- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
válasz
katt777 #46123 üzenetére
Pont tegnap írtam,hogy nincs semmi baj,gond,pedig egymásra teszegetem a driver-eket,már a 280X óta.
Holnap lesz időm és újrarakom a Win-t,már csak azért is,hogy frissüljön a gép egy kicsit.
Aztán szűz Win-nel megnézem majd,hogy mit produkál egyes bench-ekben a kártya.(#46124) marcusa :
Minden maxon van.(#46126) marcusa:
Very High és még amit nem tesz fel magától,az is maxra van rakva.
Tehát full-full max. -
bombibmw
veterán
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #46117 üzenetére
Az a baj, hogy full vga limites beállítások vannak már default-on is.
Ezért dobja nálad is a 7870XT-re az azonos graphics pontokat a 6800K-ra, meg a 4670-re is, ha ebből indulok ki, akkor bőven elég a 6800K is. Viszont egy cpu intenzív játék jelenetnél lehet vért izzad a 6800K!
Meg a benchmark nagy része sokszor 30fps alatt fut, én meg soha nem játszok így, szóval nekem nem mérvadók ezek a szintetikus tesztek. -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #46112 üzenetére
Az egész 3dmark-nak nincs értelme, minél erősebb procid van, annál több pontot fogsz kapni.
Meg nagyon megtévesztő az egész.
Néztem anno Q9300-al egy 6850-et, ugyanannyi graphics pontot kaptam mint a 3570K- val, játékok alatt meg jóval gyorsabb volt a 6850-es a 3570K-val!
Ezért mondom mindig, hogy játékok alatt nézzük meg, mert ezek a szintetikus tesztek nem sokat érnek. -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #46022 üzenetére
Tudom, hogy linkeltél anno egy rakás tesztet, de az mind a 6800K-val volt, s most ott volt nálad a 4670K, és én azzal szerettem volna ha jöttek volna összehasonlító játék tesztek, vagy Afterburner grafikonok!
Pont ezért nincs értelme a 3dmarknak, mert egy ősrégi Q6600 is 99%-ra hajtja benne a GPU-t, játékok alatt meg már közel sem ilyen rózsás a helyzet.
De idézhetem akár Lord Vader fórumtársat is, aki FX8120-ról váltott i5-re, és teljesen mást állít mint te, ő is sokat tesztelt, és ő nem ezt állítja, valamint nála a Crysis 3 is sokkal jobban ment i5-tel.
-
Dany007
veterán
válasz
katt777 #45211 üzenetére
Igen, ezert is irtam korabban hogy nekunk nincs sok ertelme tuningolni...
De azt se felejtsuk el hogy ez a kartya mar alapbol tuningolt. Ugye az alap 1050 helyett 1120-on megy mar eleve. Ez igy is egy kb 8%-os tuning. Majd ennek a 8%-nak meg a 6% ara kepes. Tehat osszesitve egy olyan 15-20% tuning biztos kihozhato belole az alaporajelekhez merten. Ami annyira nem rossz.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #45033 üzenetére
Értem, de pont ez benne a lényeg, hogy a benchmark alatt is bőven befigyel 30fps alá, és én ilyen beállításokkal nem tudom élvezni a játékot, szóval visszább kell vegyek a grafikából, ha azt szeretném, hogy nagy átlag 40-50fps között menjen. Ezért rühellem a ph-s teszteket is, hogy csutkára húznak mindent és sokszor játszhatatlan beállítások mellett tesztelnek, mert ha picit visszább vennének akkor teljesen más lenne a felállás.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #45020 üzenetére
Nem akarok belekötni, mert megint vita lesz a vége, de ezek többnyire VGA limites programok, ahol kevésbé számít a proci, és ezekkel marhára nem játszik senki.
Nézhetnél egy-két játékot is, mondjuk egy kis Crysis 3 vagy BF4 engem jobban érdekelne, vagy F1 vagy Metro. De nem ilyen csutka beállítások mellett+ driverből még rátolom ami van. Hanem egy normális, ahol átlag 40-50fps megvan, és a min sehol nem megy 30fps alá. -
Cseneles
őstag
válasz
katt777 #45020 üzenetére
Igy van...
Jövőben remélhetőleg ez marad is így! Remélem nagyon sok programozó rá áll a Mantle -re és akkor megszűnik a CPU limit is játékok esetében
A Mantle ott segít ahol eddig a leg nagyobb szükség volt rá...a minimum FPS-ben és így nem az egy szálra jutó feladat alatt feszül meg a CPU 65% GPU kihasználtság mellett
Már ideje volt valamit tenniük mert egy PS3- is képes volt akadás mentesen futtatni ugyan azt a játékot küzel hasonló grafika mellett mint egy 5*annyiba kerülő PC
CSak a PS esetében kénytelenek voltak megtanulni optimalizálni
PS4 is hardver terén egy átlagosnak mondható pc teljesítményével bír és a Grafikai számítási képessége is kb egy HD7850 szintjét sem éri el mégis fullon képes futtatni a legújabb játékokat sőt 4K-n is vélhetőleg...
-
kovsol
titán
-
Alister71
nagyúr
válasz
katt777 #44643 üzenetére
Persze erősebb a Tahiti LE, azért csak több számoló van benne. Főleg ha a gpu is fel van rántva 1100MHz környékére.
Én a 270X oc órajelein használom, 1120\1400, elmenne rajta a Crysis 3 maxon is FXAA mellett, de a grízesebb helyeken már eléggé leesik az fps 25 környékére, így azért 40 felett tartja. -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #44471 üzenetére
Uramisten!
Te még mindig ezen pörögsz, pedig már megfogadtam, hogy nem reagálok.
Hányszor magyarázzam még el, bár ha nem megy az a rohadt szövegértés, mint a magyar társadalom 80%-nak (tisztelet a kivételnek) akkor írhatok bármit
Te jöttél azzal, hogy van egy alapvetően forró-hangos és sokat fogyasztó 7870XT-d, erre írtam, hogy csak csinálni kéne egy normális bios-t az editor-al, és akkor nem lesz alapvetően forró és hangos, és kevesebbet fog fogyasztani. Nem kell mókolni az Afterburner-el, mert bios-ból jó lesz minden, egyszer kell megcsinálni. Ettől függetlenül még továbbra is lehet használni az Afterburner-t, én is használom.
A kutya nem kíváncsi a múltadra és senki nem is kérdezte. Rohadtul nem is érdekel, olvass vissza, annyit írtam, hogy csinálj egy normális bios-t a kártyádnak, de mivel nem tudsz szöveget értelmezni, olyanokat látsz bele, hogy mi vagyunk a hülyék, meg nem tudjuk használni az Afterburnert, meg hasonlók.
Amúgy itt van most ez a kis cpu limites vitatéma, ehhez miért nincs kedved hozzászólni?
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #43282 üzenetére
Ha valakinek problémái lehetnek a szövegértéssel az te lehetsz
Olyan orbitális baromságokat írsz néha, hogy nem tudok mellette elmenni, de mostantól egyszerűen átugrom a hozzászólásaidat, és csak jót fogok röhögni rajta.
Csinálsz egy rohadt profilt és ennyi, nem kell vacakolni az Afterburnerrel és váltogatni a profilok között.
Nekem sem volt szükséges a bios mod, csak meguntam a profilok állandó állítgatását, erre hívtam fel a figyelmedet, de látom hiába.
Az meg köztudott ki is veséztük itt anno, hogy a force constant voltage opciót kipipálva beragad a fesz, visszaveszi az órajelet, de a fesz-t nem pl 150/300mhz 0.850v helyett 150/300mhz 1.1v marad az fcv miatt és amíg be nem töltesz egy másik profilt, vagy újra nem indítod az úgy marad -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #42408 üzenetére
Na álljunk meg egy szóra!
Akkor ne sírd tele a topikot, hogy ilyen forró, meg ilyen meleg, meg ilyen zajos, meg nem energiatakarékos!
Csinálni kell egy profilt, aztán azt elmenteni és minden megvan oldva. Nálad úgyis 2 profil lehet, szóval pont te vagy az aki váltogathatna is közte.
Sajnos túl van lőve a fesz és az órajel akár egy dvd film vagy mkv fájl lejátszásakor is, szóval ne röhögtess, hogy nem szükséges a bios mod, ha meg "értesz" hozzá, akkor meg pláne!
Ha meg nincs terhelve,akkor úgyis keveset eszik, de ha állítod a force constant voltage-t,akkor meg úgyis beragad a fesz a következő újraindításig.Én próbáltam NV-vel is anno, de akkor sem működött. Ha egyszerre dolgozott az alaplapi és a dvga nemhogy gyorsult, de lassult a rendszer, valamint a vga se kapcsolt le teljesen, köszönöm de ebből nem kérek. Amd-vel sem változott a helyzet szóval nem is kell erőltetni.
Az rpm-es kérdést meg leírtuk már párszor, hogy Afterburner-ben le lehet vinni 20% alá, viszont az rpm nem fog változni, a múltkor azt írtad nálad megy,amit kétlek, de most meg azt írod nem is próbáltad, ki érti ezt?
-
Dany007
veterán
válasz
katt777 #42408 üzenetére
Megkésve bár de törve nem.
Hát kíváncsi leszek komolyan mondom... A BF3-at istenítették anno, arra tisztán emlékszem. A BF4 picivel jobb lett állítólag. A Ghost meg az ezeréves MW alatt futó motor tuningja ezért szidták sokan.
No, de így legalább mindenféle várakozás nélkül állok majd neki, aztán meglátom.
Mondom, legutóbbi játék amit komolyabban full grafikán űztem az az MW2 volt. Azóta csak videókat tudok nézni az újabbakról vagy esetleg diavetítést de ahhoz meg nem volt sok kedvem.Szerk.: jól emlékszem te voltál az akit valamelyik CPU-s topikban / VGA topikban agyba főbe tiltottak kifele?
Valamiért valami beugrott a nevedről. És a tuning meg a kitiltás jut eszembe rólad.
Nem, nem láttam. Sokat kihoztak a Dx9-ből az biztos. De azt hittem már rég felhagytak vele és mindenki Dx10-11-ben tolja már. X3 amúgy mit takar? : o
@juve600:
Hűha! Elég sokminden van offon, miért? : o
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #42295 üzenetére
Amúgy ha ennyire "értesz" hozzá, akkor miért nem csináltál már egy normális profilt a bios editor-al, akkor se nem fog melegedni, se nem lesz hangos és nem fog sokat fogyasztani.
De látom arra végre rájöttél, amiről korábban nem tudtunk meggyőzni, hogy a Virtu szar AMD-vel! -
Dany007
veterán
válasz
katt777 #42313 üzenetére
Ne mond már.
Igaz én még "élőben" nem láttam, csak videóról..
De azt mondják a CoD - Ghost egy rakás fos grafikailag, a BF4 meg mindent visz...
Mondjuk kört soha nem tudtak rajzolni játékban normálisat.Asszem az még Crysis 1-2-ben is szögletes volt...
Akkor minek van durva grafikája manapság a Crysis 3-on kívül? Mondjatok már jó címeket...
-
mexel
veterán
válasz
katt777 #42295 üzenetére
Ha true audio sincs akkor mi a nagy újítás az r9 szériában? vagy csak a 280-290 miatt kellett egy egységes arculat? Megjelenés előtt mintha olvastam volna a Tue audio-ról, hogy milyen jó is lesz ezekben. nem mintha annyira érdekelne, mert később lesz mire abból valóban lesz valami, addogra lecserélem a kártyát is.
-
kovsol
titán
válasz
katt777 #42230 üzenetére
"tehát nem tudok takarékoskodni és tuningolni. főni fog a kártyám. Ha meg letiltom, akkor hogyan fogja használni az IGPU-t?"
Nem értem mire gondolsz. Ez egy API, mint a DX, OpenGL. Mégis mi köze van ahhoz, hogy mondjuk idle takarékoskodik-e a gép. Nem világos nekem a gondolatmented. -
kovsol
titán
válasz
katt777 #42142 üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből:
NV a gaming VGA-kat leszarja. a Mostani 780/titan/780ti csak egy hibásan legyártott professzionális felhasználásra szánt gpu játékra kiadott verziója.
Jelenleg a mobil piacra koncentrál inkább, és oda történik a fejlesztés. Onnan több pénzt is tud beszedni.Intel szintén leszarja kb a gaming részt, az csak egy dolog, hogy az intel procikon jól mennek a játékok is. i7 procik is munka eszközök inkább, meg a 4-6-8 stb magos i7/xeon procijaik is.
Meg a laptop piacon is még mindig nagyon tarol.Egyedül az AMD az aki nagyon pofára esne ha a pc gaming megszűnne. Bár most azért a konzolokból is csöpög befele a pénz nekik.
-
kovsol
titán
válasz
katt777 #42142 üzenetére
Az, hogy az API limitet kitolták nem azt jelenti, hogy majd most tényleg 10x többet fog számolni. Hanem ahol egy érték limitált ott most már tudnak a fejlesztők többet is használni.
Na meg a mantle lényege az lenne, hogy míg a DX csak sorosan adagolja be az utasításokat, így sokszor várnia kell a feldolgozásra a következő utasításnak, mégha a hardver azon része ami feldolgozhatná pihen akkor is. Mantle esetén mehet párhuzamosítva a két utasítás. Ebből ered főleg a gyorsulás.
Másik előnye, hogyha egy mantle képes IGP, vagy esetleg több dGPU van a gépedbe, a mentle egy homogén feldolgozóként kezeli, így befogható bizonyos műveleteknél majd egy APU is, meg másként viszonyul a CF-hez is. -
mexel
veterán
válasz
katt777 #42052 üzenetére
Köszönöm! Gondoltam én is hogy ajánlom még a sima 270-et is, de félek hogy az gyengébb lesz egy 7870OC (gyári OC)-tól.
Hangban és hőmérsékletben gondolom nem nagyon van különbség a 7870 és a 270(x) között, kb ugyanazok a hűtők és ugyanaz a gpu. Változtattak valamit egyáltalán a 7870-hez képest azon kívül hogy a memória órajel magasabb?
Talán ha hosszabb távon gondolkodik az ember akkor lehet jobb a 270-es széria driver terén. -
miresz
veterán
válasz
katt777 #41901 üzenetére
"Elég tesztet olvastál róluk",én meg használom,mind a két oldalt. i5 4670K,és FX8320,hogy tudjam,hogy mit írok.Természetesen a 99%-ot single alá értettem én is. Viszont BF4 multi alatt is jobban teljesít pl. az FX8320,mint a 4670K.
asdxv: Persze,hogy nem,egy FX egy 6670-est is alíg tud kihajtani....
-
lowzor
veterán
válasz
katt777 #41898 üzenetére
Multiban biztos, hogy nem hajt ki az FX egy 7970-et, de még egy 7870-et sem teljesen (ha minden ultrán van akkor sem). Elég sok procival, meg VGA-val próbáltam már a BF3 multit, szóval ezt simán kimondom.
Aki aztmondja, hogy végig 100-on van a GPU, az eléggé ferdít, mert még egy 4770K-nál, sõt sb-e-nél sem lenne úgy,nemhogy egy FX-el. -
lowzor
veterán
válasz
katt777 #41884 üzenetére
"Sajnos" egyrészt jól optimalizáltak a BF-ek, másrészt elég gagyi is a grafikájuk, ergo nem nyúzzák meg annyira a VGA-t, hogy a CPU sokat lazsálhatna alattuk."
Ez vicc? Szerintem a 3 még ma is rengeteg játékot odaver, a 4 meg a legszebb grafikájú játék a piacon. A BF3/4 Single részében egy i3, vagy FX 4100 is kihajt egy 7970-et, mert dolgozik a VGA, ha minden szűrőt ráraksz, procit igénylő részek meg nincsenek benne. Ellenben a multiban brutál proci kell, mert hatalmas mapet kell betölteni sok épülettel, emberrel, rombolhatósággal.
Amúgy a BF-et aki megveszi, annak a 95%-a 1 percet nem játszik a Single-vel, vagy épphogy csak kipróbálja, szóval evidens, hogy valaki a multira gondol, ha a BF-ről beszél. -
kovsol
titán
válasz
katt777 #41884 üzenetére
Jó mondjuk kicsit írhattam volna visszafogottabban is azt elismerem.
BF3 pl annyira multi játék, hogy a BF1942 és a BF2-ben, se volt single player rész. Most kb csak azért raknak bele, hogy ne szólják meg őket.
CPU, meg multiban nem azért terhelődik, mert a VGA kártyának adja az adatokat, hanem fizikát is kell számolni, meg egyéb dolgokat, hogy szinkronba maradjon mind az akár 64 játékos által csinált változás a pályán. -
miresz
veterán
-
kovsol
titán
válasz
katt777 #41881 üzenetére
#1: BF egy multi játék, szóval az alapértelmezett, hogy arról van szó.
#2: A fogyasztás értékekére mondtam amiket % ban írtál. Kérlek akkor vezesd le a számítást, hogy hogyan jött ki ez:
"0.8V-on, van egy -20%-os profilom a kevéssé terhelő játékokhoz 0.9V-on, vagy egy gyári profilbeállításom 1V-on (1.144 helyett, azaz -14,4% fogyasztással)," Vagy pedig fogyasztás helyett, feszültségre gondoltál? Mert nagyon nem mind1. -
kovsol
titán
válasz
katt777 #41877 üzenetére
Azzal tisztában vagy ugye, hogy az órajel emelésével egyenes arányosan, míg a feszültség állításával exponenciálisan változik a fogyasztás. Szóval amit leírtál az úgy konkrétan nettó baromság
(#41878) proci985 amíg a gyári turbó él addig tényleg iszonyat sok feszt ad neki és indokolatlanul magas a fogyasztása. Ezért is nagyon hála Droidmesternek, hogy megcsinálta nekem a biosomat. Azóta nagyon imádom ezt a kártyát. Most biosban 2D 300/150Mhz, Media lejátszás: 400/800, 3D 1000/1600@1,069V. Turbó meg kiiktatva. Így a feszültséget is tudom állítani ahogy akarom, meg a tuning is úgy megy, mint a hagyományos kártyákon.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #41877 üzenetére
a 7870 xtben mas chip van es kb duplaannyit eszik mint a 7850ek a gyakorlatban. szoval a te beallitasaid nem XTkkel nem igazan erdekesek.
7850nel meg alulfesznek mar csak azert sincs sok ertelme, mert adott esetben a +20%os, gyarilag max feszes OC modellek is kb 100Wt esznek fur alatt.
--
orajelt vesz vissza es adott esetben feszt is throttling miatt (utobbi beallitasfuggo).
-
zserbox
őstag
válasz
katt777 #41850 üzenetére
hát nem így van a dolog az a baj
ha bedobod cf-be a kártyákat akkor nem marad x16 egyik se, ha csak nem 2011 socket is lapod van.
az tud egyedül kellően sok pci sávot ha jól emlékszem.+ x4 esetén micro laggos is lehet szóval na
(#41852) bajzal
[ezt keresed, sajnos újabbat nem találtam] -
Dany007
veterán
válasz
katt777 #40575 üzenetére
Ja csak amikor én megvettem az APU-s konfigot eszembe se jutott, hogy valaha megint elkap a játékláz.
Most is játszok, csak elég régi játékokkal. Kb 4-5 éve ugyanazokkal... És meguntam. Illetve megjött a kedvem a komolyabbakhoz.
Így most ez a kényszermegoldás lesz. ITX alaplap. Asus. Sajnos Asrock-ot elvből nem vásárolok.
Az a nyamvadt hangkártya meg annyira jó választás volt, hogy egyáltalán nem bánom hogy helyet foglal.
Elvileg beférne az Asus, de lehet mégis Sapphire lesz belőle. Még agyalok. Az fél centivel kisebb meg rövidebb is. -
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #40601 üzenetére
Hmmm.. ez is érdekes... nekem szerencsére soha nem pakolta fel a telepítő a CCC-t. Egyszerűen kiveszem a pipát előle, és nem reklamál érte. Most, hogy ráfanyalodtam, újra elindítottam a telepítőt ami érzékelte is, hogy az még nincs telepítve, így automatikusan bepipálta, így szépen fel is rakta.
Köszi, megtaláltam a profilkészítőt, csak nem volt világos, hogyan működik, főleg, hogy az először próbált digitális síkképernyőnél lévő színprofilt valamiért nem tudja kezelni, hiába mentettem el, de az asztalkezelésnél lévő színkezelésnél létrehozott profilt már igen.
Na, ez így már használható... azért kár, hogy nem lehet folyamatosan állítani.
Lehet visszateszem az ATT-t is, és ha a hardveres beállításokat nem is használom, a színkezelés része talán még működhet?? -
miresz
veterán
válasz
katt777 #40588 üzenetére
Tisztán látszik a hozzá nem értésed. : ) Felőlem az szenved a hibás kártyájával aki akar,de elég sok hardver fordul meg a kezemben,és hidd el az a kártya hibás. És igazad van nem minden 270-essel van baj,csak a hibásakkal,amik nem bírják a gyári órajeleket sem,és igen ez nem minden driverrel jön elő,attól még hibás.
Próbáld meg pl. ezközkezelőből. Windows alapok.: )
-
-
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #40577 üzenetére
Igen, arra még emlékszem, hogy nem kedveled a CCC-t... mint ahogy én se nem, soha nem is használtam!
Az a baj, hogy ha a 2D alap beállításhoz állítom be a monitor fényerejét, akkor általában játékokban sötétebb a kép, amit persze lehet állítani játék menüből is, de néha ez kevés, mert pl. most BF4-ben max.-on van a gamma, de egy picit így is sötét (+ néha az optimális beállítás esetén is vannak sötétebb részek) ezért jó lenne, ha tudnék "menet közben" állítani a fényerőn.
ATT-ben gyorsbillhez volt rendelve 2 színprofil is, valamint folyamatos fényerő, kontraszt, gamma, telítettség állítás, ill. egy "alaphelyzetbe állító". - valami hasonló progi nem létezik?
Természetesen a monitoron is tudok ráadni fényerőt, de az olyan gagyi megoldás mindig a távszabi után nyúlni..
CCC-ben mint említettem, csak video lejátszáshoz tudok gyorsbillentyűt rendelni, pedig ha tényleg nem lehet, akkor én törlöm... kell az nekem egyáltalán valamire? -
válasz
katt777 #40567 üzenetére
13.12 nem oldja meg a screen flickering-et (ami továbbra sem az, amit a kolléga linkelt a youtube videóban)
az afterburner csak annyit csinál (a problémát megoldandó), hogy megemeli a ram órajelét 2D-ben, ezt meg lehet oldani catalyst-tel is egy profil létrehozásával és annak szerkesztésével. így utóbbit tettem. (inkább, minthogy még egy programot telepítsek/futtassak)
-
Dany007
veterán
válasz
katt777 #40567 üzenetére
Asszem 270x lesz akkor. Most néztem a PCX-nél már nincs MSI verzió, csak Saphire meg giga és Asus. Úgyhogy asszem maradok az Asusnál, hiába is kerül 57k-ba, leszarom... Kíváncsi leszek hogy fér be a 4cm-es helyre a 40mm-es Asus kártya a hangkártyától...
Plusz lesz hozzá egy 24-es MVA paneles monitor, plusz 10m hdmi kábel meg bill egér... És így a htpc-ből lesz egy szép asztali mini gaming pc.Persze mindez moduláris módon, szétkapható elrakható változatban.
-
kovsol
titán
válasz
katt777 #40506 üzenetére
Nálam akkor is ez CPU limit. Lehet te nem annak hívod, de a cpu erő kevés és ha tuningolod a procit jobban megy. Nálam ez cpu limit, és leszarom, hogy a proci csak 25% -on teker valójában. Te ezzel magadat csapod be, ha szerinted itt nem beszélhetünk cpu limitről. Persze mondogathatod magadnak, hogy a proci nem teker 100%, de a vga kártya mégis a procira vár.
Ha neked egy Total War, vagy egy Starcraft nem stratégia (RTS) akkor mégis mi az? Kíváncsi lennék.
Milyen Ivy betegségen van túl? A szar proci pasztázás? Az kérlek az új prociknál még rosszabb. -
kovsol
titán
válasz
katt777 #40504 üzenetére
Elég csak elindítani egy Starcraft2 -t és máris ott a cpu limit, mert csak egy magot fog tekerni. Vagy egy Shogun Total war ami megint csak egy magot használ. Guild Wars2 multiplayerben is lazán lehet egy kártyával cpu limited, vagy egy BF3 multi 64 fős pályán, ez az utóbbi kettő pedig sok magos procikat is kihajtja. Nem csak VGA kártya kiszolgálására van ám a proci, és van olyan játék ami bezabál akármilyen procit, vagy pedig szarul van optimalizálva és azért limites.
Olyan játékok amiért én intelt vettem sírnának a 6800K mellett. Nekem is volt előtte FX procim, de én barom rengeteget játszok a csodálatosan optimalizált stratégiai játékokkal -
BogyóBP
addikt
válasz
katt777 #40411 üzenetére
Nekem ilyen 9-9-9-24 asszem a ram időzítésem 1600 on ami ugyebár már tuning, mert alapból csak 1333mhz re lövi be a ramot a lap. Kiprobáltam egy másik lapban, ott is. Az időzítéseket így nekem kellett hozzá állitani manuálisan különben nem indult el. De eddig úgy néz ki jól megy. Vagy milyen ramra gondoltál? Gondolom arra.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
katt777 #40402 üzenetére
A venti hány százalékon megy ilyenkor?Nálam 2db VTX 7870 Black van aminek híresen rossz a hűtése,de 1.200v 1200/1600/20%PT-n sem megy 72 fok fölé a gpu és 71 nél megáll a VRM(ez a felső melegebb karira vonatkozik). Mondjuk hozzátartozik,hogy saját ventiprofilt használok(a gyárival elhasalt egy pillanat alatt) és 85-90%-nál fogja meg a kártyákat a fenti hőmérsékleten.Ilyenkor egy diszkrét fűrésztelep(pontosabban 2 fűrésztelep) hangjával ér fel
Én inkább a memóriák melegedésével küzdök,mert lespórolták a süniket róluk,a gyári alá meg nem fér el semmi.
-
BogyóBP
addikt
válasz
katt777 #40404 üzenetére
Nemtudom nekem nem melegszik pedig nekem GHZ edition van, de szintél a dupla ventis sapphire hűtés, Nagyon ritkán nyalja meg a hőfok a 60 at játék alatt, a hangját meg szinte nem is hallom bár elnyomja a táp ugyhogy még nem volt időm kiprobálni..Sztem a Sapphire gyártja a legminőségibb radeon hűtéseket meg úgy a radeonokat is.
-
kovsol
titán
válasz
katt777 #40398 üzenetére
Akkor neked jól szarul szellőzhet a házad, vagy a pasztázása szar a kártyának, mert nekem 40% fölé nem pörgeti a ventit a 7870xt és így még ki se hallatszik a házamból. Mondjuk nekem hangszigetelt oldallapok vannak. Az egyik leghalkabb kártya ami volt nálam, pedig megfordult az elmúlt 2 évben nálam úgy 10 vga kártya már. Akkor nem tudom te mit szólnál a többi Tahiti-LE kártyához.
A korábbi Sapphire HD7870 ami még az első szériás volt, az meg az eddigi leghalkabb kártyám amim volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest