- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Attix82
addikt
Ahogy észrevettem az adott képhez talán elég 1 gb, de amikor nagy akció van már nem + észre lehet venni azt 1 Gbnál, hogy meghal az ember, feldobja valahova a kamerát egy új részre, leesik az fps 20-ra majd felmegy 50re. Ami gyanítom a rendszermemóriából rakja be azért lassú, majd begyorsul.
VRAMba 1,5 gb ebbe jó, hogy nem kell frissítenie (kicserélnie a meglévő dolgokat másikra), hanem amit láttál a játék során mindent beraktároz. Meg is figyelhető, hogy elkezded a játékot 1200 Mbal, majd játék végén már 1550 MB lesz belőle.
-
seederking
őstag
Először így : 1.214V 1200Mhz gpu 5200mem. Utána : 1,185.v al és 1175.MHz
és az általad linkelt asus gpu tweak képen beállított paraméterekkel is(arra hirtelen nem emlékszem mennyi volt. ja és az egyik beállításnál power targetnek adtam + 30%-ot.
De mindíg ugyan úgy kidobott a heaven,még a teszt kezdete előtt.
Milyen drivert használtok a tuning alatt?
Droidmester írta a 12.9-et.Lehet megpróbálom én is azt fölpakolni.(Más lehetőséget egyenlőre nem látok) -
-
aginor
veterán
Bejött, kapcsolgattam ki-be párszor egymás után és egyszer csak megjelent az opció.
Mennyi a 7870-ek alapértelmezett nagfeszültsége?
Tomix24: Azért azt már csak nem kell. Nem hiszem hogy a 3400MHz-en járó hathengeres olyan nagyon kevés lenne neki normál felhasználásban, nem pontvadászatban. Ez a tesz szerint max pár fpst veszíthetek a Phenom miatt. Tudom, hogy nincs benne 7850, de a 7970 megfeleltethető neki szerintem (legalábbis a tunningoltnak).
-
aginor
veterán
Az lesz, csak gondoltam megkérdezem, hátha más is futott bele ilyen jelenségbe. Ugyanakkor jó lenne feloldani az órajel limitet, mivel egyelőre -nem akarom elkiabálni- úgy tűnik, hogy az 1050MHz meg sem kottyan neki. A kártya oem 1.21V magfesszel.
Azt tudja valaki esetleg, hogy tuning mellett miért van az, hogy nem megy 100%-on a GPU, míg alapórajelen 90% fölött dolgozik? Mi kéne tolnom a power limitet vagy mit?kisza25: nálam is 26 fok üresjáratban, terhelve meg alapon és tuningolva is 50-52fok, miközben alig hallatszik ki a házból. Nagyon pozitív csalódás egyelőre ez a Dual-x hűtő, pedig nem volt benne sok bizodalmam azután hogy a kb. hasonló tömegű és hőleadó felületű, de egy 80mm ventivel szerelt VTX6850 meg ordít terhelés közben és felmegy 62 fokig simán.
-
mrhitoshi
veterán
Most komolyan... egy olyan gépben, mely 300W körül fogyaszt, már nem mindegy, hogy 30-50W-tal többet fogyaszt e óránként ?
Az EON díjszabása szerint, a legdrágább díj 50Ft/kWh. Szóval kb lepkefing az a +50W óránként.
Tovább megyek: 0.05kWh többletfogyasztást jelent, ami kb óránként 2,5Ft-ra jön ki.Oké: Ha tegyük fel napi szinten 280W és 220-230W közötti különbséget nézem, szóval különbözet ebben az esetben kb ~ 50W óránként, és minden nap ilyen terhelésen megy a gép (kizárt dolog), akkor az éves szinten 9000Ft különbséget jelent, DE! ehhez az kell, hogy meg legyen az ~50W fogyasztásbeli különbség, és minden nap 10 órát kell, hogy menjen a két eltérő felépítésű gép.
Ezt a különbséget most gyorsan egy 6970 mellett néztem meg: [link] -
Attix82
addikt
Nem azé, hogy boldog legyek, hanem mert érdekel. Mint sok embert, hogy most a GTX660 gyakorlatba hol is helyezkedik el teljesítményben.
(Sokan 7850 szintre mondják (PH tesztben is), közbe összességébe a 7870 szint kb (külföldi tesztekbe ahogy mutatva is van) )PL ez nagyon jól mutatja:
Crysis 2[link]
BF3: [link]Ui: mint írtam is, nekem is és sok embernek okoz (okozott) gondot , hogy melyik a jobb vétel.
-
szasanyi
félisten
A tuning mindig lutri, ezt bele kell kalkulálni. És ahogy látható, egyre inkább, mert a korábbinál már csak kevésbé tuningolható 7850-ek vannak többnyire. Azt meg nem hiszem, hogy egy 7850 tuninggal leköröz egy 7870-et ami szintén tuninglva van. Hacsak nem a két (ellentétes) végletről van szó.
És persze nem én akarok VGA-t venni (aki konkrétan nem is tuningol, tehát én mindenképpen 7870-et vennék az esetben is). -
sakal83
addikt
Letudnám, de a tesztet felfüggesztettem.
16X/4X alaplap CF-re alkalmatlan. Mikrolaggos és pont. Senki ne próbálkozzon vele, mert nem érdemes, szemben az interneten található tesztekkel, akik leírják, hogy 8%-al gyengébb csak.
Ez így is van, azonban a benchekben nem is feltétlenül látszik, csak akkor, amikor játszik az ember fia...
-
=HG=
addikt
Éppen ezt írtam, hogy zero cor-t nem a win csinálja, hanem a vga! Ezért nem win beállítás kell hozzá ! Máskülönben bármelyik eddigi vga-n is lett volna venti leállítás...(gondolom én)
Edenyke ! Ne idegeskedj! Előbb idéztem mit írtál ! ( Az egy dolog, hogy mire gondoltál, amikor írtad...)
-
Khelben
nagyúr
Az létezik, hogy wowban pl a cpu gyenge? Tegnap volt egy terület, ahol ezren voltak kb és 25 fpst produkált a kártya (7850) de amikor visszavettem a beállításokból, akkor sem ment feljebb. I3as procim van. Egyedül a vsync kikapcsolása hozott eredményt, akkor felment 30ra, de ha nincs senki a közelben akkor simán tartja a fix 60at.
-
Dark KillerX
addikt
Megnéztem a karin,és Elpida!Akkor valszeg túlhúztam a karit.Csak azért furcsa,hogy játékok alatt nem hibádzott(igaz nem is játszottam sokat max fél órákat),de egy youtube videó alatt igen!Heavon 3.0-al érdemes nézni,mert én a 2.5-el néztem,és azzal jó volt
xAttilax Gondolhattam volna!
-
miresz
veterán
Elég a Llano,és az i3 is,tapasztalatból mondom,mert próbáltuk már 3670K-val is a 7870-emet. Minden esetben,ha a Vsync ki volt kapcsolva 99-100% volt a GPU load. A 3870K kb a 965-ös Phenom szintjét hozza,ami azért elég simán a 7870-hez,arról nem is beszélve,hogy BE. (ha nem lenne elég) Processzor igényesebbek max. a sok fős multik. AMD A8-3870K
-
szasanyi
félisten
-
úgy van az a H.SZ. -em épp ma 4.hónapos!
amúgy meg teszteltem feljebb is!
íme : bár ezt még régebbi H.SZ. -embe linkeltem!
Azóta csak annyi változás van hogy feltettem a karira az OC BIOS -át!
egy Heaven teszt vele de itt sajnos csak 1175.ön járt a GPU mert a 12.8 -as driver ennyivel szarabb, bár már erről is írtam nemi s olyan rég....
De 24/7. -be nem ennyin használom, hanem 1100/1350.MHz(1,135.v -al)
*************************************************************************************
#5019 Tomix24 NEM lehet általánosat mondani minden kártyának más a tuning potenciálja de 1050/1300.at megy MINDEN 7850.es alapfeszen(kivéve gigabyte kártyák) a többi meg attól függ mennyi az alap feszed a GPU nál és mennyire jól sikerült GPU -t fogtál ki nameg hynix, vagy Elpida ramos -e? a kártya!
-
odorgg
addikt
Viszont máig nemtudom, mit megy a húzott 7850 CF-ben, BF3-ban, míg a 680-al tisztában vóltam vele hogy mit tud. Ezenkívül 680-ra van + 1 év gari, és ha boltból veszem a 7850 -est, akkor ugye rögtön buktam vólna mégegyszer 15k-t mert "használtan" nem lehetett többért eladni. Szóval az úgy -30k.
-
synthattik
aktív tag
-
fagylalt
senior tag
Akkor a Powercolor átverte a népet: először kiadja Hynix RAM-mal, letesztelik; utána meg sunyiban Elpidára cserélik a memóriát és akkor már több lesz rajta a profit, de lassabb lesz egy picivel.
Ettől még nem tántorodok el a cserétől.
Érdekes, a techpowerup-nál járt videokártya ver. 1.1-es és az enyém is 1.1-es, csak annyi különbséggel, hogy az Hynix-es, míg az enyém Elpidás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Ford topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kutya topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- SSD kibeszélő
- EA Sports WRC '23
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged