- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tito30
tag
válasz hackeeeee #50276 üzenetére
Szóval akkor az xmp kikapcsol,az időzítéseket amit írtál azokat megadom neki,próba 1.5V-on,ha nem megy akkor egy kis fesz emelés segíthet. Ettől szoktak melegedni? Én úgy tudtam,hogy akkor lesz gyorsabb egy gép ha magasabb frekin üzemel a memória pl: 1866,2200mhz így magasabb proci órajel érhető el. A memóriához nem értek
[ Szerkesztve ]
Teljesen normális vagyok! Fejemben a hangok is megmondták :-)
-
Tito30
tag
válasz hackeeeee #50267 üzenetére
Nem tuningoltam még memóriát ez így elsőre nekem magas egy kicsit Az én geil 1600mhz-es memóriámat meddíg lehetne feltornázni szerinted? Hűtve vannak szerintem bírná. Egyszerűen emeljek feszt neki és a mhz-et? Akkor az xmp profil kilőve ilyen téren nem?
-
Tito30
tag
Különben is jöttök itt a jobbnál jobb inteles eredményekkel baszki,tudjuk,hogy jobb.Egy ideig. Apu kibasz egy olyan procit,hogy a fületek ketté,és több felé fog ágazni.és akkor jövünk míííííííííííííííííííííííííííííí
-
Tito30
tag
-
Tito30
tag
válasz Habugi #50064 üzenetére
A falba fúrok egy lyukat ahol a csöveket kivezetem az erkélyre,ott rákötöm a reserátort így már csak hűvös lesz a víz benne
A mi a tápot illeti jókor vettem jó áron egy Antec 1200-at csak ajánlani tudom
[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
válasz Habugi #50051 üzenetére
Viszont,látom megjöttél. Épp mérgelődöm mert gyengén muzsikál a hűtőm így nem bírom rendesen visszahűteni a procit. Gomdoltam fúrok egy lyukat,kiteszem a reserátort az erkélyre akkor már csak hűvös lesz a kutyafáját
[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
válasz GeronimoTama #50024 üzenetére
Szia! nekem minden manuál vagy disabled ami nem kell,csak C&C legyen bekapcsolva! Az LLC legyen 25%-az adja a legpontosabb feszültség értéket a beállítotthoz. Nekm így sikerült. Ram profil szerint kb ennyi! Csak szorzó emeléssel tuningoltam.
4200Mhz@1,4v CpuNb:1.125V ,Ht:AUTO, Nb freki: 2200mhzNekem ezeken az értékeken megy a proci egy próbát megér.
-
Tito30
tag
Nagyon hajt a vágy ha már ilyen lapom van ami kezeli a 9XXX-es szériát,hogy kipróbáljam. Esetleg valakinek tapasztalat? ViZion bácsi vett ilyesmit asszem nemrég
[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
válasz GeronimoTama #49991 üzenetére
Egyébként a tesztpad mellett döntöttem amikor meguntam a házakba való turkálást. Ha két rendszerrel is próbáltad akkor passz
-
-
Tito30
tag
válasz GeronimoTama #49983 üzenetére
Én jártam már igy Tudod mi volt a baj!!!!! Az,hogy beszoptam egy olyan programot ami lefektette a memóriát és a procit váltakozva pedíg 8gb memória van a gépben. Amikor bekapcsoltam egyik reggel a proci 80-100% közt mozgott a memória 95%-on. Kitakarítottam a renszert [ezzel] és láss csodát,csak egy q*rva program volt. Remélem segít.
[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
-
Tito30
tag
válasz hackeeeee #49969 üzenetére
Nos én is próbálgattam, a Nb 2400-ról 2200-ra visszaállítottam ,viszont 4500-4600-ra állítottamés egyből megtáltosodott. A cpu feszt hagytam 1.400V-on. Az is fura,hogyha egymás után ugyanazon beállításokkal csinálok két mérést,más értéket kapok. Sőt az sem mindegy neki,hogy bekapcsolom az Xmp profilt a memóriának vagy autón hagyom.
[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
válasz hackeeeee #49961 üzenetére
Megpróbáltam az LLc változtatásokkal,nos a biosban ez van írva az LLc használathoz;
LLc=100% for Am3+
LLc=50% for Am3
When Owerclock Mode = Manual or Multipler/Voltage Change=Manual set LLc= Disabled.Ha az LLc-t disabledre állítom,akkor a terhelés alatt azonnal kifagy a rendszer.
Ha az LLc-t 25%-ra állítom akkor megy 4700mhz-en egy darabig terhelve egy kis fesz emeléssel,aztán 1 mag
hibával kilép a Prime alatt. Cinebench alatt szinte rosszabb eredményt kapok 4700-on mint 4500mhz-en,kicsit
furaTeljesen normális vagyok! Fejemben a hangok is megmondták :-)
-
Tito30
tag
válasz hackeeeee #49953 üzenetére
Nem tudom egyébként az LLc-vel megoszlanak a vélemények,mert azt állítják egy páran,hogy a 25%-os érték adja meg a legpontosabb feszültség értéket a beállításhoz. A vrm bordához tettem egy ventillátort ,így most nem forró
-
Tito30
tag
válasz hackeeeee #49936 üzenetére
Akkor lehet,hogy nekem is ezeken kellene állítanom a 4700mhz stabilitásához 4500-on 1.4V mellett stabi,de hiába emeltem a feszt fagyás lép fel prime alatt. Érdekes játék alatt semmi baja,mert a cpu kihasználtság 45-55% körül van. 1.550V-on elindult a rendszer 5Ghz-en de sima netezés közben a mag 67°C
[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
válasz ViZion #49911 üzenetére
A hőfokokkal nincs gond szerintem,a maghőmérséklet olyan 48-50°C a bios szerint 1.550V a cpu fesz limit akkor odáig mehet? Az LLC 25% jó neki? Egyébként 1.4V-on 4500mhz atom stabil Prime alatt akármeddig
Lehet,hogy így hagyom. ÁÁÁÁ nem úgy sem bírom megállni[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
Sziasztok.
Volna egy olyan kérdésem,hogy a 8320-as proci,Asrock Fatality profesional 990 lap ban 1,45V-t kap 25% LLC-vel, memória xmp 1600 gskill és így 4700mhz-nél a prime95 megy,a proci dolgozik de a képernyő kifagy nem reagál semmire. Valami finomhangolási ötlete valakinek A vrm bordán tojást lehetne sütni,esetleg azt hűtsem?
-
Tito30
tag
Jó reggelt mindenkinek.
(#48085) wukodlak
Nálam egyébként az AKONEK a nyerő,próbáld ki
-
Tito30
tag
válasz Pancsermeste #48080 üzenetére
Mi az hogy
[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
válasz Pancsermeste #48078 üzenetére
Hajjaj,persze. A sztori úgy volt,a haver átjött egy jóféle 1L sárgabarack pálinkával és egy szatyor hideg sörrel. Én nagyban teszteltem a 8120-at mit tudok kihozni belőle a gyári hűtővel. Pár kupica pálinka,és doboz sör után javasolta,hogy a Titan fenrir evo alatt izzasszuk meg a jószágot. Olyan jónak tűnt a beállítás,hogy 1-1.5 óra Prime95 alatt nem írt hibát,mi meg ittunk. Mire minden elfogyott,a gép feledésbe merülve, aztán a nappali padlón 3 óra múlva megriadtam,mi van a masinával. Nos meglepődve láttam,hogy sötét a monitor,a hűtő ventilátor komótosan forog akkor nincs gond. Ezen dolgok megállapítása után rátettem a kezem (tenyérrel lefelé ugye) és a Titan tetején végződő hőcsövekre, ami majdnem beleégtek a tenyerembe. A pánik miatt azonnal kijózanodtam,a tápot lekapcsoltam,hűtőt leemeltem,és akkor szembesültem azzal a ténnyel,hogy a paszta lemaradt . A proci ugye leoldott baja nem lett de az élmény örök
[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
válasz ViZion #48068 üzenetére
Ha már paszta, akkor a [hővezető] képességet is vizsgáljuk meg
[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
Szerintetek?
Épp van egy vitánk itt melóba a kolléga azt mondja,hogy egy R9 290-et kihajtani kell egy 8320,míg én azt mondom,hogy szerintem egy 6350-is elég,hiszen a játékok (90%-ban) 4 magot használnak. Ugye a magas órajel kell a játékokhoz. Ha a 8320-at felhúzzuk 4000mhz-re szerintem egy játék nem fog jobban menni mint egy 6 magos procival ugyanazon (4000mhz) órajelen.
-
Tito30
tag
válasz Asshur #48019 üzenetére
Sziasztok.
Azt nem értem,hogy a beharangozott 189 dolláros ár valahogy nem fedi a valóságot,mert a mostani árfolyammal számolva is 45.549Ft-lenne Ennyit még adnék érte,de várjuk ki a végét,ugyan is a szállítási idő 22 nap
Fog ez még változni. A 9xxx-es széria is megjelenéskor horror áron kezdett.Teljesen normális vagyok! Fejemben a hangok is megmondták :-)
-
Tito30
tag
válasz ViZion #48002 üzenetére
Az orkán jelen volt alap esetben is,mert a gyári ventilátornak szőrnyű hangja volt.De most kreálok egy olyat,hogy van itthon egy [ilyen] ventim,amit egy 12v-os relé fog elininditani amit az alaplap fog kapcsolni.
A venti 220V-os 11w-ot eszik,de fúj mint állat és a cooler master ventitől nem hangosabb.
Egy gondom van viszont,hogy oldjam meg a fordulat szabályzást[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
Szerintetek,egy zártrendszerű Cooler master seidon 120 elég lesz a 83xx as procik túlhajtására?
-
Tito30
tag
A régi 775-ös q9550-et huzigáltam,ott ugye az fsb-t emelve szinkronba húzta magával a memóriát és így elérve egy X-Mhz-et gyorsabb lett a masina. Ennél a platformnál ,hogy van ez? A multipler-el felvisszük az órajelet X%-al és gyorsul,de az fsb ugyan úgy 200mhz-en áll. Ha viszont az oc-t %-on ként növelem(5%-10%-30%),az fsb nő és nem stabil. Számtalanszor kék ablak fogad,nem értem
-
Tito30
tag
Egyébként ez a Vezérlőpult>energiagazdálkodási dolog átírása,és a proci minimum % érték megadásnak akkor is van értelme ha nincs tuningolva a masina?
[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
válasz Habugi #47970 üzenetére
Köszi
A fő szempont a csöndes és hatékony hűtés volt,mert nekem non-stop megy a gép a torrentek miatt,és ahogy leteszi magát úgymond alvó módba beéri pár watt-al igy a 8120-al seed alatt evett a gép talán 60w-ot.Teljesen normális vagyok! Fejemben a hangok is megmondták :-)
-
Tito30
tag
válasz - = Zk = - #47968 üzenetére
Meghiszem azt,még egy dzsátubi vigyiót sem tudok lejátszani. A lányom angry bird játékában is szaggatva repül néha az a qrva madár
-
Tito30
tag
Én jelenleg igy zúzom amíg az új fx nem jön. 775 gigabyte 3200-as cerka 1gb ram R9-290 Tri-X ,1200W-os táp. Nesze neked bivaly gép.
[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
válasz tothjozsi96 #47900 üzenetére
Nekem csak zárásképp (mert mennem kell melózni) annyi a véleményem,hogy ha azt az autót megvehetném amibe gyerekkorom óta szerelmes vagyok (1965 Shelby Cobra ) akkor sem a gazdaságosság vagy az ésszerűség vezérelne. Nem tudom,én nem tudok úgy a gépem előtt ülni,hogy közben lesem a fogyasztásmérőt. Talán ezért is fogom kipróbálni a 9xxx-es szériát,legfeljebb eladom ha nem válna be
Na szép napot mindenkinek.
-
Tito30
tag
válasz tothjozsi96 #47893 üzenetére
50 K-ból meglett volna :DDD
-
Tito30
tag
válasz tothjozsi96 #47890 üzenetére
Mi tartott vissza? Egy jó 990-es lap se drága. Én egy Giga Ud3-al nyomúltam nem rég ,és stabilan lehetett huzigálni a procit. Annyi,hogy a biosza nem uefi-s
-
Tito30
tag
válasz tothjozsi96 #47884 üzenetére
Akkor ezek szerint nem lett a 8320 környéki prociból semmi? Naponta változik az elképzelésed,ennek örülök,hogy végre döntésre jutottál. Így,hogy volt otthon lapod hozzá nem rossz csere.
-
Tito30
tag
válasz tothjozsi96 #47881 üzenetére
Hát testvérem remélem megérte a teljes konfig cserét és a pénzkidobást a +1.2% teljesítménynövekedésért
-
Tito30
tag
A másik 4 pines lehet,hogy kell ki kell próbálni,molexról is tudsz feszt adni neki,csak külön 12V-os ágról adj neki.
De szerintem a 8 pines önmagában elég neki. (ja és én csak 2db cpu konektor csatlakozót látok. Hol a 3.?)Teljesen normális vagyok! Fejemben a hangok is megmondták :-)
-
Tito30
tag
Nekem az Asrock Fatal1ty 990fx Profesional-ba ment az fx 8120 ment 4200-at stabilan,a tiéd is tud minimum 1000mhz/mag Oc-t az biztos.
A molex csati a több kártyás rendszernél kell,hogy a karik stabil áramellátásban részesüljenek[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
válasz tothjozsi96 #47868 üzenetére
Az új procikat valami árcímkével el kell látni,de versenyképes szerintem csak is úgy lehet,ha az árakat a 9xxx-es szériák alá szorítja ebből az következik,hogy a most futó 8350 kb 10K-val kell olcsóbban adják mint most.
[Árak][ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
válasz tothjozsi96 #47866 üzenetére
Van rá pénzed és benchmark világrekord megdöntésére készülsz akkor intel+780 sli meg ilyenek. Ha játékra kell egy megfizethető gép akkor Amd. (főleg,hogy most jönnek az amd-nél az árcsökkentések )
Az amd is kihajtja a 760-at az nem egy erős kari.[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
válasz tothjozsi96 #47864 üzenetére
Nem csak vízzel megy elfogadhatóan,én [ezt] választottam és no melegedés.
[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
válasz tothjozsi96 #47859 üzenetére
Ez csak vélemény ,de a tapasztalataim alapján és azt javaslom,hogy add el a 270-et és a két kari árából inkább vegyél egy R9 290-et. Ez mellé elég egy fx 6350.
-
Tito30
tag
válasz tothjozsi96 #47859 üzenetére
A cf-hez mindenképp kell a több magos cpu [itt] láthatod mennyit számít egy jó erős proci.
-
Tito30
tag
válasz tothjozsi96 #47855 üzenetére
Attól függ milyen vga-t kell kihajtani vele
[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
válasz ViZion #47854 üzenetére
Tényleg aggasztóan forró,már kreáltam egy 8cm-es ventit a bordák fölé ami egész jól lehűtötte. A rendszer működésében a bordák hűtésével nem láttam különbséget. Már gondolkodok rajta,hogy a cégtől elhozom a lézeres hőmérőt. Kíváncsi lennék a valódi hőfokra.
(ha valakinek van egy ilyen Fatal1ty 990FX Professional lapja íra meg légyszi,hogy az övé mennyire melegszik)
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
válasz eldiablo #47849 üzenetére
Véleményem szerint az alaplapokhoz kapható vizel hűthető blokkokat sem véletlenül találták ki.(jó persze marketing)
De nem akarom elhinni,hogy ez normális gyári hőmérséklet lenne. Én már arra is gyanakodtam,hogy valami baja lettTeljesen normális vagyok! Fejemben a hangok is megmondták :-)
-
Tito30
tag
válasz ViZion #47848 üzenetére
Egyébként tényleg meleg még oc-nélkül is. Ráadásul összekukáztam az egyik tipus számú és márkájú memóriát,amivel a gyártó garantálja a hibátlan működést.(azt hittem ez segít) Volt már egy pár lapom am3+-ból és egyikbe sem volt meleg a memória alap járaton. /nem baj jön az ősz majd még jól jöhet ez a kis meleg is /
Ettől függetlenül maga a deszka jó.[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
válasz eldiablo #47846 üzenetére
Igen ebben is van valami,majd átfestem De most komolyan az északi híd játék alatt a 8120-al is olyan forró volt,hogy nem tudtam megfogni milyen lenne a 9xxx-es szériával Ennek a lapnak az a gyengéje,hogy még a memóriát is alapból hűteni kell. (legalább is a gyártó ajánlja a stabilitás érdekében)
[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
válasz hackeeeee #47844 üzenetére
Én már kíváncsiságból is beletennék egyet az enyémbe mert a [gyártói] kompatibilitási listában szerepel a 9xxx-es széria,de viszont a lapra is rá van írva,hogy 140w cpu.
Most akkor mi van lényegében? A 140w közel sincs a 220w-hoz és még nem meszéltem OC-ől.[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
válasz hackeeeee #47829 üzenetére
Szerintem meg azért jönnek az új procik mert sokan filóztak 9xxx-es széria vételén,de egy olyan proci nem lehet piacképes ami a 8350-től csak 10%-al gyorsabb és majdnem 2X annyit kajál,és 50%-al többe kerül.
-
Tito30
tag
válasz tothjozsi96 #47831 üzenetére
Annyira nem is a hűtő a lényeg,(számomra mert egy zárt rendszerű vízhűtőt már kapni 15K-ért),ami érdekes lesz az az árazás. A 8350-nek szerintem tuti esik az ára 10K-is akár.
[ Szerkesztve ]
-
Tito30
tag
A boltok polcaira vajon mikor kerülnek? Szeptemberben jön de mikor Nem találtam konkrét megjelenési időpontot,pedíg jó lenne tudni mikor csaphatok le rá
-
Tito30
tag
válasz antikomcsi #47503 üzenetére
Annyira nem zavar a fogyasztás, ha összejön a pénz a 9-es szériát kipróbálom
-
Tito30
tag
Sziasztok.
Hogy lehet az,hogy a Cpu-Z progi alatt a procim max Tdp-je 125W, a 3Dmark13 meg 95W-osnak látja?
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- SONY LCD és LED TV-k
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest