Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz lowzor #28700 üzenetére

Nem, nem GPU-Z-vel mértem, azt csak odatettem. Egyébként a GPU (tehát nem a komplett kártya) fogyasztását meglepően pontosan méri ezeken az új Chil vezérlőkön. ;) Persze, nem árt, ha nézed közben a feszültséget is, mert ugye a teljesítmény az u*i.
    Ez volt a mérőeszköz [KÉP], követlen konnektoros adatok, mint a Logout tesztemnél.

"Közben én úgy vettem észre, hogy a 7950 jobban elhúz a Tahiti LE-től, mint a Tahiti LE a 7870-től."
    Hát, ahogy írtam, játékfüggő is. Nálam főleg az azonos órajelen alig 5-8% előnyök domináltak a 7950 javára, icipicivel jobb minimumokkal, 20% körüli difit egyedül a Sniper benchben sikerült mérjek. :DDD De ha te főleg olyanokkal próbáltad, ami meghálálta a 7950 memória-sávját, vagy több számolóját, ott el tudom képzelni, hogy lehetett komolyabb difi.

"A 7950 jóval kevesebb feszt kér azonos teljesítményhez..."
    Ezt így meredek kijelenteni. Egyfelől igaz, mert nyilván az órajel szabja meg elsősorban a feszigényt, márpedig azonos órajelen a 7950 valamennyivel általában erősebb. Ellenben a másik oldalról a fogyasztó is több benne, így azonos órajelen és feszültségen is nagyobb lesz a fogyasztása. Pech. Ráadásul a 1,5X annyi memóriacsip is kér áramot a működéshez, és nem mindig hálálják meg. ;] A 7870 XT kevesebb erőforrása jobban ki van használva a mai játékok mellett. ;)
    Ezért lehett az a helyzet, amit mértem mint pl. C3-ban. ;)
    Ha megnézed pl. a Sniper teszt 7950 eredményeit a logoutos tesztemből, látszik, hogy kb. azonos fogyasztással tudott azonos FPS-t produkálni. [link]. Persze, ha tuningoltad a 7950-et, ebben a tesztben eléggé elhúzott, de ment vele együtt a fogyasztás is, tehát nem lett jobb a nagyobb sebességtől a sebesség/fogyasztás aránya, sőt!

Új hozzászólás Aktív témák