- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foxmulder89
senior tag
Többet lehet vele nyerni, de azért nem mindegy meddig butítod le. Van aki alapból lowra tesz mindent csak ezért, miközben tök jó gépe van, szerintem az pocsékolás. Nem igazán játszom már fps-eket, de mindig azért játszottam őket, hogy első legyek, vagy hogy haver seggét kilyuggassam
Jobb játszani egy játékot aminek jó a grafikája, meg ha már annyira első akar valaki lenni akkor az is számít többek közt, hogy messzire milyen élesen lát. Anti aliasing meg magas felbontású textúrák pl sokat tudnak segíteni. -
-
Atla
senior tag
Pont most próbálkozom az alulfeszelessel kellene egy kis segítség.Msi AB-ben 1118v-ot ir.Most szépen viszem lejjebb a feszt, és közben futtatom a Heavent ablakban.Mar 1000v-nal járok de még mindig fut a heaven, , és már nyertem 13C-fokot.Sose feszeltem alul semmit szóval nem tudom mikor kellene meg állni.vagy mit kellene látni hogy hibazik.
-
SVLaller
senior tag
Köszi megnéztem, ki fogom próbálni. Jó kis cikk, grat hozzá.
(#29249) zserbox na akkor még1x. ugyanarról a gépről van szó, ugyanazok az órajelek stb. kivettem a 7970-et, betettem a 7870-et. szóval amit írtál, hogy biztos ennyi meg annyi CPU RAM órajel meg más alaplap nem állja meg a helyét.
-
kovsol
titán
Shogun2.
Van amúgy program amivel ki tudod íratni adott process mennyi cpu -t használ, régen azzal néztem még FX -es időmben a játékokat, de már nem jut eszembe a neve.
Amúgy általában tudja FX esetén, hogy amíg lehet modulonként egy magot terheljen, legalábbis mikor felraktam az FX es javítást a win7 hez.
pl: Diablo3, Starcraft2, GW2, CB 1core teszt, kettőre osztvaEgymás mellett a két proci
Na de elég az offolásból itt.
-
PandaMonium
őstag
Nem értem ezt a nagy proci mizériát, nálam még bőven kihajtott mindent az FX-6100 (beleértve a BF3 multit ultrán, Far Cry 3-at, Tomb Raidert, Bioshock Infinite-t, stb. stb.). Egyébként nem a proci kevés, legtöbbször 30% körül van AC-zás közben. Mindenki erre panaszkodik, osztálytársam Inteles, és konkrétan olyan gányul van megoldva a játék, hogy hiába emelte a grafikát ugyan annyi FPS-e maradt, csak nőtt valamennyit a videokártya kihasználtsága (és nem fix. 60 fps-ről beszélek hanem 23-28fpsről). Sok fórum téma van ennek kapcsán, de az ilyesmit természetesen nem szükséges patchelni, viszont a DLC-k még utólag belefértek a játékba... (mondjuk speciel az Ubisoft-ot elég korrekt kiadónak tartom, ellenben az EA-val akiktől hányi tudnék).
-
N.Ferry
senior tag
Igaz,túl széles a minden maxon skála...
De ha már veszek egy aránylag drága vga-t,örülnék neki ha nem azzal kellene kezdeni,hogy visszaveszem a beállításokat...Igazából az érdekelne hogy ha maradok a 7870xt mellett,akkor legalább 1 évig elégedett leszek,vagy 3 hónap múlva szívom a fogam hogy kevés és inkább 7950 kellett volna
Nem tudok dönteni
-
->Raizen<-
veterán
Dof lesz jócskán a last light-ban demózták 3 db titannal a játékot néztem videót. Nyilván butítással ez is menni fog ami nekem számít az a nagy felbontású részletes textúrák meg a jó lighting effektek. A nagy fizikai effekt az egy szellőző rácsba akadt lengedező rongy darab volt mondanom sem kell nem túl látványos nem fogok sírni ha nekem ez nem fog látszódni.
-
lowzor
veterán
1,075V-hoz képest azért nem lehet annyira pofátlanul alulfeszelni azt a 7970-et. De pont arról beszélek, hogy az XT-nek azonos teljesítményhez mondjuk +0,2V kell, míg a 7970-nek a 7950-el szemben mondjuk +0,1V (még annyi sem) átlagosan. De ez példányonként eltérhet uh annyira nincs értelme ezen vitatkozni
Meg úgy a fogyasztáson sem ebben a kategóriában. De az XT-nél tényleg kicsit soknak érzem azt a fogyasztást ahhoz a teljesítményhez képest, míg a 7950-nél már elnézem, mert annyival többet ad.
Feltételezem, hogy te sem véletlenül váltottál 7950-re. -
lowzor
veterán
Lehet, hogy nekem voltak túl jó példányaim akkor. 1,18V-on használtam 1200-on, 1,075V-on meg 1100-on. Amit 1100-on nyújt a 7950, azt talán nagy kínkeservvel összehozza a Tahiti LE 1300-on, de kétlem, hogy alacsonyabb fogyasztással (meg ugye olyan órajelen, meg fesszel már szétsül, főleg nyáron, a 7950-et meg lazán lehet úgy járatni 24/7-ben), inkább jóval magasabbal. A jövőben pedig ha kevés lesz a 2GB VRAM, akár Full HD-hoz is, akkor megint ott lesz a kövi negatívum. Meg ugye még az is ottvan, amit írtál, hogy vannak progik, amik szeretik a 384bit-et.
-
lowzor
veterán
Kicsit gáznak látom ezt a GPU Z-vel való fogyasztás mérést
Amúgy ez a Tahiti LE nagyon bejött neked úgy látom, ha már a 7870-nél jóval gyorsabbnak írod le mindig, de alig lassabbnak, mint a 7950
Közben én úgy vettem észre, hogy a 7950 jobban elhúz a Tahiti LE-től, mint a Tahiti LE a 7870-től.
A 7950 jóval kevesebb feszt kér azonos teljesítményhez... -
lowzor
veterán
Meg lehet szüntetni, csak le kell szedni hozzá a hűtést. Általában abból adódik, hogy gyengébben húzzák meg gyárilag a burkolatot tartó csavarokat. De előfordulhat, hogy ez sem segít rajta. Elcseszett egy konstrukció ez úgy, ahogy van szerintem. A topikban sokan szenvedtek ezzel, főleg a régi szériás Sapphire-oknál. De nálam 7950-nél is előjött, sőt nem csak nálam, hanem pl Richard444 kollégánál is.
Akkor van szívás, ha 45-50%-os ventifordulaton csinálja. -
lowzor
veterán
A 78**-en annyira tényleg nem is hatékony (bár nem hűt rosszul) a TF, max jó minőségű, de a GTX 660-on iszonyat jó volt. Nagyobb ventik, hőcsövek, rohadt hűvös is volt.
A Sapphire tényleg hűvösebb pár fokkal, viszont a minősége kb búcsúba illő. Nekem eddig 3 Sapphire 7800, 7900 kártyánál rezonált a műanyag burkolat bizonyos ventifordulaton. -
Foxmulder89
senior tag
Így van, furmark alatt megy 1225mhz-et is a 7950-em, örültem is neki mert először azzal kezdtem el tesztelni, aztán a másik irányba görbült a szám amikor csontra fagyott a gép minden más programnál fél percen belül
Ahol hamarabb elvérzik a kártya az a jobb tesztprogram stabilitásra.
Ha ott jó, jó lesz mindenhol. -
Steve198310
őstag
Ez nem teljesen így van. Húzd csak meg nyugodtan túl az értéken amit csináltál vagy szoktad használni és nem kell ,hogy meleg legyen ráküldi a cucc a terhelést és már kockásodik vagy meg fagy vagy kékhalál ha nem érzi jól magát azon a Mhz-n. Persze első sorban a hőtermelést teszteled.
-
proci985
MODERÁTOR
ebben igazad van. ez itt egy 6950, az a kártya meg tényleg lazán elment a 200Wos TDPig multimonitorral, és nem csak furmark alatt (crysis alatt is throttlingolt). természetesen bírta (más kérdés, hogy a 6950nél a memóriákon még okkal volt hűtés).
fesz meg tényleg nagyon meg tudja dobni a fogyasztást.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
The voltage controler of the 7850 is not supported by Afterburner. Overvolting 7850 is not recommended as it's power design is not meant for that. Using ways around the Afterburner restriction might work but can kill your card. MSI' Power Edition 7850 on the other hand is designed for overvolting and is able to cope with that extra stress. Therefor 7850 PE is supported for overvolting while the other cards are not.
-
Hawk esetében nem bios probléma a helikopter effekt, én próbáltam már egyformán sz@r.... Szerintem az enyém gyárilag hibás ,rövidesen megy gariba, ott kiderül....
2 hete rágom magam rajta,idegtépő a "medicopter"-t hallgatniA pizza pc tuti jó
,kérdés: mennyi pálinka kellett hozzá??
-
Zso2
őstag
Azért neked is jobban tetszik a 7950,nem?
Na jó már sz@rrá offoljuk a topikot..
Nem szoktam jóskapista teszteket nézni az ANAnd,a techpowerup, tom's elég elfogadottak nem?
Lehet kicserélem majd egy Jokercard-ra, de ha nem jön be felszólítalak egy cserére a 7950-re, mert úgyis felér velekomolyan ér valamit játék közben az a kis plusz?
-
Zso2
őstag
Tehát akkor mindegy ,hogy mennyi transistor van a vga-n egy Bioson múlik minden? Erősítse meg valaki,mert ennyire nem értek hozzá.Nem kötekedésből írtasm,de amit látok az nekem nem tetszik a kiherélt Tahitinál.
(#28295) Sondi1986Ez azért elég erős túlzás nem,most a 7970-ek fognak lázadni ezután
Itt már akkor mindegyik nyaldossa egymás seggét(#28298) zserbox igen lassan ez a Tahitis csoda veri a 7990.t
-
lowzor
veterán
Én elhiszem, de tapasztalataim szerint az a +20% számoló +8-10%-nál nem hoz többet a konyhára. Az eltérő architektúra (Tahiti) viszont lehet hogy még hoz valamit a konyhára. Nekem is kikéne próbálni, hogy ezt lássam. Na mindegy most összpontosítok inkább a saját tesztemre, hogy ma kész legyek vele.
-
proci985
MODERÁTOR
multimonitoros játék adott esetben felér egy furmarkkal terhelés szempontjából, csak ugye az ember nem furmarkol órákig
. fogyasztás is emiatt baj, zaj meg ahhoz társul.
Ez már nem 7800 kaliberű kariknak való feladat.
pedig egész jól bírják, egyébként kompromisszumokkal egy 6950 2GB is bőven használható E3ra. -
proci985
MODERÁTOR
multimonitor jó hűtőn múlik, meg jó házszellőzésen. mondjuk tény, hogy a Pitcairn kevésbé meleg, 5760x1080ban meg bőven kaphat a kártya játék közben is furmark szintű terhelést órákig.
viszont multimonitorra meg alapvetően egy monolitikus chip a jobb, főleg, mivel a multimonitor+multigpu stutteringet javító driver csak valamikor az év második felében jön. annyira nem szörnyű a helyzet (ez saját tapasztalat), jellemzően egy-két cím problémás, de még nem tökéletes a helyzet. egyébként a vicc az, hogy igazából FHDre meg egy 7850/7870 is általában elég, 5760x1080ra meg egy 7970 GHZ edition se mindig.
de multimonitor speciális megoldás, ami alapvetően komoly tervezést igényel (meg alapvetően egy tuningra megerősített kártyát, alapon használatra mert úgy is épp elég meleg lesz).
-
lowzor
veterán
Az mondjuk nem kérdés, hogy egy 62-63k-s 7870-el szemben jobb vétel egy 67k-s Sapphire 7870XT (ha van belőle ennyiért). 70-73k-ér már nem venném meg.
Még szép, hogy tuningolva használnámAlulfeszelve egyrészt nem bírnám, másrészt úgy hol lenne az előrelépés? 7870-et felküldöm 1100-ra, aztán ugyanott vagyok vele, de még egy 1150/1200-as 7850-el is megközelítem azt a szintet.
A Boost-tól meg hányingerem van, szóval sajna alapból nem jöhet nálam szóba 1 ilyen kártya -
->Raizen<-
veterán
Azért csak óvatosan a bios flashelgetéssel.
Az én giga 7870 oc kártyámhoz pl az újabb bios olyan hogy utána nem ad képet a kártya írták itt a fórumban már.
Ha nem feltétlen szükséges akkor indokolatlan biost frissíteni a kártyákon hiszen a legtöbb hibát driveresen orvosolja az amd.
-
belinho
senior tag
Még próbálgatom, meg nézegetem a külföldi oldalakat, mik a tapasztalatok!
Fix 925mhz-re belőve nem ugrál az órajel, stabilan tartja, viszont a gpu használat az borzalmas!
Bioshock Infinite alatt, fullon, v-sync off 100 és 64% között ugrál, viszont az órajel az fix 925, lehet a monitorozással is van probléma? -
törölt tag
Korábban nagy szeretettel használtam monitorozást mindenféle adatok kiíratására,volt hogy a fél képernyőt telepakoltam
,mára kinőttem belőle,már nem foglalkoztat a dolog,stabil a gépem kiismertem,tudom hogy nincs vele baj! Ezt csak a monitorozás miatt írtam le. Szóval,korábbi monitorozgatásokból való emlékeimből rémlik hogy játékok alatt a beállított fesz néha változott,pl 1.030V-ról 1.025V-ra (+-) Ezt az ingadozást lehet vele minimalizálni akkor? Vagy ez normális?
-
Looserke
őstag
most 1000Mhz 1.031V és szépen megy kb. 62 fokos a kártya BF3 közben...venti AUTO-n de nem hallani a hangját...
Most tesztelem így pár hétig hogy tuti stabil-e, utána a 3570K grabancát kapom el és meg úgy 4.2 környékére...
A leghangosabb alkatrész jelenleg a gépemben az LCD monitorom ami egy idegesítő magas frekvenciájú búgást hallat (mintha a szomszéd lakásban porszívóznának)...lehet hogy haldoklik a Samsung moncsim?
-
lowzor
veterán
Ma reggel még volt 78-ért 7950 az iponban, de akkor elvitték. Én szinte mindig látok 7950-et 80 alatt, meg apróról is meglehet venni 70 körül...Én pl 68-ért vettem kuponnal együtt az iponból egyszer 7950-et, szóval nagyon jó akciókat is kilehet fogni. De a Powercolor-t is 75-ért vettem, eladtam a kupont és kijött 70-re az ára.
-
-
Sondi1986
addikt
-
kovsol
titán
CHiL CHL 8225 PWM controller van a kártyára szerelve ami támogatja a szoftveres feszültség monitorozást és állítást is. Itt arról van szó, hogy a programok készítői nem adtak ki hozzá támogatást.
A PowerColor Radeon HD 7870 Myst Edition és a Club 3D Radeon HD 7870 jokerCard 2GB is ezzel a vezérlővel van ellátva. -
Tacso
aktív tag
Köszi a tippeket!
Alkalmasint nekiesem a beta AB-el is, aztán majd megírom a tapasztalatokat. Ha meg nem megy akkor azt hiszem együtt fogok tudni élni a fixed voltage-al, így tudván, hogy a fogyasztásbeli különbség minimális, legalábbis addig amíg nem szorul komolyabb tuningra a kártya... -
Tacso
aktív tag
Próbálkoztam a Trixx-el az írásod nyomán....
Így első blikkre 1000/1500 Mhz-en 1.075 V-on stabil a kártya +20% Powertune-al. (1.050-en fagyott játék közben). Így már kellemesen hűs és csendes, na meg gyors a kártya.
Egy hátrányt véltem egyedül felfedezni: a konstans fesz, amit így folyamatosan jelen van. Amúgy érdekességként: terhelés alatt úgy láttam Trixx widgeten, hogy 0.050V-ot droppol a vga. Érdekes... így idle-ben több feszt kap, mint full terhelésnél... ez a jelenség nálatok is megvan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy Watch Ultra Titanium Gray Használt, karcmentes, garanciával 2027. január 29-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest