- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
asturel #30152 üzenetére
ezeknél a modernebb pciex lapoknál ugye a sávok, slotok számát menet közben osztogatja az alaplap. az x16 előtt mindenképp egy ilyen vezérlőn megy át a jel, és szerintem ezzel van a hiba.
sztem ezzel volt Neked is gondod.
vram beállítások között is lehet elvileg finomhangolni, h mivel menjen, és mivel ne. De nem akarom kukázni egy rossz bios miatt a kártyát, csak, h játsszak egy kicsit.
-
Xmister
senior tag
válasz
asturel #27129 üzenetére
Nálam a D14-el egy 10 fokot dobott a CPU hőmérsékleten ez a megoldás,így belenyal a 60-asokba játék közben, de engem ez még nem zavar. Ha a memória miatt nem fér el, akkor viszont nincs mit tenni.
Az alsó ventit próbáld meg, ha be tudod tenni a táp mellé, az segíthet még.
-
Xmister
senior tag
válasz
asturel #27117 üzenetére
Egész jónak tűnik így elsőre. Esetleg megpróbálhatsz alulra is berakni egyet, hogy valami tolja felfelé a meleget. A memória alatt lévő ventid viszont sok levegőt így nem mozgat.
Egyébként a furat távolságok a CPU körül egyformák minden irányban, tehát elvileg nem lehet gond a megfordítással, ha valami egyéb dolog nem szól közbe.
-
Xmister
senior tag
válasz
asturel #26979 üzenetére
Nálam olyan ~60% és 88° a vége Furmark-ban, pedig elvileg rosszabb a kártyám hűtése, mint neked.
Játékok alatt vsync nélkül ~55% és ~80°.Milyen proci hűtőd van? Nem tudod elforgatni, hogy elszívja a meleget a VGA-tól? Ha csinálsz egy képet a házad belsejéről, lehet többet tudok segíteni.
-
Xmister
senior tag
válasz
asturel #26382 üzenetére
Elég random. Én általában kaptam egy fekete képernyőt, és látszott, hogy időnként próbált újraindulni a driver, de nem sikerült neki.
Ilyenkor alvás gombot párszor megnyomtam (lehetőleg akkor, amikor villan a kép), és el is aludt a gép, majd ébresztéskor az összeomlott játék, de működő rendszer fogadott. -
HSM
félisten
válasz
asturel #25947 üzenetére
Sajnos 72Hz-nél nem lehet. 120Hz-nél viszont megint takarékon tud menni a ram, 144hz-nél megint nem. Persze, ez gyári PP-el, azt meghekkelni nem próbáltam. Inkább csináltam parancsikont a képfrissítés állítgatására, így két kattintás volt a váltás.
Amelyik játék nem ad lehetőséget állítani, ott nagyon vigyázni kell, mivel eltérhet az asztal frekvenciájától a játéké, és akkor nagyon darabossá válik. Pl. ha az asztal 72hz-en megy, de a játék 60-al próbál elindulni, akkor annak elég csúnya végeredménye van ("akad", darabos), de fordítva is, ha 60hz-en felejtem az asztalt, és 72hz-re van beállítva korábbról a játék, annak sincs szép vége.
Ha kizárólag 60hz-et tud a monitor (az utóbbi évek monitorainak 80%-a legalább ilyen), akkor ebből nincs semmi gond, mivel a játék sem tud semmi másra beállni. -
Joshi
titán
válasz
asturel #24949 üzenetére
Az a furcsa, hogy nálad a GPU-Z nem írja ki rendesen a BIOS verzióját, nálam a zárójelben lévő részt is írja, de neked csak x van. A másik észrevétel a linkelt Giga biossal van, az egy dolog hogy 290x-et ír, de ha jobban megnézed akkor órajeleknél 947/1250-et ír. Létezik ilyen órajelű 290x?
(#24951) VGYke ezek szerint a FarCry 2 kavar be valamit.
De ahogy írtam neked, csak rendes terhelésnél lesz magasabb a VRM1 hőfoka ami a mostani tesztednél látszik is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Óvodások homokozója
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest