- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
válasz
Sgt. Chris #32692 üzenetére
Majd Rufus megoldja.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Sgt. Chris #32690 üzenetére
Nálam Win11 alatt 1600X megy, milyen szinten nem támogatott?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #32685 üzenetére
egy wraith max/prism alatt az 5800X is elvan, ha nem akarod tuningolni. Még némi hangolt pbo is belefér ; a kisebb gyári hűtőket felejtsd el, vegyél valami 10k körüli tornyot ; mondjuk nekem ez van a masodlagos gepemben az 5800X -en.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Sgt. Chris #32685 üzenetére
Az 5700-at ha finomhangolod a gyári hűtő akkor se valami acélos.
Freezer 36 ha befér pont jó és 11k körül az ára (kérdés milyen magas hűtő fér el abban a házban).
AZ 5800x-hez nem is adnak hűtőt.
Nagy difi nincs a két proci közt teljesitményben. -
RVR400
veterán
válasz
Sgt. Chris #32553 üzenetére
Én ugyanezt csináltam (volna), csak nekem az Insiderből kilépés előtt is csipogott, hogy nem kompatibilis, és azóta is csipog, szóval maradt a W10.
-
Petykemano
veterán
válasz
Sgt. Chris #32342 üzenetére
Ez a Ryzen1 szériát érintette?
Vagy a 300-as alaplap szériát?Ha esetleg cserélném a B350-ben a procit matisse-re, az bírná már a 4 dimm-et?
-
válasz
Sgt. Chris #32230 üzenetére
Ismerős. Csak safe módban tudtam legyalulni.
Amúgy hasznos, pl TR-nél szoftverben tudok csak kapcsolni a NUMA/UMA mód között. -
Djuree
félisten
válasz
Sgt. Chris #32230 üzenetére
akkor kihagyom. úgyis gyári hűtés lesz egyenlőre...
-
19ati93
senior tag
válasz
Sgt. Chris #32126 üzenetére
Javaslom hogy add el a mostani 2x4-es kitet és vegyél egy 2x8-at, vagy 2x16-ot. Te tudod hogy mennyire van szükséged.
4x4-ben kb 2400mhzen menne. Talán 2666-on, de sokaknál az se stabil akármit csinálsz.
3200 mhz simán elérhető szinte mezei rammal is csak 2db legyen belőle s ne több. :D -
kecsawi
senior tag
válasz
Ha megnézed a lapod támogatási listáját, bármely 4 modulos használat max 2666-ig ment, nekem igaz kevert modulokkal 2400-ig ment, míg 2 modul tudott 3000-et stabilan. Nagyobb ramkit vásárlás és a régi eladása a célszerűbb.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Corsair lutri. 4 modul lutri. Ha megy is biztos nem 3000-en.
Ráadásul oloyan kitet nem is kapsz. Ha kapsz is max 7-8k-val olcsübb mint egy 24-25k-s aegis 3000. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #31731 üzenetére
az uj biosok sokat fejlodtek, de inkabb a 2xxx szeria az, ami memoriakezeles teren nagyot lepett elore, a 3xxx meg mar majdnem Intel ebbol a szempontbol.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #31728 üzenetére
ha mondjuk most megy 2933 -at, 4 modullall nembiztos, hogy megfutja ezt. Nomeg Corsairnel ajanlott nezni a verzioszamot, lehetoleg pont ugyanolyat kellene beszerezni, mint ami perpill a gepben van.
szvsz jobb a bekesseg, add el, es legyen 2x8. -
válasz
Sgt. Chris #31728 üzenetére
Inkább cseréld le 2x8 gigára, vagy 2x16-ra ha kell még több ram.
A ryzen nem szereti a 4 ramos felállást. -
válasz
Sgt. Chris #31552 üzenetére
Olvasmányaim szerint csak a 3000-es szériát érinti.
-
simico
aktív tag
válasz
Sgt. Chris #29240 üzenetére
A Win10 nyugodtan maradhat a mostani SSD-n, gyarkolatban semmit sem vennél észre ha gyorsabb NvME SSD-re raknád. Nálam két 250-es és egy 500-as Samsung EVO SSD-n vannak az operációs rendszerek, játékok és virtuális gépek, minden más meg 1 TB-os HDD-n (meg NAS-on). A játékoknál én eléggé észrevettem a HDD-ről SSD-re költözést, sokkal gyorsabban töltenek be és a játék közbeni töltögetések, automatikus mentések is szinte észrevehetetlenek. Szerintem vegyél egy sima SATA-s 500-as SSD-t, pakold át arra a játékokat és kész. Felesleges túlbonyolítani a dolgokat.
-
válasz
Sgt. Chris #29240 üzenetére
Neked kell tudni mit szeretnél.
120-as SSD rendszernek megfelelő! Játékra meg ott a HDD. Nálam is HDD-n (P300 3TB) vannak a játékok, (pedig 525GB M.2 SSD-m van) és semmi hátrányát nem érzem. -
válasz
Sgt. Chris #29218 üzenetére
Crucial MX300 nálam volt használva abban a lapban és gond nélkül ment. Az MX500 is menne gond nélkül, csak bátran!
-
Picco
addikt
válasz
Sgt. Chris #29218 üzenetére
SSDnel ha jol tudom nincs kompatibilitasi problema, szerintem nyugodtan veheted.
-
kecsawi
senior tag
válasz
Sgt. Chris #28270 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok, van-e valakinek tapasztalata vele?
-
jovás
senior tag
válasz
Sgt. Chris #26458 üzenetére
Köszi hogy válaszoltál
-
jovás
senior tag
válasz
Sgt. Chris #26431 üzenetére
A BIOS-nál mit jelent a "+ SMU 43.18"? Tudja valaki?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #25211 üzenetére
"az idő és a programozók sok mindent megoldanak"
a nagy loturot a programozok. a multkori négynapos hetvegen vegre volt idom kiserletezni a subtimingokkal.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #25157 üzenetére
hat.
Igen, van akinek megy, de tudod nalam meg az asrock ab350m pro4 valt be ket peldanyban ketyeg karacsony ota, es nincs ra panasz. Viszont ha mar tobben megszivtak, akkor inkabb nem bizonygatom, hogy mekkora kiraly lap. -
lsc
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #25144 üzenetére
Igaz.
-
lsc
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #25142 üzenetére
Azóta már van 3806 [link].
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
Sgt. Chris #25005 üzenetére
No pár nap teszt után elmondhatom az új BIOS-ról (3805), hogy stabilitásban nem lett rosszabb, sebessége ugyanolyan beállításokkal se változott. Ami feltűnt, hogy a manuális módban választható RAM sebességek egészen DDR4 4600-ig bővültek, jelentsen ez bármit is. Gondolom ez már az új CPU-k számára került be. Mélyebben nem másztam bele a lelkivilágába, hiszen a hírhedt Corsair 3000/CL15 RAM-okkal már az is csoda, hogy XMP-vel a gyári sebességen húz, minden mókolás nélkül.
-
törölt tag
válasz
Sgt. Chris #24424 üzenetére
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Írás meg SSD függő, nézni kell teszteket. Ha kimagasló eredményeket akarsz látni, állítsd 0Fill-re. Most a valós sebességet méred.
-
phoenix64
őstag
válasz
Hát még mindig haromszorosa az en eredmenyemnek
-
válasz
Sgt. Chris #21908 üzenetére
Holnap remélem lesz időm és feldobom rá, előtte 3401 -es BIOS mentett profilokat lementem mind és Defaultra lövőm és úgy Updatelem a 3803 -ra
(remélem jól járok vele én is)
MD
L -
tkesy
addikt
válasz
Sgt. Chris #21857 üzenetére
Nos, tegnap este én is felraktam az új biost (3803) de sem a beépített profillal, sem azzal a ram kalkulátorral nem jutottam előrébb, ugyanúgy csak 2666-ig ment CL14-ben, minden más esetben megállt a boot-nál, és általában csak bios reset segített.
Mivel elég fáradt voltam aludtam rá ma egyet és elővettem Johni5 egy korábbi összefoglalóját,- örök hála érte,- majd az alapján lépésről lépésre kezdtem állítgatni a rammokon, úgy hogy minden más default-on volt hagyva.
Nem kis meglepetésemre, egyrészt elindul 2666 fölött is, (CL16-al kezdtem) valamint az időzítésekből is tudtam faragni, 1,41V ramfesz mellett.
Egészen 2933-ig jutottam, fölötte már nem boot-olt. Először nem igazán értettem, de ahogy elkezdtem nézni az Aida és egyéb programokban az időzítést, feltűnt, hogy mind 1T írtnak, holott a biosban és direkt 2T-t állítottam be. Ha az tényleg 1T, akkor valószínűleg azért nem ment 3000 fölé, és ez egy bug a mostani bios-ban...
Ilyen kittem van:
Szóval jelenleg így megy a gép, de ezt szerintem még lehetne finom hangolni, meg még annyira nincs kitesztelve, bár pár 3Dmark teszt már gond nélkül lefutott...
-
válasz
Sgt. Chris #21857 üzenetére
Na grat! Akkor úgy látom érdemes felrakni az új BIOS-t?
MD
L -
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
Sgt. Chris #21851 üzenetére
No, az első "tesztemen" átment az új BIOS...az előzőek tapasztalata alapján a BIOS frissítés után nyomtam egy DOCP-t a memóriáknak és egy restartot. Eddig 100/100-ban csipogás és bootloop lett a vége.
Na most simán elindult, úgy hogy a névleges 3000-en jár, 16-17-17-35 1T időzítésekkel. Na ilyen se volt még mióta megvan a masinám. Biztató eddig.
-
tkesy
addikt
válasz
Sgt. Chris #21803 üzenetére
Az amerikai oldalon 3803-as veziószámmal fut a legújabb bios, ami mai dátummal került fel...
-
bivalyolo
őstag
válasz
Sgt. Chris #21798 üzenetére
Biztos rossz gombot nyomtak, amikor feltöltötték a bios fájlt.
szerintem holnapra már ott lesz az új.
-
válasz
Az a (régebbi, mikor még tölthető volt) az nekem meg van, bár nem próbáltam. 3401-nél jobb ez a régi/új 3203-as?
MD
L -
kecsawi
senior tag
válasz
Valóban, csak win10-nél nem hozza fel, othersre állítva látszik, de ez mit változhatott?
-
kecsawi
senior tag
válasz
A spec. nem volt elérhető pár napig, de már ok, a 3203 most nem látszik, de jönniük kell az új biosszal mert február közepén jön a raven ridge.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Az Asusnál legalább kiadnak valamit, Msiéknél szeptember óta semmit nem hallani BIOS ügyben
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #20031 üzenetére
procodt -t probald meg lejjebb, nalam 43 Ohm beallitassal 2933 birta ~3 orat a memtesztet, aztan hasalt el.
hatha kedvezobbet fogtal ki. -
OutSider17
senior tag
válasz
Sgt. Chris #20031 üzenetére
Nem sok külömbség van közte, de ez Corsair ram. Nekem HyperX-em van.
Nekem úgy rémlik hogy ez pont az a problémás Corsair. (C15 3000Mhz elég sanszos...)
Olyanom egyszer volt még Intel mellett. Szo*tam vele eleget. Mégegyszer nem vennék az is biztos.De majd írnak az illetékesek szerintem.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #19377 üzenetére
Én most tesztelgetem a gépet, ugyancsak 1600.
Win alapon kiegyensulyozotton van, akkor akarmi is van csak 3.4G-ig megy 1 magon is és 6 magon is, alap freki 1.5GHz.
Teljesitmeny centrikuson, 3.4GHz az alap freki és 3.7ig boostol 1 magon. All core terhelesen marad 3.4G.
Ramok nalam 2933-on mennek, T16, 1.35V-n, szóval alap xmp profil.
Így single core Cine 149 ponty, all core 1147.
Amit nem teljesen értek, hogy sokan 1.2Vn akarják az amúgy 1.35V-re megadott értéken hajtani a ramot. És nem értik miért nem megy. Ez mé van? -
válasz
Sgt. Chris #18746 üzenetére
Biztosan.
Én szó szerint "Default" értéken használom , kivéve a RAM , ami D.O.C.P.-be van állítva és manuális 3066MHz Frequency megadva (mert hiába gyári profil a RAMnál, 3466-on nem megy, csak 3066-on Stabil)MD
L -
válasz
Sgt. Chris #18744 üzenetére
Köszi!
Akkor marad az egyel előtte lévő.
Csak a RAM OC van alkalmazva, CPU az full Default/gyári értéken van.MD
L -
válasz
Sgt. Chris #18729 üzenetére
1001 van nekem (stabilan 3066-on Dualba a 2x8GB RAM Kit) de a 3203-as verzió is le van töltve, mentve. Érdemes felrakni, vagy maradhat a 1001 is, mert gondolom jobb nem lesz a RAM OC-m
(hiába 3400-as van, azon nem fog menni r1 , talán az r+ majd...) bár nekem a 3066 is bőven jó/elég.
MD
L -
kecsawi
senior tag
válasz
Sgt. Chris #18729 üzenetére
Na akkor kezdjek el aggódni? Nálam teljesen jól működik, alapon is, és a tuning is jobb mint a régebbiekkel.
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
Sgt. Chris #17642 üzenetére
Mondjuk gondolom, hogy egyéb változás is van, mint amit írtak:
"Update to AGESA 1071 for new upcoming processors"
Nem túl bőbeszédűek ASUS-éknál.
-
Kis Samurai
tag
válasz
Sgt. Chris #17642 üzenetére
Köszi az infót, délután fel is teszem! Elég nagy a verziószám-ugrás, van valahol egy "change-log" esetleg?
(redditen vann hyperx predator rammal jobb tapasztalatok , 2933Mhz-ről 3200Mhz-re, ha már csak nálam is ennyit javul, meg leszek elégedve!)
-
Imi33
csendes újonc
válasz
Sgt. Chris #16890 üzenetére
Hmm ez érdekesen hangzik..holnap hidegindítás után ezt megpróbálom ha ez sem sikerült akkor tényleg megyen vissza.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #16878 üzenetére
bedugsz egy pendrivet, es F12
-
válasz
Sgt. Chris #16799 üzenetére
Jó kérdés, nálam eddig is ment a 3066MHz így erre nem tudok mit mondani, új BIOS-t csak azért raktam fel, hogy "hátha" megy többet is...de sajna nem. CPU kezelés jobb ahogy tapasztalom.
MD
L -
Simi37
őstag
válasz
Sgt. Chris #15870 üzenetére
Nem látod rosszul csak rossz feszt nézel.
-
Cseneles
őstag
válasz
Sgt. Chris #15870 üzenetére
Az annyi, normális, 1600X 1.5v-ig turbóz
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #15114 üzenetére
xfr: msinel 'core performance boost', asusnal is valami hasonlo neve lehet, esetleg roviditve cpb ?
llc = load line calibration, hatha nem roviditve van kiirva.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #15110 üzenetére
cpunal xfr is auton van ?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #15110 üzenetére
ugyanezzel az idozitessel raprobalhatsz a 2933 -ra, socnak adj meg pluszban 0.125V - 0.25v t, nalam igy 2-3 oraig stabil volt, ha az enyemeknel jobb modulokat fogtal ki, akkor lehet rendben lesz.
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
Sgt. Chris #15107 üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #15075 üzenetére
nekem is ez a memoria van, csak a tipusjeloles vegen van + egy "R"
elvileg 3000-es 15-17-17-35 ;a kozelebe se ment eddig. most ugynezki talaltam stabil 2800 -as beallitast,soc = 1.025v
xmp 2 profil,
1-18-18-18-36
NB LLC mode 5
CLDO_VDDP 1.055
ram fesz = 1.24Vigy tegnap minden tesztet teljesitett, még az ibt maximumot is, es ugynezki ha hagyom 'kihulni a lapot, akkor se kerul bootloopba...
majd ket het mulva nekifutok a 2933 -nak, addig vissza a hetkoznapokba ; de szerintem mennifog, mar ketszer sikerutl ~2-3 oraig stabilan tartani azt a frekit is.
-
apa111
aktív tag
válasz
Sgt. Chris #15079 üzenetére
Nagyon jó a hozzá állásod ,és igazából az egész fórumnak szántam amolyan emlékeztetőnek ,mert azt olvasom mostanság a topikban a memória gondokat ,amik igazából nem is valós gondok hiszen azt a 2666-ot mindenkinek hozza a többi +mhz az meg csak ajándék,ami valakinak jobban ,valakinek kevésbé jobban jön össze.Persze szeretnék gondolni az ide látogatókra is,hogy tisztában legyenek ezzel és nem feltétlen kell nagyon drága ramokat venni,a magam példájából ki indulva 2 x8g Kingston Savage 2133mhz ramot vettem akcióssan 25000 ft -ért élettartam garival boltból és 2hónapja megy 2800 -on 1,3v cl 16 mellett ,és bizony bele futhat bárki 2-2,5 drágábban ,ami akkor lehet bosszantó ha mondjuk 3000+ ramot vett ,és nem megy csak 2800-on mint mondjuk nekem.Szóval muszáj néha ezt a fotót vagy valami hasonlót ki rakni ,mert már más topikban is olyan pletykák terjednek ,hogy mindenki szenved a memória beállításával és így egy kicsit fars a Ryzenről alkotott vélemény.Persze én is írtam régebben ,hogy na majd a kövi bios és biztos megy 3466-on is ,de most már biztos vagyok benne ennyi idő ,/március/ és két gép után ennyi a határa ennek a platformnak,proceszornál max 4ghz amit még lehet minden napi használatra bírni ,a memóriánál 3200-3466 max ez a vége ennél többet nem tud.Teljesen meg vagyok elégedve nagyon jót alkotott az AMD ,ennél egy picit jobb lesz a ráncfelvarott 2018-ban megjelenő RYZEN gondolok olyanra mint am3+ -nál egy kicsit jobb lesz a fogyasztása ez álltal még talán egy picike tuning / 4,2/ ,de én már nem látok többet ebben az első kiadásban,majd talán a RYZEN2 még acélosabb lesz.Szép napot kívánok mindenkinek.
Üdv:Gábor
-
apa111
aktív tag
válasz
Sgt. Chris #15075 üzenetére
-
kecsawi
senior tag
válasz
Sgt. Chris #14659 üzenetére
Ez alapján nem teszem fel a legújabbat mert ez jónak tűnik.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sgt. Chris #14284 üzenetére
"Hát nem biztos, hogy jól tudom (majd kijavítanak a hozzáértőbbek), de a Ryzen alapértelmezett memória órajele 2133Mhz. Ezt kell hoznia az AM4 platformnak csont nélkül..."
elvileg a 2400 is szabvanyos, megvan valahol a tablazat, hogy milyen leosztasban mennyit kell menjen, ami efelett van, arra nincs garancia.
-
linuxuser666
tag
válasz
Sgt. Chris #12827 üzenetére
Amd a10 5800k volt benne ami 100w, és az r5 1600 is.
Sirtec belsős minőségi 530 w-os tápom van, és r9 270x, ami reggel még ment a régi gépemben
Szerintem valami gond van a lappal, mert nem csipog semmire a speaker. -
bifidus
tag
válasz
Sgt. Chris #12311 üzenetére
Köszönöm a segítséget, a te beállításaiddal sem működött a dolog, kipróbáltam a 0806 biost, azzal sem megy 2933 MHz-en a memória. Viszont 2800MHz-en elindult ezekkel a beállításokkal (tehát 16-18-18-18-36 1T, stb), de az is úgy hogy először hibát jelzett (3 sípolás), másodszorra aztán betöltött a windows, azóta is így, újraindítani még nem mertem a gépet.
Másik dolog: ha úgy kapcsolom ki a gépet hogy áramtalanítom is, akkor a proci visszaáll alapra (csak a proc, minden más marad). Erre várható valami megoldás, pl egy új bios, vagy ez így marad?
-
bifidus
tag
válasz
Sgt. Chris #11630 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Csak azért kérdeztem, mert rémlik hogy a Ryzen 5-ös sorozat megjelenésekor volt ilyesmi probléma, másrészt az ASUS honlapján a második(?) legrégebbi biostól irják támogatottnak a processzort, azt meg ugye nincs lehetőségem leellenőrizni hogy mióta áll a raktárban az adott példány.
Mindenesetre megrendeltem a cuccokat, valamikor a jövőhéten jövök az élménybeszámolóval (remélem). -
DudeHUN
senior tag
válasz
Sgt. Chris #11552 üzenetére
Strix X370-F-hez is kijött. Persze a CPU hőmérséklet problémát még mindig nem oldják meg. Pedig csak azt a kurta Mi Skew opciót kellene beletenni.
-
Sir81
aktív tag
válasz
Sgt. Chris #10553 üzenetére
A fenébe is... Már nem tudom milyen lapot vegyek így milyen rammal...
-
zzola
titán
válasz
Sgt. Chris #10549 üzenetére
Nah, mi történt?
-
apa111
aktív tag
válasz
Sgt. Chris #10478 üzenetére
Örülök neki ,hogy segithettem az enyémből ki indulva jött a gondolat ,hogy a te lapod az feltúrbozott változata.A teszteknél mégis elbukna ,akkor az időzitéssel és estleg a volt mehet 1,4-re,de még a soc mellett ofsetre állitani .Ezekkel kell estleg finom hangolni.
-
jovás
senior tag
válasz
Sgt. Chris #10478 üzenetére
Na végre, gratula!
-
apa111
aktív tag
válasz
Sgt. Chris #10441 üzenetére
Digi+vrm -nél próbáld extremre állitani és az időzitést csak az első legyen manual mondjuk amit irtál cl 16 a többi AUTON,és még a cl mehet,ha nem indul 18-ra a többi marad auton.Egy próbát meg ér.
-
FeRkE
őstag
válasz
Sgt. Chris #10441 üzenetére
Probald ki a 16-18-18-18-36-ot.
-
apa111
aktív tag
válasz
Sgt. Chris #10425 üzenetére
Feszültség és időzités emeléssel sem megy jobban ?
-
R3laX
addikt
válasz
Sgt. Chris #9851 üzenetére
Nekem is ez a ram van, csak fehér, de viszi a 2933-at 16 15 15 15 35 időzítéssel. Adj neki xmp 1 beállítást mondjuk, majd állítsd 16 17 17 17-re az időzítéseket, a többit hagyd úgy, ahogy az xmp belőtte. 1.35v-tal mehet. Nekem 5.39 verzió van egyébként.
-
R3laX
addikt
válasz
Sgt. Chris #9848 üzenetére
Heló!
Átlagban mindenkinek 2933-on fut a 3000-es. A 3200 talán az ami megy vkinek felsőkategóriás lapban.
-
funik
csendes újonc
válasz
Sgt. Chris #9501 üzenetére
Helló.
Nálam van egy úgynevezett EZ tuning wizard rész,ott van még 3 profil energiagazdálkodásra/teljesítményre.De hogy ismételjem magam,nem tudom,hogy ennek van-e köze hozzá.
(#9511) Leon77
Nem nagyon foglalkoztat a dolog jelenleg,plusz különösebben nem is értek a dologhoz,D.O.C.P. 3000-es alapbeállítással új biossal nem bootol,2666 eddig a legtöbb amit kihoztam CL14-en, 1,2 V mellett.De Több embernek sikerült már ebből a ramból jóval többet kihozni.Nekem 5.30-as verzió van,elvileg 5.39-es jobban megy.
Lapon benyomtam a TPU II beállítást,az által 3750 MHz-n megy a proci. Nekem bőven megfelel így. -
sutyi^
senior tag
válasz
Sgt. Chris #9501 üzenetére
Winfos le van frissítve?
-
chopin42
őstag
válasz
Sgt. Chris #9491 üzenetére
Nem indul és mi a baja a gépemnek ide fáradj át ha jobb ötletünk nincs
Lehet a tápod nem megfelelő...úgy értem, esetleg hibás. -
Molyzsa
aktív tag
válasz
Sgt. Chris #9491 üzenetére
A Chromeot win 10 alatt használod?
Amikor megvetted a konfigurációt, akkor tisztán újratelepítetted a rendszert? -
Molyzsa
aktív tag
válasz
Sgt. Chris #9489 üzenetére
BIOS a legfrisseb? Hőfokok rendben vannak?
A VGA-hoz melyik driver van fent?
RAM mennyin megy?Ja és melyik böngészővel csinálja?
Esetleg több fajtával is? -
komi77
senior tag
válasz
Sgt. Chris #9317 üzenetére
Szia! Tök ugyanez a konfigom (lap+proci+memók). Én - mivel nem vagyok tuning fan - D.O.C.P.-n hagytam a rendszert, ami alapból 3,4-re húzza a procit és a D.O.C.P. beállításoknál a memókat 2933-ra állítottam. Előtte 3200-n mentek a memók de az új bios-nál a 2933 a stabil - 3066-ot még nem próbáltam. Viszont a fenti beállításokat javaslom mert nagyon észrevehető a különbség. Megtáltosodik a gép kb. olyan mintha bekapcsolnád a nitrót.
-
HavocS
senior tag
válasz
Sgt. Chris #9317 üzenetére
Neked is tudom javasolni, keresd meg a BIOS-ban a CLDO_VDDP beállítást, állítsd be manuálisan 965-re, save and exit, majd állítsd le a gépet, és következő bekapcsolásnál próbáld meg vagy az XMP profilt, vagy kézzel valami barátságosat, emellé 1.38V-ot adj kézzel a RAM-nak. SoC feszültséget meg állítsd első körben Auto-ra. 1.0.0.6-os BIOS-od van, szóval lennie kell benne ilyen beállításnak.
-
komi77
senior tag
válasz
Sgt. Chris #9200 üzenetére
Hali. ha nem vagy tuning guru mint én akkor jó lesz a D.O.C.P. csak annyi, hogy a D.O.C.P. felirat alatt egy vagy kettő menűponttal lejjebb- nem jut eszembe a neve - válaszd ki a memó mhz-t 2933-ra. Így kapsz egy gyári optimalizált tuningot procira és a memóid is jól futnak majd. A legújabb bios frissítés óta nálam is így megy stabilan. A beta biossal kicsit jobb volt. Remélem orvosolják hamar. Ha nem megy csak írj és ha tudok segítek.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Sgt. Chris #9200 üzenetére
Szia nem tudod bioszba simán átállítani 3000mhz ra?
-
Robert1987
tag
válasz
Sgt. Chris #9056 üzenetére
Nekem ilyen lapom van az említett memóriákkal (2x4Gb).
A ram nekem csak 2133-on megy stabilan, a többi órajel megy, 1-2 teszt erejéig, de egy újraindítás után csak a többszöri újraindítás-leállás fogad.
Volt itt már minden, +fesz, időzítés állítgatás stb. de egyik sem segít.
Tegnap jött ki új bios, ma este próbáltam ki, még a windows sem bootolt be, teljesen lehalt a gép, visszaraktam a 0803-as biost, nem megy... Elem ki, azóta megint minden jó.
Valaki említette, hogy ezen a lapon 4 pwm vezérlős ventihely van, nekem kettőnél lehet vezérelni a fordulatot. -
bandika0626
senior tag
válasz
Sgt. Chris #8925 üzenetére
Szia.
Az enyém nincs a qvl listán mégis megy 3200-at igaz névleges sebessége 3600 lenne de azon még nem megy. De 3333 igen viszont ott nem stabil. CORSAIR VENGEANCE LPX (RED) CMK8GX4M2B3600C18R
(#8926) SECTORnooB : kevés lesz a fesz. Mondjuk nekem 1700-as van és a 3700-at 1.308V viszi csak. A 3800-at meg 1.4V-tal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged