- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Akciófigyelő: Elindult az Ulefone nyári promóciója
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zeratul
addikt
Az MSI afterburner tud OSD-t és használ külső plugint is, a HWinfot kell mellette futtatni. [segédlet hozzá]
-
Skimaster
senior tag
FullHD és afölött nagy részletesség mellett a kártya számít nem a proci erőssége,tehát attól függ, milyen felbontáson játszol.Nekem 3.4Ghz és 3.8Ghz-nél is 99% megy a 7870.Szerintem a 7950 is 99% hajt a 3.7Ghz-nél,persze az említett felbontáson.Lejjebb már más a történet....ott számít a proci.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Az nem azt méri.
Hanem valahol a déli híd körül a nyák hőmérsékletet..
Nekem volt egy asus am2+ m3a78 lapom, úgy emlékszem 1.425 voltnál, prime ba sípoltak a tekercsek, és nem kellett hozzá pár percnél több, és úgy túlmelegedett a proci áram ellátásért felelős egység, hogy throttling -olta a cpu -t elég brutálisan pár másodpercig. Ekkor a sípolás abba maradt, majd vissza rakta az órajelet, és kezdődött újból. 3.6 ghz fölött nem bírta az a lap már. Pedig raktam kis memória tüsiket a fetekre, már ahova tudtam.. de ott infra hőmérővel tuti lehetett volna mérni 100-130 fokot egy-egy feten.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Memória sebessége nő pl az nb órajelének növelésével. Az pedig szerintem játékban előny tud lenni.
Erre az alaplapodra én ajánlanám hogy a fetekre barkácsolj valami hűtést, mert gyárilag ezen úgy tudom nincs. Ha ilyen 1.4 volt fölé mész ott komoly hőmérsékletek tudnak kialakulni. -
tresh
veterán
Olyan nincs hogy csak automatán indul el főleg hogy az alap fesz ha jól emlékszem 1.4 v és bőven lehet ebből lecsipegetni
Milyen lapba hajtod a procit ? Nekem most 1.23v és még szerintem menne lejjebb az új deszkába csak nincs időm most evvel játszani.. hosszútávon pedig károsíthatja a procit + azért az hőt is termel
-
norbi0604
aktív tag
Kezdjük ott, hogy már nincs is everest. Már régen aida64 néven fut. Először is ennek a legfrissebb bétájával, rendszergazda módban futtatva kellene megnézni a magfeszültséget mert az 1.55 az nem kicsit sok. Másodszor alapon ne hagyd a feszt, és ami még fontos, hogy lépcsőzetesen kellene léptetni fölfele elsősorban csak a cpu szorzót. Kezd mondjuk1.4 volttal, és 3.6Ghz-el. A cpu nb(!)-t és a ht-t egyenlőre tedd alapra amég a cpu be nincs lőve stabilan.
-
Alister71
nagyúr
Tökéletes. Mehetnek a játék tesztek. HWmonitort hagyd alatta, és nézd vissza a hőfokokat.
-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
Én a helyedben a következőt próbálnám ki: A biosban a feszültség részleget autóról állítsd át manualra. Hagyj mindent normalon, és lassan kezd emelni a szorzót. Kezd mondjuk 3.4GHz-en, ha nincs hiba, mehet a 3.5. Amikor kijön az első hiba, akkor a normal fesz értékről emelj 1 lépcsőt, és folytasd a tesztelést. Mindezt addig csináld, amíg el nem éred a 3.6GHz-et, úgy, hogy közben figyeled a hőmérsékletét a procinak, hogy terhelés alatt ne lépje át a 65 fokot.
Everest régi már, ne használd. Vagy Aida 64, vagy HW monitor. A HW monitort ha nyitva hagyod egy játék alatt, miután kiléptél vissza tudod ellenőrizni, hogy mennyi volt a max cpu hőmérséklet, mert megjegyzi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest