- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
odorgg #24752 üzenetére
"Azzal kibekkelem az új Radeonokig..."
Nem arról volt szó, hogy unod a Radeonokat?
Egyébként bármennyire is felidegelt vagy szopatott a Hawaii, én is várom az új Radeonokat, nyilván a 380-as széria skip, mert az tulajdonképp egy Hawaii, de a 390x érdekes lehet, főleg ha jól árazzák be
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #24697 üzenetére
Én szuperjó fejlesztésnek tartoma ZeroCore-t. Pl. ha elmész a géptől, -10W fogyasztás, és a venti sem kopik addig. A kompatibilitás tekintetében is nekem valami más a sáros, nem a driver, vagy a VGA.
A kapcsolhatóság viszont nekem is fájó pont, érthetetlen, miért nem tesznek a driverbe egy kapcsolót neki.(#24698) ffodi: Az nem jó.
Nálam szerencsére jól viselkedett a Hawaii is.
-
ffodi
veterán
válasz
odorgg #24677 üzenetére
Ez igaz, továbbá a BS probléma, ha compatibility issue, ha nem, akkor is jelen van, és többeket érint, mint azt sokan gondolnák.
Ha nem hibás a kártya, akkor is előszeretettel jelentkezik, és ha jelentkezik akkor igen nehéz kitalálni, hogy vajon mi nem tetszik a kártyának. Nálam pl. sok driverrel produkálta, hol idle, hol load alatt, kivétel ezek alól a 13.12, 14.4, és a legújabb omega 14.12, amivel nemrég teszteltem ki. Az ilyen driveres és kompatibilitásos hülyeségek miatt (is) hanyagolom most egy időre az AMD-t vga fronton.
-
-
-
hdekakas
senior tag
válasz
odorgg #23060 üzenetére
Csak egyet?
290X: 40 fps980: 57 fps
290X: 34 fps
980: 51 fps
Az 51 fps sem sok, de még közel 20% tuning van a kártyákban, és úgy már megvan a fix 60.
290X-el (sok más játék esetén is) számomra sajnos játszhatatlan volt. Ezért váltottam 980-ra.De akinek jó a 30 fps ultrán, ő tudja, én nem ítélem el, de akkor engem se tessék, hogy nekem meg az élvezhetetlen.
S csak azért vetettem fel, mert nem követem már az amd (amúgy is követhetetlen tempójú
) fejlesztéseit, de akkor ezek szerint nem maradtam le semmiről, ugyanúgy nem tudni semmit a 390X-ről, mint ezelőtt 3 hónappal. (Csak persze azt, hogy bitang erős lesz, és szétveri a 980-at.
)
-
SSJPeter
őstag
válasz
odorgg #22581 üzenetére
Úgy érti gondolom, hogy fix. 60fps helyett csak fix. 30fpst kap, nálam is előfordul ez sok játékban, nem tudom miért.
Na de persze nem Radeonnal, bocs nem néztem a topic címet, sry.
Offba is rakom.(#22580) Scholes9: Az, hogy "csíkos lesz a kép középen", ha kikapcsolod a Vsync-et az valószínű az ún. "tearing", azzal nem lehet mit csinálni...remélem csak azt láttad és nem mást, az normális jelenség.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
odorgg #22452 üzenetére
Na jó de te beteg vagy!
Cseneles : Te meg főleg!
Különben ez a legjobb 290-es amit valaha láttam.Nekem (bár ez játékonként változik) +125mv-vel 1170,de legjobb esetben 1180 lenne.Pl az ETS2 amibe ezernyi civil mod van simán be tud artifactolni 1170 +100mv-n,míg egy Dragon Age,TR simán fut hiba nélkül azonos beállításokon.Még a Ryse volt ami fűtött mint állat és brutálisan stabil beállítás kellett hozzá.
-
Joshi
titán
válasz
odorgg #22373 üzenetére
Ja értem már megijedtem hogy meg akarsz szabadulni a kártyádtól idő előtt.
(#22374) daveoff szegény ember vízzel főz.
Milyen progiknál lehet kifingatni? Ha nem csak BF4-el akkor mond és én kipróbálom.
Korábban már adtam a testinek FurMark-al és egyéb programokkal de viszi szépen.
De ugye én nem akár mivel hűtőm a cuccokat, szerintem ez se átlagos. -
válasz
odorgg #22363 üzenetére
Én inkább a Morpheus + NoiseBlocker BlackSilent XLP mellett tettem le a voksom!
igaz ez picit több(~24.k) mint mint 20.K De Abszolút NEM bántam meg!
Baromi jól teljesít
FC4 alatt a Max GPU ~55.fok, a VRM is 60-65.fok csak, és ~1500.RPM en a ventiket is alig hallani!
és egy kis HW info bő 1 óra játék!
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #22058 üzenetére
Az az érdekes, nálam ment mindig az Afterburner ventiszabályzás (3.0.1-et használtam, az megbízható, bevált) alulfeszelés, és a rivatuner OSD szerver HWiNFO-val, és semmi de semmi problémám nem volt, pedig végigmentem jópár driver verzión.
Két programmal volt csak "gond", az egyik valami régi UT3-as kiadatlan techdemó, ami addig nem volt hajlandó elindulni, míg le nem kapcsoltam az OSD szervert, a másik pedig a BF4 64bites módja volt, ott viszont inkább az Origin "játékpaneljét" kapcsoltam ki, és akkor rendes OSD-m is lett a haszontalan Origin vacak helyett.A netcode is amúgy sokat javult pár hónapja. Előtte már abba akartam hagyni a játékot, néha olyanokat produkált, főleg a hitbox. Komplett táraktól is néha elfelejtett meghalni az ellen, amitől az agyvérzés tudott kerülgetni.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
odorgg #21832 üzenetére
Mert hulye vagyok es kell a rengeteg fps
(epenis betegseg) Lecserelgettem a cput is total feleslegesen 2700Krol 3770Kn keresztul a mostani 4770Kra, mikozben lehet meg a regi 2500K is eleg lenne 4.8on... hulyesegekre koltom a penzt
(#21830) daveoff: 6950@6970 cf volt az utso, de ott bf3ban mar gondok voltak. ennek a generacionak adnek egy eselyt... pcie 3.0 es hogy mar nem kell a cf hid... szivesen kiprobalnam.
-
daveoff
veterán
válasz
odorgg #21372 üzenetére
Igen, én ezt nem is vitatom, hogy az AMD@Mantle 1 prerenderrel milyen jó, de az NV@DX 5 prerenderrel(ha annyi egyáltalán) is legalább olyan jó. Lehet hogy van aki látja a különbséget, ha van, de Te is tudod, hogy én hogy játszok, szerintem észrevenném. Az én játékstílusom pont a gyors reakció, és ezért játszok csak HC-t, normálon elveszik ez a előny. Ha érezhetően nagyobb lenne az input lag, azt szerintem azonnal észre vettem volna, aztán lehet hogy nem, mert egy debil vagyok...
-
ffodi
veterán
válasz
odorgg #20829 üzenetére
Én kihagyom a felsorolást, de volt nekem is minden, még talán több is mint az itt felsoroltak. (hozzáteszem, 4870 óta javarészt csak piros....)
Az általánosságban elmondható, hogy mindkét oldalon alapvetően hasonló a driveres helyzet, de azért a mérleg nyelve kicsit az NV felé billen. (pozitív dolgokat tekintve...)
Nálam a 290x leváltásának egyik oka a szarabbnál szarabb driverek voltak. A 13.12 és a 14.4 voltak a használhatók, a többivel mindig volt valami f@szság.
Az én gyakorlati tapasztalatom így 1 hónapja zöldként, hogy most igenis le van maradva a support-tal az AMD, és NV oldalon lényegesen jobb a helyzet a driverek tekintetében. Megbízhatóak, stabilak a meghajtók, és amint jön valami új dolog nagyon gyorsan reagálnak. (mindez a GTX 9xx-es szériára vontakozóan természetesen) Ez csak zur Info.....
-
Montesantos
senior tag
válasz
odorgg #20829 üzenetére
szép összefoglaló a lényeg benne van...
Az amd-nek a driver frissítéseket kéne megoldani egy kicsit gördülékenyebb frissítésekkel, mert az átlag felhasználót mi érdekli, hangsúlyozom átlag:
Hőfok: nem
Fogyasztás: kicsit
új driver az éppen aktuális játékhoz: na az igen és mi kell neki: egy felugró ablak ami értesíti az új driver megjelenéséről és egy oké hogy frissítsen... automatikusan, és ne kelljen már "varázsolni" a telepítéshez...Olvasgatom már egy jó ideje a másik oldalt is, de ott mintha egyszerűbb lenne az élet ebből a szempontból...
Teljesen igazad van hogy árban midig felette voltak az amd hasonló tudású kártyáinak.
-
m0h0senator
őstag
válasz
odorgg #20026 üzenetére
+1
ALONSO11: ez van sajnos ebbe bele kell törődni. És igen ahogy odorgg is írta garanciában kapsz egy újat.
Én nyáron vettem egy asus 290x oc-t, cseréltem alatta lapot és semmi baja nincs bs-t nem láttam. Persze a hűtését már kiveséztük korábban, hogy mekkora hulladék de jön rá a blokk nem sokára.
-
daveoff
veterán
válasz
odorgg #19966 üzenetére
NV-nek ez a 900-as szériája ebből a szempontból elég gyalázatos, még szerencse hogy az enyém nem cicereg. Emlékszem 79XX széria idején az NV-sek mennyit fikázták ezért az AMD-t(haverjaim állították, hogy az NV sokkal minőségibb tekercseket használ, ott nem fordulhat elő ilyen) , na hát ebből látszik, hogy ez egyáltalán nem márka specifikus probléma.
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #19786 üzenetére
Igen, teljesen jól meg van hajtva nálad is.
(#19793) Sontir Fel: Azt, hogy a VGA jóval több vagy stabilabb FPS-t tudna.
Természetesen melegebben.
Nem katasztrófa a platform limit, csak a VGA többre is képes lenne.
Ha jó az FPS, akkor emiatt véletlen se cserélj rendszert, ezt csak megjegyzésként írtam.
-
Daffchy
őstag
válasz
odorgg #19783 üzenetére
Na egy reinstall megoldotta a problémát, most már engedi állítani a feszt.
Valami bug volt, hiába volt kipipálva és a szokásos AB restart és maradt még szürke a feszemelési rész.
De most már megy, viszont ahogy vissza olvastam, sokaknak voltak anomáliák AB-vel és a Trixxet jobban ajánljátok.
Holnap úgy is win format lesz, Trixx fog felkerülni és kísérletezgetni fogok a kártyával.
Köszönöm a segítségeteket!
Egyébként a +100mV az mehet akkor? És úgy tesztelgetni a Mhz-eket?
-
Taposo
aktív tag
válasz
odorgg #19750 üzenetére
Köszi amúgy
az infót, és ennyit a nagy "glorious pc gaming master race" sz@rságról, most vettem új monitort, de eszméletlen milyen mocskosul törik rajta a kép még vsync mellett is, így egyszerűen elviselhetetlen számomra bármin is játszani
, prémium kategóriás CRT moncsiról váltottam
-
szacsee
nagyúr
válasz
odorgg #19180 üzenetére
Igen, az egyik csövet el kell vágni, 2 csatit vékony csőhöz venni, vagy szűkítőt betenni a VRM-hez.
Igazából ha valakinek van egy kompaktja és nem akar vele pénzt keresni, ha leéli, akkor van más alternatíva is.
Kisebb tartályt lehet venni aprón 3-4K körül, mikrores, vagy nagyobbat 5,25"-os helyre 4-5K-ért és nem kell bíbelődni a mártogatással a légtelenítéshez. Ha pedig beszarik a szivattyú vesz a manus DDC-t 5K-ért vagy újat Phobya 12DC220-at 10K-ért és már csak radi kérdése ha bővíteni szeretné. Víz ahogy elnézem proci oldalon vagy kis helyigénynél kell PC-hez, vagy intel oldalon 4,5Ghz felett és AMD oldalon erősebb tuningnál.
Inkább az erősebb VGA-hoz célszerűbb beszerezni. Venti így is úgy is kell, max ha halkabb rendszert akar az ember, akkor nagyobb hőleadót vesz. Sokan attól félnek, hogy ereszt a rendszer, ezért csak kompaktot mernek venni, de épített víznél is vannak olcsón olyan csatik, amire ha a megfelelő csövet ráhúzod tuti nem fog ereszteni.... barbed fitting műanyag kötegelővel, vagy comp fitting megfelelő csővel.
Az upgrade, vagy az AIO rendszer megbontása csak egy opció, amivel el lehet nyújtani azt, hogy később vegyél normális szivattyút, mert ezekbe gondolom 3-4 évnél tovább nem bírja, akkor már árban használtan kb annyit ér hogy nem éri meg eladni sem.... gondolom én.Képeken egy EK VGA Supremacy van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged