Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsohi
őstag
válasz
marquuard #43290 üzenetére
Játék hiba is elképzelhető persze.
A benchmark-tól, pedig ne várjál semmit, azok semmire való programok... A legeslegjobb teszt a mindennapi használat és, ha nem találkozol semmiféle anomáliával már kijelentheted, hogy ez stabil. Viszont én már találkoztam több olyan emberrel is, akik inkább elnézik az egypár fagyást és textúra hibákat, hogy nagyobb órajelen tekerhessen a kártya. Az ilyenről nekem meg van a véleményem.Amúgy majd a Mantle szépen be fog tenni az ilyen "stabil" kártyáknak elég rendesen.
-
Steve198310
őstag
válasz
CoolBoy323 #43296 üzenetére
Ez így vagyon ahogy ide irtad.
-
mexel
veterán
válasz
CoolBoy323 #43296 üzenetére
"azt se tudom mi az a kalóz"
Tessék:
-
mexel
veterán
Mik a legjobb tuning órajelek ezeknél a 7870-207 kártyáknál? ( nem a jéggé fagyasztot 1,5V-os eredményekre gondolok, hanem úgy az alapórajel környékikre, kb 1,25V-ig. 1400-at már nem visznek gondolom igazán. Az átlag jó eredmények valahol 1200 és 1300 között lehetnek szerintem.
Közben azt nézem mintha elindultak volna lefelé az árak a 270-eknél, már 47 alatt is van giga. Egyre jobb vételek.
-
belinho
senior tag
válasz
Steve198310 #43293 üzenetére
Nem a játék szar, csak nem a kalóz verziót kéne nyomni.
A nem eredetinél tipikus hiba, hogy pár perc játék után kifagy. -
marquuard
veterán
válasz
Steve198310 #43291 üzenetére
De akkor Unigine, 3DMark meg FurMark alatt miért nem fagy ki? Mindegyikbe max. beállítást használtam.
-
Zsohi
őstag
válasz
marquuard #43288 üzenetére
Nem lehet végtelenségekig húzni, még akkor is ha hűteni és táplálni is képes vagy. Amúgy is ezek az R9 270X-ek már nagyon az architektúra határán járnak, akik meg kifogtak egy olyan chipet ami képes 1200-1250Mhz felett tekerni szimplán szerencsés emberek.(Nekem nem is sikerült, mindösszesen +15Mhz-et tudok nyerni
) A toxic-ra, pedig szerintem válogatott chipek kerültek, hiszen a Sapphire elég sokféle 270X-et gyárt, így van lehetősége válogatni.
-
marquuard
veterán
Csáó.
Mostanába Rivals-ozok, és jópárszor kifagy az egész, pár perc után helyre tudom állítani, vagy restart. Rájöttem, OC miatt dobott le állandóan. Alapon 1100/1400. Alig tekertem feljebb, konkrétan 1150/1500. Amióta megvan a kártya, ezen az órajelen használom, jópár játékot végigtoltam vele, de Rivals alatt kinyiffan. Ez a 30FPS korlát miatt lehet? Még a Ghosts-ot is OC-n vittem végig...
-
juve600
nagyúr
válasz
hellboy0415 #43279 üzenetére
csatlakozom az elöttem szólóhoz
BF4,COD GHOST pl
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #43282 üzenetére
Ha valakinek problémái lehetnek a szövegértéssel az te lehetsz
Olyan orbitális baromságokat írsz néha, hogy nem tudok mellette elmenni, de mostantól egyszerűen átugrom a hozzászólásaidat, és csak jót fogok röhögni rajta.
Csinálsz egy rohadt profilt és ennyi, nem kell vacakolni az Afterburnerrel és váltogatni a profilok között.
Nekem sem volt szükséges a bios mod, csak meguntam a profilok állandó állítgatását, erre hívtam fel a figyelmedet, de látom hiába.
Az meg köztudott ki is veséztük itt anno, hogy a force constant voltage opciót kipipálva beragad a fesz, visszaveszi az órajelet, de a fesz-t nem pl 150/300mhz 0.850v helyett 150/300mhz 1.1v marad az fcv miatt és amíg be nem töltesz egy másik profilt, vagy újra nem indítod az úgy marad -
katt777
félisten
válasz
belinho #42424 üzenetére
Nálad tényleg komoly szövegértési problémák vannak, sajna.
Éppen azért nem szükséges (számomra) a bios mod, mert értek hozzá, mi több, a szoftveres beállításokhoz is. Sem nV, sem AMD kártyákon nálam nem ragadt be a fesz, ráadásul még a fixet is be lehet lőni úgy, hogy működjön a powerplay, és akkor terhelés alatt sem fog maxot zabálni a kari, ha nem muszáj.
A többi félreértésedre már ki sem térek. -
R3laX
addikt
válasz
hellboy0415 #43279 üzenetére
Én feljebb írtam
. 3DMark13 Run All Test/game.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Apollo_21 #43278 üzenetére
Én a hőfokokra értettem, az hogy mennyire lesz stabil persze hogy nem tudni.
Hosszú órák, napot amire az kiderül és játékfüggő is, nálam is volt olyan hogy a legtöbb játékban emelt órajellel is jól ment de pl Crysis 10 perc után kidobott.hellboy0415
játékok alatt teszteld, Crysis3, Metro Last Night, COD, BF4
-
R3laX
addikt
válasz
hellboy0415 #43275 üzenetére
Csukd be az ablakot azért, meg a bejárati ajtót. Ne szellőztess
. 3DMark Fire Strike-ot nyomhatnál egyet, kíváncsi lennék mennyit ad.
Szerk.: Legjobb ha Run All Test-et nyomsz 3DMark13-ba, mert a gyengébb tesztekben hamarabb kiakad ha nem stabil a cucc. Nekem volt, hogy se CoD Ghost, se BF4 nem fagyott egy bizonyos feszen, aztán 3DMark Ice Storm/Cloud Gate kiakasztotta.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
hellboy0415 #43263 üzenetére
Te valami nagyon jó kártyát foghattál ki hogy 1250 Mhzen full terhelés alatt 66 fokos és mindezt 1235 fordulat mellett tudja produkálni.
Egy szőrősfánk tesztet csinálhatnál és belinkelnéd a képet, arra lennék kíváncsi ott mit mutat.
1250 Mhz már közel 7970 szint. -
válasz
hellboy0415 #43269 üzenetére
Igazából ár/érték arányt tekintve elég fontos szempont!
57k-ért szerintem nem volt rossz vétel! -
Dany007
veterán
Így van. Az az "idle" érték volt. Azért néztem csak be ilyen csúnyán, mert GTA4 alatt csak mindössze 60-67%-on dolgozik a GPU, ezért meg se moccant az IDLE értékekről, ugyanis csak 64 fok fölött indulnak be igazán. Addig tartja azt az 1100 körüli fordulatot.
@EnterR:
Kb negyed órát ment. De már előtte 5 perccel beállt ez a hőmérséklet 64-66 közötti ingadozása. Igazából játék alatt, ami mondjuk megdolgoztatta a kártyát, Black Ops2 full-full-on AA-val mindennel együtt, na ott órás játék után is "csak" 64 fokot dobott ki, mint maximum érték.
De úgy rémlik hogy azért 1600-as fordulaton már van hangja, akkor hallom, mikor kijárok cigizni. Mert amúgy zárt fejhallgatóval játszok, oda meg végképp nem jön be semmilyen hang. -
juve600
nagyúr
válasz
ezt a hőfokot mennyi idő után mérted ???
nekem is volt ilyen,csak nálam 80-90 fok körül volt játék alatt és ...va hangos volt -
válasz
Nem rossz kártya. A 7870 XT gyakorlatilag egy butított 7950. Persze nem mind1, hogy mennyiért veszed..
-
mexel
veterán
válasz
Jónak tűnik
Milyen kártya?
-
hellboy0415
aktív tag
Hali mesterek A képeken szereplő adatok alapján jó a kártya?
-
Hoorus
őstag
válasz
Steve198310 #43260 üzenetére
Köszönöm
-
M@rdel
őstag
Nem tudom miért csodálkozol ezen?
Sok másnál problémás beta, nálam tökéletesen futott.
Nem tudják az elérhető összes konfigon kipróbálni a drivereket.
Pl. bf4-nél nekem szerver csatlakozási hibán kívül más nem volt, míg jobb konfigok rendre dobálták az exe hibát stb.
De lehet, hogy a következő patch nekem okoz gondokat! -
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Ma vásároltam egy Sapphire 270X Toxic kártyát. Minden szép és jó, de valaki esetleg meg tudná mondani, hogy a világító Sapphire felirat fölött mire való az a kéken világító gomb??
Továbbá, a Sapphire felirat világítását ki lehet kapcsolni valahogy, vagy az fixen világít és kész?
Köszönöm
-
Womb
senior tag
Igen, mindkét 6 pinest rá kell kötnöd.
Elvileg jó a gyártó honlapján lévő driver (én is azt használom), de a 13.12-es általában mindenkinek bevált.
Nem kell babrálnod, valószínűleg dual bios...de majd sz MSI tulajok pontosítanak.
Önállóan szabályozza magát, ha a boost órajelre értetted.
Afterburner: MSI tulajok véleménye kell neked, de a ACCC-ben is lehet tuningolni.szerk: M@rdel-nél nem vált be a 13.12...
-
marquuard
veterán
Letöltöttem MSI AB-t, azt használom tuningolásra. Beállítottam, hogy Windows induláskor alkalmazza az órajel beállításokat. Na most, ha bent vagyok a programban, és kilépek belőle (X) akkor eltűnik tálcáról és feladatkezelőben sem fut, attól ugyanúgy megmaradnak az órajel/ventilátor beállítások amiket beállítottam?
-
R3laX
addikt
válasz
Kolev33 #43248 üzenetére
Kérdezd meg, hogy R9 280-as kártyát tudnak e hozni, ha azt mondják nem, akkor látom van nekik Nvidia GTX770
. Nem fogsz benne csalódni, az tuti
.
-
zodo
nagyúr
Megrendeltem és elvileg szerda délelőtt érkezik az MSI 270x Gaming kártyám.
Sosem volt még 2x6 pin tápcsatlakozós kártyám.Ami a csomagban lesz (remélem) 2 molex => 6 pin átalakító is kelleni fog, tehát a kártya mindkét 6-os aljzatát be kell kössem?
Gyártó honlapján lévő AMD_13101_78 driver (win7 64bit) jó lesz hozzá vagy az legújabb 13.12 whql szedjem le az Amd oldaláról?
Bios kapcsoló mi cél szolgál és kell ezt babrálnom?
Kimondottan csak Gaming app segítségével lehet szabályozni a teljesítményét vagy önállóan is szabályozza ha azt ha kell egy kis plusz?
Afterburner alkalmazást érdemes leszedni ha nem szeretném piszkálni (ha egyáltalán lehet) a beállításait? -
Kolev33
tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
2 hete meghalt a videokártyám(MSI R7870-2GD5T/OC).
Holnap kell leadnom, hogy milyen kártyát szeretnék helyette gariban(Kifejezetten kértem, hogy másik típust szeretnék). Amikor én vettem akkor 72k-volt. Szóval úgy érzem, hogy most, ha még bele teszek +20k-t, akkor vehetnék valami komolyabbat is.
A kérdésem a következő:
Ehhez mit szóltok? Bár azt hallottam erről a kártyáról, hogy valójában ez is 7870. Így egy kicsit el bizonytalanodtam.
Esetleg tudtok e ajánlani 90-95k között valami tényleg erős kártyát ami jobb mint a 7870.
A gépem megnézhető a profilomban, hogy mégis mi passzolna hozzá.Segítségeteket előre is köszi.
Üdv, Kolev -
do3om
addikt
válasz
Dany007 #43241 üzenetére
Szerintem sem rossz, de ugye nem 20% meg 1100RMP.
1600 még nem vészes hangba, persze úgy hogy megy a játék, úgy sem fog közben feltűnni.Valaki aki tudja hogy lehet e normál méretű ventilátort kötni a gyári helyére? Gondolkozok azon hogy teljesen átmódolom a hűtést is, 2db 9cm-es ventilátort kapna, de van akadálya hogy a vga lássa el árammal? Elbírná így?
-
kaszas19
senior tag
Olyan kérdésem lenne, lehet hülyén fog hangzani de felteszem.
Ha megkapom a kàrtyàt akkor mikor mondhatò hibàtlannak a kàrtya? Ùgy értem hogy ha nem jelentkezik semmi hiba jàtékok alatt se böngészőnélse se semmi 1-2 nap alatt akkor az onnantòl hibàtlan? Vagy ami hibàk vannak azok akàr mikor előjöhetnek? -
Dany007
veterán
No, tessék:
Rog skines gpu-z.
Legújabb verzió... Aida-val stresszeltem a gpu-t. Úgyhogy végig 100%-on pörgött.
1120rmp-n indul idle. És direkt figyeltem, 64 fokig nem is emeli följebb. 64 foknál indult be. Hangja nem volt vészes.
A végső hőmérséklet látható a képen. Itt már csak 66-64 fok között ingadozott. És mint látható 1664-es fordulaton. Játék közben eddig a max 64 fok volt. Most 66-ot is elért. De így is csak 1664-ig ment fel, venti fordulat 41%.
Szvsz ez nem olyan rossz. -
R3laX
addikt
válasz
kaszas19 #43234 üzenetére
Valóban van, ez bevált cucc?
Mody123: Próbáld akkor ezt is ki: Video Memory Stress Test
-
mody123
tag
Üdv
Van nekem egy R9 270x-em és BF4 közben kifagytam. Szürke alapon barna csíkok és utána kék halál. Az lenne a kérdésem hogy ez mitől volt? Vid kari hibája vagy esetleg a játéké? Illetve én is csatlakozom azokhoz akiknek az a baja hogy monitor enegriatakarékos üzemmódban nem jön vissza.
Táp: ctg 500
Driver: 13.12 -
kaszas19
senior tag
Nem lesz vele baj mert nem lehet hibás
De azért áldom az eszemet hogy kértem a háztól házig garit + még 36 hónap gyártói garancia van rá,azért ez is el árulja hogy csak nem hiába adnak rá 3 évet vagy is remélem
Amúgy is 8 napig vissza kérhetem az árát is vagy kérhetek másikat is "elvileg""mexel"
Igen te ajánlottad nekem hogy a legjobb vétel ennyi pénzért
és hétvégén elég sok tesztet néztem/olvastam és eléggé meggyőzött engem.
Előtte Msi 660 Gaming-et akartam de rá jöttem hogy nagyon nem jó vétel mert a 660TI változat is egy kakiR3laX
Nekem most ment el egy Msi N480GTX Twin Frozr II kártyám és nagyon jó tuning barát volt és megbízható darab. -
mexel
veterán
válasz
kaszas19 #43223 üzenetére
Semmi különöst nem értettem. De biztos hallottál már olyanról hogy valaki vesz egy új terméket, legyen az tv-autó vagy videókártya és éppen nem működik, azaz hibás. Nem jellemző, csak úgy írtam. Vedd úgy hogy nem írtam semmit
Én ajánlottam ezt a kártyát, nekem jók a tapasztalataimNyugi.
Annyiért az a kártya szerintem most best buy
-
kaszas19
senior tag
Köszönöm itt ajánlották nekem hogy nagyon jó vétel és tényleg.
Nézegettem teszteket a 7870-R9-270/x-ről és hát egy kutya mind 3-rom csak órajelekben térnek el, főleg a 270X-en lepődtem meg hogy magasabb órajelet kapok és ennyit több kp-értinkább meg cibálom és felé húzom
bár alapon is pár FPS különbség van csak.
-
kaszas19
senior tag
válasz
Gaboman #43216 üzenetére
Sziasztok.
Ma meg rendeltem azMSI R9 270-gamingkártyát 50k-ból megúsztam szállítással + háztól házig garival.
Nagyon várom a kártyát. -
Gaboman
nagyúr
válasz
hellboy0415 #43148 üzenetére
Nekem volt ilyen kártyám, hangos is és meleg is, az a szerencsétlen egy ventilátor nem győz pörögni hogy valahogy hűteni tudja a kártyát.
Teljesítménye kifogástalan csak hát a hűtése hagy kívánnivalót maga után. -
do3om
addikt
válasz
lukaszokni #43213 üzenetére
Meg DVI kel hozzá, HDMI-vel nem megy.
Hőfokot? Minek ettől még se hűvösebb se melegebb nem lesz. (ahhoz elég távol van, meg alumínium hogy melegebb ne legyen)
(tudom most hőfokmérés zajlik keményen)
-
Repsol600
addikt
válasz
lukaszokni #43213 üzenetére
Működik!
Én HWInfo progit használok. -
lukaszokni
aktív tag
Szép lett!
Majd hőfokokat toljál róla.
+kérdés mindenkitől, bocs ha láma:
- Ez a ZeroCore működik Asus HD7870-nél is, csak driver függő? Jó lenne, ha nem pörögne feleslegesen a venti.
- Illetve melyek azok a programok, amikkel hitelesen le tudnám tesztelni a karit hőfokok tekintetében? Mondjuk egy óra BF3 alatt/után. Tehát mik legyenek a screenshoton? -
do3om
addikt
válasz
Dany007 #43208 üzenetére
Be van süllyesztve, a fejét alkoholos filccel feketére színeztem. A festék spré lejön ha csavarozom, utólag nem tudom fújni mert most égetést használtam a festés után (hőálló) Arra meg nem fogok fújni ha már egyszer kikeményedett a sütőben.De ha valamikor fekete csavarokkal találkozok csak le kel cserélni.
-
Dany007
veterán
Jó lett, de a csavarokat másként oldanám meg. Legalábbis más típusú csavarfejjel, mert ez így nem illik az összképhez.
Olyan mezei facsavar kinézete van. Plusz nincs belesüllyesztve se. Esetleg érdemes lenne belesüllyeszteni a csavarfejet és lefújni feketére. Ha már a külső számít.
-
Dany007
veterán
Hehe.
megnézem majd otthon.
GPU-z ben néztem és x órányi játék után - vegyes Black ops2, gta4 stb - néztem egy maximális venti fordulatot és százalékot. Meg persze hőmérsékletet. Aztán ennyi. Nyilván furmarkkal nem fogom terhelni mert az egy baromság úgy ahogy van.
De majd késő este mikor gép előtt leszek otthon megnézem. Majd csinálok screent.szerk.:
tessék két teszt:
Itt egy másik. Azt írja: "The Direct CU II cooler is fantastic. The dual fans only spin at 1,100rpm when idle and this rises to 1,700 rpm under gaming load and 1,900 rpm under synthetic Furmark load. It is significantly quieter than the single fan reference cooler."
Na majd megnézem nálam mennyi a maximum. 2000 alatti az biztos. De hogy ezer hányszáz arra most nem emlékszem.
-
Steve198310
őstag
-
Raidon
őstag
válasz
Steve198310 #43202 üzenetére
Az komoly xD Akkor nem er annyival tobbet
De amugy 1050 az alap orajel a turbot hogy ertsem az 1100-at? Az rendszerinditaskor hasznalja vagy hogy? -
mexel
veterán
Azt hittem eddig hogy a ZeroCore csak a Sapphire-nál és Gigabyte-nál van, mert azoknál olvastam régebben egy bolt hozzászólásainál. De most MSI-m van és ott is volt. Az a gyanúm hogy nem a kártya a hibás, hanem oprendszeren belül kell valamit beállítani.
Más:
Utóbbi időben nem volt ilyen gondom, csak Giga kártyával: bizonyos képeknél sípol, cicereg a kártya. Pl Heaven Bench 4.0 kilépő képernyőjénél, vagy legjobban a GTA4 kezdő képeinél (logo, feliratok és betöltés alatti képek)
Elvileg erre javaslat a Vsync, de ezeknél aképeknél nem lehet
Azt írták már sokszor erre és így is lehet, hogy bizonyos alkatrészek csinálják, főleg ha nem a legjobb minőségűek. Ez egy MSI kártya, még jó hogy úgy reklámozzák hogy katonai minőségű alkatrészek
Hát persze.Másnál is van ilyen jelenség még a 270/270X kártyáknál? Nekem utoljára 7770-es giga volt ilyen, a 7870-es és 270-es Sapphire-ok nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Google Pixel topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- További aktív témák...
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- XFX SPEEDSTER MERC310 AMD Radeon RX 7900 XTX BLACK
- Eladó Sapphire Radeon RX 6900 XT Nitro+
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest