-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Chris82 #88458 üzenetére
De Fücsök kolléga azt írta hogy a 754 lenyomja a 775- öt. Azt hogyan...mikor a 775 még a 939- emet is lenyomja, erre interpelláltam hogy akkor itt valami nincs a helyén.
A dátumokat pedig nem is néztem, egyrészt közismert, és ha visszaolvasol akár évekre is, láthatod hogy én a nem naptárazós párti vagyok, sőt igyekszem a minél nagyobb idődilatációjú hardvereket párosítani egymással, ez jobban érdekel, mint egy naptárazott konfig, melynek már ezer éve ismerjük a teljesítményét.
-
envagyok
veterán
válasz
Chris82 #86627 üzenetére
Itt nem is a vga, és a hangkártya a gondom, mert azt most a segítségetekkel sikerült nagyjából belőni.
A kettéosztást azon értem, hogy a Dosdays linkelt oldal szerint van olyan játék, ami csak mt-32 midit, és olyan, ami csak General Midi-t ismer.
És mindkét listában van cím, ami érdekes.
Vagy te hogy oldottad meg az Roland sc-s gépeden?
A fenti oldalon állítólag sorba is lehet kötni őket.
Aztán lehet fokozni, mert van a Rolandnak is bővített Midi, meg yamahának az xg, de még nem néztem, hogy van-e egyáltalán játék, ami azt támogatja.Meg talán jó lenne egy 286 v 386 v 486 v P1 gép közül azért 2, mert elég hosszú korszak.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Chris82 #86580 üzenetére
Hajrá !
Kérdés, mindenkihez is: Athlon II X2 B28 - ez miféle fajta ?
Ez és Ez alapján az utóbbival egyezőnek néz ki, de miért B28 ?Ástam egy nyommal lejebb a garázsban (mámeg'), és előkerült egy korábbi gépem alapja, ami egy Asus M4A79T Deluxe lap, ebben van a kérdéses CPU, 2 db 4 GB-os G.Skill rammal sikeresen beindult, egyelőre 9400GT löki a képet, meg a HDD-s XP SP 3-at csiszolgatom rajta (az SSD-t még az nForce lapoknak tartom).
Reméltem hogy a jó lap került elém, mert van egy másik is ami sajna dög. -
jokeph
nagyúr
válasz
Chris82 #86576 üzenetére
Készült, persze, szerintem több is.
Pl. MSI K8N Neo 2 Platinum sanszosan tudja, meg a DFI LANPARTY UT nF3 ULTRA-D lap is tudhatja - bár FX55-ig van írva csak, de ki tudja.
Valaki csak meg tudja erősíteni a feltevésemet. -
válasz
Chris82 #86363 üzenetére
Retró XP-s PC-vel? ROTFL
KROK640: Atom tuningos gépet hasonlítasz a dzsunka balra szutyokkal. Árban tuti az első volt a drágább, azonos áron az XP egy ideig jobb lehetett, de minimális + befektetéssel, nem SIS hulladékba rakva a 754 2.4-2.7Ghz között simán megvert bármilyen XP-t, ha mondjuk mindkettő alatt egy rendes nForce deszka volt.De nézz meg egy árlistát. Azonos órajelen az új architectúra jóval gyorsabb volt. Árban a 754 és a Barton pariban van itt:
Lapnál már drágább a 754, egy nForce 3 kb. 3-4k-val több a hasonló tudású Socket A nF2-höz képest.
https://web.archive.org/web/20050831092603/http://www.ready.hu/mobo.htm
Érdemes lenne kipróbálnod egy normális 754-et, mert erősen elfogult vagy az XP felé ami nem volt rossz, de az új integrált memóriavezérlős procik mellett gyorsan elavulttá vált.
-
válasz
Chris82 #86363 üzenetére
Bizony
Jó kritika
Amúgy a PCIe kategóriában Core i9- el lett első Alpi. , de aztán RyZennel javított még az eredményén(a táblázatban a pontszámok egyben linkek is a képmentéshez).
Úgy néz ki hogy a mai AMD több pontot tud az Intelnél, a retro 6600GT+3DM2001- el, bár kevés még az eredmény hogy ezt általánosítani lehessen. De lényeg hogy a RyZen is gyors proci lett, kiegyensúlyozottabb a verseny.szerk : mondjuk én versenyeznék a Core i9-12900KS- el is, de nincs olyanom
, a moddolt XP- m szerintem arra is felmenne.
Ára meg 300k felett... -
válasz
Chris82 #85776 üzenetére
Kb reális avval a konfiggal.
@2.6GHz+HD3850 :De majd folytatom, @3GHz- et megy, és 2.9GHz- en még atomstabil.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Chris82 #85708 üzenetére
Jelenleg a 1650v2-vel küzdök, "falba" futottam, simán szorzó növelésével 43 a max(amúgy engedne 63-ig, lehet a lap problémája, passz), mert különben el se indul egyik rendszer sem, vagy végtelen töltésbe kerül vagy instant kék halál... 43-as szorzóval tökély (4,3 GHZ all-core, meg alatta is). Bár BIOS-ig simán jó a 49-es szorzó is.
Asszem marad a játék a host clock buherálásával, ami szerencsére független a pci-e busz frekijétől, 1620v1-nél így el tudtam menni 4,875 GHZ-ig - bár a 3DMark 2001SE és az UT2004Demo teszt ereményeiben ez nem igazán köszönt vissza. -
-
válasz
Chris82 #85053 üzenetére
Az jó amúgy. A 8600GTS is max 20k pontot tud 03- ban, erősebb procival is. A S939 jön nálam is, félbehagytam, de 2.9GHz- et megy stabilan a procim. Folytatom majd, de most egy darabig a Phenom-II+GTX770 marad fent a próbaállomáson, pár gamet végigtolok rajta, ne csak mindíg teszt legyen, kell a kikapcsolódás is.
-
arn
félisten
válasz
Chris82 #83270 üzenetére
persze vannak egyeb kepi jellemzok, lehet a tobbi resze fontosabb neked. Nyilvanvaloan ket hasonlo kaliberu monitort erdemes osszevetni. A sonyk fenyereje, kontrasztja, elessege altalaban kiemelkedo. En is azt szereztem be eloszor (2000es g400), de nekem kiabrandito volt dos alatt. Mintha csikos lenne az egesz.
-
válasz
Chris82 #83265 üzenetére
Neki az a véleménye (bocs hogy megválaszolom helyette), hogy dos alá inkább a shadow maskos crt-k illenek, a Trinitron egyszerűen túl modern, és nagyon látszanak a "csíkjai" alacsony felbontáson.
Trinitron, Diamondtron amúgy valóban magasabb felbonátson és képfrissítésen kel életre.Ennek ellenére mondjuk én sem tartok külön crt-t doshoz, a 19"-es Diamondtronon megy, a csíkjait kifürkészni pedig túl távol ülök.
-
-
válasz
Chris82 #77184 üzenetére
A leírt sorrendben kötötted, vagy fordítva ? Ha -SB16 line out-->GUS line int választottad, akkor parancssorból a GUS- on a Line input- ot engedélyezni kell. Ha az általam leírt a sorrend, akkor pedig az SB16- on nincs engedélyezve a Line in - dosos mixerben tudod bepipálni, és a szintet állítani a megfelelő csúszkával.
-
válasz
Chris82 #77182 üzenetére
Korábbi hsz- ból idézve :
Átkötés : praktikus mert
- bármelyik kártya szólal meg, lesz hang, nem kell a jack- et átdugdozni
- variálni lehet a hangzást, Awe wav+GUS midi, vagy fordítva Awe hullámtábla+GUS wav, ha át van kötve együttműködik így a 2 hangkártya, az előbbi hangok mindegyike megjelenik a hanszórókon
- GUS line out -> Awe line in -> Awe line vagy végfok out a célszerűbb. 2 dolog miatt, 1 - tapasztalatom szerint szebb így a hang, 2 - az Awe keverője komfortosabb és ebben a formátumban a GUS- t egy fix hangerőre belőve, a végső szintet pedig az Awe- n keverve praktikus. Valamint én az Awe- t saját rezidens programmal szabályzom, forróbill kombival. A GUS- hoz is megvannak az assembler rutinok, de azt még nem illesztettem rezidens vázba.Értelemszerűen Nálad az Awe helyén SB16 van.
-
-
Czo
addikt
válasz
Chris82 #77141 üzenetére
A kepen lathato ultramix, az nem a 3.59-es driverben levo ultramix
Ami a kepen van, az sokkal ujabb, ebben mar benne van az ICS mixer kezelese:
"ultramix ce c0"
Szerk: rakd fel egyebkent a GUS0045.ZIP-et a fenti linkemrol, az egy szamodra is konnyen kezelheto mixert tartalmaz.
-
Czo
addikt
válasz
Chris82 #77135 üzenetére
Akkor viszont a 3.58/59-es szoftver nem lesz jo. En 3.58-as verziot kaptam anno 6+2 darab floppyn a 2.1-es hardver reviziohoz. Neked valami ujabb kellene, aszem a 4.0-tol volt ICS mixer support, az abban levo ultramix, mar tudja ezt kezelni. Dobj fel hozza egy 4.11-est amiben mar jobb ultramix van, ha pedig GUI-s mixerre vagysz, akkor szinten megtalalhato a linken ez is.
Szerk: Illetve, lehet, hogy a GUS0045.ZIP-ben levo mixer az menni fog ezzel az ocska 3.58-as pakkal is, hiszen a hardvert kell csak elernie.
-
-
válasz
Chris82 #73699 üzenetére
Burkolt hirdetés...kiegészítem
, ajándékba keresed, így szabályos. Azért nem töröltem, mert Neked már sok ilyet gyalultam, most átugrom, a következőnél viszont megy az összes törölt darabszám, Moderátornak. A localtopikokba ha benézel, láthatod a szigorítást ott is.
Kettőt már elajándékoztam, a maradék kettő felirata pedig különbözik, gyűjteményi darabok...sajna marad.
Miért nem teszel be a HA- ra egy keresek hirdetést ?, lehet hogy lenne jelentkező, akinek van -
Frawly
veterán
válasz
Chris82 #73034 üzenetére
Pedig igaza van, semmit nem tudsz vele csinálni. Ha csapágyas, egy kis járatásra lehet valamennyire kisimul a hangja, de nagy halkulásra akkor se számítsál, újkorukban is ménkű hangosak voltak ezek. Elszoktunk tőle, a modern technológia halksága után már elviselhetetlen.
Ha annyira zavar, cseréld le valami PATA vagy átalakítózott SATA SSD-re, esetleg IDE2SD vagy IDE2CF megoldásra, az hangtalan, megbízhatóbb, persze nagyon em korhú, sokak szerint retróban eretnekség. Hangsúly a megbízhatón, mert ezek a régi HDD-k nem csak hangosak, hanem időzített bombák. 20-30 éve kifáradt szerkezetek, bármikor beleállhatnak a földbe. Sokuk már újkorában sem volt megbízható, és ahhoz képest a tervezett élettartamuk idejét is 4-5×-sen kiszolgálták már. Ez van, egyik lovat sem lehet a végtelenségig ütni meg hajtani, semmi nem tart örökké.
-
válasz
Chris82 #73034 üzenetére
Keményen tolja (mint Korda György
).
A motorhang erős ?, avval nehéz mit kezdeni, esetleg létezik gumis felfüggesztés HDD- hez, az nemtom segítene-e, én még nem használtam. Az ilyen retro daraboknál, a seek és a fejropogás hangulatos sztem.
(#73035) quailstorm : a hibernálást azonnal tiltani szoktam, de a fastbootot nemtom hol kell, igaz még nem is kerestem, csak most tudtam meg hogy ez is létezik
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged