- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
csabika0001 #67528 üzenetére
Köszi! Ezt az Enermaxot már több helyen is látom felbukkanni, mindenképp számításba veszem, ha a Viper R-t sehogy nem tudom beszerezni.
Viszont a CPU/NB emelése nem dobta meg számottevően a hőmérsékletet? Bár már láttam máshol is 1,2 felett. Nem tudom a topiklakók közt a CPU VID 1,4V alatt 4,5-4,7GHz-et elérőknél ugyanúgy 1,18V-on van-e a CPU/NB, mint nekem.
(#67529) tibee77: Én csak azt látom, hogy nem használod az FX patch-et.
MÁS-OFF: Venti csere előtt fújassam át kompresszorral a hűtőt, hogy ne maradjon por a lamellák közt? Mert, mivel sokáig volt a régi Vento házban nyitott oldallappal, moderált mértékben koszos és csak tüdővel fújtam ki, amit tudtam.
Vagy ez nem befolyásol és egy erős venti kiviszi?
-
Beretvás
veterán
válasz
csabika0001 #67473 üzenetére
De mijen értékre kéne állitani?
-
válasz
csabika0001 #67458 üzenetére
nem tudom nem piszkáltam Kutya_77 kóléga volt itt nagy FX guru épitet viz 1.8 vcore 5.2ghz netezgetet szoval még mindig nem értem hogy azt miért nem hagytad ugy ahogy van miben javult töle a rendszer...
Ha proci cserét végzek pl amit énis csináltam a digi power controlt kivéve a cpu nb cpu cvcore a szorzo aht mind vissza tetem alapra mivel ugy is újra ki kell aknázni a stabil fesz és orajelt szoval szerintem ez így a leg jobb de ha tévedtem bocsi Csibecsaba
-
válasz
csabika0001 #67455 üzenetére
350khz gratul csibecsaba ez honnan jött?
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
csabika0001 #67290 üzenetére
Sok helyen ezt olvasni, meg tapasztalatból is beszélek. Valamiért jobban húz a 8 henger, ha minden részét megfeszeled egy kicsit. Én csak 1,265 voltot adok neki, de míg nem adtam, nem volt stabil a 4,7Ghz. Amint kapott egy kis feszt beállt rendesen.
-
Leon77
őstag
válasz
csabika0001 #67273 üzenetére
-
badb
tag
válasz
csabika0001 #66508 üzenetére
Szia! SCYTHE Mugen 4 a hütő. IBT alatt benézett a 80 fokba is alapjáraton 46 Bf 4 alatt olyan 62 a kupak hő, de poros ki kéne fujni.
-
Xaels
félisten
válasz
csabika0001 #65831 üzenetére
A simának csak 4+2-es.
Az EVO R2.0-nak 6+2+2 -
V!ck
senior tag
válasz
csabika0001 #65831 üzenetére
Nem, csak 4+2!
Az ASUS M5A97 EVO R2.0 6+2 fázisú, az a minimum ajánlott lap FX alá az UD3P mellett. -
.zSoLTi.
senior tag
válasz
csabika0001 #65618 üzenetére
Èn 990xa-ud3 rev3-ról váltottam, nem bántam meg. Az enyèm borzasztó throttlingos volt, ezzel a lappal sokkal jobban be lehet lőni. Kisebb fesszel megy 4,5ghz-t.
-
ViZion
félisten
válasz
csabika0001 #65565 üzenetére
"csak akkor tudja ha felemelem a CPU NB VID-et 1,35V környékére"
Ezt nem szoktuk piszkálni. CPU/NB feszt kell emelni kicsit, de ezt sokallom... 1,2 V körül próbáld, HT link és NB freq legyen 2000, ram időzítéseket nézd meg, attól is lehet baja. -
Habugi
addikt
válasz
csabika0001 #65292 üzenetére
Az még jobb.., egy dolog volt biztos, hogy a TMPIN2 nem lehet a VRM..
Mondanám hogy CPU hűtő, viszont az alaplapod is "meleg", szerintem a házad szellőzése a ludas, mennyit esik ha leveszed az oldalát?
Szerk.:
Köszönöm hogy töltöttél le HWInfo64-et!!
IBT-s Gflops eredmény immár úgy tűnik rendben van, kvázi ez a fesz elég lenne 4.5-höz csak valamiért elmelegszik, azért droppolt/hibázott eddig egy idő után, mert ha a sajátomról jók az emlékeim, az alapértelmezett max temp BIOS-ban 80fok volt, kvázi amikor azt eléred akkor önvédelemből leszabályoz.
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
csabika0001 #65292 üzenetére
Pedig nem kis hűtő. Házad szellőzik rendesen?
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
csabika0001 #65289 üzenetére
Fx patchet told fel ibt-re esetleg. Mert ahogy nèzem az eredmènyeid nincs fent.
-
Habugi
addikt
válasz
csabika0001 #65287 üzenetére
A TMPIN2 amit látni és amit említesz is hogy "meleg" az az alaplapi Northbridge.
Ez AM3+os lapoknál teljesen normális, gyártófüggetlenül, nyugodtan ignorálhatod.
Aztán, nincs gond a HWMonitorral de a HWInfo64-hez képest olyan a viszonya mint petting kontra sex esetében..
IBT-ből a topicban keress rá az FX-Fixes verzióra (kimaradt az ominózus postomból, elnézésed kérem, csak sima IBT-t írtam..
), Standard helyett VeryHigh hogy összehasonlítható legyen az évek során a topicban felgyűlt egyéb pár száz eredménnyel.
Egyáltalán nem ritka dolog hogy 1.4V mellett már kakukkol egy 8***as 4.5Ghz-en, emelj feszt és próbálgasd mikor lesz stabil. Szerintem simán csak a fesz kevés jelenleg 4.5-höz.
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
csabika0001 #65287 üzenetére
Memoria beállítások? Lehet ott bukik a dolog. Sztem a 4,5ghz-hez ez már elèg kène hogy legyen. Nálam 1,368v-al megvan az ibt high stabil.
-
Habugi
addikt
válasz
csabika0001 #65272 üzenetére
"8320E procit próbálok beállítani de az alaplapi (990FXA-UD3 1.0) VRM nem bírja a strapát. Nem beszélve hogy a biosban beállított feszültségből a programok kb 50mV-al kevesebbet látnak, üresjáratban is."
Ilyen lapban ment nálam majd két évig 1.5V-al egy 8320as.. biztos a lap/VRM a "hiba" oka?
A feszek Winben/Idle azért úgy alakulnak ahogy, mert nincs benne állítható LLC és kizárólag Idle esik a beállított érték alá, keményebb terhelésre kivétel nélkül szépen adja neki azt amit BIOS-ban beállítottál.
VRM túlmelegedéssel sosem volt gondom, még érintésre is max csak langyos volt..
"Tudnátok ajánlani valami bordát a VRM-re vagy lehet elég lenne a hővezető pad-et cserélni?"
Amennyiben esetleg megkotlott nálad a hővezető pad, mert ugye nem egy mai lap a kicsike, és/vagy a VRM bordával van valami.., anno ebben a postban írtam azzal kapcsolatban mit lehetne a helyére tenni..: [link]
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
csabika0001 #65274 üzenetére
Igen meg! Annyit változott, hogy ibt mehet vakulásig nincs throttlink. Kisebb fesszel tudja a proci a 4,5 ghz-t. Menne feljebb is csak most cpu hűtőm a kevès..
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
csabika0001 #65272 üzenetére
Èn is megszenvedtem az ilyen lapommal. Nem tudtam úgy hűteni, hogy ne kezdjen el throttlingolni. Lap csere lett a vège.
-
Omli85
őstag
válasz
csabika0001 #65237 üzenetére
Ugyan a default órajel alacsonyabb (ezért csak 95w-s tuning esetén mondjuk éppen pont mindegy) de újabb széria, árban olcsóbb a legtöbb helyen.
Tuningban meg ugyan azt tudja mint a 8320 viszont jó eséllyel kisebb fesszel is beéri szóval összességében ár teljesítmény arányban jobb választás. -
SHO(KER
csendes tag
válasz
csabika0001 #65235 üzenetére
8320E
-
HERR Z
veterán
válasz
csabika0001 #55743 üzenetére
4.2-4.4Ghz környékén még be tudnád lőni a gépedet úgy hogy alig fogyasszon többet mint a mostani, ego hangba is hasonló legyen....a procid 16-17k, egy 8320 32-35, ennél olcsóbban ennyi teljesítményt nem kapsz, és remélhetőleg a jövő is a sok szálnak kedvez,a lapod meg majd eladod mikor az egész rendszert kukázod, bukás kb 5-8k ha 2 évig használod, mintha most adnád el
-
Whysperer
addikt
válasz
nagy fogyasztás szar technológia..= AMD
Add el a BE-t egy 15-20ért és vegyél egyet fx8xxx-t +10 ért! 8) 7 whisky + cola ára 8)
-
do3om
addikt
válasz
Kis fogyasztás modern gyártástechnológia=Intel.
Akkor a mostani procid sem rossz, az NV 750-nek nem lenne elég 4,2-őn? Szerintem igen és nem lenne valami nagy ugrás az fx innen, mert akkor meg a VGA lenne kevés. (már ha húzod az FX-et, de akkor az is fog enni rendesen)
Szóval a legolcsóbb ha nem veszel semmit cpu 4.2-re és kész.
-
do3om
addikt
válasz
csabika0001 #55741 üzenetére
Az jó hűtő, van már modernebb is (kisebb mégis erősebb) de még megállja a helyét.
Szerintem procit vegyél, a többit majd itt megmondják ha megvan.
Amugy a mostani cpu-t is meglehet ám tuningolni rendesen ha gondolod. -
do3om
addikt
válasz
csabika0001 #55725 üzenetére
Jó kérdés.
Hűtőd van a jelenlegihez valami jó féle? Tuningolni megpróbálnád?
Ha ezek megvannak én maradnák Amd mellett egy 83xx-el, a tápod is elbírja.
Ha uj gép kel akkor jobb az intel de most takarékosabb ha csak procit cserélsz.miklosss2012
Olyasmi hogy a mante a kutyának sem kellesz ha ezt hozz a dx12 ami a tesztben.
dx12-höz lesz a NV kari, mante-ra soha szóval egyértelmű mit ér meg támogatni a játékfejlesztőknek ha szélesebb körben akarnak eladást. -
AusWolf
őstag
válasz
csabika0001 #47517 üzenetére
Szenzor nélkül ezt nehéz megmondani, bár a bordája tapintásra elég forró. De az én 4+2 fázisommal szerintem ez normális.
-
Habugi
addikt
válasz
csabika0001 #47517 üzenetére
Az VRM kb. semennyire illetve nem tudom honnan számít hevülésnek.
Igazából azt sem tudtam, hogy a VRM-nél van szenzor.
A Northbridge hőmérséklete miatt (tapintás..), volt némi pánik hangulatom pár hete aztán kiderült hogy ezeknél a lapoknál "normális" jelenség. Ettől függetlenül gányoltam neki extra hűtést, ugyan ekkor hamár arrafelé járt az ujjam megnéztem a VRM-et is, az teljesen megnyugtató volt, bár azt bombázza az SA-n lévő 2db TY-143as elég rendesen.Letöltöttem most a HWMonitort, TMPIN 0/1/2 értékeket látok, te melyiket tulajdonítod a VRM-nek?
Van itt egy 10körös IBT Very High HWInfóval: [link]
Ennél nem sok nagyobb pofont kapott eddig. Ugyan az a három szenzor gondolom, csak más a nevük.
(MB,NB,CPU és itt jegyezném meg, hogy az NB hőmérséklet maximum 45fokos értéke köszönő viszonyban nincs a valósággal a fentebb leírt tapasztalataim szerint.., legalábbis a borda tetejének érintése alapján)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
csabika0001 #47336 üzenetére
Én 965-ről váltottam 8320-ra.
-
RazoR
veterán
válasz
csabika0001 #47338 üzenetére
Csatlakoznék az előttem szólókhoz. Még annyit hozzá, hogy én főleg játékra használom a gépet és fps növekedést is tapasztaltam.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
teljesítményben majdnem azonos egy jó phenom II és egy FX
max a VIzion Mester által említett utasításokban tér el és ez miatt jobb
a tuningról nem tudok nyilatkozni
de egy hat magos AMD Phenom II X6 xxxx, elvileg hozza az Fx nyolc magos teljesítményét, legalább is én tesztekben ezt olvastam, anno -
ViZion
félisten
válasz
FX + AES és pár újabb utasításkészlet, jobb energiagazdálkodás, jobb tuningolhatóság.
Phenom II + olcsó, ma is jó teljesítmény -
RazoR
veterán
válasz
csabika0001 #47336 üzenetére
A válasz egyértelműen IGEN!!!
-
RazoR
veterán
válasz
csabika0001 #47334 üzenetére
Mármint a 955 az FX-re vagy mire gondolsz?
-
kircso13
senior tag
válasz
csabika0001 #46517 üzenetére
-
marquuard
veterán
válasz
csabika0001 #46519 üzenetére
Workstation procival akarsz játszani?
-
ViZion
félisten
válasz
csabika0001 #46519 üzenetére
Akkor is inkább egy FX-6300, ami szintén olcsó, igaz "csak" 6 modul, de mire használod? Mert játékra fHD-ig egy monitoron elég sztem (persze kinek mi, de Opteron szintet hozna sztem).
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
csabika0001 #46517 üzenetére
Ahhoz a laphoz FX-8320 dukál minimum. 4,4 GHz-re simán fel lehet húzni - ez +900 MHz tuning - ekkor röhögve hozza egy i7-3770 teljesítményét több szálon. Kell rá egy jó hűtő és kész.
Mi a tököt akarsz te Opteronnal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Kedvenc zene a mai napra
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xbox Series X|S
- MotoGP & WSBK
- Proxmox VE
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged