-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz
Zoli54213 #35381 üzenetére
Sorry, a sztori elejéről lemaradtam.
Azt hittem csak szimplán cserélni akarsz, azt nem tudtam hogy rossz.. De a CF-et továbbra is feleslegesnek tartom 1080p-hez, a második kártya árából vegyél inkább egy nagyobb méretű SSD-t + valami komoly kuckót. Jobban jársz vele mint a CF-el.
De a csere így érthető hogy a 7970 összefosta magát. Előbb utóbb majd visszaváltok 1440p-re, de oda is max egy 290X-et tervezek, CF többet ha egy mód van rá, nem kell.
-
KAMELOT
titán
válasz
Zoli54213 #35369 üzenetére
Ha veszel házat akkor mindenképpen BIG TOWER és oda a HAF932 sem lesz elég.
Ugyanis a TOXIC 2,5 slotos.
1. kártya 1 PCI-E
2. kártya a legalásó vagy az előtte lévő PCI-E
Azért írtam nagy házat mivel a táp és az alaplap között kell lenned helynek. + a két kárty elé tegyél 14cm ventit.Thermaltake Overseer ház nulla oda amit te akarsz! Xigmatek Elysium, CM STROM TROOPER, Corsair 750D.
Így ezek jöhetnek szóba nálad.(#35370) zack: Ha olcsón akarsz kijönni akkor jó ventiket kell venned + jó nagy házat.
Kösz a kiegészítést! Nekem alapon 3x 23cm ventik vannak.
-
zack
nagyúr
válasz
Zoli54213 #35369 üzenetére
És ennek mi lesz az értelme?
Eladod a 7970-et, majd veszel 2db 280X-et, ahelyett, hogy a mostani mellé vennél még egy 7970-et. Csak én nem érzem benne a logikát?
Teljesítményben semmi, CF esetén pedig hőfokokban sem lesz akkora eltérés, hogy egy ilyen csere megérje. -
KAMELOT
titán
-
HSM
félisten
válasz
Zoli54213 #35360 üzenetére
Crysis3-ban az élsimítást kell 2X-es SMAA-ra tenni, a képminőség jó marad, és egyetlen 7950-el is jó lesz a sebesség. (A legelső hajós/esés jelenet kivételével.)
Metro LL ben szintén, ha jól emlékszem, 2X-es élsimítással simán vitte maxon 30-40FPS-el. AC4-et, FC3-at nem játszottam. Ami a GTA4-et illeti, kevés hozzá a procid.A GTA4-nek 3 szálon kell nagyon gyors proci. A HT is csak árt neki, próbáltam, mikor i7 920-asom volt még. Amúgy tuning nélkül még a 4670K-m is kevés hozzá maxhoz, 85-90 körüli látótávot bír csak, a többi mehet maxra egyetlen 7970-el is.
Ha mindneképp ragaszkodsz a CF-hez (ami amúgy nyers erőben lényegesen jobb az egyke 290-nél) a Toxic nem rossz választás, nekem is van 2. Amire viszont fel kell készülnöd, hogy jó hosszú kártyák, és igen jó szellőzés kell hozzájuk, ha nem akarod, hogy a felső kártyát túlzottan befűtse az alsó.
-
-
-
daveoff
veterán
válasz
Zoli54213 #35328 üzenetére
Először én mindenképpen a win reinstallal próbálkoznék, hogy ki lehessen szűrni a driver hibát. AMD driverei sajnos össze tudják kutyulni a gépet. Ha utána is jelentkezik a probléma, akkor egyesével ki kell próbálnod a kártyákat. Ha gondolod előtte kipróbálhatod, hogy az alsó kártyát hagyod csak a gépben, és átrakod felülre. Mert ugye kikapcsolt CF-nél az nem megy, lehet azzal van a gond.
-
-
-
-
-
-
-
haddent
addikt
válasz
Zoli54213 #11619 üzenetére
Hát.. azt mondta más játékkal is ezt csinálja... Nyilván lehetne, ha csak ezzel lenne, de az gyanús, hogy nem. Főleg, hogy másoknak ugyancsak 79xx kártyával (többek közt nekem is) tök jól elvan. De szerintem ezt senki nem tudja így megállapítani, próbálkozni kell aztán kiderül, hogy hol a gond
-
haddent
addikt
válasz
Zoli54213 #11617 üzenetére
Biztos, hogy jó, azaz nem lesz olyan... Ez nem szériahiba, de még csak nem is driver hiba, hiszen sokszor újraraktam, még a windowst is... Mindenképpen hardware, kérdés, hogy csak átmeneti és valami bezavar (ötletem sincs, hogy mivel "akadhat össze"), vagy pedig a vga maga..
-
SSJmeszes
senior tag
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Zoli54213 #8049 üzenetére
Milyen órajelen használod a két kártyát?!
Mivel sikerült húznod őket?(#8039) drAmano Ha húzva van a rendszered akkor mindenképpen próbáld ki alapórajeleken is.
Illetve amit még érdemes megnézned hogy alap referencia órajelen is szórakoznak-e a játékok.
Lehet hogy pont a gyári OC miatt szívat a kártya. Akkor viszont garancia köteles. -
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Zoli54213 #7652 üzenetére
Furcsa. Nálam 60-50 Fps között skálázódik. (Vissza olvastam pár HSz-t, most már értem miért)
Atom maximum grafikára felrakva az új 12.6 Beta driverrel. Kristályéles textúrák.
Marha szép játék lett, le a kalappal. Engem már az intró megfogott hogy teljesen ugyan az a főszereplő hangja mint az első részekben illetve a zene is ugyan az a videóban.
Ami kicsit fura hogy kiírta hogy 6 Giga videomemória van a rendszerben. Ugye a két radeon miatt.
Feltoltam mindent fullra és több mint 4 gigát ír használatnak. -
p87
senior tag
válasz
Zoli54213 #7652 üzenetére
Én is kipróbáltam a MP3-at 7970-el és két dologra jöttem rá.
1. Rosszul méri az FPS-t az Afterburner, kb. megháromszorozza a valós fps-t.
Fraps-el kell nézni. Itt egy kép róla: [link]
Ezen az oldalon is írják, hogy rosszul mér: [link]2. Az MSAA többet ront a képen mint használ.
Itt van két közelített képernyő mentés:
MSAA kikapcsolva, FXAA very high
8xMSAA, FXAA very highSzóval én részemről MSAA offolva.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
Zoli54213 #7207 üzenetére
No igen, de Te csak full hd-ban tolod. A 2560x1440 -as felbontás elég megterhelő pluszt hordoz, így ott a metro még két kártyával is beeshet játszhatatlan üzemmódba, még a 7970-el is, nem beszélve a GTX-ről. Batman szintén, csak ott a GTX az erősebb pár FPS-el.
BF3 alatt multiban, ekkora felbontással a min FPS lehet néha kevés, bár úgy tudom Cyber soha nem panaszkodott arra, hogy kevés a kraft. -
Cybertrone
veterán
válasz
Zoli54213 #7084 üzenetére
3 monitorról beszélünk ahol szarrá szürve a 3 giga is elfogyhat főleg ha 3* 1440p-t összedugol... nyílván 1 monitorra van tervezve a 2gb-os 680-és azt ki is szolgálja!
Na akkor örülj neki hogy nálad nem fog elfogyni a vram... és már csak azt kell megoldani hogy érzetre is fusson 120 fps-el a game főleg mikor 120 fps-ed van, meg órajelváltáskor ne reccenjen a monitor, a zero core ne fagyassza szét a gépet, cf-be ne kín legyen a tuning, ne villogjanak a textúrák stb stb stb... én is voltam 7970 tulaj... sőt cf-em is volt belőle, nekem nem kell megmagyarázni hol a vége és hol az eleje a cuccnak Jelenleg a 680-as sincs semmi bajom, majd ha lesz ilyen jelenség akkor szólok és tapsolhatsz, addig tubos videóra ne támaszkodj
Keksz03:
Szvsz még jó hogy nem vagyunk egyformák! Leírtad a véleményed ami becsülendő, másnak más a véleménye...! Jelenleg úgy áll a haklezyet hogy hiába a 3gb vram, hiába az erős komplex számításokra kihegyezett gpu a tulajok menekülnek a kártyától és 110k-ért hajítják mindenki után mert olyan gyérek a driverek hogy borzasztó(itteni, és netszerte fellelhető forrásokból ) Na most jelenleg 1db 680-van a gépbe, a polcon van még 2 db... hidd el nem arra fogok gondolni mikor berakom a mind a 3 kártyát a gépbe hogy vajon el fog e fogyni a vram ha nem arra hogy b+ megy minden ahogy kell... és hát ha nem lesz bugos minden hónapban egy driver(nálam nem volt egyik se bugos, bár én a 7970-es páylafutásom alatt 2 drivert raktam fel összesen) ha nem stabil és ez van akinek többet jelent mindennél! -
Cybertrone
veterán
válasz
Zoli54213 #7082 üzenetére
Az a baj hogy az az állapot amiről most írsz hogy egyszer jól mutatja egyszer nem az nem létezik... a progi nem fér hozzá a memóriahasználat adataihoz, és csak tippel... A BF3 meg fps csökkenés szempontjából érdekes... ha a böngészőben a kliensen kivül meg van nyitva egy youtube vagy egy flashes oldal már is ugrál az fps... te hát vajmi kevés köze volt a 680-nak az fps dropphoz... sokkal inkább más miatt ugrált!
-
odorgg
addikt
válasz
Zoli54213 #6936 üzenetére
Véletlen nem ILYEN duplaventis csodálya van VTX-ből?
Mert akkor valószínű azért.Mivel jövőhéten, DCU2-re váltok, irhatna valaki hőfokokat a kártyával kapcsolatban.
Gondolom a refnél jobban teljesít, nagyon remélem nem olyan elb..ott ventiszabályzásal van megáldva, hogy elengedi a GPU-t 80-90 fokig, és azután kezd el felpörögni, mint a ref. -
odorgg
addikt
-
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Zoli54213 #6446 üzenetére
Ha jól betudod, állítani pl én minden Maxra tolva kivéve Shadow Medium vagy High
és 30-40között beállítom a csuszkákat... ez attól függ a csúszka milyen % nál éri el pl a tárgyakat messzire... szóval legjobbat kihozom belőle... és ami feles az nincs belőve...
a többi meg full max.... -
Alcaponee
csendes tag
válasz
Zoli54213 #6425 üzenetére
Elölről kezdtem a Crysis 2-t nálam eddig 2011MB volt a max amit evett
Ezt a Vram kérdést soha nem fogom megérteni,anno volt egy GTX560 TI OC vga-m 1920:1080 felbontáson teljesen DX11 patchal mindennel ultra beállításon.
MSI Afterburner programmal,soha nem láttam volna hogy 1.2GB Vram-tol többet "evet"volna meg
Aztán HD6970 2GB teljesen maximum beállítások mellett,1.7GB is írt a program!!!
Most ez hogy működik ha van miből elvegye akkor elveszi ha nincs akkor nem?!
Valaki erre konkrét választ is adhatna mert most meg a HD7970-el már 2011MB is van
Érdekes dolgok ezek,egy fránya játékot nem tudnak normálisan megcsinálni
-
-
SzlobiG
félisten
válasz
Zoli54213 #6029 üzenetére
Hmm, most feltoltam én is 1700-ra és simán lefutott a 3dmark hiba nélkül, múltkor meg már az első tesztbe villogott a kép. Lehet a driver miatt? Mer most a 7800-asokhoz valót tettem fel.Bár mondjuk teljesítménybe kb semmit nem hozott.
(#6032) Sontir Fel De van össze is mértük már. [link] Olvass visszább kicsit és ott lesznek a tesztek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest