-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Sz.Miki #8625 üzenetére
Úgy tudom ezek a kártyák teljesen máshogy használják a memóriát mint az nvidia zöldjei.
Egy időben az összes modulhoz hozzáférnek, és úgy írják az adatokat rá a modulokra.
Erről ABU többet tud mondani.
Lehet a heaven mark olyan helyet címez meg a videokártyán ahol esetleg sérülés történt már, vagy a magas hő miatt károsodott ott a kártya.
Nem tudom. Nem szeretnék hülyeséget mondani. De így garancia okból is gázosabb.
Ha tönkre megy normálisan elindítanak rajta valamit akkor hibázzon.
Lehet pont olyan programmal vizsgálnák meg amiben nem jön elő a hiba és vissza küldenék neked a kártyát.
Így elég macerás még a garancia is a termékkel. -
keIdor
titán
válasz
Sz.Miki #8615 üzenetére
Azt el tudom képzelni, hogy valami olyan baja van a kártyának, hogy a 12.6 vagy 12.7-el új rutinokat (ha vannak) nem bírja. Szóval vagy gyári hibás, vagy kapott valamit. Meg kell kérdezni Abu-t van-e valami új rutin.
De más konfigban is meg kell nézni, hátha lehet még PCI-E gond is vagy bármi...
Viszont 90°C felett ne járasd, én 80°C fölé se szerettem engedni. -
Weareus
addikt
válasz
Sz.Miki #8599 üzenetére
Igen, jobb lesz a csere.
74 fok 100% ventivel sok, 90 fok körül ill. felett nagyon nem korrekt.
És ez akkor is így van, ha nem ez okozza a hibát.Esetleg próbáld meg, hogy az eddig hibásan futó bench-verziót megnézed külföldi topikokban, hátha van írás róla (úgy értem: ismert hibajelenség ennél a kártyánál, xy drivernél).
Vagy opcióként még letöltheted más szerverről ugyanezt a verziót, hátha jó lesz.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Sz.Miki #8599 üzenetére
Szerintem pucold le az egész rendszert ahogy van. Újra telepítés után csak a driver illetve alapvető dolgokat rakd fel rá ami kell a teszt lefuttatásához.
Ha ugyan úgy hibázik. Én azért beleraknám egy teljesen más rendszerbe.
Ha ott is akkor GARANCIA köteles termékről beszélünk és cserélniük kellene, igaz lehet egy hónapig elfog tartani.
Ezt nem szokták elkapkodni.Amit még talán megpróbálnék a helyedben hogy emelem a gpu feszültségét. Ahogy tudom az ASUS videokártyáé elég alacsony 1.050V (nálam jelenleg 1.175V fut a zafirral együtt)
1.112 illetve 1.175V próbáld ki manuális ventilátor vezérléssel. -
-
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Sz.Miki #8580 üzenetére
Megnéztem.
12.7 drivert használom.
Se egy kártyával se két kártyával nem jön elő semmiféle hiba.
Még megnéztem emelt órajelen is, de semmi. Atom stabil.
Viszont ez a program rettentő módon támaszkodik a CF-re, vagyis a több gpu-ra.
100% közeli értéket gyorsult még egy kártya bekapcsolásától. -
-
-
válasz
Sz.Miki #8567 üzenetére
Nemtudom,hogy hogyhasználja a kártya a memóriát,hogy random ossza ki a textúrákat a memóriákra a kártyán vagy mindig ugyanazokat "tölti" meg először és majd lép a kövire,ha elöbbi akkor valszeg elszállt valamelyik memória tekintve,hogy nagyobb élsimítás hatására gyorsabban előjön(több memóriát zabál) Furmark meg nemeszik szerintem annyi memóriát,hogy előjöjjön a jelenség. Én erre tudok tippelni,de tényleg nemtudom hogyan van kiosztva a memóriacsippek között a terhelés
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Sz.Miki #8391 üzenetére
Korábban már írtam, hogy van egy kis problémám Asus HD7970-el, de senki nem reagált rá semmit.
A probléma továbbra is fennáll.
A kártya még bőven garanciális, viszont nem mindig produkálja a jelenséget.
Battlefield 3-nál vettem először észre, de ott sem mindig, van hogy ugyan azon a pályán játszom két kört a harmadik körnél új betöltésnél már elkezd villódzani a kép.
Heaven benchmark alatt is sikerült már produkálnom a jelenséget, de ott sem mindig. Azt megfigyeltem, hogy legegyszerűbben úgy tudom produkálni, hogy bekapcsolom a 8X anti aliasing élsimítást és 16X-ra teszem az anisotropikus szűrőt, de ha újraindítom a gépet akkor már nem biztos hogy újra előjön, sőtt van hogy egész éjszaka ment a teszt és semmi. Furmark xtreme burn is fut rendesen órákig.Mi lehet a gond????
Driver???Pont úgy fest mikor a V-ram vagy a GPU megadja magát. De akkor miért nem állandó a jelenség? Ha elviszem gariztatni tutira nem fogja produkálni.
Húzva nincs a kártya.
A tünet:
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Sz.Miki #6000 üzenetére
Lehet a CrossFire miatt van ez a dolog.
Valaki akinek CF rendszere van, tudna nyilatkozni hogy a gép rendeltetés szerűen kikapcsolja a monitort és több óra múlva vissza is jön...Azon is gondolkodom hogy lehet CPU tuning miatt csinál ilyet.
Bár azért az fura lenne hiszen minden játékban stabil, beleértve a LinX és egyéb teszt programokat.Ha a monitor nem kapcsol le, napokat megy a gép, és semmi gond nincs.
Úgy hogy én a kártyára illetve driverre gyanakodok. -
MPowerPH
félisten
válasz
Sz.Miki #2653 üzenetére
Jah, teljesen normális. Nekem pl teljes terhelésen nem cicergett, game menüben szokott elég fülsértő hangot adni. Ezért cserélni nem fogják, legalábbis én próbáltam és nem ment. Indok, hogy ez nem hat ki a tartósságra és a teljesítményre, működés vele valója, csakúgy mint a ref. venti hangja.
A kártya ettől még hibátlan. Adtam el én is GTX580-t, ami cicergett. Vissza akarta adni a srác, hogy ez hibás, mert idézem, "lehet hallani benne az áram hangját".
-
kasa85
őstag
válasz
Sz.Miki #2651 üzenetére
Általában a kártyán lévő tekercselés okozza.
Hasonló gondom volt a HD5870el,és a mostani tápommal.
Az össze préselt tekercsek amiket kb 20t val nyomnak össze a ragasztása elenged,így nem szigetel rendesen,és ki hallatja ezt a magas cicergést.
A kártya nem hibás ez miatt nem mindenhol cserélik,de meglehet próbálni ha nagyon zavar. -
Petyyyyy
addikt
-
Petyyyyy
addikt
Ezzel a lendülettel dobhattál volna egy linket a nagykerről - ha van - a hozzám hasonló lustáknak.
Az a nettó 150 rongy...bruttó ~ 200 a teljesítményt tekintve lehet meg is éri, de még x-1 hónap mire rendes driver lesz hozzá, hogy ezt meg lehessen mondani. (itt x kissebb, mint nagyobb. nem elírás) Más kérdés, hogy az árából egy kellemes gépet rakhatsz össze.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged