- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
válasz
Petyyyyy #41979 üzenetére
Köszönöm
Én raktam gappedaket alá, így elszívja a memória felett a nyákról a meleget... És működik mert ott ahol vannak a gappedek tényleg sokkal melegebb a backplate. Plusz esztétikusabb, és védi a sérülésektől is. Valamint nem hajlik meg annyira a kártya a nagy melegben arra hátrafelé, aminek a végzete a forrasztás "elengedés". Azt hiszem más érdemi különbséget valóban nem produkál. De nem szeretem a backplate nélküli kártyákat... Ha nem tudtam volna vásárolni hozzá, akkor esztergáltattam volna
-
X@b3e
addikt
válasz
Petyyyyy #41894 üzenetére
Sziasztok!
Giga Windforce HD7950 3Gb kártyám van, vizezve. Többször fagyott a win10 az utóbbi idöben, ujra is akartam telepiteni, de egyszerüen megáll egy bizonyos rész után. Arra gondolok, h amikor a vga drivert telepiti, akkor lehet. Egy régebbi verziós win10 felmegy, azzal kezdtem próbálgatni, de amint feltenném a legujabb drivert hozzá, fagyi lesz. Addig próbálkoztam, míg eljutottam oda, h a 15.20.1062 catalyst, ami még csont nélkül felmegy. Ezzel simán játszok is, meg bármi (persze az ujabb dolgokkal már nem, pl a BF1 egyböl reklamálná már az ujabb drivert..
) Viszont ha ettöl újabbat próbálok feltelepiteni, már telepitéskor lefagy a gép. Ennek mi lehet az oka? Megfáradt a kártya? Vagy más?
-
BRIKLY
veterán
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Petyyyyy #41546 üzenetére
Nekem az MSI Gaming 1180Mhz nel nem éri el a 73 fokot ,69-72 között szokott mozogni ,feszt. gyári ,nem tudom hírtelen mennyi de nem nyúltam hozzá.
Asus DCUII 7950 em sem nagyon ment 72 fok fölé ,pedig őt is nyomattam vagy 1200Mhz n alapfeszt.Szerk. Természetesen azért az is sokat számít ,hogy ATX ház összesen 4db 12 es ventivel forgatja a levegőt elég szépen.
-
gabber01
addikt
válasz
Petyyyyy #41100 üzenetére
Hogy érted? A 6pin->8pin átalakítóval nem lehet gond, ami Molexekre megy abból meg kettőt is próbáltam, és direkt néztem hogy nem csúszik-e ki vmelyik tű, ami ezeknél a szaroknál előfordul, de már vagy 10x próbáltam különböző kombinációkban, különböző molexeket, ágakat használva.
Speed(R): najó, de másik lapban másik chipsettel a proci sem ugyanúgy viselkedik, nem? És még mindig olcsóbb lapot venni, mint procit.
-
gabber01
addikt
válasz
Petyyyyy #41050 üzenetére
A kettő plusz tű csak földelés, azon nem jön nafta... De akkor érzékeli, hogy ott nincs semmi és letilt, elég béna. Össze is lehetne kötni egy darab dróttal, akkor sem történne semmi, nem kapna több áramot, de akkor elvileg érzékelné. Na mindegy, el kell hogy másszak valahova venni akkor átalakítót.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Petyyyyy #41041 üzenetére
Én igen, a Mátrixnál. Nagyon furcsa volt mert ezt a rezonanciát minimálisan átadta a háznak is. Mondjuk annak az egyik ventije sem volt 100-as, néha olyan hangot adott indításkor mintha súrlódna valamihez, aztán ahogy bemelegedett gép úgy ez megszűnt. Annyira nem foglalkoztam vele mert tényleg csak 1-2 percig csinálta.
Szerk: kábel nem ért hozzá. -
Speed®
titán
válasz
Petyyyyy #40941 üzenetére
Az se mindenható :S
Gép@offline a tuti ;pIsmerősnél MBAM+MSEvel 2 hét alatt 1700+ fertőzött file jött össze, használhatatlan lett a gép kb. SpyHunterrel ki lett ganajolva javarészt, de újratelepítés lett a vége adatmentést követően, mert 1-2 ruszki browser hijacker megmaradt..persze ez a szint nem általános, netezési szokásoktól is függ, kinek-mi válik be..én idejét nem tudom, mikor volt utoljára gondom, pedig P2P is megy..csak ésszel.
-
Speed®
titán
válasz
Petyyyyy #40904 üzenetére
Hja, elég nehéz azt mondani, hogy kérdés előtt olvasd át a topikot
Gondolkodtam rajta..de 2560x1080ra kell immár gondolnom. 290/X
Egyébként a PC-V2, amit eladtam, a legjobb darab volt, ami nálam járt.
Gyári állapotban ment el, kapott 1100MHz/1125mV BIOSt, atomstabil..
1200on 1175mVal rohangált és 1300on is benchelhető volt AF Peterrel.
10x0 válasz..odébb van az még..és nem a rászánt kerethez igazítják.. -
-
Speed®
titán
válasz
Petyyyyy #40312 üzenetére
TriX-VaporX a nyerő szvsz.
-
-
Arminocska
csendes tag
válasz
Petyyyyy #40052 üzenetére
A fekete hibát egyszer produkálta csak, amikor visszakapcsoltam a gyári biost. Eleinte színtisztán driverhibára gyanakodtam, de 3-4 régebbi verzió feltelepítése után sem változott a helyzet. Az egyikkel egyszer gond nélkül működött, de aztán az is feladta. Kíváncsi vagyok így meddig fog hibátlanul futni.
Nyilván a az 1000-re felhúzás is már majdnem 10%-os gyorsulást eredményezhet, ami így nem hangzik rosszul és eddig az 1100-al sem volt semmi problémám csak most egy kicsit megijedtem, aztán megnézem így hogy muzsikál hosszabb távon.
-
Arminocska
csendes tag
válasz
Petyyyyy #40050 üzenetére
Az alap órajelnél a feszültséget felemeltem 1157-ről 1256 miliVolt-ra, 10 perc Borderlands Pre Sequel után nem produkált hibát. Tesztelem tovább aztán meglátom mi sül ki belőle.
Köszi a hozzászólásokat!
Lehet hogy a memória nem bírta már az 1600 MHz-et. Kitudja. Igazából nem is kéne ezeket a kártyákat tuningolni! Az a pár nyerhető fps lehet nem éri meg hogy idő előtt tönkremenjen a kártya. Azt hiszem most jutottam el odáig, hogy nem éri meg.
Remélem kitart még a kártya, mert azért hasonló teljesítményűt még mindig elég borsos áron mennek. Az újakról meg ne is beszéljünk.
Köszi még egyszer!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Petyyyyy #39388 üzenetére
Rakosgattam már ide-oda másik slotba is.
Először azt is hittem hogy e felső PCIE a hibás, mert az alsóban ment, de aztán kiderült hogy azért mert mikor alul volt, akkor a kábelek kicsit tartották felfelé.Addig logikáztam hogy végül feltünt, hogy slottól függetlenül, ha felfelé tartom akkor okés, ha lefelé megnyomom kakás.
Költözés után vagyunk, szóval esélyes, hogy valahol megnyekkent sajna -
válasz
Petyyyyy #39198 üzenetére
4,5GHzes i5 4690k társaságában rendesen ki van hajtva, 100%on megy.
Tegnap elvettem a gép oldallapját, és úgy nekem kellemes 65-70°C között volt (1,5 méterre egy nyitott ablaktól, jött rá a friss szusz), viszont ez Lighting sajátosság hogy alapból túlhúzza a ventiket, feleslegesen sokra járatja. Szerintem manuálisan lejjebb lehet venni úgy, hogy elengedje 75-85°C közé, mert ott még semmi baja nem lesz a kártyának, cserébe jóval halkabb lehet.
-
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Petyyyyy #38849 üzenetére
Hmm... ez érdekes...
Idle a kb. 1000 RPM nálam se nem zavaró, csak némi szélzajt jelent, ám így is a leghangosabb a gépemben.
Terhelés alatt viszont már zavaró tud lenni. (nem tudom, ekkor mennyivel pörög, majd otthon megnézem)Nálatok játék alatt (Pl.: FC4) mennyin pörög, amit halknak véltek?
-
válasz
Petyyyyy #38683 üzenetére
Mi a baj velük?
Szerk:
Amúgy a kérdés elég kemény... ebben a topikban rákeresve a "680"-ra, majdnem 500 hsztalálat van: 2013ban ment a vita erősen erről hogy melyik kártya a jobb
- VRAM mennyisége
- driverek minősége, mikrolaggok
- melyik játékban melyik kártya a jobbSzépen ment a gyilkolászás, meg a "zöldvérű"zés meg a burkolt k..any..zás
-
bulgesz777
tag
-
zsoltnyiri
tag
válasz
Petyyyyy #38537 üzenetére
Koszonom, szerintem mahd akkor becelzok egy sapphiret. Most is azom van (7870 Tahiti Le) es meg vagyok vele elegedve, csak gondoltam 10-15 ezer rafizetest lehet megerne most az a +30 %
Ha talalok egy jo meg valamennyi garis 7970et esetleg. Szerintetek i 3570 ki tudja meg hajtani?
-
Ateszpapa
addikt
válasz
Petyyyyy #38480 üzenetére
Nekem megfelel, már lassan 2 hete fújtam be, de eddig még nem kezdett el kerregni.
WD 40 van bőven.Szerencsére nem kell szétszedni a kártyát, hogy befújjam, pillanatok alatt megvan.
Sajnos drága lenne hozzá újonnan egy hűtő, használtan meg nem találtam.
Ha esetleg innen a fórumról lenne eladó, az írjon privit.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Petyyyyy #38280 üzenetére
Értem. Az asus nem tetszi. Meg nem tudom most melyik nyerő. Mindegyikről olvastam jót és rosszat egyaránt. Talán a Vapor-X az ami nem annyira vészes. De azt meg használtan nem találok jót...
Így jártam akkor nem veszek VGA-t. Veszek egy 5870-et oszt majd jövőre megveszrm az R9 290-et Vapor-X-be.
-
-
Petyyyyy
addikt
-
HSM
félisten
válasz
Petyyyyy #37099 üzenetére
Amúgy ezek a 6GB verziók főleg "félprofi" felhasználásra lettek kitalálva és árazva. No, meg a maximalista gamereknek, akiknek mindenáron a legjobb kell, és nem számít az ár. Mert azért elég szépet ment (TPU tesztben 1275/1880Mhz-et), és a hűtés is profi volt rajta.
(#37100) asdxv: Adnék én neked szívesen egy 280X Vapor-X-et tesztelni, de messze laksz.
-
Frenk
aktív tag
válasz
Petyyyyy #36941 üzenetére
Kezdheted a "befonást"
.
Most is folyamatosan látom a megadott értékeket a fogyasztásmérőn az MSI-nél. A Sapphire-nál előzőleg - 2 hónapja figyelem - a megadott értékek voltak.
A "szőrös fánk" tesztnél viszont az MSI-nél 410W fogyasztás volt látható - természetesen az "összes" fogyasztás- van étvágya.Repsol600 (#36942)
A Sapphire is Idle-ben 300/150-en ment. -
Frenk
aktív tag
válasz
Petyyyyy #36937 üzenetére
Ennyit mértem - fogyasztásmérő konnektoron - mindkét kártyával rendelkezem tehát tapasztalat a fogyasztásról és ezért is érdeklődöm ,hogy miért lehet ekkora eltérés a két kártyával kapcsolatosan. Az itthoni teszteket is olvastam és mivel ennyit mértem ezért érdeklődöm, hogy ez miért lehet?
-
HSM
félisten
válasz
Petyyyyy #36783 üzenetére
Szerintem a 290-ek mellé nyugodtan mehet a "?" helyett "X" vagy "-", nem volt, és már minden valószínűség szerint nem is lesz 7900-as párjuk.
A 240 meg mehet ugyanúgy felfelé, 7000-es pár nélkül.
Amúgy tök jó kis táblázat.
7870-ből csak GE volt, szval a 270X mellé talán jobban passzolna a 7870 OC jelölés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged