- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Tomko78 #22842 üzenetére
Ez nálam egy fogadalom, hogy nem akarok túl sok időt tölteni fórumozással. Így is túl sok időt töltöttem itt, szerintem a közel 5000 hsz sok mindent elárul, aminek a nagyrésze az utóbbi 3 évben született...
Remélem vágod az angolt, ebből a cikkből kiderül a lényeg: [link]Becsüld meg, legalább 15 percig keresgéltem utána.
Proci árban asszem nyertél.De nem fogadnék rá, hogy az utóbbi 2,5 évben ki volt elégedettebb a gépével.
-
HSM
félisten
válasz
Tomko78 #22840 üzenetére
Nem tudom, mennyi volt a 965, mikor megjelent (~50K magassága rémlik), én a procimat olyan bő 2 éve vettem, bontatlanul, 60K-ért. Nem volt olyan horror az ára szvsz. Ez sehogyse dupla ár. Olcsó lapok nem voltak hozzá, de a hasonló tudású AM3 lapok se voltak sokkal olcsóbbak. (35-40K vs 50K)
Nem flegmaságból írtam, de tényleg nem vágod, mi is az a procilimit.
Azért nem érted, miért 1680*1050-ben, közepes részletességgel, vagy mégkisebben lehet azt tesztelni.
Ugyanis így a játékban elérhető maximális FPS-t ki tudod mérni, amit a CPU-platformod bír. Ellenben ha a VGA-ra kellene várni, akkor hogy mérnéd meg? Nem tudnád, miért nem megy gyorsabban, mert hol a VGA-ra várna, hol a procira a rendszer, nem tudnád mi okozza, hogy X FPS-ed van, tehát olyan beállítást kell választani, aminél az adott VGA soha sem kerül magas kihasználtságra. De túl kicsi sem jó, mert akkor meg egyéb okokból nem terheli meg annyira a rendszert, mint magasabb beállításokon. Na mind1, már valahol leírtam egy féloldalas hsz-ben, de most nem fogom a következő egy órámat azzal tölteni, hogy elmagyarázzam vagy megkeressem, sorry. -
HSM
félisten
válasz
Tomko78 #22835 üzenetére
Most szivatsz?
Direkt mutatsz olyan tesztet/beállítást, ami ~100% VGA limites? Még jó, hogy egy ilyen szintű proci kihajt egy GTX260-at, padló max grafikával. Bár, GTA4 alatt még azt se hajtaná ki, volt olyanom is.
Amúgy nagyon büszke proci lehet az a Phenom2 965, játékokban 3,4Ghz-en már azért azért egész versenyképes a 2,66Ghz-es I7 920-asommal....
Nézz meg akkor valami kicsit kevésbé VGA-limites tesztet: [link] Ezekszerint viszont nem lőttem akkora bakot, mikor az alapórajeles procimat egy súlycsoportba raktam egy ~3,4Ghz körüli Phenom2-vel... -
HSM
félisten
válasz
Tomko78 #22820 üzenetére
Úgylátszik nem akarod megérteni. Marhára örülök a tesztednek, de süvít a hozzászólásodból, hogy fogalmad sincs a témáról, de "már láttad valahol, és a haverok is azt mondták".
Inkább ne szólj bele, ha ennyire nem vagy képben.
A fő baj, hogy te csak "játékot" emlegetsz, miközben minden játéknak más és más a CPU igénye a VGA-hoz képest. A GTA4 pont az a szélsőség, aminek közepes VGA is elég, de nagyon bika proci kell alá. Ellenben kizárt, hogy ezzel láss hiteles teszteket, mert nem alkalmas rá a játék, a rengeteg dinamikus dolog miatt nem tudsz mérni, nincs két megismételhető jelentsor.
Nálam 2,8Ghz-es 920-assal is olyan CPU-limites a játék 1680*1050-ben, mint a szar. 60-80% csak a VGA usage, a CPU három magja meg végig 90% felett. Pedig minden high-on, 85 view és detail distance-al, 8X-os AF-el. Akad össze-vissza, rengeteget van szűk 20FPS-re beszaggatás, nem élvezhető az egész, pedig a 920-as megeszi reggelire 2,8-on a 3,3-as X4 athlont, és ezt nem felvágásból írom.
3675-re kell nekem ahhoz húzni, hogy fullosan, röcögés nélkül menjen ezen a beállításon a játék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest