- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
-
Asbee
veterán
válasz
Alister71 #15785 üzenetére
Sajnos nálam 1,325-el már prime hibázik meg játéknál van hogy kékhalál (bár az egyszer volt). Igazából azért kérdeztem ezt a fogyasztás- fps dolgot mert nem vagyok biztos benne hogy a 420-as thermaltake tr2-es tápom procit húzva + a vga-t bírni fogja, aztán akkor alulfeszelem inkább alap órajelen ha a fogyasztás jól csökken.
-
Thom95
tag
válasz
Alister71 #15754 üzenetére
Nekem a kevés fesz, ott bizonyult meg, hogy a minden alkalmazás leállt a windowsban, skype fagyás, msn fagyás, utorrent...stb..
3.7-en alapfeszen megy a B60-asom de a 3-8-at már nem bírta ugyanazon a feszen.(ekkor jöttek az alkalmazás hibák, de Stressz tesztet bírta 30 percig, utána leállítottam!)
Lehet kipróbáljuk azért egy pici + fesszel mit megy!U.I: Fesszel is lehet játszani, de azért okosan!
-
Cadal
őstag
válasz
Alister71 #15735 üzenetére
1,25V - 1,3V Kellet neki ehhez. E felett az órajel felett már a + fesz sem segített. Szerintem 1,3V néhány teszt erejéig nyugodtan adható megfelelő hűtés mellett. szvsz.
#15736 Crossfit007: Mivel nem volt terhelve egy jó hűtés mellett, nem lesz különösebb baja. Ennél a fél órás tesztnél már nekem is gombócban volt a gyomromban. (de megérte...
)
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Alister71 #15732 üzenetére
Itt elég szépen ki van vesézve:
[link]Kettőnél több magos processzoroknál általában az unganged móddal jobb eredményt lehet elérni.
A ganged 1x128biten kezeli a memóriákat, míg az unganged 2x64biten, multithread-os progiknál az utóbbi jobb ezért, tehát már a játékoknál is.
128 bitnél teljesen megtelik a memcsatorna, akkor az adatforgalom belassul, míg 2x64bit-nél ha egyik csatorna megtelik a másikon még át tudnak jönni az adatok. -
-
Jimmy8
senior tag
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Alister71 #15575 üzenetére
Én úgy gondoltam mivel alapból magasabb órajelű nyílván valószínűbb, hogy jobban húzható, mint egy kisebb órajelű általában komolyabb feszemelés nélkül...
De ha neked a 955-öd stabil 1.375V-on 4GHz-en, akkor szerintem nálam is menni fog.
Lehet az 1.425V-ot még megreszkírozom majd a deszkámon, attól még csak nem krepál be...[ Módosította: Pompi ]
-
Cadal
őstag
válasz
Alister71 #15464 üzenetére
Nem túl vészesek a feltételek. Prime95-nél pl fél óra elég a listára való felkerüléshez. Itt mindent megtalálsz róla: [link]
#15465 @matthew@: Tekintve hogy BE procid van, nem tudok mást javasolni, minthogy húzd meg 4 Ghz-re aztán próbáld ki, tapasztald meg te magad, hogy milyen lett a gép. Szerintem van feelingje egy 4Ghz-en szaladgáló procival való netezésnek.
-
oz82
senior tag
válasz
Alister71 #15453 üzenetére
Ja-ja kipróbáltam, bár mintha lassabb lenne a frekvenciaváltás (de lehet hogy csak beképzelem). A régi alaplapom (Abit AV8 és X2 4200 páros)nál volt az, ha elállítottam a biosban a feszt akkor onnantól nincs C'n'Q, sőt a kisgépembe átmentett X2 esem ott is így műkszik)
-
czuzia
csendes tag
válasz
Alister71 #15375 üzenetére
Nemmegy ígysem:S Ha megnyomom a minuszt mikor 0án van, nem megy minuszba, hanem +0,600ra ugrik. Csak felfele tudom változtatni a feszt:S Nemtudom mitől lehet. F11es bios van fent egyébként.
@matthew@: az iponnal az a baj hogy 2500 a házhozszállítás. Úgy meg már 10500 lenne a 212+ annyit meg nem akarok adni érte.
Amúgy a freezer13ról mi a véleményetek?
-
czuzia
csendes tag
válasz
Alister71 #15370 üzenetére
Köszi szépen a választ. A biosban már néztem, de valamiért csak hozzáadni tudok a feszhez, lejebben venni nem. Mi lehet az amit nem nem vettem észre? Ma már voltam énis boltban érdeklődni a procihűtökről, jövőhéten be is szerzek egyet. 5100ft volt az AC freezer7 5500 a tx3, és 6500 a freezer13. Melyik a legjobb választás?
-
lacam71
tag
válasz
Alister71 #15323 üzenetére
csak egy megjegyzés ha már neked is ugyan olyan alaplapod van: Nem hiányolsz a Gigátol egy BIOS frissítést mert elvileg a 975 és 980-ast már nem ismeri. Persze nem valószínű hogy lecserélném a procit
csak hát így volna teljes, meg hát milyen verzió az F12A? már várnék vmi véglegest...
-
-
-
HERR Z
veterán
válasz
Alister71 #15288 üzenetére
ez a vid, ez már nagyjából belövi mennyire lesz tuningos egy proci
tehát amd kb úgy lövi be, hogy alapórajelen kb 3800-3900 között menjen
persze van 1.4V és 1.4V-os között is akár 200Mhz difi de egy 1.25V-os vidű mindig többet fog tudni mint pl 1.35V-os vagy ilyesmi
FSB-vel tuningolj, mert úgy ugyanazon a feszen többet megy a procid +nő az NB és ram órajel is(ami még +5-10% ugyanazon az órajelen)
ha a ram miatt pl nem tudsz 240 fölé menni, mert ott visszaosztással tréül járnál csak akkor emelj szorzót.....igen ez ellentmond annak hogy de Be = könnyű tuningolni, de ha az eredmény a lényeg akkor a szorzónál tovább kell látni -
Vigneau
félisten
válasz
Alister71 #15278 üzenetére
Igen, hasonlót tapasztaltam én is, mikor gyári 2 magosan néztem meg a különbségeket a magok és a kupak hőmérséklete között.
Ahhoz, hogy nálam 4GHz-en stabilan menjen a proci - ha jól emlékszem - 1.425V kellett legalább. Nem láttam értelmét, hogy a 400MHz plusz megérne 0.1V emelést. -
Vigneau
félisten
válasz
Alister71 #15276 üzenetére
A terhelt, gyári beállításra gondolok itt természetesen. Tudod, anno intelnél megszoktam, hogy ott adott volt az idle és load feszültség. Itt max. az idlet ismerem, a load meg a hozzászólásokból szokott inkább kiderülni. Legalábbis a gyártó oldalán én még nem találkoztam vele.
Nálam a B55-nél 3.6GHz-hez 1.325V kell, hogy stabilan működjön. Persze hőmérsékletet max. a kupakra tudok leolvasni, hiszen a többit a hődióda jótékonyan elfedi előlem. -
-
Alister71
nagyúr
válasz
Alister71 #15234 üzenetére
Az 1.25 kevésnek bizonyult, az IBT a 3-ik körben leállt hibával. Viszont az 1.275 már elég neki a 3.6-hoz, 53 fok volt a max: IBT fut , IBT kész. TX3 elég rá bőven, főleg így alul feszelve.
Asbee: 3.6-on nyugodtan használhatod, a gyári hűtő is jó, csak hangos. Keresd meg azt a legkisebb feszt ahol még stabil.
-
Speed®
titán
válasz
Alister71 #15223 üzenetére
Gonosz ON
Ezek szerint mégsem volt elég a 4Gs Wolf mindenre.
Gonosz OFF
Végre értelmes proci van a karid alatt..bár a 4+G túlzás, szvsz 24/7re egy aluolfeszelt 3.6 több, mint elég. Legalábbis nálam a 460 mellett sosem volt gond, csak trémárk miatt mentem feljebb.
Egyébként 5el többért szereztem i7-860at..a kis Sandyk tényleg karcsúk. Az értelmes i5ök meg drágák..szóval nem volt más választás..de nem panaszkodok, elég lesz egy ideig a 4C/8T..főleg ha meghúzom ;p -
7600 GS
addikt
válasz
Alister71 #15210 üzenetére
Nem sok egy kicsit a feszültség? Ha jól tudom ezeket biztonságosan kereken 1,5-ig lehet feltornászni (mondjuk az a 4 ezred volt lehet hogy nem számit sokat
) A szorzókat jól beállítottad most nézem. Nekem egy igazi Challenge a 3,6-ot stabilan elérni, nemhogy a 4,3-at.
Grat az eredményhez egyébként!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest