- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz
rapidsquirel #57536 üzenetére
Kik nem hiszenk el és mit?
A témában momentán senki nem vitatta a degradálódást, maximum annak mértékét. Belegondolsz mások postjába ezt azt, esetleg szövegértelmezési probléma és/vagy félreérthetőség van a dolog mögött?
Amennyiben utóbbi sry, de nem tudtam már konkrétabb lenni.
(#57535) Zsivaagoo:
Miként definiálnád/definiálható az üzemi feszültség tunningra gyártott procik, jelent esetben FX-ek esetében?
Például annak fényében, hogy egy 8320as alapfesze 1.3V (ámbár a Turbo simán feltolja 1.4V fölé..), egy 9590es Turbója pedig adott esetben simán feltolja 1.5V fölé a feszt? Természetesen azonos gyártási technológia megléte mellett.Ilyenkor két eltérő, számomra ugyan még mindig ismeretlen üzemi feszültségről beszélhetünk a két proci esetén és ha igen, miért?
Egy netto hülyeség kijelentésből mostanra eljutottunk odáig ami már eddig is teljesen egyértelmű volt mindenkinek, miszerint tunning hatására degradálódnak a procik (Nem neked, hanem általánosságban..).
A pontos leírásért/megfogalmazásért viszont köszönet, ezt eddig sehol nem olvastam ebben a formában!
"a szilícium egykristály rétegbe diffundált szennyező atomok - amik a p és n típusú vezetésért felelősek"
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
rapidsquirel #57536 üzenetére
A végén mindenki azt szokta mondani: Deháááááátt.... hááááá tennnap mééééégg működöttt.
-------------
Távoznak... Kilépnek a szilícium egykristályból. --- Na, ezt le kellett írnom, elvégre műszaki mérnök diplomával rendelkezem alapból.
-
Habugi
addikt
válasz
rapidsquirel #57512 üzenetére
Mivel korrigáltad magad, simán!
Procija válogatja nyilván tudod, nem mindegyik kér irreálisan sok feszt így a hőtermelés sem ugyan az.
Van különbség.., C3-nál maradva rákereshetsz a WTTJ-s CPU limit tesztemre, az eredmény sok tucat játékra ráhúzható, arról nem beszélve hogy az Inteles összenépi r*csk@partyk 98%-a az egyszálas teljesítmény köré öszpontosul, azt pedig órajellel (is) lehet kompenzálni, persze egy bizonyos határig.
-
Habugi
addikt
válasz
rapidsquirel #57506 üzenetére
Na látod így már egészen más a leányzó fekvése, először nagyon drámaian nyilatkoztál az 1.5V-ról, de utóbb már felmentél 1.6V fölé..
Van különbség 4.7-5Ghz között, szerintem konkrétan nem is kevés pláne a húzott 280X-em mellett.
Adja magát hogyha amennyiben nem lenne, nem itt hajtanám, nagyobb CPU hűtőt is csak azután vásároltam, hogy megnéztem a kontrasztot 4.5-5Ghz között.A Sas által Intel/i7 mellé említett 1.28V-os "határ" 8/9***-es FX esetében szerintem olyan 1.55-1.6V között lehet valahol, ahogy magad is írod "normális" hűtővel, 1.488-1.5V még meg sem kottyan nekik.
Nemrég linkeltem 5.2-es, 1.525V-os terhelést, HWinfosat: [link]
6perc után: 1.5V, kupak 70°C; 1.525V, kupak 78°C ráadásul jó meleg volt aznap, játék közben ezt még C3-ban sem érné el WTTJ-n, ami gyakorlatilag a létező legintenzívebb CPU terhelést csinálja a mai napig.
Itt egy szösszenet arról a részről, nem ritka a 90+% mind a 8szálon: [link]
Azt a terhelést ami itt van nem tud se BF4 sem más felmutatni, hőmérsékletre szerintem bőven rendben van, igaz télen készült, ám mivel egy 1.5V-os nyáron már túlvagyok erre egy tizest még rá lehet pakolni de max annyit és ez ugye kupak. 10-12°C a difi általában mag/kupak között, az AMD elvileg mag szinten max 65°C-t tart "egészségesnek", ez a gyakorlatban 75°C-os kupakot jelent, tartósan. Na ettől sehol nincs az ember ahogy fogalmazol, megfelelő hűtéssel.
A lapban korábban egy Phenom II x4 955BE lakott, na az tartósan ment 2évig 70°C fölötti kupakkal, nem ritkán felette (GTA IV..), kutya baja nem lett, azóta is teszi a dolgát az új tulajnál hiba nélkül.Nem fogok zsákbamacskát árulni, tunningprociként lesz kitéve apróra.
Azért ez nem egy 100K-s i7, 34k bruttó volt amikor vettem. -
Kutya_7
tag
válasz
rapidsquirel #57502 üzenetére
Az Én voltam
(1,65-ös fesz mellett, 5Ghz-en netezik)
-
válasz
rapidsquirel #57486 üzenetére
az AMD más mint az i7 ..
itt kell az üzemanyag
WRM hűtést kell csinálnom mert az is melegedősbe van ott márés néha kifagy GTA 5 közben ..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged