- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Fejlettebb a gyártástechnológia, jobb a fogyasztás/sebesség arány és az erős egyszálú teljesítmény. Ennyi az előnye a Haswell-nek, semmi más.
Ami hasznos lehet benne, de még semmi nem használja, az max a TSX-NI utasítások.
Gamerként az FX felejtős jelenleg sok programban sajnos csúcs-gpuk mellé ezt már írtam is.
Halkan megjegyzem, az AVX utasításkészletet is előbb az AMD építette be "megfelelően", az Intel csak később az AVX2-vel.
(#14053) miklosss2012: Bizony ékszerek ezek technikai szempontból.
-
MiklosSaS
nagyúr
Ezt meg elmondom aztan nem OFF-olok tobbet !
Ez dolgoztam olyan szoftal ahol az FX 8350 kemenyen odavert a 4.9 GHz-es 2600K-nak. Eselye sem volt meg a 3770K-nak sem, mivel a HT majdnem hogy semmit sem segitett...visszont az FX-nek ki voltak hasznalva a moduljai is rendesen.
Ezek a processzorok technikai szempontbol egy ekszerek....egyetlen hiba az hogy nem sikerult a gyartas ugy ahogy tervezve volt. Ha ezeknek az alap 4.8 - 5.2 GHz lett volna akkor eleg rendesen megcibalta volna az intelt.
A helyzet nagyon fog valtozni amikor meglesz a directX 12, es jobban fog terjedni a mantle...akkor mind1 lesz hogy i5-2300 vagy i7-4970X van a gepedben. (jatek szempontjabol)
-
Joshi
titán
Beírtam a Google-ba hogy "Mantle játékok" és láss csodát ezt az eredményt kaptam.
-
Milka 78
nagyúr
Nálam 1.280-1.300v terhelésen 1.320-1.330-as csúcsokkal(átvezető videóknál egy villanásnyira megy fel eddig)@1170/1410,de köszöni szépen jól van.Inkább a hőfokok amik mérvadóak,ami ebben a dög melegben sem megy fel 85 fok fölé és a melegebbik VRM is e körül mozog.Igaz én Trixx-et használok az Asus karimhoz.
HMS : Nyugi papa,mert tahikard leszel!
Nekem már szelektív a látásom,mint sem idegesítsem magam ilyeneken
-
-
MastR
tag
Általában elmondható, hogy 1100Mhz meg szokott lenni alap-feszen vagy nagyon minimális emeléssel ( +25mV)
És a progikban maximálisan adható +100mV-al pedig 1175 és 1225 közé jut itt a nagy többség. Chipje válogatja kinek milyen jut. A 290X-ek nem mennek 1300MHz-eket mint az NV de clock to clock olyan erős mint egy 780Ti. -
fogalmazzunk úgy, hogy gyorsabb. a "jobb" egy kicsit több tényezőből áll össze, amiben van szubjektív is.
és igen, jellemzően gyorsabb - van pár előnyös oldala a GK110-nek, de 3.7M pixel esetén a 33%-kal több ROP és a 60%-kal magasabb scanline konverzió igencsak érezteti a hatását. -
Werkly
őstag
Van ilyen bizony. Nekem anno egyszer volt Nv GTX 560 karim és Alice Madness játékban a physX látványosabb volt de mikor félidőben eladtam TDR miatt valahogy az ATI másként ment vele és mintha a színvilága is gazdagabb lett volna a piros karival. Hát ezzel a mostani nagy "sárgással" meg teljesen más "világ"!
-
daveoff
veterán
Ez az új dc2 hűtés meg sem közelíti az előző dc2 szériát, elég gyengére sikeredett. Ez főként a 2 slotos kialakításból ered, nagyon vékony a hűtőborda. Nem is értem hogy tervezhettek ilyen hűtést ekkora fogyasztású csúcskártyákra. Nekem volt belőle 780ti is, és az is úgy elmelegedett mint a fene, tehát NV-nél sem jobb a helyzet ezzel a hűtéssel. Itt AMD-vel talán még jobb is a helyzet, mert ezek a kártyák sokkal jobban bírják a meleget, szóval ez hülyeség hogy 780-ra tervezték, ezt a hűtést egyszerűen elszúrta az ASUS, vagyis gyengére tervezte. A 2 slot miatt feláldozták a teljesítményt, ettől függetlenül én elvagyok vele, azért hoz egy elfogadható szintet.
-
Laja333
őstag
Abban a tesztben olyan hőmérsékletek és dB értékek szerepeltek, amik sehol máshol nem. Kihozták Asus-t győztesre hűtés és hang tekintetében (Tri-x-el szemben, lol), külföldi oldalakkal ellentétben. Kártya vásár előtt érdemes több oldalt is megnézni, különben úgy jársz mint most.
Jó az Asus, de van tőle jobb azonos áron. -
GeneraL_XTX
veterán
Megfeleő ez tuninghoz, max kicsit melegebb lesz, mint a többi.
Az a baj az Asus dcu2-vel, hogy ez a DCU igazándiból a gtx780-as szériához készült, erre csak rárakták ugyan azt. Ezzel csak az a baj, hogy a 290-es GPU kisebb, mint a gtx, és emiatt nem mindegyik hőcső kontaktol direktben a GPU-val.
-
HSM
félisten
Más tesztekben már korántsem ragyogott olyan szépen.
Érdekes....
(#13717) korcsi: Nem a 8+2 különbségére gondoltam, hanem hogy a 8 sem egyforma.
Persze, jobb ígyhagyni, mint tekergetni, de azért más gyártók szebben is be tudják ültetni, na. Hűtés szempontjából sem mindegy, mennyi hely van a tekercsek között, azok is tudnak ám komoly áramerősség mellett melegedni csúnyány.
De igazad van, ez nem tűnik komoly gondnak az amúgy kitűnő tervezésű karin. -
-
-
m0h0senator
őstag
Nekem egy 290x dcu2-van. És jelenleg így éli minden napjait. Hőfokról annyit, hogy 4x%os ventinél nem megy feljebb 70 foknál. A "ház"
jobb alsó sarkában a 12-es befelé fúj így kap friss levegőt. A 14-es meg a másik oldaláról fújja le a meleget, mert fűt mint egy kályha.
-
daveoff
veterán
Nekem is Intel van(3770k), ha ránézel az adatlapomra láthatod, úgyhogy hagyjuk ezt! Csak megint hiányzik az objektív szemlélet, ha neked Intel van, akkor minden más szar, vagy mi? Az is köztudott, hogy az Intel 1 magon sokkal erősebb, viszont ha többszálú felhasználásról van szó, akkor már felveszi az AMD a kesztyűt, főleg egy fx9590. Téma lezárva...
-
Laja333
őstag
Azért fenntartásokkal kezelném ezt a grafikont... Thief-es grafikonban is jóval alacsonyabb értékeket tüntettek fel 8350 mellett, mint amit én lemértem.
4300 > 6300 > 8350 ?Te sem gondolod komolyan.
Tekintve hogy a órajel különbség miatt a single core teljesítmény is ennek a fordított sorrendjét követi.
-
daveoff
veterán
Ez megint nem releváns, mert köztudottan a játék akkora fos, hogy 1 magot használ csak, ennek mi köze a CPU teljesítményéhez, ráadásul a teaztben tényleg nem is szerepel a 9590. Mégegyszer mondom, az i7 procik biztos jobbak, de attól még lehet értelme más procinak is, nem?
-
daveoff
veterán
Azzal a processzorral túl sok értelme nincs egy ilyen szörnyeteget hajtani....
És ezt mégis mire alapozod, próbáltad? Egy intel i7 3770K/4770K proci biztosan jobban teljesít, de hogy nincs értelme egy fx 9590 procinak, az egy baromság. Ez megint csak egy üres kijelentés...
-
Maotun
őstag
-
SkyS1gn
félisten
Hát az EA nem is tud játékot írni.. a DICE tud... akit az EA pénzel. Csak az a baj hogyha megmondják nekik hogy ki kell adni október végén akkor ki kell adni október végén... mert EA... mert jön a COD... mert kell a pénz nekik azonnal... le van tojva hogy félkész még a játék.... mik lesznek a következményei. Hát remélem tanultak belőle mert összeségébe rosszabbul jöttek ki az egészből. Valamikor kb most ráért volna megjelenni.
Egyre több stúdió halasztja el a játékát.. és ez tisztelendő hogy bevallják..."bocs, még nincs kész" nem úgy mint EA akinek ki kell adni a félkész fost is.
-
Malibutomi
nagyúr
Teljesen jól saccoltál amúgy, a bányászok miatt drágábbak, mert hiány van. Ahhoz képest hogy a ref-ek is 120-130 között vannak teljesne oké ár.
Hehe kiváncsi leszek majd az AMD első negyedéves bevételére, nem lepődnék meg ha hirtelen nyereségesbe billennének, beindult a konzol biznisz is, a kártyákat is viszik mint állat. -
Malibutomi
nagyúr
február végén jön a thief, szintén februárban a garden warfare, aztán gondolom sorban érkeznek majd, ahogy elkészülnek velük.
SC2-ben max akkor lesz elérhető, ha a kiadó úgy dönt ír rá mantle rendert, de rre nem számítanék, a pénz már a zsebükben minek pöcöslnének vele
Pedig pont az ilyen RTS-ekben lesz a legjobba mantle cpu segítő tulajdonsága, lásd feljebb a Starswarm eredmények.
-
MPowerPH
félisten
Az a gond, hogy ez csak 1db game. Ez a Mantle meg nem az R9 -nek szol, hanem majd egy kov. generacionak. Egy jatekkal nem lehet megvaltani a vilagot, a tobbi pedig meg nem most jon. 1, 1,5 ev kell meg ennek.
Egyenlore a Ti nagyon ott van a szeren mar alapon is, es akkor meg az orajelekhez hozza sem nyultal. Raadasban annyira nem is draga, ha megnezed, custom huteses 290X-ek mennyiert mennek. -
-
->Raizen<-
veterán
Fx meg r9 290 teszttel szolgálhatok. Még reszelgetem a blog bejegyzést de egyre több adat felkerül!
Valamint összehasonlíthatóak az eredmények az i5 3570k/gtx 670-es kombóval mert azonos beállításokkal teszteltem. Cpu 4.4 ghz mind2 esetben. Tesztprogramok/játékok/beállítások/op rendszer azonos.
-
Mr Bond 007
őstag
Abu linkelte másik topikba: Bizonyíték! Nem ígéret
8350 2.0 Ghz-en is gpu limites maradt 290x-el mantle mellett. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezt úgy a legegyszerűbb megközelíteni, hogy mire van szükséges. Ha a GPU PhysX számít, akkor GeForce-ot vegyél, de ha a Mantle és a TrueAudio érdekel, akkor Radeont. Tekintve, hogy ezek eléggé exkluzív funkciók maradnak, így ma már a pár százalékos sebességkülönbségnél sokkal többet jelenthetnek egy hardver kiválasztásában.
-
MastR
tag
GPUTweak az Asus gyári tuningprogija, azzal húztam, de az MSI Afterburner is jó,de úgy vettem észre hogy a 290X-hez jobb a GPUTweak. Biztosan lesz Custom hűtős verzió, és megéri rá várni hidd el. Egy Custom hűtős 290-lesz a Best Buy kategória, amikor megjelennek. Ha szerencsénk (szerencsétek) van akkor karácsony előtt, és lehet nyúzni a szünetben, ha nem akkor január...
-
mcwolf79
veterán
Magánvélemény:
Sajna jelen pillanatban nem lehet okosnak lenni. A Mantle elvileg elég nagy boost-ot ad az azt támogató játékoknak, valamint a nextgen konzolokban is full AMD cucc csücsül. Elvileg időtállóbb a 290X,a GCN architektúra kezd beérni, de nem lehet tudni NV mit rejteget a tarsolyában. A Maxwell még nagyon odébb van, és az is igazán az újabb Arm-os procival fogja jól érezni magát (amin a régebbi szoftverek bajosan fognak futni - max. patch segítségével). AMD mellé illik majd egy Kaveri APU,hogy teljes legyen a kép.
Én nem bántam meg egyelőre hogy megvettem a 290-et. Rakok rá egy vizesblokkot, oszt csákány. Zaj és meleg kilőve. -
p87
senior tag
Ha én vennék 290X-et mindenképp terveznék egy hűtőcserét, veszett hangos gyárilag ha nem akarod, hogy ugráljon az órajel és még tuningot is akarsz. Amúgy elég jó tuning potenciál van még benne ezt kihozni is csak jobb hűtővel lehet és érdemes ha nem akarsz fülvédőt használni.
Nagyon jó ki GPU és kártya csak nem a gyári hűtővel, ha nem olyan sürgős akkor még várhatsz pár hetet hátha jönnek már a non-ref modellek, de lehet már csak jövőre lesznek.
Nem tudom milyen távra tervezel, de ha min. 1 év akkor pláne AMD mellett maradnék a Mantle miatt, a Kepler már nem egy hosszútávú befektetés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest