- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
válasz
schawo #14804 üzenetére
Van Biostar B350GT5-ön is ahogy nézem. (Ami most szokatlan módon az iponnál jóval olcsóbb mint máshol 34500-ért)
De egyébként én is először olyat kerestem (És a két Biostar-on kívül nem is találtam mást) amin van Type-C, mert ki tudja mennyire lesz elterjedt a jövőben csak sokalltam 40k+ ért alaplapot venni amivel másoknak sincs tapasztalata.
Aztán nézegettem ilyeneket:
https://www.aliexpress.com/item/Laptop-USB-3-0-Male-to-USB-3-1-Type-C-Female-Data-Converter-Desktop-USB3/32797350575.htmlHátha működnek, ha égető szükség lesz Type-C-re.
-
Feriboy2
aktív tag
-
SECTORnooB
addikt
válasz
schawo #14804 üzenetére
Szia!
A tuning teljesen lutri és az X végződés egyáltalán nem garancia, én azt mondanám neked 1700-ast vegyél ugyan úgy tuningolható kb az összes ryzen függetlenül attól hogy 7-es vagy 5 ös, persze ha kevésbé vagy szerencsés akkor kell rá egy izmosabb hűtő is.Én a helyedben ASUS PRIME X370-PRO-t választanám, kb ugyan abban az árba van a Biostarral talán egy ezres van közöttük. -
Kabala
csendes tag
-
Habugi
addikt
-
apa111
aktív tag
-
FeRkE
őstag
-
-
sb
veterán
Létezik, a forrást nem linkeltem, de innen indult a sztori, hogy jóval olcsóbban lehet DR 2666-ot szerezni mint SR 3200+ ramokat: https://www.computerbase.de/2017-04/amd-ryzen-ram/
Itt pedig a cikkből egy egész jó kereső:
https://www.computerbase.de/preisvergleich -
scott_free
senior tag
ebben a listában elég sok van: Gaming 5
pl: Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) DDR4 2666MHz HX426C15FBK2/16
Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 2666MHz CMK16GX4M2A2666C16de vannak nagyobbak is (32/64gb)
-
apa111
aktív tag
erre lenne jo a válasz neki is ,hogy miért nem tudja tölem hiába várja a választ annyit mondtam én is neki hogy látnom kell.De már meg is válaszoltad nekem akkor mondom is neki van rá esélye ha már vette a k procit. Nekem csak 1151 volt azzal is i3 jutottam de már ugy készültem hogy z170 lapot vettem a kprocikhoz egy fél éve .
-
apa111
aktív tag
arra értem én hogy egy 6800k nem tudsz húzni.ismerösöm vett egy 6800k olcsó msi lapot 75000-ért és hát enyhén szolva nem használja ki a procit a lap.Persze az hogy olcsó relativ .Persze ezt az csak az ismerösöm mondta ,hogy nem tudja húzni vagy csak bendzso
mint a 1151 foglalatnál ott is ha jól tudom z170 lap kell minimum a k procihoz.
-
Picco
addikt
Hasonlo cipoben jarunk, azonos platformon vagyunk csak nekem dual cpu's a rendszer es elegge hangos es sajna nalam tuning nem jatszik. Sata2, usb3, m.2 ssd hianya is lassan fajo hianyossagga alakul. En varok meg 1-2 honapot es valtok 1600 vagy 1700-ra, addig osszevadaszok egy par komponenst a leendo konfighoz es az arak is normalizalodnak.
(#4546) KRoy19 mennye' ma'r innen elfele' basszus, ne rontsd tovabb a levegot kerlek. Az egesz forum tudja es megerti es tamogat a dontesedben hogy nem akarsz ryzent, intel 4evor.
-
apa111
aktív tag
Én is igy voltam a ryzen vételével több száll több tudás igy ugrott a 7700k. R1600 egy joker bár nekem még a R1500x is befúto második példánynak.A régi gépektöl szabadulok megfele mert aztán telitődik a piac és csak el kotya vetélem apro pénzért ugy-hogy most kell lépni 2-3 héten belül addigra stagnálnak az árak
-
sb
veterán
Hol cáfolták ezt?
A kisebb elérhető frekikbe is bejátszott a fix 1T.
Mondjuk itt maga a fixálás a gáz, ha állítható az 1T/2T akkor mindjárt megoldott a problémakör: mindenki oda pakolja ahova tudja.Más:
Jó ez a kis 1400 is. Játékban kis i5-ök szintje, render, x264 meg minimum 1.5x erősebb. És még ott a tuning.
Mondjuk még lehet vmi anomália itt is, mert a jobban skálázódó játékokban - pl. BF1 - sem jön ki az SMT ereje. Kb ugyanannyi a lemaradása mint 4 szálat mozgató játékokban. -
-
Ha 2T-vel hajlandóak a ramok 3000 MHz felett menni, akkor ennyit be lehet áldozni, mivel inkább a RAM sebessége van jobb hatással a Ryzen teljesítményére, semmint a késleltetés. Legalábbis a nálam okosabbak ezt mondják.
(#4181) schawo: Jó lenne, ha valaki ki tudná mérni, mit jelent a különbség Ryzennél. De ha a 2T jobb kompatibilitást ad, akkor viszont jó lenne, ha kapcsolhatóvá tennék a BIOS-ban, hogy a user dönthesse el, ahogy eddig is.
Közben Redditen találtam:
It's most likely because of the Ryzen data fabric uses 1T command rate internally. The speed of the data fabric is linked to the memory speed and Ryzen officially only supports 2667MHz (two single rank / sided modules in total) or 2400MHz (two dual rank / sided modules in total) memory speeds.
-
Omli85
őstag
D3 a másik "csoda" nem azért nem került bele a 8 palyeres multi mert nem akarták hanem mert 4 playernél is megáll a játék ha elrobbant mindenki mindent xD... Egyedül talán az Overwatch alatt van egy normálisabb motor ott nincsenek ilyen teljesítménybeli gondok.
(#4177) Szeszkazán: D3 még most is eldobja a CPU használatot és beáll a cucc minn a szög, bár az új patchel javult de most meg a hangot dobja el ha sok esemény történik egyszerre xD...
-
BeZol
őstag
20% offset, 1.375V, 3.9GHz, 2933MHz ram cl16
Így most kb. fixen 1.38V-on teker (nem mászik fel 1.4V-ra, és nem is kúszik le 1.36V-ra), és lefut minden, jöhetnek a játéktesztek. Azért pöttyet barátságosabb, mint az automata tuning 1.45V-ja
Egyik beállítással 1.28V-ra vitte le magát, el is hasalt persze, de nem egyből, szóval majd lehet lejjebb reszelem, de egyértelműen furcsaságokat művelnek a feszültségek, és kb. minden beállított feszültségnél más történik, hiába marad minden más ugyanaz, de ez most fixen tartja magát végre.Gondolom ilyenkor jönne jól egy X370-es lap, bár +100-200MHz-ért nem fizetnék további 20-50ezreket, 1700X-et is csak azért vettem, mert 115 volt a boltban a sima, ezt meg 120ért szereztem.
-
Malachi
veterán
értelmezd. azzal állítják szembe, tehát logikus, hogy hasonló teljesítményt várnak tőle. ha elolvasod az utolsó bekezdést, tökvilágos lesz. a trükk az, hogy arról nem beszél, (megint) milyen felhasználási területen, stb. szóval ja, várjuk meg a teszteket aztán kiderül. persze, hogy PR a szöveg fele. de a lényeg, hogy ezt mondja.
-
BeZol
őstag
Igen, én is így kalkuláltam a tesztekből, csak bekavar, hogy egyik teszt ezt, a másik teszt azt, a játék teszt pedig amazt mutatja.
Tehát pl. cpu-z bench alatt szárnyalnak a ryzenek.
Passmark alatt nincsenek ott ahol kéne.
Cinebench lehet a köztes reális állapot
Az 1080p-s játéktesztek pedig ugye felhozták az újabb biosok, a magasabban ketyegő memóriák, és talán még a grafikus driverek optimalizációjának szükségességét is.(#3995) Omli85: köszi! Már csak egy cinebench single score érdekelne. A wow úgy néz ki talán ugyanúgy fog menni akkor
(bár g-sync miatt szinte lényegtelen a dolog, a kép mindig tükör sima marad)
Holnapra ígérte a kollega a procit (1700x 120ért), vga-t (70ért 3gb-os msi gaming x 1060: igen, karcsúnak tűnik de elég lesz , mert csak 4k-nál jön ki az extra ramigény!), hűtőnek pedig egy be quiet pure rock lesz (9,5k). Nem egy H110i mint ami volt, de látva h mindenki elhasal így 4ghz magasságában, és csak túlzott extra feszültséggel értek el magasabb órajelet, de még akkor sem 100%-os a dolog, így elég lesz egy halk léghűtés is, ha meg netán kevés lenne, akkor sem került sokba
, és szívbaj nélkül megválok tőle, de a régi cooler master rc690-es gépházamba még pont nem férnek el a rendes nagy léghűtések, csak a későbbi verziók nyelik el, és a vízhűtésekből sem megy bele egy h110i, azt hiszem h80i v2 a teteje.
Tegnap elhoztam az MSI B350 Tomahawk Arctic lapot (3.9-4ghz-hez b350 is elég lesz, nem látom értelmét az X370-es csodáknak, meg igényem sincs az extráihoz), és 38-ért ezt a világítós csodát, és ugye az alaplap is világít, közben fehér az egész, a ram meg fekete, de létezik fehér ram is ami passzolna hozzá, de a fő poén az, hogy zárt a gépház, első dolgom lesz a fények kioltása
, csak azért vettem ezeket mert épp jó áron voltak
Közben meg remélem ez nem ilyen magas profilú ram, és el fog férni a hűtő alatt, azt se tudom benyúlik-e alá vagy sem, de holnap összeszereléskor minden kiderül
-
HSM
félisten
Ezekkel a tesztekkel az szokott a baj lenni, hogy csak egy adott részt tesztelnek. Aztán ha máshol több proci/ram sávszél kellene, akkor így jártál.
Mikor az i5 4690K mellett felhúztam a ramot sok 1600CL9 használat után 2133CL11-re, elég durván nőttek a minimum FPS-eim a játékok szélsőségesebb részein, miközben az átlag egy rövid részen nem igazán változott.
-
HSM
félisten
Igen, viccesen memória limitesek tudtak lenni a mainstream Intelek is.
Persze, ez nem a háromcsatornás X58-on gond és a többi HEDT-n, amik fürdenek a sávszélben, hanem ahol csak két csatorna van.
Azért azt sem szabad elfelejteni, Ryzen-nél nemcsak a fabric gyorsul a memória órajellel a CCX-ek között, de a sávszél sem árt a 8 vadállat magnak... Azért akárhogy nézed, ez csak két csatorna. -
Habugi
addikt
Seráfütty, csak furcsáltam hogy ezen így meglepődsz, lényegében ellenőriztem h tiltólistán vagyok-e nálad, számomra ismeretlen okból..
Csak hogy ne menjünk túl messzire, egy itteni: [link]
Ez volt az utolsó, előtte kronológiailag visszafelé tán VS-ben, illetve egy-két Ryzenre vonatkozó cikk alatt. -
Habugi
addikt
Belépő szinten legalább 3-4 topicban írtam eddig le neked, plusz linkeltem is idevonatkozó teszteket miszerint CPU limites helyzetekben igen, ennyit számíthat.
Ha megnézed 720p-ben rendre többet profitál a játékok többsége a RAM órajelből sem mint 1080p-ben.Viszont ez nem Ryzenhez köthető valami, Intel oldalon is echte ez történik.
-
nkmedve
őstag
"AMD predicts that most customers should see somewhere between 3.9 and 4.1 GHz across all cores, and suggests you stick with a 1.35V ceiling if you want your chip to last."
A 75 fokról egy OC-s Youtube videóban volt szó (fogalmam sincs hogy találhatnám meg) ahol a tesztelőnek 75 fok fölött random fagyásokat produkált stressz tesztekben. Jobb hűtéssel, amikor nem érte el a 75 fokot, teljesen stabil volt ugyan azokon a beállitásokon. Most, hogy ez mennyire általános, azt nem tudom (lehet csak a tesztelő fogott ki egy ilyen példányt, procinként változhat a határ), de gondolom abban egyetérthetünk hogy nem árt megfelelően hűteni a procit és nem engedni hogy nagyon elszálljon a hőmérséklet. SZVSZ 75 fok egy jó referencia.
-
Johni5
őstag
Az 1800x-ek jobban mennek.Én 1700x-et hajtottam.Ő szponzorált cuccal dolgozott,én pedig kölcsön kapottal.Ami nem az enyém,azt nem hajtom szét.
Én egy órát szántam rá összesen,míg ő 10-et.
Tudom mennyin hajtotta,2m-re ültünk egymástól.
III. Hun XOC Gathering
-
-
Ragnar_
addikt
Emlékeim szerint az Intel többmagos prociját anno egy Alan Wake prototípus játékkal demózták, ahol minél több mag volt annál komplexebb volt a környezet, szélviharok voltak, meg tornádók stb.. Aztán az a vonal szépen eltűnt. Most azzal demózzák a sokmagot, hogy a Dota2 200 FPS-el fut, meg lehet játék mellett streamelni...
-
Cseneles
őstag
Kb 80-90cm 24colos, nekem ez a konfortzonam de fullHD igy lathato minden reszlet, viszont 4K eseten tartva a konfrontzonam ehhez 50colos 4k kijelzo kellene mert ha mar megveszem latni is szeretnem a kepi elonyoket amiert fizettem! Probaljatok ki, uljetek be 50col ele 90-100cmre😊 Megertitek h miert nincs ertelme!
-
"Jelenleg csak a 7700k" - az viszont gagyi videofeldolgozásban. Jó esetben 10%-ot nyernék vele a 4.6GHz-en szaladgáló 4770k-mhoz képest (=ha fut 5GHz-en a 7700k). Persze SC2-ben befigyelne pár extra fps, az jogos. Mind1, nincs pisztoly tartva a fejemhez, csak gondoltam 3év elteltével már lassan lehetne valami lényegesen erősebbre váltani, de még mindig nem tiszta a kép (intel vonalon tiszta sor volt, hogy nem kajálom be az effektíve átnevezgetett kacatjaikat)
-
Envo_
aktív tag
Nyugi, tisztában vagyok a matematikával, elvégre azt tanulom részben mérnökin
Pont hogy azt mondtam, hogy tök jó hogy ezt csinálják. (Nem mondtam hogy nem érteném,) én csak arra gondoltam, hogy miért nem alkalmazzák? Az meg hogy nagy az adathalmaz, hát istenem, automatizálni kell egy pár soros kóddal. Ha valahonnan ki tudod olvasni ezeket az adatokat (márpedig valahonnan meg kellett csinálni a grafikont), akkor miért ne lehetne egy pár sor kódot írni rá, hogy kiszámolja ezzel a módszerrel?
-
-
-
GRaul
őstag
Persze mindig az a teszt jó ami az amd felzárkózását hozza ki
én anno az fxeknel bizakodtam. Remélem itt nem ugyan az lesz és megoldanak minden problémát. Illetve érdekes , hogy sok ember várja, de kb az 1%a engedheti meg magának vagy még annyi se. No offenz de kb a 7700-nal is ugyan ez volt.Ez pedig csak a proci, amihez kell normális kártya és normális monitor is ha élvezni akarja az ember a sebesseget és minőséget
Ez nem Neked szól, bocsi csak válaszra nyomtam. -
Raymond
titán
Akkor a Vi tesztnel durvan ugyanaz a helyzet mint a masiknal - csak a magok szama es az orajel szamit, alig van kilenges a papirforma aranyokon kivul meg ha azert picit tobb is mint a masik tesztnel. Az i7-6800K az ar/ertek bajnok 420-430EUR aron, az R7 1700-nak jelentosen jobban kene teljesiteni a latottakhoz kepest hogy labdaba rugjon.
-
Végül kiderült. A ScanPro által a teszthez használt 6800k hibás darab. Szóval nem a cache különbség az oka, hanem valami miatt folyamatosan throttlingolt. Kint vannak az új DAWBench Vi mérési eredmények. (Mert közben már a ScanPro is bekapcsolódott a hibakeresésbe.)
Think I've got it and well spotted. Thanks for feeding it back.
I've grabbed the benches again this morning and re-run the DAWBench Vi tests on the original kit and the was no change in the results seen.
So I changed the 6800 for another chip from a new batch and it jumped in performance by about 10% and the CPU load percentages scale more evenly now. I've also re-run the Reaper standard Dawbench and it reflects the same pattern, which it does
So, it looks like I had a duff i7 that was throttling performance under tight loads.
As I've re-tested a fresh 6900K as fine yesterday, I wanted to make sure the 1700X got fair treatment too. I've pulled a fresh one of those today from a release batch (straight off off the shelf) and the results for the AMD remain unchanged as they did for the 6900K.
So what does this mean overall? Not a whole lot, the 6800K makes some gains that obviously improves it's bang per buck value, but otherwise doesn't change the results charts running order to any real degree.
I've edited the CPU load results, DPC chart and DB Vi chart to reflect the retesting. It isn't a big enough jump to change the placing of each chip in the running order however, but it does correct the scaling of the results that you pointed out.
-
sb
veterán
Tesztje válogatja. Amennyire emlékszem volt 85-90W delta is valahol. Az, ha hozzáveszem, hogy idle sem termeli az áramot már 100W körül van. Úgy abból nettó 65W mellett kicsit sok marad a körítésnek.
Persze kiadhatja a matek ott is, de kicsit soknak tűnt.Az is biztos, hogy nagy volt a szórás a tesztekben. A 95W-osokkal is mértek telibe ugyanannyit, mint 7700K-val és +30-40W-ot is (full load-on, mert játékban meg volt -30W is TPU-n
). Ilyen esetben is a +30-40W-os mérés pl. gyanús, az Intel alatt is van körítés, a 7700K se arról híres, hogy ne menne el a 95W-os TDP-ig. Még ebben is tisztulhatna a kép...
-
korcsi
veterán
A cache-ek működéséből adódóan például 8MByte adat nem fér bele 8MByte cache-be. Sőt, csak az aktuálisan használt kis részlet lesz jelen mindig.Látom már volt róla szó
-
hokuszpk
nagyúr
hat nemtom.
anno 1817 -ben elmagyarazta nekem egy guru, hogy mukodik a cpu cache.
hacsak azota az alapelvek nagyon nem valtoztak, tippem szerint a data cache is ugyanazon az alapon all, mint az instruction cache. oke nagyobb, igy a cacheline is hoszabb lehet, de azert mar az 1MB .-s cacheline meretben is erosen ketelkedem, efolott meg aztan hat. -
Na, alakul. A Vi teszt nagyon kicsi, 2.5 MB méretű mintákkal dolgozik, simán kijöhet, hogy a hangminta kicsomagolás, és feltöltés (10 MB kell neki memóriában, mert a reaper belsőleg 64 bites mintákkal dolgozik, a 16 bitet is konvertálja) után pont befér a 6900k cacheébe, míg a többiébe nem. Tehát valóban hibás lehet az eredmény.
-
zzola
titán
Semmi gond! Hidd el, én sem dobok ki feleslegesen pénzt...de.
Most kicsit vonatkoztassunk el az alkatrészek minőségétől és egyéb dolgoktól, menjünk rá csak kimondottan a fázisok darabszámára.
Ha benézünk a melyik alaplapot vegyem topicba, láthatjuk, hogy a kis tuning szekcióban vannak már 6 fázissal is lapok. Ha valaki komolyabb OC-t akar, akkor 10-12 fázisra kap javaslatot, a végére pedig maradt a király kategória, pl. Asrock Z170 OC Formula a maga 18 fázisával.Nyilván a Ryzen is szeret kajálni, ezért nem ajánlható az olcsó alaplap (Igazából nincs is még komoly tapasztalat). Azért mondom, hogy olcsó, mert a B350-es kategóriában sajnos incsen 10-12 fázissal lap.....
Ha engem kérdezne valaki, én nem ajánlanák olcsó alaplapot OC-ra...
-
Raymond
titán
"Ha ismernéd a DAWBenchet régebbről, akkor nem mondanál ilyet."
Nem regi idokrol es regi procikrol beszelek vagy altalanossagban hanem errol a konkret eredmenyrol:
(#2894) Raymond: "Az egyetlen eredmeny amit kiragadtal pedig pont a leglenyegtelenebb az egeszbol. Tisztan CPu ateresztest mer ugyanugy mint X masik benchmark."
Meg a szamokat is megadtam az aranyokrol. Az eredmeny ami neked tetszik a leghasznalhatatlanabb az egesz tesztbol DAW teljesitmeny megitelesere. Itt egyebkent tenyleg kerdeses milyen beallitasok mellett futtattak mit, mert itt van ez is:
"We chose the Reaper version of the project file and used the included ReaXcomp compressor plugin in its 64-bit form. "
"...we decided that an ASIO buffer depth of 32 struck a good balance of low latency and CPU demand with our test setup."
-
Raymond
titán
A pontos teszt konfiguracion sajnalatos hinayan kivul le van irva a szovegben minden amit felhoztal. A masodik abran nincs difi a CPU-k kozt mert nem terheli elegge a feladat hogy legyen valami kimutathato plusz a Sonar furcsasagot is megemlitik. A harmadik abra hogy baki-e vagy nem jo kerdes, de konnyen lehet hogy nem, az egesz tesztet figyelembe veve ha ekkora kirivo eredmeny fura lenne akkor megemlitettek volna. A platform ugyanaz, de a ket CPU mar nem ugyanaz. Itt 6 mag es 15MB cache versus 8 mag 20MB cache a helyzet. Plusz az X99-nel a RAM sebesseg is magasabb mint az i7 es a Ryzen.
Az az erv hogy te mashogy hasznalod a rendszereket ezert ertektelenek az eredmenyek azert enyhen sozlva is santit
Az egyetlen eredmeny amit kiragadtal pedig pont a leglenyegtelenebb az egeszbol. Tisztan CPu ateresztest mer ugyanugy mint X masik benchmark. Ehelyett a DAWbench eredmeny helyett megnezhetted mondjuk a 3DMark Physics eredmenyeket is, ugyanazokat az aranyokat kapod meg mert a kb. azonos IPC es idealis skalazodas mellett csak a magok szama es az orajel szamit. A vegtelenig leegyszerusitve:
R7 1700X = 8 mag @ 3.8Ghz = 30.4
i7-7700K = 4 mag @ 4.5Ghz = 18.0
----------------------------------
Ryzen elony = 1.69xAz eredmenyek pedig:
32 = 269 / 167 = 1.61
64 = 300 / 186 = 1.61
128 = 326 / 193 = 1.69
256 = 355 / 197 = 1.80"Nem csodálkoznáék, ha ők visszatelefonáltak volna intel bácsinák, mielőtt megcsinálták volna a tesztet, annyira szar az összes többi."
-
HavocS
senior tag
Értelmes DAW teszt egyébként is az lenne, hogy mekkora bufferrel bír 96k/24 biten egy illetve több széteffektezett sávot élőben venni, illetve hogy mennyi idő alatt renderel egy 40 perces, 10 giga hangmintát tartalmazó 60 kontaktot tartalmazó projektet... most az nagyon sokat úgyse segít hogy 600 hangig bírja egy sávon a polifóniát, teljesen életszerűtlen.
-
Petykemano
veterán
azt mondják:
1700 esetén a 65W nem 65, hanem 80
2x80 = 160
Ezért a 2.4/2.8 az igazi 65W
2x65=130 + a két lapka közötti kommunikáció 20W = 150WEgyébként persze nyilván az AMD az 1700nál hazudik a 65W-os TDP-vel, de egy UHEDT cuccnál rigorózusan betartja a 150W-ot.
(a 2.4/2.8 lehet mérnöki példány értékei)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest