- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exodion
senior tag
Na ennek utana nezek koszi, hatha.
#11481 Radeon_5: Nemtudok rola hogy lenne, en munkahelyen kulfoldi irodanal probaltam ki egy 4orara es egesz kenyelmes volt. Az itthoni irodaban Aeronokat hasznalunk, az se rosz csak kicsit zavar hogy nagyjabol a hatam kozepen vege van a hattamlanak (bar latom hogy van belole A,B,C meret) pedig nem vagyok egy eszmeletlen magas 178cm 76Kg, de mivel dragabb mindenkeppen ki kellene probalnom eloszor a C meretet hogy ha veszek hozza egy fejtamaszt akkor az ne a nyakam aljat nyomja
.
Igazabol mindharom kozott erosen vacillalok:
Vantum (ezt iden juliusban valtotta a gyarto a 2.0-ra de egyeb megjeloles nincs, szoval gyartasi datum alapjan loheto be ha jol ertem; illetve ezen ultem mar 4orat egyszer, es a sznob hatam nem fajt rajta)
Embody+Atlast headrest (erre mondjak hogy a legkenyelmesebb de meg nem volt modom kiprobalni egyszer sem)
Aeron+Atlast headrest (errol viszont tudom hogy jo mert piszkosul sokat ulok benne, csak nemtudom milyen gyerek meretet vett a ceg)Azt sajnalom hogy a triigger 350-ek eltuntek
. Csak ezt a full hattalas izet lehet kapni a vertageartol, pedig azt nagyon szerettem.
-
PR0JECTNR56
addikt
Hogy némi kontextust is adjak: a fenti két elem kizárólag a szállítás során van teljesen összezárt állapotban, amint bármilyen ergonómiai beállítást eszközölsz a széken, ez a két elem szétnyílik (a személyre szabásnak megfelelő mértékben).
Egyébként esztétikailag szerintem is egy pocsék döntés volt a HM részéről ezt így megoldani.
-
LZs?!
aktív tag
Gondoltam, megosztom.
A CRE8-tól én múlt hét pénteken hoztam el az Embody Gaming-et.
Abszolút pozitív az én tapasztalatom is velük.
Én még augusztus közepén rendeltem meg, akkor még sale volt; ugyanakkor szállítót nem találtam (mondjuk: nem is nagyon kerestem), illetve tudtam, hogy majd járok abban az irányban.
Szóval augusztus közepén leleveleztem a dolgot, majd miután a könyvelő visszajött szabiról hó végén, elküldte a proformát, arra én elutaltam...majd jeleztem a kontaktnak, hogy majd szeptember elején elmegyek érte. Technikailag mire érdemben megrendeltem és hivatalosan küldték az értesítő, addigra véget ért a sale, de mikor rákérdeztem, akkor mondták, hogy az 'eredeti' ár szerint megyünk. Múlt héten Ausztriában voltam, és onnan elgurultam Prágába, majd vissza - egy külterületi raktárban kellett felvennem a csomagot (a doboz éppen befért a kocsiba), meglepően nagy hangárjuk van tele cuccokkal.
Tegnap raktam magam alá a széket, estére sikerült belakni/beállítani számomra megfelelően (legalábbis eddig jó). Egy Steelcase Pleave V2-t váltott, amit 2021. óta használtam. Őszinte leszek: nem ég-és-föld a különbség, ez talán inkább a Please V2-t dícséri. Ugyanakkor igenis van különbség, ma már 8. órája ülök a gép előtt, és egyáltalán nem érzem elgyötörve magam - a Please V2-n ülve azért nap végére már vágyakoztam kifelé, de ennek szerintem 2 fő oka volt:
1) Én nem 'tudok' hosszú távon szépen/rendesen ülni, és ez a Please V2 esetében azért megbosszulta magát; az Embody jóval barátibb, illetve sokkal jobban 'formáz' jó pozícióba, de ugyanakkor még mindig kényelmes. Ez nálam főleg a hátradőlést és a derék/hát megtámasztásást jelenti: az erősre húzott ellantartás miatt ugyan tol előre, de nem nyom, csak tart és minimális mozgásokra is még enged annyit, hogy ne akarjak helyezkedni, csúszkálni.
2) Az Emody-n mély és széles az ülőlap, míg a Please V2 (nekem) rövid, így azon rendszeresen helyezkedtem előre-hátra, és az egyébként jól kitalált, de nagyon specifikus hátlap/deréktámasz olyankor megbosszulta magát - ha csak nem állítgattam folyamatosan utána.
Röviden a fenti két pont összegzése: a Please V2-ben vagy 'szépen' ültem végig, és akkor minden jó volt...vagy pedig vagy hátsóm vagy a derekam, vagy néha mindkettő sajgott nap végére.
Ma egész nap az Embody-ban ültem reggel óta, és most, ahogy kimentem cigizni egyet...most bevillant, hogy nem sajog semmim sem. Ennek örömére írtam le ezt gyorsan.
Mindenesetre jelenleg még az 'egyelőre örülünk' állapot van, majd pár hónap múlva kiderül, hogy ez így is marad-e.
A hirdetés szerint egyébként 'unboxed', de ez az én esetemben jó eséllyel csak annyit jelentett, hogy kibontották és belenéztek a dobozba, mivel a szék a gyári fóliában állt a gyári kartonidomokkal burkolva.
Szóval, ha valaki esetleg vásárolna a CRE8-tól, akkor én is csak bátorítani tudom. A logisztika izgalmas.
-
JulianSinulf
őstag
Azért nem autózok vagy 600 km-t. És, mint írtam, nem jelent semmit, mert a DX-be is beleültem és jónak tűnt. Igazán akkor derül ki, hogy mennyire jó, ha sokat ülök benne és úgy használom, ahogy.
Gesture 2? Az nem jött szembe.
Asszem a Leap-ról is olvastam valamit, hogy lenne egy 2-es variánsa, de azzal sem találkoztam.
Melyik a jobbik fajta szövet? -
rAY.BAN
tag
Nekem volt Gesture-om 3 hónapig. Ha én jól beállítottam a fejtámlát akkor az nem mozdult el magától.
Én végül azért adtam el, mert nekem mindene kicsit túl rideg és kemény volt (lehet nem vártam vele elég időt, hogy "bepuhuljon").
Viszont a karfái messze a legjobbak bármelyik irodai szék közül; illetve az anyag és összeszerelési minősége brutál jó volt.A fejtámlát le lehet szerelni egyébként ha nagyon nem tetszik, de utólag felrakni rá már nem lehet viszont, ha gyárilag nem volt rajta.
Én tudom ajánlani összességében, de csak próba utána.
-
tknof1871
őstag
Ezen a nyáron kezdett el néha csalánkiütés megjelenni a combom hátsó részén, ami az ülőlaprészen van. Már nagy törölközőt teszek a székre, letakarja a háttámlát és az ülőlapot de még így is megjelenik a kiütés. De sehol máshol nincs csalánkiütésem. Néha erősen jelentkezik, néha alig vagy nincs is. Ennek köze lehet a székhez?
Néha kihúzom a lábtartót és a vádlim közvetlenül érintkezik a műbőrrel de ott semmi bőrprobléma.
Ez markatol meg arfekvestol, illetve a felfujt mubor vastagsagatol fugg.
Ez a Kring márkájú Rush Gamer szék 3 éve volt 60 000 Forint. Meg se lehet tippelni mikor kell majd kidobni? -
tknof1871
őstag
Az ilyen gamer széknek hogy néz ki az életciklusa? A háttámláján és az ülőlapján (nem tudom mi a neve, amin a fenekem van) is itt-ott lejött de nem ilyen durván.
Ezt lehet javítani, hogy lehámlik róla a műbőr? (Az az érzésem, ez nem a javítható kategória.) Hány év után kell kidobni egy ilyen széket? -
tknof1871
őstag
Köszönöm! Akkor megnyugodtam, hogy nem rontottam el.
Az ilyen fajta székek (PU) tisztítási módját jól tudom? (Most nem találom a használati utasítást, bár emlékeim szerint az csak inkább összeszerelési útmutató volt. Sokat nem írtak a tisztításról.)
1. A bőrt csak nedves mikrószálas törlőkendővel szabad letörölni. Utána meg kell várni amíg megszárad. (IMHO nagyon nem lesz vizes a csak nedves rongytól. Szinte rögtön meg is szárad.)
2. A kemény műanyag alkatrészeket mosogatószeres ronggyal is lehet tisztítani. Szivaccsal viszont nem, mert megkarcolhatja a műanyagot.
3. A réseket porszívózni. Az ülőlap alá nyúlva, a bal és jobb oldali oldalpárnák mellett, és megemelve a porszívó keskeny fejével kicsit alatta is lehet porszívózni. -
Kbali
nagyúr
Jelenleg ez a vállalható legolcsóbb Diablo, (nekem) de ettől kb. elhányta magát a gyerek.
Az irodai változatok közül is bőven drágább, ami egyáltalán szóba jöhetne.
Sajnos nem csak önmagában a minőség)érzet) a lényeg, hanem az is, hogy hogy néz ki, mennyire tetszik a használójának.
Majd nézd meg az Ikeásat is, mert most te eddig Diablót láttál/fogtál, én meg az Ikeásat (nengem összeszereléskor meggyőzött) -
Pá
addikt
Ez hasznos amit írtál, utánanézek ezeknek.
Igazából annyira nem vagyok benne a szék dologban, csak felületesen nézelődtem, mert lassan aktuális lesz. De itt a topicban többnyire vagy Office Plaza van említve, vagy Herman Miller, nekem meg a kettő között kéne valami.Ha esetleg van pár tipp 150-300k között, ami jó ár-értékben van, akkor annak örülök. (bárki írhat). Akár márka, akár hely, ahol érdemes nézelődni.
Amúgy nem is az ár a lényeg, hanem a minőség. Annyit szeretnék, hogy ne lötyögjön, kotyogjon, nyikorogjon, nyekeregjen, ha beleülök, hanem legyen szép stabil masszív. Office plázásokkal ez a fő bajom. Ikeások meg nagyjából tudják ezt, legalábbis pár évig, csak kicsit kényelmetlenek.
Örök élet sem kell, ha mondjuk 200ezerért bír 5 évet, azzal teljesen elégedett vagyok. -
rAY.BAN
tag
Használd egészséggel! Én anno a sima verziót vettem hasonló áron, szal ez mindenképp egy jó vétel volt.
Ne kerüljön rá sor, de a garancia érdekelne majd, hogy az hogyan működne, mert a szék árának egy jelentős részét az teszi ki.
Az én esetben az officeartdesign intéz mindent; hozzák, viszik, adnak csere-széket stb.A tieddel mi lenne az eljárás? Visszaküldeni a legközelebbi országba ahol van ténylegesen HM értékesítés és nem egy külön forgalmazón keresztül megy?
-
Headoff
tag
Ne őket hívd, hanem az Office Art Design-t.
Ma voltam náluk, és átértékelődött minden, mintha egy teljesen másik Embody székben ültem volna. A rugózása jól beállítható volt, semmi hangja nem volt, és volt rajta Atlas fejtámla is. Sőt, még a gaming Embody is kipróbálható volt náluk, na annak már volt egy kis hangja, de még az is sokkal jobb volt, mint az Europa Design kiállító termében lévő Embody-nak, szóval úgy néz ki, hogy mégsem Aeron C székem lesz, hanem Embody-m
Szóval ha bárki HM széket szeretne próbálni, akkor az Office Art Design-t javaslom mindenképpen. -
Amire válaszoltál, hogy hol van ott is írtam, hogy unboxed. Másrészt ugyanúgy az eredeti garancia van erre is. Sőt ha személyesen mész érte még választhatsz is, megnézheted szerintem bár elég messze van.
Amúgy az évi 1-2 alkalommal lévő 25-30%-os HM akciónál újonnan sem sokkal több. Igaz ide nem szállít az oldal szerint pl. a német HM, de meg lehet velük beszélni hogy mégis. -
A hsz alapján abszolút 0 tapasztalatod van a márkával, főleg ezzel a székkel. Ott a széthájpolt Secretlab Titan Evo 2022, aminek 1 hónap után nyikorog mindene, 200+ ezer forintért. Amit mondtam, van vele tapasztalatom, keress youtuben rá, csak jót fogsz hallani róla és legalább olyan, ha nem jobb minőség mint az előbb említett Secretlab. Az előző "gamer" székem egy noblechair volt, meg előtte is noblechair székem volt, mindegyiknek megadta a 4D kartámasz és rohadtul nem egy kényelmes szék, egyik sem. Felesleges vitatkozni szubjektív dolgokról, ez az én véleményem, az a tiéd (amit tapasztalat nélkül formáltál), nekem ezzel IS (meg Fern-el és Embody-val is) van tapasztalatom, kifejezetten jobb amit küldtem mint akármelyik Noblechairs amit tudnál nekem mutatni.
-
Gaming széket keresett, nem ergo chairt. 210 az XL változat, ha ilyet keresel, jobb mint a Secretlab, ami ez a kategória.
Ha többször válaszolnátok a kérdező tényleges kérdésére, és nem elvakultan a saját már-már fanatizmusotokat erőltetnétek a kérdezőre, akkor még érne is valamit ez a csoport. Görgess vissza az utóbbi 30 "milyen széket ajánlotok xy feltételek mellett" kérdésekhez, mindig ugyan azokat javasoljátok, 300-600 közötti árkategóriában. Nem mindenkinek van ennyi pénze egy székre, hiába hosszú távon az lenne a jobb döntés. Házat sem veszel 80M-ért ha csak 15M-d van, csak azért mert okosabb döntés sajátot venni mint albiba menni.
Amúgy kb 2-3 napja még 120 volt akciósan az Alza-nal a nem XL változat és kifejezeteten kényelmes szék az Anda az árához képest a gaming kategóriában. Nyilván nem egy Embody vagy egy Fern, de köszönőviszonyban sincsenek árban és típusban. -
-
Há de én pont ugyanazt magyarázom, hogy munka közben nem sok értelme a fejtámlának... Viszont zenehallgatásnál ha hátradőlsz akkor van. Vagy akár filmnézésnél szék leenged teljesen, hátadől és akkro is van. Azért, mert nem a nyakam erőlködik, hogy tartsa azt a nagy nehéz fejem.
-
Az pont rossz ha előre van tolva a fejtámasz... A síkban maradó ugyanolyan rossz.Sajnos épp gyógytornászhoz járok pont az előredőlős fejnek/támasz-nak köszönhetően amit MR és a nyakcsigolyák görbülete stb. egyértelműen bizonyított sajnos.
A fejtámasz szerepe az, hogy hátradöntött széknél ne neked kelljen megtartani a fejed és feszüljenek a nyakizmok. Az a szerepe, hogy a nyakard/tarkód támassza meg ilyenkor. Nem pedig az, hogy előretolja a fejedet egészségtelen pozícióba.
Ha úgy érzed magad hátradöntve a székben, mint fodrásznál akkor nem kéne hátradülni, mert ahova nézel ahhoz nem jó az a pozíció. -
rAY.BAN
tag
Biztos vagy benne? Én több évig kerestem olyan helyet ahonnan olcsóbb lenne, de se HM, se Steelcase sem szállított magyarba.
HM oldaláról:
Do you deliver outside the Luxembourg & Belgium?
Yes. We currently have websites that deliver to;
France, Germany, Austria, the Netherlands, United Kingdom, United States of America and Canada, Japan and Hong Kong
Ez pedig a HM Gaming oldala:
I don't live in Belgium or Luxembourg, can I still order from Herman Miller?
Yes. We currently deliver to the UK, France, Germany, the Netherlands, Austria, Spain, Italy, Denmark, Sweden, Finland, the United States of America, Canada, Japan, China and South Korea. Simply click on the local store of the country where you want your products delivered and place your order.
Egyébként ezeknél Embody az €1895.
Steelcase oldaláról se szállítanak magyarba, megnéztem.
Ahogy 1-2 posztal előbb írtam, én 192cm vagyok és nekem az Embody tökéletes.
-
rAY.BAN
tag
A Series 2, Vantum meg az Embody az nagyon nem egy kategória. Ha hátfájós vagy akkor ezek közül egyértelműen Embody.
Azt viszont hozzátenném, hogy az 1000 EUR-ba egyik HM szék se fér be, méghozzá nagyon nem.
Vantum - 600k HUF
Embody - 685k HUF (557k HUF a DC-nél)Én Black Fridaykor vettem Embody-t, akkor volt némi kedvezmény, igen. Viszont én nem látom azt, hogy 500k HUF alá menne bárhol is.
DesignCabinet-nél [link] van most egy "sample" darab, de az is 1250 EUR + 100 EUR posta. De arra nem nagyon van gari, csak valami limitált.Én a helyedbe bővíteném a listát kicsit, vagy többet kéne rászánni. Esetleg használtban tudsz elgondolkodni. Bár ezek közül én még egyet se láttam soha konkrétan, de HM Mirra 2, Aeron, Leap v2 azok szoktak lenni.
-
Lokids
addikt
Sajnos ez is igaz. Nem nagyon tudsz venni normális széket egy rakat pénzért. Vagy ha meg is veszed, ami úgy néz ki, lehet 1 év alatt szétesik, vagy valami más miatt nem jó.
A gamer székeknél nekem a legnagyobb bajom, hogy a legtöbb PU bőrből van. Textil csak 1-2 színnel, hálós háttámla meg sehol. Pedig a hálós háttámla a legjobb dolog nyáron (nagy súlyra is, mert az ember jóval kevesebb időt tölt hátradőlve, így nem "kopik").
Amúgy a Gamer székek tudnak olyan hátradőlést, hogy nincs fixálva, hanem erővel tart ellen a szék?
-
Mentolka
senior tag
A leírt pontokkal egyetértek! Sajnos, ez a helyzet. Az egyszeri hazánkfia ezért kényszerül megvenni a "gamer" széket, amiről én leírtam a véleményem (egykaptafa).
Én is ilyenben ültem (vagy inkább görnyedtem, feküdtem, csúsztamlefeléróla), és most inkább kiadok több pénzt egy faxa székért, csak ne fájjon a derekam a több órás benne üléstől.Budapesti vagyok, és [ezt] a széket találtam eddig megfelelőnek 200e HUF alatt.
Persze van az említett boltban is ErgoHuman, de a mozso által leírt feltételekkel (>300HUF).
Elmentem kipróbálni egy HAG Sofi széket is budára, ami tetszett is, de az ára (1040EUR) nagyon magas, amit viszont nem értek. -
mozso
senior tag
Az Ergohuman is pontosan ugyanolyan kamubrand, mint minden gamer szek brand. Mind egy kaptafara keszul kinaban, lehet belole venni jot meg lehet venni rosszat is verzio fuggo mit kapsz. Illetve attol is fugg az Europai “markanev” kitalaloja milyen minosegben allapodott meg a kinai gyarral. Itt mindenkire is igaz: Noblechairs, Secretlab, Arenaracer stb, stb. Ha megnezed rendesen mind ugyanazt a designt aruljak, csak tetsreszabast kertek a kinai uzemtol. Picit itt mas picit ott mas. Ez teljesen normalis aki uzletelt mar kinai gyarakkal (en igen).
A hazai Ergohuman valasztek az netto atveres jelenleg, a legalja modelt aruljak majdnem 2x dragabban, mint a joval minosegibb es ergonomikusabb V2-V3 verziot.
Lengyelorszagban, Romaniaban es Belgiumban sokkal ertelmesebb aron megkapod szallitassal egyutt, 2 evvel tobb garanciaval a jobb verziot, mint itthon a vacakabb kivitelt.
Van viszont egy fontos kulonbseg: az Ergohuman nem akar gamer szek lenni, nem akar azzal eladni szekeket, hogy a szek egy versenyules (amirol tudja mindenki, hogy kenyelmetlen, de meg tudja menteni az eletedet) masolata.
Az Ergohuman uzleti koncepcioja inkabb a profi irodai szekek (1500-1600eur - 500-600ezer Ft) elleneben probal fel-harmad aron hasonlo alternativat adni, amit 14 eve kezdtek amugy.
Viszont Itthon a V2-V3 Ergohuman mar egy uj Herman~Miller araban van. Elgurult a guriga / pirula :-)
Tovabbra is azt mondom, hogy tok jo akinek a gamer szek bevalt, de a koncepcio - miszerint attol lesz egy otthoni jatekosnak jo egy szek, ha probaljuk az autoversenyzok uleset utanozni az netto butasag.
-
tipuka
addikt
Most kicsit megnyugtattál.
Ma rendeltem meg a Noblechairs Hero-t, látatlanban eléggé félek, hogy milyen lesz, nem olcsó a futár se, ha mégse válna be, na meg a macera, hogy mi legyen helyette, mit nézzek, főleg Szegeden.... Pestre meg megint jó pár ezer felmenni és rengeteg idő... Nem szeretek élni az elállással se, csak, ha nagyon muszáj. A kereskedő is ember. Ha nem nyomja a vállaim előre és magam mellé tudom tenni a kezem kényelmesen hátradőlve a karfára mondjuk más baj nem lehet számomra a 75kg-mal (195cm)
. Hétvégét nagyon várom, hogy összerakhassam. (én jobban preferálom a sima, nem kagylószerű háttámlát, de eddig nem is ültem 100k+-os székekben.
)
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest