- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raidon
őstag
válasz
Steve198310 #43199 üzenetére
A ZeroCore csak DVI-al megy. Ha jol tudom en HDMI-vel hasznalnam.
A fem boritas az csalogato a korabbi Vapor 5770-em meg muanyag volt.Annyi erdekelne hogy a G20 meg a G40 es jelzes a neveben az mit takar? Mert eleg sok a diferencia
penzben.!?XFX mennyire ajanlott kategoria?
-
Steve198310
őstag
válasz
Raidon #43198 üzenetére
Hát nekem vaporom van. De ahogy el néztem talán itt a fórumon 2 DB van. Az én véleményem : igen igénye darab, fém a borítása , igen csendes (háza válogatja kinek mennyi zaj szűrődik ki) 40% semmi hangja nincs de játékok alatt olyan 33% . Jól teljesít teszi a dolgát. + Tuning barát . Én nagyon megvagyok elégedve vele. Nincsenek anomáliák + nincs ugráló képernyő böngészés közben viszont néha nem kelnek fel ha aktiválódik a ZeroCore. De ez nem csak ezeknél hanem más típusoknál és gyártoknál is van. Ez driver gond inkább.
Ha eszembe jut még valami majd le írom -
Raidon
őstag
Sziasztok! Most valtanek 7850-rol R9-270X-re.
Az lenne a kerdesem hogy pl ASUS a sima meg Top verzio kozott mennyi lehet teljesitmenyben?
Illetve hogy Sapphire VaporX-rol lenne e valami velemenyetek?
Regen volt VaporX kartyam azzal meg voltam elegedve.Koszonom a valaszokat!
Udv
-
do3om
addikt
válasz
Dany007 #43194 üzenetére
Ez mi akar lenni hogy teljes terhelésen 20%-ra megy fel a venti?
Elég érdekes, mégis mennyi akkor alapon? 5% meg vagy 400rmp?1100-as fordulat amúgy elég halk de kétlem hogy annyi lenne terhelés alatt, meg a 20% is, ne haragudj de nem igen hiszem el.
Na jó nem ismerem az asus ventiprofilját de ez túl jól hangzik. Már mit az hogy nem kapcsol értelmetlenül fel a venti magas fordulatra, meg mennyi az idle fordulat/%?
-
Repsol600
addikt
válasz
lukaszokni #43190 üzenetére
A gappad jobb hővezető mint a levegő.
Elvileg az áramot se vezeti.
-
Dany007
veterán
Fúh látom nagyon rákattantatok itt a venti fordulatokra meg hőmérsékletekre.
Néztem én is tegnap csak próbaképpen... 100%-os gpu terhelés közben maximális hőmérséklet 64 fok, venti 20%-on ment maximum fordulata 1100 valamennyi, mint maximum fordulat. Ennyi. A hangját nem tudom megmondani mert fejhallgatóval játszok. Biztos van neki, de ezt még biztos lehetne szabályozni profillal. Igazából nálam nem látom értelmét.
Egy biztos, hogy idle nulla hangja van.
A furmarkos teszteknek meg nincs sok értelme. Főleg azért, mert annyira az életbe nem fogja leterhelni egy játék se a gépet. Szvsz valós, életszerű helyzetben kéne kipróbálni ezeket a hűtéseket. Tehát pl idle filmezés alatt, hallasz-e plusz hangot. Aztán játék közben amit - gondolom én - a többség szintén hanggal együtt játszik. Furmarkkal nyilván senki nem fog "játszani", így az ottani eredmények - tehát hogy mennyire hangos vagy sem a VGA - nem túl relevánsak a valóságban.
Kicsit túl van lihegve ez a dolog szerintem. Ha csak nem hibás az adott hűtés, mint pl Alonso kollegánál volt, akkor nem lehet olyan durva hangja a kártyának, ami gondot okozhat.
Persze tény, hogy kell hozzá egy rendes ház, rendesen átgondolt házhűztési rendszerrel és végső esetben valami bagatell 2-3000 forintos összegért lehet kapni spéci hangszigetelő lapokat direkt PC házakba. -
marquuard
veterán
válasz
CoolBoy323 #43192 üzenetére
Oh, köszönöm
-
marquuard
veterán
válasz
CoolBoy323 #43189 üzenetére
Ja, az más
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
Steve198310 #43145 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Igen, ismerem a gappad-et, de nem mertem bevállalni, mert egyrészt nem ismerem a hőátadási képességeit a levegőhöz képest, vagy fordítva, másrészt úgy voltam vele, hogy a lukakon azért a TY-147 rendesen be tud kavarni levegőt.
Tehát megrekedni nem reked meg ott semmi, mert a likak engedik a légmozgást.do3om-é is faszányos!
Szép lesz nagyon.
Jó látni, hogy ennyien foglalkozunk ezzel.Akinek meg nincs szerszáma, az kérjen kölcsön. Egy fém fűrész kellett hozzá, egy reszelő, de nem fontos, egy hegyes csavar furatot pontozni (plusz kalapács, vagy nagy kő), meg egy akkus fúró. Ennyi.
Festéket meg veszel a boltban, ragasztót úgyszint. -
marquuard
veterán
válasz
CoolBoy323 #43186 üzenetére
1920X1080-ba hány fokig megy el? Én megcsináltam FullHD felbontásban, ha kérhetlek egy olyat is tegyél fel, tudjak mihez viszonyítani.
-
do3om
addikt
válasz
Steve198310 #43168 üzenetére
Ha van thermal padod akkor biztos jót tesz ha beveted. Csak akkor vigyázni kel nehogy valami bezárlatozzon mivel elég közel kel lenni a nyákhoz, vannak rajta kiálló tüskék pont a vrm forrasztásoknál.
-
mexel
veterán
válasz
CoolBoy323 #43169 üzenetére
Próbáld meg msaa nélkül, akkor fog
-
Dany007
veterán
válasz
lukaszokni #43141 üzenetére
Egész jó lett!
-
Alister71
nagyúr
Erre a sok szőrös fánkra lassan idejönnek a zsaruk és megzabálják az egészet.
-
Zsohi
őstag
Nem létezik erre mindenkinek működő megoldás és sajnos az összes támogatott kártyát érinti kivétel nélkül. A jelenkor egyik legnagyobb rejtélye.
Van aki szerint driver hiba, de nálam még régen minden drive-rel jó volt, mások szerint, pedig a rendszerhez van köze, megint másik pedig valami háttérben futó programot emleget.
Nálam mikor még a 7950-em volt Win7-en nem működött, de Win 8.1-en igen és akkor most a 270X megint nem működik szintén 8.1-en.
-
szimi57
őstag
válasz
CoolBoy323 #43169 üzenetére
Az Északi v. a Déli sarkon laksz?
-
Womb
senior tag
válasz
Steve198310 #43161 üzenetére
Még nem találkoztam vele. Mennyi idő múlva nem akar felébredni?
Szerk: Hülye a kérdés részemről, mert tegnap egész éjszaka seed-eltem, de reggelre felállt rendesen a gép.
Le kell, hogy kopogjam...
Nem alaplapi beállítás kérdése? -
do3om
addikt
válasz
Steve198310 #43155 üzenetére
2mm-es. Több miliméteres rés van a lap és a nyák között szóval a borda nekem felesleges, az csak akkor jó ha érintkezne a nyákkal de nem tudok róla hogy lenne bármit is indokolt hűteni a hátulján. Vannak kártyák amiknek van a hátulján is ram más egyéb dolgot nem kel hűteni hátul.
-
marquuard
veterán
1920X1080 MSAA off:
Gigabyte R9 270X
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Steve198310 #43161 üzenetére
Szintén, én is kipróbáltam, nem működik
(#43162) mexel
Keressünk megoldást? Hát... Ha a 7770-nél is fennállt a probléma, akkor zöldek -
-
DokiBaxxi
őstag
Már megint...Itthagyom a gépet, energiatakarékos üzemmódba kapcsol, visszajövök, nem bírom feléleszteni. Monitor fekete, villog rajta a LED, ennyi. Mi a büdös lófasz ez és hogy lehet megjavítani????
-
marquuard
veterán
Hol tudom megnézni, hogy gyárilag mekkora fesz van adva a kártyának? Terhelés alatt 1.206V, se feljebb se lejjebb.
-
do3om
addikt
Félkész:
[link] -
hellboy0415
aktív tag
Hali. Holnap már én is XFX HD 7870 Tahiti LE tulaj leszek.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Jó rég láttalak, de örülök h ezek szerint megvalósult
Rendelésre gyártást?! -
zodo
nagyúr
MSI 270X Gaming 2GB kártyát vadászok ha találok. Ez a kártya még mindig az ajánlottak közt szerepel?
-
Steve198310
őstag
válasz
Szép fain lett. Thermal pad kell közé és át tolja az alura a hőt.
Már készül az enyém is. Bent csinálgatom a cégnél.
Itt látszik a cucc -
Szép lett ,tényleg minőségi..
-
Womb
senior tag
válasz
Nagyon ott van! -
bombibmw
veterán
válasz
Az nagyon szép,már-már gyári kinézetű lett,nagy grat hozzá.
Sajnos nekem nincsenek hozzá gépeim,különben csinálnék én is. -
lukaszokni
aktív tag
[link] Ha valaki belevágna hasonlóba. Hőmérsékletekkel majd még frissítem.
-
mexel
veterán
A True audio-nak utána kell nézni, mert most 3 oldalon 3 különböző infót találok
Jó ez így.
Lehte hogy a 260-ason sincs?Szerk: Közben látom már van info erről feljebb. Egyébként én is végig abban a hitben voltam hogy a 270-es sorozatban lesz, de egy PH-s cikket linkelt itt valaki ahol azt írták nincs. De megnyugtattak hogy teljesen mindegy is
-
mexel
veterán
válasz
kaszas19 #43133 üzenetére
Kicsit visszább olvasnál akkor látnád hogy írtam egy hosszabb szösszenetet éppen az ajánlott kártyáról
Abban leírtam hogy viszonyul egy 7870-hez is.
Olyat meg ne írjunk hogy a 270 többet fogyaszt stb. Ugyanaz a GPU mindben (270, 270X, 7870, 7870OC) csak és kizárólag órajelben és feszültségben térnek el egymástól. Talán a 270-270X-en más memória van, vagy csak jobban fel van húzva, ezt nem tudom. ( a sima 270-eken a giga kivételével 1 6-os tápcsati van és max 150w az áramfelvétele, de ahogy látszik ez elég a tuninghoz is)
Szerintem a 270-ek (nem x-ek) mind tudják a 7870 vagy 270x órajeleit, mert nem hiszem hogy válogatnák a gpu-kat hogy ez ennyit megy ezt erre tegyük, az annyit megy azt arra tegyük stb. Vagy ha válogatják akkor ügyesek(ezt tényleg nem tudom, de szerintem más sem nagyon)
Ha mindnek ugyanolyan frekit és feszt adunk, pontosan ugyanannyi lesz az eredményük is teljesítményben. Attól függ a gyári eredményük hogy mennyire térnek el a ref órajeltől. Ha jól tudom 1150Mhz fölé nem megy nagyon gyárilag egyik gyártó sem, persze lehet hogy tévedek, ennek nem néztem utána. Kis szerencsével ennyi kijöhet sok kártyából, de 1050-1100 is elég bőven.
Kérdés mi a cél: olcsón megúszni egy jó kártyát, vagy drágábban venni egy olyat amin szebbek a feliratok és a külső
Ha olcsón jót, akkor vagy egy 270-es, vagy egy sima 7870 de a 7870 csak akkor ha 45 alatt kapható ismét, mint a múltkor a Sapphire.
Ha drágábbat akar valaki mert azt hiszi hogy jobb alkatrészek lesznek rajta, vagy hogy jobb lesz a hűtése, akkor bármelyik jó lehet 55e felettÍzlés dolga.
Én most leteszteltem vagy 5-6db 7870 és 270-es kártyát, és az MSI 270 Gamingnál maradtam, mert igen jó áron igen jó teljesítményt kaptam. Persze nem biztos hogy mind jól húzható. Amellett a Sapphire 270 is tetszett, de ugyanúgy jó volt még a Sapphire 7870OC is. Asus nem volt nálam, gigát csak éppen kipróbáltam ( nekem hangosabb volt a többinél, de én speciel régen eléggé Giga párti voltam - főleg passzív vonalon, amíg meg volt Abit addig az)
Lord Vader: A 270-esen nincs true audió csak a 260 és 290 ( vagy 280 azt nem tudom) kártyákon. Feljebb volt már róla szó, hogy a 270-eseken nincsen sajnos.
LamaCube: persze, azt mindenkinek magának kell tudni hogy mi zavarja, de éppen viszonyítani lehet jól az eredmények alapján, hogy melyik kártya mennyit pörög adott hőmérsékleten. Ehhez viszont kell annyi tapasztalat hogy tudja az illető mit jelent egy ( vagy 2) 10-es venti hangja 1500-ön és pl 2db 8-as venti hangja 2000-en
Mert ez sem mindegy.
-
Alister71
nagyúr
válasz
kaszas19 #43130 üzenetére
True audió, vagyis van rajta saját hangchip, és magasabb órajelek. Semmi másban nem tér el a 7870-estől. Az órajeleket ugyan úgy fel lehet húzni, bár a ram-ét nem, mert a 270x-en vagy jobb ramok vannak, vagy több feszt kapnak. Nem éri meg a felárat a 7870-eshez képest.
-
kaszas19
senior tag
válasz
marquuard #43131 üzenetére
Aha értem az nem nagy újítás nem hinném hogy megér annyi + hogy nagyobb sávszélessége.
Nem akarom leszólni tényleg nem, nem is ismerem igazán ezt a karit.
Rengeteg kártyát megnéztem már tegnap óta,rengeteg tesztet olvastam meg fórumokat bújtam, már zúg a fejemkicsit szünetelek és meg hozom a számomra lehető legjobb variánst.
Köszönöm a segítő készségeteket. -
mexel
veterán
válasz
Grave_444 #43119 üzenetére
Én is írtam hogy kevés a 960. De azért nem kell mindenhez negatívan hozzáállni. Nem a menőzés a lényeg, hanem az hogy ez a topik ezekről a kártyákról szól. Ha vannak ilyen eredmények és adatok akkor az jó infó lehet a leendő vásárlóknak. (már aki visszaolvas)
Én pl vásárlás előtt minél több infót begyűjtök egy adott hardverről hogy tudjam mire számíthatok. Ezért például nem rossza ha látom hogy ugyanolyan terhelésen melyik kártya hogy melegszik, és milyen halk, stb.
Akkor lenne menőzés ha 11 éves szinten mindenki dicsekedne hogy az enyém jobb, stb.Szerintem aki tesz be ilyen képet, az csinálja nagyobb felbontáson a tesztet ne 960-on és írja be a kártya típusát a hsz-be is, mert a képről nem találja meg a kereső. Én hasznosnak tartom. Ha valakinek hiba van a kártyával, akkor azt is jól ki lehet szűrni ha pl 3-4 ugyanolyan kártya elmegy 70 fokon, de az illetőé csak 9ö0-en akkor valószínűleg valami hiba van.
Szerintem inkább nem kellene minden építő vagy hasznos dolgot azonnal leszólni-lehúzni, ahogy az mostanában divat szinte minden magyar fórumban és topikban.Akit pedig nem érdekel a hang az legfeljebb továbblép, de annak is hasznos lehet pl a hőmérséklet. Engem érdekel a hang is, de van haverom akinek olyan hangja van a gépének mint a porszívó és nem zavarja, méga ventiszabályzást sem kapcsolja be. ( pedig a zaj alapból stresszforrás ha érdekel valakit ha nem és aventik élettartamának sem rossz ha nem fullon mennek mindig - ellentétben a többi alkatrésszel amiknek meg nem árt a hűtés
)
Közben ahogy látom, senki sem olvas vissza semmit, csak nyomja mindenki 960-as felbontásban, teljesen feleslegesen
-
mexel
veterán
válasz
kaszas19 #43117 üzenetére
Vegyél egy ilyet. Ennyiért nem nyúlsz mellé. Nagyon nagy eséllyel hozza a 7870OC teljesítményét, gyorsabb memó és halk is.
7870-es msi-knél voltak a helikopteresek, nem tudom azt mennyire javították. -
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Tegnap már kérdeztem egy giga 7870-est itt, sokat olvasgattam itt a fórumon visszamenőleg, és eléggé szidják a gigát mert olcsó alkatrészekkel dolgozik meg silány a hűtő burkolata is meg miegymás.
Ezért inkább hanyagolom elég nekem alaplapba a giga
Nézegettem a 7870-eseket nem tudok dönteni főleg tapasztalat hiány miatt.
Lenne egy ilyen MSI nem tudom hogy jó választás lenne-e? bár volt MSI kártyám és gond nincs vele de hogy itt mi a helyzet arról lövésem sincs.
Ha márkákat nézünk akkor milyen sorrendben lennének??? -
törölt tag
válasz
LamaCube #43105 üzenetére
Az a nagy csend őrület! Persze lehet törekedni hogy ne legyen hangos a pc,és boldog elégedettséggel nyugtázod magadnak hogy milyen halk gépet hozál össze, és akkor a (panel) szomszéd elkezd mondjuk porszívózni, vagy bekapcsolja a mosógépét, vagy csak épp jót dug a feleségével... lőttek a családi csendnek!
-
Monya78
veterán
válasz
Steve198310 #43108 üzenetére
Gondolom minden MSI R9 270x tulaj kint szokta tartani az ablakba. Bevallom Én néha a mélyhűtőbe is beteszem a kártyát, csak azért hogy...
Azokat a teszteket Én is elolvasnám, ahol 2000rpm felett pörög az MSI
Na mindegy nem fárasztom magam ilyen hülyeségekkel...ezentúl Read Only-ba átmentem
-
mexel
veterán
Szerintem ne ilyen felbontáson nézzétek, mert így nem sok értelme van
Legalább 1680-as felbontást állítson be mindenki, mert a 960-on még csak langyosodni sincs lehetősége a kártyának
Ja, és MSAA nélkül. -
LamaCube
addikt
Én meg már azon szakadok, hogy sokan elvárják egy ventilátoros hűtésnél, hogy hangtalan legyen... Miközben a szélzajjal az égadta világon semmit nem lehet tenni. Bakker tenni kell rá vizes hűtést, persze az sem hangtalan. Aki játszik vagy filmet néz /fülessel vagy hangszórókkal/, mert nagyon más esetben nem fogja terhelni a vga-t, hogy pörögjön az úgysem hallja a házból hallható "zajokat". Tudom ilyenkor jön a szokásos nem akarom a családot zavarni a zúgással szöveg. Erre csak azt mondom, hogy jobban zavaró a fülesből jövő hang az ott tartózkodónak, mint egy kis szélzaj. Na jöhetnek a megkövezések
-
rígel
őstag
válasz
Steve198310 #43099 üzenetére
2000 rpm mellett aztán nagy csend lehet. De biztos más fogalmaink vannak a csendről
szerk.
Látom azért nem csak nekem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged