a program oldaláról támogatni. A shader fordító, ami intézi ezt.
Igazából nagyon leegyszerűsítve itt arról lesz szó, hogy ez a fajta megoldás immunis a szar program oldali kódra. Egyszerű példa: a Starfield egy probléma miatt szarul futott GeForce-on egy darabig. A program oldaláról kellett optimalizálni, hogy jó legyen, és ez igénybe vett pár hetet. Na ezzel az újítással erre többet nincs szükség. Ha szar a program oldalán szállított kód, akkor annak nem lesz akkora jelentősége, mint korábban, mert maga a hardver tudja kezelni a gondot, amit a szar kód futtatása okozna.
-
válasz
Devid_81 #69641 üzenetére
Sajnos az AMD árazása 100 dolláros csökkentés esetén már nem azt jelenti, hogy 400 helyett 300 dollár nyeresége lesz (vagyis 33%-kal többet ha elad, ugyanott van), hanem inkább 200 helyett 100, vagy esetleg 150-50, ahol kétszer-háromszor annyit kéne eladjon, hogy ugyanott legyen.
Nvidiánál nincs ilyen gond, ők sok hasznot lapátolnak a 80/90 szintjén, és nem nagyon kell csökkenteniük, mert alternatíva.
5070Ti / 9070XT érdekes lehetne - nekem megvan a véleményem, de először jöjjenek a tesztek és a hivatalos árazás.
-
Alogonomus
őstag
válasz
Devid_81 #69648 üzenetére
Azt valóban megteheti az AMD, hogy faarccal bejelenti az egyébként is nagyon sokáig keringő 499 dolláros árat a 9070 XT-re, meg 399 dolláros árat a sima 9070-re, ahogy az Nvidia is teszi minden esetben, így az első napos értékelések nagyon kedvezőek lesznek, aztán pedig az AMD nyugodtan moshatja a kezét, ha a "pénzéhes" boltok mondjuk 650 dollárért adják majd a 9070 XT-t, meg 550 dollárért a sima 9070-et. Az AMD a gyártóknak úgyis annyiért adhatja majd el a BOM-kitet, amennyiért megveszik azok, szóval az AMD nem jár azzal érdemileg rosszabbul, ha a várható bolti árnál lényegesen alacsonyabb árat közöl msrp árként.
-
Alogonomus
őstag
válasz
A "drága" jelző eléggé relatív, mert a 900 dolláros 5070 Ti mellett egy mondjuk 650 dolláros 9070 XT nem számítana majd drágának. Főleg akkor nem, ha a 7900 XT – 5070 Ti – 4080(S) – 7900 XTX teljesítménykategóriában a 9070 XT lenne még 650 dollárért is a legolcsóbb, de minden valószínűség szerint messze nem a leggyengébb opció.
Így pedig aki az új generáció 70-es, felsőközép-kategóriájában gondolkozik, annak új kártyaként a 9070 XT lenne a racionális opció, hacsak nem jelennek meg a piacon egy hónapon belül milliós nagyságrendben 5070 Ti modellek, amik már valóban 750 dollár körüli áron és nagy számban elérhetőek is lennének.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
> Nem kell aggodni, ha draga lesz az AMD akkor ugyis csak a fanboyok veszik majd meg,
> a tobbi meg boltokban fog allni a polcon es majd olcsobb lesz, same crap as usual.a végén még az nVidia fanboyok ( akiknek nem gond a drágaság )
felvásárolják a csóró és ár-érzékeny AMD fanboyok elől. -
S_x96x_S
addikt
válasz
> Soha nem ertettem uzleti szempontbol miert nem jobb 10 millio termeket eladni
> es csak $200-at keresni /db
> mintsem 100.000dbot eladni de azt aztan $400/db aron...Miért ne lehetne mindkettő? ( economy 101 )
de amúgy a prémiumot megfizetik,
és a kisebb mennyiség is fedezi a költségeket,
+ kevesebb buktatóval jár, mint a tömeggyártás olcsóbb, de kockázatos útja.A $200 - 400 nyereség/db - csak a 3-6 éves életciklus végén derül ki
és nem lehet biztosan tervezni,
mert bármikor lehet egy diszruptív terméke a riválisnak - ami az ár-érték arányt felborítja.
( Ahogy az RDNA3 - terveket is felborította a rivális Ada ; és a chipletes GPU gyártása nem érte el a gazdaságos darabszámot. ) -
hahakocka
őstag
válasz
Devid_81 #69619 üzenetére
Itthon mondtam nagyon nagyon sok van vesznek 6700-6800 akat (de ahogy látom írják hogy most elkezdték megint USA ba is kapkodni őket pl. a 7000 eseket) mai napig ha még lehet, és a 7800xt k is népszerűek mert olcsók itthon nagyon árérzékenyek vagyunk ezért ez számít s erre reagáltam hogy állítólag drágák voltak hát nem. Tökéletesek nem voltak persze, de legalább volt vram s most is lehet sima 6800 al is 4K zni pl. A 7000 sorozatnál volt valami gebasz hogy nem ment olyan Mhz-en talán a kártya mint eredetileg szánták volna kiadásra.
-
PuMbA
titán
válasz
Devid_81 #69619 üzenetére
"ami Nvidian 23FPS-el"
A DLSS-t bekapcsolva már 40-50 fps és bőven játszható
AMD-n felskálázással is játszhatatlan maradt, mert a 8 fps-ből lett 18 fps. Szóval a különbség valójában az volt, hogy NVIDIA-n játszható, míg AMD-n nem és nem igaz az, hogy mindkettőn játszhatatlan.
Quadgame94: "40-50 ja egy 5090-el? Végülis 2 millióért jó az. Ez egy gimmick semmi több."
Ez már egy másik kérdés, most épp nem erről volt szó
A 40-50 fps játszható, hiszen mindenki oda lesz tapasztva a GTA 6-ra konzolon a 30fps-re.
-
yarsley
aktív tag
válasz
Devid_81 #69582 üzenetére
>jah az vinne aki verbeli AMD-s, senki mas.
Én is ezt gondoltam, amíg meg nem láttam az amcsi 7800XT árakat (#69575).
Most már viszont nem vagyok teljesen biztos benne... Lehet sokan preferálnák Nvidiát, de nem annyira hogy plusz 30-40%-ot vagy még többet fizessenek hasonló teljesítményért. -
hahakocka
őstag
válasz
Devid_81 #69608 üzenetére
Nem tudom a 6000-es 7000 es szériát legalábbis itthon amennyi tapasztalatom volt a jó ár érték s vram arány miatt vették mindig pont. Mindig az NV volt sokkal drágább. Most aztán meg főleg akár 4000 akár 5000 es széria hú elszabadult. Django elszabadult helyett NV elszabadult c. film készül?
Emellett miért indulnak drágán hisz ez középkategória, piacot akarnak szerezni, s az MSRP nem lehet magas mert akkor értelmetlen lenne az egész eddig év eleje óta. (AZ NV inkább ami 'picit' drága most +5-10% valós többletért az előző genhez képest) S ne feledjük az 5000 - es széria elég jó siker volt vagy annó a HD 4000 - 5000-6000 es. Hasonló okok miatt is. RX480-580 at is szépen vitték. Persze nem NV szintű marketinggel kitömött sikerrel. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Devid_81 #69608 üzenetére
szvsz most -- akár tudatosan, akár nem -- jóltette az AMD, hogy halasztott ; lefogytak a 7xxx készletek ; az NV start nyögvenyelősnek tünik ; az elmúlt 1+ hónapban reszelhették a drivereket ; felhalmozhatták a készletet. A szivárgások alapján nem tűnik rossznak a termék ; nagyjából a konkurrencia szintjét hozza.
Ha ezekután hoznak valami versenyképtelen árat, meg készlethiány lesz, hát vesszen az RTG. -
-
parandroid
félisten
válasz
Devid_81 #69590 üzenetére
Nekem a német szitázású billentyűzetemre magyar, és angol kiosztás van beállítva. Legjobb biztonsági funkció, rajtam kívül csak a nejem tudja használni, a lányok már nem, a vőimnek meg esélye sincs. Amikor még az amúgy angolul telepített windows is elkezdi a területi régiós/nyelvi beállítások miatt keverni a 3 nyelvet, akkor lesz mindig teljes a káosz.
p
-
válasz
Devid_81 #69582 üzenetére
Azért ehhez vedd hozzá hogy jelenleg annyi anomália van az 5000 széria körül, hogy már azonos áron azonos teljesítménnyel is lehet sokan váltanának.
Az , amit ír Jacek Ada is drágább lett használtan mint elötte ,ez miatt.
200 alatt használtan csak 4060 Ti, 250 ig esetleg pár 4070Ti ,a 4070 superek meg 260 tól felfele és ez használtan.... -
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Devid_81 #69572 üzenetére
Minden attol fugg mennyiert lesz kaphato a boltban.
A 5080/5070 erkezesevel a 4080/4090 is ezekhez igazodtak.5080 elott 750 eur kornyeken lehetett kapni hasznaltan 4080-at, most meg 1100 inkabb.
4090 ugyanez, 5090 elott 1100!-1300 eur is mentek, most meg inkabb 1800eur.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Devid_81 #69499 üzenetére
> mi lett volna ha nem kaszaljak el a nagy Navi 4x-et....?
lutri.
- sokkal később lett volna kész; ( + 4-8-... hónap )
ami stratégiai hiba lehet, hogyha az nvidia az éves ciklusra sikeresen átáll.
- a TSMC 3 váltás csúszása miatt - a TSMC 4 - kompromisszumos lett volna.
- nem lett volna garantált, hogy az udna -nélkül a skálázás tényleg jó lenne.vagyis
az nvidia legjobb lépésére kell felkészülni;
és nem arra, hogy hibázni fog. -
Jacek
veterán
válasz
Devid_81 #69500 üzenetére
Igen igen.
Megadja az RT gyosulast is mert nem tom neztetek e vannak benne RT eredmenyek.
Cyberpunk gyosulas: 148%
Cyberpunk RT gyorsulas 166%
Ez 18% na ez jobb mint eddig de nem fogja agyon verni az NV-t
A 7900XTX a 5070Ti 70% hozza RT alatt, akkor ez feljon 88%-ra, ez a 4070TiSuper szintje, azerintem vallalhato. -
-
olymind1
senior tag
válasz
Devid_81 #68782 üzenetére
Sajnos AMD-nél is dettó ugyan ez a helyzet, mikor a nyomorék RX x600 (XT) 128bites kártyáikat árulják 300€ körül, aminek régen 150$€ alatt volt az áruk, a GeForceokkal együtt 1050 - 3050 amik szintén 128bitesek voltak.
Csak épp mind2 gyártó láthatóan egymást másolva és/vagy összejátszva/kartelezve eltolták a kategóriák elnevezését és árazását felhasználók/vásárlók szempontjából rossz irányba.
-
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Devid_81 #68782 üzenetére
Miből gondolod hogy az a jövőben bárkit is fog érdekelni hogy dlss, vagy fsr , frame gen nélkül hogy fut egy játék Full Rt, vagy PT mellett? Lehet hogy te eddig nem tudtad de a játékokat már a felskalazok köré csináljak. Egyre kevesebbszer mérvadó hogy ezen technológiák nélkül hogy fut. Persze "bárki vergodhet ezen ahogy akar", csak ettől ez még tény marad.
-
-
-
Busterftw
nagyúr
-
Chiller
őstag
válasz
Devid_81 #68218 üzenetére
Nem kell bizonyítani, a Deepseek bár nem rossz, mint kérdésekre/keresésekre válaszadó, ha jól tudom sem a komoly képgenerálás, sem (például) programozás nem megy neki. És akkor a videó meg egyebekről nem is szólva, ahol elvileg már tart a nyugati AI.
Meg még ki tudja mi nem (persze ezeket ki kell tesztelni először is, és a megvalósítás lehet csak fejlesztés/idő kérdése).
-
Jacek
veterán
válasz
Devid_81 #68158 üzenetére
O
dehogy meg enyhen fogalmaztam, igy ahogy haladunk k. nagy blama.
Azert megneztem volna az arcukat amikor leadtak a drotot az nv arakrol ok meg ott alltam egy kartyaval a kezukben ami 7900xt teljesitmenyt tud, 7900xtx arban van, es frame gen sincs de megy csak fsr4 tamogato jatek sem
Temeszetesen ez talalgatos, de sajnos abbol tudunk fozni amit adnak az AMD meg folymat hazudik es bujkal
Ja es mily erdekes kedves Lisa is epp fontos masik esemenyen volt
Egett a pofaja mint a reihstag..
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Devid_81 #68124 üzenetére
> Olvasd mar el a cikkben milyen osszegekrol van szo, 749-899.
Frank Azor (AMD) kommentálta. ( ~ részben cáfolta )
"While we aren’t going to comment on all the price rumors,
I can say that an $899 USD starting price point was never part of the plan."
https://x.com/AzorFrank/status/1884017421134225410 -
Quadgame94
őstag
válasz
Devid_81 #68129 üzenetére
Okés nem mondom hogy én nem képzeltem már el, hogy az AMD 2019 helyett a Turing indulásakor adja ki az RX 5700 sorozatot, vagy hogy konkrétan jön egy Ada refresh csak sokkal olcsóbban, de... ezeket megtartom magamnak
Van a gépemen pár fura dolog és nem a jó fajtából
Ha már találgatás: AMD elcsesz mindent és beárazza őket 699/549 USD-re...
-
Quadgame94
őstag
válasz
Devid_81 #68124 üzenetére
Az árat a legutolsó pillanatban döntik el. NV oldaláról meg volt itt minden ár is.
Ez a 899-749 is csak egy placeholder ár lehetett. És sosem cáfoltam, hogy az AMD leköveti az NV-t. Sztem felesleges arról vitázni mi lett volna ha... Van egy 999/749/549 árunk a zöld oldalon. Ehhez fognak igazodni most már.
-
-
Quadgame94
őstag
válasz
Devid_81 #68095 üzenetére
Jézusom... azért itt nagyon sok hülyeséget hordasz össze. Hogyan várta volna már bárki is hogy az 5070 999 USD lesz? Hónapok óta tudjuk a GB203 lapka tulajdonságait, amire az 5080 épült. 10752 magot is régóta tudni
Ipari kémkedés
Hát innen újfehértóról a kis home officeomból tudtam ezeket mind ember...
Namost egyedül az órajelek voltak kérdésesek. Az arch. változások még hozhattak volna valami extrát, na ehhez kellett volna több infó. De így is tudni lehetett 90 százalék biztosságra hogy az 5080 legfeljebb egy 4090 lesz, az 5070 Ti egy 4080S +5%, az 5070 a GB205-el és a 6144 magjával meg egy 4070 Ti +5% ha az órajelek is magasak. Hogyazanyámba kérhettek volna el ezért 999 dollárt? Ne legyünk már nevetségesek.
Az biztos hogy elszámolták magukat ez látszik, de nem sokkal. 15 százalékkal nagyjából. Arra számítottak, hogy az 5070 650 USD lesz, az 5070 Ti 850 USD, az 5080 meg 1200+ USD. De... aztán azt is gondolták, hogy várjukmámeg mit jelentenek ma be... és... lassabb kártyákat jelentettek be, ami már az órajeleken is látszódott.
Az eredeti árat mindig is az NV-hez akarták igazítani. Most is ezt fogják tenni. 600/650 és 480/500 dollár lesz valszeg.
-
Alogonomus
őstag
válasz
Devid_81 #68108 üzenetére
Inkább csak az RDNA3 órajelét tervezték magasabbra, de végül valamiért nagyjából 3 GHz magasságában éles játékok esetén már hibákat kezdett produkálni a chiplet valamelyik része, és ezért visszavették az alapértelmezett frekvenciát a még biztonságos határig. Nem concept art volt szerintem a 7900 XTX fölé szánt változat, hanem egy laza szándék, hogy a hírekben általában 7950 XTX néven szereplő változat majd a golden sample Navi 31-eket használja még magasabb frekvencián, meg talán GDDR6-ból is valami golden sample került volna rá.
Végül a golden sample Navi 31-ek is a normál 7900 XTX-ekbe kerültek felhasználásra, és akik szerencsések, azokhoz olyan kártya került, ami elmegy 400 watton 3,3-3,5 GHz-ig a szintetikus tesztekben, míg "atombiztos" 2,8-2,9 GHz esetén 320-350 wattal megelégednek, amivel még úgy is ott vannak 10-15 %-kal a 4090 alatt, és 5-10%-kal a 4080 fölött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest