- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tzoli79 #108279 üzenetére
Felesleges sztem, nekem van egy olyan tökéletesre sárgult házam, ami dettó gyári színezésnek látszik már, brutál szép.
Amúgy soha nem értettem a fehér/bézs színt. Már 88- ban, amikor a 286- ot megláttam, a szín miatt...mondom ez valami ultra gagyi lehet. Aztán rámtették hogy használjam, meg fordítgassam a kódot, az emmissziós színképelemzőhöz, utána csekkoltam hogy ez egy profi cucc, de továbbra sem értettem hogy miért tették ennyire böszme kinézetű kasznibaA relatíve már retró P4- et is már szép fekete Tt házba pakoltam, az alaplap sajnos nem fekete, de hát mocsok jól megy, elnézem ezt a hibáját.
Meg az AGP S775 is, csodaszép CM házba került, hát nem szebbek mint a korabeli sárgulós vackok? Ráadásul ezekben már van rendes légáram is, front-rear 12- es ventik, a korhűekben ezek az alkatrészek szószerint elforrnak. -
válasz
tzoli79 #108127 üzenetére
Nagyon elhúzódott a csomag érkezése, így volt időm tesztelgetni sokféle kártyával a Yamahát is.
Serdashop rendelésnél bepróbálkoztam az alap belga légi postával. A vége az lett, hogy az nem jött meg, de voltak olyan rendesek, hogy újraküldték trackinggel. Érdemes lehet alapból azt választani.Egy ilyenre lennék még kíváncsi:
YucatanFxLimited
Turtle beach Cancun Fx kártya újragyártva, kicsit felpimpelve, de sajna már nem rendelhető.
A hangja elég erőteljes lehet a videók alapján.envagyok, arn:
Gondoltam, hogy lennie kell legalább egy próbálkozásnak hogy megoldják a ram használatot.
Olvastam a DSP projektet is. Úgy láttam a 4.13-ból is csináltak egy javított verziót.
De nem hiszem hogy valaha belevágok a cserébe. Inkább maradjon authentikusan bugos -
válasz
tzoli79 #108146 üzenetére
Ha oszintek akarunk lenni, akkor a wave table inkabb kivetel volt a DOS korszakban, mint tomeg cucc. Gyakorlatilag kvazi szabvannya az Adlib, majd az SB Pro valt. A gepek sebessege, RAM kapacitasa miatt ez volt kb. a sweet spot. Az SB Pro ugye eleg gyorsan jott a sima SB utan es a programizasa sem volt radikalisan eltero. 11 vagy 22kHz-es 8 bites sztereo mintakkal AM/FM radio minoseget lehetett elerni az efektekhez. Az OPL meg jo volt zenelni. Ajanlom az X-COM vagy a Warcraft valamelyik reszet. Tok jol hallani az alacsony mintavetelezest.
Midire visszaterve, mire azok elterjedtek volna mar jott a Win95 es egy teljesen mas programozasi metodus. Persze volt (van) GUS-om, programoztam is, de ha most ossze kell rakni retro gepet, akkor egy ess kartyat dugnek bele.
-
arn
félisten
válasz
tzoli79 #108127 üzenetére
Ugyanilyen kartyam van, sc55el probaltam, es csinalja, max ritkabban. Dspn mulik csak. Meg igy is az egyik legjobb sb16, de ennek is vannak hibai, visszafele kevesbe kompatibilis, mint az elso vibra vagy a ct1700, meg a midi problemak.
Epp a multkor pakoltam ossze sokadik verziojat az mmxnek, abban van az awe64 gold, ott valoban egesz jol mukodik midikabelre kotve is, de elegge valogatja melyik jatekkal jo es melyikkel szol osszevissza (sierra jatekok gmidije pl). Szoval ez a hangkartyan valo midizes mindig kompromisszumos lesz.
-
válasz
tzoli79 #108106 üzenetére
Szia,
nemrég írtam pont erről és pont ilyen hangkártyával egy bejegyzést a logoutra.arn:
a hangkészlet nem egy az egyben Roland, de valamiféle Licensz megállapodás által született a Dream és a Roland között.Egyébként, szerintem a hozzá adott Buran user bank sokkal érdekesebb mint a "Roland". Ami persze nyilvánvaló, jóval nagyobb terjedelmű, részletgazdagabbak a hangok.
Szerintem az teszi különlegesé a kártyát, hogy ezt a 46 MB méretű user bankját simán használja minden DOS játék alatt, alapértelmezetté lehet tenni.Ilyet, ha jól tudom nem lehet Awe32/Awe64 kártyákon. Azoknál DOS alatt csak a gyárilag kapott 512 kByte vagy 1 MB vagy 4 MB hangkészlet szól, és a memóriabővítésbe töltött mintákat csak Windows alatt lehet megszólaltatni. Vagy rosszul tudom?
Vagy a másik hasonló ami eszembe jut, a GUS PnP. Nem emlékszem ott mi a helyzet, az mennyire lehet jó ilyen szempontból. Az ki tudja használni a 8 MB RAM-ját DOS midire, vannak ilyen méretre való spéci hangkészletek? Vagy csak Windowsból lehet a teljes RAM-ot használni? -
válasz
tzoli79 #107224 üzenetére
Én is javítottam egyet, foglalatosat. De ha nem foglalatos, akkor is egyszerű, nem kell kiforrasztani. A megfelelő lábak feletti betáp pontoknál a műanyagot izzó kis késsel be lehet vágni, szabaddá téve a forrasztási pontot. A kést gázlángon kell izzítani, amikor élénkpirosan izzik, viszi a műanyagot, mint a vajat - óvatosan kivágni a helyet.
Viszont ha valaki retró lap beszerzésére fókuszál, érdemes sima gombelemest venni, elkerüli ezt a macerát. A hordóakkus meg azért nem jó, mert nagyrésze már kifolyt, és savmarta, ha kicsit volt kifolyva, már az sem ok, mert idővel tovább marja a beszivárgott trutyi. -
-
válasz
tzoli79 #82329 üzenetére
Köszi. Azért Radeon 9000, mert közelebb áll korban a gép hardvereinek átlagéveihez, mint a Gef 4, úgyhogy az fel is van téve apróra, de úgy tűnik, mégis meg kellene tartani mert normálisabban együttműködik ezzel a konfiggal, mint a 9000. Pedig a Gef4 szerintem már inkább P4-ekhez jobb választás, vagy Athlon XP, ilyesmi.
A többi kérdésed felett elsiklottam.
Nincs fent külön DOS, csak az ami a Win98-cal felmászik.Univbe-t pedig nem használok, azt sem tudom, hogy kell.
-
-
-
-
válasz
tzoli79 #82188 üzenetére
54p-b6b jelzésű BIOS- t találtam hozzá.
PS2 tüskesor kiosztása változó lehet, kell hozzá az alaplap dokuja, melyik tüskén mi jön ki, és annak megfelelően bekötni.
A fagyás okát távolról nehéz megmondani, főleg ha akkor is fagy, ha nincs rákötve semmi.BIOS- ban none- ra van állítva ?, bár ha van bentfelejtett típus, akkor meg not ready kéne legyen fagyás helyett. -
fpeter84
senior tag
válasz
tzoli79 #81230 üzenetére
a PS/2 csati mögött nézd meg a KBPWR jumpert - engem egyszer egy lapon megszivatott, azt hittem hogy megpusztukt a PS/2 port, erre kiderült hogy a látszólag helyén lévő jumper belül laza kontaktot adott, megnyomkodva feléledt
a manual szerint az USB port és a legacy támogatás hozzá alapértelmezetten engedélyezett, szóval még ha döglött is a PS/2, USB eszközzel akkor is működnie kellene majd ha a BIOS részt sikerül helyrerántani
-
fpeter84
senior tag
válasz
tzoli79 #81230 üzenetére
sajnos nagy kiszúrás ez a forrasztott flash rajta - érdekes is, pont most használtam a TUV4X-emet idegen DIP32 flash írására - foglalatos és a hagyományos nagy lábas forma, pedig későbbi lehet mint ez...
ha más ötlet nincsnen, akkor azt csinálnám hogy flash leforraszt, egy azonos foglalattal rendelkező tetszőleges award bios-os lapba röptében berak, awdflash vagy aflash-el dump-olnám a biost és megpróbálnám összehasonlítani a netről elérhetőkkel... aztán bele lehet tölteni a legfrissebbet, és úgy próba indítás neki - bár hogy sztrájkol a billentyűzet, azon lehet nem segít még az sem, ha helyreáll a bios - kérdés hogy az USB billentyűzet támogatás az default be van kapcsolva, vagy le van tiltva... -
válasz
tzoli79 #81224 üzenetére
Talán akkor minden kizárva, esetleg még a tápellenőrzés, amit Czo is javasolt. Ha az is jó, akkor már csak az alaplap/BIOS lehet defektes. Proci ritkán hibásodik meg, valamint akkor általában kép sincs, 1 olyan procim van ami képet ad, de hibásan működik - a BIOS változtatás visszaugrik alapra, de alapon bebootoltatva is durván hibás működés. Másik procival jó a lap.
szerk : látom akkor a táp is kizárható
-
válasz
tzoli79 #81221 üzenetére
Mindent lehúzni, csak a videokártya maradjon. RAM csere, vagy ha több van benne, akkor indítás 1 RAM- al. Esetlegesen elromlott alkatrész vagy kilazult RAM is bekeverhet. Mielőtt végképp a BIOS lenne, érdemes ezeket megpróbálni...hátha - csak tippek. Rövid idő, és egyszerűbb mint a BIOS chip kiforrasztása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenWRT topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- M.A.T.R.I.X Torrent Tracker
- One mobilszolgáltatások
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- GTA V
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Philips LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest