- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszaa
őstag
válasz
Sontir Fel #35761 üzenetére
A fene, megvettem volna ezt a lightning-ot én is.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Sontir Fel #35764 üzenetére
Naná, hogy a kártyák, majd iszunk kevesebbet.
Ezt a qnq ventis megoldást kipróbálnám én is élesben.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Sontir Fel #35761 üzenetére
Ilyen asztalt mindenkinek.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel #35659 üzenetére
Oc.uk-n valaki mért 600mb-al több vram használatot mantle alatt mint dx alatt. De abu azt mondja ez a bf4 beállításától függ nem az API kezeli.
Csak kiváncsiságból ha leveszed ultráról high-ra akkor is akad vajon? GPU-Z-t ha elindítod a játék alött, akkor abban meg lehet nézni a max vram használatot. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel #35655 üzenetére
Az akadás is lehet attól, hogy betelik a vram. Milyen beállítással nyomod?
-
R3laX
addikt
válasz
Sontir Fel #35642 üzenetére
Ha v-sync-et rányomod, ugyanúgy beáll 30FPS-re mantli alatt ha terhelést kap... Úgy viselkedik mint az AC4, érdekes. Egyébként többiek! BF4-ben benyomtam v-sync helyett a max FPS-t 60-ra(mert írtátok, hogy így kevesebb az input lagg), de még így is tördeli a képet. Vmi tipp, hogy lehetne ezt megszüntetni v-sync nélkül ? TN paneles 1680-as monitorom van 60Hz-en.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
vram kihasznaltsagot kellene megnézni, overclocker.uk-n azt irták akkor esik be az fps ha megtelik a vram, mert mantle alatt többet használ.
-
ST05
őstag
válasz
win7 vagy 8 ?
-
Effendi60
csendes tag
válasz
Sontir Fel #35619 üzenetére
annyit tudok mondani hogy nálam tökéletes (hozzáteszem hogy az előző beta-val sem volt problémám). Van pár ismerősöm akinek most már probléma mentesen fut, de akad olyan is akinek semmit nem változott dx-hez képest. Én azt mondom egy próbát mindenképpen megér, aztán ha nem jön be akkor visszateszed a mostanit. 1-2 óra játék után ez úgy is kiderül, de lehet hogy azonnal.
-
HSM
félisten
válasz
Sontir Fel #35559 üzenetére
console_set_graphics=preset_low
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #35488 üzenetére
Sok sikert, de gyanítom gari lesz a vége.
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #35478 üzenetére
14.1-el is tökéletes a BF. Telepítés előtt viszont uninstallálni kell az előző drivert, mert különben okozhat pár bugot. Mondjuk ezt érdemes mindíg megcsinálni, baj nem lehet belőle.
Egyébként Mantle alatt is hibázik a VGA?
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
tegyél fel egyel korábbit,azzal jonak kell lennie
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
ha stabilitást akarsz nézni, akkor csak whql
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #35472 üzenetére
Csataliszt only
(#35471) HSM
Nekem volt néhány: MX440,7600GT,8800GT-GTS-GTX,9800GT-GTX-GX2,GTX260-280-285-295,460-480,580,680.
És találkoztam nem kevés hibás driverrel is. Viszont mostanság a sok "hit térítő" kiborít, akik terjesztik a hülyeséget, és 0 tapasztalattal alkotnak véleményt mindenről
(#35474) Petyyyyy
Használj ingame Xfire-t, és fűszerezd meg egy kis Origin-nel, majd GO BF3-4, és tapasztalsz hibát garantálom
Nem mindíg okoz hibát, de sokszor okozhat. Én inkább kerülöm, főleg mióta BF-elek. Mondjuk COD4 sem szerette..
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Sontir Fel #35472 üzenetére
mindent löj le csak a gyári amd catalyst maradjon és ugy probáld ki
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #35468 üzenetére
Azé Lightningot már nem nagyon kell tuningolni. Nálam Afterburner anno a "tökéletes" Nvidiával is fagyásokat okozott már BF3-ban, főleg az OSD miatt.
Szóval biztos vagyok ben hogy AMD-nél sem tettek csodákat a program írói, ha már egy "megbízható,hibátlan"
Nvidia kártya alatt sem tudtak stabil működést produkálni.Én speciel nem ajánlom a használatát, és a rossz tapasztalatokra alapozva, ez, és az ilyen típusú programok az elsők, amik baj esetén repülnek a gépről. Mondjuk amióta van bios editor, egy sincs fenn.
G15 van egyébként nekem is, azzal sosem volt probléma az OSD monitorozással, jól működik AIDA-val.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Sontir Fel #35468 üzenetére
nincs.de nekem a g15 billentyün kiir mindent az aida64
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Sontir Fel #35465 üzenetére
használd a sapphire trixx programot.sokkal megbizhatob a többinél.nállam még egyik kártyával se csinált hülyeséget.
-
daveoff
veterán
válasz
Sontir Fel #35465 üzenetére
Én simán megpróbálnám a helyedben régebbi biossal, elrontani nem tudod, ennél jobban…
van több lightning bios(3 is ha jól néztem), próbáld végig szerintem.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Sontir Fel #35435 üzenetére
ha ez iponos be változat akkor probáld meg legelöször lecserélni a bios-t olyanra amiben a te kártyádon memoriákhoz van irva,mert kitudja az iponnál milyen biost pakoltak arra.nálam bf4 hibátlanul megy pedig 4 külömbözö kártyával is néztem már.
-
MM
őstag
válasz
Olyat próbáltál már, hogy "default" gomb a driverben, újraindítás, és semmilyen "külső VGA buzerátor" programot nem indítasz, csak a játékot?
Azért kérdem, mert nálam is jöttek elő ilyen képhibák 1x, mikor kicsit összeakadt a Trixx és az AB.
(Asus R9280x)
Szóval ezek automatikus indítását is kilőve? -
daveoff
veterán
válasz
Egy próbát megérne, hogy keresel hozzá másik biost. Lehet benne valami, hogy a memória időzítése okozza a hibát. Nézd meg a memória pontos típusát, és TPU-n van többféle bios. Lehet tényleg csak a bios-al nem oké valami. Nekem nem volt türelmem vele vacakolni, meg fel is húzott kicsit a dolog, inkább visszaküldtem.
-
dandy91
tag
válasz
Sontir Fel #35400 üzenetére
ha driver csere megvolt esetleg os csere is akkor csak a vga rossz
-
KAMELOT
titán
válasz
Sontir Fel #35421 üzenetére
Nekem is előjönnek ilyen hibák, de nálam elég ritkán. Game restart után rendbe jön. Ez sajnos driver hiba. Nekem 13.9 van fent azzal szépen megy, de én BF3 játszok. valami a játékkal van gond + driver. NV kártyán ilyet nem látni.
-
zack
nagyúr
válasz
Nem hinném hogy kártya hiba lenne. Nálam is csinált ilyet, de csak BF4 alatt. Többi játék alatt nem.
Nem tudom hogy a 14.11 beta, vagy az utolsó játék patch oldott e meg valamit, de most olyan mintha elfújták volna. Előtte nekem is volt olyan, mint neked, az összes driverrel függetlenül attól hogy WHQL vagy béta volt.
Ha ez kártya hiba, kérdezem én, hogy hogy megoldódott nálam?
A másik, hogy a villogások után gép restart, visszaléptem arra a szerverre ahol gond volt, és órákon át semmi gond nem volt.
Valamiért lehet hogy a Lightning érzékenyebb valamire, amit okozhat driver, de akár a játék is. Ehhez nem értek. -
HSM
félisten
válasz
Sontir Fel #35406 üzenetére
Hibázik egyet a memória vagy a GPU, és máris el vannak rontva a dolgok a memóriában, én erre szavazok.
Azért nem csinálja, csak ritkán.
(#35410) odorgg: Nem hinném, hogy Ipon ülne rajta hetekig, inkább a nagykerek szervíze, az Ipon csak bevizsgálja a cuccot, nem ők javítják. Nekem 2 munkanap alatt cserélték a hibás Sapphire 280X Vapor-X-emet.
-
odorgg
addikt
válasz
Nálam Dmark alatt volt ilyen utoljára, mikor 1300Mhz feletti GPU-val 1600Mhz feletti memóriával akartam tesztelni.
Valamiért akkora GPU órajelen nem stabil a memória 1600Mhz felett, míg mondjuk 1100-as GPU-val elszaladgál a memória 1700-on is lazán, hiba mentessen.Küld el gariba, hibás a vga, csak ugye Ipon szeret hetekig rajt ülni a hibás termékeken, hogy érezze a vevő a törődést, és az életbe ne vegyen ott semmit még 1x
Szóval eltarthat egy darabig mire dűlőre jutsz velük.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Anno nekem akkor csinált ilyet vga, amikor véletlen rossz biost raktam fel rá. Ugyan az volt minden, csak a ramok típusa volt más, és ilyen hibát generált. Kicsit jobban utánajrva a memóriák időzítései voltak mások.Működött, de terhelés alatt pont így artifaktolt.
De nem hiszem, hogy nálad is ez lenne a gond, hacsak nem gyárilag lett elbaszarintva. -
daveoff
veterán
válasz
Fogalmam sincs mit csináltak, vagy mit nem ezzel a lightningel de ez durva, hogy ennyi embernél rossz. Nekem eddig 5 féle kártyám volt BF4 megjelenés óta, és csak és kizárólag 7970 Lightning BE-vel voltak képhibák, ilyen durvák mint nálad. Mindegyik kártya meg volt rántva, de egyikkel sem volt SEMMI gond még úgy sem, csak ezzel. Ez egy vicc ez a kártya, én kipróbálás után azonnal küldtem vissza, 1 hónapot várhattam a pénzemre...
Tuti a kártyával van valami gebasz.....
-
Garsza
veterán
válasz
Sontir Fel #35403 üzenetére
Jó pár éve nekem is volt hasonló gondom egy 6600GT Nvidia -val. Ugyan ilyen képernyő hibák voltak de nem minden játékban. Nem tudtam vele semmit kezdeni csak a VGA csere oldotta meg a gondot.
Szerintem is VGA a hibás. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
+1 a vga hibára. Ez tuti nem driver hiba.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ez kártya hiba lesz nempedig driver
-
odorgg
addikt
válasz
Sosem produkált még ilyet nálam, 1100/1500-ön tolom pedig 1,13V-al. Én VGA-ra szavazok.
-
válasz
rossz bf... Parszor mar mondtam neked, hogy 2 kulonbozo 7970 el volt ilyenem. Ezert nincs most amd-m
-
daveoff
veterán
válasz
Sontir Fel #35299 üzenetére
Engem nem érint, de megvan a patch törthöz is....
-
eszakas
őstag
válasz
Sontir Fel #35299 üzenetére
Azt tudom hogy kell a pech, csak játszható törten is? Ezt nem tudtam
-
eszakas
őstag
válasz
Sontir Fel #35296 üzenetére
Valamihez kötve van a mentle? pl. csak a **boltban vásárolt vagy csak a prémiumos kapja?
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Sontir Fel #35291 üzenetére
POWER LIMIT MIÉRT NINCS 20%?
-
válasz
Sontir Fel #35289 üzenetére
Újraindítás?
Nálam a 480 szokott behülyülni, hogy az órajel és a kihasználtság oké, de mégis fele annyi fps, mint lehetne... -
KAMELOT
titán
válasz
Sontir Fel #35275 üzenetére
Majd meglátod, hogy alakul a mantle. Ha stabilra megtudják csinálni akkor jó csak kicsit csipkedhetnék magukat!
-
zack
nagyúr
válasz
Sontir Fel #35275 üzenetére
Én a 2. Lightning-gal teljesen elégedett vagyok. A 14.1 béta, de lehet az új patch-nek is köszönhetően teljesen megszüntette a képhibákat.
Úgy vagyok vele, csak most ne fossa össze magát 315-ös EUR-nál.
Átírtam a BIOS-t 1170 Mhz-re, de lépkedek majd még feljebb, mert itt tökéletes még.
Jó ez a kártya, de előbb utóbb úgyis 780Ti vagy 290X lesz belőle. Kb 1 év múlva, addig értelmetlen váltani.
Ttomax leírása nyomán, nekem is fix 200fps-em van 3770k-val. Nagyon durva. 1080p minden maxon.
Egyszerűen értelmetlen most cserélni 7970 szintről. -
KAMELOT
titán
válasz
Sontir Fel #35270 üzenetére
1. Ft most elég gyenge az árak felfele mennek.
2. Árban a GTX780 ugyan annyi mint a 290 és gyorsabb is.
3. Ennyi szép mese után ebben én már nem nagyon hiszek.(#35272) fatal1ty1984: Érdekesség nálam! Feltettem a 13.12 drivert és a GPU-Z még mindig a 13.9 mutatja!
Ez miért van így? Pedig a gpu-z is a legújabb!
-
válasz
Sontir Fel #35263 üzenetére
Ja, azthittem azert nem 1 eves tavlatban kondolkozol
-
válasz
Sontir Fel #35261 üzenetére
Amugy, mivel naponta valotznak az arak es valoszinusitheto, hogy nem az lesz, hogy beviszed oks vasarlod le, igy nehez lesz kifogni barmilyen best buy vetelt.
-
KAMELOT
titán
válasz
Sontir Fel #35251 üzenetére
Igen sajnos most elég xar a forint, de használtan már 330-ért is elviheted!
GIGABYTE R9 290---Pozsony-ból van
SAPPHIRE R9 290 4GB GDDR5----ÚjVár-ból van, vele lehet alkudni, ez Komráomtól 35km-re van!
Eladás oka mind a két esetben váltás NV-re. Itt nagyon sokan adják el a 290-es kártyájukat pont a rengeteg gond végett! -
HSM
félisten
válasz
Sontir Fel #35248 üzenetére
Amúgy én még ebben a TrueAudio-ban is látok némi fantáziát mondjuk 1 éves távlatban.
-
KAMELOT
titán
válasz
Sontir Fel #35248 üzenetére
GTX780 ugyan olyan árban van mint a R9-290. Hol itt a probléma?
GTX780----403 euro
R9-290-----380 euro
Használtan meg R9-290X 430euro. -
válasz
Sontir Fel #35246 üzenetére
Tok jo, hogy ilyen optimistan fogod fel a dolgokat, remeljuk mihamarabb hasznalhato driverek lesznek. Illetve tenyleg jon iden vagy 10 mantles jatek is.
-
HSM
félisten
válasz
Sontir Fel #35244 üzenetére
Mi a benyomás, érződik valami a hibák meglétén/nemlétén kívül?
Jobb, rosszabb, ugyanolyan? -
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #35233 üzenetére
Kösz az infót, HT offal is ugyan az a helyzet. Maradok DX-en és Win7-en is akkor egyenlőre, majd csinálnak vele valamit idővel, reméljük.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Sontir Fel #35212 üzenetére
Én majd a WHQL-t teszem fel ebből is inkább... Ha eddig vártam, akkor tudok még várni..
Csodát nem várok tőle, annyira nem szálltam el látván azt a pár fps-t amit hozhat..
-
zack
nagyúr
válasz
Sontir Fel #35199 üzenetére
Jól érzed.
De már kint a 14.1 Mantle driver is.
-
daveoff
veterán
válasz
Sontir Fel #35199 üzenetére
Ha a CPU limit fogalma részben megszünne az azért elég nagy szó lenne. Főleg a többkártyás rendszert használóknak.
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #35196 üzenetére
Nálam is megy szépen 13.12-vel, mióta offoltam a HT-t azóta a fél másodperces laggok is megszűntek.
1100/1500 64-es szerver (Shanghai) ultra,90-es fov:
2014-02-01 15:01:31 - bf4
Frames: 41481 - Time: 600000ms - Avg: 69.135 - Min: 44 - Max: 110 -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Sontir Fel #35196 üzenetére
Előfordulhat, igen.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Sontir Fel #35048 üzenetére
NH-D14-et vízre cseréltem, így nagyon sokat javult a szellőzés a házban de ugyanúgy hűvös maradt a proci. A VGAkról leszedtem a reaktort, mivel a két kártya között nincs sok hely...
290-re cseréld, legyen valami fejlődés..
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Sontir Fel #35046 üzenetére
Sajnálom, ha hibás darabot fogtál ki.
Én nem tapasztaltam ilyen hibákat.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Sontir Fel #35037 üzenetére
attól hogy a BF4-nél csinálja, még nem biztos hogy szar a kártya. Próbálj metro 2033at meg egyéb erőművet igénylő dolgot is ki mielőtt ezt kijelented. BF4 még most is egy bughalmaz szvsz... Jelentem a lightning ikrek nekem még mindig hibátlanul teljesítenek.
HSM: pontosan ahogy leírtad. 1,3V-on simán megy mindkettő, igaz így már 70°C felett van a felső kártya, de még az is simán jó...
-
HSM
félisten
válasz
Halkan jegyzem meg, volt olyan 7970-em, ami 1125Mhz GPU fölött nem tudott képhibamentesen működni semmilyen feszen sem.
Próbáld ki 925/1375Mhz-en, 1,256V-on, 1,5V és 1,6V memóriákkal is.
Ugyanis ha nem Ghz Edition GPU-t rendelt rá az MSI, akkor ennyi a névleges órajele.... A memóriák fesze a típusból derül ki, esetleg a BIOS-ból, ha VBE7-el megnézed.
-
válasz
Legyen igazad, hogy csak a kartya a baj... bar az asus dcuii es az asus matrix ugyan ugy televolt nekem kepi hibaval bf4 alatt.
-
HSM
félisten
válasz
Sontir Fel #35011 üzenetére
Általában a dolgok így mennek tönkre: egy pillanatig hibátlanul működik, utána viszont már nem.
Viszont sohase egy progival nézd... Pláne olyannal, ami tele van buggal és hetente patchelik.... -
HSM
félisten
válasz
Sontir Fel #35009 üzenetére
Tudtommal azon másmilyen VRM vezérlő van. Nem ajánlom emiatt.
-
válasz
Sontir Fel #34972 üzenetére
Én ezt fogom kideríteni, minimum fps-ben új szintet várok el
Talán most sikerült majd szereznem 1 hét múlva + posta, nagyon nehéz jó áron hozzájutni
-
odorgg
addikt
válasz
Sontir Fel #34969 üzenetére
Mantle jobban terheli a hardvert mint a directx, szóval ha utóbbival nem stabil a VGA, akkor Mantle alatt még elöbb meg fog feküdni elvileg.
Kiváncsi leszek mit fog mutatni, ami a directx alatt kitesztelt OC órajeleket illeti, mert Abu szerint lesznek nagy meglepetések.
+45% teljesítmény növekedést ígérnek BF4-ben directx-hez képest. Ha ez igaz lesz, akkor el sem gondolkodok a kártya cserén mostanában.
-
HSM
félisten
válasz
Sontir Fel #34969 üzenetére
Ha csak képhibákat dob, attól még CF-tesztelni teljes jó szvsz... Legfeljebb majd kijön, ha látod minden második képen a hibát, hogy akkor csak a tiéd vacakol.
-
HSM
félisten
válasz
Sontir Fel #34967 üzenetére
Annál bizonyosan nem.
A refnél az ilyen akciókat a szomszéd is hallja.
Nekem az még 925/1375-ön alulfeszelve se volt éppen kellemesen halk.
Azaz, még mindig megvan, ha hangos is, legalább hűséges és megbízható.Amúgy nagyon jó lett a 290 Tri-X is, az sajnos nekem is csorgatja a nyálam...
Bár szerintem én majd akkor upgrade-elek, ha majd a 280X-em fog érni szűk 50K-t, és max 70-ért utánamvágják a Tri-x 290-et...
Nagy szokott lenni a bukó az ilyen drága kariknál, azért nem jó sokkal feljebb lépni, mint amire ténylegesen szükség van, nekem ez a tapasztalatom... -
HSM
félisten
válasz
Sontir Fel #34965 üzenetére
1150/1600 alapból.
Nekem kettő van, egy 62 és egy 67% ASIC, a gyári 1,256V-ról az AB csak 1,3V-ig engedte, ott röhögve szaladt mindkettő 1200/1700Mhz-et. A 67%-os asszem 1200/1800-on is stabil volt, míg próbálgattam. De nem sokat mentek így, de addig fagyás, vagy képhiba nem volt. Én jobban preferálom őket 1000/1450-en, alulfeszelve járatni, úgy kellőképp síri kussban mennek. -
KAMELOT
titán
válasz
Sontir Fel #34952 üzenetére
Ha tényleg hibás a kártya akkor vissza kell venniük és az összeget levásárolhatod.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Sontir Fel #34927 üzenetére
Nálam is jelentkezett bf4 alatt, nem is kis mértékben. Ha nem telóról lennék töltenék fel képet. Nem tudom, hogy a kártya a ludas vagy a játék de én az utóbbira tippelek. Majd hétvégén letesztelm.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Sontir Fel #34927 üzenetére
vedd vissza az orajelét a gpu-nak és nézd meg ugy.nállam dual-x el még nemláttam textura hibát pedig megjelenés óta tolom és csak most tettem fel az uj drivert
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
Sontir Fel #34882 üzenetére
Élmény beszámoló még nem készült, de elégedett vagyok.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
Sontir Fel #34850 üzenetére
"A baj csak az, hogy olyan sokan szidjak, hogy fel kirpobalni az ember" Én is így voltam vele, de a kíváncsiság győzőtt
-
daveoff
veterán
válasz
A legtöbb esetben úgysem fognak 100%-on tekerni a kártyák, így felesleges a magas órajel. Ettől függetlenül nyugodtan használd őket úgy, a teljesítnény ígyis úgyis több mint elegendő lesz.
-
X Factor
addikt
válasz
Igen, feszültségemelés esetén sokkalta jobban nő a fogyasztás, mint sima órajel növelésnél.
Én inkább úgy mondanám h. ha kevesebbel is beéri akkor felesleges a túlzott sok fesz. De mivel utóbbi esetben se tapasztalsz semmi anomáliát így jogos a felvetésed miszerint tökmindegy.
Nézd, mi úgy voltunk vele h. rendelkezésre állt x pénz, a sapphire 7950-ekhez nagyon jó áron jutottunk. Vagy lett volna 4770k+z87+7950, vagy fx8350, egy 20-ért vásárolt 990-ud7 legújabb rev, és a CF. Egy-két ezer volt a végén a különbség. Rakjuk már egymás mellé a két rendszert....
A 4770k/3770k/2600k jobb procik, ezt felesleges vitatni, de ha valaki mostanság épít gépet akkor úgyis 4770 fele fog tendálni, lévén azaz új. Azt viszont 70k alatt nem igen kapni míg egy 8320 32k. Ezért felesleges egymáshoz hasonlítani őket, nem egy kategória.
-
X Factor
addikt
válasz
Sontir Fel #34846 üzenetére
Abszolút, azért van eleve a CF h. fullon menjen minden, így a cpu limit esete eléggé levan csökkentve. Azért 4.6-on nem kell sajnálni az FX-eket, ráadásul az a példány ezt minimális feszültséggel tudja, menne többet is, de a mindennapokra felesleges.
daveoff Vagy csak megnézi h. a mostani értékeket milyen legkisebb feszültséggel tudja.
-
daveoff
veterán
válasz
Sontir Fel #34846 üzenetére
Simán! Kevesebb fogyaszt, hűvösebb, halkabb lesz, ha alulfeszeled és visszaveszed kicsit az órajelet.
-
X Factor
addikt
válasz
Sontir Fel #34833 üzenetére
Igen, ismerősnél fx8350 megy 4.6-on, 2 db 7950-el, amiknek ráadásul a fesze nincs piszkálva így 1.25-re is felmennek. Ez a rendszer elvan egy GS 700-al.
daveoff Főleg 1.1V körül, a fogyasztás és a hőmérsékelet is elég szépen lecsökken.
-
daveoff
veterán
válasz
Sontir Fel #34833 üzenetére
Szerintem elég, nekem is 750-es corsair tápom van + egy 3770k@4,5ghz, volt már 7970cf, 7990, 290Xcf a gépben, és szépen boldogult mindegyik rendszerrel a táp és a proci is. De CF-ben szerintem felesleges 1150-en járatni 2 lightninget, 1000mhz-en bőven elég FHD-ban, a procid is könnyeben boldogul vele.
-
daveoff
veterán
válasz
Sontir Fel #34826 üzenetére
Sima 290 és 290x között alig van különbség, főleg ha adsz neki egy kis tuningot. Nekem 3770k@4,5ghz, neki 2600k@4,5ghz.
-
válasz
Sontir Fel #34740 üzenetére
Én 1200/1800-n járó 7970-t váltok le rá, az a helyzet, hogy néhol nem sokkal jobb, néhol meg ég és föld "érzetre" /45 vs 65fps/, főleg tuninggal.
Szóval én adok neki egy esélyt mindenképp, ha nem látnám benne azt a +-t akkor nem vállalnám be, csak ennyit tudok mondani. -
válasz
Sontir Fel #34732 üzenetére
A tuningolt 70-s szépen pörög, a ref 290-s pedig szépen dobálja a GPU órajelet normális hangerő mellett.
Ez az ami a 2 közötti teljesítménybe jócskán beleszól, stabil órajelekkel és korrekt tuninggal sanszos, hogy jócskán ellép a 290, de gyakorlati tapasztalatom még sajnos nekem sincs vele, majd valamikor ebben a hónapban lesz.
Viszont a fórumok alapján vannak nagyon komoly pillanatai a cumónak -
HSM
félisten
válasz
Sontir Fel #34735 üzenetére
Erre nem tudok biztosat mondani. A 7950/70 viszonyában is csak akkor jöttem rá, miért kerül a sebességéhez képest jóval többe a 70-es, mikor a nagytesót is kipróbáltam, a neten elérhető tesztekből marhára nem jött át. Ugyanakkor nem mindig éri meg a nagyobbat venni.
A tesztek alapján nem éri meg az X-es, de ezt addig nem merem kijelenteni, míg nem próbáltam mindkettőt. Ár/sebességben viszont biztos lényegesen jobb az 50-es.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Sontir Fel #34735 üzenetére
Nem,csak valami hasonlót.
-
HSM
félisten
válasz
Attól függ. A 290-esekenek gyalázatosan rossz a többmonitoros és videólejátszós fogyasztása. Ha ez nem gond, szerintem simán be lehet vállalni, azért legalább 20%-al gyorsabb, ahogy láttam, de van, ahol inkább 30-40%. Mondjuk én refit tuti nem vennék a hűtése miatt, viszont mondjuk egy Sapphire Tri-X-est annál inkább, elvileg még ebben a hónapban kapható lesz, anandon van róla teszt is, nagyon jól sikerült szerintem.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
kb. ugyan ezt akarom én is meglépni,szóval én nem várakoznék a helyedben.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Sontir Fel #34621 üzenetére
január!
Más: Van még valakinek itt ilyen vga-ja?
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Sontir Fel #34243 üzenetére
ez az alap bios, mire kellene ezt lecserélni?
-
atomanti19
aktív tag
válasz
Sontir Fel #34199 üzenetére
Hát kb megvárják a "980Ti"-t....
-
zack
nagyúr
válasz
Sontir Fel #34102 üzenetére
Gyári, csak módosított.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Sontir Fel #34061 üzenetére
nekem pont fordítva vannak a gyerekek... ramok azok mennek 1750-en rendesen, gpu meg alap feszen megáll 1175-nél. Remélem kidobnak egy rendes drivert már, mert ezek a béták az őrületbe kergetnek... Szerintem a GPU is menne többet, de ez majd csak később fog kiderülni.
Addig is egy valley 1180/1800-on. kb 200 pontot javult a rendszer 1150/1500-as alaphoz képest.
-
HSM
félisten
válasz
Sontir Fel #34035 üzenetére
A gaming BIOS-át én nem erőltetném a Lightningra. Egész más kari, más a VRM is. Ebből semmi jó nem sülne ki...
-
zack
nagyúr
válasz
Sontir Fel #34035 üzenetére
Nincs. 280X-ből csak Gaming van.
-
zack
nagyúr
válasz
Sontir Fel #34033 üzenetére
Nem macera. De közel sem biztos hogy jó lesz. Van infó róla, hogy Lightning-ra feltettek 280X BIOS-t és jobb lett? Nem leszek úttörő...
-
zack
nagyúr
válasz
Sontir Fel #34031 üzenetére
3-5%?
Ezért kár BIOS-t égetni.
De úgy néz ki, nálam is jó a 13.9...És úgy, hogy 1170/6000 van beleégetve.Ami a furcsaság, hogy az előző Lightning a 13.9-el sem volt jó. Szóval az tényleg hibás volt, ez meg csak szimplán a xar driverekkel küzdött.
-
zack
nagyúr
válasz
Sontir Fel #34029 üzenetére
Nem. Bár ha sehogy se lesz jó, akkor lehet nem marad más.
MSI 280X Gaming BIOS-ra gondoltál?
Mitől jobb ez mint a Lightning BIOS? -
zack
nagyúr
válasz
Sontir Fel #33802 üzenetére
13.11 beta 9.2. Ez a legújabb. Ezzel is vannak képhibák.
-
zack
nagyúr
válasz
Sontir Fel #33799 üzenetére
Szerintem még mindig a driver, ha a villogó textúrákra gondolsz.
-
HSM
félisten
válasz
Sontir Fel #33794 üzenetére
Attól függ, milyen IC, milyen hűtéssel.
Én amúgy nem vagyok pártján a memória-feszelős tuningnak.
Úgysem hoz sokat a konyhára, se a feszelés, se a memóriatuning.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Sontir Fel #33789 üzenetére
Najo, asszem inkabb hagyom ezt a dolgot. Elobb leraktam talcara, aztan vissza es a max fps felment 173ra... komolytalan lett ez most
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- BestBuy ruhás topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Plazma TV topic
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest