- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zserbox
őstag
válasz
gyuszaa #32278 üzenetére
hoppá az igen harmatos
(#32280) Speed(R)
látom te se akarod megérteni...
hiába lenne melegebb a kártyám azonos feszen azonos órajlene HA sokkal kisebb fesz mellett is tudja azt az órajelet.1200-on is csak 1.18 azaz még ott se 1.21V szóval még mindig nincs értelme annak amit írsz
-
HSM
félisten
-
gyuszaa
őstag
válasz
gyuszaa #32270 üzenetére
Meg gondolom nem tuning rekordokat akarsz dönteni cpu, vga terén. A processzorodnak igen megnőhet az étvágya, úgy már kérdéses lehet ezzel a belsővel. Helyedben megpróbálnék egy alulfeszelést, mert a turbo alapból nagy feszültséget ad neki.
Másik, Rift :
Felső sarokban az értékek.
Hányok ettől az unreal engine csodától. Ugyan ez a helyzet terában ( mily meglepő ), megnézném mi lenne egy raiden.
dx9-ről nem is beszélve.
Ultra beállítás, közben átállítottam minimumra ebben a helyzetben, semmi nem változott.4,4 Ghz-en a proc.
-
proci985
MODERÁTOR
-
Piedon
tag
válasz
gyuszaa #31585 üzenetére
Én meg most kaptam garanciás cseréből egy másik Sapphire HD7850-et és ugyanolyan szar, újfent black screenes. Sorozatszám szerint az előzőnél csak kb. 500-al nagyobb. Holnap viszem vissza és megpróbálok kérni egy másik gyártójú kártyát. Ráadásul nem a saját dobozában kaptam vissza és nem volt benne CF áthidaló... Ennyit erről.
-
kovsol
titán
-
SzlobiG
félisten
válasz
gyuszaa #31649 üzenetére
EQAA-val nekem is ilyesmi eredményt dobhat csak én MSAA-val tolom.
(#31651) kovsol Most vissza néztem az eredményed ha az 8XEQAA-val történt akkor teljesen rendben van az is. Azt csinálta most hogy fullra rakott mindent.
Szerintem még is igazam lesz a "Más beállítások." kijelentéssel.
-
kovsol
titán
válasz
gyuszaa #31641 üzenetére
Eleve jpg ben készítsd és akkor nem kell hozzá nyúlni.
Próbáld ki, hogy AA nélkül tolsz egyet. Kíváncsi vagyok tovább gyorsul-e. Ha nem akkor bugos és valójában nem teszi rá az AA -t és azért ilyen gyors.
Esetleg drivert állítsd vissza teljesen alapértelmezettre, lehet ott van valami elbabrálva pl a tesszalációval. -
gyuszaa
őstag
válasz
gyuszaa #31636 üzenetére
Grid-re visszatérve :
GPU 69 fok, VRM 74 fok
Fan speed 54% - 2180 rpm
1140/1700 Mhz
1.150 v - Terhelés alatt : 1.082 - 12.4A és 13.1A között /12.06vGPU 67 fok, VRM 68 fok
Fan speed 47% - 1900 rpm
1100/1700 Mhz
1.106 v - Terhelés alatt : 1.047 - 10.1A és 10.9A között /12.09vGPU 77 fok, VRM 98 fok
Fan speed 67% - 2640 rpm
1200/1700 Mhz
1.23 v - Terhelés alatt : 1.143 - 18.1A és 19.3A között /11.97v(#31640) kovsol
Bocs, nem nyúltam hozzá, csak egyből feltöltöttem.De gyanús, írtam is, hogy lehetetlen. ALT+Enter-el ki van nagyítva, végig teljes képernyős.
Nincs rajta frissítés, 3 szor nyomtam le a tesztet mindegyik órajelen, 1-3 fps eltérés volt. -
kovsol
titán
válasz
gyuszaa #31636 üzenetére
Előszőr is, miért BMP-ben töltöd fel a képeket? Sokkal nagyobb és mobilról rémálom nézni így.
Nekem is 13.4. Nekem 1920x1080 szóval akkor megoldva miért több nekem.
Grid2 esetén nem tartod gyanusnak, hogy te 1100/1700-on levered az 1300MHz -es 7950 -t ? Mert szerintem felettébb gyanús. Egész véletlen nem ablakban futtattad a játék?
Toltam még1 tesztet 1100/1700: [link] Azt viszont figyelembe kell venni, hogy nem fut le kétszer ugyan úgy a teszt.
Nekem bizonyos okból még nincs rajta frissítés, nem tudom neked steames-e és valami frissítést esetleg rárakott, amit a miénkra nem. -
-
HSM
félisten
válasz
gyuszaa #31114 üzenetére
"1100-1150 /1700-on a vram, kíváncsi vagyok mit hoz a konyhára, szerintem nem marad le nagyon egy alap órajeles 7950-től."
Az esetek többségében így le is veri.
Nálam 1050/1500-on +20%-al elég hasonlóan teljesített, mint a 7950 gyári alap BOOST órajelén, azaz 925/1250Mhz-en, szintén +20%-al.
Én amúgy nem húzom a 7950-em, pedig nem vagyok hülye. Minek húzzam, bőven van benne erő húzás nélkül is, és így legalább néma csendes, míg mondjuk 1100-1200-ra húzva azért már pörög rajta a kopter...
Persze, jó tudni, hogy ha kéne, van még a szekérben ~25% lóerő plusszban.... -
- = Zk = -
félisten
válasz
gyuszaa #31114 üzenetére
nem akarok belebonyolódni, de engem ezek a "kloktuklok" dolgok nem hatnak meg.... 7850 tuningolva NEKEM nem 7870 alapon... lehet mutogatni grafikont, rajzot, füstjelet akármit. nekem ne...
nekem 7870-em van, szal ahhoz mérten nézném meg az XT-t legfőképpen (Y)
(#31116) DEV_NULL
nV GTX-et?... mert akkor köszi a javaslatot egy Radeon topikban
-.- -
-
HSM
félisten
válasz
gyuszaa #30676 üzenetére
Gyakorlatilag igen, spekuláció. Amúgy ez a szám a szivárgás mértékét mutatják, amelyik magasabb, az nagyobb szivárgású csip. A nálam járt 3db Tahiti kártya és a fórumos beszámolók alapján ezt tapasztaltam, hogy kb. ez az a szint, ami még nem melegszik túlzottan, de nem is kér még sok feszt a működéshez. Ilyenekkel érték el a legjobb tuningeredményeket is nagyrészt.
-
lowzor
veterán
válasz
gyuszaa #30368 üzenetére
Azzal nagyon jól jársz. Nekem is Seasonic beles van, csak Corsair. Én bevettem a 750W-osat. Valószínű, hogy az életben nem lesz kihasználva, de kitudja mire adom a fejem a jövőben...Meg ugye tápot nem csak pár évre vesz az ember.
Az 500-as csifi nálam is beadta a kulcsot 7950-nél, azért cseréltem erre.
-
gyuszaa
őstag
válasz
gyuszaa #30296 üzenetére
Imádom, hogy ennyi mindent ki lehet olvasni a sensor fül alatt, hiányzott.
Boost feszülség 1.14 v ami terhelés alatt 1.092 - 1.084 között alakul, heaven-ben. +10% TDP limittel, itt már nem ugrál az órajel a boost miatt, olyan 5-7 fokkal tér el a vrm hőfoka a gpu-tól beállt hőmérsékletnél.
Sajnálom, hogy így fixálva van a feszültség 2d-re, de 1 volton is lefutott egy kör, majd ha lesz időm kitapasztalom, én is 1100 körüli órajelet akarok lehető legkevesebb feszültséggel megcélozni, kedvezően.
Most a 7850 tuning nélküli teszteredményéhez ( 860/1200, 0% power limit ) képest azon filózom ha 1.14-en tesztelem 975 Mhz-en 10% TDP limittel, az reális lesz viszonyításként mind a hőmérséklet különbségre , és teljesítményhez egyaránt.
Az már más kérdés én, hogy használnám 24/7 de az majd kiderül a tuningolt vs tuningolt eredményeknél, előbbinél azt akarom szemléltetni mi van ha pistike ezt vagy azt választja, mert arra kíváncsi a többség. -
válasz
gyuszaa #29758 üzenetére
Megtaláltam közben.
Első venti: Swif2 1200
Hátsó venti: Swif2 920
Nem PWM-esek azt hiszem, mert az alacsony zajszintre mentünk...
(#29762) asdxv: megpróbálom, hátha.... Trixx-en mit pipáljak még be, hogy mindig a beállított értékeken menjen a VGA?
-
-
Steve198310
őstag
válasz
gyuszaa #29389 üzenetére
Kedves gyussza
Én nem tértem el a kérdéstől Ön írta a Tweakot meg a többit.( Ismerem azokat is. De ha nekem teljesen jól működik a Trixx minek cseréljem le?)
Ha újra elolvasná milyen kérdést tettem fel akkor nem kérdezné meg, hogy mit akarok és mivel helyettesíteném.
A linket köszönöm [link] -
Steve198310
őstag
válasz
gyuszaa #29384 üzenetére
A GPU-Tweak-el nem igazán lehet feszt emelni vagy 1050mhz fölé húzni.( Nekem nem ment, ja megelözöm a fölös irogatást tweak ra. volt asus karim HD6870 avval már kitapasztaltam)
Nem hiába írnak saját tuning progikat a kártyákhoz. Nem egyformák
A Sapphire dual BIOS-os. De mentettem már BIOSt róla
De kösz a tippet -
Atla
senior tag
válasz
gyuszaa #29235 üzenetére
A garancia papir alján az apróbetüs résznél írják hogy 12 hónapos jótállást vállalnak minden
1000Ft feletti termékre.Gondolom a gyártói garancia a 0 hónap.Mindegy azért felhivom őket hogy mivan.Tőlem is egy kis Heaven 4.0 teszt.
Tehát Sapphire HD7870 XT minden beállítás gyári a kártyán,13.4-es driver,processzor 4.3Ghz.
[link] -
válasz
gyuszaa #29231 üzenetére
Közben rájöttem, hogy nem a legújabbat szedtem le. Megkerestem az ASUS kártyám, (7850 1G), és a segédprogramokból kerestem ki a tweaket. Ez meg jóval régebbi volt mint az éppen aktuális. Így a legújabbat felrakva az opció is végre megjelent. 1300/6000MHz-n teszteltem pár percig Furmarkkal, egyenlőre jó. Hőfok se nagyon ment 72fok fölé.
-
Keksz03
senior tag
válasz
gyuszaa #26630 üzenetére
amennyire körbe tudtam járni a témát abból azt szűrtem le h a GCN a jövő, ami nálam azt jelenti h jobb befektetés, később jobb eladhatóság ami kisebb bukót jelent és nagyobb biztonságot!
édes mind1 nekem h piros vagy zöld, csak ha el akarom adni minél kisebb legyen rajta a bukó és ne legyen velük probléma!húzhatóságra milyen az Asus? meg úgy alapjába véve a 7870-ek?
-
bombibmw
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest