Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
marquuard
veterán
El tudja látni. Van jó néhány teszt FX9370 + Crosshair kombóról és egész ütősen teljesít.
-
-
RazoR
veterán
Hali. Lehet nem ide való teljesen a kérdésem, de egy Asus Crosshair V Formula lapba belemegy egy FX 9370 proci? El tudja látni kakaóval?
-
marquuard
veterán
CPU Z-vel nézed?
-
Beretvás
veterán
olyannal találkozott már valaki , hogy bármekkora NB órajelet lövök be biosban, win alatt 2000-nek látja csak?
-
Beretvás
veterán
Hali....
az volna a problémám , hogy eddig visszavette az órajeleket ha nem volt terhelés, de tegnap próbálkoztam fsb tuningal is. és elhasalt, ekkor visszatettem a régi oc profilt. azóta nem veszi vissza az órajeleket meg a feszt..ha csak egyel is feljebb teszem a szorzót akkor már nem veszi vissza sem a feszt sem a szorzót..S: -
Joke63
csendes tag
Akinek viszont nincs kerete egy komolyabb hűtőre, de van kedve barkácsolni, ez is egy megoldás:

Az asztal polcába készítettem rétegelt lemezből, ami megmaradt korábbról.
Tulajdonképpen ez egy fél doboz, mert a polc adja a többi oldalát. Akinek nincs lehetősége polcba építeni, annak egy zárt dobozt kell készíteni, csak a hátulját kell üresen hagyni. A viszonylag kis keresztmetszet miatt a két 12cm-es venti hatásosan keresztül fújja a házat, így ezzel a régi proci hűtővel is megfelelő hőmérsékleten tudom tartani az FX-6300-at. Én manuálisan állítom a fordulatot ezzel a vezérlővel, terheletlen állapotban szinte hangtalan a cucc. -
rappit4
őstag
Na így már tiszta, köszi!

-
MinionFlasH
senior tag
válasz
marquuard
üzenetére
Nekem anno Mistralba (Socket A 1600+ palomino magos 1400mhz szörny) a lelkes eladó olyan hűtőt adott az alaplapomhoz, hogy belelógott egy tranzisztor.
Visszavittem azt mondták nem cserélik ki mert a rápróbálás miatt nem kellett volna leszednem a gyári technokolt( pasztának csúfolt valami)!
Mondtam nem rápróbálni szerettem volna, hanem rárakni, mivel itt vettem egy lapot, a procit, és megkértem az eladót ajánljon hozzá egy hűtőt. Akkor még fiatal voltam( mai fejjel a kirakaton keresztül juttatnám vissza hozzájuk) hazamentem és kifűrészeltem a bordából.

Többet nem vásároltam ott...

-
rappit4
őstag
válasz
MinionFlasH
üzenetére
Igen nézegetem a teszteket és ez nagyon tetszetős. Szerintem ez lesz, köszi mindenkinek!

-
MinionFlasH
senior tag
Nekem egy 6300-on 4.1ghz- et hűt gond-melegedés nélkül egy CM TX3 ami ugye a Hyper 212 kistesója...Mennyi az árdifi a 212 vs alpfhöln között?Most nézem 2-3 ezer ft-al drágább a TR lehet jobban megéri azt venni, ha 4.5ghz-ig el akarsz menni.
-
marquuard
veterán
válasz
rappit4
üzenetére
Ha mindenképp fontos a tuning (ami érthető is), akkor ne azt a CM-et válaszd 8 maghoz. 4,4-4,5GHz-es eredményhez kelleni fog akár egy TR Macho 120, vagy Alpenföhn Brocken 2. Ha meg feljebb szeretnél, akkor SilverArrow IB-E. Persze ez függ attól is, hogy milyen processzort fogtál ki.
-
rappit4
őstag
válasz
MinionFlasH
üzenetére
Visszamondva!
Egy Hyper 212-vel hány Ghz-ig tudnék elmenni? -
rappit4
őstag
Hali!
Kicsit off, mivel a milyen cpu hűtőt vegyek topik eléggé kihalt. Szóval rendeltem egy gammaxx s40-es hűtőt és csak most láttam egy tesztben, hogy az OC-t nem biztos, hogy bírni fogja. Egy fx-8320-hoz szeretném használni és mindenképpen akarnám húzni. Ha tényleg nem elég ez a hűtő akkor lemondom a rendelésem. Köszi előre is a segítséget. -
Duran
tag
válasz
NEOSIGNAL
üzenetére
Aha, pont ezt néztem ki én is. Most variáltam a ház hűtésén, a huzat irányán, és így kaptam turbo core nélkül 51 fokos max hőfokot. De ez csak egy CS GO nem egy BF4.. Ez már elfogadható lenne, de ha már van ilyen funkció, használnám, kettő meg a gép oldalát sem lenne rossz visszatenni, mert így nyeli a port..
-
-
Duran
tag
A hűtőborda meleg mint az állat, nem tudom mi az isten lehet a baja.. Turbo Core mellett simán felszökik 70 fokra körülre.. Lehet a hűtő nem elég??? Kéne egy másik?? Ha beállítok egy szobaventilátort a gép oldalába akkor le megy 50 fok körülre.. Aida Stability Test.. 100% terhelés.
Ha jól sejtem ennyinek kéne lennie bekapcsolt turbo core mellett normális esetben... -
-
Duran
tag
Sziasztok, a napokban hozzájutottam egy FX 8150-es bulldozerhez, ám a proci marhán melegszik. Egy Scythe Big Shuriken próbálkozik lehűteni, de valahogy nincs eredmény. Paszta van, a hűtő jól van rögzítve, a házban olyan a szellőzés, ha közel hajolok hozzá lobog a hajam
. Vélemény ? Nincs húzva.Alap hőmérsékletek :
CPU 40 °C (104 °F)
1. CPU / 1. mag 25 °C (77 °F)
1. CPU / 2. mag 25 °C (77 °F)
1. CPU / 3. mag 25 °C (77 °F)
1. CPU / 4. mag 25 °C (77 °F)
1. CPU / 5. mag 25 °C (77 °F)
1. CPU / 6. mag 25 °C (77 °F)
1. CPU / 7. mag 25 °C (77 °F)
1. CPU / 8. mag 25 °C (77 °F)De ez terhelés alatt felszökik 60 fölé is (úgy, hogy nincs rajta a házon az oldala)
Szeretném visszatenni a ház oldalát, de ha ezt megteszem, akkor simán elér ilyen 75 fokokat is, ha jól tudom ez a proci meg nem igazán szereti a meleget.
Ötleteket előre is köszönöm!!
-
Beretvás
veterán
Vissza olvasgattam itt picikét, és kérdésem az volna 7/24-ben nyernék valamit ha fsb-n emelnék kicsit? most nem hajlandó többet menni 4,5 nél 1,432 volton..
-
marquuard
veterán
válasz
newwave0507
üzenetére
1.4V 4GHz-hez elég sok, nálam 4,4GHz-en kér ennyit. 1.3-ra állítsd be és teszteld.
Most vettem észre, már megválaszolták.

-
Joke63
csendes tag
válasz
newwave0507
üzenetére
Miért nem olvasol vissza egy kicsit? A kérdésed előtt pár hsz.-el írtam valaki másnak, hogy nálam mennyin megy. [link]
Az 1.39v nagyon sok a 4ghz-hez, 1.30v-al próbáld, aztán, ha szerencsés vagy lejjebb is tudsz menni. -
marquuard
veterán
válasz
newwave0507
üzenetére
Először azt érdemes megnézni, hogy 3,5GHz mekkora feszültséget kap, ha BIOS-ban Manual-ra állítod. Ebből már ki tudunk indulni.
-
Fisherhun
aktív tag
Hali !
egy 8320 as fx et hajtok 4ghz en 1.35V on atom stabilan megy. Próbáltam feljebb csavarni az órajelet 4.2 re a feszkót hagytam 1.35 V de ezt már nem bírta. Érdemesebb neki nagyobb feszt adni ? vagy egy gyengébb darabot fogtam ki és inkább hagyjam ?
-
-
lee56
őstag
válasz
triklin
üzenetére
No kicsit rég jártam erre, erre megdöntitek az 50k-t.
És ráadásul 500+ hsz-t kellett átnyálaznom, hogy beérjem a topikot, ejnye, ejnye, lassíthatnátok igazán kicsit. 
(#50121) triklin & GeronimoTama; Lehet hogy lemaradtam egy-két dologról, de nem rémlik hogy (FSB) Ref clock órajel emeléssel próbálkoztatok volna. Csak a saját példámból tudom, hogy csak szorzóval eleinte én is hasonló falakba ütköztem. Mikor 1.5V-on sem volt stabil 4GHz, akkor én is csak bambultam ki a fejemből, hogy ennyire pecches még én se nem lehetek, egy tuningra született processzorral
FSB+szorzó+fesz kellett mindenből egy kicsi, de most 4.4GHz 1.36V-al giga stabilan már fél éve a nyári (s tavaszi/őszi) meleget is túlélve. 
Ja + Geronimo; a BF4 (közismertebb nevén Bugglefield
) egy bughalmaz még mindíg sok szempontból, ráadásul nagyon nem mindegy milyen VGA ((átnevezett) 7-es széria van neked is, amint látom) driver-t használsz, az alig öt hónapja várt "csudi" új 14.9, és még az azóta kiszalajtott két új béta is xaraxik vele, olyanokat droppol a FPS nálam is, mint még soha kb.(#50197) miklosss2012 : +1 és -1
Corsair ramjaimmal semmi baj, pedig a lappal együtt vettem 3+ éve, bár való igaz a ráapplikált féligmeddig marketing-hűtő-borda ragasztása mára eleresztett, így kissé mesztelen most, de köszöni szépen jól van.
És a vengeancokon kívül szerintem még manapság is ritka az 1.5V-on üzemelő normális időzítésen és frekvencián futni tudó ram-modul.(#50298) guftabi96 : Ahogy hackeeeee mondta a TurboCore bekapcsolása a lényeg (lehet más néven van, de valami hasonló lesz), ha tuningolni is akarsz APM-et úgyis kikapcsolod, és így a turbó sem fog működni (szóval a szinkronba hozása nem lényeges ilyenkor, se az hogy on-ra vagy off-ra van állítva), de UEFI-ben be kell legyen kapcsolva különben többszörösen ujraindul, senki se tudja miért, de valaki már szerencsére megtalálta rá a megoldást, ez volt az.

(#50300) ViZion : A szokásos "elfogulatlan" (asus szponzorálta) hozzászólást
hallottákilletve láthatták hölgyeim és, najó inkább uraim.
Hozod a formád még mindíg.
Ellenben a giga (970-ud3p) lap még mindíg olcsóbb, és csak finomhangolás kérdése (UEFI-t túrni meg ott is kell ha tuningol az ember ugyebár), hogy ugyanúgy menjen benne az FX, mint a drága asusban.
Vagy talán még jobban is. 
-
marquuard
veterán
válasz
newwave0507
üzenetére
Auto fesszel sose tuningolj. Instabil lehet és elég magas feszültséget ad a processzornak. Az alaplapodnak nincs VRM hűtése, szóval mindenképp manuálisan kellene nekiállnod a tuningolásnak. Megkeresed 4GHz-hez azt a feszültséget, amin lefut 10 kör IBT Very high teszt, vagy 1-2 óra Prime95 Large FFT teszt. Ha ez megtörtént és stabil a rendszer játékok alatt is, akkor 1-2 lépcsőt még dobj rá BIOS-ban, mert ha ki van centizve a feszültség az adott órajelhez, akkor teljesítmény csökkenést is eredményezhet. Arra figyelj, hogy a mag hőmérséklete (package) ne haladja meg a 61 fokot és a socket hőmérséklet se nagyon nyaldossa a 70 fokot.
-
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Ez így rejtélyes... Akkor vissza az alapokhoz...
csak szorzó emelés, ramot 1333-ra, HT link, CPU NB 2200-ra, azok tutira mindent kibírnak. Ezekkel meg kellene találni mi a stabil CPU freki és fesz. Utána CPU NB és HT link emelés, majd ram is. -
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
MSI 970A-G43 + FX6300 .
Jelenleg 4 ghz-n üzemel , auto fesz.el . 4,2 mondjuk mennyi fesz.el lehetne megpróbálni ?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat !
-
GeronimoTama
tag
-
rtcwfan
tag
Sziasztok!
Van egy FX-4100-am.
Tuningban szerintetek mennyire jó, van értelme egy gtx 560 ti mellett a tuningnak?
-
válasz
GeronimoTama
üzenetére
AMD prosi szerint 61°C maghő felett már hibázhat a proci. Nem biztos hogy hibázik, de itt már nincs rá garancia. Ha játék alatt nem megy fel, akkor nem para. Ennyire max. nagyobb konvertálás vagy ilyesmi izzasztja meg, amúgy nem nagyon fog folyamatosan ekkora terhelést kapni IRL.
Szerk.: hmmm... akkor ram időzítéseket nézd át, HT link, CPU Nb min vannak?
-
GeronimoTama
tag
válasz
GeronimoTama
üzenetére
adtam neki még 1 lépcső fesz így már az első után eldobja

érdekes dolgok ezek.... -
válasz
GeronimoTama
üzenetére
Kevesli a feszt. Ha máshol nincs baja, akkor maradhat is akár.
-
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Eclips21
üzenetére
A handbrake nem használta a vga-t
Ha maxon menne a vga akkor sem lenne normális, hogy 15mp alatt olyan szintre melegszik a proci, amire még ibt/prime alatt soha.
A cpu hűtő a ház elején levő 3x3,5" os DVD helynél levő 12cmes ventitől kapja direktbe a levegőt. Hűtő mögött meg kapásból 1 12es küldi ki.
-
Szab24
tag
SZiasztok, ma vettem egy FX 6300 processzort, milyen feszültségen és mekkora órajelen ajánlott használni, ha csak annyit emelnék rajta amit már hülyeség lenne kihagyni :-)
-
Eclips21
őstag
válasz
szivacs1987
üzenetére
Nem lehet hogy a vga is max terhelest kap es igy egymast melegitik, mert az igazan gyors konvertalashoz vga-t hasznalnak
-
válasz
szivacs1987
üzenetére
fixme, de úgy tudom az sok esetben (a legtöbb kódolásnál) csak egy-két magot használ. Mondjuk nem mostanában kellett, de anno tutira volt ilyen nyűg vele.
-
szivacs1987
aktív tag
Hátha valakit érdekel.
Találtam egy úgy progit hőmérséklet tesztelésre. IBT/prime elbújhat mellette.
Végig core hőmérsékletről írok.
IBT/prime alatt nem éri el a 65fokot a proci.Ennél a proginál 10mp alatt 35fokról 65re ment fel majd még 5mp és már 70fok volt. Mondom "Tyűűűű"
Újabb teszt:
Gondoltam előtte felmelegítem egy kicsit primmal(5perc) 64fok, majd gyors prime stop új progi indít és az eredmény ugyanaz 70+fok.És a progi a HandBrake: DVD->mkv/mp4 converter (x264-el minden szűrő off).
Igaz ennek nem sok értelme van, mert még az IBT/Prime terhelését sem éri el a proci egyéb helyzetekben.
ui.: Sokat renderelek Sony Vegassal, de abban az x264 es kódolás alatt is 62fok alatt marad.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vírusirtó topic
- Kuponkunyeráló
- Gyúrósok ide!
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Milyen egeret válasszak?
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Strix Z390-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Normál állapotú Galaxy S25 DS 256GB Navy Blue
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egy asztalosnak fizettem egy ezrest, hogy szabja méretre, a ventik voltak, úgyhogy ennyibe van, meg néhány óra munkában.

). Köszi a segítséget még 1x. 

Ez a nagy:
Akkor végülis annyi a különbség a sima Macho 120 és a HR-02 Macho 120 közt, hogy a nem HR-02-es kisebb? Végülis akkor te 

nem valami jó eredmény, kevesebb feszel nem fut le az ibt ,viszont a![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)