Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atlantis
veterán
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Én is ilyen lappal küzdök. Nekem a 3,8Ghz bőven elég, 1,2V-on ennyit bír, így még a hőmérséklete is mindig alacsony, de már van benne erő.
Bloodaxe: a procierő fontos CAD-ben, a E8400-hez képest még alapon is érezhető a különbség. A sok mag tényleg felesleges, de az órajel nem árt.
Soundtrap: alapon 5,03-at kapott a 8120 Cinebench 11.5-ben, 3,8-on pedig 6,16.
A single core teljesítménye siralmas, azt be se írom.
-
válasz
darkwater
üzenetére
"bármilyen formátumot konvertálhatok mkv-ra?" - Az mkv is csak egy konténer, ebbe bármit be lehet csomagolni, akár egy avi konténeres (ami szintén sok mindent takarhat) videót egy mp3, egy aac hangsávval, sok felirattal. Viszont attól, hogy becsomagolod, semmivel sem változik meg a minősége.
MediaCoder-t ajánlom. Van benne magyar nyelv is, de az általános dolgokhoz azért nem árt kicsit érteni, vagy legalább egy-egy tutorialt keress a konvertáláshoz.
A program minden magot használ a konvertáláshoz. -
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Atlantis
üzenetére
én is össze fogom hasonlítani, ismerős körömben van 1-2 2500K, nem hinném h sokkal jobb lenne. sőt, lehet nem is. CAD re sztem felesleges ez a proci, ugysem használja ki. a suliban c2d-vel CAD-ezünk, bőven megteszi.
Úgy néz ki az én fx8amban is van tuningpotenciál, bár még spéci hűtő híján csak alulfeszelni merem gyári órajelen

-
soultrapp
senior tag
Cinebench eredményetek van?húzva vagy anélkül? kíváncsi vagyok kinek mennyi jött össze.
Nb frekvencián érdemes húzni? a procim 4.0ghzen van 1.25feszel.
-
darkwater
csendes tag
bocs az off-ért, valaki hátha tud segíteni, ki szeretném próbálni a 8120-as FX mit bír konvertálás alatt, tudtok valami spéci progit amivel bármilyen formátumot konvertálhatok mkv-ra?
de olyan progi kellene amin látszik is a különbség képileg, ne csak a méretét növelje

tudtok ilyent, vagy egyáltalán van ilyen?

a cyberlink mediaespresso-t próbálgattam de azon kívül hogy megnöveli a méretet képben változás semmi, meg az mkv-t nem is ismeri.

-
soultrapp
senior tag
válasz
likeaRAINBOW
üzenetére
Nekem is van.
Majdnem olyan házam van csak t28. -
bozont
veterán
-
SSJmeszes
senior tag
Egyszerűen nem jut el a tudatomig, hogy, hogy a fenében megy egyes embereknek 1.5V alatt pl 4500mhz n a 8120. Lehet nekem ment volna az előbb 1.5V on, de leállítottam, mert a proci 80+ fok... Akkor kérdem én? másnak, hogy megy ilyen jól. Sőt van akinek 5ghz is megy... Noctua D14 hűtőt használok 1200RPM el.
Tényleg nem értem esküszöm... Addig sikerült eljutnom, hogy proci: 4100mhz(1,337V), 2600mhz Nb(1.47V), És így max Prime alatt több óra futtatás után 65°C. És stabil is mint a betony.. De fölötte, ha már 4200Mhz ről van szó.. már min. 1.4V fölé kell emelnem a feszt!
-
04ahgy
nagyúr
(#7757) atti_2010, (#7760) lee56: műszerrel mérve egész pontosan 2,06V-ot kapott a CPU, és -192,1°C volt a hőmérséklete.
(#7763) miresz: validot mindig egy modullal csinálunk, de RAM-ban is jól ment: 3120.2MHz. A modulok 2900MHz-en SuperPi-re jók voltak.
(#7772) AusWolf: "még mindig nincs 2 db x16-os PCI-E sáv egyetlen chipkészletükben sem" ---> X79-ben 40PCIe sáv van. Az valóban nem 2 * 16, hanem 2 * 16 + 8...

(#7774) =HG=: Folyékony nitrogénnel tuningolok.
Van ám ilyenem is, ha már Bulldozer: 7855.94MHz

HGyu
-
Atlantis
veterán
válasz
Bloodaxe
üzenetére
Én CAD-ezek is vele az általános használat mellett (játék csak WOT fut rajta, az meg egy ritka optimalizálatlan szutyok). Összevetettük a céges 2500K-val, érzésre nincs semmi különbség, hiába a gyengébb 1 szálas teljesítmény a tesztek szerint. Ha meg esetleg olyan szimuláció fut rajta, ahol ki van használva több szál, ott sincs különbség, mert a nyomorult CAD-programok a "több" alatt is max 2-t (fehér holló gyakorisággal 4-et) értenek, legfeljebb NC pályaszámításnál használ ki mindent, amit talál. Ezt meg ritkán csinálok vele.
Nyilván az ember mindig próbálja magát nyugtatgatni, önigazolást keres. Én is készséggel elismerem, jó az Intel, akár még azt is, hogy jobb, mint a Bulldozer, de felmerül a kérdés, ha adott igényekre megfelel, miért venné az ember akkor a drágábbat?
-
bozont
veterán
Most akkor mennyi is az alapfesz egy 6100-nak? Nekem az UEFI 1,325-öt adott, ez LLC-vel (1/2) 1,25v. Most ugyanígy, de 1/4-re állítva az LLC-t, kap 1,28v-ot (sajnos LLC off és 1,285v mellett nem volt stabil) és így stabil 4GHz-en. Mondjuk az 1,25v mellett stabil 3,8GHz-en, aztán lehet mehetnék még lejjebb a feszültséggel, majd ha lesz kedvem megnézem.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Atlantis
üzenetére
Kinek mire kell. Én 44 ért megvettem az fx 8120 at, gamelni akarok, egyenlőre csak 1440x900ba tudok, de bf3 ultra 4x aa 16x af még nem ment 50 fps alá, 3,1 ghz-n. Alan wake fix 60 fps ultrán. Vsync on. Fullhd ban még kisebb az intel elönye, bár elismerem h erösebb, de drágább is. Gamere tökéletes az fx8, a többi fxröl nem tudok nyilatkozni. Hozzátenném, a jövőbe csak javulni fog az előnye, mivel kifogják használni a 8szálat (direkt nem magot írok a sok okoskodó 4 modulos miatt) már a bf 3 és újabb gémek is csak nyernek rajta. Intelbe 8 szálas proci árát hagy ne említsem. Elismerem h jó az intel, de game-re tökéletes ennyi pénzért az fx.
-
AusWolf
őstag
Szóval így állunk?
Ha akarnék, simán ki tudnék hozni többet is ebből a prociból a gyári hűtővel. Pl. füstöt. 
#7667, Atlantis: Engem az intelnek az árazása nem tud meggyőzni továbbra sem, illetve az, hogy még mindig nincs 2 db x16-os PCI-E sáv egyetlen chipkészletükben sem.
-
Atlantis
veterán
Én úgy vagyok vele, hogy aki eddig a Bulldozert választotta SB ellenében, azt az IB sem győzi meg. Igazából én többet vártam tőle, hozzáteszem, engem az integrált VGA abszolút hidegen hagy.
-
jozsef m.
tag
válasz
atti_2010
üzenetére
Pedig ha valami akkor ez az ivy teszt felnyithatta volna a szemét néhány homály mihálynak.
Dacára a csikszélesség csökkentésnek valamint az uj 3D tanzisztoroknak, nem hozott minőségi változást. A másik érvük, hogy milyen alkalmazások fogják majd kihasználni az erős integrált grafikus magok erejét és mikor ,is inogni látszik, a tegnapi és ez alapján. -
frescho
addikt
Nem veletlenul, ezek a gyenge pontjai a Bulldozernek. Baromira szurkolok az AMD-nek, hogy egy Phenom 2 szintu javitast ossze tudjon hozni, mert verseny nelkul nem jo egyik oldalnak sem.
A kerdes, hogy a 17W milyen orajel mellett lesz elerheto. Ha megint boven 2GHz alatt, raadasul kiherelt IGP-vel, akkor megint nagyobb lesz a fustje, mint a langja.
atti_2010: Abban a pillanatban, hogy jatszani akarsz normalis felbontason, maris dGPU-ra lesz szukseged. Az AMD leginkabb a teljesitmeny/fogyasztasban es C2C van lemaradva, ami miatt lassu 3-4 magos procik (Llano) versenyeznek hasonlo fogyasztasu ket magosok (Pentium-i3) ellen. Ez utobbiak single thread eseten sokkal gyorsabbak es multi thread eseten sem lassabbak, ezert osszessegeben sokkal kiegyensulyozottab teljesitmenyt nyujtanak. Persze csak addig, amig nem kell az IGP. De az internet explorer- facebook - youtube haromszogben egyelore nem veszed eszre, hogy mennyivel lassabb az Intel IGP.
-
lee56
őstag
válasz
atti_2010
üzenetére
Egyesek, nagyon sok hülyeséget össze tudnak hordani

De azért annyiból igazuk van, hogy nem számít ma még mindenkinek az IGP-teljesítmény, annyira hogy az szempont legyen processzorvásárláskor, nekem sem az még

(#7761) AusWolf : Mint pl.: FX-8150 @ FX-4100

(#7765) frescho : +1 , Baromira nem vagy egyedül ezzel
Volt róla valami videó linkelve a nagy Trynity éstb. topikban, de ha jól emlékszem a hardvert nem részletezték, top secret 
-
-
lee56
őstag
válasz
frescho
üzenetére
A Piledriver beígért javításai pont ezekre a területekre esnek mondjuk, reméljük legalább olyan jó lesz majd élőben mint paperon

Mobilban biztos ütős lesz, ott a Trinity 4C+IGP ~ 17W , az elég szép.
Az intel meg jól tudja ezt, nem vélelten hogy a fő fókuszt az IGP kapta IvyB fejlesztésénél.
Más kérdés, hogy még így is le vannak ott maradva
(#7749) 04ahgy : Ohh, és hány fokC minusz kellett hozzá?
2V? omg 
-
soultrapp
senior tag
válasz
likeaRAINBOW
üzenetére
nekem a prime alatt 65 fok én mit szóljak:-) Pedig valahol olvastam egy tesztet miszerint az én hűtőm egy két fokkal jobb,de még sem...
-
soultrapp
senior tag
válasz
likeaRAINBOW
üzenetére
Jól hűt az a ninja akkor.
-
-
soultrapp
senior tag
csáótok!valakinek van 6100 alulfeszelve?4ghz-en?És mennyire?
-
miresz
veterán
Nah,látom semmit sem változott a topic, ismét van egy-két ügyeletes AMD szakértőnk.

-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
likeaRAINBOW
üzenetére
Csak azt szeretnem tudni hogy tartja rendesen, esetleg jatekban b3, gta4, milyen hofokon megy. Kosszi !
-
lee56
őstag
Az általad említett kategóriákban nemcak hogy tudna érvényesülni hanem gyakorlatilag jobb is mint a nagy konkurens, már évek óta, eddig nem tűnt fel?

És annyira nem kell félteni a céget, ha esetleg személyedben elveszt egy hardkór gamert, azért még nem fog csődbe menni

(#7706) AusWolf : öÖöÖ
Kicsit sántít az analógiád szerintem, de miért baj az ha az ember figyel az energiahatékonyságra is? 
-
MiklosSaS
nagyúr
Nehogymar igazat adjanak neked. Ember, talicskas topikban vagy ! Elfelejteted ? Kis-szazmillio topik van a neten ahol meg van mondva vilagosan hogy a 2500k jobb jatekban mint a 8150, tesztek bizonyitjak.
En arra lennek kivancsi ha valaki hasznal bulldozert passziv hutovel ? Hany fok full loadban ? Es menyi a fesze ? Egy AMD fanbojnak kell osszerakjak egy 4100-as gepet, az a fo hogy csendes legyen, erre mondjuk az i3 alkalmas lenne de nem akar intelt.
-
miresz
veterán
A játékokhoz elsősorban Vga kell,nem proci,full,hd-ban semmi különbség pl egy 8120,és egy 2500K között. Aki meg ilyen kaliberű procit vesz nem hiszem,hogy 800*600-ban játszik,ahol lenne jelentősége.A másik része,hogy,ha vissza olvasnál egy kicsit mélyebben ebben a topicban,akkor nem kérdeznél hülyeséget.
-
miresz
veterán
válasz
likeaRAINBOW
üzenetére
Rengeteg még a bug,de szerintem jó lesz. Ami nagyon jó benn az a task manager,nagyon jól elosztja proci terhelést a magok között,és a tc,sem ugrál össze-vissza feleslegessen,mint 7 alatt,ezáltal nem is melegszik a proci annyira mint 7 alatt. Pl Dirt3 win 7 alatt 4 szálat 70-80%-on terhel,win 8 alatt megy az összes szál 10-20%-on.
A több fjúcsör meg megszokás kérdése.
( #7728 ) DeadMeat:Mindegyik tipusu FX megfordult már nálam,és a konkluzióm az,hogy a legjobb vétel a 6100,és a 8120,bár nekem a 4100 is nagyon tetszett,Bf3 multi alatt is jól teljesített win 8-al.
-
pilu85
őstag
válasz
likeaRAINBOW
üzenetére
volt egy teszt prohardveren, valami 3-4-5% al mentek jobban a játékok. :S :S nagyon nemsok.
-
miresz
veterán
Nah,alulfeszeltem a 8120-at ebben a lapban is. A vége a következő lett: 3,2Ghz, tc=off Vcore 1,085V,Nb 2,2Ghz 1,165V prime stabil,39C' A másik beállítás: 4 Ghz tc=off 1,215V,Nb 2,6 Ghz 1,215V prime stabil,56-58C'. Mindez H60-al hűtve. Az 5GHz-es eredményeim meg már fennt voltak,aki régi olvasója a topicnak az már látta.Persze itt már nem prime stabil,és kellett,hozzá -20C'

ui: Mindez win7 alatt,win 8 alatt valami miatt hűvösebb a proci,és a játékok is jobban futnak. Sokkal jobb a task managere a win 8-nak.
-
törölt tag
válasz
DeadMeat
üzenetére
Ugyebár az a "baj" hogy itt szakmai hozzáállás van.
Sokan el sem tudják képzelni, hogy egyesek milyen gépet használnak és még ha lenne lehetősége bővíteni/fejleszteni, akkor sem teszi meg, mert az neki nagyon jó!
Konkrétan egy példa az egyik ismerősöm fia celeron 1800-as procit használ 512MB ram és alaplapi integrált vga-t. Játszani... és őt nem zavarja hogy szaggat a játék (talán nem is tudja, hisz nem méri semmivel,csak én láttam), meg hogy 1024x768-ban tolja, meg hasonló dolgok.... -
DeadMeat
nagyúr
Ha azt nézed, egy közel 8 éves x2-vel is lehet játszani... Böngészni meg még ugyan ennyi ideig is lehet vele...De már a kettővel ezelőtti vga-kat sem "elégítette" ki.. A mostan ph2-k elegek a játékokhoz igazad van, viszont ezt már jövőre nem hiszem, hogy el fogod tudni mondani róla.Na meg miért tartsak meg egy 4-5 éves procit, ha minimális + költségért erősebbet, nem mellesleg energiatakarékosabbat kapok?
kovsollal értek egyet az a 6-7 év ebben a világban rengeteg.. -
AusWolf
őstag
válasz
Bloodaxe
üzenetére
Én 8150-nel azt tanácsolom a gyári hűtőt használó FX-8 tulajoknak, hogy kapcsolják le a fél procit, meg a turbót, és akkor valószínűleg elég lesz.
Ideiglenesen én is így használom. 
Komolyra fordítva a szót, ha nem mész gyári beállítások fölé, és nem erőlteted a prime-ot, meg az OverDirve/AIDA stabilitástesztet, akkor talán elboldogulsz a gyári hűtővel is. Viszont mindenképpen érdemes lenne beszerezned egy jobbat.
-
Bloodaxe
aktív tag
sziasztok. 8120 tulaj lettem, mivel sajnos hűtőre még nincs pénzem így a gyárival megy. a biosba belőttem 3,1ghz-re és 1,225V-t adtam neki. szerintetek jó ez a beállítás?
Valami tanácsot esetleg tudtok adni, hogy biosban mi a legjobb beállítás hűtés, meg ilyen olyan dolgok terén? olvasgattam egy kicsit a totyikot, de időm híján nem túl sokáig. -
frescho
addikt
Az AMD lecserelte a K8-al bemutatott vonalat egy teljesen uj fejlesztesre. Az FX teljesitmenye azonos orajelen alacsonyabb es az energia hatekonysaga is megkerdojelezheto. Az viszont pozitiv, hogy azonos teljesitmenyhez sokkal kiebb chip is eleg, ha elhanyagoljuk az L3 cache-t.
Az elkovetkezo 1-2 ev megmutatja, hogy az AMD "good enough" CPU reszet az Intelnel sokkal erosebb IGP megoldas kompenzalni tudja-e. Az a tippem, hogy a mobil (fokent consumer) eszkozokben bejohet ez a strategia.
Ehhez az iranyvonalhoz 1-2 dolgot azert erdemes lenne az AMD-nek hozzatenni:
- agresszivabb, hatekonyabb turbo: single thread app teljesitmeny
- alacsonyabb fogyasztas: van alacsony fogyasztasu modelljuk, de annak a teljesitmenye mar nem good enough)Az Intelnek ugyanakkor az IGP-re nagyon ra kell gyurnia. Az Ivy 30%-os elorelepese szep, de meg mindig a Llano alatt van.
-
04ahgy
nagyúr
Egy kis Bulldozer RAM valid az érdeklődőknek: 3120.2MHz.
HGyu
-
kovsol
titán
nem tudom te milyen 7-8 évről beszélsz, IT -ban az iszonyat sok idő. Addigra már lehet nem is lesz cpu a gépekben... Úgy csináltok mintha most, hogy +5% al gyorsabb procit kiadott az intel így most két hónap múlva már az AMD procitok el se indítaná még a windowst se ... Játékra tökre megfelelő még az fx6100 is, egy középkategóriás gépbe, mert úgyis a középkategóriás VGA kártya lesz ami meghatározza majd a játékok alatti teljesítményt. egy fx6100/fx8120+6850/7850 teljesen jó lehet. És akkor van egy teljes AMD platformod, annak is van pár előnye azért. Most ha beteszek egy i7-2600k -t meghúzom 4500Mhz -re, akkor mitől lesz nekem gyorsabb a jelenlegi gépem a játékokban? semmivel, mert így is csontra gpu limitem van. Ahol meg nem ott be van kapcsolva a vsync, mert fölösen nem pörgetem maxon a gépemet, hogy csak fölösen melegedjen. Ami egy szálat használ program ott meg a mostani max 75 helyett lenne 100fps em, omg megváltozna az életem
jah nem, mert amúgy is fix 60fps el játszok 
-
pilu85
őstag
igen közép/alsókategben tudna érvényesülni az amd, ha hagyják majd...
nagyonnagyon féltem az AMD-t. :S :S -
bozont
veterán
Pont ez az, nem öltek bele sokat, lehozták a szerver procikat kicsit átalakítva asztalinak. Az AMD-nél most sokkal nagyobb hangsúly van az APU terén. Én nagyon kíváncsi vagyok a Trinity-re mit alkot majd és igen, tudom hogy processzor terén gyengébb lesz mint az Ivy, viszont vga terén valószínűleg jóval erősebb lesz. Multimédiára, belépőszintű játékgépnek elég jó lesz szerintem, de engem főleg a laptopok terén izgat jobban a dolog. Ha jól emlékszem akkor 2 generáció múlva megszűnik a CPU vonal (+/-1) és csak az APU-k maradnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Filmvilág
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Lenovo X1 Yoga gen. 6. // i7-1185g7 // 32GB // 512GB // ÚJSZERŰ!!! // ÚJ ÁRA 1.408.990.-Ft!!!!!!
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- Lian Li Strimer Wireless RGB Kábel PACK! 24Pin + CPU + VGA + Kontroller
- Apple iPhone 15 Pro Max / 512GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 84%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

csodát ne várj azért

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)