- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
marquuard
veterán
970 Ex3-ba maximum 6 magos FX-et tennék. Elég silány a VRM bordázata és a tápfázisa sem versenyképes. Nekem R2.0 van ebből a lapból és lassan fél éve mókolt VRM hűtéssel használom a CPU-t 4,8GHz-en, ez az órajel a határ, ahol még semminemű throttling nem fordul elő.
Nem szívesen dicsekszek ezzel a megoldással, mert az igazat megvallva ocsmányul néz ki, de a hatékonyság fordítottan arányos az esztétikummal: amíg nem használtam efféle "moddolást", addig 4,4GHz fölött nem volt ember a talpán, aki stabilizálni tudta volna, mert állandóan throttlingolt (szenvedtem is vele nem keveset). Ehhez a kis buherához még társul egy vékony hajlított fém lap, ami a CPU hűtő két alsó lamellájához van kapcsolva, hogy a CPU hűtő hidege fújja le a meleget a meghosszabbított kis hajlított fém lapokról, amit a hátsó 12cm-es Arctic F12 TC enged szabadjára.
Ha érdekel a tuningolás, akkor a PH-s összefoglalót ajánlom, nagyon jóféle írások vannak ott.
-
RVR400
veterán
Ha a 4400E-re gondolsz, akkor az nem tud többet, de amúgy is nehéz belerakni az AM3-as lapba.
(#51226) Bossp: Azért én nem jelenteném ki ezt ennyire magabiztosan. 8120-szal simán throtthlingol tuning nélkül is. Bár az a sima Ext3 volt, de ez sem néz ki sokkal bizalomgerjesztőbben.
-
Kutya_7
tag
Az általad linkelt alaplapba max FX-8150-est (Zambezi) vagy FX-6350-est (Vishera)rakhatsz a gyártó szerint.
(persze ott van még az FX-8300 is, de olyat még nem láttam)
Azt is tartsd szem előtt, hogy erősen ajánlott lefelé (alaplap irányába) fújó hűtő az összes FX processzorhoz abban a lapban a gyártó szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest