-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
deadwing
addikt
válasz
deadwing #24411 üzenetére
Helyesbítek, valley is alkalmas rá, de ezer éve nincs fejlesztve. Heaven sem a legújabb de: Current version: 4.0 (2013-02-12)
A tesztedből ítélve 1 karival lehet, hogy full mindegy ha erős a proci. De mindenképpen okosabb szerintem egy frissebb progit használni, mint egy régebbit...
És még mindig csak azt mondom, hogyha a vga hasonlítás a cél, ki kell zárni egy olyan progit ahol lehetséges a cpu limit. -
Joshi
titán
válasz
deadwing #24411 üzenetére
Basszus most akkor mit bizonyítottál? Szerintem semmit, kb azt hogy ha a 290-hez kevés egy proci akkor így jártál. Az én tesztem mit bizonyít? Ha a 290 1160/1450-en megy mondjuk cpu 4.8Ghz-en, akkor 2700 pont fölött vagyok. Ezek szerint valamit mér a Valley nem? Ezt te állítod vagy ezt alátámasztják szakemberek is?
(#24413) TTomax gyorsan nyomok egy Full Screen 4.9Ghz és egy 4.4GHz-es tesztet. Mindjárt jövök.
-
MPowerPH
félisten
válasz
deadwing #23880 üzenetére
Tok mind1, nekem jo, ha csak 3DMark alatt csinal. Valley/Heaven alatt egyebkent sem tud olyan orajeleken futni a VGA, mint pl. a Firestrike-ban. Valley alatt is kijon, hogy birja e a VGA az orajelet, most erre vagyok kivancsi. Csak lassam a pontokat, amit kap, es tudjam osszevetni mas eredmenyekkel.
-
-
HSM
félisten
-
daveoff
veterán
válasz
deadwing #23094 üzenetére
Szerintem nincs különbség a CF-híd, és a PCI-E kapcsolat között, legalábbis én nem vettem észre. DX alatt a 290X CF ugyanolyan volt, mint a 7990, BF4-ben enyhébben, mint egyes játékokban, de jelen volt a microstutter mindkét rendszerrel. Mantle-t nem próbáltam CF-el, arról nem tudok nyilatkozni.
-
MastR
tag
válasz
deadwing #22960 üzenetére
Igen ezen én is gondolkodtam, mert eléggé megoszlanak a vélemények a fórumokon, én arra jutottam hogy nálam azért jó a HT Off mert kikapcsolva is 6 mag marad. Míg ha egy natív 4 magos i5-i7-es user kapcsolja ki a HT-t akkor neki már "csak" 4 mag marad és az már kevés lehet.
Az SLI - CF mindig is birizgálta a fantáziám egyébként a 290X-nél is volt kísértés. ( bár ezt 2 db 290-es ből érdemes) ezért is lett nekem 290X inkább egyedül és nem CF.
-
Tomdriver
őstag
válasz
deadwing #22636 üzenetére
Lehet az is persze, bár 1200-hoz a 150 mV nem tűnik annak. Annál is inkább, mert az én karim ezt +200 mV-al sem tudja stabilan játékok alatt.
Nálam 24/7-ben +139 mV-al stabil az 1150 MHz, 1200al meg sem próbálkozom - sajna van Lightning és Lightning közt is különbség.
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #22522 üzenetére
No igen. Neked a ref kártyákkal nem volt opció a visszavétel. Nekem viszont a jó WF3 hűtővel bőven megérte azt az 50Mhz-et beáldozni, mint 100 000-eket elkölteni.
"Kompakt vizes" mod megfordult amúgy a fejemben, de ott is sokalltam volna max 200Mhz-ért nagyjából 20K-t rákölteni.
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #22519 üzenetére
Így van. Ehhez képest nekem volt 20K a ház és 7,5K a hűtő HA-ról.
És ez a kuckó remek kuckó marad, kb. míg élek.
Az egész gépem eladtam, de a kuckó maradt, üresen a szekrény tetején, el nem kótyavetyélem fillérekért aprón, inkább gyűjtse itthon a port.
Hobbiból persze, és akinek a legjobb kell, annak jó a víz, de ár/értékben nem igazán racionális döntés.
-
sixpak
nagyúr
válasz
deadwing #22129 üzenetére
& HSM: köszönöm a segítséget.
Szerintem az a baj, hogy aránylag kicsi a házam...legalábbis a 290 tri-X-nek.
Ezen a képen talán látszik, hogy kevés a szabad hely, pedig itt még egy 7950 van benn:Viszont a két oldalsó venti nem a teljesítményre, hanem a halkságra van kihegyezve...két 12centis Corsair, a quiet verzió.
A megfordítást mindenképp kipróbálom este, meló után.
Kösz mégegyszer.Szerk: telóról vagyok, nem tudom mi a szar van a képpel.
Sorry -
Joshi
titán
válasz
deadwing #21954 üzenetére
Nem a CF miatt írtam neki azt amit hanem általában akkor szoktak fejleszteni amikor már szükség van rá. Ennyi erővel sokan használnak hibrid kártyás rendszereket is, pl AMD kártya + Nvidia physx-re. Persze mindent meg lehet oldani csak akarni kell meg lehet vele szopni is.
-
-
daveoff
veterán
válasz
deadwing #21433 üzenetére
Persze hogy mérni kellene, mert ha van különbség az szabad szemmel úgysem érzékelhető, csak méréssel. Ezt bizonyítja itt az összes felhasználó, aki kipróbálta mindkét oldalt, ha erre nem adtok, akkor mire? Szerintem ez bizonyíték, az üres beszéd az nem, tudja mindenki mire gondolok....
-
daveoff
veterán
válasz
deadwing #21363 üzenetére
Javaslom ezt nézd meg, és utána döntsd el, hogy elsősorban min múlik BF4-ben a lag...
Egy ilyen játékban, ahol a netcode-nak ennyi buktatója van, szerintem felesleg is azzal foglalkozni, hogy a videokártya mekkora prerendert használ, mert tök mindegy. A játék meg a sok patch miatt folyamatosan változik, hol javul, hol romlik, ezek mellett szerintem elég nehéz érzékelni bármit is.
[link] -
ÁdiBá
veterán
válasz
deadwing #21359 üzenetére
Input lag rengeteg tényező befolyásolja maga a rendszer, maga a program maga a monitor, maga a kártya és a monitoron található összeköttetés illetve sebesség.
Én eleve azt se értem hogy egy GTX980/R9 290 kártyát ki használ még HDMI monitorral? HM..?
Bocsánat. Rosszul fejeztem ki magam. HDMI kábellal.
Kezdhetnénk a vitát a végtelenségtől.
Ugyan is a HDMI lassabb mint a DP csatlakozás.
Ha megnézzük a két csatlakozás felépítését rájövünk, hogy a HDMI már korát múlta asztali felhasználás esetében.
Így lényegében arra akartam következtetni, hogy az input lag mint jelenség kis millio dolog befolyásolja nem egy buta videokártya.(#21359) deadwing Itt nem a több FPS-ről van szó, hanem arról amit állítasz, illetve állítanak itt, hogy a zöldek inputlaggal szenvednek.
Kis millió nvidiás felhasználó van, ők mindannyian vakok. -
HSM
félisten
válasz
deadwing #21347 üzenetére
Én pedig a 3. bekezdésedre reagáltam elsősorban.
(#21349) brumi1024: Nekem csak az ilyen mini-motorokkal van bajom, hogy 1200-as feltöltős benzines papíron rengeteg pacival, meg 1400-as feltöltős dízel... Ezekhez képest 2000ccm óriási.
1800-2000ccm felett már mindegy, van-e feltöltő, úgyis szépen fog menni akár benzin, akár dízel.
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #21343 üzenetére
Ha csak 60fps van, az akár csak 3-as prerenderrel is 50ms késés, míg Mantle 1 képkocka és mondjuk 80FPS esetén 12,5ms, az elég durva difi. Míg Nv ha mondjuk tényleg 140FPS-el hasít a 980, akkor 5-ös prerenderrel is "csak" 36ms a lag, ami annyira nem durva, mintha rögtön egymás után teszteled az 50ms után a 12ms-es lagos módot.
Én itt keresném a magyarázatot.
(#21344) daveoff: Én azokat tekintem "Gamer" monitornak, amik gyors panellel, alacsony input laggal és minimum 100hz körüli képfrissítéssel rendelkeznek.
(#21346) Joshi: Igen, kb. 50W-ot nyertem a kari fogyasztásán, ami a hangján is igencsak sokat csendesített, míg a sebesség kvázi ugyanaz maradt, 950Mhz helyett 900, meg se lehetett érezni.
Viszont a venti -500rpm fordulatszámát igencsak megháláltta a fülem.
-
daveoff
veterán
válasz
deadwing #21331 üzenetére
Ott van a GPU usage, de mindegy, és ha végigolvasod a topikban leírtakat, akkor megtudod, hogy az input lag sem nagyobb NV-n, mint AMD-n Mantle-el. Ezt csak HSM hiszi, de ugye Ő nem próbálta, csak valamit olvasott, és abból következtette ki.......de látom már sikerült pár embert bekavarni a málnásba.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
deadwing #21325 üzenetére
Ezen a program is sokat tud befolyásolni. Ugyan is nem mindegy mivel játszol. Valamelyik játék érzékenyebb rá. Bár ezt nem tudom hogy miért.
Én nem igazán tudok neked olyan játékot mondani ahol ilyen magas fpsem lenne 2560.ban egy kártyával.
Mìg radeonom volt nem tapasztaltam a Mantle előnyeit. Sokan irták proci jobban muzsikál majd de csak a gyengéb procikban tapasztalható ez. Egy i7 4770k központi egységre nem igazán volt hatással. -
ÁdiBá
veterán
válasz
deadwing #21316 üzenetére
Oké. Neked volt 780Ti ref mand Sli. Majd 780Ti DCU2 majd R9 290X majd GTX980... inputlag? Miről beszélsz? Hanyagoljuk szerintem ezt témát.
Ugyan annyira szarok a radeon termékei mint az nvidiáé. Mindegyikben találtam olyan jellegű hibát mint a ház átlagfelhasználás mellett. MANTLE ahhoz képest kutya fasza mert semmit nem ér. -
daveoff
veterán
válasz
deadwing #21316 üzenetére
Még egy papagáj.....?!
Fogjátok már fel, hogy nincs jelentősége, hogy 1 vagy 3 vagy 5.....Abu is megmondta. 480 óránál járok BF4 multiban, ebből több mint 400 órát AMD-vel toltam bele, csak Mantle-el 50-100 körül, úgy gondolom, hogy azonnal észreveszek bármilyen változást a játékmenetben, játékélményben. A másik dolog, hogy még mindig csak én vagyok aki ki is próbálta mindkét kártyát, nem tudom miért nem hisztek nekem. Az NV-el legalább olyan direkt a játék, mint Mantle-el.....ha nem jobb! Az FPS-ről inkább ne is beszéljünk.....
Ettől függetlenül nem mondom, hogy megéri a 980 a 290X-hez képest a felárat, de ez a trükközés, amit mondtok egy baromság, ezzel csak megtévesztetek másokat..... -
HSM
félisten
-
törölt tag
válasz
deadwing #20319 üzenetére
Hogy mi a megoldás? Az szerintem,hogy a gyártók nem ilyen ipari hulladék szarokat adnak el a felhasználóknak drága pénzért.Továbbra is tartom,nehogy már nekem kelljen szerelgetnem és plusz beruházást végrehajtanom az alultervezett hűtési megoldásaik és a saját magát megfőző pocsék és kritikán aluli termékeik következtében.....
-
lavorka
aktív tag
válasz
deadwing #20289 üzenetére
Nos, a ház oldalába beépítésre került egy 120-as venti, Coolink Swif2 1200rpm befelé dolgozik. Hátul Arctic cooling 120-as 1350rpm kifelé, hátul-felül Coolink Swif2 120-as 1200rpm kifelé. ( eddig az 1200-as volt alul, felül pedig 800-as)
Most szőrösfánk alatt 84-85, ami szerintem jobb a tegnapi 89-90-nél.
Az oldalsó venit maximálisan lentre raktam, h a kártya alá fújja a friss levegőt. Ebben a házban kb ennyi lehetőséget látok. -
HSM
félisten
válasz
deadwing #19995 üzenetére
Ja, csak vésd kőbe az ülőpozíciódat, és merevítsd halálra a nyakad, mindened, mert pár centivel odébbról nézve már mások a színek... Persze, van akit ez nem zavar, de egy kalibrált színhelyes IPS-hez képest elég röhejes egy TN, na....
No, meg én tudok olyat csinálni, hogy barátnőmmel filmezünk, én a székemről kényelmesen elnyúlva, ő az ágyból, és egyikünk se inverz színekkel látja.
Ezt ne próbáld meg egy TN-el.
-
zack
nagyúr
válasz
deadwing #19987 üzenetére
Nem igazán. Ennyi erővel jó egy fekete-fehér monitor is mert minek a színes. A színek mélysége és helyessége az összkép része. Nem a játékhoz kell, de ahhoz hogy minőségi legyen amit látsz, hozzátartozik ez is. Ezen kívül egy 27-es monitort nem tudsz pont középről nézni, mert ahhoz már nagy, ha onnan nézed, ahonnan kell, és nem 1,5 méterről. A TN színei viszont úgy torzulnak ilyenkor, hogy az szó szerint hányinger keltő.
-
Cseneles
őstag
válasz
deadwing #19958 üzenetére
Ez monitor! Ilyent hogy elmossa a képet mint ez még gpu nálam nem produkált! Jó pár halott kártyát láttam személyesen, ez nem VGA! Próbáld ki egy tv-vel vagy másik monitorral, nagyot néznék ha azzal is ezt csinálna
Gondolom magasabb frissítésű a monitorod...képből ítélve a vertikális és horizontális frissítést nem teszi szinkronba, persze tévedhetek
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #19935 üzenetére
Nem a panel a szűk keresztmetszet, ahogy írtam, a ma kapható Dell IPS-ek egy része is képes 72 vagy akár 80hz-re is. Az elektronikán kellene fejleszteni, ezt pedig megejtették a beszállítók, a Realtek pl. egy hónapja jelentette be a sajátját A-synchez. Van érdeklődés a magasabb frissítés iránt, szóval idővel lesznek rá termékek, én úgy gondolom.
A szükséges alkatrészek, technológiák már elérhetőek.
Telefonoknál is az igény és a verseny szülte az elmebeteg felbontású kijelzőket. Pc-be is csordogálnak a nagyobb felbontások, csak egy telefonnyi kijelzőhöz képest egy monitornyi 4k panel ára elég horror, így nyilván nem kapkodják annyira...
-
-
-
HSM
félisten
-
Joshi
titán
válasz
deadwing #19842 üzenetére
Köszi az infót és pont azért akarok CF-et mert a jövő év folyamán szeretnék egy 4k TV-ét venni, amin nyomhatom az Assetto Corsát és remélem a Project Cars játékokat. Tervek vannak de ha nem haragszol most nem érné meg nekem a CF mert nem tudnám kihasználni.
(#19841) HSM: gondoltam hogy van valami energiatakarékos megoldása az AMD-nek pont ezért is kérdeztem. Amúgy köszi az infót erről még csak nem is olvastam, igaz hogy eddig a többkártyás rendszerek nem igazán foglalkoztattak.
-
Joshi
titán
válasz
deadwing #19833 üzenetére
Ezek alapján szerinted egy Seasonic Platinum 760W-os táp elég lehet 2db 290-hez?
-
Daffchy
őstag
válasz
deadwing #19803 üzenetére
Szia!
Na tesztelgettem a kártyát a Trixxel.
+50 power limit és +50mV-vel állítottam 1050/1280-at, ez teljesen stabil volt BF4 multiban.
Viszont a hőfokok jóval fentebb kúsztak.GPU 76' helyett 81', a VRM meg 79' lett.
+50 power limit és +25mV-vel meg hibázott a kártya kétszer egy 30 perces menet alatt.
Folytatom majd kedden a tesztelést és megírom mire jutottam +100mV-vel!
Bár ott gondolom már igen magas hőmérsékletet lesznek... én meg szeretem ha relatív hűvös a kártya.FPS-be amúgy se vettem észre sok mindent.
-
Daffchy
őstag
válasz
deadwing #19803 üzenetére
Sajnos egy olyan 4 órája szenvedei a Winel...
Telepítés után rendesen elindul majd 10-15mp és kifagy, egér mozog tovább. Restart és már be sem tölt.
Egyikbtelepitesnel kemt 30 percet, úgy a 4.-nel, de utána az is el dobta magát.10-12x raktam újra...
Most akartam váltani 8.1-re, de megbántam, közelemben nincs másik gép, hogy a régi meglevő jól bevalt 7-et tudjam felrakni.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
deadwing #19725 üzenetére
MSI Gaming. Ahogy a topicot olvasgattam, az ajánlott az volt, hogy a gpu és vrmek ne 100 fokon izzanak.
Nekem nem tűnik tragikusnak a dolog, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.
HSM: Mire gondolsz? A játék folyik, általában 100 fps. Mantle, a játék SSDn, cpu 3770k 4,3on + jó net. Nem akad, laggol stb. A cpu nem hajtaná ki a kártyát?
-
zack
nagyúr
válasz
deadwing #19662 üzenetére
DVI, HDMI, vagy DP kábel? Milyen progival húztad? A monitor hibát kizárnám, az máshol is előjönne.
Én kábel, vagy VGA hibára gondolok, illetve szoftveres anomáliára. MSI Afterburner-rel nekem is volt hasonló.
Driver cserét esetleg ejtsd meg. Lehet csak ennyi a gond. Tuningnál van hogy megmakkan, főleg ha a driver alaphelyzetbe áll többször is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
deadwing #19646 üzenetére
Igen ez az input lag.
Aki érzékeny erre a jelenségre nyilván érezheti. De mint mondtam összetett az egész vizsgálata, így azt is el lehet fogadni, hogy más nem érzi. Én sem érzem igazán. Ez a dolog tényleg a klasszikus puding próbáján alapul. Csak az evés dönti el, hogy mennyire fontos számodra.Ha bárkit érdekel itt leírtam, hogy miért alakult ki az előre felpufferelés a mai driverekben. Ezen próbálnak segíteni az új API-k, mert az nem jó, hogy csak az előre pufferelt képkockák számának növelésével tudunk sebességet nyerni.
-
CsonkaImo
addikt
-
HSM
félisten
válasz
deadwing #19646 üzenetére
Pontosan ez az input lag, mennyivel később látod a képen, ami történik, vagy amit beviszel inputot.
Ha DX-ben a Radeon 3 képkockát kötegel és tud mondjuk 60FPS-t, akkor az 50ms a megjelenítés emiatti késése, ha pedig Mantle alatt megvan mondjuk a 90, és 1 képkocka, akkor az 11ms. Azért az nem kevés difi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged