- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
akela91 #58509 üzenetére
Nálam mind a dolgozós, mind a játszós gépemben Fatal1ty deszka van (H87,Z97). Volt már prémium kategóriás Asus-om az LGA775-ös körből, köszönöm szépen elég volt. Hibás darabok pedig mindig is lesznek, igaz én "csak" 3db 7850-et cseréltettem, mire a 4. jó lett.
Probléma megoldva, hőmérsékletek stimmelnek, hűtőcsere : on.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
akela91 #58407 üzenetére
Régen nekem Q9505 ösöm volt GTX570 el BF4 be volt 1280*1024 be 40-50 fps em full lowon.
Mondták a nagy kékszemű tudorok ne vegyél FX 6300 at nem lesz több fps ed, szar az a cpu
Nem volt még AMD-m de mondom biztos nem lehet rossz
Megvettem FX6300 at 40-50 fps helyett lett bf4 multiba 170fps-em 1280*1024 be ugye "szar" meg nem hajcsa kinem mondom azt h a TITAN X alá is ezt raknám de valahogy úgy tudom elképzelni hogy egy GTX970 alá 8350 raknék 980GTX alá meg egy K-s I5-öst
-
SECTORnooB
addikt
válasz
akela91 #58407 üzenetére
Hát nem tudom nekem 960 SSC-vel high-very high minden csúszka maxon 2x élsimítással 1080p be a városba 45-55 városon kívül max ilyen 62-64.
Valami ott nálad nem stimmel mert a 8350 nem egy rossz cpu. sőt
egyik haveromnak i5 4440 ese van és GTA5 be szarabbul teljesít mint az én ALAP FX 6300-asom. -
Habugi
addikt
válasz
akela91 #58394 üzenetére
Nálad sem stimmel akkor valami, videon csekkold az FPS stabilitást/GPU kihasználtságot.
Az OSD-s anyag azzal a béta Catalystel készült, amit a GTA V kedvéért dobtak ki, tehát 15.4 b.(#58395) Whysperer:
1. Kereső vazze [link]
2.
Szállok emberkedésedreállok rendelkezésedre!Sasbá', játék függő te is tudod. Az első hónapokban 4.5-ön használtam, ehhez elég volt egy 6k-s hűtő, nyilván fesz kérdése is de egy 8350est azért illik legalább 4.3-4.5re felpöccentieni, simán van ahol észre fogja venni egy 7950/280 mellett is. Szerintem..
Ahogy írod is, Orrmányos féle finomhangolás, kis IBT/Prime teszt mi droppol mi nem, na és persze játék..
-
akela91
addikt
válasz
akela91 #56901 üzenetére
Nah tesztelgettem még, 4.5GHZ-en megálltam, teljesen komfortos hőmérséklettel (prime95 alatt max cpu : 58 max NB: 57, Alaplap meg sokkal alacsonyabb (ez lenne a VRM gondolom))
Kíváncsiságból felhúztam 4.7GHz-re, prime alatt is stabil volt, de elérte a 62C-t a cpu, úgyhogy ezt nem erőltetem, más kérdés hogy GTA V alatt nem megy 50 fölé se.
Nagyon baba a cucc.
-
válasz
akela91 #56800 üzenetére
Nézd. asus sabertooth r2.0 kat dobáltak 2 hete 25k körül egyiket az ismerősöm meg vette Kutyátol igaz az a deszka R1 es volt. nekem is R2.0 van imádom bírja a tuningolt is... szóval ha már lapot veszel jó a használt is! Újat nem szabad belőle venni mert 50k a boltban ez az asus.. de megszűnne a problémád + eladod azt az asrock szörnyeteg deszkád és dobsz egy jó kis hűtést a procira és lehet tuningolgatni
én a 990FX et venném nem sokall drágább!
-
pipo112
őstag
válasz
akela91 #56790 üzenetére
Nem mondtál hülyeséget a cpu feszültséggel ha bírod lentebb vinni akkor a vrm se melegszik annyit ,de a gtav elég kocka gyilkos szvsz sok sikert.
Amit még tudok ajánlani lapt az giga 970 udp3 de abbol is valami rev xx kéne a lényeg ha a vrm fölé tudnál szerkeszteni valami kis ventit ami lekergetné a meleget már az is jó lenne . Vagy a mugen hátuljára dobnál egy plusz ventit úgy hejezve hogy fújja a vrm-et egy próbát ez is megér. -
pipo112
őstag
-
-
Mardel
őstag
válasz
akela91 #9561 üzenetére
Minek high end vgakat venni túlárazva?
Lehet hogy jobban fut rajta az xyz játék huszonakarhanyadik része, mert a gyártók ezt akarják.
A minap haverral beszéltem, hogy mennyire belenyúlnak a tesztekbe meg játékokba.
Pl. legutóbbi Crysisnál volt, hogy dx11 módban pixelnél kisebb ívekre tesszalált, meg a város alatt tengervíz volt fodrozódással, meg fizikával.
Így persze kevesebb is volt a játékban az fpsed, rákényszerítve téged hogy vegyél jobb vgat ha nem tetszik, közben meg feleslegesen volt leterhelve a videókártya.
Vagy kis zsebpénz a gyártóknak hogy a konkurencia, cpuján/vgajan szarabbul fusson a játék (intel, nvidia módszere).
Részben ezért is domborítanak az intelek a tesztekben, holott nem annyival jobb az amd azonos kategóriájú processzorától mint ahogy ezt tesztekben mutatni akarják.
Csak átlagfelhazsnáló mit lát?
AMD? Tesztekben jó szarul teljesít, inkább veszek intelt, mindegy hogy aranyárban mérik, de nekema legjobb kell, igaz hogy böngészek rajta, meg filmet nézek, de ahhoz is a legjobb kell... -
=HG=
addikt
válasz
akela91 #8361 üzenetére
Én ha CNQ-t bekapcsolom 4Ghz-nél, kis játék, és kéket dob..anélkül stabil.
Eh ez a lapjó.... Majd a 990-el nekifeszülök állítgatásnak, addig marad így!
Amit érdemes viszont megfontolni: H50-el szimpla radi 1 tartály 1 ventivel 1300 rpm és akár mennyi BF3 : kupak 50-52 C ! -
soultrapp
senior tag
válasz
akela91 #8361 üzenetére
C'N'Q be van kapcsolva,hűtő jól van feltéve már újra is pasztáztam.és a venti is jó irányba fúj.
Egyébként régebben néztem akkori 24fokos szobában 4.ghz-en 30perc prime után 65fok volt max.
Az előző mérésem 30fokos szobában készült amúgy.
Nekem lehet a ház szellőzés a gond,mert csak három ventim van. -
-
soultrapp
senior tag
válasz
akela91 #8238 üzenetére
Azon is gondolkodtam már nem-e a videó kártyám miatt van ilyen meleg,mert játékok közben felmegy akár 74fokig is. És nem-e az nyomja fel oda a meleget.
Viszont prime alatt meg ugye nem megy a videó kari és olyankor csak 42-44fokos a v.kártya.
És akkor is felmegy 65fokig a cpu.Ilyen a kari melegedős fajta.
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1041&pid=1083&psn=&lid=1&leg=0
-
soultrapp
senior tag
válasz
akela91 #8235 üzenetére
Lehet neked a ház is sokat számít.
Már nincs kedvem felidegesíteni magam.
Így is sokáig tartott mire össze jött ez a hűtő,mert először A.triglavot vettem csak kicserélték nekem mert éppen nem fért el a ház oldalától.És már így is sokba van:-((((Hát lehet akkor nekem szar....
-
atti_2010
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz
akela91 #7900 üzenetére
Nem.
Ne hívd mérésnek azt, ami csak indikáció.
Olyan amit te jeleztél, nincs, drop az van (minél nagyobb a terhelés, annál nagyobb a feszültségesés). Normális. Tartalmazza az AMD CPU-k electrical datasheetje. (Az inteleké is.)Fluktuáció viszont feltehetően nincs, amíg ez nincs igazolva. A szoftverek olvashatnak hibás adatot ki a szenzorchipből, és a hőmérsékletet is azon a buszon olvassák ki, amin a feszültséget. Ez megmagyarázza, hogy miért együtt változik.
(#7901) FeRRaR1: Mondod ezt nekem? 990FXA-UD7-hez csináltam VDrop modot. A CPU-Z és egyéb programok kijelzéseinek köze nem volt a valóshoz (műszerrel mértem). Amikor emelkedett a valós feszültség, a programok csökkenőt jeleztek...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
akela91 #7898 üzenetére
Mindegyik program ugyanazon érzékelő chip szoftveres úton manifesztált értékét olvassa ki. Vagy szerinted mindegyik program külön érzékelőket helyez el a lapodon, hogy egymástól függetlenül, megbízható mérést végezzenek? Hát ki kell ábrándítsalak.
A mérés, definíció szerint nem történhet magával a mérendő rendszerrel.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
akela91 #7863 üzenetére
Ezt ugye rendesen multiméterrel, ne adj isten oszcilloszkóppal nézted? Mert ha nem, akkor nem tudom mérvadó információként figyelembe venni.
And here comes Bulldozer.
HGyu
-
-
Bloodaxe
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged