- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi8800gt
addikt
-
hadde
tag
válasz
odorgg #36840 üzenetére
Visszamegy 7főn, kértem a cseréjét a terméknek valami hasonlóra, 280x re gondoltam magamban csak...
Pontosan erre hivatkoztam h úgy sincs új ebből csak legfeljebb javított darabok... amik még rosszak is, a BIOS is gyanús nekem mert valamikor fel le pörgette a venti fordulatszámát terhelés alatt. -
Garsza
veterán
válasz
odorgg #36681 üzenetére
Nekem még nem volt gondom gariztatással. Annyi hogy ki kell várni az idejét. Ami Magyarországi törvények alapján max 1 hónap lehet ha jól tudom. Újrapasztázással biztos hogy nem nyer 30 °C max 10 °C.
És ha megsérül neki valami csavar ófej és gariztatásnál kiszúrják abba is bele kötnek.
Mondjuk én az enyém még újkorában átpasztáztam. Találkoztam már olyannal egy előző kártyámnál (Asus GTX560Ti) Hogy a gyári pasztázás levegős volt. De ott is csak pár fokot nyertem csak. -
Garsza
veterán
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #36503 üzenetére
Megoldható az is.
"Unofficial OC" without powerplay. Máris egyetlen órajellépcsőd van, majdnem fix feszen.
De amúgy úgy vettem észre, elég jól spórol magának a kari amúgy, ha pl. a vsync miatt van lehetősége. A fő baj a Hawaii-nál szerintem inkább az, hogy a sok plusszegység ha nincs is kihasználva, jobban megdobja a fogyasztást, mint amit a sebességhez hozzá tudna tenni. Ezért is írtam, hogy a 7970 sokkal inkább "sweet spot", hatékonyabb kompromisszum a mai játékokban. Azért tuning nélkül nálam nem olyan vészesen rossz a 290 sebesség/fogyasztása sem. A videólejátszásos fogyasztás botrány, ki is kapcsoltam.
Azt azért meg kell mondjam, nekem nagyon tetszett a Hawaii-ban, hogy tényleg a másodperc törtrészére megszűnő terhelésre is egyből leveszi a feszt, órajelet, nagyon frankón megcsinálták.
Pedig én aztán utálom, ha valami nincs jól kivitelezve, szerintem a Tahitits PowerPlay egyik legnagyobb utálója voltam.
De ez határozottan tetszik, végre úgy teszi a dolgát, ahogy az elvárható.
Végre nem csak a kártyák VRM/hűtésén való spórolást segíti, hanem tényleg nagyon hatékonyan képes spórolni a kari fogyasztásával késedelem nélkül.
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #36501 üzenetére
Először is grat a szuper kis 7970-hez!
Érdekesek a 290-es tapasztalataid, meg kell hagyni. Nekem újkora óta (kb. egy hónapja) mindig megy az AB vele, folyamatosan ventiszabályoz, és hibátlan. Nálam kiakasztott powertune-al az alulfeszeléssel sincs gondja.
Bár nem nagyon kell vele játszani, alulfeszeli ő saját magát, ha lejjebb veszem az órajelét. OSD is megy HWiNFO-val. Ja, és gyári órajelén viszonylag halkan 80 fok alat marad a gyári WindForce3 hűtővel, ami sehol sincsen egy Peter-hez képest.
Azt viszont alá tudom támasztani, hogy 7970-el klasszisokkal jobb sebesség/fogyasztás arányt lehet elérni kis ügyeskedéssel/alulfeszeléssel, jó órajelválasztással.
Sokkal inkább "Sweet spot" GPU, mint a Hawaii.
-
khes
tag
válasz
odorgg #35936 üzenetére
Nem igazán, de él az utánvételes opció is, ami nem tudom, hogy igazándiból mit segít. Én a hűtés felfogatására voltam kíváncsi, mert a gpu körül vannak csavarok, egyébként meg vmi bepattontós műanyag rögzítése van. Bár nekem ez pozitívum, hogy egyből küldte a képeket stb. Na majd meglátom, max tanulópénz lesz belőle. Remélem, hogy nem!
-
khes
tag
válasz
odorgg #35934 üzenetére
Pillanat és megoldom. Egyébként a hirdető egészen nyílt volt, szóval nem akadékoskodott a képekkel, meg semmikel sem.
Tehát a kép:http://kepfeltoltes.hu/view/140407/IMG_0398-1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A garancia elméletileg a future-x.at hoz szól. Van titan black a kínálatukban és ha tényleg oda van a gari én nagyon kíváncsi leszek erre.
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #35833 üzenetére
Ez nagyon igaz.
Ugyanakkor 1000/1450Mhz-en nálam praktikusan némák 1,1V-on, ezt tudja pl. a Vapor-X 280X: [link]. Így nagyon meg vagyok vele elégedve, pedig még a winyóimat is kidobtam a hangszigetelt gépből, annyira finnyás vagyok a hangra. Ennél halkabb szerintem már csak vízhűtéssel lehetne.
Gyárilag nem tudom, miért kapnak ezek sok más márkához hasonlóan 1,2-1,25V-okat. Bár az új BIOS-os Vapor a gyári 1070/1550-es és 1,2V-os feszén is már egészen kellemes, nem hangoskodik, bár nem is néma, van kis szélzaja.
Az AC Extreme hangban pedig azért tud elhúzni, mert hatalmasnagy a hűtőfelülete, jóval nagyobb, mint ezeknek a gyári hűtőknek a mérete. Minőségileg a Sapphire ventijeivel is el lehetne érni az AC hűtők halkságát egy nagyobb bordával. Amúgy a 280X-eknél a Sapphire el is sütötte ezt a Vapor-X Tri-X-el: [link], még nagyobb hűtőt tettek rá, mint a 280X Toxic-ra, pedig az is már igencsak jóféle lett, a tapaszalatok is jók: [link].
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #35829 üzenetére
Van nekem pár 1300rpm-es AC F12-es ventim, hát, azok mekkora retek vackok, gusztustalan.
Viszonylag halk, és jól fúj, de a minősége 0, cserébe olcsó volt. A VGA hűtőik viszont jók.
A 7970 Dual-X-ek ventije szerintem abszolút nem volt motorhangos, kettő is járt nálam, de a Vapor-X ventijei is nagyon jók ezen a téren. 2000-es fordulaton is csak és kizárólag szélzajt hallok, még akkor is, ha 5cm-re odahajolok.
(#35830) korcsi: Idővel a ventik akkor lesznek zajosabbak, ha kezd elkopni a csapágy, vagy fogyni belőle a kenőanyag. Ez ellen nem sokat lehet tenni, csak kicserélni őket.
(#35831) odorgg: A Sapphire ventijei szétpattinthatóak, újrazsírozhatóak, meg is szokták hálálni, mivel siklócsapágyasak. Asus-ról nem találtam infót, milyen.
-
korcsi
veterán
válasz
odorgg #35829 üzenetére
Nem mondtam, hogy rossz vagy csapágyas, csak, így megvilágosulva hogy van egy jellegzetes motorhangja, alapon nem igen hallható, terhelve már azért van némi mondandója de nyílván azt a plusz 100W-ot el kell disszipálni. Az elhasználódást azért kérdeztem, hátha opció, hogy idővel zajosabb mint új korában, de ez egy ilyen kártyánál majd 2 éves korában már előfordulhat, hisz nem igen vásárolnak az emberek egy ilyen kategóriás kártyát arra hogy a leveleiket olvasgassák!
SzóvalCsak érdeklődők a tapasztalatok iránt!
-
-
Sontir Fel
őstag
válasz
odorgg #35489 üzenetére
Vegul a beta driver kerult fel, valami nem sikerult jol a whqlnel, mindent leszedtem es ha mar ujra, akkor gondoltam megfogadom a tanacsod es a mantlis ment fel. Jatszottam kb 2 orat (80/29 kperd
) es csak egyszer egy pillanatra villant a kep - Zavod, kozepen a ket gyar kozott nyekereg mindig.
Idegesit ez a kartya. Vagy legyen full rossz, vagy full jo, de ezt mar nagyon unom
Mind1, most tesztelem, 290 ugyse nagyon van, es draga is, addig vergodok ezzel
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #35475 üzenetére
8800GTS-em (még az "igazi", G80-as 320MB-os) nekem is volt, nagyon szerettem.
Érdekes, ott még nem volt semmi driver-mítosz, viszont az a kari tényleg mindig csak működött. Bezzeg a 260, na ott így NV driver meg úgy stabilitás, aztán vagy 5 drivert kipróbáltam hozzá, még bétát is, és egyik se volt az igazi.
Adtam is el egy hét után emiatt, egyszerűen jobb, megbízhatóbb volt a 4890 akkori drivere nem is kevéssel.
Szerintem amúgy itt pszichológiai jelenségek tanúi vagyunk, mert ha beleolvasok az NV topikba, és előkerül egy driveres hiba, akkor az nem is hiba, meg el van tusolva, meg majd jó lesz, míg az AMD topikba egyből ráugrik mindenki, hogy bezzeg NV-n, és hogy mennyire pancserek az AMD driverírói....
(#35476) daveoff: Hibakeresésre a legjobb a friss win/friss driver szűzen kombó.
Amúgy engem szerencsére az AB gondok eddig elkerültek a Sapphire 7970/280X-eimmel, és a PowerColor 7950-emmel is. Pedig minden van nálam, max power limit, egyedi ventiprofil, feszültségbabrálás, OSD HWiNFO ráfirkálással, minden, amitől remekül széthullhatna, és mégis jó. Nálam még a CF-et is bírta az OSD meg AB. Igaz, BF-mentes a gépem.
-
HSM
félisten
-
Sontir Fel
őstag
válasz
odorgg #35437 üzenetére
Az a baj, hogy személyesen ismerem, és naponta hallgatom ezt
(#35439) daveoff / (#35444) fatal1ty1984 : gondoltam már erre, a TPU-n viszont csak korábbi verziószámút találtam. Érdemes azt is meglesni? Ez van most fent rajta: 015.030.000.002
(#35443) MM: jó tipp, tesztelgetni fogom most így egy kicsit... bár elszomorítana, ha az MSI kártyámhoz nem használhatnám az MSI AB-t... hogy fogok akkor tunyigolni rendesen?
-
válasz
odorgg #35437 üzenetére
Ja 3/2 7970 ezt csinalta, plusz a 7990 paracel stormon az osszes sziget villogot... Vegulis biztos csak a selejtek kerultek hozzam... az nem lehet, hogy esetleg a driver/ akar az osszes.../ vagy a jatek legyen a hibas. Azert az eleg fura, hogy ennyi kulonbozo hiba, fagyas jon elo, vagy csak ilyen sok selejtet dobtak ki a piacra? Egyik sem msi volt.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
odorgg #35410 üzenetére
Ettol felek en is. Nem akarok hetekig kartya nelkul lenni... nyaff. Na meg 290re se tudnek rafizetni, mert nincs es draga is ebben a jol teljesito orszagban
Marad addig ez... de nem gond, mert piszok jol hentelek meg igy is... bar a helikopterezes olyan mintha hiperursebesseggel kozelednek az Endorhoz
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #35198 üzenetére
A HT nekem is okozott ilyen gondokat, mikor még I7 920-am volt, ki is volt kapcsolva nekem.
Az a baj a HT-vel, hogy nem lehet priorizálni a munkákat, mert a párhuzamos logikai szál ha lefoglalja az erőforrást, akkor vár a kód, hiába lenne nagyobb a prioritása. Ilyen szempontból egy rém szar technika.(#35200) daveoff: A CPU limit mint fogalom ugyanúgy marad, csak mivel csökken a terhelés, több FPS-t fog bírni ugyanaz a proci, mint DX esetén.
Ajánlom ezt: [link].
Szval repi mérései alapján egy FX8350 25%-ot gyorsult, míg a 7970 több, mint 50%-ot.(#35201) odorgg: Ez tetszik ebben a tesztben, szikla szilárd lett a 7970 frametime diagramja.
-
GIJoe
addikt
válasz
odorgg #35036 üzenetére
Terheletlen ideális a hőfokok (28-29-26, vrm gpu...etc), de terhelve elszáll a drága.
Közben kiderítettem, hogy a cooler nem fekszik fel a gpura rendesen, a hűtőt alig érte a paszta.
(ez a gyári coolert már, inkább visszatettem csak működjön) Alaposan többször körbenéztem, semmi nem tartja ki, arra gyanakszom hogy nem hozzá való a rugós csavar amit visszatettek... -
HSM
félisten
válasz
odorgg #35007 üzenetére
Dehát épp ez az! Ha a VGA-n lényegesen hatékonyabban fog futni a kód, akkor annyival nőni fog a fogyasztás. A stabilitással szvsz semmi gond nem lesz, a melegedéssel annál inkább.
Az alulméretezett 1,25V-os kártyák vagy throttlingolni fognak mint állat, vagy megsülni. Főleg a gagyibb 7950-ek miatt aggódom... -
HSM
félisten
válasz
odorgg #35000 üzenetére
Indíts el egy furmarkot, és meglátod...
Nem fogják bírni az ilyen 1200-as tuningokat a sima kártyák, mint most, ez szinte biztos. 1000/1500Mhz körül a normálisabb 7970/280X-ekkel nem lehet gond alulfeszelve.
(#35001) oravecz56: Hát, csip szinten ugyanaz a 7870 XT, 7950, 7970, és R9 280X is.
Nem, nem tudják. Tudtommal még kizárólag a 290 és 290X tudja. (A két Hawaii GPU.)
-
HSM
félisten
válasz
odorgg #34971 üzenetére
Furmarknál rosszabb úgyse lesz. Az enyém bírja azt is, szóval nem aggódom. Bár tuti lesz pár elfüstölt kártya, ha tényleg ennyit gyorsul, mert akkor enyivel fog nőni az étvágy is.
Szóval én főleg inkább a VRM-ek miatt aggódom, a GPU hűtés ezeken a nagy dögökön általában rendben van.
(#34972) Sontir Fel: Tesztek alapján valóban nem nagy a diffi. Majd meglássuk, mint mond ricshard444.
Esetleg ha lesz még user, aki váltott innen, mit tapasztalt.
-
-
-
R3laX
addikt
válasz
odorgg #34211 üzenetére
Msi Afterburner-t, aminek a monitorozója ugye nem megy BF4-ben. Az lesz, visszaveszem teljesen alapra, meglátom úgy is előjön e ez a hiba. Először azért kipróbálom a +5% TDP-t, vagy ez nem lehet hiba okozó? Mondjuk BF4 igen érdekesen viselkedik mindenkinek, az is lehet hogy a BF4 hozza ki ezt a szoftveres tuningból.
-
Ch4r0n
tag
válasz
odorgg #34135 üzenetére
Az a baj, hogy jártam már így egy gigabyte 7950-el és az Ipon szart rá mert "ők nem tapasztalták a hibát" és vagy két hónapot ültek rajta, mert még újra teszteltetni is visszaküldtem és akkor sem tapasztaltak semmit...
Én jobban tudtam az iponos srácnál aki kiadta a kártyát, hogy milyen tesztprogramokat futtattak rajta órákig. Szóval nevetséges egyesek hozzá nem értése ott. A teszteket meg gondolom nem figyelik, csak a végén biztos látják na ez lefutott minden rendeben van... Mert ott sorolgatta a 24h teszteket és ez alatt nem igaz, hogy nem hibázott a kártya...
Aztán eladtam és akkor vettem meg ezt a 7970-et. A srác akinek eladtam az 50-est, bios mokolással megcsinálta a 7950-et, de így is buktam rajta 20K-t.
Ez szerencsére máshonnan van CHS garancia van rá, de az Ipon után nem vagyok biztos benne, hogy cserélnék. Ráadásul heteket tartanák bent tesztelni gondolom megint.
Ez a 7900-as széria tényleg ennyire fos...? Ati a szimpatikusabb nekem, de az a bizonyosom már tele van velük. Lehet át kéne térni azt le van tudva a gond... Nevetséges, hogy mindenhol ezt hallani, hogy még a gyári órajelet sem bírják a mostani ati kártyák...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged