- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
válasz
Habugi #39871 üzenetére
Kicsit jatszottam ma vele, 4.4 Ghz -ez megy most az FX 6300( 6 mag). Kipucoltam meg ujrapasztaztam a 7950-et es megy gond nelkul egyenlore, egy dolog viszont erdekes, a 3dmark.
Minnel gyorsabban fut a proci annal kevesebb pontot ad
A kartyat nem huztam, alapon ment vegig.Alapon proci mellett 5330 pontot hozott , 4 Ghz-en 5209-et, 4.4ghz-en meg 5140-et.
280x alap procival 6255.Az extra 650-es tapot ugy ertettem, hogy a meglevo melle menne, igaz csak a proba erejeig igy 2X650W lenne benne es egy tap csak az egyik kartyat hajtana.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Habugi #39475 üzenetére
Végülis egyéni preferencia kérdése csak, mert én is ha csak egy 20 centivel távolabbról nézném a monitort, már elég lenne egyel gyengébb élsimítási fokozatra váltani.
Ami a procit illeti, az a plusz 400Mhz hoz még kb. 7%-os gyorsulást, de ezzel együtt is beesik az FPS bizonyos helyeken. De ez már tényleg Off... lehet ki kéne próbálnom az új béta Catalystot a 7950-hez, állítólag javít a GTAV helyzeten.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Habugi #39469 üzenetére
Élsimítás nélkül fut így is kifogástalanul, viszont anélkül nagyon kutyán néz ki a játék még 21.5"-es FHD-n is iszonyű recékkel, egyszerűen kell rá a 8x élsimítás, csak akkor meg sebesség nem lesz. Próbáltam előbb, ezen a helyzeten az a plusz fél Ghz sem segít.
Pont emiatt mosolygok kicsit azokon akik 27"-esben vettek FullHD monitort, és bámulják 60 centiről a fűrészfogakat. Ott már brutálul kijön a nagy képponttávolság.
Én saját káromon "tanultam", 27"-esről simán váltottam vissza 21.5"-esre, és még így is zavaró a jelenség.
-
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Habugi #38066 üzenetére
Hehe, mégis kezd tetszeni ez a kártya
1,4V-el simán megy a legtöbb játék, de a youtube videóknál csíkos lesz a kép és befagy a rendszer. 1,5V-al már jó mindenhol
Érdekes hogy a memória mellett a GPU is túl van feszelve, 1257mV-ot kap gyárilag, de ha leveszem a minimális 1188-ra akkor is bírja a terhelést.Van itt még ilyen hogy VDDCI, rákerestem és ez is a VRAM-hoz köthető. Az alap beállítás 875mV, ezt érdemes piszkálni valamerre?
-
vbbb
őstag
válasz
Habugi #37694 üzenetére
Elég rövid idő alatt elérte véleményem szerint.
Tudom, hogy már írtam korábban mint lehetséges alternatívát, de ez a hűtő nagyon tetszik, még ha kicsit kabarészett jellege van is.
Még szép, hogy játszok vele az első után!A könyv is kötelező és jön végre a film is...egyszer csak.
-
HSM
félisten
válasz
Habugi #37627 üzenetére
Hát ezaz... Böszmenagy. És halál felesleges is egy Haswell i5-re, OC-ra is.
Amúgy ha már üllő a procira... A komoly vasdarabok nálam ott kezdődnek, hogy TRUE Copper... [link]De amúgy vannak normál méretben is igen komoly tudású hűtők. A Thermolab BARAM-om is simán meghűtött több, mint 200W-ot a régi i7-esemen, egy tök sima 1600-as halk ventivel, pedig csak 5 hőcsöves volt, nem is 6 meg 7. Járt nálam régebben egy Scythe Mugen 2, igen rövid barátság volt, kibontottam, odatettem a levett oldalú gép mellé, és fejcsóválva tettem is fel apróra, mondom, ezt beszerelem, a proci hűvös lesz, de körülötte kő kövön nem marad...
-
vbbb
őstag
válasz
Habugi #37584 üzenetére
Driver pucolás most volt meg, ott ahol artifact hiba volt (MLL menübe és CH2 performance test) most nincs semmi, viszont MLL-nél kidobott megint a játékból hibával mint ha nem kapna elég dilajt a kártya. Steam-es változat minden utolsó patch-el, nem hekkelt.
Levettem 1300MHz-re a memóriát és nyomnák a folytatásra az utolsó mentésnél, de rögtön kidob az asztalra megint. Hömm....
-
vbbb
őstag
válasz
Habugi #37579 üzenetére
Pár játékban artifact hibák jönnek elő elég rendesen maximális beállítások mellett, lentebb nem próbáltam még. (Metro: Last Light, CoH2) kezdjek el aggódni és küldjem vissza vagy rakjak a memóriákra hűtést esetleg tápcsere (500W FSP)?
Nem csináltam semmit a VGA-val, teljesen alap állapotban használom.
Köszi! Látom megrángattad a cpu-t rendesen.
-
HSM
félisten
válasz
Habugi #37550 üzenetére
Jól emlékszel. Nagyon jó cuccok voltak, 7970 TDP limit, 7970 VRM, 7970 hűtő.
Aztán szépen olcsósították azokat is, ment a levesbe a 7970 hűtő és TDP, kisebb került az újakra. Én a régit 1200Mhz-re tudtam húzni.
Persze, ott már szegény 80% ASIC_os csip zabált, mint a disznó. De jól hűtve piszokul mentek. Ez a nagy előnye a szivárgósabb, torkosabb csipeknek, ha extra hűtést teszel rá, nagyon tuningosak, persze, arcpirító fogyasztás mellett.
-
zack
nagyúr
válasz
Habugi #37550 üzenetére
Nekem ebből a Powercolor 7950-ből CF-em volt.
Nem ment mindegyik jól. Megvettem, hogy majd milyen jó lesz, meg milyen jól mennek a tulajoknál itt a topikban, aztán az egyik 1080Mhz felett már összefosta magát. A másik az bírta 1150-ig, így később megszabadultam az antituningostól, maradt 1db, aztán jött a Lightning BE mellényúlás.
MSI 290 Gaming nem volt rossz, de számomra nem volt megfelelő az a hűtés, és antituningos is volt.Remélem a holnapi 290X Tri-X OC-vel nem nyúlok mellé.
Amennyire szerencsés vagyok prociban, alaplapban, memóriában, és amúgy mindenben, a VGA-ból mindig kifogom a rosszabbakat.
-
MPowerPH
félisten
-
AusWolf
őstag
válasz
Habugi #36945 üzenetére
Ilyen az én 7970-emnél is van, de csak a Skyrimban jön elő, és nagyon ritkán. Azt hittem, a játékkal/driverrel nem jó valami.
Egy újrapasztázás esetleg megoldhatná, vagy nem érdemes ezért szétkapni a kártyát?
Más... Szerintetek létezik az, hogy egy ASUS 7970 DirectCUII TOP kártya alapból a GHz Edition órajelein megy (1050/6000 MHz), vagy moddolt BIOS-os kártyát kaptam?
Megint más... ha a Firefox néha villan/vibrál egyet, az szerintetek a videokártya, a driver, a Windows, vagy maga a Firefox hibája lehet? (vagy valami egyéb szoftveres turpisság...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Synology NAS
- Horgász topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest