- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Varázslóó #26885 üzenetére
Szerintem meg le kéne frissíteni a játékot, már réges rég kijött a patch, amivel tökéletesen megy AMD karikon.
Én már csomót játszottam vele a 7950-el, tuning nélkül még a 2X-es SSAA-t is bírja, és high tesszelációt, minden más maxon, és fullHD-ban.
(#26886) X Factor: Az 1000hz-es egér az OK, ellenben a 125-250-500hz-es egeret bármikor meg tudom különböztetni akár a windóz asztalon is.
A 7870 topicból tudnám idézni asdxv-t: [link]. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy van, aki bizonyos jelenségekre sokkal érzékenyebb, van, aki kevésbé, vagy akár észre se veszi ugyanazt. Én magamról régóta tudom, hogy a legkisebb egyenetlenségekre is nagyon-nagyon érzékeny vagyok, ezért főleg a szkeptikusságom, de ki fogom próbálni.
(#26889) X Factor: Minek kéne eröltesse magát, amikor a játékban van a hiba, először nálam is katasztrófa volt, nem is játszottam emiatt, aztán közben kijött a patch, és szuper lett minden, pedig ősrégi, 13.1 WHQL a driverem a mai napig.
Tényleg szuperül megy a tuningolatlan 7950-emen, még a 2X-es SSAA-t is bírja, nekem ennél több nem is kell, meg vagyok elégedve a 7950-el ami a játékbeli teljesítményét illeti.
-
xatos3
senior tag
válasz
Varázslóó #19467 üzenetére
biztos nem így értetted de úgy hangzik mintha a játék váltogatna dx 9 és dx 11 közt,
de a dx 11ben akkor is gyorsabb sokszor ugyanaz a motor ha nem is használ dx11 featuret, illetve ennyi erővel 2003 óta kb minden kártya dx 11 api alapjánerre példa a wow ősöreg motorja, mióta dx11es utasításokkal kiegésztették több fpst csinál azonos vgan
gtx titán cikket nézd meg itt phn, nem is igazi full dx 11.1 a kártya, egyébként meg a játékok jelentős hányada amit játszok az dx 11ben van futtatva és van különbség
vagy itt az extrém példa crysis 3
szóval részben igazad van részben nem
amit meg dx9 frissítésnél látsz, az utasításkészletek kieglészítése, nyilván frissít a dxen is
nem egy játék volt ahol hiába volt dx10be az egész, a dx9 részét is frissíteni kellett az installcdről mert külö9nben meg se nyekkent, asszem a mass effectnél, és a crysis 1 nél volt ilyen -
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
Varázslóó #19421 üzenetére
"Measured power consumption overclocked at 1150 MHz (with 1.25 Volts)
System in IDLE = 167W
System Wattage with GPU in FULL Stress = 381W
Difference (GPU load) = 214W
Add average IDLE wattage ~3W
Subjective obtained GPU power consumption = ~ 217 Watts"Ez alapján 1.25V-on 1150 Mhz-es órajelhez pl már valóban szükséges a TDP érték kitolása > +10-15%-al (biztos ami biztos
)
De pl ha feszkót alapon hagyod (1.1V értendő itt), akkor messze alatta vagy még 1Ghz órajel mellett is
"Measured power consumption overclocked at 1020 MHz (no voltage tweaking)
System in IDLE = 165W
System Wattage with GPU in FULL Stress = 309W
Difference (GPU load) = 144W
Add average IDLE wattage ~3W
Subjective obtained GPU power consumption = ~ 147 Watts"@xatos3 : milyen konfig vesz fel szerinted 600W-ot ?
-
Pala
veterán
válasz
Varázslóó #17602 üzenetére
Én azt tudom, hogy 470 SLI-ről váltottam 7970-re, és szinte nem is történt változás a sebességben. Ez volt október elején, utána kezdtek el szállingózni a jobb driverek és mostanában egy kis tuning mellett már olyan eredményeket kapok, mint korábban 480 SLI-vel. Kb. ahogy te is írtad. Persze a 480-akat is lehet húzni, de ez a 7970 1200MHz felett már kegyetlen.
-
PIT888
tag
válasz
Varázslóó #17373 üzenetére
Nem is kérdeztem még a konkrét baját, annyit írtak, hogy Asus-ék nem tudnak adni másik Matrixot, válasszak tőlük mást. DC2-t nem akarok, valamint gyengébb kártyát sem. MSI Lightning-ot szívesen bevállalnék, mert az még hasonló árban is volt, de azt meg nem tudnak beszerezni.
Én sem szeretnék egyébként olcsóbb kártyát. Ha kérem őket a pénzvisszafizetésre akkor kötelesek azt visszaadni? Egyébként PcGear-től vettem még a Matrixot.
-
Cole86
senior tag
válasz
Varázslóó #16894 üzenetére
Hát de egy zsír új kártyánál ráadásul TOP editionnél biost kéne írnom ,h tudjam rendesen használni (nem azért vesz valaki 110k fölött kártyát ,h alapon használja végig, gondolom,nem?)
? ez komoly?
Ha meg a matrix biossal sem módosult a fesz akkor ott nem lehet megoldani, mert hardveresen van valami, nem?
-
-
válasz
Varázslóó #16603 üzenetére
De ha egyszer szenved alatta a kártya / főleg Multinál átlag 35fps?? vicc / akkor butítani kell,ez van. FXAA meg ritkarecés ebben a játékban szóval az felejtős.
Foxmulder89:
Mint mondottam 3 Boost kártya járt nálam ( 2 Sapphire + 1 VTX ) és mindnél ugrált az órajel 1GHz felett AVP-nél ( 150fps körül ) Sleeping Dogs-nál mondjuk egy olyan helyen ahol nagy a kilátás, és Metro-ban ahol sok volt a füst effekt. Alap OC órajelen + 20%-n meg sem mozdult,na de 920-950MHz nem túl acélos
-
-
daveoff
veterán
válasz
Varázslóó #16329 üzenetére
A képen láthatod, hogy 1,5GB körül eszik, de folyamatosan nem figyeltem, biztos van ahol többet..
(#16331) radi8tor1: FPS-t Fraps-el mérem, és ha lenyomom a screenshot (F12) billentyűt, akkor a képen nem mutatja az FPS-t! De most mértem egy bench-et Fraps-el, ezekkel a beállításokkal: Very High, Texture: Very High, Motion Blur: High SMAA Mediuum (2TX)
Museum pályán average 50fps -
szasanyi
félisten
válasz
Varázslóó #16307 üzenetére
Igen, ezt én sem értem. Nálam 1080p-ban maximális grafikai részletességgel de AA nélkül 60FPS alatt nemigen láttam, mégis többször volt olyan érzésem, hogy ennek ellenére nem folyamatos a játék.
Pedig friss a rendszerem, fent van az 1.04 patch is, és a CCC 13.1 WHQL (ráadásul ezzel tényleg kicsit gyorsabb sok minden mint a 12.11b driverrel). Kár, mert amúgy jó a játék, és pazarul néz ki.
-
szasanyi
félisten
válasz
Varázslóó #16071 üzenetére
Attól, hogy másnak szintén kifogástalan a hallása, az inger-, vagy tolerancia küszöbe lehet alacsonyabb.
Persze ez is könnyen lehet(ne) segíteni egy hűtőcserével, csak azok a 15k+ árak olyanok, amin sokan nem is gondolkoznak - főleg, ha úgy is csak pár hétig használja azt a VGA-t.
-
-
torma1981
veterán
-
karesz501
senior tag
válasz
Varázslóó #15713 üzenetére
nem azt írtam, hogy megjelenéskor a boltba kell rohanni, megveszed 3 hónap múlva
és azt se feledd, hogy egy kb. 1 éves 7970 használt árával kevesebbért veszed majd, mert azt el tudod adniszóval nem annyira esetlen az a 8xxx TOP kategória sem..... csak ki kell várni míg a gyártók már nem csak a referencia karikkal jönnek, ennyi.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Varázslóó #15210 üzenetére
Nekem még ilyen varázslat se szükséges, elindítom a jó öreg METRO 2033 at 2560x1440 be és a két kártya síkít.
Mikor jön a rádio hullámos efekt az alagutba ami mindent megöl, egy kis köddel megspékelve a 26 FPS ig lemegy.
Egy kártyával 10 FPS! Ekkora felbontásban.
Úgy azért kilehet ezeket akasztani még ésszerű használat mellett is szerintem.(#15217) ricshard444 Én is gondolkodtam hogy felrakok ide egy cikket logoutra, amikor teszteltem a 7970CF OC és a GTX680SLi OC, de inkább csak ide vágtam be a képeket, személyes tapasztalatokat.
Sajnos nincs olyan jó beszélőkém ez miatt nem is probálkoztam vele. -
-
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Varázslóó #14898 üzenetére
Azért nekem elkell a két kártya, persze elég sokat öltem bele. De én hiányolnám a második gpu-t egy két játékban.
Persze a grafikát lentebb is lehet venni.
Viszont 4 kártyát már 100% hogy nem vásárolnék, még ha annyira jól is menne anyagilag.
Kettőnél soha nem volt több, és ahogy alakul a piac, nincs egy normális nem konzolos játék, nem is kell kettő kártyánál több. -
-
válasz
Varázslóó #14000 üzenetére
45%-n már eléggé megjött a hangja,főleg amiatt a hülye tipikus ref ventis hangszín miatt. Sokan panaszkodtak a refre,hogy hangos,az hogy neked megfelel a te dolgod ahogy az is,hogy nekem nem,nem hang nélkül játszok nyílván
De az,hogy hangosabb volt tuning mellett mint a 6990 szintén tuningolva...kiakasztó
-
-Solt-
veterán
válasz
Varázslóó #13782 üzenetére
No akkor összefoglalom, hátha lemaradtál az elejéről...
Hazahoztam, beraktam a HD6990 után, de nem csökkent auto-n 50% alá a ventifordulat. Kapott egy friss winfost, de azzal is ez volt a helyzet mind W7 mind W8 alatt. Tehát innentől egyértelmű volt számomra, hogy valami a kártyával vagy a biosával nem stimmel.
Ezek után elgondolkoztam egy bios cserén, de előtte még gondoltam körbejárom a dolgot. Egy leírásban azt találtam, hogy 1-s állás alatt van a babrálható rom, a 2-s alatt pedig a default. Ránéztem a kártyára, és nekem alapból 2-s álláson volt, amit egy kicsit furának találtam... átállítottam a másik állásba, elindítottam, fekete képernyő. (winfos feláll, de képet nem ad) Visszaállítottam, de ott is fekete képernyő fogadott...
Kivettem, és visszavittem... ha minden igaz, kedden érkezik az új.
-
válasz
Varázslóó #13782 üzenetére
Ref-el? Az érdekes,a Lighning-nak van olyan jó hűtése,hogy annyin tudná esetleg tartani,de még azsem,attól függ mivel játszol,szimezés közben itt is 55 fokos 60fps mellett
Ref-t 80 fokon alig tudtam megfogni 8 ventilátorral tuning mellett
-Solt-: Sima OC van,nincs difi közte csak a Bios, 1075/1525 az abszolút vége,ritkagagyi ez a rev 2.1 és ha lehetek kicsit szemét,akkor a hűtés minősége is kicsit...gagyi,megfogom és félek,hogy letöröm a venti egyik lapátját és elvan ferdülve ha beteszed,mert lehúzza a nyákot,kicsit Tesco Edition érzés,de nagyon halk és jól hűt így a tuningon kívül nincs más bajom vele
-
-
-
-Solt-
veterán
válasz
Varázslóó #13774 üzenetére
NEM BABRÁLT BIOS!
Azért emeltem ki, hogy a kapcsolót váltottam át!
De egyébként, ha babrált is lenne, az egyik ROM nem írható, tehát azt nem tudom babrálni, ergo ha a másikat el is baszarintom, átváltva a defaultra, működnie kéne...
Ne csináld már... bármelyikkel lehet nyűg, nem azért szar mert Gigabyte... évek óta csak Gigabyte kártyáim és alaplapjaim vannak, és eddig egyikkel sem volt gond.
-
-Solt-
veterán
válasz
Varázslóó #13770 üzenetére
Mondom én azért, mert nem volt hajlandó 50% alá menni a ventifordulat, aminek következtében a vga 33 fokos, ami nem is lenne baj, viszont így alapon hangos! Nem babráltam, csak átváltottam a gyári kapcsolót...
Tehát, ha optimálisan működött volna, akkor eszem ágába nem jutott volna babrálni!
-
botilevente
tag
válasz
Varázslóó #13474 üzenetére
Köszi!
Boccs a bengázásomért de eddig ez a része nem nagyon érdekelt a dolgoknak csak ez a 7970es vga nagyon bejött
1100Mhen használom játékok alatt alap fesz ami AB-ben van, időtálló e így vagy nincs értelme így használgatni?
minél tovább szeretném megtartani ezt a karit. -
Cole86
senior tag
válasz
Varázslóó #13443 üzenetére
giga 7970 oc-re nem lehetett rárakni más működő képes biost, pedig ricshard444 kollégával szinte az összes megpróbáltuk..
Most teljesen hasonló a helyzet egy Sapphire 7950 flex boost oc editionnal is....
Ez mi ez? a szerencsém?
-
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Varázslóó #13435 üzenetére
felesleges is egyenlöre huzni ezeket a vga-kat mert böven elég az alap teljesitményük bármelyik játékban,mire meg huzni kellene addira ugyis lecseréli mindenki ujabb szériára.énis csak bench-re huzom néha öket,de a 7970nek már 4.4 fölött mindegy az orajel,szinte semmi változás.kiprobáltam az i7 2600k-t 5.6-on és szinte ugyanaz
-
kockaharcos
senior tag
-
-
haddent
addikt
válasz
Varázslóó #12914 üzenetére
Igen, tudom. Azt is, hogy eddig a driverig, az AMD ~+10%- al előrébb volt. Ezt éppen, pontosan te írtad. És most ennél nagyobbat gyorsult az nvidia, tehát előrébb van. Nem ez lenne az első eset, hogy másik partnerprogis játékban jobb az ellenfél. Ott van pl.: a Metro, rengeteg tesztben az ati veri a zöldeket... A számolást meg nem értem, hogy hogy jött ide, tisztán Far Cry 3 , azonos beállítás, FPS -ről beszélünk, legalábbis én igen.
-
-
válasz
Varázslóó #12808 üzenetére
csak az a gond, hogy az AMDs játékhadsereg már vagy 5 éve jön, feltartóztathatatlanul... azóta várják sokan, hogy megismétlődjön a Half Life 2 fiaskó - de sehogy sem akar.
mindezzel együtt, nem akarom elvitatni a Radeonok értékeit. az tény, hogy műszakilag jellemzően előremutatóak, de ennek a piacra pozícionálásában továbbra is gyenge az AMD - és azon sem ártana elgondolkodni, hogy pont a legjobban sikerült termékük (5870) az, amelyik konzervatívabb architektúrára épült, mint a konkurencia (GTX480).
ill. igaz az a mondás is, hogy ár / teljesítményben a vörös oldal előnyben van. komolyan vicces, hogy a 7870 és a 660Ti között 20-30% árkülönbség van, a 680 meg stabil 30%-kal drágább a 7970-nél. azonban az ár / teljesítmény csak akkor közelít az ár / értékhez, ha a delikvens hajlandó bizonyos kompromisszumokra stabilitás és szoftveres támogatottság terén. és nincs is azzal semmi baj, ha valakit ezek a hiányosságok nem zavarnak - viszont nem is kellene őket úgy feltüntetni, hogy nem léteznek, ill. hogy hülye, aki nem tud velük együtt élni.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Varázslóó #12808 üzenetére
Én szívesen játszanék veled Coop-ba majd ha lehet, én is előrendeltem.
Amúgy nem kötekedés képen kérdezem, de honnan lehet tudni hogy a GTX680 így, a HD7970 pedig amúgy viszi az FC3-at?
Játék megjelenése nem mindenhol egy időben történik, vagy esetleg a teszt csapatok megkapják előbb?Csak azért kérdezem mert úgy beszélsz az FC3 - ról hogyan fut a jelenlegi kártyákon mint ha már lehetne vele játszani...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Goddess of Victory:Nikke
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Linux kezdőknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged