- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Totalse
csendes tag
válasz
Repsol600 #39818 üzenetére
Feszt már levettem, most 1038mV-tal van 900/1300-on. De sajnos még így is eléri a 80-at elég gyakran
A vrm viszont szerencsére nem melekszik annyira, 70 körül szokott lenni több óra játék után is a maximuma. Ezért is gyanakszom arra, hogy a pasztával lehet gond.
Mennyire nehéz egy ilyet pasztázni? Procit már csináltam sokszor, videokártyát még nem... -
-
ingalls
senior tag
válasz
Repsol600 #39804 üzenetére
De jóval gyengébb, 2 évvel öregebb és sokkal nagyobb fogyasztású kártya. Nekem volt 280x-em, nagyon meg voltam vele elégedve. Szóval azt mondod, hogy ezekkel a kondíciókkal az én kártyám "csak" dupla annyit ér?
Én fél éve 60k-t kértem bontatlan 2 év garis sapphire 280x TRI-X kártyámért. -
Nwis86
aktív tag
-
Nwis86
aktív tag
válasz
Repsol600 #38172 üzenetére
Próbáltam régi driverekel, meg a legujabb bétával is de semmi változás nem történt... aztán ki be raktam a régi és az új kártyát tesztelgetni és 1x csak megjavult a vapor
nem tudom mi volt a baja de lényeg hogy most jó, és a tuningót is bírja
Viszont most van más gond, a tuning értékeket nem tartja fixen, látszólag minden rendben, de ha monitorozom a kártyát 100 milliszekundumos értékkel és 3D-mark után visszanézem a logot hogy menyin ment a kártya akkor látom hogy első kb fél percbe szépen tartja a 1200/1600 értéket, aztán elkezd ugrálni pillantok alatt váltva 300-1200 közt a memoria meg 1250-1600 közt! Mindegy hogy ennyit húzok rajta vagy csak a gyárin használom, akkor is ugrál 850-950 közt... maximális 1.3V mellett! Gondolom ez a boost miatt lehet, de nagyon nem tetszik, így ne kapok olyan jó és stabil eredményeket mint a club3D 7950el amibe nincs boost.
-
zack
nagyúr
válasz
Repsol600 #37564 üzenetére
Ettől függetlenül ez inkább érdekesség, mint hogy így használja 24/7. Amit én tapasztaltam, az az, hogy ahova 1200Mhz-en kevés, oda 1300Mhz-en is kevés lesz. Ami meg játszható, az 1200Mhz is az lesz, és kár azért a pár +fps-ért 1300Mhz járatni. Szerintem.
Ettől függetlenül benchmarkokban szépen fog domborítani. -
MPowerPH
félisten
válasz
Repsol600 #37545 üzenetére
Nem mondanam. Anno meg egy elso szerias referenciaval ment az 1345MHz is leggel, igaz 5 fokban.(mondjuk a GPU ott is 60 fok fole ment, pedig azzal ment volna foljebb is) Erosen filoztam eddig is a viz kiepitesen, most mar nagyon gondolkodoba estem.(pl. 290X-eket csak azzal)
-
aleister
veterán
-
Pacy
aktív tag
válasz
Repsol600 #37367 üzenetére
A levásárlás lenne számomra ideális. Még egy kisebb is jó lenne ha a maradék lóvé költhető lenne. De ne is szaladjunk ennyire előre. Elsősorban ismerjék el hogy hibás és ne keljen kötekedni velük. Aztán majd meglatjuk. Őket ismerve 30-35 nap. Jó esetben.
A hivatalos 15 nap helyett.
-
zack
nagyúr
válasz
Repsol600 #37349 üzenetére
Ez hülyeség. Minden gyártó bespájzolt, pont azért hogy ki tudják elégíteni a garanciális igényeket. Én is azt hittem a 2. kártya után, hogy 280X Gaming-et kapok helyette, de másik Lightning lett. Szóval az, hogy nem kapható már, közel sem jelenti azt, hogy az új szériára cserélik. Persze benne van a pakliban, de közel sem egyértelmű.
Az pl hogy én 290 vagy 290X-et kapok, szerintem egyedi eset, mert a 7970 Lightning és a 290-290X között teljesítményben 30-40% árban pedig 40-50k lenne a különbözet hivatalos garanciális ügymenetben (70k volt a Lightning a 290 meg 113k az "x" még drágább).
Szóval inkább arra törekednek, hogy azt kapd teljesítményben amit vettél, és szélsőséges esetekben adnak jobbat.
-
Habugi
addikt
válasz
Repsol600 #36914 üzenetére
Üdv,
Érdemes lehet egy kis extra hűtést adni neki, ahogy azt HSM is javasolta.
Ahogy írta is, a 280x topicban már "szétmarcangoltuk" ezt a kérdést, vajon miért kap 1.6V-ot ráadásul úgy hogy hűtés sincs rajta és nem változtatható. ASUS-os fórumtárs is járt a topicban a kérdés apropóját illetően, hogy továbbíthassa azt az ASUS HQ felé.Nem jutottunk előrébb, BIOS még nem jött ami hagyná hogy állítsa az ember, sem olyan ahol a Hynix által preferált/ajánlott 1.5V-ot kapnának ezek ez R0C típusú chipek. Jobb híján ahogy azt linkelte is HSM, csináltam/tunk neki(k) PCB hűtést.
Erre se lett volna igazából szükség, szemre legalábbis, mert a kártya GPU/VRM hűtése elég jófajta, sőt!
Csak hát az a fránya túlfeszelt/hűtetlen vram..
Mellévéve azt is, hogy az artifact probléma szemmel láthatóan elég nagy arányban bünteti ezeket az ASUS féle 280x-eket(DCII, mert ugye van már V2 is, ahol hűtve vannak, ráadásul állítható is a vram fesz..) akár a topicban jelzett eseteket nézzük, akár ráguglizunk adott esetben.
Bizonyosság egyelőre nincs, hogy köze lenne a hűtetlen 1.6V-al hajtott ramokhoz, maximum egy erős lábakon álló gyanúnak lehetne nevezni.Cserébe viszont egy halk, nagyon jól tunningolható kártya!
-
HSM
félisten
válasz
Repsol600 #36901 üzenetére
De tényleg, nem (csak) viccből írtam, érdemes (lehet) +1-et ráállítani, hogy a VGA hátulján hűtse a PCB-t.
Hülye Asus valmiért 1,6V-on hajtja a hűtetlen ramokat az 1,5V helyett, és a ventiprofil is nagyon halk gyárilag.
Habugi csinált ügyes dolgokat ennek orvoslására: [link][link][link].
Voltak páran, akiknek megsült ilyen kártyán a memória, de akik figyeltek a hűtésére, ott még tudtommal nem volt gond.... -
hadde
tag
válasz
Repsol600 #36816 üzenetére
Rákérdeztem, hogy még is milyet küldenek cserében, hát tegy tök ugyanolyat csak bontatlan
Bár nem értem sokaknak mi baja van azzal a kis LE jelzővel mert nekem nem jelentett semmit, egy idő után rákérdeztem és ócsárolták...
Pedig remekül lehetett az előzőt is tuningolni, sőt 1310 mhz ig elment léghűtéssel de csak benchmark alatt.
Játékot nem bírta, alap órajelen meg röhögve elég, amit megnéztem 1265 mhen stabil volt bf3 és 4 alatt, feszültséget ne kérdezzétek... -
odorgg
addikt
válasz
Repsol600 #36696 üzenetére
Legegyszerűbb, egy másik gépben megnézni. Esetleg bios reset, driver csere, vagy ránézhetsz egy másik PCIE slotban.
Nem hiszem hogy táp, filmezés alatt sem kap nagyobb terhelést, mint amíg életre kel a win. Esetleg egy Prime-ot, vagy linxet rátolhatsz, hátha mégis tápgond. -
Attix82
addikt
válasz
Repsol600 #35878 üzenetére
Nem hinném, hogy stabil volt az minden esetben. Bf4be pl ami televágja a memóriát Asus Matrix és az Asus 280x Top se bírta 1600 MHzen textura hibák nélkül. Miközben más játékokba jó volt mert azok kb használtak 1-1,5 Gbot.
1500 Mhz volt a határ, de inkább alatta nem volt gond. (Lehet programozási gond, de ezek a gyakorlati tények)
-
patroly61
tag
válasz
Repsol600 #35686 üzenetére
sajnos bios kapcsoló nincs rajta és az a helyzet fogalmam sincs melyik a gyári biosa, a gappadok kb 1mm vastagok ott ahol nincs összenyomódva. Engem ez a sziloplast aggaszt ami látszik itt-ott az biztos nem gyári
a bios elvileg jó hozzá hynix és elpida memohoz való a verzió alapján az viszont talány hogy a gpu-z miért samsungot ír. Beszerzek mx4-es pasztát meg új gappadot azután meglátjuk.
-
HSM
félisten
válasz
Repsol600 #35508 üzenetére
Lehet, kicsit zavarosan foglmaztam, de a valós fesz, amit kap, az amit hitelesített multiméterrel kimérsz a táp-lábon a GPU tövében.
Komolyra fordítva a szót, a chil szenzor adatainál, a "GPU VRM voltage out" érték jelzi, a VRM vezérlő szerint mennyi a valós fesz, amiről üzemel.
-
HSM
félisten
válasz
Repsol600 #35503 üzenetére
Valami ilyesmit kéne látnod az Asus refin is: [link]
GPU VRM voltage out, amit kap a kari, amit felül ír, GPU VDDC 1,2V az pedig a gyári fesze, amit éppen kérne a BIOS. Zehát az nem a valós fesz, amiről üzemel a kari. A képen 1,1V-ra állítottam AB-ből, mégis az azt jelzi, amit gyárilga kérne a kari. -
R3laX
addikt
válasz
Repsol600 #34890 üzenetére
Aha, nálam is annyira áll be. Érdekes, mikor másik biost raktam fel és mielőtt betöltött volna az MSI AB 1.602V-ot adott neki, utána beállt 1.5-re. Azért tűnt fel, mert újraraktam a rendszert és mielőtt újraraktam volna nem dobált ki dxhibával a BF4, most viszont igen. Belőttem neki 1450-es memó mellé(ami új rendszer előtt is ennyi volt) egy 1.525V-os feszt, most nem hisztizik.
-
Maotun
őstag
válasz
Repsol600 #34612 üzenetére
Ööööömm -éééé bodotááá MX4 ujra pasztáztam a 7970.-et, Nem tudom a gyárba hogy készül gép vagy ember pasztáz de kb 3 x annyi volt rajt mint kéne ...Most ha hiszitek ha nem 6-9 c fokkal jobb vagyok most alapon, játékba, szőrös fánk 33c/ 63c/73c
ezek kb a referencia értékek Köszönöm a bátorítást:
Repsol600, fatal1ty1984,Haffner 1986 kollégáknak
Nélkületek nem mertem belevágni az újra pasztázásba de igaz hogy ez volt a hiba és most f@sz@ lett
Köszi -
Maotun
őstag
válasz
Repsol600 #34550 üzenetére
asus GPU tweak megpróbáltam szép fokozatosan alulfeszelni, sőt van egy energiatakarékos beálítás is
1-c fokot nyertem .... ami semmi .Lehet szarul van feltéve/pasztázva a gyári hűtő? újra pasztázzam , vagy törödjek bele a 75c fokba ? ez mennyiben befolyásolja a kártya élettartamát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Táp ventilátor csere
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- További aktív témák...
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest