- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz
MPowerPH #37548 üzenetére
Pusztulnak az ökomókusok tömegével amikor ilyen tunning van rajtuk az biztos, más kérdés hogy kit érdekel amíg simán hűthetőek? Szerintem abszolúte megéri, az alap 1000/1500hoz képest keményen észreveszem a difit. Ugyan úgy fogalmaztál, hogy majd kétszer gyorsabb a GTX980 szerintem ez még így is kicsit túlzás.
Mint bárki más gyakorlatilag, magam is belemerültem a grafikonokba/bench videokba mikor kijöttek nemrég az új Maxwellek, semmit nem láttam bennük ami megérne akár csak +30k hufot egy használt 7970Ghz Ed., vagy 280X árán felül, márpedig ugye nem ennyi pénzről van szó a gyakorlatban.
GTA5-öt szerintem simán vinni fogják, pláne húzva, aztán majd az idő eldönti melyikünk jóslatait dobta ki nyertesként a random generátor, közel a január.(#37549) asdxv:
7950-es 1350en..
Nagyon kár volt ezeken a Tahiti "refresh" R9-eseken ennyire spórolósra venni a figurát..
Ha emlékezetem nem csal, arról a bizonyos Powercolor 7950esről HSM is odákat zengett, de elképzelhető hogy kevesem valakivel, az biztos hogy már hallottam róla, egy kivételesen jól sikerült kártya "volt". -
Habugi
addikt
válasz
MPowerPH #37546 üzenetére
Magam is csak pislogok DroiDMester/Te eredményeiden(teken) tunning terén.
280X-et még nem láttam 1300on vagy afölött!
Az enyém is megnyekken 1250 fölött pedig állítólag ez egy "tunningos kártya", kérdezem, akkor a tiétek micsoda?Jók ezek a régivágású spórolásmentes 7970esek, +1 Repsol600 észrevételéhez, miszerint ez kemény!
Csak 1200/1700on használom majdnem két hete, maradni is fog így.
#irc /me irigy
-
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #36597 üzenetére
A régi reves 7970 az általában magasab szivárgásával ilyen feszen jól le is zabálta a gatyádat is.
Körülbelül nekem is ez a tapasztalatom a friss rev-es Tahitikkel, 1,1V körül 1000Mhz, 1,2V körül 1100 környéke. Szerintem megpróbálhatod 1,256V-on, ott szerintem 1150 körül meglehet, vélhetőleg kis szivárgású a csiped, így sokkal melegebb/torkosabb se lenne.
(#36599) BMW001: Amúgy tök jogos. Csak gondoltam megemlítem.
A 280X Toxic-omon is 1,3V kellett, hogy 1200-at menjenek, a jobbik így 1225-öt megfutotta, nem 24/7, de tesztre. Ezek az új revíziós csipek ilyenek. A régiekhez képest sok feszt kérnek, mégsem melegszenek annyira.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
MPowerPH #10366 üzenetére
Szívesen. Én is kíváncsi voltam, úgy hogy lényegében elmondható egyik kombinációval sem jár rosszul az ember. Hasonló teljesítmény hoznak a kártyák mindenhol.
Egy program volt ahol szaggatott a kép, ez nem más mint a 3DMARK11 Extreme tesztje.
De ez úgy is csak szintetikus teszt, és megengedhető. -
TTomax
félisten
válasz
MPowerPH #10373 üzenetére
Na ez az ami nem igaz
AA nélkül játszok bf3-at... 100 fps kell a monitoromhoz... elárulom lowon van meg kb...
Dehh nem csak BF3... akármilyen játékot veszek a stabil 100fpshez nem fér bele a 8xMSAA... de nem hogy 8X,hanem még a kétszeres sem sokszor....
120hz-es monitoron meg 60fps-el játszani olyan,mintha a ferrarira raknál 13as felnit...
Persze,tudom rétegfelhasználó vagyok,csakhogy 2560ban sem fér bele meg több monitornál sem...söt 3D-be sem... sorolhatnám,mert azért aki ilyen vgat vesz azért annak oka van,föleg ha kicsit konyit hozzá,és az ok nem a 8XMSAA,amit ahogy elöttem is irták állóképen lehet látni,szóval nálam a DOFal van egy kategoriában... értelmetlen effekt ami kockásra terheli a vgat jelentös látványvilág javitás nélkül. -
válasz
MPowerPH #10373 üzenetére
akkor ennyivel a crysis 2 tengerfenék-tesszelációjának is van értelme...
az, hogy mi elég, az attól függ, mi a cél. ha én 100e pénzeket költenék vga-ra, akkor az lenne az elvárásom, hogy fix 60 / 120 fps-em legyen, nem az, hogy a pókfonálon állóképen nagyítóval ne lássam az edge aliasingot
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #10350 üzenetére
Utána volt egy kártya is 1-2 hétig megint, az Asus később került ricshard-hoz.
Ott volt az, hogy csináltam win reinstall-t, csak a driver volt fenn és el is dobta. Nekem ott volt elegem. Ha ezek azóta megszűntek simán vennék most is egy Sapphire/Gigabyte/MSI 2-3 hűtős halk edition-t, csak én már +10%-ért nem variálok, majd a next-gen. -
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #8845 üzenetére
Szerinted az a táp vállalható cf-re?
Igazából maga a boot az első stabilitási pont, ha bejön vmi, akkor jó nyomon halad a faszi... bár ha egy egérmozzdulatba belefagy akkor még nincs közel a cél... Én a jelekre szoktam alapozni, ha nincs hang, vagy usb-s eszköz, akkor fix nem stabile, akkor már lövöm is az újraindítást!ez az a táp... szerintem se bírná... a tx650-es-ünk is megfőtt , és saccra ugyan ez a bele neki
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
MPowerPH #8706 üzenetére
Nem azzal van a bajom, hogy nehéz távsegítséget nyújtani, hanem azzal, hogy azt vágják rá az userek egyből, hogy user error (köztük te is a minap) mert éppenséggel nálatok nincs jelen valami hiba akkor user error. Én ezt unom már kicsit. (persze ezzel nem akarok háborút kirobbantani, csak nem értem mire jó ez.)
-
-
-
-
-
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
MPowerPH #8346 üzenetére
Ebben igazad van, hogy utána kellett volna járni/kérdezni.
De mivel gondolom a dologra nem számított, mert úgy olvasom, hogy nem számított legalábbis éppen szűkösen úgy számolta, hogy elég lesz. Lényegében így kell érteni amit írtam, hogy mikor már késő nem biztos, hogy van rá keret. Lényegében neked is igazad van. Ha meg akarja tartani a kártyát kénytelen lesz tápot venni!Üdv.
u.i.:
A megfogalmazásért bocs!
Úgy nézem reggel van még nagyon. Időm már nincs javítani!
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
MPowerPH #8333 üzenetére
Bocs nem beszólás vagy bármi. Csak én nem értettem soha ezt a gondolkodást.
Ha megtud venni egy ilyen kártyát, akkor tápot is.. Ezt nem tudom soha megérteni.. Honnan tudod, hogy egyes emberek meddig gyűjtenek egy ilyen kártyára? Vagy, hogy mi a háttere az egésznek. Egyáltalán nem biztos, hogy megtud magának engedni még egy komoly tápra is pénzt. Ezzel nem értek egyet. Ha már valakinek erre futotta a pénze, akkor a másikra is biztos futni fog. Dehogyis. Ez persze nem csak neked szól, hanem annak mind akik így gondolják ezt!
u.i.: Tényleg nem kötekedés. De ez nem így működik szvsz!
-
Colos1
őstag
válasz
MPowerPH #8330 üzenetére
Ja, pont ezért választottam az 11196-02-40G -t, mert az csak 2x6 pines, azt elvileg elbírja. Lehet visszacseréltetem, mert én a 11196-10-40G -t kaptam
Ezt meg elvileg sem bírja el...
De az meg milyen hülyén jön már ki, hogy véletlen kapok egy jobbat, és ragaszkodok a gyengébbhez
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #8248 üzenetére
De ez is lehet az oka. Nálam játékban fel is ugrik 3.0 x16-ra, asztalon meg így visszaveszi. Van egy köztes is, 3.0 x8.
Na pont a köztes állapotot kaptam le.
Azért volt, mert megy youtube, zenét hallgatok. Ha azt is kilövöm leveszi 1.1-re.
Gondolom a Radeon is ezt csinálja. -
ÁdiBá
veterán
válasz
MPowerPH #8222 üzenetére
Nincs semmi baj ezzel szerintem.
Ízlések és pofonok.
Igaz, kevés játékhoz kell FullHD-ban 7970 CF, de én is így játszom jelenleg még.
Igaz, nekem több kijelző is fút a kártyákról. De játék kizárólag egy megjelenítőn üzemel FullHD-ban.Amúgy én se tapasztaltam a fentebb említett bugokat CF esetén az említett játékokban, úgy hogy az szerintem user error vagyis driver hiba lesz.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
MPowerPH #8222 üzenetére
Hiába, ha így kihajtja a fx 8120 a 2 vga t... 80% on megy szinte minden pályán. néha több néha kicsit kevesebb. Láttam már 3 nagy monitoros 2700k val játszó egyént aki szintén 7970 CF el játszik. Mégis neki se lépi túl a 80% a kártya.. Tehát miről van szó. Most konkrétan BF3 ról beszélek. Másnál lehet előnyösebb az intel.. De mint írtam fentebb.. EGYENLŐRE fx 8120. Meg azt is írtam. Azért CF. Mert nem akarok váltani 2-3 évig.
-
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #8124 üzenetére
ez így nem fogja elvonni a figyelmet a 680 asról
a vevőket meg főleg nem
az amdnek szerintem kár rámenni erre a : kinek nagyobb a dákója témára, eddig is tudtuk, hogy a 680 as nem mindenhol jobb mint a 7970, azt a picit meg ki nem .... le a valós felhasználásban. de a 6 os széria nagyon össze van pakolva nvééknél, ezt egy ilyen sebtiben összedobott kártyával nem lehet letarolni.
megígértek valamit, és nem tartották be + még pénzt is kérnek érte
ez még mindig nem az xt2-es gpu, csak binned xt1 .AMD -1
-
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #8052 üzenetére
a tápot kiszűrheti ha ráküld a rendszerre egy OCCT-t, cpu vga egybe
ha az alatt nincs gond, akkor valószínű nem a táp.
bár ez a: annak elégnek kell lennie, engem is megviccelt pár napja3dmark 11 is jó táp teszter, mert nagy áramokat vesz fel a rendszer, már a teszt betöltése közben is. 3db 7970-es elég szépen elbánt az 1kw-os gold minősítésű tápommal
-
drAmano
csendes tag
válasz
MPowerPH #8045 üzenetére
Lap: Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Proc.: i5 2500k
Ram: Kingston HyperX 8GB(valami fekete limitált cucc)
Videokari: Sapphire HD 7950 OC(900 mhz-es változat)
Táp: Corsair TX550semmi sincs húzva, csak a kari gyárilag.
a gép tegnap előtt múlt 3 hónapos pont. keresgéltem és más is tapasztalja ezt a hibát(legfőképp sapphire oc változattal), de épkézláb megoldás nem tudtak mondani
-
Varázslóó
senior tag
válasz
MPowerPH #8002 üzenetére
100% volt leterhelve a 2600k 4.4Ghz en ..... szóval 4mag és HT is használta a játék... nem tudom, hogy de nézzétek meg nem hazudok !
'' BF3 ba mivel 4mag fullon megy akkor jelzi 50% nak a gép.....
BF3 ba 45-50% szokott menni a proci.....
szóval ha 100% ment akkor ez HT is kezeliÁdiBá: HT vel és 4 maggal, nem csak 4 mag......
daneeeeee. igen és ugyan az mint a sima 7970 en
csak válogatott és jó 40ezer forintal jobb áron eladják
jó nagy láma aki megveszi
nem véletlen nem 7980 a neve -
ÁdiBá
veterán
válasz
MPowerPH #7995 üzenetére
Nekem is volt AMD rendszerem. Amíg az ember GTX560 kártyákkal megelégszik addig tökéletes az AMD processzor hiszen amúgy se tudunk mindent full grafikán játszani majd fullHd ban így igazából nem jön ki a processzorbeli gyengeség.
De mihelyt egy komolyabb videokártyával ajándékozzuk meg magunkat, pl GTX680-670 avagy HD7970 (CF) ott már nagyon kifogja mutatni magát hogy a minimum fps nem korrekt avagy egy szálas játékokban gyengén teljesít hiába bírná a kártya gondolok itt a StarCraft 2 - re.(#8000) MaximumGame Örülünk ha a program támogatja a 4 magot. Ilyen HT-ról meg ne is álmodozzunk még.
Meg HT-nak nem is játékokban van szerepe, inkább melóban jöhet jól. Szerkesztő, konvertáló programok megszokták köszönni ennek a tudását.
Nem véletlenül mondja mindenki SB topikban, egy OC 2500K bőven elég játékra. -
Xmister
senior tag
válasz
MPowerPH #7998 üzenetére
Mivel van némi rálátásom a dologra, megjegyezném, hogy nem egyszerű úgy többszálú alkalmazást írni(ami 1 összefüggő probléma megoldásán dolgozik ~ fő szál), hogy az tökéletesen skálázódjon, és a szálak nagyjából egyforma terhelést adjanak le.
Egyáltalán a megoldás szétválasztása szálakra már egy komoly probléma.
Például ki akarod számolni mennyi 2*6*5, ha ezt 2 szálra bontod akkor az egyik szálnak meg kell várni a másik szorzás végeredményét, hogy ő meg tudja szorozni a 3. számmal...gyakorlatilag semmit sem nyersz, sőt lassítasz az overhead miatt.
Persze lehet azt mondani, hogy biztos van benne 2 nem összefüggő szorzás is, és ezek mehetnek külön szálon, de az egyes szorzandó tagokat mi számolja ki?
Kell egy fő szál, ami kézben tartja az egészet, és az ilyen kisebb melókat szétosztja, de őt már sajnos nem tudod szétválasztani.Ez persze nagyon nagy vonalakban a probléma, és mindig történnek előrelépések, ötletek, de egy ideig még nem várható olyan játék, ami 8 magot egyformán fog használni, és tökéletesen skálázódik.
-
Xmister
senior tag
válasz
MPowerPH #7995 üzenetére
Nem annyira rossz az, csak a szálankénti teljesítménye nem az igazi. MT-ben már behoz pár százalékot, de a játékoknál a szálankénti ami igazán számít. Igazából a mai 2-4 magot használó játékok is leginkább 1 fő szállal dolgoznak, ami nagyon sokat számol, és ebben az esetben sajnos az AMD már nem igazán tud labdába rúgni.
-
-
válasz
MPowerPH #7992 üzenetére
Phenom és az FX kb azonos teljesítményre képes azonos órajelen játékok alatt,sőt Phenom 2.8 kb = FX 3.3-el,és sajnos/nemsajnos volt X6-m 4GHz-n,elmondani nemtudom mekkora megváltás volt az i7 860 6990 mellé.Azthiszem Subaru írta 1x,hogy semmi esélye az FX-nek,hogy kihajtson 2 ilyen kártyát FHD-ben.Esetleg 5-5.5GHz-n,de még úgysem.Forma1ben pl 2x annyi fps-m lett...
Xmister: Jahm meg Farcry...1,5xBár azt sosem szerettem
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
MPowerPH #7957 üzenetére
hmmm..
Pedig stabilnak tűnik a beállítás.... Tegnap, tegnap előtt ugyan ezzel a GPU beállítással elég sokat játszottam és nem volt lagolás...
+ Ilyen hibáindokkal kidob a játékból egy idő után. "You were disconnected from EA Online (1)"Lehet a nettel volna gond.. (mióta ez a szarszemét iptv van csak a gond van az egészel) Ma volt szakadás is.. Tehát nem tudni, hogy most mi van. Lehetséges, hogy a net gyíkoskodik.:-/
Pedig a ping játék közben tökéletes. -
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #7901 üzenetére
Es miert elado?
Megint csak a teljesitmenyt veszed figyelembe, mast nem.Mindegy ugysem gyozzuk meg egymast, teljesen mas szempontok alapjan hasznaljuk ezeket, de 107k-ert egy hasznalt 7970-et szerintem nem fogsz tudni eladni, max annak aki nem nez utana. En kevesebbert sem birtam eladni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest