- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
and1ao
őstag
-
Colos1
őstag
Látok egy négyzetet pipa nélkül, de azt írja,
hogy engedélyeznem kell az alaplapon, hogy kijelezze. Viszont úgy meg nem fog elindulni a win. Vagy nem ott kell nézni? F@szt, csak nem tudok angolul. Nem támogatja. Akkor ez kilőve, nem fogok rá másik BIOS -t hegeszteni.Elvileg a hiba olyan, hogy vagy hibás CPU, vagy hibás lap, vagy ez. 7 hónap alatt 7 fagyás, ebből 5 BSOD? 5 különböző driverrel... 2 meg beakadás fehér képernyővel. Már hónapok óta mindent kipróbáltam, és ez az egyik ami maradt. Ja, és a fagyás állandóan akkor történik, amikor a gép IDLE állapotban van.
-
-
snecy20
nagyúr
Én ha úgy érzem hogy az adott hónapban semmi erőforrásigényes munkálatot nem tervezek, és csak net+letöltés+filmnézés várható - vagy akár nyáron, 35C-ban, klíma nélkül, amikor semmi kedvem nincs órákat rohadni a gép előtt játékokkal - , akkor simán visszaváltok régebbi konfigra integrált VGA-val, aztán meg van oldva.
Amiatt, mert a fő gép még idle is kétszer annyit fogyaszt, mint a direkt erre a célra tartott takarékosabb netezős.
-
-
mycso
veterán
Közben sikerült meglesnem nekem is, bár nem egyszerű...azt a két feliratot rakhatták volna a kártya hátuljára is, ahol látszana.
Így is csak az "original" felírást látom, a másikat csak megtippelni tudom, hogy "ln2".A kártya eleje (vga csatlakozók) felé van az "original" és a hátulja felé az "ln2" állás.
-
aAron_
őstag
A kettő közül melyik vajon a normál BIOS? Ha jól tudom az LN2 BIOS kikapcsol valamilyen védelmet a durva OC potenciál elérése miatt. Erre nekem semmi szükségem, simát biztonságosabbnak tartom 24/7.
Arról viszont még mindig semmilyen infót nem találtam, hogy melyik állásban melyik van bekapcsolva.
(#39072) KAMELOT: Mi a legfőbb probléma vele? Van olyan ami csak több éves használat után fordul elő? Azt hallottam, hogy 2D-ben alacsony órajelen flickering gyakori probléma volt. Ezen kívül érdemes még valamire figyelni?
-
Ezt a fogyasztás dolgot így nem lehet össze hasonlítani!
Én nem tapasztaltam ilyet! pedig van két ellen példám is!
1, már biztosan ismered a híres 7950.esem
1200/1600.MHz@1,225v on járatva nem evett SEMMIVEL többet mint egy első generációs 7970 Dual-X 1100/1600.on 1,175v on járatva!
teis tudod hogy rengeteg dologtól függ a fogyasztás még két totál egyforma gyári szám szerint is egymás után következő VGA is tud nagyon eltérő lenni tuningban és fogyasztásban is! Tehát amit írtál nagyon nem mérvadó!
2, ott a másik esetem a giga WF3 290OC VGA -m! azonos gyári órajelen és feszen 290X ként 50-60W al eszik többet, ha viszont sima 290 ként adok neki +50MHz et hogy kb behozza a X -es tesó szintjét csak 30W al eszik többet, tehát látható hogy a letiltott részek(ahogy a 7950 nél is) feloldása több naftát eszik mint egy kis többlet MHz -a gpu nak!
Szóval ez az össze hasonlítás sokkal PONTOSABB mint 2.db egyforma VGA össze hasonlítása, mivel itt ugye minden azonos csak épp a GPU(bios) ban van butítva!
De volt neked is 290.ed és tudod jól hogy neked már referencia 947 / 1250.en is sokkal jobban melegedett mint nekem a gyári OC -s 1040 / 1250.es órajeleken! hiába hogy két azonos giga WF3 as VGA!
-
Nwis86
aktív tag
Pont most csináltam meg
ULPS bekapcsolva kártyák alapon 930/1200-on 3Dmark 10170pontULPS kikapcsolva kártyák 1150/1500-on 9139 pont! Ahol ULPS-el 60fps ott nélküle 40-50 közt ugrál...
Ha csak 1 kártyát rakok a gépbe és tuningolok akkor 1500pontal többet kapok mint tuning nélkül, ebből kiindulva 2 kártyával tuningal legalább 12 000pontot kéne hogy kapjak, de ha nem is, kevesebbet semmi képen!
Na de már szerintem hagyom, holnap rakok fel valami játékot, de szeretnem úgyanez lesz, 3D mark elméletileg jól kezeli a CF -et
-
Nwis86
aktív tag
Az egyik kártya 3D mark közbe 68 a másik 66 fokos, a VRM meg 65 és 66 szerintem ez megfelelő
Na akkor legalább már tudom miért állnak az egyik kártyán a ventilátorok, ez is zavar, de mikor terhelem beindulnak, de akkor megnyugodtam hogy ez így normális
Viszont továbbra se értem miért nem enged tuningolni
Petyyyyy
Akkor rá fogok keresni itt is!
CF topikba is írtam meg sok helyreDe pl CF-be senki nem is válaszolt , meg a többi helyen se nagyon, megoldást pedig még sehol nem kaptam rá...
Gondoltam hátha kicsi a táp, de mielőtt ezt a gépet összeraktam direkt rákérdeztem a tápos topikba hogy mit vegyek hozzá tuninghoz, azt mondták 750W elég lesz.Már kipróbáltam hogy felcserélem a kártyákat, meg hogy másik slotokba rakom őket, van 3 a lapon, próbáltam úgy is hogy a CPU-t nem tuningolom, hátha esetleg mégis a táp a kicsi akkor a cpu kevesebbet kérjen. De az eredmény mindig ugyanaz, ha nem nyúlok a VGA órajeleihez akkor megy szépen a CF, ha hozzá akarok nyúlni akkor nem engedi ULPS-re hivatkozva, ha kikapcsolom akkor meg majdnem olyan mintha csak 1 kártya menne... Ezt a gépet direkt tunigra raktam össze, 6 hónapig havonta vettem az alkatrészeket és raktam a polcra... Tegnap lett meg minden és raktam össze erre most nem tudok tuningolni
-
LonGleY
veterán
Igen, épp ezen törtem a fejem, hogy mi lehet a többivel... Egy Arctic Cooling CPU-venti idegesít még rohadtul, de pl. egy pár éves Noctuának nem biztos, hogy nekiesnék a másfajta csapágyazás miatt.
Amúgy közben siker, és aztarohadt, semmi hangja a kártyának. De semmi.
Köszi még egyszer!
-
LonGleY
veterán
Nah, nem kiesik, csak tök labilis az egész, megforgatni se tudom óvatosan anélkül, hogy ne akarna berezonálni és megállni 2 fordulat után.
Van gépzsírom. Akkor mielőtt a 4-es pontra rátérek.... jól megkenem. :Đ
De valszeg tényleg az lesz, hogy kap 2 normális (akár laposka) 9 centiset.
-
nemmaradtnév
tag
Köszönöm az észrevételt, akkor kicsit még jegelem a 8000W-os tápbeszerzést...
De ebben az esetben viszont új bűnöst kéne találni a probléma ügyébenÉrdeklődhetek a titokzatos 460w-os tápodról egy kicsit? 460W-ról a giga superb ugrott be, de a kis 14 amperes ágaival hihetetlennek tűnik, hogy elbírjon egy 290-et...
-
-
Dark KillerX
addikt
Na én is néztem egy Valley-t,és kicsit még húztam is a vga-n
Sztem nem rossz eredmény,főleg összevetve a te 280x-el
,csak hát egy kicsit hangos már,bár ezen ha engedek 1-2 fokot,akkor 70 fokon tartva 2000rpm-ig lemehetek talán,és ezen a következőkbe fejlesztett 2 házhűtő venti,amit előre rakok be,talán még a továbbiakban finomítani fog
-
Beeerka
aktív tag
Nem, pusztán eljutottunk oda, hogy egy bronze ugyanúgy tökéletes választás, ahogy egy gold vagy platina. Pusztán annyit akartam leírni, hogy nem kell egyből a legdrágább tápot venni, ha van más alternatíva is. És igen, egy alacsonyabb hatásfokú, ám de korrekt béllel rendelkező táp is ugyanolyan jó. De legyen igazad, és dobáljuk meg kővel az összes seasonic bronze tulajt, hisz egy szar van a gépében. Vita lezárva, mindenkinek 50k-s tápot a gépébe!
-
Bossp
addikt
1,5h Ryse Son of Rome után max GPU 68 C vRam 62 C nem hisze mhogy az sok lenne!
Viszont azt észrevettem hogy átvezetőknél a GPU másodpercek alatt visszaugrik 40+ ra a vram csak szep lassan csökken de nem vészes így sem... Lehet még a korai sima Lightningekkel volt a gubanc és nem az újabb BE-kel nem tudom... Nálam nincs gond.
-
Bossp
addikt
-
Dtomka
veterán
"Tényleg szép, külön tetszik, hogy mindenféle kaszttal tolod"
Köszönöm. Igen, én nem az az ember vagyok aki csak tankban ül, hanem mindent unlockolni szeretnék...(Ma folytattam az ANTI-AIR TANK MEDAL feloldásához a játékot, Antitankkal, és lenooboztak, mert lőttem ki a repcsiket, heliket...13:0 volt..
)
Pár órát már játszottam a 4 gyel (478), [link]
de még nem annyit mind a 3. résszel (794h 52m), [link]
és a 3..kal nem annyit mint a 2 résszel. (1,281 Hours) [link]
Bad Company 2 ben nem találtam még meg magam.
Sajnálom, és remélem mielőbb "talpra állsz"!(#38133) KAMELOT
Ezzel 1 baj van. Ha újonnan venne 7970 et azok, már túl vannak árazva hiszen, ha jól tudom már nem gyártják. Helyette 280x et vehet, ami ugyanaz
. (Asus-sal óvatosan
)
-
Speed®
titán
0.955V lenne akkor..? Nálam 750TIvel szépen változik a VDDC érték, ha macerálom ABben. HWIt nem használok..
Anno még 7850nél kellett a Trixx feszállításhoz, de kilőtte a powerplayt, így inkább maradtam az ABnál alapfeszen. Kettő együtt viszont érdekes dolgokat csinált..2D órajel 3D fesszel meg hasonlovak.
-
nincs itt semmi error . nincs 2 honapja hogy raraktam a Petert, AC mx-4 pasztaval . haz szellozik termeszetesen.
elol 12 centi venti be, hatul 12 centi kifele .
Peteren 2x 12centis.
oldallapon 12 centis VGA ra nezve .
De mas jatekokban nincsenek ilyen brutalis hofokok. Cs: GO ban pl 65 fokos max .
BF4 ami meg jobban izzasztja,de ott is max 70/80.
Valamit tud ez a Far Cry4 -
ffodi
veterán
Csak sejtem mire megy a találgatás, de.....
Kétségtelen, hogy a 290x jó választás még mindig, főleg jó áron, nekem volt (sőt még meg is van), és most jelenleg zöld van, így látom a gyakorlatban a különbségeket. Lehet itt dobálózni ezekkel az előre renderelt frémekkel, de én nem tapasztalok belőle semmi differenciát (mondom úgy, hogy esetenként komolyabban játszok FPS-sel pl, ahol ez bizony sokat "számítana"), csak azt látom, hogy több fps-em van DX-ben, mint AMD-vel Mantle alatt. (jelentősen...)
-
vbbb
őstag
Na erről beszélek, itt valami nem kóser. Én is ilyen adatokat találtam a neten. Nem értem miért adott alapba 1050V-t. Ahogy javasoltad, 1125V-t adtam neki sőt, még a 20%-ot is lehúztam...gondoltam miért ne. Ezt kaptam eredményül:
Ez a kártya már járt valakinél, csak "bevizsgálták" és eladták megint a garanciával megtoldva. Szóval lehet valaki mókerolt a BIOS-al? Vagy ugyan ez miatt küldte vissza ezek meg csak kipróbálták Windows alatt. Kellene nekem valakitől egy másik gyári BIOS, bár az még mindig nem magyarázza, hogy a BIOS 2 Boost-on sem működik rendesen a kártya és azt ugye nem lehet flashelni tudomásom szerint. Most BIOS 1-en szórakozok egyébként. Gondoltam arra is, hogy az alaplap BIOS-ban van valami elállítva, nem ad elég kraftot a PCI-E 16x csatinak, de nem találtam ilyen beállítási lehetőséget.
Most kipróbálom játékokkal is, mert ez így még nem jelent semmit stabilitás szempontjából.
-
Béka 3
tag
Én szétszedtem kb 1 hónapja mert még soha nem volt szétszedve és már melegedett szegény kártya. Kicseréltem a pasztát és hűtő lapokat is sokkal kevesebb volt a hőfok. Pár napja észre vettem melegszik a Dióda alap helyzetben 45 fok körül van de mondjuk már egy videótól már 66-69 fokra is felmegy.
Megnézem hátha rosszul van-e fönt de ahogy nézem ezt nem nagyon lehet rosszul feltenni. -
szacsee
nagyúr
Köszi!
Valszeg jobban járnék a VGA fölé rakott VGA-val párhuzamos ventivel gondolom. Egyik cső el fog onnan tünni, de az első venti légáramát lefogja a VRM és a GPU blokk, így talán hatékonyabb is lenne.... majd ha odakerülök gondolom játék alatt tapizva tudom meg az optimális fordulatot, mert a ram hőmérsékletét nem írja sem a GPU-Z sem pedig a HW Info sem... -
szacsee
nagyúr
Kicsit tesztelni hagytam a gépet, amíg kora délutáni sziesztát töltöttem (bealudtam kaja után)
~ 2 óra Unigine Valley ment már a visszarakott 1Ghz-es biossal
A radira tettem biztonság kedvéért egy 140mm-es ventit ami 7-800-as fordulaton ketyegett.
A hőfokok jók, most már csak a VGA körüli ventiét kell belőni.
Valószínű oldalról kap majd egy kis luftot enyhén megdöntve hátrafelé és a hátsó ventit kiveszem ami a képen szerepel. Így kap a CPU mosfet és a VGA is levegőt. Szerinted mekkora az a fordulat, ami idle sem zavaró, de játék alatt sem a proci, sem a VGA nem fog elpukkanni?Sephi: HW Info 64-bites verziójából a GPU VRM Power in fül... viszont ez csak egy viszonyszám, mert a 120W-os megjelenített adatnál pl nálam 195W-os biosban állított TDP-vel csak akkor ment 1100Mhz-en a kártya, ha +20%-ot rátoltam a power limitre. Szoftveres mérés meg amúgy sem mérés...
Itt a kép, ami elvileg hivatalossá teszi az állításom, csak nem teljesen pontos az időpont... 2013 február utáni GPU-nál már egyforma magas, vagy magasabb a GPU a keretnél.
-
szacsee
nagyúr
Hali!
Nemrég végeztem pár tesztet.
A fenti 58W-os fogyit 1000/1350-en produkálta 1,07V körül, játék alatt kb 70W körül evett.
Átkapcsoltam a másik biosra ami 1100/1450-re van állítva 1,14V-on tud, ott 120W-ot evett és játék alatt is hasonló volt a helyzet. Hőmérsékletben maradt a vízhő + 10°C GPU és VRM-nél is. Viszont már tud ciripelni a kártya és kb olyan szintet lőnék be, amivel némi tuning is van, de nem tekeri le a villanyórát a falról.
A házam belsejéről tennék fel képet (nem röhögni nincs még kész).
Kérdésem az lenne, hogy Te hova tennél ventit (ramokon látni a bordát, illetve a kis lemezkére is tettem kb a ram vrm fölé). Illetve milyen és mekkora fordulaton lenne érdemes járatni. VRM és GPU hűtve van, de a többi alkatrész csak bordázva. Inkább hosszabb ideig lennék a tulajdonosa, mint hogy 10-20Mhz miatt szanaszét hajtsam.
Kösz a választ előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest