- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát igen, szerintem játékra high-end pc-t tartani nem éri meg egy jó 5+ éve már.
A grafikailag top címek legtöbb esetben egyszerűen pocsék játékok, a néhány kivételre pedig ár / teljesítmény mutatót nézve a pc borzalmas. Már cockvid előtt is az volt, azóta agyrém.A legmodernebb játék amit imádtam, a 2017-es Prey volt. 5 éve...
Elvitte a cica a pc aranykorát. -
-
KROK640
nagyúr
Igen, erről már írtam régebben ide a topicba is, hogy 1997-2004 között volt egy olyan időszak amikor már egy 2-3 éves gép is vállalhatatlanul elavult volt, mert a fejlődés nagyon gyorsan haladt. Manapság pedig egy 10 éves géppel (2nd gen I széria) még simán el lehet lenni.
Sőt, Zoltán cimborám mai napig egy Core 2 Quad Q8400 processzoros gépen 8GB DDR2 társaságában van el. Az már nekem retro, akárhogyis nézem...Úgy a C2D-k után kezdett az lenni, hogy a fejlődés eléggé lelassult, és a C2Q-k azok amik ma még hellyel közzel célnak megfelelnek, pedig tizensok éves gépekről beszélünk.
-
fatpingvin
addikt
ez azért nagyon élrdekes amit írsz, mert nekem pl a szoftverekhez semmi kötődésem nincsen. ami nekem szoftverben úgymond retró, az most is ugyanúgy megy az asztali gépemen.
nekem inkább az a szórakozás ebben, hogy modern, aktívan fejlesztett rendszereket húzzak fel ezekre az ősrégi vasakra -
-
Igen, a Voodoo nem ugyanazt renderelte mint a tnt, cserébe 16bit-en a színkeverése százszor szebb volt mint a TNT-jé. De itt TNT2-ről volt szó a tesztben.
Én ezért is szerettem a Savege 4-emet a TNT-vel szemben, mert 32bit-en nem zuhant akkorát a teljesítménye mint a TNT2-knek. Persze a Geforce-okkal már esélye nem volt, főleg TnL-es játékokkal. -
-
-
-
Kb.
Én ultra fokozaton szopok, mert nagyon elszoktam tőle, a modern pc-m két éve vettem, előtte sok évig csak laptopom volt, most is csak ez a PIII és a Ryzen gép van, mint PC.
De amúgy hálás dolog a sok buktató mellett, belenézni a gépbe és minden alkatrész olyan amilyet akartam, ahogy ott sorakoznak.
Na jó, az AMD venti mókás, illetve a Live még nem az arany csatis, de minden más kb készen van.
-
Pontosan.
Racionális szempontból amúgy sincs semmi értelme 3dfx fost tartani, hisz a glide zseniálisan emulálható modern rendszereken is, sima directx-re pedig szinte minden más 3d gyorsító jobb választás.
Az ember nem racionális szempontok szerint retrózik, legalábbis én nem.
A kritériumok, amik szerint építettem ezt a gépet: natív glide, dx8 minimum, a3d, eax, opl3.Minden másra ott a modern gépem illetve a változatos Thinkpad portfólióm.
-
Ne specifikáld már nekem az igényeim baszod.
Én jobban tudom őket, hidd el.
Czo: az interferenciás ötlettel nyomon lehetünk, mert több furcsa dolgot is tapasztaltam már a villamos hálózattal ebben a lakásban (másfél hónapja költöztünk ide, a V2 SLI múlt héten jött).
Pl a laptopom füles kimenete búg. Még a PCMCIA Audigy 2-n is, ami alapvetően semmi zajjal nem bír.
Szerintem rossz föld + rossz minőségű vezetékek.
Úgyhogy mindenképp ki fogom próbálni másik táppal, remélhetőleg az IBM szervertápnak király szűrése van.
Esetleg ha ez sem működik, kerítek egy szünetmentest, ha minden igaz, azok is szűrik az ilyesmit. -
-
Igen, de az én vallásom szerint az pozitívum
Pontosan, relatíve későbbi AGP- s kártyához méggyengébb, de avval jól működik, és elképesztő eredményeket képes hozni, már a procihoz képest.
A 3DM2001 Nature teszttel szoktam pedálozni, hogy az erősebb SS7 procikkal+overkill videoval, játszható FPS- eket produkál, ami nem kis operett egy ilyen konfigtól.Persze így nézve jogos hogy a V2SLI is hajtható lenne benne, de az sajnos instabil. Hogy miért nemtom, de ez a saját tapasztalat.
-
SS7 AGP- vel : tökéletesen belőhető. 4 vagy 5 lappal próbáltam, mindegyiken szépen megy.
SS7- ben a V2SLI nem ajánlott, túl gyenge hozzá, anomáliákat okozhat. Az overkill AGP video viszont megy, nem okoz gondot, meg a korhű sem.
De asszem FoxiestFox P-III- ban tolja az SLI- t, az pedig teljesen jó hozzá. 1GHz- en már ki is hajtja. Meg amúgyis a BX a legjobb retro chipset. -
Jap. Kipróbáltam, nem jó ott sem, ugyanaz a probléma.
És most másik alaplapom sincs kéznél, hogy megnézzem, abban is így működnek-e.
Ez azért szopelli eddig, mert igaz, hogy a kártyapár garis, szuper értékeléses német ebayestől, de mi a gari arra, hogyha ha visszaküldöm, a következő pár nem hullámzó képű lesz?
Ez szerintem valami alaplapspecifikus baszás ami a gépemben bujkál, bárcsak reprodukálni tudnám azt a 20 percet, amíg semmi baja nem volt.
Kipróbáltam változatos PCI slotokat, különféle PCI latencyket, még vissza is vettem az FSB-t 100-ig, lejjebb a CPU órajelet, megnéztem több kábellel, beleértve az átkötőt, mást nem tudok kicserélni (hacsak nem a belső összekötőt, de abból csak ez az egy van). -
Mondjuk az enyém sem a Win frissítésektől, hanem a driverektől szokta összefosni magát.
Most épp működik, de még mindig bugos a V2 SLI-m.
Hullámzik a kép. Először azt hittem, SLI hiba a két egyforma kártya között, de nem az, mert egy kártyával is csinálja, bármelyikkel is, horizontálisan "hullámzik" a kép.
És biztos nem a Voodook hibája, mert a telepítések alatt már annyit tekergettem a biost és drivereket, hogy egyszer már hajlandó volt hibátlanul működni, de aztán a Radeon driver szétküldte az egészet, azt hittem bios beállítás miatt, megint eltekergettem és azóta megint fos, de nem emlékszem, mit állítottam, hogy jó legyen.
A Radeon 9000Prom nem hajlandó normálisan működni driverrel, ha bent vannak a V2-k. Ha nincsenek bent, hibátlan.
Gef4 működik a V2-k mellett is, driverrel is. De a hullámzás független az AGP-től.Olyan, mintha valami interferencia lenne, ami nem zavar semmi mást a gépben, csak a Voodoo2-eseket.
És ez egy BX lap, tökéletes kompatibilitással mindenhez is. Eeeeh.
Ötletek? -
zotyesz66
őstag
Két verziót próbáltam, az egyiknek jónak kellett volna lenni, mert legalább úgy tett, mintha felismerte volna a chipet. De a chip törlésénél elakadt.
gban #8225: jumper csak az eeprom feszültség állításához van; BIOS beállítást erre nem néztem, de megnézem. Nem rémlik, hogy lenne. -
mixer nelkul : tényleg az Erisen van 3 bemenet, ha a balanced mellett csatlakozom még az RCA vagy a jackre az gond, vagy szabad ? A Solo6C- n 2 független RCA input van, a távszabival is lehet váltani a kettő között.
(#82143) Bile Demon : nVidia- ból asszem a 6600GT volt az első PCIe, Radeonnál meg talán az X8xx
Ilyen szempontból tehát a PCIe 3.0- ban működés jónak számít. Tényleg még az X1300Pro- t is be kell vennem, akkor kiderül hogy a másik ház kompatibilitása is ilyen jó-e.
XP : a filebetöltések után, a partícionáló előtt kékhalál. A SATA vagy a chipset okoz neki gondot asszem. Beintegráltam, de sztem nem jó a kiírás, mert az első be sem bootolt.(#82144) frescho : Nálad is érdekes, nem szólnak hozzá, de a kipakolt gépeket püfölik, ott már csak a buli kedvéért is.
-
-
Elhiszem, nem kerestem rá. Nekem az Eris a jó, meg van spékelve minden földi jóval. Az audio feneketlen pénznyelő, tudni kell megállni. Megvan minden amit akartam, innen akkor lépek feljebb, ha esetleg eltalálják a lottószámaimat.
(#82110) nakos1212 : nálam a 8600GTS PCIe még műkszik, kisebb fogyasztás, és a sufniventi is rögzíthető volt rá. 8800xxx- et már nem merném bevállalni, azok nagyon hullanak. HD3850AGP is ok még, arra viszont valami jobb hűtés kéne a gyári helyett, vagy megtámogatom azt is sufniventivel valahogy.
(#82111) KROK640 : Win8/8.1- re van skinnelve, ott más a kinézete, de Win98 alatt meg azért jó, mert ott olyan ronda, hogy az már direkt szép.
-
Biztosan jó lehet, de
- nincs rajta balanced csati, bár aki nem használ studioDAC- ot, annak mindegy
- 3x drágább mint az Eris, utóbbi pedig fadobozos, nem műanyag, meg ennyiért már BX8 is kapható
- ha végképp nincs elég hely, akkor persze...Nekem akár a 8"- os dobozok is elférnének(megoldható lenne), pld az említett BX8, de a Solo6C- t már nem cserélem. Most pedig direkt ilyen kis aranyost akartam. Szárnyal is a középsáv. Ha brutál mélybasszust akarok, akkor pedig bekapcsolom a Kenwood+vintage dobozokat(30cm- es mélyek). Vagy a HS50Pro fülest.
A helyet amiatt említettem, hogy akinek elfér...megéri, amíg meg nem emelik az árát, mert ugye mindent visz ez az áldatlan helyzet.
-
Játéktól, procitól, na meg kártyától függ.
Deus Ex (2000) pont az, ami láthatóan megeszi még a legerősebb 2001-es procit is reggelire.
Jó beállításokkal, szuper RAM-okkal dual channel-ben egy 3.2-es P4 tudja hozni a 60-as minimum fps-t. Az a proci meg 2003-as.DarthSun: Most csak tippelek, de például egy QUAKE III szerintem fele ennyi procierővel is beéri.
A Radeon DDR 32 biten és 1024x768-ban hajszállal marad csak el egy Geforce2 GTS-től, szóval elég erős. Ha a proci nem limitálna, talán 55-65 fps-t is tudna a kari ebben a játékban, ezen a felbontáson. -
Nem lehetetlen küldetés és ha nem akarsz Amigázni, vagy más sima RGB kimenetes gépet rákötni, akkor nem érdekes paraméter. Én viszont ha vennék, akkor biztos figyelnék rá, mert van itthon pár ilyen gép.
Masik téma: blueSCSI n+sok: szereztem más fajta SD kártya foglalatot, este megpróbálom felrakni a PCB-re.
-
-
envagyok
veterán
Én itt adom fel
Kicsit fejleszteni kell a tudásom
Mi az a GS MT32 emuláció, meg az elmúlt pár hozzászólás nekem kínai.
Melyikkel a legélethűbb a hang, vagy csak ilyen és olyan van?
Most betöltöttrm a gus és darthsun 8mb-os hangmintáját full máshogy szól minden.
Különben a ram teszt meg volt jók a 4 megás modulok. -
Czo
addikt
Csak ugye GUS eseteben, minden rad van bizva. Marmint a GUS-t hasznalo szoftverek 99.9%-a, nem hasznal sajat hangmintakat, hanem tudja azt az informaciot, hogy a %ULTRADIR%\MIDI\ULTRAMID.INI -ben van a mapping a GM - PAT allomany kozott, es ezeket toltogeti be. Tehat igy fel lehet javitani a hangszerek minoseget. Ez a javias ugye megaem/emuset eseten a GM es az MT emulacional is jelentkezik.
A GUS mellett nekem anno nagyon-nagyon nagy csalodas volt az AWE emiatt. Marmint, hogy DOS alatt kb nem jo a hangja. Egyszeruen, ha a kartya kepes lett volna tetszoleges soundfontot betolteni DOS-ban es azt, mint GM hasznalni, az sokat segitett volna rajta. De nem igy tortent. Nagy pofon is volt, hogy hiaba volt megirva a GM/MPU401 a jatekban, ami mukodott ugye kulso szintivel, vagy akar a Waveblaster Headert hasznalva, ezek a kodok semmit nem ertek, ha AWE-rol volt szo, igy nem is csoda, hogy mindenki a mininalis dolgot implmentalta.
Volt egy dolog egyebkent, ami nekem kb egyik midi eszkoz (akar WB, akar AWE, akar MT55) hangjaban sem tetszik, az a tulzott visszhang hasznalata a jatekok nagy reszeben. Kb olyan erzes, mintha "van ra lehetoseg, toljuk neki ezerrel" lenne.
-
A legutolsó firmware frissítés hozzá release notes szerint 2008-ban készült. A switch maga talán 2-3 évvel idősebb csak. Tehát eléggé koros példány.
Egy 3Com Baseline Switch 2250 Plus (3C16476BS) amúgy, ami belül is kiváló műszaki állapotnak örvend; az-az nincs semmi por, semmi égésnyom, semmi púpos kondenzátor vagy más probléma. Sőt, még forgalom is van a portokon.
A gond, hogy a web felület nem érhető el, mert belefagyott legutóbb is két menüváltás közé. Azóta DHCP-n sem kér IP-t. Lehet resetelte magát egy fix IP-re (feltéve ha az default neki). A még nagyobb gond, hogy 1.0.0.0 minden azonosítója, és ehhez is legalább 3 frissítést adtak ki. A webfelület meg kell az LACP konfigurációhoz, ahova szánom.
3Com v6 discovery tool megvan, bár nem fut Win10 alól. Majd kerítek neki egy XP-s gépet. De ha sikerül elővarázsolnom újra a web management felületét, mindenképp rá akarom húzni a legfrissebb firmware-t.
-
KROK640
nagyúr
Ez engem kicsit sem lepett meg, sőt, az lepett volna meg, ha nem így van. Rekord bevétel borítékolható volt már az év első felében.
De amikor azt mondom, hogy lehet, hogy a VGA gyártók is benne vannak ebbe a cripto lufi fújásba, akkor sokaktól azt kapom meg, hogy meg lapos föld meg összeesküvéselmélet... pedig egyre inkább az a gyanúm, hogy DE. Elég csak arra gondolni mikor kiszivárgott az NVidia nem bányászós driverére a megoldás, magától az NVidiától. Vagy, hogy az AMD azt a VGA szintet adja most 120 ezerert (ami valójában inkább 220-240), amit 3-4 éve 30-40 ezerért kaptunk. -
envagyok
veterán
Kiskoromban a nagypapám mikor dolgozott a kertben, tökéletesen szólt.
Otthon nekem fisher 2 kazettás magnóm volt, 84 körül dollárbolt edition
Soha eszembe nem jutott volna az átviteli görbét, hifi tesztet látva lekapcsolni. A lényeg az volt, hogy "átjött" a zene megérintett. A sok FUN rádió hallgatásnak, és magnóra vételnek köszönhető, hogy DJ lettem, kb 10 évet csináltam, az emberek miatt hagytam abba, nem a zene miatt. C64-est is Junoszty tv-n használtam
Igaz engem is elkapott a gépszíj, belemerültem. Nappaliban, hálóban 2 Dali 5.2 és 5.1, számítógépnél Bose, Retróknál Antec Lansing, horror pénz áll benne. Tény szépen szól, de pl. a nappalinak horror akusztikája van millió óriás üvegfelülettel, így a hálóban filmezünk, szerencsére ott van az Oled tv is.
Én azt mondom, aki nem merült bele ebbe az örvénybe, ne is tegye. -
Értem, hogy miért tartod az A500-at még évekig jónak, de gondold végig, hogy 1-1 fejlesztés mennyi ideig tart és az mikorra vált megfizethetővé. 87-ben ott voltak a 386-ok, de olcsó tömegcikké 91-ben lettek a legendás 386DX 40-nel. (Olcsó persze idézőjelben, mert nekünk az is horror volt, de mi csóró magyarok voltunk akkor és ma is...)
87-ben megjelent az Adlib, várható volt, hogy a PC is rendes PCM hangot fog tudni inkább előbb, mint utóbb. Tehát az A500 87-es bejelentése után már azon kellett volna erősen dolgozni, hogy mire kijön a PC-s kártya addigra már egy lépéssel előttük járjanak, ráadásul úgy, hogy arra már legyen fejlesztés (játékok) is.
A C= managementjének erre kellett volna figyelmet fordítani, de a kutyaütők nem állították irányba a mérnököket. Ha másra nem, akkor a Mac II és a PS/2 megjelenésére fel kellett volna kapniuk a fejüket és elővenni a hajcsárpálcát.
A történet a továbbiakban az, hogy 90-re volt FM és PCM is az SB-vel, a VGA grafika kinézetre hozta az A500 szintjét és amit az Amiga chipset megoldott hardverből azt a PC izomból hozta. Ráadásul az AMD 386 91-es megjelenésével már megfizethetővé is vált a PC-s játék. Olcsó nem volt, de megfizethető igen...
-
törölt tag
igen, különben hibás vagy nagyon gagyi. Egy bizonyos kategória felett teljesen mindegy milyen digital-analóg konverter van mert már egy közepes árú DAC is tud nagyon jó THD-t. Nyilván nem az SB16 vagy a hasonló "igényességű" zajos áramkörökre gondolok hogy mindegy, de egy bizonyos kategória felett mindegy, nem véletlenül a kommersz DAC-ok nagy részébe ugyanaz az ESS Sabre chip landol meg 1-2 hasonló bevált típus, és pro studió cuccokba is beletesznek filléres BOM-al rendelkező DAC chipeket, mert sokkal többet lehet elérni egy utólagos DSP-s korrekcióval meg normális körítéssel. Én rendszeresen csinálok troll-vakteszteket ügyesen megvariált EQ + olcsó cucc kombóval, drága butik cucc összeállítás ellen.
-
Ha kifejezetten konzol lett volna 5 év után akkor is cserélni kellett volna. 85-ben jött ki az OCS és az ahhoz képest tényleg jobb AGA csak 92-ben. De home computerként definiálták aminél a játék dominált ugyan, de volt komolyabb felhasználás is. Ha a C64-t nézzük, akkor a 128-cal már keresték az utódot, de azt is csak átmenetinek szánták. De aztán a management beült a kényelmesbe és a szokásos updatek sem érkeztek meg. Pedig látták a konkurenciánál ahogy tolják felfelé a RAM-ot, procit, grafikát szépen lépésről lépésre.
-
Az én multimédiás élményem eléggé karcsú. PC Speaker aztán a 386 DX40-be bekerült egy PnP SB16, ami elég nagy szívás volt, mivel a 386 nem volt PnP ready.
SBPro-t, Rolandot, AWE32-t csak havernál volt szerencsém. Kipróbálni mindig két lépéssel előttem járt, mivel én csak apám munkagépét használhattam, neki meg nem kellett a bika se a multimedia.
SB16-ról meg váltottam Live-ra, onnan egy nagyon rövid életű Audigy-zés, majd valami Cyrrus chipes hangkari ami minőségben leverte az előzőket, majd jött az nforce. De a Live után már tényleg semmi izgalom nincs hangkártya terén. A nagy izgalmakat, az FM meg a midi chip okozták, meg mikor még volt hova fejlődni, de mióta minden 16bit, 44,1khz (48 manapság) azóta úgy nagyon nincs nagy különbség, főleg mikor az ember a HDMI kimeneten jövő digitális hangzást használja, ott zéró a difi. -
Amigások nem érthetikre egy unortodox választ fogok írni, de érdemes elgondolkozni, hogy mi vagy ki okozta az Amigák kihalását:
Az A2000 felújítgatásával párhuzamosan a korabeli '87-es újságokat is olvasgatom. A megjelenésekor a byte-ban korrekt review jelent meg róla. Apró gond, hogy egy negyedéven belül megjelent a Mac II és a PS/2 is.
Az addigi grafikai fölény elolvadt, mint az Alpok gleccserei az globális felmelegedés hatására. Még maradt belőle, mert a blitter még mindig gyors animációt tett lehetővé és össze lehetett szinkronizálni külső videójellel. Az új Mac II 640x480-at, dual monitor támogatást tudott. A PC akár 1024x768-ra is képes volt, mondjuk a hozzá való monitor szállítására még várni kellett, de pár hónap megérte annak akinek ekkora felbontásra volt szüksége.
Hangban az Amiga még erős versenyző maradt, de a Mac II-be bekerült új ASC alulról közelítette az Amiga tudását. Papíron néhány ponton még jobb is lehetett a Commodore termékénél, de a valóságban nem igazán volt hozzá szoftveres támogatás.
A homlokomon a ráncok akkor sűrűsödtek amikor nézegettem, hogy milyen procik voltak elérhetők. A Mac II és a legerősebb PS/2 is simán lekörözte az Amigát. Ha már hosszabb időre nézem, akkor a 68k alapú gépek kollektívan kezdtek el lemaradni a PC-k mögött. Persze az A2000-hez lehetett CPU kártyát venni és a géphez volt SCSI, RAM és PC emulátor is, de mire az ember felszerelte lecsökkent az árelőny. Az árelőny pedig fokozatosan is szűnt, ha nem eredeti IBM-et néztem, hanem a klónokat, pedig azok között is volt sok jó minőségű, márkás darab.
A fentiek alapján '87 után az Amigát elkezdte beérni a konkurencia. Még volt pár terület ahol előnyben volt, de hiányzott az igazi fejlesztés. Az AGA chipsetes A1200 és A4000 bejelentése 1992-ben történ. A köztes 5 évben egy kicsit alibinek tekinthető ECS jött csak ki. A hang semmit sem fejlődött.
Vajon melyik volt inkább a C= csődbemenetelének az oka?
- A Commodore vezetése elbaltázta. Nem fejlesztettek, csak felélték a technikai előnyüket.
- A PC klónok szaporodtak, erősödtek, okosodtak miközben csökkent az áruk és idővel a sok lúd disznót győzött. -
Nagy +1 erre, pl a glquake-re rá se tudok nézni, míg az eredeti sw renderrel valami állat hangulatos valami (annak ellenére is hogy maga a gameplay szerintem fos
).
Doom szintén, a sok 3D gyorsított sourceport ellenére az sw renderrel adja.
Q2-t már másképp látom, ott már látszik hogy eleve 3D kártyára találták ki, és a gameplay is sokat fejlődött.És akkor ott vannak olyan elborult cuccok mint pl Ion Fury, ami Build Engine alatt, akár sw renderrel kínál egy komplex fps élményt, konzerválva mindent, ami miatt a többi Build játék is állat volt...
Szóval manapság is fel-felcsillan a szoftverrender, aki nem próbálta volna, az azonnal Ion Fury letölt, CRT-re ráköt, villany le, hangszórók fel. -
Mikor még óriási különbségek voltak hangkártyák között, nem csak midi de akár stereo mono, 8bit 16 bit.
A szoftver render mai napig a kedvencem. Volt pikantériája.
Én még fiatal vagyok ahhoz, hogy a Voodoo korszakot is szeressem, de nagyon sok 3d játék túl steril lett. Pl a Diablo véres trutymós hangulatát a mai napig nem tudják hozni az elmosott textúrákkal.
Az első ami ütött az az S3TC volt extra textura pack-al aztán a T&L. -
-
Kíváncsi vagyok, mi lesz a pc jövője ezek után.
Covid előtt sok-sok éve már az volt, hogy 3-4 éves GPU vígan hajtotta az új játékokat FHD-n és mellé még olcsó is tudott lenni, főleg használtan.
Ez volt a PC egyik vonzereje, hogyha elég az FHD, és idővel akár megelégszel medium graf beállításokkal (főleg hogy a medium és high között sokszor elenyésző különbség van), marha olcsón építhettél gépet, és a sok digitális platformon az egymást követő sale-eken olcsón fel is töltekezhettél játékokkal.Most kb kivérzik a PC, a legtöbb előnyét egyszerűen lehántották róla, úgyhogy azon fog múlni a jövője mint gaming platform, hogy igazad lesz-e a következő 2-3 évben, tehát tényleg veszik-e az emberek értékének (szándékosan értéket írok, nem árat) háromszorosán a hardvert, vagy sem.
Személy szerint kétlem, sok nemzetközi gaming communitybe látok bele Discordon, és nyugaton sem az az első hogyha _van raktáron_, akkor megveszik akármennyibe is kerüljön, állati jómódú emberek hajtanak több generációs GPU-kat és nem is terveznek váltani, kivárnak.
Meglátjuk. Kár lenne a PC-ért. -
-
Igen, az az időszak nagyon pörgött. Az sem volt semmi ,hogy egy architektúra mekkora teljesítményt fogott át. A folyamatos simogatásnak köszönhetően kis túlzással szinte havonta emelték kicsit az órajelet.
A Cx mellett volt még más is, igaz tömegesen nem játszottak, de ha már beszélgetünk a korról említsük meg őket. Ha a felvásárolt, majd AMD név alatt kiadott cégeket nézzük, akkor a Nexgen volt még az SS7 idejében igen erős. Az IDT Winchip mondjuk nem volt éppen szupergyors és gyakori, de ha jól emlékszek a VIA ezeket vette alapul a C3 sorozathoz. 0-ról indulva ott volt még a Transmeta a Crusoe-val, de az már később jött. Van is valahol egy ilyen laposom, fel kellene éleszteni.
-
fpeter84
senior tag
az enyémen is már túllóg az alaplap peremén a foglalat kilincse, meg a gyári feszstab hűtőborda is - ezért is törhették le, mert nincsen rögzítve a nyákhoz és beleakad mindenbe...
de irigylem ezt a 4DPS / PCI400-4 verziót, mert ahogy látom a PLL rajta az a néhány DIP lábú lehet - simán le lehetne cserélni, illetve valami modern külső órajel forrással megetetni, és stepless tuningot csinálni rá -
Főként azonos órajelen volt jó. Még az FPU sem lett volna gáz, ha azonos órajelű Pentiummal vetjük össze, az FPU meg kompenzálta volna a hátrányt. Erre a Cyrixnál belecsapták a ventillátorba az anyagot:
- késtek
- az első sorozat melegedett, mint a fene
- a 75MHz-es órajel, de úgy a kezdeteknél az egész 6x86 BIOS támogatása gyenge volt
- behozták a PR számozástHa a fentiekből az utolsó kettőtől eltekintett az ember, 2.5x66-on hajtotta a PR200-at és a vételárat hasonlította a konkurenciához, akkor jó kis proci volt. Nekem is volt sima, L és MX is. Az utóbbi már tényleg jó volt, de a 166MMX-et úgy lehetett húzni, hogy mennie kellett.
A Cx 5x86 későn jött és nagyon rövid ideig volt. Mintha maga a Cx is csak átmeneti szükség megoldásnak gondolta volna.
A WT és WB közötti teszteknél a külöbség nagyon függött a szoftvertől, de ahogy írtad 5%-nál nem volt az több a valóságban. Egy dzsunka alaplap vagy egy fake L2 cache sokkal több különbséget jelentett még akkor.
-
KROK640
nagyúr
Bár '97-től kezdtem aktívabban PC-zgetni (noha saját PC-m csak '99-től lett, így ezalatt heti 10-12 órát havernál érts), már inkább a Win95 alapokon a Wines irányba nézelődtünk. Bár még rengeteg DOSos játék meg Norton Commander meg ilyenek is voltak, de az mp3-at akkoriban még nem is ismertük.
-
arn
félisten
Nah ezt 94 juniusaban irtak, igy az oktober akar realis is lehet, valoszinuleg egyutt jott a dx2 es a dx4.
Aiming to boost the perfor-
mance
its
mainstay
486DX2/66 chip, Intel Corp.
later this year will refresh its
486 processor design with a
new cache scheme.
Intel will introduce the P24D,
the code name for a new
486DX2/66 processor with a
high-performance write-back
cache. The write-back cache
will increase performance by 15
percent on desktops and as
much as 30 percent on note-
books, sources said. Pricing for
the chip was unavailable.
"Write-back clearly provides
a performance boost……this will
be the mature 486 design," said
Michael Slater, publisher of the
Sebastopol, Calif.-based Micro-
processor Report. -
KROK640
nagyúr
Mi Dos alatt sosem játszottunk le mp3-at.
Ellenben emlékszem, hogy volt egy Soniq nevű program az le lehetett játszani (az első 3db mp3-am 3db The Prodigy szám volt), és kicsivel később (pár nap) egy bizonyos Winamppal is találkoztam. Ezutóbbi jobban tetszett, így az váltotta a Soniq-t... Annyira jól sikerült hogy azóta is van Winamp a gépemen. (és 2007 óta ugyanazzal a skinnel)Egyszer Laci haveromnál egyszer épp mp3-at hallgattunk a winampal mikor egy hirtelen ötletettől vezérelve elindítottam a Quake3-at, és az mp3 meg szólt tovább közben. Teljesen megvolt lepődve, hogy a játék alatt is tud a gép zenét eljátszani.
Nála mondjuk sok érdekességet megcsináltunk, emlékszem a drive space nevű csodára. Egyszer fullra betömörítettük vele a winyóját, és a 4.3GB-ás HDD-t valami 30GB-ásnak látta. Örültünk is mint állat (gondoltam ha hazamegyek gondosan megcsinálom én is), kivéve hogy amikor rámásoltunk egy JPG-t akkor is levett vagy fél GB-t.
Ennek ellenére megcsináltam otthon is (szerencsére csak az egyik particón), mert először tök állat volt, hogy volt a 3GB-os winyómon még 3GB szabadhely, úgy, hogy minden is fent volt, csak éppen ha valami új került rá az sokkal többet foglalt mint amenyit kellett volna neki (vagyis több szabadterületet vett le, mondjuk egy 10MB-os file tipustól függően 7-800MB kijelzett területet is elvehetett). Hamar rájöttem, hogy az egész csak arra jó, hogy sose tudja az ember (még nagyjából sem!) hogy mennyi hely lehet a winyóján. A másik HDD-men (20GB Quantum) már eszembe se jutott alkalmazni ezt a cuccot, de a Windowsokból is hamar kikopott, asszem már a WinME se tudta) -
KROK640
nagyúr
Hm, most egy ős régi homályt és kamunak tartott elképzelést erősítettél meg. A DX4-el kapcsolatban még csak-csak képben voltam, de amikor anno azt mondtam h az 5x86 is 486 tulajdonképpen, akkor nem nagyon hittek nekem. Aztán jött a Pentium, ami kezdetben mifelénk a szlengben futott "586" "nem ikszes 586" és "686" néven is, de ezek hamar kikoptak.
Sőt, volt egy srác (szeretett nagyot mondani) neki az unokatesójáék amerikából hozták a 786-ost... csak még azóta sem értek vele ide
-
Ha csak a hazai helyzetet nézed, akkor persze. Nem volt pénz, tehát a legolcsóbb cuccokat hozták be. Mondjuk nem csak szemét volt, mert néha akadt 1-2 kint olcsó/megbízhatónak számító cucc itthon is:
Apám igényes volt, tőle kaptam/örököltem alkatrészeket: DTK alaplap (Egy turbo XT lapom még most is van tőlük), Miro S3-as videokártya. Így lett a gépem egy időben karácsonyfa, mert amúgy kb. semmi értelme nem volt a streamernek otthonra. De az öregem hozta amit bent már ki akartak dobni én meg felhasználtam, mert nehogy már a polcon legyen csak.
Barátomnak meg PS/1-es gépe volt. Szerintem ma is menne, ha nem rakja ki a tárolóba és lovasítja meg valaki az alját. Mondjuk nem tudom mit kezdtek vele a monitor nélkül amiben a táp volt.
Használt Olivetti gépeket is néha meglepően jó áron hoztak be, igaz aki olyat vett később pislogott a bővíthetőségnél.
-
Ugyanúgy, mint a win 95 idejében, csak pár eltéréssel. Először is fémből volt rendes kulccsal az elejében. Másodszor a csata a fenekében ISA port szerűen nézett ki. Ja és a legfontosabb volt benne egy rendes papst venti. Aztán jött az olcsósítás és a műanyag vackok.
Érdekes visszanézni, hogy miként jutottunk el a lakás árú gépektől a mai olcsó vasakig. Amúgy szerintem a PC-re is valami komolyabb rendszerből származott át a technika nagy része. Mondjuk azon szoktam bosszankodni, amikor hatalmas újításnak kiáltanak ki valamit ami évtizedekkel korábban már létezett. (pl.: AMD IMC)
Mai gépes morgás: Elvileg ma minden egyszerű, könnyen átvihetők az adatok. aztán mégis küzdeni kell pár pdf átmásolásával a laptop és a tablet között, mert szándékosan nehézkesre tervezték, hogy a saját áruházukat, olvasójukat, lejátszójukat stb. stb. használja az ember. Az meg beszól a 45 éves újságból scannelt oldalakra, hogy copyrightos...
Mai gépes öröm: Ugyan a IIsi a 25% tuningot nem bírta, de a 20%-ot sikerrel veszi. 24MHz-en lefutott 999 kör a benchmarkból. Igaz valahol a 256. körnél megkattant az eredmény kijelzés, de a külön indított 1000. körnél megint jó értéket írt ki.
-
Két floppy meghajtó és a tape elvitt rögtön 3 helyet. Dobj mellé egy syquest vagy ZIP meghajtót is, ezzel megvan a 4 hely. Aztán jöhettek ezek a "kis" teljes magasságú merevlemezek. Most lapátoltam be az egyik almába egy 4G-s darabot. Szép nagy... Még jó, hogy a bővítőkártyánál csak a ROM-ok érnek hozzá, azok kerámia háza meg úgyis szigetel. Vinyóból meg több is belement, szóval meg is vagyunk vagy nem?
"Akkoriban rackek nem voltak" De biza voltak. Ide is dobtam már be képet az eredeti IBM AT-ról ami rackes kivitelben került hozzám. Gyári, IBM-es házban van. Egy desktopnak jobban örülnék, de ez így még ritkább
Otthon nekem volt ilyen házam. 2 vinyó, két floppy, egy tape és 2 HDD volt benne (egyik ugye a szokásos rackes) Na meg a vízhűtés tartálya is elvitt a tetején 1-2 helyet. Homegány volt, de akkor nagyon pengének számított... Persze ebből nem minden látott ki a világba, de a sima toronyba nem fért volna be az tuti.
Még egy ami eszembe jutott: A régi cuccoknál a vinyók rendes magasságúak voltak, tehát nem elég, hogy mondjuk RLL és 5.25, de rögtön 2 helyre tehénkedett be.
-
-
-
flymi
addikt
Néhány év alatt megfordult a kezem közt jónéhány. Egy-két tucat biztos. Ezzel együtt eddig három volt hibás, ami a rossz hírük ellenére nem olyan rossz arány.
8800-as szériából sajnos (vagy sem) a gtx a kedvencem. Járt nálam 7 (te jó ég, tényleg volt ennyim??) Ultra is, azok közül 3 alkatrész hiányos volt, vagyis eleve alkatrészbányák/halottak voltak már, a többi négynek nem volt baja. Gts/gt-k még ennyire sem vészesek.
Rákérdezek egy szakinál mi lehet a bánata ennek az egyébként gyönyörű ref kártyának.
Az eladó hirdetése szerint a kártya működik. Remélem gyógyszerre költi a vételàrat... (nincs visszavásárlás/gari) Hozzáírom a többihez, amivel átqrtak a palánkon. -
Pl én nem vágom, LGR mire fel lett az egyik legnagyobb retros Youtuber.
Kevés jó videója van, nem is valami jó előadó, a szakmaiság pedig nyomokban sem fedezhető fel, ezzel szemben pl vwestlife, érdekesebb, változatosabb kontent, tök jó előadó, a tizede feliratkozóval bír csupán. -
Igen, a nyár végén lett meg. Elgé zűrös időszak volt, mert a nyár végén volt egy oldalborda csere és költözés kombó folyamatos túlórákkal megfűszerezve. Az tuti, hogy a Diablo 2-őt már azon toltam ősszel az új kéróban és csak azért nem vitték el télen a gépet amikor betörtek, mert éppen szét volt kapva atomjaira.
A fehérítés egész jó lett. Pontosabban a felső jó, az alsó kevésbé.
-
envagyok
veterán
Anandtech 2000.03.08. tesztelte, de ott is írták a limitált hozzáférhetőséget: "For most of you all that will be building systems rather than buying them, the fact that the 1GHz Pentium IIIs won't be available until Q3 is a big downside, potentially a reason to go with the Athlon if you feel that you must have that sort of power soon."
Illetve egy link
[link]Ezért is én 99 végére raktam már csak p3-ast, 2000 végére már p4 lett. Csak érdekességből van dual p3 ghz edition összerakva nálam s370 és slot1 is.
-
-
Bile Demon
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpársportok
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Formula-1
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- EA Sports WRC '23
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest