Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeadMeat
nagyúr
Jelentem nálam is minden progiban egyforma a hőfok. Aida, hwmonitor AOD.A feszültségekre is egyformák.
-
Atlantis
veterán
Nálam az a leghülyébb...szerinte 15°C-os a proci, minden más szerint 30°C. Ennyire azért nem jó a Noctua...

Közben adva még egy esélyt a RAM-okank, szétszedtem újra a gépet, kiszedtem a procit...minden lába a helyén van és állnak, mint a cövek...nem tudom, mit csináljak vele, most pl.: megint 12GB-ot lát a lap és a Windows is, de CPUZ szerint 16GB van. Minden létező program (még a BIOS is) minden slotban látja a modulokat, de összeadni mégsem bírja őket valahogy...
-
Borokafa
őstag
Szinte az összes laphoz ad a gyártó saját monitorozó progikat, azok az esetek többségében jól mérnek.
-
akela91
addikt
-
törölt tag
Faca... akkor azért akarom hiába húzni mert elvileg kevés neki az 1.325, én meg még alulfeszelni akartam ennyiből és csodálkoztam hogy biost kellett resetelni

-
Tom5
addikt
Nálam UEFI-ben, Aida és CPUZ szerint is def beállítások mellett 1,285V az alapfesz 8120-nál és ez elég neki 4Ghz-hez is.
-
-
törölt tag
Most akkor mi a normál fesz egy 8120-nak?
Mert a biosban 1.325-öt látok beállítva alaphelyzetben. -
bozont
veterán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Hűtő majd lesz később, most csak egy MX-2 pasztát veszek hozzá, ami volt a TX3-hoz már amúgy is elfogyott.
Mondjuk nem hiszem, hogy felhúzom addig, inkább 4GHz a cél, lényeg hogy ne nagyon kelljen feszültséget emelgetni. Persze ha alapfeszen megy 4,5-öt az nem lenne probléma, de sajnos kizártnak tartom.
-
DeadMeat
nagyúr
Nah 3700Mhz 1.15V bios beállítással passzív radival megvan, 2 órát ment rajta az amd overdrive stabilitás tesztje.. Mondhatom rá, hogy megvolt a burn in. 3600Mhz 1.1675V volt még egy hete, felette el sem indult.Most meg megy neki a fent leírt beállításokkal is.
Öröm bódottá
-
bozont
veterán
Ma végre megérkezik az FX6100, de csak hétvégén lesz időm (meg pasztám) beszerelni. Addig is futtatok pár tesztet összehasonlításképpen a mostani processzorral is. Aki esetleg hasonló kaliberű cpu-ról akar váltani (Athlon II X2 250) és érdekelné valami teszt szóljon nyugodtan, ha megvan a játék vagy van belőle demó akkor megnézem azt is. Amit tervezek: GTA 4, Deus Ex - Human revolution, Bad Company 2, RE 5 demó, Skyrim és talán Metro 2033, meg a szokásos szintetikus tesztek, de azokat csak érdekességképpen. Aztán majd posztolom itt az eredményeket a hétvégén vagy valamikor a jövőhéten.
-
=HG=
addikt
válasz
AusWolf
üzenetére
Ja van hozzá vizes cucc, csak úgy 109000 az ára...Az egyik magyar webáruházba láttam, rendelhető!

A gyári hűtőt nem próbáltam, de a 8120 kb annyira melegszik, mint az 1100T...úgyhogy én már hozzászoktam a kis kiegészítő fűtéshez
(#7368) Lord Vader Ugyan nekem ez azelső Asrock lapom, de annyira nem írnám le...egy pár díjat is besöpört anno ! Igaz, ezt a bios dolgot nem értem....3.1-es biost direkt az FX miatt adták ki, de ha jól emlékszem próbáltam már x6-al is ezt a biost, akkor még megvolt minden, ami az előző biosban is..Jobban szemlélve nem csak az NB beállítási lehetőség nincs meg,hanem két gyári autó OC menü is eltünt....
Arra gondolok, lehet direkt, nehogy elfüstöljön a lap...ugye 8xx széria még nem kimondottan FX-hez készült, csak írtak rá egy biost, hogy menjen vele
-
AusWolf
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Úgy látszik, nem véletlenül van gyárilag vízhűtéses változat is. Ez az AMD-s légkavaró 4 modulhoz nagyon ratyi.
Most egyelőre lekapcsoltam 2 modult a 4-ből, így 10 perc OverDrive stressz teszt után, tűrhető 2800-as venti fordulatszámmal 54 fok jött ki. Holnap lehet, hogy megpróbálom az alulfeszelést.
-
AusWolf
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Pasztát épp ma cseréltem Arctic MX-4-re, de nincs változás. Szerintem jól mutatja a lap, mert a venti is iszonyat hangos terhelés alatt. A legerősebb beállítással akár 5000-5200 rpm-ig is felmegy. Az alulfeszelés lehet, hogy nem lenne rossz.
Lehet, hogy holnap megpróbálkozok vele. 8150-em van amúgy. -
AusWolf
őstag
Az Arctic honlap szerint az MX-4 hővezető képessége jobb:
MX-2: 5,6 W/(mK)
MX-4: 8,5 W/(mK)
De most már úgy is mindegy.
A proci és a fülem egészsége érdekében úgy döntöttem, csak két modult használok, amíg nincs másik hűtőm.
Azt hiszem, a Bulldozerrel egy piros és egy fekete pontot írok az AMD-nek. A processzor fain, de szánalmas, hogy a gyári hűtője tuning nélkül sem képes a maximálisan megengedett hőmérséklet alatt tartani, még max fordulatszámon sem.
-
=HG=
addikt
-
pilu85
őstag
-
AusWolf
őstag
Nade jó, ha 1000 emberből 1 cserél évente, vagy inkább kétévente, és akkor szerintem sokat mondtam. Egyszerűbb számítógép meg a maradék 999-nek is kell. Irodák, helpdeskek, iskolák, egyéb cégek, egyszerűbb igényű otthoni felhasználók, akiknek elég, ha megy rajta a firefox, meg lehet közben zenét hallgatni - ők a többség. Elég, ha csak a saját ismeretségi körömet megnézem: összeadva nincs senkinek olyan gépe, mint nekem, pedig nem egy ultra-high-end rendszerről van szó.

-
pilu85
őstag
hát szerintem elég sokat hoznak, mert sűrűbben cserélik a méreg drága vgajukat,procijukat.
-
pilu85
őstag
miért eröltetik az APU-t? Egy gamernek soha nem lesz szüksége rá.
-
lee56
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Igazából, ezt a modulost felépítést is főleg annak köszönhetjük, hogy mivel látták előre hogy a közeljövőben már csak az APU-k jöhetnek szóba, és a phenom-ok felépítésével nem tudtak volna akkora grafikai fejlődést produkálni (meg amúgyis már régi volt az az architechtúra), mint amit most majd a Trinity és az utódai. Szóval ezek az FX-ek egyfajta kényszer miatt ilyenek, és tesztpéldányok, kísérleti nyulak is egyben, hogy minél jobban tudják integrálni a hagyományos processzormagok mellé a grafikáért felelőseket most és majd a jövőben. Ebben a bizniszben jó előre kell tervezni, és néha áldozatokat hozni bizony.
És elég jól haladnak az integrálással, ha minden jól megy 2014-re már teljes értékű APU-k lesznek, és valószínűleg hagyományos CPU-k kezdenek majd onnantól fogva kihalni szépen, mint a dínók

(#7352) pilu85 : Nem mindenki gamer, hidd már el
, és a másik nyomós ok, azért mert veszik, ennek van piaca, sőt bővül, a hagyományos processzoroké meg ellenkezőleg, a helyükben te is ezt csinálnád nem? 
-
MiklosSaS
nagyúr
Ez igy van, par honapja itt Angliaban teli vannak a boltok Llano-s notikal. 2 eve 10 nitbol 2 max 3 volt AMD most szinte 1:1 aranyba vannak.
Ezt azt jelenti hogy nem rossz megoldas mobil vasakban. Csak azt sajnalom hogy en szivtam a HP-val. Kurvara melegszik a A6-3410mx-es Llano. -
lee56
őstag
Nem AMD-nél hanem azoknál akik veszik tőlük mint a cukrot
Az OEM-ek
, aztán mennek a teszkóba meg a nagy áruházakba
Hidd el nagyon sok embernek nem kell a 12"magos" (fele HT
) i7, és GTX580 ereje, se a fogyasztása
Sőt a legtöbb ember még szétszedve se látta a gépét, mi vagyunk a kisebbség, remélem nem ráztalak meg ezzel nagyon 
(#7346) miresz : Asszem én is átállok read-only-ba, fárasztó ennyit gépelni

-
miresz
veterán
Már jó ideje olvasom csak a topicot,és inkább nem írok semmit. Rengeteg újdonsült szakértőnk lett ismét.

-
kovsol
titán
De 1 szálon erősebb az intel, itt a sok lúd disznót győz elven működik az amd jelenleg

Tulajdonképpen szerintem i5 vs fx8120 és i3 vs fx6100 van jelenleg amit érdemes összevetni, 8150 túlárazott, és az fx8120 könnyedén beéri tuninggal, az fx4100 meg harmatosra sikerült.
(#7343) lee56 Laptop fronton nyerő a cucc, és most az hozza a zsetont.
-
pilu85
őstag
http://hardverker.hu/catalog.php?product_id=360482 ez olcsóbb multimédiás rendszerhez. (amd-s vagyok, de a liano meg trinity is nagy bukta szerintem, értelmetlen))
-
lee56
őstag
-
pilu85
őstag
akkor olcsóbb egy sima kis proci meg integráét gpus alaplap...szóval irodainak megint nem nagy cucc, meg arra van 10k-s proci intelnél...
-
stratova
veterán
Mert kompakt, csendes mégis multimédiára alkalmas konfigurációt szeretne, de ez már HTPC téma. Az alaplapi grafika közelében sincs a Llano-ban leledzőnek, sem teljesítményben sem fejlettségben, diszkrét kártyával pedig megette a fene a kis fogyasztást és a kis méretet is.
-
-
pilu85
őstag
emberek, piledriver-ről van valami hír?? lesz idén?? vagy csúszni fog fél évet mint a bull??? jól tudom hogy fog menni am3+ ba is??? ,ialatt írtam jött rá vagy 3 válasz elém

-
lee56
őstag
"Vishera processors bring an important number of updates including up to eight Piledriver cores, higher frequencies, improved instruction per clock performance, advanced instruction sets (thus also increasing application performance), additional DDR3 memory support and next-generation AMD Turbo Core Technology. Vishera should be launched in the second half of 2012." (egy februári hírből)
FX 8350, 6300, 4320 lesznek az első fecskék.
Amúgy menniük kellene minden AM3+ képes lapban, csak több mint valószínűleg új BIOS-ok lesznek szükségesek hozzá.
Érdekes viszont tavaly óta sehol nem hallottam az új 10es chipsetes alaplapokról, pedig egy szeptember-október körüli processzor starthoz már most kéne lenniük lassan nem?
AM3+os 9es alaplapok már voltak tavaly ilyenkor szerintem.(#7335) pilu85 : Épp most írtam

(#7336) stratova : Ez is igaz, hmm

-
-
stratova
veterán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Ez egy furcsa helyzet, mert a legjobban tényleg a HT felépítésre hasonlít Bulldozer, mégis van benne 8 INT egység. Ami miatt neked és valószínűleg sokan másoknak is megtévesztő lehet, hogy 8 "magos" lévén ehhez ugye 8 lebegőpontos is "járna". A fentiekben elsősorban FPU igényes (renderelés) alkalmazásokban vetettétek össze, ott nyilván jogos a nemtetszés.
Szerencsésebbnek tartom a modulos meghatározást magam is. Ha Intelnek lenne 3 magos HT-es CPU-ja hasonló viszonyban állna FX-6100-zal, mint 4100 i3-mal vagy 8150 i7 2600-zal.Akad itt egy teszt VM-ekről i7-3960X és FX-8150 viszonylatban. Röviden tömören nekem a tesztből úgy tűnik, ha nem is minden esetben jobb, de egyenletesebb teljesítmény érhető el ilyen tesztkörnyezetben, mint a 6 mag + HT megoldással (sajnos éppen a Xen nem szerette a konfigurációban szereplő alaplapot, pedig arra lettem volna igazán kíváncsi).
-
kovsol
titán
Én arra leszek kíváncsi, hogy am3+ lapba belemegy-e az új széria. Nekem tetszik ez az irány ami felé halad az amd, egy következő generációt majd bepróbálnék szívesen

-
lee56
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Örülök hogy örülsz
, te viszont csak akkor írjál ha előtte alaposan felkészülsz a témából jó, mert már kezdem unni a korrigálást 
Komolyan? De még mindíg nem érted, 4 magosnak nevezni egy 8 magos FX-et, épp olyan butaság lenne mint 8 magosnak egy i7-et..

Az intel HT-s virtuál magokat még jó hogy nem számolják bele

Amúgy meg pont ezaz hogy nem lódítottak azért akkorát, és ha nem tetszik akkor meg a marketing osztályukat pereld be

(#7328) kovsol : Én is arra várok, legalább akkora fejlődést szeretnék mint a Phenom1->2-re

-
lee56
őstag
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Igen, a HT-val ez az egy apró probléma, hogy nem minden esetben gyorsít

És maximum 20% körüli sebességet hoz. A CMT rendszer viszont 80% körülit, és mindíg!, amennyiben képes a program megdolgoztatni ennyi szálat. Úgyhogy az intellel ellentétben az AMD már tényleg jogosan, hívhatja annyi magosnak amennyi szálat kezel, még ha valójában nem is különálló teljes értékű magok vannak benne, ez így már érthetőbb?
Nem tőled kérdeztem, mielőtt még visszakérdeznél
-
-
lee56
őstag
Tudom, csak viccesen hangzott

De akkora már a keverés modulok meg magok kapcsán hogy akik nem tudják biztosan miről van szó csak mégjobban összezavarodnak szerintem, azért írtam hogy ne
Akkor inkább már az én példámat jegyezzék meg, az egyszerűbb, és talán pontosabb is

A 4-8 "magos"-ként árult procikból, vonjunk le egy magot, mivel nincs 2 és valószínűleg nem lesz 10 magos, ez így átlagnak még megfelelő arány lesz
(#7318) pilu85 : A magnak azért van, inkább a modul a mumus

-
FeRRaR1
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Intel is rendel alá tranzisztorokat a HT működése érdekében, vannak a mag mellett kiegészítő részek, de inkább tekinthető a mag virtuálisnak, ugyanis valahol a 2500K veri a 2600-at a HT miatt!
Emlékszem a P4 2800 HT időszakra, amikor a HT szintén inkább lassított mint gyorsított.AMD meg fogott 2 teljes értékű magot, és lettek benne megosztott részek, amivel tranzisztort spóroltak 2 maghoz képest, viszont sokkal jobb a hatásfoka mint a HT-nek.
Az AMD pont a másik végén fogta meg a dolgot, sokkal szimpatikusabb megoldás, így itt már ténylegesen beszélhetünk 8 magról, mint 4 sima 4 virtuálisról.
Keze meg egyiknek sincsen, csak lába
(intelnek még az se)Tényleg ki vesz láb nélküli CPU-t már milyen igénytelenség ez?!?!
Ezt nem tudtam kihagyni Sorry

-
pilu85
őstag
annyiból van igaza,s ahogy olvasni is lehetett, a gond az, hogy nincs meghatározott fogalma annak hogy mi számít 1 mag-nak.
-
pilu85
őstag
épp egy 2 megá s3 vga tevékenykedik a gépembe mert késik a hd6870 ezért kértem. köszi.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Borokafa
üzenetére
Azert nem igy van. Az intelnel a proceszorokban van 2 mag (i3) HT-vel, amit 4 magosnak lat a win, van 4 mag (i5) HT nelkul, es van 4 mag HT-vel (i7) amit 8 magnak lat. A modul az maskepen van. Kb ugy van hogy, 1 embernek 2 keze, 2 embernek 4 keze, es 2 osszeragasztot embernek van 3 keze.
-
MiklosSaS
nagyúr
A kep alapjan, amit az egyik kollega linkelt ezek az eredmenyek:
fx 6100:
-3,3 ghz = 3.94
-4.5 ghz = 4.50Phenom II X4 965
- 3.61 ghz-en , a minim az 3.99 a maximum amit latok az 4.23
Tehat alaporajelen a phenom jobb, tuningolva FX van feljebb 4.5 ghz-en, am nem tudom a phenom milyen frekin ketyeg mert csak 3.61-ghz-et ir ki.Az en eredmenyeim 6100-al:
3.8 ghz : 4.49
3.98 ghz = 4.62
4.01 ghz = 4.84
4.88 ghz = 4.98.Az intel eredmenyeit nem irom ki.
-
stratova
veterán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Ott bekapcsolhatott a hővédelem (csak tipp) volt neked jobb eredményed is (a 4.6 GHz-es 2600K alatti FX-6100-as 4.82-4.87).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- EAFC 26
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Autós topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Androidos tablet topic
- Filmvilág
- További aktív témák...
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Lenovo Yoga 13W - AMD Ryzen 3 5425U I 8GB I 128SSD I 13,3" WUXGA Touch I W11 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- GAMING PC! Intel i5-12400F / RTX 4060 Ti / 16GB DDR4 / H610 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

AOD elvileg pontos magokra.

Vonatkoztassatok már el a magoktól kicsit.

5 perc AIDA64 stressz teszt után 66 °C. Úgy látszik, igaz a mondás: sz*rból nem lehet várat építeni.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)