- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gyuromoj
veterán
válasz
Tomix24 #14240 üzenetére
Tudom, ezért vettem olyan alaplapot amibe bedobhatok még 1 VGA-t, de lehet majd inkább veszek egy erősebbet, vagy eladom az egészet és váltok nextgen konzolra majd novemberben.
Mondjuk jövőre nem tudom milyen gépzabáló játékok jönnek a Crysis 3 és Bioshock Infinite kívül, szóval lehet elég lesz még a rendszerem egy darabig. Mivel most alapon hajtom a kártyát, a benne lévő tartalék kiszolgálhat még valameddig.
Én személy szerint Messiásként várom a nextgen konzol generációt. -
miresz
veterán
válasz
Tomix24 #14070 üzenetére
Egy igazi fos konzolátirat biztosan egekbe szökő FPS-t fog villantani.
F1 2012 minden maxon FX8120 4Ghz,kártya alapon:
<benchmark>
<settings directx11_feature_level="11.0" hardwaresettings="hardware_settings_config.xml" view="bumper" />
<average min_fps="64.308136" av_fps="79.630463" min_fps_ms="15.550132" av_fps_ms="12.558008" /> -
seederking
őstag
válasz
Tomix24 #13942 üzenetére
Megkésve kicsit de megjöttem
Félreértések elkerülése végett én nem akarok bizonygatni semmit és látom azt is,hogy nagy különbségek vannak az eredmények között.Egyetlen dolog miatt írtam azt,hogy óvatosan a 60-80% kihajtással kapcsolatban amit megjegyeztél.
A másik dolog pedig az,hogy az alsó képen benyilaztam azt ami nekem a lényeg(és ne feledjük el,hogy 7870-el).Szóval azért,hogy jobb pontszámot kapjon valaki miközben a játék élményen nem vesz észre túl sok különbséget fölösleges arra "bíztatni" hogy cseréljen cpu-t.Ha egy 955-el rendelkezik a delikvens a 7850 mellé.Ahogyan azt a kérdezőnek írtad.
+ leszögezném azt is,hogy ha adott játéknál kibukik a kevés cpu akkor nincs mese.De amíg "jó/simán játszható" eredményeket produkál addig "fölösleges" a csere.
Ui : Itt le is zártam a témátApollo21 : Viszont az fura,hogy a 965 kevesebb fps-t hozott.+ az a gpu kihasználtság is elég nagy intervallum-ban mozog
Nem értem...
-
kovsol
titán
válasz
Tomix24 #14032 üzenetére
az elsőnél az enyémet oda se merted rakni már ?
f1 nálam 1200/1300 -al, mérni nem tudok, most újat, mert laptop van nálam most csak.
8F16XEQAA 86avg 74min
8xAA: 92avg 81min(#14016) Apollo_21 ez nagyon gyér, én majdnem ennyit kaptam i5+6850 mellett 8xAA ultra, full hd mellett. [link]
-
Apollo_21
addikt
válasz
Tomix24 #14032 üzenetére
Értem én
Eddig is tudtam h amellett h megvettem a 7870 V2-t a rendszerbe nemlesz maxon a kihasználtság...de "hála" égnek az 50fps azért tartósan mindenhol megvan kimaxolva...pont elég
Persze ezerszer jobb is lehetne ha lenne vmi bika proci..deaz dicsssééé
Köszönöm az egybevetést! Tanulságos a leendő 7870 tulajoknak is... -
-
kovsol
titán
válasz
Tomix24 #13990 üzenetére
Szerintem meg alkalmatlan cpu tesztre, mert konkrétan kemény 2 magot használ ki, a másik kettőre kb nulla terhelés megy. (vagyis pont annyi terhelés megy a két nyugiban lévő magra amennyi hiányzik ahhoz, hogy 100%-on legyen a terhelt mag. Szóval maga az engine alatta 2 cpu magnál több erőforrást nem használ)
(#13992) Edenyke ez BF BC2 és nem BF2...
-
-
seederking
őstag
válasz
Tomix24 #13942 üzenetére
Megnézem majd az f1-et de most melózom,szóval csak este.
Viszont : "Az 1 GB örömödre elfogyott,maxon állt."
Ez nekem nem öröm! De annak sem aki hallgatva arra,hogy elég az 1Gb szembesül most/majd az ellenkezőjével.Ez a lényeg!
Itt nem arról van szó,hogy téged akarlak meggyőzni -
csucsbicep
nagyúr
-
Tomix24
addikt
válasz
Tomix24 #13937 üzenetére
Mondjuk amíg szemmel nem látható különbségek vannak 70Fps - 100Fps, 40Fps - 60Fps stb Addig nem lényeg a kihajtás nem hajtás. Max egy drága 7870 a kisteső 7850-es szintjét hozza játékban.
2013-ban már lesznek olyan játékok, ahol ez a különbség 20- 40 Fps lesz , és akkor lesz égető dolog.
-
seederking
őstag
válasz
Tomix24 #13937 üzenetére
Felsoroltam 3 aktuális játékot.Mivel más nincs épp használatban nálam.Ezekből mind 99%-on megy.De pl ott a F1 az is.
Nem igazán értem egy 7850-hez miért ne lenne elég egy meghuzott 955.
A te linkelt táblázataidat meg ne firtassuk/amit már páran megtettek/ Tapasztalat helyett csak a netről szedett grafikonokkal dobálózol.Ugyan úgy mint a 7850-ből elég az 1Gb-os szisztémád.Ajánlgatod az érdeklődőknek utána meg magad is belátod,hogy csak jobb a 2Gb.
Érdekes... -
sb
veterán
válasz
Tomix24 #13691 üzenetére
Ez teljesen igaz-
Az összes, egyébként vga igényesnek tartott játék cpu igényes. Vagy ha úgy tetszik, akkor cpu igénye IS.Vagyis két lehetősége van az embernek gyengébb procival:
1. Gyengébb vga. Így nagy felbontáson szar átlag és szar minimum fps.
2. Űberbrutál vga: Nagy felbontáson jó átlag fps, de ugyanolyan szar min fps.A játékélményben a min fps lesz a meghatározó, mert ha vmi történés lesz egyből beesik és anyázhat az ember.
Vagyis jó proci kell ez, az alap. Utána pedig vagy jó vga vagy egy közepes vga+visszavett grafika és ugyanúgy meglesz a gyors futás.Kivéve, ha elég a 20-25fps is valakinek a csúcs vga és a kimaxolt grafika látványa mellett.
És ez így van kb. 8-10 éve.
-
válasz
Tomix24 #13691 üzenetére
ezek pont azt mutatják, hogy a 8350 többé-kevésbé már odaér. a crysis-es grafikon meg azért nem jó, mert a low beállítás a CPU-t is kevésbé használja ki. crysis-t kb. úgy érdemes tesztelni, ha a CPU-k között kell domborítani, hogy 720p, 0xAA, low shaders, low shadows, a többi viszont maxon.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Tomix24 #13687 üzenetére
Azért ez így annyiban sarkított, hogy nyilván nem ilyen alacsony felbontáson fognak Crysis-t (vagy mást) játszani, az ilyen procikhoz nyugodtan lehet fullHD-t társítani, ahol pedig már jóval kisebb az FPS különbség.
Ugyanakkor nyilvánvalóan drágább az Intel, de jóval erősebb is.Aki meg 8 szálas procit vesz, azt nyilván nem elsősorban a játékok érdeklik, mivel a döntő többség még 4 szálat sem használ ki teljesen.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Tomix24 #13654 üzenetére
Nekem mondjuk FX-4100-zal (ami még gyengébb is, mint a 965), 1280-as felbontáson simán jár 99%-on a 7850, ha a Far Cry 3-ban elég magasra (High vagy kicsit fölötte) teszem a beállításokat. Ezt az Afterburner mutatja. Szóval játéka válogatja.
Közben a négy prociszál jár 60-80% körül. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Tomix24 #13617 üzenetére
Az még a jobbik eset
A rosszabb ha kivétel nélkül mindenkinek
Amúgy én nem kepesztek pár fpsért soha, számomra a tesztelgetéseinkből egy derül ki, hogy a jól összerakott kiegyensúlyozott gép a lényeg, és mindkettőnké eléggé az.
Nekem még picit lehetne erősebb a proc, neked a vgaJa a "lakás fűésésért" majd számolunk
Amúgy nincs ilyen, játékok alatt 50 fokos sincs a procim, 20 perc prime után 65 fokos. De ez már off.
-
Malibutomi
nagyúr
-
the_mad
aktív tag
válasz
Tomix24 #13597 üzenetére
Nem voltam offenz, csak "számba" vettem az érveimet. Annyi a lényeg, hogy most nincs VGA-m és hozzájutnék nagyon jó áron egy új 7870-hez. Aztán fejlesztenék tovább. Engem igazság szerint az érdekel, hogy hozza-e a 7870, a 6870 teljesítményét egy q8400 alatt? Az nem izgat, ha jobb nem lesz, de rosszabb se legyen még nincs új proci.
-
the_mad
aktív tag
válasz
Tomix24 #13578 üzenetére
http://www.hwcompare.com/12233/radeon-hd-6870-vs-radeon-hd-7870/
Ebből kiindulva, nem lehet olyan vészes. Amúgy meg nem érdekel a fullHD ultra AA grafika. A lényeg annyi, hogy a BF3 multit, meg hasonlókat elzörgessem 1440x900-ban közepes-magas beállítások mellett. A 6870-en elfutott, ezen is mennie kell.
-
Chapel
addikt
válasz
Tomix24 #13210 üzenetére
Ja én abból indultam ki hogy pc alapokon nyugszik, de akkor ne is találgassunk mert nem vagyunk képben láthatóan
Én mindig jobbra vágyok, pl. szívesen megmutatnám (pökhendien
)10 évvel ezelőtti önmagamnak valamelyik aktuális brutál játékot (FC3,Hitman,AC3 stb.) és ugyanígy megnézném most, hogy vajon majd dx15nél milyen látvány lesz
-
Chapel
addikt
válasz
Tomix24 #13208 üzenetére
Ez nagyon off, de ez a next gen konzolokig nem igen fog változni szvsz.
Ott majd rá lesznek kényszerítve hogy használják a sok magot, addig meg lutri hogy éppen mi használja sajnos.
Bosszantó hogy úgy nem fut egy játék rendesen hogy közben az erőforrás jelentős részét ki sem használjaTényleg amúgy lehet már tudni hogy azok akkor majd dx11 alapon lesznek, vagy addigra már dx12?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Tomix24 #13147 üzenetére
No problem, meglesem.
Mondjuk a Llano nyilván sokal gyengébb mint az I5, nem is egy súlycsoport a kettő. Nem is vitatja senki, hogy az intel procik erősebbek, de ne almát körtével hasonlítsunk azért.
Na csináltam 3 menetet a te beállításaiddal.
CPU: 4giga, GPU: 1000/1200
CPU: 4,5giga (ez nekem a 24/7), GPU: 1000/1200
CPU: 4,5giga, GPU: 1200/1400 -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Tomix24 #13119 üzenetére
Ilyet én is tudok linkelni, BF3 érdekes itt az FX a jobb mint a 3570K [link] szóval ezeket a teszteket hagyjuk.
A Hitman számaidon nagyon nem tudok ámulni, ugyanis kb. ugyanezt hozza az FX-em 4 gigán vagyis a 8350 alapórajelén, egész pontosan 3-al több a minimum fps-ed.
Azt nem tudom előtte milyen procid volt, és teljesen megértem ha kitört belőled a méreg, de azért ne beszéljünk hülyeséget, hogy botrányos a minimum fps mindenhol. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
Tomix24 #13118 üzenetére
Ennyit tud, de itt még mindig jobb a helyzet, mint a többi játékban, ráadásul kijött már a Vishera, ami azért javított a helyzeten.
Dealer95. 2 maggal is játszható, én még egy 7300-al toltam végig, persze nem 7850-el, hanem csak egy 4770-el. DX9-ben szépen ment. Nem olyan mondjuk mint az F1, hogy 2 maggal halál, játszhatatlan. Erősebb VGA esetén nyilván lesz differencia a cpu miatt, de mondjuk, ha egy szálon is erős procid van, akkor nincs ekkora küll. Nem tudom, hogy bench, amit közöltél, mert az sokszor csalóka és a valós játékról beszéltem.
-
kerekfej
őstag
-
->Raizen<-
veterán
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Tomix24 #11541 üzenetére
2 évig használtam egy philips 32" fullhd tv-t monitorként is meg néztem a műsorokat rajta.
Meg volt rá kötve slim ps3 cfw3.55 fat ps3 ps2 kompatibilis slim xbox360 rgh meg jasper alaplapos xbox360. Meg pár gamer pc laptop netbook.
Nem volt az rossz. De a mostani monitorommal jobban ki vagyok békülve horror játékoknál a tv háttérvilágítása lekapcsolt egy idő után a sötét helyszínek ugye. Idegesítő energiatakarékos feature volt.
-
Alpachino
veterán
válasz
Tomix24 #11541 üzenetére
Mi az, hogy gubbaszt, ? ....te szerintem fogalomzavarban vagy
sokkal természetesebb egy 22, 24" monitor mellett játszani, zenét hallgatni, netezni...stb. mint egy batárt 42" TV előtt. Nekem megváltás volt mikor lecseréltem a 32"-os TV-met a mostani 24" moncsimra. Azóta is a TV-n csakis filmezek.
-
seederking
őstag
válasz
Tomix24 #11293 üzenetére
Most ezt nem igazán értem,miért írod
Kérdezték föntebb milyen kattogás én pedig dobtam egy linket.
+ itt is találkozott már pár ember ezzel a "jelenséggel".
De az is kiderült,hogy az energia séma módosításával mellőzhető ez az effekt.
Szóval nem vágom mi ez a gari/cserére való felhívás... -
válasz
Tomix24 #11024 üzenetére
Hitman az első játék ami képes megenni 2.giga vRam -nál is többet
Nálam mindent kimaxolva ~2200.Megát megkajál
Tehát ne csodálkozz hogy az 1.gigás kártyáddal akadozik meg le esik az FPS ahogy elnéztem darky@ kolléga tesztjét nála is szépen be esett az FPS 10.alá nálam ilyen nincs
Most már belátom jó döntés volt a 7950 és jó hogy nem 7870.et vettem
-
kovsol
titán
válasz
Tomix24 #10497 üzenetére
Ez a BO multi? hogy néz ez már ki omg. Talán még Xboxon is szebb
két kép cod4 ből amit most lőttem: [link] [link]
valahogy nem látom a grafikai előrelépést, cserébe sokkal több video memóriát benyelÉs ahogy látom a gpu -t is sokkal jobban terheli. Fix 125fps hez teljesen kimaxolt grafon elég 40-55% közötti gpu cod4 esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest