Hirdetés
- Android szakmai topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
Ősrégi tagok.
Tudnátok nekem segíteni?!
280 as topikban már kérdeztem.
Van két kártyám. 280Matrix és 280 ASUS DCU2, összekötöttem őket CF-be.
Az ég világon semmit nem tudok elindítani mert hatalmas hiba üzenetet kapok, lehet az 3dmark, játék, vagy bármi.
Újratelepítettem a windows-t a probléma ugyan úgy megmaradt.
Valakinek valami ötlet?!
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Szerintem a 6 magos processzoroknak még nincs létjogosultsága.
Teljesen felesleges játékra.
Ne kövezzetek meg érte hogy ezt mondom, de több tesztet végig nyálaztam, és semmi lényeges gyorsulás nem tud felmutatni JÁTÉKOK alatt a plusz 2 mag!
Még szerintem CF-hez is fölösleges. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Olympos
üzenetére
Szerintem azért mert az adott program nem használja a processzorban található magok számát.
A szoftver nincs megfelelően skálázva több magra így lehet 4 magon belül csak 2 terhelődik, és az a kettő ugye elfárad, másik kettő meg csak pislog hogy most akkor mi van?!
Erre az átlag felhasználó úgy válaszol, hogy elkezdi húzni a processzort, és lám elkezd neki növekedni az FPS.Szerintem ilyen dolog áll a háttérben.
-
ÁdiBá
veterán
Egy hozzáértő szakember, aki ténylegesen ezzel foglalkozik.
Magyarázza már el a GPU és a CPU limit mit jelent és mikor lép fel...
Ne legyen veszekedés itt fórumon belül. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Vigyázat, ő NETTó árat írt.

-
ÁdiBá
veterán
válasz
Attix82
üzenetére
Elég egyszerűen képzelik sokan itt el a CPU illetve GPU limitet.
Vannak olyan programok amik alapállásban kihasználják a VGA-t és a Processzort, és ezek a hardverek húzása után elkezd szépen ugrásszerűen növekedni az FPS.
Az a baj ha 100% cpu terhelést mérsz már a programmal akkor már a processzor is kezd szűk keresztmetszet lenni a rendszerben. -
ÁdiBá
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nem feltétlen. Nálam a 7970CF OC is kevés volt néhol.
De aki FullHD-ban akar két ilyen *szörnyeteget használni, az jobb ha alá tesz 10GHz processzort.
Ezt egyszerűbb megoldani egy normális nagy felbontású monitorral.
Én sokkal jobban élvezem hogy megy valami 50-60FPS WQHD-ban, mint 200al FullHD-ban. -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Van egy eredeti Assassin Creed 2 aktivációs kulcsom uplayre amit kaptam a gamestar újságtól hiszen előfizető vagyok.
Nekem megvan eredetibe.
Aki rám ír annak megadhatom a kulcsot hogy letudja aktiválni a saját uplay fiókján.
Üdv.: ÁdiBá
Természetesen ingyen oda adom, nekem nincs rá szükségem. -
ÁdiBá
veterán
Szerintem ez így a legtisztább hogy külön topikja van.

-
ÁdiBá
veterán
Búcsúzom tőletek és ezúton is szeretnék megköszönni mindenkinek az építő jellegű, segítőkész tanácsokat, hozzászólásokat.

Bár, nem megyek messzire csak a *szomszédba egy Radeon R9 280X Matrix Platinum kártyával.(#31578) Fail3D! Tudomásom szerint a DCu2 kártyákat forrasztgatni kell ebből a szempontból hogy rátud kötni az alaplapra.
Megfelelő ROG videokártyával nem kell forrasztgatnod csak csatlakoztatnod kell a kártyához kapott kábeleket az alaplapra, és már BIOS-ból pontos értékekre állíthatod a hardvered feszültségét.
Illetve ehhez tartozik még az OC KEY funkció ami minden paramétert pontosan kiírat a képernyőre.Sajnos én se próbáltam még csak olvastam róla.
Holnap érkezik az új ROG videokártyám. Azzal neki esek és kipróbálom hogy mik ezek a dolgok.
Asus Maximus V extreme alaplapot kötök össze egy 280X Matrix Platinum kártyával.
Ha esetleg érdekelne a véleményem, tapasztalataim írj nyugodtan. -
ÁdiBá
veterán

EVGA 780GTX Classified &. GTX680 OC Wf3 &. HD7970 VaporX GHZ Ed. -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Az új Whql driverről mi a véleményetek? Gyorsul valamit a Radeon kártya?
Jelenleg nálam van egy GigaByte GeForce gtx680 OC Wf3 hűtésű videokártya és egy VaporX HD7970GHz E. kártya.
Illetve úton van hozzám egy EVGA GTX780 Classified kártya.
Elég érdekes eredményeket kaptunk a HD7970 és a GTX680 között. Személy szerint meglepődtem hogy gtx680 nevetve hozza a HD7970 teljesítményét sőt a legtöbb programban picit gyorsabbnak bizonyult a kártyámnál.
Én arra gondolok hogy a radeonon található 13,4 driver nem volt megfelelő esetleg...Mindenesetre nem számít. GTX780 most fogjuk lemérni hogy a pár hét múlva érkező új radeonomhoz tudjam majd viszonyítani mit is megy...
#30230) Sondi1986Ez az oldal egy kalap szemét, ne foglalkozz vele. Várd meg szerdán érkező bemutatót...
CrySis3 Online Multi Egy adott pályán 5 percig játszva 2560x1440 Maximum FXAA.:
HD7970 VaporX GHz E.
min 30 max 51 avg 40,770
GTX680 Gigabyte Wf3
min 28 max 46 avg 40.191#30232) Erdei88 Én is ezt gyanítom hiszen az nvidia kártyára a legfrissebbet raktam fel.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Weareus
üzenetére
Két külön nyák, két külön PCI-E csati, ez szerintem elég sokat számít már ilyen teljesítményű gpuk-nál.
Hiába van a 7990 egy extra chip ami a megfelelő sávszélességet biztosítja a csatolók felé.
Az alaplappal csak egy sávban csatlakozik, nem úgy mint egy CF-nél.
Szerintem ez miatt is van eltérés a HD7970CF és a 7990 között... -
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
A friss információk szerint jóval több, nem kevesebb mint s 2,816 stream processors tartalmaz.
2,816 stream processors (SPs) spread across 44 clusters with 64 SPs each (a 37.5% increase over "Tahiti").
48 rop egységgel 384 biten -
ÁdiBá
veterán
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Jeee! Jobban várom már mint a keresztlányom a karácsonyt!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Azért nem ártana szerintem hozzá tudni valamit róla, hogy tényleg milyenre sikerült, meg-e éri az árát majd.
Ilyenek.
Év végéig eldöcögök én is a HD7970-essel.
Talán év végére cserélek, hát ha addigra válaszol az nvidia is.
Mindenesetre StarCraft2 -höz fölösleges bővítenem.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
1280x1850 CrossFire nálam.
Mostani VaporX GHZ Edition 1150/1600 / Szánalmas eredmény.
Ennyit tud a kártyám stabilan...
Szerintetek?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
BeLucZ
üzenetére
Azért tegyük hozzá hogy a játék fizikája is ott van a toppon szerintem, főleg az első részhez képest.
Az persze rejtély hogy miért nem lehetett jobban megírni a programot, 4 mag 8 szál alkalmazással.
A HT amúgy is a játékok le se szarják.
Talán egy kezemen megtudom számolni azokat a játékokat ahol van említésre méltó gyorsulás HT-nál. -
ÁdiBá
veterán
Mikor játszom egy Sc2 típusú játékot, és egyik pillanat után a monitoron szürke csikók jelennek meg.
A játék képe teljesen eltűnik, szürke barnás rendszerbe ágyazott csíkok jelennek meg.
Ez a hiba GPU órajelre vagy memória órajelre utal?
1100/1650 produkálta ezt 1.256V Gpu és 1.5V memória feszültségnél. -
ÁdiBá
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Köszi szépen. Így sikerült. Ezt felírom magamnak!
-
ÁdiBá
veterán
HD7970 Vapor-X kártyán (GHz Edition) Mi jelentősége van a gombnak ami a kártya szélén a CF csati mellett kapcsolható?
Most bekapcsoltam szépen világít kéken, viszont a BIOS-t így se tudom írni ATI WinFlash program segítségével.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
N.Ferry
üzenetére
A következő hónapokban.
Én úgy tudom Őszre van írva a megjelenés.
Úgy hogy október, novemberére szerintem ide is ér a boltok polcaira.
BF4 illetve az új operációs rendszert húzza magával a RADEON, azok pedig tudomásom szerint októberben jelennek meg, már mint ami az OS-t illeti. -
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Nincs is annál rosszabb mikor egy játék rángat, akad.
Összerak egy bitang erős gépet a felhasználó elég busás áron, erre játszhatatlan teljesítményt tapasztal a monitoron.De sokáig volt nekem is 7970CF. Elég sok ideig lenyeltem a békát. De mikor már a haver hívott multizni FC3-ra és nem tudtam mert akkora szar volt a CrossFire kicsit berágtam...
Most boldogan játszom egy kártyával, fejem se fáj. -
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Ha élvezhetetlen az a játék rajta amit szeretnél játszani, hidd el. Simán meglehet unni a dolgot.
Nem beszélve a hibákról amit csinált nálam a 7970CF.
Felraktam egy driver-t ami javította a többkártyás teljesítményt, egy két játék tényleg jó is lett, míg a harmadiknál kevesebb FPS kaptam mint 1 kártyával.
Ilyenkor szállt el az agyam, és eladtam.
Persze, tőlem is kérdezték hogy miért adom el? Én nem tagadtam le hogy CF el voltak gondok.
A kolléga nem igazán hallgatott rám aki megvásárolta hiszen ő is CF-be tervezte, így a 7970 párját kapta meg tőlem.
Valakinek bejött valakinek nem. Mindenesetre én másfél évig vártam marha jó CF drivere... Beleuntam...
Az alatt már az SB rendszeremet is teljesen lecseréltem egy Ivy rendszerre...
Deszkával se spóroltam, és egyéb kiegészítőkkel, de nem igazán változott a helyzet.. -
ÁdiBá
veterán
válasz
BeLucZ
üzenetére
Nálam úgy indult el a játék eleve hogy új grafikai beállítást érzékelt és még valamit állíthattam is rajta.
CF-el megszűnnek e a lagok?! = S O H A
Ezeket a kártyákat 7950-7970 nem crossfire tervezték... vagy csak a gyártó hanyag és nem foglalkozik a többkártyás rendszerekkel.
Én nagyon hosszú időt töltöttem CF táborban, de mióta 1 kártyát használok, elszálltak a problémák.(#28476) SSJmeszes Én 7970 szinte nem is használtam egyedüli kártyaként.
Most hogy tudom milyen egy kártyával játszani, eszembe se jut a CF. -
ÁdiBá
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Ez elég felelőtlen dolog nem?!
Soha nem szokott problémád lenni? Én az utobbi időben csak akkor rakom fel az új drivereket mihelyt megbizonyosodok róla hogy a kollégáknak, itt hibátlanul működik.
Bár az utóbbi napokban non-stop StarCraft2 kampányt játszok. Két napja történt egy grafikai javítás is játékon megint.
Kétlem, hogy új drivert igényelne a dolog. Úgy hogy egyenlőre hanyagolom a BETA-kat.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
haddent
üzenetére
Nézegettem teszteket.
CrySis3 ra kerestem rá. Elég jelentős 90% közötti különbség van a 7970-6970 között...
Durva azért, egyik kártyák eléri a játszhatatlan szintet 18Fps, míg ugyan ott a 7970 35 fps.
Azért nem mindegy számomra 2560 felbontásban.
Nem gondoltam volna hogy ekkora különbség is adódhat egy generáció miatt. -
ÁdiBá
veterán
HD 6970 mennyivel lassabb mint egy 7970?
Sok embert olvasok itt aki 6970 ről váltott 7970-re.
Tényleg ekkor a különbség, hogy érdemes? -
ÁdiBá
veterán
Szerintetek van értelme lecserélnem a Biost a GHZ Edition VaporX nevezetű kártyámon, valami másik típusú kártyának bios-ra?
A Bios csere szerintetek javítaná a tuingot a kártyán, vagy esetleg fölösleges herce-hurca az egész?
-
ÁdiBá
veterán
Kár hogy amikor két kártyám volt nem jutott eszembe, hogy ezt kilehet próbálni.
1 kártyánál hiába bohóckodom 2560 felbontásban. Túl sok difi nem jönne ki.
Talán az 1,0 és a 3,0 között lenne 5%.
A fentebb linkelt tesztből is látszik hogy a programozóknak bőven elegendő a PCI-e. 2.0 sebessége.
Bár azért szerintem ha az ember egy nagyon erős két gpu-s nyákkal rendelkező kártyát vásárol, ott már számít hogy milyen gyors csatlakozó. -
ÁdiBá
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Az X58 lapkészlet amúgy fel van készítve 3.0-ra?
Egyszer ha lesz rá időm csinálok róla egy két mért eredményt mi a különbség 1,0/2,0-3,0 között.
Nálam, az alaplapban arra állítom a csatlakozó foglalatokat amire akarom.
Viszont szerintem bőven elegendő a 2,0 a kártyának.
Talán a jövőhardverei fogják előnyben részesíteni a 3,0 csatlakozást, igaz addigra itt lesz a 4.0 is meglehet... -
ÁdiBá
veterán
válasz
haddent
üzenetére
Ebbe kár bele menni, nem feltétlenül az nvidia pénzelése miatt nem lesz megvalósítható.
Hanem PC-re kicsit több munkát igényelne a dolog. De minek fizessenek több pénz érte a fejlesztő csapat hogy PC teljes értékű legyen a *szél efekt, mikor konzolokon kell villantani most.
Nem beszélve arról hogy a konzolon több pénzt hoznak ezek a játékok.
ABU említette abban a cikkben hogy nem csak egy programról lesz szó. Ubisoft csak a kezdet.Én valahogy ezt úgy képzelem el. Megjelennek az új generációs játékok, rá pár hétre, hónapra jönnek majd PC-re. (Ahogy a GTA5 is, kb 4 hónappal később érkezik a PC változata állítólag)
Majd mikor kijátszották magukat a konzolosok az adott játékkal, hirtelen kiadnak PC-re egy látvány, textura, illetve fizikai javítócsomagot, és hoppá. Úgy néz ki a dolog mint a konzolon...
Én így képzelem el a jövőt.CrySis2 valakinek rémlik?
Na, szerintem ugyan ez lesz...Túl sok értelme nem lenne kihozni tavasszal egy bitang drága bitang gyors AMD Radeon kártyát ha játékok meg nem lesznek rá...

-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Szerintetek a StarCraft2 mennyivel lassabban viszi egy GTX580?
Filoztam rajta hogy ha kapnék itt PH egy ROG változatot talán elcserélném rá a mostani HD7970VAPORX kártyámat, nem játszok csak SC2, tudomásom szerint a fermi meg teljesen kifogástalanul viszi ezt a játékot.
Megvárom az új AMD kártyát hogy az mit tud SC2 alatt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ÁdiBá
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Nekem eddig egyik gyártóval se volt semmi bajom.
DCu2 GTX580-asom volt utoljára. Kicsit eltúlzottnak éreztem azt a hűtést rajta hiszen a hűtő teljesítménye nem éppen kiemelkedő.
MSI nagyon jó típus.
Hiába vásároltam volna Lighting-ot, ha az is anti tuningos lett volna.
Én szívem szerint ROG7970P néztem volna. De itt lebeszéltek róla hogy az sem válogatott gpu...
Úgy hogy hiába a körítés hogy ha chip nem képes többre.
Mellesleg félre ne értsd amit mondok. Maga a kártyával nincs semmi bajom, egyedül a tuning teljesítményét keveslem ilyen hűtő mellett.(#27946) BeLucZ StarCraft2 miatt nem érdemes visszatérned. Főleg ha azt a játékot tartod előnyben.
Én ha cserélném ezt akkor GTX780 vagy Titán-t nézegetném.
Most a klán csapattársam (KW1) GTX780-assal tolja Franciaországban, nagyon szépen megy neki, szoktunk róla beszélni hogy hány fps el döcög... hát nem úgy megy mint a HD7970-el.
Ugyan ott vagy 60-70 Fps ver rám. -
ÁdiBá
veterán
válasz
BeLucZ
üzenetére

1280 MHz / 1850 Mhz Referenciával.
Nagyon mentek!
1200/1800 crossfire-ben, fincsi volt.
Igaz, néha annyira skálázódott hogy jobbnak láttam kikapcsolni a CF-et.
1 kártyám van most, de lényegesen stabilabbnak érzem a kitolt FPSeket a monitoromon mint a kétszer annyi képkockát CF esetében. -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Olyan hibával találkoztam (kicsit megemelt órajelen), hogy teljesen be csíkozódik a monitor képernyője.
Hol szürke, hol piros, hol fehér, mindig más színű.
Ez Memória túlhúzásra utal vagy gpu túlhozásra?
Ilyen anti tuningos kártyát nem kívánok senkinek mint amilyen az enyém.
1100/1600 működik végre.
De hogy már 1150*1700 gajdul gyárilag, azért vicc....
Kár hogy ilyet nem lehet vissza vinni reklamációba.: Hééé nem megy 1200 at a kártya alap feszkóval.
Lehet pislognának rám a hardverkerben.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg amit megfigyeltem marhára nem pontos feszültségekkel dolgozik a Gpu. Be van állítva úgye 1,256V, ez a gyári.
Erre, néha ilyen 1,18 - 1,21V dolgozik még 100% terhelésen is. Ha fentebb állítom a feszkot akkor nem hogy emelkedik, hanem csökken a feszültség értéke.
Elég kukázott gpu raktak a VaporX-es kártyámra. -
ÁdiBá
veterán
válasz
mcwolf79
üzenetére
Néző pont kérdése kinek mi a nagyobb volumenű játék.
Nekem is megvan a BF3 Limitált változatban, eredetiben természetesen.
5 percet ha játszottam vele, mert annyira érdekelt.
Én is úgy gondolom hogy SSAA és bizonyos látványjavítások engedélyezésével gyorsan kifuthatunk a 2 GB videomemóriából, nem beszélve arról hogy tudomásom szerint az nvidia pazarolva használja fel ezt, ugyan azt a memória mennyiséget. -
ÁdiBá
veterán
válasz
mcwolf79
üzenetére
Szerintem nem itt kellene terjesztened az igét a GTX680-as videokártyáddal, nem egy két felhasználó váltotta már le 7970-7950-re, igaz volt aki fordítva is csinálta.
Én MaxPayne3 próbáltam ki, és olyan szépen akadt a gtx680-as kártyán hogy öröm volt nézni 2560x1440-be.
HD7970 GHZ Edition-al. tükör sima.
Ennyit a Vramról.Az összes új játék, majd nem mind az AMD képviseli, és tesznek is majd az ellene, hogy Radeont vásárolj az adott játékhoz. Ebben biztos vagyok, ilyen a marketing. Nem kell új kártyát kiadni hogy növeljék a profitot.
Úgy hogy az nvidia mindig is hátrébb fog indulni az FPS futamban közeljövőben. -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Valaki tudja hogy a Sapphire HD7970 GHZ Edition VaporX es kártyán miért van két VRM hőmérséklet?
A Gpu-z két VRM hőmérsékletet jelez, egyik 5-6 fokkal hűvösebb. -
ÁdiBá
veterán
válasz
E1even
üzenetére
Én találok ezekben kivetni való dolgot.
ABU is tévedhet ilyenek tekintetében, jelenleg lehet hogy a konzol fog megjelenéskor dominálni, de itt a kérdés az hogy meddig.
Azért a PC kicsit gyorsabban fejlődik mint egy konzol.
Jönnek a következő generációs OS-ek, hozzá tartózó új hardverekkel és az új API rendszerekkel, és megint az lesz mint a PS3 nál volt.
Mikor megjelent, csúcs volt, mikor jöttek az új hardverek a PC-re, hol is volt a PS3?
Az hogy jelenleg hogy oldható meg, hogy az új generációs konzolokon található next generációs játékok elinduljanak hatékonyabban PC-n, az e pillanatban problémás, illetve kivitelezhetetlen.
De tuti hogy nem megoldhatatlan egy bizonyos idő múlva.
Ez miatt gondolom én, nem kevés munkája van a Microsoftnak és egyéb fejlesztő csapatnak.Kicsit durva lenne azt látni, hogy fiuk ha játszani akartok vásároljatok konzolt.
Ezt így pár millió PC-s felhasználó arcába melyik gyártó meri megtenni? -
ÁdiBá
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Ezt a játékot kifejezetten hiányoltam PC-ről, semmi mást nem.
Ez miatt nem akartam soha konzolt venni, ez a játék miatt azért hogy pár óra után porosodjon, általában nem csak játszani szoktam gépen, de ha játszok is, nem tudom magam elképzelni konzol társaságában.
Lehet hogy sokkal de sokkal drágább a PC mint a konzol, de azért sokkal sokkal multinacionálisabb is. -
ÁdiBá
veterán
Valaki probálta már a Mortal Kombat Komplete Edition játékot?
Megéri beszerezni, hogyan fut egy HD 7970 videokártyán?Végre mortal PC-re, erre vártam már 10 éve!
(#27555) HSMEzt kérdeztem az IVY topikban is.
Ott a többiek kivétel nélkül azt javasolták hogy ne használjam a VIRTUT még egy kártyánál se...
Azóta nem is próbáltam.Emlékszem hogy jó pár éve talán az nvidiánál volt olyan alaplapom amiben található volt egy integrált grafikus chip és ha mellé beraktál egy nvidia kártyát akkor a képet az integrált dolgoztatta.
Hasonló megoldás mint ez a Virtu, csak jóval régebbi.
Ott is az a probléma lépett fel hogy a 9800GTX em teljesítménye vissza esett. -
ÁdiBá
veterán
Én 580GTX után váltottam HD7970-re, majd most GHZ editionra.
Azt az egy dolgot sajnálom csak hogy megjelenéskor nem azt hozta a Thaiti amit most, így 580GTX után szinte elig éreztem gyorsulást, csak szívást a játékokkal.
De ha mostani teljesítményét nézzük akkor nem bántam meg, hiszen már állva hagyja a 580GTX-et.
Csak azt a fél évet sajnáltam, mikor a 7970 alig alig volt láthatóan gyorsabb.
Fura hogy mennyit tudott fejlődni a drivere, és az is gáz hogy ezt miért nem lehet kiadáskor elérni.
Ha kihozna egy több száz, száz ezere forint fölötti kártyát, az ember elvárná hogy azt kapja amiért fizet, de nem, meg várjon rá hónapokat hogy legyen normális driver, illetve hogy azt hozza a hardver amit tényleg tud PAPIRON.
Sokkal egyszerűbb lenne a piac, hogy mikor kihoznak egy új csúcs hardver-t, egyből a maximumot tudja mindenhol..
Jó, tudom, ez nem lehetséges. Mert a PC iparban kis millió eszköz, hardver van, nem konzol. -
ÁdiBá
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
Valakinek kifizeti, valaki nem ezt az árkülönbséget.
Az élsimítást nem nyújt annyival több pluszt mint egy korszerű monitor. Gond az árral van.
Én is a mostani belépő szintű DELL monitoromat 150 ezer forint vásároltam anno.
Ennyiért már olyan 3D tévét kaptam volna ami megszólal. -
ÁdiBá
veterán
Nem kell élsimítás 2560x1440 felbontásban.
Hülyeség!!!!!
Vagizni tök jó vele, WQHDban tolod a gámákat 16XSSAA-val, de hogy egy picit sem szebb az tuti...
Legalább gazdagítja az ember a VGA gyártókat, arra tök jó. -
ÁdiBá
veterán
válasz
BeLucZ
üzenetére
De hogy kevés. Hidd el.
Most nem 4X SSAA val játszol hanem FXAA-val.
Sokkal jobb játékélményt ad számomra a monitor 2560x1440 felbontsában mezei FXAA-val 40fps el mint
FullHDban 4xSSAA-val 60-80 FPS. Már a méret miatt is, ez előtt nekem egy mezei BenQ 21,5 monitorom volt, most meg ugye 27es, már a méretben is van különbség.Annyira azért nem lassú kártyák ezek hogy szenvedjenek WQHD-ban.
Az biztos hogy nem kell attól tartanod hogy a processzorod lassú lesz, még két kártya esetén is nevetve kiszolgálja a rendszered.
Én a jövőben ezt a monitort (DELLU2713HM) kizárólag valami DELL 4K monitorra fogom lecserélni. 29-30,5 hüvelykre.
De egyenlőre jó lenne ha ezeknek a grafikus kártyáknak a teljesítménye meg triplázódna, mert annak sok értelme nincs hogy vásárolok arany áron egy ilyen monitort de játszani nem tudok vele mert nincs a piacon olyan grafikus kártya ami 15-20 fps nél gyorsabban viszi a mai játékokat.Amúgy pár játékot lemértem már egy kártya esetében is. Durván 38-45% teljesítményt veszítesz el a FullHD-hoz viszonyítva ha WQHD-ban játszol.
Elég sok, tényleg. -
ÁdiBá
veterán
válasz
BeLucZ
üzenetére
1v1 gép ellen egyáltalán nem játszom.
Csapatost szoktam általában tolni, 1v1 még kevésbé fogja meg a gépet.
Mindenesetre én WQHDban játszom, és semmi pénzért nem váltanék vissza már FullHD-ra.Amit 100% stabilan elértem a SappHire Radeon HD 7970VaporX GHZ Edition kártyával.
GPU.: 1150Mhz 1,256V (ami a HWinfo64 programmal 1,245V ad le)
1180-1200 MHz már ilyen kockákat rajzol a starcraftban. Piros kockák random szinten beugrálnak.
Memóriát 1,800Mhz-re állítottam be 1,5V helyett 1,625V adok neki.Mindenesetre a referencia HD7970 kártyám 1,280MHZ bírt a GPU, memóriában nem volt különbség mert ott 1,7V elértem a 1,850-1900Mhz--et.
Ami fura hogy a GHZ Editionak 0,1V alacsonyabb a memória feszültsége. -
ÁdiBá
veterán
válasz
BeLucZ
üzenetére
Nálam 4v4 átlagosan 95-110 fps el jön be Ranked meccsben.
Csatában lekúszik 45-40 Fps ami még mindig simán játszható.
Mikor mindenkinek elborul az agya akkor kuszik le 25FPS környékére, ami engem igazából nem zavar, mert csak egy két másodpercig tart, illetve nem minden partiban fordul elő.
Simán játszható, élvezhető a játék 2560x1440 felbontásban.
Elhozhatom a GTX680 OC, felhúzhatom az egekig, 10% többletet nem tudnál felmutatni a starban.
Most hogy a maximum fps azon 120 nem 90 az engem lofasznyira nem érdekel, mikor csata van úgy is megdöglik az is...
Tudom, mert próbáltam. Illetve láttam MrNorb Kollégánál hogy megy. -
ÁdiBá
veterán
válasz
BeLucZ
üzenetére
Ez azért erős túlzás, mert én játszottam 680GTX el SC2, és HD7970 el játszom most...
2560x1440 felbontásban. Lófasznyi a különbség.
Néha akciózunk neten, havertól kérdezem. Hány FPS?!
Írja.: 22FPS (GTX680 SLI i7 2600K 4,6GHZ FullHD) Míg nálam 20 FPS 2560x1440
Ne essünk már túlzásokba hogy dupla annyival megy.
Simán megdöglik egy GTX680 StarCraft2 alatt, mikor 700-800 karakter van a pályán.
ODA Titán kell illetve valami fél milliós intel gép. -
ÁdiBá
veterán
Memóriának 1,625V sok szerintetek 1800 MHz-en?
1,256V = 1,180MHz Gpu
1,625V = 1.800Mhz Mem. -
ÁdiBá
veterán
1 kártya esetén az ULPS nem kell kikapcsolni? Jól gondolom?
Vagyis, mikor tuningolni kezdem a hardvert. -
ÁdiBá
veterán
Szerintetek előfordul hogy azért hibázik a 3DMARK11 - ben a Sapphire Radeon HD7970 GHZ Vapor-X Editionos kártyám 1200Mhz-en, mert a gyári ventilátorok rajta túl lassú fordulaton üzemelnek rajta?
Vagyis, van rá esély hogy túl melegszik a kártya gpu-ja alapbeállításon?
Őszinte leszek, semmilyen hőfokot nem néztem meg, csak neki álltam tuningolni...
Gyári IDE hőfokot láttam egyedül. Az 32-38 fokig terjed szobahőmérséklettől függően. -
-
ÁdiBá
veterán
Én kellemes 23,8 szobahőmérsékleten használom a gépet.
Hidegebb lett a rendszer mint 1 hónapja szép 25 fokos tavaszi időben!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Klíma megy rendesen most nálam is. El is visz most egy vagyont (havi 20 roppi plusz villanyszámla)Szerintetek mitől lehetséges az hogy nem indul el a FarCry3, sőt, ahogy nézem semmilyen Uplay-es játék.
Már újra raktam a Widows8at, nem hozott javulást.
BF3, CrySis3, CrysSis2, mind szépen megy, de ahogy elindítanék egy uplay-es játékot hiba-mégse üzenet fogad a windows8tól.
Program hibásan fut ezért leáll, windows megpróbál rá megoldást keresni, ami nincs még egyenlőre.
Ezt a hibát szerintetek okozhatja a 12,6BETA2 driver?
Valaki játszik ezzel a driverrel uplay játékokat?!
-
ÁdiBá
veterán
Valakinek volt esetleg van szerencséje használni egy 38xx x 21xx felbontású körüli monitort? Néztem már elérhető 30" asban is. Kíváncsi vagyok hogy egy 7970 hogyan teljesít ott.
-
ÁdiBá
veterán
Szerintetek arra nincs semmilyen lehetőségem hogy ne droopoljon ennyit a videokártyám?
Vagyis arra gondolok hogy azért nem tudom az 1200 MHz-et elérni mert nem adja le stabilan az 1,26-1,27V.
Hiába állítom fel 1,3V akkor is 1,18V leviszi a feszültséget, az pedig nem elég neki az 1200Hoz.
Amúgy fura mert a Prohardver által tesztelt Sapphire Radeon HD7970 GHZ Edition (VAPORX) 1x8 és 1x6 tápcsatlakozóval rendelkezik, míg az enyém is Sapphire Radeon HD7970 GHZ Edition (VaporX) már 2x8 tápcsatlakozóval rendelkezik.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
BeLucZ
üzenetére
Tévedsz.
A mostani keplernek is okoz meglepetéseket a GTA4.
mrnorb kolléga kifejezetten panaszkodott rá hogy neki akad a játék, pedig GTX680Sli-vel szórakozik FullHD-ban.
GTX480 simán hozta neki azt a teljesítményt a GTA4 ben, mint a mostani 680GTX-ei.
GTA4 lényegében nem tudom mit részesít előnyben, de komolyan most már szerencse kell hozzá hogy élvezhető legyen a játék.Remélem a GTA5-el kicsit foglalkoznak is ami a PC frontot illeti.
Mert így aztán semmi értelme a marha erős kis AMD illetve nvidia kártyáknak ha a konzolon fut csak normálisan.Igazából én a BF4 re leszek nagyon kíváncsi hiszen tudomásom szerint az nvidián sokkal jobban megy az a grafikai motor mint az AMD, viszont az új BF-ben ott van már a AMD illetve DX11.1.
Kíváncsi vagyok hogy mennyire tudja a Pirosak saját malmára hajtani a vizet. -
ÁdiBá
veterán
Én kicsit belefáradtam a tuningolásába és a szarakodásába.
Használom alapon, ez a tuti!
Most az a 2-3FPS számomra nem túl sokat segít WQHD-ban. De örültem volna az 1200Mhz Gpu órajelnek. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ezt néztem én is! Nálam is így írta ki.
Terheltem.: 1,17-18V
Nem terheltem.: 1,28V -
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
De igen!
(#25908) daveoff A Régi kártyának felemeltem a feszültségét akkor növekedett, és elértem vele stabilan az 1250 mhz bőven.
Ezzel a kártyával 1,3V se érem el stabilan az 1200 at.
Elkezdtem emelni a feszültséget, és terhelve meg leveszi a feszültséget.
Úgy hibázik 1200on a kártya hogy öröm nézni. -
ÁdiBá
veterán
Valami nem tiszta.
Mikor nem terhelem a kártyát akkor 1,280V ír a GPU-Z
Mikor terhelem a kártyát lemegy 1,18V-re. Ez hogy létezik? -
ÁdiBá
veterán
Megnézem mit fogyaszt furmark alatt a kártya 1,3V mellett...
Ha kell bekapcsoljuk a OCP a tápon ne hogy aztán gond legyen vele.
Kipróbáltam. A helyzet annyiban változott hogy elértem hogy a tápegységben bekapcsoljon a ventilátor végre.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A kártya 73 fokig melegedett 1,3V / 1200 / 1,6V / 1,700
Gpu-Z ennek ellenére a VDDC értéknél 1,180V írt... Nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Lenne még mit tanulnom mert nálam a táp mögött káosz uralkodik. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)