-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
jófejsrác #47926 üzenetére
"A hang nagyon is számít, Igazából pont azért is van levéve a ház oldala h ne legyen meleg odabent így a proci sem melegszik a ventilátor sem pörög annyira...
."
Ha le van véve a ház oldala:
1. - Kijön a hang csillapítás nélkül.
2. Elcseszed a légáramlást házon belül, jobban melegszik minden -> nagyobb lesz a venti fordulatszám -> erősödik a zaj.Emese-díj 2.
-----------
A többire meg már írtam választ.... [ehhh...legyint] -
lee56
őstag
válasz
jófejsrác #47923 üzenetére
A Macho drága volna? A 212 10ezer kb, a macho 12k kb, ez már drága?
Nem mondom hogy 212 nem hűtené le, de biztos nem annyira mint amiket ajánlottam, közel fele akkora a súlya, így kb esélytelen is. Szóval amit kapnál a pénzedért cserébe a megspórolt 2-ezer jó magyar forinton túl, az a nagyobb hőtermelődés és a zaj, amit a magasabban fordulatszámon pörgő ventillátor fog kelteni semmi más, ja meg a korlátozottabb tuningpotenciál, amiről akkor még nem is beszéltem. Ha szempont a tuning, és előbb azt mondtad igen, akkor ne már a hűtésen spórolj..Mondom egy közepes tuninghoz, úgy hogy ne sűljön meg a procid és ne forró levegő árasssza el a házad, és a füldugó se kelljen hogy a gép közelében maradhass, akkor kb ez a minimum. Kompromisszumokat persze lehet hozni, akinek nem annyira szempont amiket írtam. Nem mindenkinek számít a csend és a nyugalom, hogy nem karamellizálódik a processzorodon a hűtőpasztalekvár.
Ha a házad elég nagy és jól szellőzik akkor nem kell cserélni, csak azért írtam, mert az említett két hűtő elég termetes, így nem minden házba férnek bele.
Amúgy az utolsó mondatodban ott rejtőzik a lényeg.
4.5-5GHz közé rántott 1-2-3 FX mag is jóval többet tud, mint a dual Core2 széria.
-
lee56
őstag
válasz
jófejsrác #47916 üzenetére
Egy erősebb hűtő azért javallottabb ha AMD-t választasz, mert ezek a játékok pont nem a modern optimalizálásukról híresek (2-3 magtól több csak malmozni fog), szóval elkell majd a tuning rendesen. Thermalright HR-02 Macho, vagy Alpenföhn Brocken (2) a minimum.. Persze nem árt ha van elég nagy ház is amibe beférnek ezek a jószágok, plusz a RAM-októl sem lopják el túlzottan a helyet. Checkkeld.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged