Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
CJ4567 #27843 üzenetére
Telón nincs ilyen te zsák.
Amúgy aki kevesli a cr 20-23 pontszámot. Az jobb hütö/jobb hütök és magasabb venti sebesség. Mert bár nem x-es a proci matekozza magának az órajelet. Még akkor is ha nem ordas hömérséklete van a procinak. Aztán ott van még a + offset mint opció. Bár ehhez sem árt jobban hüteni a procit. -
hegegabi80
addikt
válasz
CJ4567 #27537 üzenetére
Tudom, ez most nem ugyan az a két xpu, amiről beszéltek, de hasonló eset.
Én i3-8100-ról váltottam R5 2600-ra. Sapphire RX570 ITX volt mind a két esetben a cpu mellett. Az i3-al simán volt sok játékban 60-70 FPS, de nem éreztem simának a játékot. Aztán a 2600-val megtáltosodott. Nem lett sokkal több fps-em, de sokkal simább lett a játék. -
Chaser
legenda
válasz
CJ4567 #27537 üzenetére
legnagyobb tévhit a "gpu limit"
az, hogy egy adott játéknak milyen cpu-ra van szüksége teljesen független attól, hogy milyen vga van mellette
a "gpu limit" max arra jó, hogy tudjuk milyen cpu milyen vga-t hajt ki...papíron, gyakorlat meg teljesen más
a cpu ha már 80%-on pörög az is régen rossz, úgy tapasztaltam max 70 ahol még nem okoz micro laggot, de az sem baj ha alacsonyabb a cpu kihasználtsága
én 3070 mellett használtam 3100-at, volt ott fps, ajaj, mégsem volt szmusz' még az az 1440p@60 sem - de nekem még a 3600-tal sem 5600xt mellett -, ettől független élhető volt mindkét verzió, de nem az igazi - az igazit a series s mutatta meg -
a kis series s-ben levő 8c/16t 3,2g-3,5g zen 3xxx alapú cpu-val mint az álom, hiába ezekhez képest lepkef_ing gpu van mellette
az előd one x-ben csak 8 magos jaguár volt 2,3ghz-en, annak az ipc-je is valami nagyon rossz, ott közelében sem volt olyan folyamatos a játék mint az új genen
de megtudtam hogy ez is csak placebo ((( : se tearing, se megakadás, semmi, úgy megy mint az álom - freesyncet nem tudó kijelzőn - , ennek örömire' le is tettem a pc-s játékról
igazából mindenki azzal szívatja magát amivel akarja, csak valahol rossz nézni hogy legtöbb topik abból áll, hogy belinkelik egy "neves" oldal tesztjeit és onnantól az biztos úgy van
de hogy valaki vegye a fáradtságot - ami nyilván idővel és pénzzel is jár -, az ritkán megy
nekem se megy mindig, de már rég ráuntam a fake és hiányos "nagy" tesztekre, fogyasztásokról is mit öszehazudnak sokszor, meg a vga-k hangjáról, röhej - most legutóbb "prémium" alaplappal jártam úgy, hogy köze nincs a valósághoz a thw tesztnek -
fájt kiadni a 3600-ért a felárat, de onnantól megértettem mért annyi mikor az ac. od. kisimult, és a konnektoros mérő is egészen más számokat mutatott azonos órajelen
no mindegy, nem offolok, mindenki úgy gammerkedik ahogy akar -
Chaser
legenda
válasz
CJ4567 #27531 üzenetére
ez ilyen
2xxx tulajok ne vegyék "fikázásnak"
de ez nem placebo, a csodás tesztoldalak meg nem szentírás, sokszor a kalap sz@r is többet ér mint azok konklúziója
ennek ellenére napi sokszor látom valaki belinkeli egy vagy több nagyobb oldal "eredményét" - amik extraként sokszor egymásnak ellentmondanak - és akkor eldőlt, nem kell erre vagy arra váltani mert ők meKmondták a tutit és a frankót is, ott vannak a számok ( : -
Alpi.
addikt
válasz
CJ4567 #27199 üzenetére
Ez tuti Cyberpunk ! Hiszen SMT bugos !
NdrewSunix : Nem volt lényeg a vdimm minimalizálás. Minden más, igen.
-
tasiadam
veterán
válasz
CJ4567 #27187 üzenetére
Hát minimumon szerintem mindenkinek 100%on pörögne. Nálam 1080p ultra és dx11, de ha korlátozom az fps-t ha nem, az 5. mag néha néna bekapcsol. ha csak 4 mag megy, akkor is ugyan annyi az FPS bf1-ben. A BF5-el sokatn em nyomtam, de az régen is megette a gépem, de akkor ivy intelem volt. Azóta nem próbáltam ezt nézni, na de majd most.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
CJ4567 #27160 üzenetére
Ehhez képest egy 3600 4,3GHz-en ezt tudja:
Time Spy:
Ami még nagyobb különbség a kettő között, hogy a 2600 mellett 3000MHz-en mentek a RAM-ok a tesztek alatt, a 3600 mellett már 3800MHz-en. (A 2600-hoz még nem voltak olyan jó RAM-jaim, meg egy 2600 nem is tudna 3800MHz-en hajtani kb. semmilyen memóriát.) -
Dragon3000
nagyúr
válasz
CJ4567 #26929 üzenetére
HyperX Predator DDR4 3333MHz 16GB kit és Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz 16GB kit. Alaplapok x470 asrock gaming k4, Gigabyte B450 Aorus M, MSI B450 Tomahawk. Így több mindennel is voltak próbálva. Sőt a tomahawk+2700+crucial ment 3600cl16-ot is, de semmi előnye nem volt, így visszavettem 3466cl14-re, így jobb. Visszanéztem az eredményeket, a 2600-zal is megvolt a 3600cl16, de ott semmilyen beállítással nem akart cl14-gyel menni, még 3200-on sem.
-
-
-
fanti
addikt
válasz
CJ4567 #25930 üzenetére
"Metro Exodus fix 60FPS-el megy maxon"
Pedig de!Megy az szépen maxon, csak a legbutább élsimítással.
Tudod, sokan nem akarják rászánni az időt és az energiát, hogy utánaolvassanak a dolgoknak...inkább veszik az erősebb cuccot. Butaság!Én mindig utánaolvasok, és rászánom azt az 1, esetleg 2 óra próbálgatást, hogy milyen beállítások azok amik alig tesznek hozzá (vagy épp nem is) a látványhoz, és azokat moderálom, azaz Ultra helyett azoknál teszem High-ra, vagy Normal-ra, vagy épp disabled-re, ha úgy látom, hogy nem látom...
"Próbáld ki az MS Flight Sim-et"
Miért is tenném.
Megnéztem a Youtube-on a gameplayt. Nem tetszett...akkor meg mit tipródnék rajta, Hitman 2 dettó...azt ugyan feltettem, de kb. 2 óra játék után untatott...uninstall...Azért csak, mert vannak felkapott "divatjátékok" még nekem van róluk önálló véleményem, és ha a gameplay video nem tetszik, akkor fel sem teszem. Minek?
Azzal játszom amit szeretek. Csak!De hogy elmondjam, így lépkedtem visszafelé az elmúlt bő egy évben :
RTX 2070 Super -> RX 5700 XT -> GTX 1070Ti -> RX 580Jó, tudom, hogy egyedi esetnek számítok, mert a 2070 Superrel semmivel sem voltam jobban megelégedve 1080p/60 fps-en, mint az RX 580-al, ugyanakkor az RX 5700 XT-nél kipróbáltam a WQHD-t 32" 75Hz FreeSync-el, de az sem nagyon volt az a "besza-behu" érzés nekem.
Dragon3000
"Azért azt kétlem, hogy a cod mw 2019-ben veryhigh/ultra-n nem esik be 60 fps alá."Na pont az az a játék amit az Alza promóciósan adott a 2070 Superhez.
És igen, veryhigh/ultra-n sem esik be 60 fps alá, mert ott is a legbutább élsimítással vagyok.
Kis időt szánj rá te is! Állítgasd, próbálgasd. Csak pici kompromisszumokat kell kötnöd, hidd el, és meg lesz az 1080p/60fps.
Nekem meg annyi kell, de az viszont KELL!Kinek mi tetszik, szép az annak!!!
-
De4d
őstag
válasz
CJ4567 #24591 üzenetére
Félreérted, nálam van a Quantum Breakben ugyanott 40-45 fps ahol a videóban srácnak 80 körül van.
hokuszpk: Most települ újra a Quantum Break, délben csináltam egy win reinstallt, utána beállítom ugyanerre és megnézem.
Cj4567: A látótávolsággal igen nyertem nem is kevés fps-t mikor lejebb vettem, a Hairworksel jóformán semmit.
Ui.: Akkor lehet én várok sokat egy 2060tól? Ennyit tudna egy 100+ ezres vga, hogy sok éves játékokban is kell még mindig komprumisszum full hdhoz? Milyen vga kellene akkor? 2080? Nem is tudom van e hirtelen annál jobb a piacon. Ha 4k-n szerenék játszani 120hz-n? Akkor tényleg sli-ben kéne már 2080 erejű kártya? -
De4d
őstag
válasz
CJ4567 #24579 üzenetére
Nem tudnám megmondani pontosan elvileg igen. Most használok először Afterburnert.
Felmegy ez akár 55-re is kb, de feljebb nem nagyon, csak ha visszaveszek a grafikából.
Ám annyira nem is hallom hogy pörögne a gép, ház oldala le van véve, és alig alig lesz hangosabb mint ha csak neteznék.
Mit takar pontosan hogy GPU limited van? Mármint miért, mi okozza, ez gondolom beállítás kérdése, hogy egy bizonyos fordulatszám fölé ne menjen vagy valami ilyesmi. Ezekben kissé laikus vagyok már. -
Chaser
legenda
válasz
CJ4567 #24548 üzenetére
ultrán manual ultrát értek, tehát minden ultra, értelmes videókban mutatják a beállítást is
1440p ultrán nálam így alakul - részecske minőség magas, ott az a max -
3600@4g smt on, 5600xt default
fxaa off/msaa 2x
fxaa on/msaa 4x
fxaa on/msaa 8x
valós játékban utóbbi már be tud zizegni ha bálhééé' van, nem vészes és nem gyakorian, de jelen van
a teljes játék elindítása xbox app-ból 45 sec, verseny esemény betöltése startvonalig játékra készen 10 secszerk:
kaszas19
ártani biztos nem árt jó ssd, előzőleg sx 8200 pro volt, szekvenciálisan gyors, kisebb fájloknál már nem kimagaslóan jó, a 970 evo az ott is jó -
kaszas19
senior tag
-
regener
veterán
-
Mizol29
senior tag
válasz
CJ4567 #24230 üzenetére
Nem tudom az újabb msi lapoknál, hogy van, de az én lapomnál ha oc-zom a procit fix vagy offset fesszel akkor nem esik vissza a fesz csak az órajel. Neten rengeteg ilyen fórum van ahol írnak a jelenségről és nincs rá megoldás. Ja de a ryzenmaster, de én azt inkább kerülöm.
-
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
CJ4567 #21484 üzenetére
ha olyasmit rendelsz, ami epp van keszleten, akkor kb. reggel leadod a rendelest, aztan delutan mar atveheted. ( felteve, hogy valamelyik boltban szemelyes atvetelt adtal meg. )
a hosszabb atfutas akkor kezdodik, ha olyasmit sikerult rendelni, ami nincs keszleten, de epp a nagykerek is kifogytak. Mint nekem a minap a TeamGroup Vulcan-Z. -
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
CJ4567 #21362 üzenetére
Na nekiestem egy jaték tesztre,
allcore 4G, ramok 3200 és 3466 eltérő időzítésekkel,
SOTR (dx11, 1080p Ultra)
sajnos 3000-en nem tudtam,
mert visszafelé valamiért nem akarta engedni,
talán a feszt nem lőttem be jól ...konklúzió, szinte semmi értelme erőlködni
a ramokkal
saját ramkit esetén a névleges környékén kell szerintem belőni,
max az időzítéseken finomítva, nagyobb különbség csak az
eltérő, többszáz Mhz frekvencia különbség
és alacsonyabb timing esetén jöhet ki (pl 2666/14 vs 3466/14)
de csak szerintem, cáfoljatok meg ha nem jó látom -
GIORGIONE76
őstag
válasz
CJ4567 #21362 üzenetére
a régi kitemnél (micronos) az vettem észre, hogy 3000-3466-ra, szinte csak szintetikus tesztekben gyorsult,
felteszem az időzítés romlása kevésbé játszott be, játékoknál 3000 felett nem volt számottevő különbség, viszont most arra leszek kíváncsi hpgy mi lesz akkor ha a frekvencia emeléssel egyetemben még a timingok is maradnak aránylag alacsonyakszerk: amire konkrétan kíváncsi vagyok az a 3000CL12 vs 3466CL14 játékokban
-
tusi_
addikt
válasz
CJ4567 #20330 üzenetére
Hat nalam volt olyan, hogy lefutott hiba nelkul a Prime, meg a Unigen vagy mi a tokom VGA tesztelo progi PARHUZAMOSAN egymas mellett, aztan a jatekban meg hasalt rendszeresen, kilepett a desktopra, minden hibauzenet vagy elojel nelkul. Visszarakva gyarira semmi problema.
Tegnap, mielott kikaptam a CPU-t, mentem meg par kort es hibatlan folyos kep fogadott, alacsonyabb min/max Fps-el, de stabilabb 1% lowal.
Szal NKEM, nem opcio a tuning. Vszeg nem ertek hozza, de nem is akarok. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
CJ4567 #18627 üzenetére
Így vagyok én is most ezekkel stressztesztekkel, egyszerűen egyik ram beállítás sem stimmel, már xmp beállítás alá kellett mennem hogy rendben lefussanak, úgyhogy mivel egyébként a memtest nem mutat hibát, most már csak élesben tesztelem, a monitorozó progik nem egyszer adtak már fals adatokat.
-
-
Land
veterán
válasz
CJ4567 #18391 üzenetére
Csak tudnám nálam mi a hiba..
Nekem 2700-am van ugyancsak 4 GHz-en. 1.3V feletti VCore-ral és a Prime95-t le kell állítanom egy idő után, mert 86 fok fölé kezd menni.
Hűtő: Alpenföhn Brocken 3 (már 3x pasztáztam újra hátha azt szúrtam el, de nem)
Aida64 CPU stress sima liba. Intel Burn alatt is 85 fok körül megy..Alapból játéknál nem megy 60 fok fölé, de a stressz teszteken kifekszik.
-
válasz
CJ4567 #18307 üzenetére
egyébként én még megpróbálnám 1.3V-ig csökkenteni a feszt a 4.0Ghz-hez. De értelme annak sem lenne
Más: RavePriest? Mostanában nem követtem a tagot, amiket láttam nála, Patriot Viper RAM (hynix CJR) review, Patriot VP100N SSD review, SilentiumPC Fera3 RGB. Megjegyeztem, hogy érdemes lenne Mikron B-die-t is tesztelni& a Fera3-ból a "nemRGB-s" változatot (szégyen-vicc, hogy az RGB-s ~15ezer ft, a sima meg ~9). Meg még korábbról a 5700->xt bios flash videoját néztem, ami, szerintem max akkor éri meg, ha utána picit alulfeszelsz. Nem mindenben osztom a nézeteit, véleményét, de, nagyon orulok neki, hogy van ilyen hazai csatorna is. : )
-
válasz
CJ4567 #18307 üzenetére
Nem ér annyit szvsz. Nekem pl. a 4.15Ghz 1.352 voltot ker, ha meg restriktivebb vagyok (LLC level 7) siman osszeomlik AIDA alatt. 4.0 stabil volt 1.19-en is, igy igazabol a 4.0Ghz szerintem a "sweet-spot".
Max 1-2 benchmark erejeig erdemes fentebb menni. Nekem ilyen merfoldkovek voltak a 3200+ es 1400+ pontok R20 es R15 alatt. Ezekhez kellett a 4.15. Bar, mivel 1.352V nem olyan "sulyos", igy lehet, hagyom.
Nem eroltetnem egyebkent.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
CJ4567 #17897 üzenetére
Nem mér félre. Másképp kezeli a lapod a procit.
OCkor elvileg korlátlan a PPT nektek viszont ésszerű határokon belül van ez az érték. Nálam a 8 pin-es cpu táp rá van dugva az alaplapra, nem tudom pontosan mennyit, de tippem szerint 225W-ot fel tudna szívni onnan.
OC nekem felejtős, marad a -0.12V -offset a 0.96V @ 3400 Mhz autoEgyébként úgy olvastam valahol még, ne primeal stresszelj, hanem mondjuk intelburntestel, vagy linpackel.
-
-
fanti
addikt
válasz
CJ4567 #17793 üzenetére
Nálam sem a 2700-as, sem a 3700X-es konfigon nem használt a CPU tuning a Far Cry 5 és New Dawn-nak, ellenben én személy szerint 2933MHz-es agresszív időzítéses DC kittet ajánlok mindenkinek, mert annak fölé menni sebességben csak plusz kiadás, és minimális megtérülés mindkét procinál.
A 2700-as érzékenyebb a memória sávszélre, de pl. egy DC DDR4-2666-al már elkocog szépen, de meghálálja mondjuk a DDR4-3000-es DC kittet.
A 3700X-nek meg ha nem telik többre, simán elég is ugyanazon memória mert kevésbé háklis a memória sebességre.
Tapasztaltam.Szerintem az ésszerű memória mindkét platformra mondjuk egy DC kitt az Aegis DDR4-3000 -ből.
A 16 vagy 32GB meg felhasználás függő tényező, de a sebesség elegendő mindkét rendszer esetében a DDR4-3000.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
CJ4567 #17793 üzenetére
300 ja. Most úgy van megcsinálva hogy akármivel játszok 240w-os fogyasztásnál tetőzik.
240*0.85=204W a valós fogyasztása a gépnek. Ráküldöm a furmarkot + linx, akkor is csak 265W a van maxon, az pedig már nagyon extrém példa. Húztam én már ezt a procit, de ez egy zabagép 1.37V 3.9 Ghz-en a jelenlegi 130W (max cpu terheléses) helyett kért kb 265W-ot, úgy hogy itt a vga még nem volt megterhelve... Úgyhogy ezt az OC témát én felejtettem már.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Mini PC
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Milyen széket vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest