Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bali27
addikt
áááááááááámegőrülök

Február 8-án jött pont ki az 1.60.. Ha kiszurtam akkor az uj volt már fent ha nem akkor a régi
Most tesztelhetek ... 
-
Bali27
addikt
Február 8-án ezt írtam..."Nekem alapfeszen 2600on megy az NB.. Az 1600as memóriát igaz 1600on használom.. De majd 7 végén felteszem 1866-ra.. próba cseresznye.."
Már csak azt kell kideríteni hogy melyik Bios volt akkor fent
Mert ezzel az 1.70 el elég ratyi -
soultrapp
senior tag
Az apm-et mindenki kiszokta kapcsolni?Ha 4ghz-en is bekapcsolva hagynám az baj lenne?
-
-
viktor82
őstag
A prime nálam is kiakad 4,2ghz-nél az 5-ik mag nem tetszik neki csak az hibázik viszont az aida teszt simán fut 6órán keresztül

-
soultrapp
senior tag
Ha csak 3.6ig húzom fel a fx6100-am akkor is érdemes kikapcsolni az apm-et?
-
Borokafa
őstag
Hi. Igen ki lehetett kapcsolni.És volt LLC állítási lehetőség is.

Viszont volt benn valamiféle védelem amit nem lehetett kikapcsolni. De ez csak 4600MHz felett jelentkezett az FX6100-al pl. prime-al stresszelve. Levette a feszt és az órajelet ha minden mag aktív volt. Mondjuk jól is tette
Asrock 880G-U3S3 volt. -
Bloodaxe
aktív tag
Nem feltétlen mindig a legújabb széria legfelső kategóriája képzi a felső kategóriát. a középkategória sem csak 6770ből és gts450-ből áll.
proci terén meg sem említeném... ha a 2500K-t felső kategóriának mondjuk, legyen már az fx8 is az
Van 3930K az igaz. De mondjuk egy BMW 730 is felső kategóriás autó, attól még, hogy van F430 meg Enzo... 
-
=HG=
addikt
válasz
darkwater
üzenetére
Szerintem ne szivd fel magad, itt ez az általános,hogy senkinek semmi nem jó,mindent lehet fikázni.Szerintem, ha komplett gépet akarsz venni,és bull-t,akkor megéri mindenképpen.Az már más kérdés,hogy mit vehetnél mást ebben az árban.
Az a véleményem, hogy nem hirdetett meg semmit,csak véleményt kérdezett.Az igaz,hogy ez a fórum nem errõl szól. -
kovsol
titán
válasz
darkwater
üzenetére
6850 az közép kategóriás vga kártya
6970/78x0/79x0 na ezekre már rá merném mondani, hogy felső kategória. Felső kategóriás proci az meg i7 jelenleg, amd vonalról nem igazán van neki ellenfele. És ez nem PH -s viszonylatban hanem ez mindenhol az ! Látom most besértődtél és a hirdetést is levetted, -
Bloodaxe
aktív tag
válasz
DeadMeat
üzenetére
Közbe én is rájöttem. 3,6Ghz és 1,225V-al stabil a prime, small FFT-vel. A 4ghz majd csak ha lesz rá normális hűtőm. A ramot nem szándékozom tuningolni, az auto beállítások mellett nekem bőven jó. Bár nem tudom mi lehetne a megoldás, amiatt fagy ki a prime is. gamek- alatt nincs baj a rammal, meg más alatt sem, így nem foglalkozok vele, úgyis élettartam garis

Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek!

-
-
lee56
őstag
Ide meg rosz cikketidéztem

Ezt akartam : -
darkwater
csendes tag
(#7978) akela91 THX

(#7979) 04ahgy nem mondtam egy szóval sem hogy nem fogadom el a véleményed, csak reagáltam rá, véleménye mindenkinek lehet ha néha kicsit sántít is

egyébként nem kell itt az i7-es konfigoddal verni magad, annál is biztos van itt olyan akinek erősebb gépe van mégsem alázza a kissebbeket

THX:
(#7980) kovsol én sem gúnyolódtam senkivel, nem tudom te miért teszed, azért adtam a hirdetésnek ilyen címet mert még mindig jobb mint a sok, brutál-konfig stb. nevezetű hirdetések ahol mondjuk 2magos procikkal meg 128mb-os vid.karikból csinálnak überbrutál gépet.
-
soultrapp
senior tag
Aki fx 6100-al futtat 3dmark11 mennyi physics score-t kap? alapon és tuningolva?
-
lee56
őstag
válasz
jozsef m.
üzenetére
Talán azért mert az Ivyk már a spájzban vannak, míg a 20 v 22nanós Steamrollerek meg még maximum kísérleti gyártásban, és 2013-ig ott is maradnak. De biztos beindul majd a marketing gépezet, amint közelebb kerül a sorozatgyártás.

"..Another important factor that should be considered is that the Steamroller-based central processing units for high-performance servers and desktops [due in very late 2013 or in 2014] will compete not against Intel's current-generation or next-generation processors, but against server offerings based on Haswell and desktop offerings powered by Rockwell/Broadwell, which will be made using 22nm and 14nm process technologies, respectively..."
C0 Bullok helyett meg jönnek a Piledriverek idén 3-adik - 4-edik negyedévben, szerintem jobban járunk majd mint egy steppingfejlesztéssel

-
darkwater
csendes tag
bocs az off-ért remélem nem haragszik meg senki

de hátha hallok pár véleményt

csak azért linkelem be. -
bozont
veterán
Nem kizárt , hogy az 1.70 valamiért ront a tuning teljesítményen, emlékszem régebben amikor picit durvábban tuningoltam (nem érdekelt a fogyasztás meg ilyenek, ment ami a csövön kifért
), akkor is mindig az vadászta melyik bios a legjobb tuninghoz, vagy azt próbálgattam az új hozott-e változást (akár pozitív vagy negatív irányba).
Egy próbát mindenesetre, lehet én is megnézem majd.. -
Bali27
addikt
Restart...NB és CPU fesz emelés..
Ment, restart.. boot..
Aero Kikapcsolva

mi a fene van ezzel a géppel? Kezd elegem lenni belőle... 
-
Bali27
addikt
Tököm.. Reggel már azt hittem hogy minden rendben an.. Emeltem NB feszen és jó lett.. Elmentem melóba,.. hazajöttem gép bekapcs.. Win7 ben Aero nuku megint emelt fesszel...
De ha belépek a biosba és ugyan igy elmentem, akkor ujra van aero, pedig a feszt nem emelem jobban
Ennyire nem birja az NB emelést? Ez az 1.70 es Bios elég fura.. Az 1.60 vagy 1.50 el felhuztam 2600ra az NB-t és alapfesszel ment..
Ez a cpu Code update mit jelent a legujabb 1.70 es biosban? Erősen gondolkodok benne hogy visszateszem az akár 2-vel előzőt is -
lee56
őstag
válasz
üzenetére
Na ezzel lehet épp mellétrafáltál
Egy 4K-s (de még a sima HD is talán) videó főleg valami régi videókártyával, ami nem gyorsít rajta, biztos megviselne egy szegény sempront 
(#7957) Bloodaxe : Másik nagy esélyes hibaforrás a memória, próbáld a tesztet úgy hogy csak egy 2GB modult hagysz benn. Hiába gyári értékek a BIOS-ban, nem mindíg szeretik a memóriák a kapott feszültésget sem.

-
jozsef m.
tag
-
pilu85
őstag
gyerekek 2magosított sempron140 rõl váltok fx 6100ra. majd írok èszleltem-e gyorsulást.

-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
Mindkettő be. HPET az egy viszonyalg fontos rendszeridőzítő (mint az RTC volt régebben). A secure virtual machine meg nem árt, virtualizációhoz kell. Ha nem használod, akkor is ajánlott bekapcsolva hagyni. Semmiben nem jelent hátrányt.
HGyu
-
soultrapp
senior tag
Nektek mennyi pontot hoz a 3dmark11?
Vagy van itt valamilyen külön topic? -
Bali27
addikt
Halihó-..
Lene néhány kérdésem a Biosos beálításokról..
-ACPI Hpet Table.. Be vagy ki?
- Secure Virtual Machine be legyen vagy ki? Van neki értelme sima felhasználásnál?
(kiadvány szerk.. böngészés / játék ) -
akela91
addikt
-
soultrapp
senior tag
Csáótok!nekem is csinált érdekes dolgot tegnap előtt ment kicsit alulfesszelve a 1.25re 4ghz-en amdoverdrive 20 percet.Tegnap viszont már 11 perc után hibát írt ki,így vissza is állítottam az alapfeszre.Örülök,hogy azzal is megy nem kell emelnem rajta.
De az cpu nb 2200mhz 1.2 feszültséggel is hibás.az alap 1.1875 tovább meg nem szeretném emelni.
Kinek mennyin megy az nb?természetesen fx 6100-al.
-
Bloodaxe
aktív tag
lejárt a szerkesztési idő. gyárival 2x néztem, egyszer a worker 1 nél valami not supported vagy mit írt ki, de nem pirosan, maradt zöld. utána semmi baja nemvolt. úgylátom kb egy megbízhatatlan f*s ez a prime.
-
Bloodaxe
aktív tag
azzal meg az a baj, hogy van, hogy 1,3-1,35V ot is ad neki 3,1-en, azzal meg nagyon melegszik. a cél minél kisebb voltage-al a legjobb teljesítményt elérnem. 1,2 már jónak tűnik, 3,4GHz-en mindennel jó. kivéve a prime. Nah de tanácsod szerint deafult load, és megnézem a prime-t.
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
synthattik
üzenetére
egyik játékban és programban sincs baj (BF3,Alan Wake, Shift2,AIDA) csak a prime 95-tel, de azért bosszant, hogy azzal mi lehet. Nehogy hibáddzon a proci, vagy valami. Tegnap órákat bf3maztam a képen látható beállításokkal és semmi baja nem volt.
Bár tény, hogy egy régi sata-s félig hibás vinyóval megy a gép, ami kb 3 hetente elromlik rendszer alatt. tegnap kifagyott egyszer idle-be a gép, betudom a vinyónak.
Többeknek megy 4ghz-t 1,2V környékén, és akela-nak a prime is stabil. nekem 3,6ghz-n 1,3V-al sem. ideig-óráig megy, aztán kifagy. ugyanez gyárival meg 4ghz 1,285V, bármilyen beállításokkal. igazad van, a prime csak egy program, abból hasznot nem húzok
ami aida stabil lesz, az lesz a beállításom. -
synthattik
aktív tag
válasz
Bloodaxe
üzenetére
inkább használd a gépet mint,hogy prime-al nézed meg ilyenek.Játékokban meg alkalmazásokban nézzed amiket használsz,ha ott nem fagy akkor meg szntem lényegtelen.
Volt fx 8120al prime 4ghz-n ment vagy fél órát és semmi baj mondom ,ennyi csak elég lesz elkezdtem gta4 ezni és kb 4 perc alatt olyan kékhalál volt mint állat.
Vagy bf 3 vagy ilyenekkel nézzed ,az nagyon adagolja a terhelést ,ha nem jó vmi az úgyis egyből dobja a hibát -
Bloodaxe
aktív tag
próbálgattam új prime95-tel. minden egyes alkalommal kifagyott. Kicsit gyanakodtam, mikor 3,6GHZ-n 1,3Val is fagyott, míg 3,6ghz-n 1,215V-tal az aida stabilitásteszt simán megy. tc kivan kapcsolva, cnq be. néztem beállításokat, ahol nem a szorzó növelésével lehet elérni magasabb órajelet, hanem a 200Mhz-es órajel emelésével. az miben másabb mint a szorzós emelés?
-
Asbee
veterán
Értem, köszi akkor nem jól tudtam.

-
pilu85
őstag
akkor pl alapfeszen húzod a procit és kikapcsolod az llc-t, meg turbo core,t nem fogyaszt többet???
-
04ahgy
nagyúr
válasz
DeadMeat
üzenetére
Végre valaki érti is...

(#7904) pilu85: droppolás az, amikor terhelésre leesik a VCore. De az stabilan és állandóra esik le, amíg a terhelés tart, ráadásul a terheléssel arányos. Az ugrálás az nem drop, hanem ingadozás.
(#7905) FeRRaR1: A 990FXA-UD7 BIOS-ában nincs LLC control, azért kellett forrasztanom a lapra egy potenciométerrel állítható Load-line Calibration modot.
(#7907) MZsoltee: "Ezt a mérést pontosan hogyan csináltad?" Forrasztottam vezetéket (egy molex csatival a másik végén) a VRM kimeneti kondenzátorának tövére, a másik vezetéket meg a GND-re, és beledugtam egy multimétert.
(#7908) pilu85: Nem nyírja ki, így van gyárilag kitalálva.
HGyu
-
kovsol
titán
kicsit túlpörgitek ezt a témát szerintem

-
bozont
veterán
Igen, ezért is lehet izgalmas a tuning, egyáltalán nem kiszámítható a dolog, történnek érdekes dolgok. Például megnéztem mi a minimális cpu fesz ahol még stabil 3800MHz-en, uefi-ben 1,2375v van beállítva és aida szerint 1,24-1,32 között ingadozik terhelés alatt (3,9GHz sajnos már nem stabil itt
). Viszont ami még érdekes, hogy így már nem stabil a 2200MHz-es nb órajel sem, míg 4GHz és ~1,28v körül nem volt probléma. -
pilu85
őstag
soksok droppolás nem nyírja ki a procit?? főleg mikor pl 1400 idleről vált 3900ra???
-
akela91
addikt
LLC-t szokták javasolni kikapcsolni, TC alapból ki van kapcsolva OC-nél nálam. Sajnos a helyzet továbbra is fenn áll, de nem aggódom túlzottan miatta, mert csak kicsit zavaró.
DROP jelentése : esik,elejt, tehát jelen esetben nagyjából azt jelenti amit írtál, tehát eldobja(elejti) a feszt egy bizonyos mértékig egy kis időre, és pár század/tized smásodpercig nem kap annyi feszt a proci amennyit kéne neki 100% LOAD-nál. (a szenzorok szerint) -
pilu85
őstag
A droppolás az az, hogy a feszültséget véltogatja? ha igen érdemes kikapcsolnia turbo core-t s inkább meghúzni 3-400mhz vel a procit nem??? s egyel kevesebb lépcső lesz a frekvencia tekintetében.
-
akela91
addikt
-
04ahgy
nagyúr
válasz
akela91
üzenetére
Nem.
Ne hívd mérésnek azt, ami csak indikáció.
Olyan amit te jeleztél, nincs, drop az van (minél nagyobb a terhelés, annál nagyobb a feszültségesés). Normális. Tartalmazza az AMD CPU-k electrical datasheetje. (Az inteleké is.)Fluktuáció viszont feltehetően nincs, amíg ez nincs igazolva. A szoftverek olvashatnak hibás adatot ki a szenzorchipből, és a hőmérsékletet is azon a buszon olvassák ki, amin a feszültséget. Ez megmagyarázza, hogy miért együtt változik.
(#7901) FeRRaR1: Mondod ezt nekem? 990FXA-UD7-hez csináltam VDrop modot. A CPU-Z és egyéb programok kijelzéseinek köze nem volt a valóshoz (műszerrel mértem). Amikor emelkedett a valós feszültség, a programok csökkenőt jeleztek...
HGyu
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Még két csúcsnode-dal készül erre az évtizedre a TSMC
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Napelem
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- GAMER PC! i7-10700F / RTX 3070 / B460-Plus / 16GB DDR4 / SSD 512GB / BeszámítOK!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- MSI Thin GF63 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 4050 - Garancia - MAGYAR
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 600w
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mert ezzel az 1.70 el elég ratyi
De azért valóban vannak akik nála nagyobbat "mondanak" aprón, szóval lehettetek volna finomabbak is...

Van 3930K az igaz. De mondjuk egy BMW 730 is felső kategóriás autó, attól még, hogy van F430 meg Enzo...

Tény