- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enclave
aktív tag
-
Enclave
aktív tag
válasz
jilian #16145 üzenetére
Vagy ha Chrome-ot bezárod és úgy üres az asztal? (attól hogy még üres a böngésző, 3d-s gyorsítást használhat a weblapok megjelenítéséhez, hogy gördülékeny, gyors legyen, ha a Fraps-ot bekapcsolod és böngészel a Chrome-ban, láthatod az fps-t a beállított helyén, tehát használ 3d gyorsítást, akár üresen is (nálam legalábbis ez van). Én Firefox-ot használok, igaz az nem ilyen gyors és gördülékeny viszont van about:config nevű füle amin sokkal több dolgot tudok beállítani, mint a "preferences" fül alatt, amíg Chrome alatt ilyesmi nincs, addig én nem használom azt a böngészőt...(FF alatt én emiatt kapcsoltam ki a 3d-s gyorsítást, hogy a gpu ne "tekerjen" álló ablaknál sem)
-
Enclave
aktív tag
válasz
jilian #16143 üzenetére
Mondjuk valami spéci gadget (angol oprendszert használok, magyarul talán "minialkalmazás"?) van az asztalon, ami esetleg Flash-t használ és amiatt van a kártya a videónézéshez használt teljesítményszinten?
(vagy a háttérben böngészőben megnyitott Youtube videó a leggyakoribb példa, attól hogy még nem látható, nem aktív ablak, a gpu dolgozik vele a háttérben)
-
ÁdiBá
veterán
válasz
jilian #10201 üzenetére
Kollégára várok tesztekkel kapcsolatban. Van jó pár program amit szerintem ki kellene próbálnunk CF-en, illetve az SLi.
Eddig picit elvette a kedvét hogy mondhatjuk jobban megy a CF mint az SLi. Ami számomra is meglepő.
Azért teljes default kártyákkal is kíváncsi leszek az eredményeinkre. Ami biztos ha húzzuk a kártyákat az SLi nem tudja beérni a CF-et. Hajthatod a GTX-eket 1200 on is.
Ez kicsit büszkeséggel tölt el hogy jó kártyákat választottam év elején.Sniper EliteV2 is megnéztük. Bár itt sejtettem hogy mi lesz az eredmény. SLi itt teljesen harcképtelen a Radeonokkal szembe. Különbség 40% a 7970CF javára.
Most a BF3 al szenvedünk hogyan mérjük le.
3DMARK11 úgy érzem hogy valami baj van. GTX680 SLi OC 15600 pontot mértünk csak míg a HD7970 OC 15100.
Én úgy emlékeztem hogy az SLi többet kellene futnia a 3DMARK11-nek. -
-
válasz
jilian #10093 üzenetére
Tudom nekem a 6950 még ennyi sem volt
Eredetileg a múltkor még V2 TwinFrozR volt a kiszemelt, mert elviekben az ref. nyákos. bár erről megoszlanak a vélemények. De az EK oldala szerint rámegy.
De most semmilyen ref nincs, amire azt mondanám hogy megéri megvennem.
De még kint is jó idő van egy darabig, szóval nem kapkodom el a vásárlást, szerintem e hónap végéig minimum marad a jó idő, és ezzel együtt a motorozás. De ha közben mégis lesz valami akció, akkor lecsapok rá, ugyanis az egyik nagyker szinte minden héten akciózik a hét közepe felé. -
válasz
jilian #10076 üzenetére
Tudom
Ez lesz amúgy: [link]
Igazából nem pont 7950-et akartam, de legutóbb megfogadtam többet, nem adok ki 25K-t vagy többet egy blokkért, azért hogy aztán meg könyörögni kelljen, hogy 15K-ért vigye már el valaki ha netalántán el akarom adni. Így úgy voltam, hogy amilyen blokkot tudok szerezni olcsón, olyan vga-t teszek alá.
Természetesen 6950 volt eddig, ennél lentebb nem adtam volna, csak utóbbi időben nem volt időm játszani sem, meg nyár volt és inkább motoroztam, de most hogy lassan jönnek a gané idők, úgy voltam hogy venni kéne valamit. Megtaláltam ezt a blokkot, és a kiírt árnál olcsóbban megtudtam venni. Így vagy mostanában, vagy jövő hónap elején nézek valamit.
De most pl drágák lettek a cuccok. Most közel annyiért tudnék venni nagyker nettóért kártyát, amennyiért pár hete adtam az MSI Twin FrozR-t. -
TTomax
félisten
Sosem sikerült számüznöm a játékból ezt a mikorakadást...és nem a HT miatt van egyébként,próbálj a az egér érzékenységen állítani... olyan 1/3-ra,az egered meg valahol 8-1200 dpi között legyen... a fov pedig ne legyen 70 alatt... kb igy volt nekem a legsimább,de mindig ott éreztem.Nem a CCC a hibás,mert mert gtx580-al kezdtem játszani,és bizony ez már ott is megvolt...
(#9971) ricshard444
A single jól ment nekem is,ott nem volt gond.Csak hát a multi itt a fontos...és random ez a gond,mert van akinek vajsimán megy és van akinek nem... kipróbáltam én mindent... cfg-böl ment a lagmeter folyamat és figyeltem mi lehet az oka... 4 egerem van itthon,két monitorom,3 billem,cseréltem mindent a gépben amiröl ugy gondoltam,kockásra cfgztem..core prking kikapcsolás,uj win7... semmi... mikor milyen kedve volt... volt hogy napokig jól ment aztán egyszer csak bumm... nagyon apró pici lagok,pont mint a batman arkham city dx11-ben,sosem találtam meg miért...700 óra alatt... -
-
-
ÁdiBá
veterán
Így van.
Teszt erejéig ment. Már a kiszemelt utód meg van amit szeretnék a gép alá vásárolni.
Egy OCZ Fatal1ty 1000W PSU táp lesz. -
ffodi
veterán
Nálad elég sok a terhelés alatti fesz. Nekem MSI AB szerint 1,15V (AB-ben is eredetileg a droppolt, valós fesz volt látható anno, de sokaknak nem tetszett, így az elméleti beállított fesz szerepel), a valós pedig GPU-Z szerint 1,1V. (természetesen GHz edition BIOS)
Mennyi a vga ASIC quality-je?
-
odorgg
addikt
-
omikron23
senior tag
-
-
-
odorgg
addikt
PH-s tesztre alapoztam, amennyiben hülyeséget irtak, akkor megeshet hogy hülyeségeket beszélek
Ámde, 1 referencia 7950-es tesztet nem találtam, az általad linkelt Powercolor, Sapphire hasonló hűtése sem gyözött meg arról hogy ez lenne az AMD által tervezett ref desing. Ráadásul a megjelenéskori TPU-s tesztben szereplő 7950-es is egy az egyben 7970-es nyákra, és hűtésre épül.A Heatkiller-es 79x0 blokok, azon VGA-kal kompatibilisek, amikneknél a nyák felépítése hasonló a referencia 7970-hez.
-
Őőőő.... Szóval akkor helyesebben szólva nem ref. kártyáról van szó, hanem olyanról, ami ref. nyákos 7950/7970. Ilyen azért akad pár.
A Sapphire 7950 OC ilyen szempontból fekete bárány, ismerősnél egy ilyen kártya és egy Artic Cooling Accelero 7970 hűtő kapcsolatát csak reszelővel sikerült megoldani...
Nekem is ilyen kártyám van, de én előre eldöntöttem, hogy nem cserélem le rajta a hűtést, akkor már rááldoztam volna annyival többet, és egy komolyabb verziót választottam volna. Persze a te esetedben vízhűtés vanik, ez kínosabb eset...
-
odorgg
addikt
"Szerkesztőségünkben a Sapphire által megálmodott HD 7950 tette tiszteletét, azaz most kissé rendhagyó módon nem egy referenciamegoldással találtuk szemben magunkat. Információink szerint ennek az az oka, hogy a HD 7950-ből nem is lesz elérhető a referenciamodell, azaz a gyártók már most szabad kezet kaptak saját egyedi megoldásaik kialakításához. Ez azt is jelenti, hogy rövid időn belül számtalan különböző HD 7950-nel találkozhatunk, melyek a hűtésen kívül a GPU és a memória órajeleiben is eltérhetnek majd egymástól."
7950-ből nem veszel refet
-
gabipaci
őstag
-
ÁdiBá
veterán
Here is Guru3D's power supply recommendation:
Radeon HD 7950 - On your average system the card requires you to have a 500~550 Watt power supply unit.
Radeon HD 7950 Crossfire x2 - On your average system the cards require you to have a700 Watt power supply unit as minimum.
Radeon HD 7950 Crossfire x3 - On your average system the cards require you to have a 850~900 Watt power supply unit as minimum. -
olta
aktív tag
A crossfires reszre nem tudok erdembeni informacioval szolgalni, viszont a tapos kerdesre igen.
Ha akarsz tuningolni cf eseten is, akkor alapfeszen vagy csak minimalis feszemelessel, ertsd 1.2v alatt elbirja, folotte mar nem tennem ra a nyakam. Seasonic gyarto ott van a TOP 3-ban, elegge megbizhatoak, es meg nagyobb terhelest is elbirnak a matrican felul, kerdes, hogy ez mennyire degradalja azt. Peldaul, az adatlapomon levo konfig 1.1v-tal 1100/1600-on 280-300W-ot szippant ki konnektorbol heaven alatt, ami azt jelenti, hogyha veszem a tap hatasfokat, akkor ez valosba ~250-260W. A processzor elbirja, az hogy milyen orajelen elegiteni ki oket az felbontas,- es alkalmazasfuggo, de nagyjabol 4,5Ghz-en szep "triot" alkotnanak es a fogyasztas is megallna alapfeszes tuning eseten ~550W kornyeken, feszultsegemelessel ~650
-
Gyufaaa
veterán
Driver Sweeper-t használj.
-
Keksz03
senior tag
ha okosan megnézzük valóban nem éri meg 7950-be fektetni, nagyon maximum CF esetén mert a 70eshez képest kevesebbet fogyaszt!
DE!! Aki megcibál egy 7950-et az se nagyon fog felülkerekedni egy 70es kártyán, arról nem beszélve h ha ennyire OC mániás az ember, akkor minimális ráfizetéssel már vehet egy 70es kártyát ami még jobban húzható, ráadásul sokkal jobban profitál egy kis tuningból mint a 7950! Szvsz butaság 7950et venni a jelenlegi helyzetben, ha vki hiperszuperakciós áron jut hozzá, akkor az kivétel! -
subaruwrc
félisten
van tippem de tőle akarom hallani, mert kicsit nem értem ezt amikor privátban meg olyan jó barik vagyunk itt meg az első sorban fikáz.
szerintem nem én vagyok akinél ott a 7970 cf- és még semmit nem mutattam vele ...köszike
76 és 70%
ÁdiBá
hm, lehet, én azért megvárom hogy pontosan mire is célzott a kedves kolléga, aztán eloszlatok pár tévhitet. mert sajnos az extrém tuninggal kapcsolatban még mindig ez a hozzáállás, hogy böfff, ez mi ez ? mindenki meg tudja csinálni meg ha nekem lenne nitrom énis mecsinálnám ugyanezt, aztán amikor valaki oda kerül kiderül hogy nagyon nem így van
ha nem lenne másfél milla ez a cucc, biz isten odatenném egy pár ember elé, hogy na meg lehet mutatni ......
-
Tody56
aktív tag
Pietrosz: nyilván több mindentől függ, de akkor is sok. Alapórajelen nekem sem megy 75 fok fölé 20-21 fokos szobában. Igaz 1,05 körül van a vid.
jilian: igen ennyire.
Egy olcsó kártyánál letojnám, de egy 150k-s vga nekem marhára sok pénz. A másik, hogy mivel 100%, hogy víz kerül rá napokon belül így tuti, hogy le kell vennem a gyári hűtést. Sokkal könnyebben lejön a gyári hűtő, ha nem melegszik nagyon rá.
Több ügyfelem ez miatt úgy is hozzá az új vga kártyáját hozzám, hogy egy percet sem ment, szóval ez nem csak az én heppem. Így sokkal könnyebb és gyorsabb a hűtő csere.
Természetesen ha nem menne rá víz, akkor folyamatosan menne a gyári órajalen. Így viszont marad a 700mhz és kb 60fok. Így is meg lehet süketülni mellette. kb 5 éve nem volt ilyen hangos gépem, pedig csak a vga-n forog venti -
Tody56
aktív tag
Én ref kártya mániás vagyok a víz miatt, csak érdekesség képen linkeltem a cikket. Tény, hogy sok az a 78-fok.
Én már 60fok felett is parázom. Most is 700/5000-en használom a kártyámat amig megjön hozzá a vizesblokkom.
Utána mehet majd akár 1200+-on is, ha 28-40 fokos lesz a kártya még húzva is
Nap mint nap szerelek le vga-ról hűtéseket és látom, hogy vannak megpirulva a matricák a hűtésen vagy épp a gappadok a gyűri léghűtés alatt, szóval nyilván kártya és hűtés függő, de óva intek mindenkit a léghűtéssel való erős tuning hajhászástól. Ha nem tudja valaki megálllni, akkor pedig küldje el a családot valahova és állítsa fix 100%-ra a ventit a vga-n és tegyen be fülvédőt -
Jól mondod, szerinted.
Én arról beszéltem, hogy "valóban stabil". Nekem eddig se a Prime, se az OCCT nem hazudottPersze ha csak játékra használod a gépet és munkára egyáltalán nem, akkor igazából valóban nem kell 24/7-re stabilnak lennie a rendszerednek. Én viszont attól megbolondulnék
-
DjDanee87
addikt
Szerintem ez a TOP csak marketingfogás az Asustól. Véleményem szerint pontosan annyival több, mint bármelyik más gyártónak a tuningolt (OC) kártyája. Nem hiszem, hogy különösebben feszegetik a határait. Sőt az alap tuning is nevetséges 75 MHz, közben mindenhonnan azt hallani mekkora tuningbajnok a 7900 széria (nyilván, ha a TDP miatt lett visszafogva)
Szerintem! ha tényleg annyira válogatják, nem 75 Mhz tuningal adnák el.
Bár ezt már szerintem leírtam korábban.
Ami a hűtését illeti: sajnos nem tudok személyes véleményt írni DC2ről, csak tippelni tudok, hogy nem jobb/halkabb mint a többi gyártó egyedi hűtése csak azonos. Eddig volt Gigabyte egyedi hűtéses 5770em, és most van 6970em (Windforce 3 hűtéssel) és várom, hogy megérkezzen hozzánk is a 7970. Szakítok a korábbi szokásommal és megnézem miért van ekkora felhajtás a DC hűtés körül
Csak találgatás, nincs valóság alapja, de szerintem a Gigabyte hűtése lesz a halkabb. Remélem nemsokárra meghallhatom az Asus hangját is.
szerk: Cybertrone nyilván nem lesz hangtalan, de hatalmas a különbség a hangban. Mostani kártyám 60%os ventivel tartja full terhelés alatt a GPU-t 65 fokon. Néztem 60% és 100% közt a különbséget CCCvel és 100%on már van hangja ennek is, de még ott sem közeleíti meg azt a brutális hangot amit refek produkálnak (YouTube szerint legalábbis, nem volt még ref kártyám). A 60% meg alig hangosabb az alapjáratnál és ennél több nem is kell, hogy lehűtse a kártyát.
-
Tökmindegy
senior tag
Mi köze a porszívó hatásnak az alkatrészek cseréjéhez,és a húzáshoz.?
Fel nem fogom ,mit lovagolsz ezen.
A ref hűtő hangos. A nem ref hűtők halkabbak.
Persze én nem a tuning oldaláról nézem a dolgot,minden ventillátort lehet pörgetni 100 on és akkor hangosak. De alapon ,ezek a hűtők csendesek és hűvösen tartják a kártyát.
Nekem ennyi kell. Mit huzigáljak egy 150 -60 ropis kártyán?
A mostanit sem pöckölgetem felfelé, nincs is semmi bajom vele stabil ,jó. Ezt várom majd ettől is ,már ha végre kapható lesz -
Tökmindegy
senior tag
Ki mondta neked ezt? Vagy honnan veszed?
A kollega jól mondja,semmi más nagy vonalakban mint a hűtés a különbség,meg mint olvastam pár alkatrészt minőségibbekre cseréltek.
De leht ,hogy válogatják ám. A futószalagról a jobb sor megy az ASUS nak a bal meg mittudomén kinek. És máris válogatva van
-
Tökmindegy
senior tag
A DCII es ASUS kártyákat nem a tuning miatt veszi az emberfia,legalábbis a töbség. A hűtése miatt.
Cyber mondja a magáét,de ő szvsz egy repülőgép hajtómű mellett is ellenne ha így plusz fps eket nyerhetde mivel nálam volt már ref radeon és van DCII is azt kell mondjam ,hogy ég és föld a két kártya hangja normális hőfokokat feltételezve. Az a malomkerék borzalmas:XD
Az tény,hogy meg kell lennie a normális légmozgásnak a házban ,de ezt kb mindegyik komoly ház tudja. Aki ilyen kártyát vesz ,talán csak jut egy normális kuckóra is.
És ami fontos , nem drágábbak egy ref kártyánál,vagy nem számottevően,hiszen az ASUS úgy tudom azokkal le is áll.
De ez is mint minden más ,ízlés dolga is. -
DjDanee87
addikt
Nekem is maxon járnak a házventik, de jóféle Noctua-k, semmi hangjuk így sem és meleg sem marad a házban.
"Semmivel sem tud többet, mint egy ref"
Lehet én vagyok a hülye, de nem értem miért kéne többet tudnia. Más a hűtése és ennyi. Viszont pont ez benne a lényeg, hogy nem kell füldugót adni a velünkélőknek ha éppen játszunk a gépen -
-
-
ffodi
veterán
Nekem volt anno Athlon 64-em, ami ment 3GHz-et.
Játékoknál annyira nem jelentős, de pár fps-t hoz a konyhára azért. Akkor lehet lényeges, ha alacsony felbontásban játszol, és/vagy olyan játékkal, ami cpu limites (legtöbb esetben régi játékok, és onnan veszed észre, hogy nem terheli 100%-on a GPU-t, hanem mondjuk 60%-on "pörög").
-
Cybertrone
veterán
Nem mind1 mire válaszoltam... a topiknak köze nincs a procikhoz, nem én ábrándoztam
Mellesleg 1-2 éve már igen kellemes áron meg lehetett venni egy 3ghz fölött menő q6600-at
Am gamekben magas felbontáson már annyira nem érzed hogy 4ghz-vagy 5ghz... asszem ez volt a lényege a hsz-nekAlacsonyabb felbontáson persze érződik, de ott sem szignifikánsan!
-
Cybertrone
veterán
"hihetetlen, hogy 1-2 ève a 3000 Mhz volt az àlom..."
Max a te álmod... majd 5 éve a q6600-am 3.8ghz-n ment kevés fesszel, aztán e8400 4.4ghz.n... 3 éve a 920-am 4.4ghz-n használtam 24/7, 980x egy éve majdcsak 4.5ghz (WR fpo) Jelenlegi 4.25ghz stabilan kevés fesszel... nesze 1-2 év -
ffodi
veterán
Ennek a vitának nem tudom mi értelme van.
Azonos órajelek mellett a két vga között van pár % különbség a 7970 javára, ha a 7950 GPU órajelét picit feljebb emeled, mondjuk ~950/1375MHz-re(vagy kicsit feljebb, ha 7970 alapórajelekben gondolkodunk), akkor kb egy szinten lesznek. Tesztek alapján a kistesót kevésbé lehet húzni, mint a 70-est.
Neked el kell fogadnod azt a tényt, hogy az 50-es általánosságban kevésbé tuningolható (nem arányosan, mert ha 800MHz az alap, akkor....), és c2c lassabb, Cybernek pedig, hogy egy 50-essel is el lehet érni azt a teljesítményt, amit a 70-es tud, de magasabb órajelen. Ha feloldhatók lennének a shaderek, akkor az más fényt vetne a dolgokra, de ilyenről nincs szó. Végszóként pedig, mint említettem pár % van a két vga között, sok esetben csak pár fps.
-
Nézd, már valóban kezd túlmenni egy határon az itteni szájkaratéd.
Vettél egy kártyát, Te örülsz neki, mi örülünk, hogy örülsz.
Igen, az általad vásárolt terméket túlhajtás során közel azonos teljesítményszintre lehet hozni, mint egy referencia, gyári értékeken üzemelő 7970-est. Ergó egy jól megcibált kártyával elérted a "TOP" egy chip-es kártya stock teljesítményét. Ezt mindenki felfogta, pont.
Az már más kérdés, hogy a 7970-esben szintén brutális túlhajtási potenciál lakozik. Arra kérünk, hogy ezt pedig Te próbáld kulturált emberi lényként felfogni. Mert, mint itt már mások is mondották volt, ez elméletileg egy szakmai fórum és nem egy óvodás játszótér. -
E1even
senior tag
Nem volt rossz érv, hanem (ahogy Shkiz0 is írta) aki keres az talál.
Én múlt héten vettem, annyi idő alatt pedig nem mentek le annyira az árak.
Az lehetséges (hogy nem biztos, hogy menne annyit).
Egyébként meg mind a kettő jó kártya úgyhogy felesleges a további írogatás ezért.
A lényeg: használd egészséggel és nagy megelégedéssel.Shkiz0: Megint köszönet érte, tényleg akciós vétel volt, főleg a rejtett tartalékai miatt.
-
E1even
senior tag
Pedig azzal fogok.
Mert én 133.000.- vettem a 7970-est Shkiz0 kollégától.
Ennyi.
Ez a kártya is jó Full HD-ben és hőfok/hang/fogyasztás terén.Pietrosz: Igazad van, nem védeni akartam.
ZozzHUN: Lehet úgy van most is, ahogy írtad, ezzel nem vitatkozom.
Csak annyit olvastam asszem pont itt a PH-n, hogy az AMD-nek elég nagy gondot okoz a 7950-es GPU-k előállítás, mert nagyon jó a kihozatali arány a 7970-es GPU-ból.Tökmindegy: Állítólag február vége körül jön az Asus 7970 DCII.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged