Hirdetés
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
szumo
senior tag
válasz
kona005 #45888 üzenetére
Nézzél egy energiagazdálkodási beállításokat.
Szerintem pont annyi ideig fürödtél, hogy vagy/és leállt a merevlemez meg eltette a win magát alvó üzemmódba. és mivel leállította a merevlemezt nem tudott visszaéledni esetleg bekékhalálozott, csak nem láttad, mert nem volt kép.
Szóval én az energiagazdálkodásnál kezdeném. Régen többször jártam hasonlóan, azóta nem engedem, hoy a gép elaludjon és főleg nem, hogy a merevlemezeket lekapcsolgassa. -
dunc
nagyúr
válasz
kucseranor #45893 üzenetére
Tiszta telepítésről hallott valaki?
Le kell nullára pucolni az előző drivert ccc, regisztrációs bejegyzések stb!!!
-
Apollo_21
addikt
válasz
kucseranor #45893 üzenetére
Sajnos igen!
Hála ég, megjavult a dolog...a jelenlegi vga-mmal történt..rossz win verzió vagy hibás telepítő csomag volt nálam a hiba okozója...
Használd ezt a drivert..ez a legfrissebb..14.1 Beta 2/1/2014 -
kucseranor
tag
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyan hibát, hogy néha feketére válta képernyő pár másodpercre és visszajön a kép? Új windows lett telepítve, és telepítőcsomag hibával fejezi a 14.1 beta6 és 13.12-es drivert is.
-
G.I.JOE
senior tag
Hali!
Srácok, lehet valahogy állítani, hogy mi legyen a memória minimum órajele 7870-nél? Nekem ha 2 kijelzős módból átkapcsolok 1 kijelzősbe, akkor lemegy 4800-ról 600Mhz-re a memória, ami miatt valószínűleg hibázik. Másnál is lemegy 600-ra? Lehet ezt állítani?
-
kona005
senior tag
válasz
Steve198310 #45887 üzenetére
Szerintem tuti a Catalyst a ludas.
-
kona005
senior tag
válasz
Steve198310 #45885 üzenetére
Nekem Win7 64bit van fent, már párszor kikapcsolt a monitor amióta meg van a kártya, de eddig mindig "feltámadt".
-
CirrMee
addikt
válasz
marquuard #45873 üzenetére
>TDP-t csökkenti.
Ja, kb olyan módszerrel, mint ha kiszerelném a negyedik sebességet az autómból, mert sokat fogyaszt. Nesze semmi fogd meg jól...
Ezzel két dolog történhet:
1.: amennyiben a (z új) keretet nem éri el, semmivel sem fogyaszt kevesebbet
2.: amennyiben a (z új) keretet eléri, abban az esetben a kártya teljesítményét fogja megvágni. Annak meg marha sok értelme van... -
kona005
senior tag
válasz
Steve198310 #45881 üzenetére
Érdekes, én ilyet soha nem tapasztaltam semmivel sem.
Ha driver hiba, akkor valamit nagyon elba...k.
-
kona005
senior tag
válasz
Steve198310 #45879 üzenetére
Nekem most csinálta először, mondjuk még jó mert 1 hete van meg kb
Igen dettó nekem is, "elaludt" a monitor és zúgott a gép a semmire.
Driver hibára gondolsz?
-
Steve198310
őstag
válasz
kona005 #45877 üzenetére
Amíg ki nem kapcsol a monitor nincs gond. kikapcsol és egyre hangosabb dolgozik a GPU-CPU meg minden f.szom hát rohadt idegesítő a dolog meggyuladnak ezek a fosok. Valami szájba szexuált DRIVER b.szakodik de kivágom az egészet a picsába. NEMBÍROM ár ezt a szarozást. 3 Hete sédelni sem tudok mert pörögnek a hardverek OK NÉLKÜL
-
motown5l
senior tag
válasz
szimi57 #45875 üzenetére
ventilátorok forognak rendesen.Azzal nincs baj.csak melegedik a kártya.99% os terhelésnél 87 fokig megy fel.ot kiakad a hőfok.feljebb már nem megy.Játszok például az ETS" vel,ott fel megy 75 78 fokra.van mikor 80 fokra.Az igaz hogy full grafikára van felhúzva.de a monitorom csak 1680x1050..Egy ilyen kártyánál azért sokallom ezt a hőfokot.Megpróbálok egy normális szellős házat venni hozzá.
-
kona005
senior tag
Most történt velem egy érdekes dolog.
Elmentem fürdeni (nem ez volt az érdekes dolog
) mikor visszajöttem arra lettem figyelmes hogy kicsivel hangosabb a gép mint szokott, de azért nem annyira mint mondjuk játék alatt.
Mozgatom az egeret, semmi. Mindig mozgatom, semmi.
Mondom ezzel mi van. Nyomok egy reset-et majd ha jól hallottam 1 hosszú és 2 rövid sípolás (vagy 2 hosszabb egy rövid) háromnak hallottam az biztos, és semmi kép semmi!Nyomtam még egy reset-et, de ugyan ez.
Lenyomtam a tápom, és el is indult a Windows, majd közölte velem hogy nem állt jól le vagy valami gyíkja van ami szoftveres vagy hardveres változásnak köszönhető!
Kártyát cseréltem legutoljára a gépben, remélem nem az a tettes.
Minden gyári, semmi nincs OC-zva!Találkozott már valaki ilyennel? Esetleg valami ötlet?
Most jó elvileg, arról írok.
(#45876) Steve198310: Ne olts nekem is ez volt most pont!!!!!!!!
Szintén 13.12-es Catalyst-al! -
Steve198310
őstag
Valami rohadt mód elvan már megint k.rva. Kikapcsol a monitor és elkezd dolgozni a GPU. Már cseréltem a drivert 13,12 re mert 14,1 ell dolgozott CPU-GPU minden f.szom. A jó büdös frissítések ehhez a winfoshoz is . áááááááááááááááááááááááááá
nem hiszem el ezzel szopok 3 hete mi az isten ez? -
tomeek1
csendes tag
válasz
marquuard #45873 üzenetére
Sziasztok!
Durván 3 hete vettem egy Asus r9 270x top2 videókártyát.
Teljes mértékben megvagyok vele elégedve egy
Asus M5 A97 R2.0 alaplapban van bár ez sajnos csak PCI-Express 2.0.
egy FX-6300-ás 6 magos proci segíti az ideális működésben
500w táppal
8gb 1330MHZ ram
max 1 hónapos a gépem és közel 200.000be állt meg
Viszont nagy a baj.....Felfoghatatlanul zavar , hogy a gép teljes mértékben jól mükődik minden király csak éppenséggel kb 10 percenként ugrik egyet a kép.
Játéknál illetve filmnél még nem nagyon vettem észre de ha kinn vagyok az asztalon vagy netezek , akkor folyton ugrik egyet a kép kb 10 percenként.
Az elején az első 1 hétben semmi ilyesmit nem vettem észre azért írok ide , hogy hátha ti már tapasztaltatok ilyet.
Esetleg valaki tudna megoldást a problémámra?A pontos hiba jelenség , hirtelen ugrik egyet a kép kb egy másodperc tört részéig
nem tűnik el nem lesz rosszabb semmi se csak ugrik egyet...... -
kona005
senior tag
válasz
motown5l #45860 üzenetére
Ami felette van:
Core Voltage (mV) az lenne a feszültség, a csúszkát meg úgy kelted elvileg életre hogy bemész a Settingsbe és ott van egy olyan h Unlock Core Voltage meg Voltage Monitoring vagy micsoda, oda két pipa és elvileg életre kel a csúszka. De ez sem biztos, nem mindegyik karinál lehet, nekem pl valamiért nem jó.
Ha még állítod is akkor is lefelé(!) és nagyon kis mértékben most mondok egy példát 1.25V-ról 1.20-ra, de ebben én sem vagyok otthon. Ha lefelé állítod, azzal csökken a fogyasztás és az ez által keletkezett hő stb...
-
Apollo_21
addikt
válasz
marquuard #45856 üzenetére
Red Sreen of death (rSOD) a jelenség neve ahogy már korábban írtam.."vörös hiba" 7es szériát is érintette....
Tessék beírni szépen googliba..280x nél is előfordul...
pár embernek megoldotta driver cserélgetés..párnak nem.motown5l:
Nagyon ne éld bele magad...paszta ilyen 3-4fogot jelent..esetleg extrém esetbe ha kiszáradt a gyári paszta akkor többet is hozhat...házra mondjuk kiváncsi vagyok mennyit hoz
-
motown5l
senior tag
Aerocool Strike-X GT Devil Mid - Tower Gaming Case-t néztem ki hozzá.Ha ez nem fog segiteni,akkor megy a paszta.A feszeléshez nem értek sajnos
-
marquuard
veterán
Ma már másodjára lett vörös képernyő majd újraindulás BF4 multi közben. Ez lehet játék/driver hiba, vagy a kártyának "annyi"?
-
Apollo_21
addikt
-
motown5l
senior tag
-
motown5l
senior tag
Erről a kártyárol annyit irtak,hogy aki ilyet vásárol,az jó szellős házat vegyen hozzá )))
7950 chip van benne azt hiszem,csak le van butitva -
kona005
senior tag
válasz
motown5l #45848 üzenetére
Az is sok mondjuk, nekem 31 fok alapon.
Fogalmam sincs mi lehet a gond, de biztosan kapsz majd valakitől nemsokára egy kielégítő választ.
Fesz cibálásban meg nem merek neked segíteniSzerk.:
Mondjuk a szellőzést inkább ventikkel kellene megoldani!Valóban az van benne, de akkor sem kellene neki 85 fokos meg 40 fokosnak lennie, enyémen közel nincs olyan jó hűtés mégis jobbak a fokok. Ott más gond lesz, de én sem tudom tényleg.
-
kona005
senior tag
válasz
motown5l #45842 üzenetére
Az oké, de mi a pontos típusa, nekem pl ez volt: FX-787A-CDBC
Egyébként kicsit alul van járatva gyárilag ezek szerint, nekem ilyen alapon a VTX: GPU-Z
A ventik mennek normálisan? Hány %-os ventivel 80-85 fok?
(#45843) motown5l: Ehez már én sem annyira, de van egy MSI Afterburner nevű progi ha eddig nem használtad volna, ott lehet Core Voltaget állítani, bár azt sem tudom neked megmondani hogy azt mennyire kellene, lehet túl van feszelve gyárilag, de akkor sem kellene 85 foknak lennie szerintem.
Ott más gond lesz.
Elrontani elvileg nem lehet, mert ha valami nem jó neki akkor visszaáll alap helyzetbe (vagy az alá) legalábbis az órajeleknél így van, de mindjárt jön egy okos és megmondja a tutit.
-
kona005
senior tag
válasz
motown5l #45834 üzenetére
Pontosan melyik típus? Nekem is volt XFX 7870 Double D-m, de az nem Thaiti-s volt...
Egyébként nekem max 70 fokos volt 40% körüli ventivel.
Nagyon jó kártya egyébként, kiba...tt halk!
(#45841) sephi: Biztos hogy sokat segít rajta, de ott szerintem valami gáz van azért a +10 , 15 fok azért már nem kevés.
-
marquuard
veterán
válasz
Steve198310 #45838 üzenetére
Alapon használom. Az előbb megint előjött a vörös kép.
-
Steve198310
őstag
válasz
marquuard #45822 üzenetére
Állítsad vissza a GPU órajelet mert most feküdt meg. Látod látod. Nincs ezekben már semekkora tuning potenciál ki vannak hegyezve mint a tököm. Szinte koppon vannak. Ez viszont nekem sem jön be. Igaz elvagyok a gyárival is nem kell huzogassam semmihez. Ez olyan vissza térünk a kezdők szintjére. No tuning. Hiába értünk a nagy tuningok eléréséhez nem megy. A 270 eket lehez tuningolni de az x már sehova. Akkor lenne értelme ha 1100 ról 1350-1400Mhz re menne a GPU. De ez sosem fog annyit menni
-
Grave_444
nagyúr
válasz
- = Zk = - #45825 üzenetére
Crossfirenél nem adódik össze a memória.
kungzi 7850-ről a minimum egy 7950 vagy R9 280X. Ha tuningolva van kb az R9 270 - 7870 szintjét hozza a 7850. Fölösleges lenne váltanod, alig lennél előrébb és azért kb 15-öt rá kell dobnod.
-
motown5l
senior tag
sziasztok.Seigitséget szeretnék kérni tőletek.Volna egy XFX HD7870 DD Tahiti kártyám,És az volna a problémám,hogynagyon melegedik.Felmegy olyan 80-85 fokra. Esetleg tudtok valami megoldást,hogy kevesebb legyen a hőfok?
-
marquuard
veterán
válasz
Apollo_21 #45829 üzenetére
14.1-es van fent, DirectX-ben használom a BF4 multit, de érdekes, tegnap 4 óráig folyamatosan multizam rajta, és semmi. Nem hinném, hogy videokártya probléma lenne, ezalatt a 4 óra alatt fixen 63fok volt, egyszer nem akadt meg. Ma 1,5 óra után egyszer jött az általad mondott "vöröshiba", többször nem.
-
kungzi
veterán
ja és még annyi kérdésem lenne, hogy asus 7850 2gb v2-ről érdemes váltani 270x-re vagy nincs olyan nagy különbség?
-
kungzi
veterán
válasz
- = Zk = - #45825 üzenetére
kemény 300Ft van a kettő között
-
kungzi
veterán
szerintetek érdemes a 270x-ből a 4GB-s verziót venni?
-
marquuard
veterán
Üdv.
Pár órát játszottam BF4 multiba, stabil 63fok volt. Egyszer csak egy piros képernyő jelent meg (minden piros volt), és megakadt a hang, majd újraindult a gép. Először tapasztalok ilyet. Kezdjek aggódni, vagy lehet CPU túlmelegedés is? (még alap AMD hűtésem van, jövőhéten itt az új)
-
válasz
#77081088 #45817 üzenetére
Keresem azt ,ami igazán jó....
A következőre jutottam...
60 ezer forintig nincs jobb alternatíva a 270x-nél , teljesen jól vannak árazva tudásukhoz mérten...
Néhány helyen utolérte a 7950-et (játékokban ,nem szint. tesztekben) ,persze alap 7950-ről beszélek...
A következő lépcső a gtx 760, de az nem tud annyival többet ,mint amennyivel drágább...
És ezek után már csak a 80- x száz ezer forintos , jelentősen túlárazott kártyák vannak...
Erre jutottam....
Tudom ,nem váltottam meg a világot ,de kipróbáltam sok vga-t ,és legalább meggyőződtem dolgokról... -
-
SurgeonHS
csendes tag
Sziasztok!
A következőben kérnék segítséget:
December közepén vettem MSI Gaming 270X-et, gond nélkül ment a gépben (Asrock Z68 Pro3, i5 2500K), néhány napja viszont nem ad képet a kártya. Öreg P35-ös lapban gond nélkül működik. Olyan Z68-as lapban, amiben két teljes hosszúságú PCI-E foglalat van, csak az X8-asban megy, az X16-osban ott sem ad képet. Kártyahibára gyanakszom, de nem egyértelmű. -
CirrMee
addikt
válasz
-Gabesz- #45787 üzenetére
Hú b*sszki, pedig ez volt az egyik hirdetés amivel szemeztem.
Szerencsére kihagytam, és vettem inkább helyi forrásból R9 -est, még ha pár ezressel drágább is lett a mutatvány. Valami hetedik érzék lehetett ezek szerint, pedig sok mindent vettem már itt, és soha senkivel nem volt probléma.
-
válasz
Ed3r_X_ #45801 üzenetére
A 400-as PNF elég régi, de a Hexa szinte új. Meg az is gyanús, hogy mindig a windows üdvözlő képernyő után fagy le, akkor nem hinném, hogy olyan nagy lenne a terhelés.
Próbáltam a 350-es PNF-el is, ami ebben a pillanatban is gond nélkül viszi a másik 270x-et bármilyan terhelés alatt, és úgy is ugyanez volt.
-
kona005
senior tag
Szerintem el kellene neki vinni, ahogy nézem elvileg 12V-os ágon 336W-ot képes leadni a tápod, még ha csak 80+-os is, a konfig meg papíron sem vehetne fel ~270W-nál többet szóval szerintem a kártya lesz a hibás.
Nagyon megbízhatóak azok az FSP tápok
De annyira nem értek hozzá, majd jön valami okos és megmondja a tutit, ha nem így lenne
Új hozzászólás Aktív témák
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mozgásban a Cronos: The New Dawn
- World of Tanks - OFF topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Parfüm topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest