- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Merchior
tag
válasz undercover #11685 üzenetére
Nem igazán lehet ezeket összehasonlítani:
- Az egyik egy nagynevű ismert gyártó felsőkategóriás széke, használtan, egy profi szaküzlettől.
- A másik pedig egy a fórumozók számára ismeretlen gyártó alap kategóriájú széke, újonnan, egy a fórumozók számára ismeretlen webshop-ból.
- Előbbinek az új ára az utóbbi kb. 3 - 4-szerese, így messze az alma-körte esete.A Frezza-t én csak akkor venném meg, ha lenne kedvem, időm, energiám és fölösleges pénzem a visszaküldéssel, majd az alternatíva kereséssel vesződni, hogyha esetleg nem jön be - így legalább lenne tapasztalat ezzel a típussal is
A Zody többünknek bevált itt a fórumon, találni róla beszámolókat, videókat, de most sem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy ki kell próbálni. Neked nem biztos, hogy ugyanúgy be fog jönni.
egyébként budapestiként is szabadnapot vettünk ki az asszonnyal, hogy elmenjünk, beleüljünk, kipróbáljuk, átgondoljuk, beszélgessünk a Multibútor értékesítőivel, hazahozzuk, stb, szóval emiatt én azt tanácsolom a vidékieknek is, hogy szánják rá az időt. Jobban megéri üres kézzel hazamenni, mint kényelmetlen, egészségre káros székben ülni hónapokat/éveket.
-
Merchior
tag
Ha már épp szóbakerült, megosztanám a tapasztalatokat a Zody-król és a Multibútorról, mivel épp a múlt héten szerdán vásároltunk 2 db ilyet párommal, gamer székeket cseréltünk le itthon ezekre.
A székekről:
Amikbe beleültünk próbaképpen az üzletben, illetve amiket haza is hoztunk, általánosságban véve jó állapotúnak tűntek már elsőre is. A háttámla hálója nincs megnyúlva, nem szakadt. Az ezt "tartó" műanyag keret tud kopott lenni, de ezt úgy tudnám leírni, mint amikor a kelleténél porosabb a fekete műanyag, szerintem vállalható - és nem is mindegyik olyan, ér válogatni. Az ülőpárna textilje nem látszik kopottnak, egyáltalán nem nevezném kiültnek, megfelelő keménységgel tart, de van elég puha, én kényelmesnek találom. A mechanikák jól működnek, gombok-kalincsok kattognak, csattannak rendesen, rugó erősen tart, gázlift nem ereszt, úgyhogy itt is minden frankó. Elsőre sikerült kifogni egy olyan példányt, aminek a deréktámasza el volt törve, ezt azonnal orvosoltuk helyszínen, természetesen hibátlan és teljes darabot hoztam el végül. A "legcsúnyább" pontja a székeknek a lábcsillag, ezen a 'szinterezett'(?) fekete bevonat le tud már látványosan pattogni. Nem szép, de őszintén, ennyi pénzért engem - és az asszonyt - ez nem zavar. Itthon nedves törlőkendővel, általános fújhatós tisztítószerrel, meg óvatos porszívózással azért áttakarítottuk őket, annyit megéri rászánni, vissza is kapta az ülőfelület az indigós/kékes/szürkés színét.
A rajtuk lévő matricák alapján kb. 2015-2016 körüli gyártmányok lehetnek egyébként, ha valakinek ez esetleg mond valamit. Az üzletben azt mondták, hogy a Haworth-nál még így, többedkézből vásárolt termékre is van esély garanciát érvényesíteni végszükség esetén, de azért erre én nem fogadnék nagy tételben. Az biztos, hogy ezeknél a székeknél nem igazán látszik meg ez a ~8 év és bízom benne, hogy van még bennük legalább 3-5 jó év.
Az üzletről:
Többen, sokszor megénekeltétek már, de ismét megerősítem: nagyon segítőkész, nagyon kedves csapat dolgozik a Multibútornál. Minden kérésünket teljesítették (lásd fenti deréktámaszcsere), beállításokat a székeken megmutatták, kérhettünk másik példányt, ha valami nem tetszett. Nem sürgettek, bármikor ücsöröghettünk, nyomkodhattuk, tekergethettük a székeket. Az egyik széknek néhány nappal a vásárlás után szétrepedt a kartámasza. Ehelyett egy telefonhívást követően másnap ingyen kaptunk egy másik pár cserealkatrészt, házhoz szállítva - egyébként állítólag ez a Zody-k szériahibája, nem kell tőle megijedni, egyetlen csavar tartja, könnyen cserélhető. A hely megközelíthetősége és nyitvatartása valóban nem a legideálisabb, még budapestiként is egy szabadságnak kivett napon szántunk rá időt, viszont megéri ráfordítani, beleülni, kipróbálni, bármi más is választottunk volna, akkor is ezt mondanám.Most egy bő hét távlatából egyelőre pozitívak a tapasztalatok. Az ülésmélység miatt páromnak azonnali megváltást hozott a csere (rövid lábakkal megáldott, alacsony nő, szóval a nem állítható, drabális gamer szék az felért neki egy öngyilkossággal mint utólag kiderült). Nyilván még "bejáratósak", extrém 8-10 órás hómofiszolásokat még nem nyomtunk le bennük, viszont pl. a karfák állíthatósága már most is sokat dobott a komforton, plusz szeretném kérni, hogy a hintamechanikát felejtsük el egy életre gamer körökben is. Nem is értem, hogy tudtam fixre állított háttámlával létezni.... Esténként meló után belehuppanni 1-2-3 órát eltölteni a gép előtt jelentősen kellemesebb már most is. Először azt gondoltam, hogy a széles háttámlába bele fog akadni a könyököm, de ez használat közben nem fordul már elő, csak mikor feszengtem és direkt amorf pózokban próbálgattam először. Én egyébként 176 cm / 78 kg körüli, szóval meglehetősen átlagos alkat vagyok, ilyesmi paraméterekkel valószínűleg vakon is bele mernék ültetni bárkit egy hasonló Zody-ba - ennél azonban várhatóan szélesebb a felhasználók köre.
Végezetül pedig pár kép:
szemből, oldalról, hátulról; lábcsillag; cserélt karfa -
Merchior
tag
válasz ToZala #10565 üzenetére
Szia!
Nálunk ebből van kettő, kb. 3 éve a székek alatt. Nem gumi, inkább textil szőnyeg, így a takarítás egy faktor - spoiler: porszívózni kell.
A szék kereke fel tudja gyűrni, cserébe nem kemény műanyag, ami szétvágja a mindenséget.
Sajnos készleten nem látom már sehol, de biztos kapni hasonlót. -
Merchior
tag
válasz nanorambo #10350 üzenetére
Nincs két egyforma ember, nem mindenkinek felel meg ugyanaz.
Én egyik melóhelyen Markus-ban ültem, az gyötrelem szerintem, pedig itt is sokan szeretik.
Másik melóban valami ergo-nak szánt nem tudom mi volt, de egész jól el lehetett benne lenni.
Mostani irodában Mirra-k vannak, számomra hibátlan, megértette velem, miért nem ér semmit az itthoni ArenaRacer-em és most itthonra is vagy Mirra-t, vagy valami hasonlót szeretnék majd
Úgyhogy ha engem kérdezel, igenis jó a HM, de valószínűleg azzal sem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, nem jó mindenkinek. -
Merchior
tag
válasz clydoh #10348 üzenetére
Vissza tudsz keresni a fórumban, ilyen kerettel nem érdemes a gamer székek között keresgélni. Napi 8 órára főleg nem jó megoldás.
Herman Miller / Steelcase / Haworth szentháromság vezeti az ergonómikus irodaszék piacot, ebből az összegből talán már az újakat is el lehet csípni egy jó akcióban.
Illetve korábban pont egy hozzád hasonlóan magas kolléga írta le a tapasztalatait, azt érdemes megkeresned. -
Merchior
tag
válasz Zolzol #10060 üzenetére
Gamerben a top a Secretlab Titan, ami meg sem közelíti a HM Mirra-t, Celle-t, vagy az itt sokat ajánlott Steelcase székeket.
A budapesti Multibútor szerintem számlaképes - erről a kollégák majd eligazítanak - én emiatt nem zárnám ki.Van itthon egy Arenaracer és Secretlab Omega, családban Noblechairs-ben is ültem, az itthoni kettő biztosan irodai ergo székre lesz a közeljövőben cserélve, pedig a világon semmi baj velük - csak hát az irodai székek sokkal jobbak.
-
Merchior
tag
Sziasztok,
Székek után nézelődünk párommal, egy kis segítséget szertnénk kérni.
Az alapszituáció az, hogy a párom alacsony, 160 cm körüli termetéhez keres olyan széket, amiről
- leér a lába
- rövid az ülésmélysége
- nem görbül annyira hátra a háttámlája, hogy nem tartja már semmi szinte a lapockáját
- deréktámasz előny, de nem feltétel
Az irodában lévő széket - Antares Oklahoma - cserélné le, napi 6-7 óra számítógép előtt ücsörgéshez. Találtunk egy táblázatot is, amely szerint az ő magasságához kb. 41 cm-es ülésmélység és ugyanekkora ülésmagasság volna ideális. Ezek alapján eddig az jött ki, hogy HM Mirra (1-2), HM Celle és az Interstuhl Goal tudná teljesíteni ezt a két kritériumot. Ezekből találtunk használtan jó állapotúnak tűnőeket FB Marketplacen / Jófogáson vagy itt az Aprón.
Megnéztük a Multibútor kínalátát is, alapvetően ott is vannak tetsző modellek, csak még a logisztikáját nem fejtettük meg, hogy telibe munkaidőben hogyan jutnánk el kipróbálni őket (mivel valószínűleg szabadság kivétele nélkül nem menne) - ilyen szempontból előnyösebbnek jött ki a használtpiac, rugalmasság szempontjából.A kérdésünk az lenne, hogy jó lehet a fenti irány, a tapasztalatok szerint vajon ezek a varázsszámok hihetőek és valóban érdemes ezeknek a típusoknak utánamenni elsődlegesen? Esetleg lenne még további javaslatotok más modellekre?
Köszi előre is! -
Merchior
tag
@adam434 ArenaRacer Supreme - 160 kg-ig hitelesítve elvileg, szövet kárpit, deréktámasz, 5 év gari, itt 144.000
Legalább az 5 év gari miatt érdekes lehet, illetve belefér a keretbe. Gamernek gamer, annak minden ismert hátrányával, de egy pillantást talán megér, mint mentőötlet. -
Merchior
tag
Használt Herman Miller Mirra 1-ek elérhetőek egy 100-asért. Jó árnak tűnik ránézésre, a képekről sajnos nem látom, mennyire kopottak valójában, de valaki hátha el tud menni megnézni és épp keres egy ilyet.
-
Merchior
tag
Én a Covid alatt vettem "gémer" széket, akkoriban dolgoztam otthonról is, egyetem miatt távoktatásban is ültem benne naphosszat - néha akár ezt a kettőt felváltva - , meg nyilván az esti kikapcsolódás is ebben történt. Nekem a derékpárnával, jól beállított karfákkal, az egyenes hátat valamennyire "erőltető" beállításaimmal szerintem sikerült az ergonómiát is előtérben hagynom, úgy, hogy közben jól érzem magam benne.
Rendes, kifejezetten ergonómikus székem még nem volt (valószínűleg az ár miatt egy ideig nem is lesz), így arról nincs összehasonlítási alapom, de szerintem sokmindennél jobb egy minőségi gamer szék (Arenaracer, Secretlab, Noblechairs, Arozzi(?)), a semminél, túlárazott bútorboltos főnőki kamunál mindenképp -
Merchior
tag
válasz mrviceguy #7998 üzenetére
Én csak a gyártói oldalt néztem, ott nem akciós, ezért a tévedés.
Szerk.: sőt, ez sem teljesen igaz, mert a sötétszürke a gyártónál is csak 123k, illetve asztalt is adnak mellé ajándékba, úgy azért az se rossz deal.
Abszolút jogos a kiegészítés, köszönöm, ennyiért nem is gondolkodnék, ha széket vásárolnék[ Szerkesztve ]
-
Merchior
tag
Szerintem igen, jó a Noblechairs. Nem véletlen, hogy ennyien ajánlják.
154k az Arenaracer Supreme, szövet borítású, világos színű, állítható deréktámasszal - ha a fejtámlánál kompromisszumot tudsz kötni, ahogy a Noble-nél, még esetleg ezt tudnám mondani.
Oázisnál találtam nagyon hirtelen szövet Hero-t, az egy bő 10-essel drágább - nem tudom, mennyire tud kitolódni eddig a kereted, de ha alapvetően nincs vele gondod, ennyiért szerintem ez sem rossz vétel.
Szerencsére ezek a márkák már rég nem a 16millió színben világítós animesárkányos versenyülés vérpistikéknek vonalat képviselik - szerintem meglehetősen visszafogott, kellemes dizájnnal megáldott darabok.
Általában jó minőségű, jól összeszerelt, tartós székek ezek, számos testreszabhatósági lehetőséggel, nem ritkán 3-5 év garanciával. Ha az ember el tudja engedni, hogy nevükben hordozzák a szitokszóvá vált "gamer" jelzőt, egyébként nagyon jó és kényelmes székek tudnak lenni -
Merchior
tag
válasz cech19960320 #7970 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az Arenaracer termékek hivatalos viszonteladója az AfterHours, nyugodtan lehet rendelni tőlük.
-
Merchior
tag
Noblechairs-eket kifejezetten forgalmaz is itthon néhány üzlet (Konzolvilág, amiről tudok konkrétan, de van máshol is). Illetve aprón is van belőlük, megbízható hirdetőtől, szinte új állapotú, kedvezőbb áron.
Arenaracer kb. hasonló minőség, amennyire tudom, magyar cég, vagy az Afterhours a viszonteladójuk, ott is szétnézhetsz. Nekem ilyen van, műbőr, hamarosan két éves és eddig nagyon jól bírja.
Secretlab szerintem ebből a háromból a legminőségibb, cserébe drágább is, közvetlenül a gyártótól tudsz venni, ingyen szállítanak Magyarországra lengyel raktárról.
[ Szerkesztve ]
-
Merchior
tag
válasz mongoose312 #7763 üzenetére
Supreme weboldalán 4D állítható karfát írnak, meg különben sem tudnám elképzelni, hogy nem forgatható. Lefelé, az olcsóbb, műbőr székeiknek is forgatható a karfa.
-
Merchior
tag
válasz Tesomatee #7665 üzenetére
Egymás mellett van itthon egy Secretlab Omega és egy Arenaracer Craftsman, illetve tesómnál pár utcával feljebb Noblechairs Epic.
Egymás mellé állítva a hármat, észre lehet venni abróbb különbségeket, leginkább anyaghasználatban szerintem (Arena-nál picit kevesebb a fém az én szememnek). Amúgy ha csak önmagában az Arenaracer-t nézem, abszolút ugyanaz a minőség, jó összeszerelés, masszív szerkezet, az elmúlt másfél évben egyelőre tartósnak is bizonyul. Eddig ez az első rendes székem, nekem eddig mindennek tűnik, csak noname-nek nem.
Én bátran megvenném az Arena-t is, ha számít az árkülönbözet, én nem csalódtam - az 5 év gyártói, hazai gari pedig szerintem vonzó dologMégegy dolog: az Afterhours webshopjában találsz néhány vásárlói értékelést, tudtommal ők magyarországi hivatalos viszonteladók
Ha budapesti vagy, a Gamerland nevű helyen ki tudod próbálni az Arenaracer székeket[ Szerkesztve ]
-
Merchior
tag
-
Merchior
tag
válasz DarkKnight41 #7362 üzenetére
Ár/érték arányban ügyesen manőverezik az ArenaRacer. Ha élőben egymás mellé tudod tenni a két széket, észre lehet venni a különbségeket, meg azokat az apró pontokat, ahol a magyar csapat tudott spórolni - de ezt igazából úgy kell értelmezni, hogy a NobleChairs helyenként egy picit jobb, picit gondosabb lehet. De hangsúlyozom, ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy az Arenaracer bármilyen szempontból gagyi lenne, vagy kívánnivalót hagyna maga után. Összességében nagyon minőségi, professzionális székek az A.R.-ek is, maximálisan elégedett leszel a Titan-nel, ha azt választod.
Ha az Icon dizájnja jobban tetszik, vagy a keret engedi, akkor vedd azt, azt is imádni fogod. Tényleg nincs drámai különbség, az ízlés és az ár a döntő, ahogy az előttem szóló kolléga is írta. -
Merchior
tag
válasz DarkKnight41 #7340 üzenetére
A két szék tudtommal teljesen megegyezik funkciók/anyaghasználat terén, csak a Craftsman magasabb háttámlát kapott. Szerintem elégedett leszel a Titan-nal, ha a Craftsman tetszett.
[ Szerkesztve ]
-
Merchior
tag
válasz DarkKnight41 #7338 üzenetére
[kép] Természetesen állítható.
Nekem fekete-kék Craftsman-em van lassan egy éve, nincs rá panaszom. (tavaly írtam is egy részletesebben tapasztalat-kifejtést, azt megtalálod itt a topikban)
A Titan náluk a legkisebb magasságú szék, a Te 173cm-edhez én lehet megnézném a nagyobbakat. Craftsman-ben nincs beépített deréktámasz, emiatt olcsóbb a többinél - egyébként nekem a derékpárna is egészen bevált, beépítettel még nincs tapasztalatom. -
Merchior
tag
válasz DarkKnight41 #7336 üzenetére
Kijavítanak majd, ha rosszul emlékszem, de mintha a Gamvis-ról lettek volna itt fórumon negatív tapasztalatok.
Ha nem ragaszkodsz a tökéletesen újhoz, Hardveraprón mindig hirdetnek nagyon megbízható kollégák Noblechairs székeket jó áron, kiváló állapotban, érdemes lehet érdeklődni (és ki is lehet próbálni őket). Illetve most fennvan egy Secretlab Titan is, az is jó vételnek tűnik.
Arenaracer székeket tudom még ajánlani (azon ülök, ezért az elfogultság), ha akcióznak a közeljövőben véletlenül, akkor akár 100ezer környékére is be tudsz menni újonnan. -
Merchior
tag
A keménység kérdéskörével én úgy vagyok, hogy ergonómia szempontjából valószínűleg nem választanék olyat, amibe belesüppedek, mint egy vízágyba, ezért részrehajló vagyok a keményebb dolgok felé. De ugye kinek mi...
A Craftsman se volt puha, most se az, nekem megfelel. Illetve párom szövet borítású Secretlab-je kapásból sokkal keményebb, mint bármelyik Noblechairs, amiben ültem.
Nekem egyelőre bevált a műbőr így egy év távlatából. Nem kopott meg egyáltalán, plusz mivel inkább izzadósabb típus vagyok, így a textil tisztántartásával lehet, jobban gyűlt volna meg a bajom. Ezt érdemes lehet mérlegelni, ha választás előtt állsz. Sajnos valódi bőr az A.R. kínálatában valóban nincs. -
Merchior
tag
Bátyámnak és közeli ismerősnek is Noble széke van, nem panszkodtak még. Egyikük sincs 90kg+, szeretik mindketten az Epic széküket.
Nekem Arenaracer Craftsman-om van, én ezzel meg vagyok elégedve.
Kereső pedig barátod, lehet találni akár bővebb értékeléseket/véleményeket is a kiszemeltekről, ha van. -
Merchior
tag
A magasságod alapján én a Titan-t nem javasolnám, annak a "legrövidebb" a háttámlája az Arenaracer kínálatában.
A Supreme szövet borítású, a DarkDesert pedig szerintem műbőr (a weboldal állításával ellentétben), ezen kívül kevés eltérés van a két modell között, mindkettő ajánlott -
Merchior
tag
válasz sw3nzor #7058 üzenetére
Tudsz kulcsszavakra keresni a fórumban, lesznek ArenaRacer-es vélemények.
Nekem műbőr Craftsman-em van, de ültem rövidebb időkre Noble székekben is.
Szvsz. anyaghasználatban, build quality-ben meglátszik, mire kapta a Noblechairs a díjakat, de én a magam részéről nagyon elégedett vagyok a Craftsman-nel. Valószínűleg a Supreme és Premiere sem rosszabb. -
Merchior
tag
Április óta van meg, ültem benne 8-10 órákat is és hibátlan eddig, bár én csak 75kg körül vagyok.
Műbőr szerintem nem a légáteresztésről lesz híres, de szégyenkeznie sincs miért. Túléltem benne a nyarat, teljesen élhető
Én akciósan vettem tavasszal 100k alatt, de megvenném teljes áron is, nekem bevált. -
Merchior
tag
Igen, pontosan ezért írtam, hogy preferencia kérdése lehet.
Nincs olyan, hogy egyértelműen szar (ahogy sokszor említed), vagy egyértelműen jó.
Hozzáteszem, a "kemény"-től az Arenaracer párnái is távol állnak, ha ilyet kellene mondani, nekem inkább a Secretlab jutna eszembe.
Kérdőzenek is csak azt tudom tanácsolni, hogy ha van rá lehetősége, próbálja ki a kiszemelteket (persze egy szék esetében ez gyakran nagyobb kihívás, de azért meg lehet oldani). Bele lehet szeretni a "vakon" rendelt székbe is (nekem is szerencsém volt vele), de azért itt a fórumban találni ellenpéldát is bőven -
Merchior
tag
válasz ricsi97 #6831 üzenetére
Két ismerős is gyári párnákkal használja a Noble Epic-et, egyikük sem panaszkodott még rájuk. Képek alapján nekem ugyanolyannak tűnnek a Hero és az Epic párnái is.
A Craftsman-hez viszont szerintem meglepően nagyméretű a derék-, és fejpárna is, így ez lehet egyébként preferencia kérdése, avagy eldöntheti nálad a kérdést.A Noble-é kisebb jóval, ha az tetszik, azt kell venni, egyáltalán nem rosszak azok a párnák sem (kipróbáltam rövid időre őket, bizonyos nézőpontból még jobban is tetszettek, mint a böhöm ArenaRacer párnák)
-
Merchior
tag
válasz Justabirb #6802 üzenetére
Érdekes, nem is láttam még ezt a fajta párnát Craftsman-re, mert ránézésre az enyém formája olyan, mint a Supreme-é, viszont plüss huzatos. Mindenesetre ezt a típust én tudom ajánlani.
-
Merchior
tag
Vitatkoznék, az Arenaracer és a Secretlab gyári fejpárnái egyaránt tökjók.
Egyetlen kivetnivalót tudok mondani az Arena-éra, mégpedig hogy nagyméretű fejhallgató bele tud akadni, de még ezzel együtt is remek egyébként.
#6794 Justabirb, nekem a Craftsman párnája eléggé bejön, kétlem, hogy a Supreme-hez mást adnának (rosszabbat semmiképp), szóval indokolatlannak érzem külön párnaszett vásárlását. -
Merchior
tag
válasz petertoth123 #6748 üzenetére
Igazából ezekre a paraméterekre nem nehéz széket találni - kicsi túlzással majdnem minden jó.
Én 175-178cm vagyok, a közepes méretűnek nevezhető ArenaRacer Craftsman-t kiáltanám ki ideálisnak, de pl. tőlük az egyel kisebb Titan neked már szintén megfelelhet.
"Gaming" kategóriából én az alábbi három gyártó termékeit javasolnám, egyikkel sem lősz túlzottan mellé. Egyébként is elég általánosan kedvelt székek, jó minőségűek, sok garanciával, gyors szállítással.Arenaracer felhozatal:
Szövet, beépített deréktámasszal
Műbör, derékpárnás
Noblechairsből ugyanezt tudja a "Hero", ebből is van szövet is. Itt "Epic" név alatt fut a derékpárnás változat, kicsit más háttámlakialakítással.Ha nem akarsz magad alá húzott lábbal ülni/nem zavar a szűkebb ülőlap, akkor a Secretlab Omega is jó választás lehet, szövetből csak kicsit lóg túl a kereteden, ellenben remek székek ezek. (ajánlanám a 2022-es Titan sorozatot is, de azok picit drágábbak)
Az ergonómikus/irodai vonalat én nem ismerem tapasztalatból, azokról majd mesélnek mások
-
Merchior
tag
válasz Neil Watts #6745 üzenetére
ArenaRacer Supreme megfelel szerintem a kritériumaidnak, leginkább Noblechairs alternatívának tudnám javasolni.
Új áruk nagyjából megegyezik, abszolút megfeleltethető egymásnak a kettő. -
Merchior
tag
+1 a Craftsman-nek, a műbőrtől sem kell annyira félni, túléltem benne a nyarat
Ha raknak fel véletlenül HA-ra, SecretLab székeket is érdemes megnézni, újonnan picit drágább a keretednél, de nagyon jó székek. (2022 előtti Omega modellnek ilyen "keskeny" ülőlapja van, arra oda kell figyelni)
Egyébként a Noblechairs Epic-kel valószínűleg nem lősz mellé. -
Merchior
tag
válasz instantwater #6707 üzenetére
Ez nem egy ilyen általános elvűségen alapul.
Kollégának volt egyszer 1 db negatív tapasztalata, ez minden.
Aztán lehet, hogy neked soha többet nem is kell majd másmilyen, csak beépített deréktámaszos, ha egyszer kipróbálod.
Ezért szokták a legtöbben javasolni itt a fórumon is, hogy - amennyiben van rá lehetőséged - próbáld ki vásárlás előtt a kinézett széket, akár ismerősnél, akár üzletben, akár bárhol. -
Merchior
tag
válasz Because #6703 üzenetére
Az olcsóbbaknak sokszor a gázlift néz ki úgy, mint az evőpálcika, legalábbis a nevesebb gaming széket gyártók termékei mellé téve (NobleChairs, SecretLab, ArenaRacer, stb...).
Ez a képeken/interneten sokszor nem is látszik, aztán élőben jön a kopp.
Nem állítom, hogy feltétlenül rossz székek lennének, de valóban szemmel látható a különbség, és abban biztos vagyok, hogy a tartósságban meg fog mutatkozni. -
Merchior
tag
Amivel nekem tapasztalatom van, azok nem menetesek, hanem a kerekek "csak" (persze jó erősen) bepattannak a helyükre. Itt nagyban is láthatod.
-
Merchior
tag
válasz formula01 #6659 üzenetére
180 alatt vagyok, nekem a Craftsman tökéletesen megfelel.
Ettől egyel kisebb Secretlab Omega-ban is tökjól ellennék egyébként - annak inkább az ülőlap kialakítása nem az én esetem.
Ezzel a magassággal szerintem a Titan sem lenne kicsi neked, viszont én a Craftsman-re szavaznék (túl menő a kék )Szerk.: Közben láttam a feljebb lévő bejegyzésed:
- Igen, szerintem elképzelhető, hogy lesz akció. Én áprilisban 100k alá tudtam menni a Craftsman-nel, azért a pénzért nagyon jó vételnek tartom azóta is - pedig megfordult Noblechairs Epic is, meg Secretlab is alattam rövidebbek tesztücsörgésekre.
- Ha vásárolnál széket, én az Afterhours.hu-ot ajánlom, ha jól emlékszem, ők hivatalos AR partner, meg esetleg még egy kupon is becsusszanhat náluk, amivel tovább csökkenthető az ár
- Illetve a Titan már kb. március óta nincs sehol készleten, nem tudom, mi történhetett vele, pedig többször be volt ígérve a készletfeltöltés.... Úgyhogy már csak amiatt is Craftsman (ha nem akarsz beépített deréktámaszt, vagy szövetet)[ Szerkesztve ]
-
Merchior
tag
válasz akela91 #6652 üzenetére
Mi a párommal ilyen szőnyeget vettünk második körben a padlóvédő műanyag helyett, Craftsman és Secretlab Omega alá [link]
Mi szeretjük, igényesebben fest, mint a padlóvédő, tisztán tartani is könnyebb.
De ez csak egy plusz tipp, mivel a kerékcserével nem foglalkoztam. Ott az árakat nem ismerem, szóval lehet, hogy jobban megéri. -
Merchior
tag
válasz patrik1994 #6586 üzenetére
Noblechairs mellett egyébként kb. egylapon említhető a Secretlab is, árra és minőségre is szinte ugyanaz. Utóbbinál talán a vászon borítású székek palettája szélesebb jóval, Noble-nél nem régiben jelentek csak meg ezek a típusok és csak 1-1db modellenként.
Illetve én még érdemesnek tartom megtekintésre az ArenaRacer kínálatát, tavasszal akciósan 100ezer alatt sikerült beszerezni egy Craftsman-t.
Nüanszokban marad csak el a két fenti márkától, a magyar csapat szerintem abszolút sikeresen találta meg azokat a pontokat, ahol minőségvesztés nélkül lehetett spórolni, nekem pozitív azóta is a tapasztalat.
Ha ezen a "gamer-szék" vonalon mennél, ezt a hármat lehet érdemes nézegetni szerintem, szoktak lenni akciók, esetleg fórumtársaknál promókódok, amikkel elég jó deal-eket lehet csinálni -
Merchior
tag
Képviselem az ellentábort - amire szerintem találsz még példát, ha visszaolvasol pártízoldalt.
Craftsman-em van április óta, minden gond nélkül eltöltöttem benne 2x4 órás webkonfos-oktatást, egyetemen távoktatást/vizsgát, vagy home officet, illetve az esti jáccások sem okoztak fájdalmat 2-3 óra után.
Páromnak SecretLab Omega-ja van 2 hónapja, nagyon szereti, nem panaszkodott még. Próbálgattam én is kicsit, szerintem is nagyon jó szék. (A Craftsman-nél pl. egyértelműen keményebb a szövet Omega, valamint a derékpárna is eltérő töméssel bír, de az lehetetlennek tűnik számomra, hogy rossz, káros, kényelmetlen legyen)Kolléga fentebb talán még említette is, hogy nem ér le teljesen a lába - szerintem inkább ennek tudható be a zsibbadás, nincs semmi baja annak a Noble-nek sem.
Szóval lényeg a lényeg, ha tetszenek, ne tegyél le róluk két alkalmi negatív élmény után, miközben többtucat pozitív példát találsz
Egyszerűen csak oda kell figyelni a megfelelő típus kiválasztására, ülésmagasság, ülőlap-kialakítás, háttamla-méret szempontokból és nem lesz gond. -
Merchior
tag
Biztos van erre valami "szakmai" konszenzus, de szerintem az a fő szempont, hogy te mit érzel kényelmesnek. Tapasztald ki, neked hol a legjobb.
Nekem inkább az általad írt előbbi verzió jött be, de próbálgattam sokáig.
Ha az ülőlapon nyugszik a derékpárna, nekem úgy megfájdul a derekam.[ Szerkesztve ]
-
Merchior
tag
Sziasztok!
Mivel többen is érdeklődtök gaming székek után, gondoltam, megosztom a saját tapasztalatokat.
Bő egy hónapja érkezett meg hozzám egy ArenaRacer Craftsman. Nem is volt igazán előzménye a dolognak, valójában párom kezdett el székek után nézelődni, ő mozgott a Noblechairs / Secretlab / ArenaRacer tengelyen, aztán egy leárazás alkalmával meggyőzött, hogy az alkalmi home office-ok, esténként 3-4 óra játék, egész napos tanulás-távoktatás mellé nem volna haszontalan egy minőségi szék beszerzése.ArenaRacer-ék kevesebb, mint 2 munkanap alatt kézbesítették a szombat este leadott rendelést. A tekintélyes méretű és tömegű doboz (a második emeletre cipelni inkább kétemberes történet) nagyon igényesen csomagolt alkatrészeket, az összeszereléshez szükséges szerszámokat, tartalék csavart, egy pár kesztyűt és egy A3-ra nyomtatott óriási szerelési útmutatót rejtett. Kibontva az egyes elemeket, számomra minden rendkívül minőséginek tűnt első ránézésre is, azonnal meggyőzőtt, hogy ezt nem igazán fogom megbánni.
Szűk fél óra alatt össze is raktuk, aztán kezdetét vette az állítgatás, tesztelgetés. Itt meg is jegyezném talán az egyetlen "soft-negatívum"-ot: sokat bíbelődtem a beállításokkal, annyi minden van. Ez viszont magával rántja azt is, hogy szerintem tényleg nincs olyan pontja, amit ne lehetne testreszabni, emiatt sem nevezném ezt igazi negatívumnak. Szóval amint sikerült megtalálni benne a helyem, számomra tényleg minden igényt kielégít. Az ülőlap nagyon vastag és puha, jó érzés belehuppanni. A plüss huzatok a derék- és fejpárnán nagyon kellemesek, tetszik a memóriahabos dolog is. A karfákat inkább keménynek nevezném, de számomra ez pozitív, nem bánom, hogy nem egy zselés medencében olvadnak a könyökeim A lábcsillag szintén masszív, nekem úgy tűnik, hogy az átmérő is nagyobb a szokásosnál. A kerekekben azt tudom kiemelni, hogy annyira simán futnak, hogy még a parkettát sem féltem karcolódástól (természetesen van azért padlóvédő alatt, csak feltűnt, szerintem profi)
Amit nyilván még nem látok előre, hogy a műbőr mennyire lesz tartós, mennyire a széthullós, vedlős eset, de efelől valamennyire az 5év garancia meg tud nyugtatni. Ami viszont inkább meglepő volt számomra, hogy a hátsóm nem izzad bele annyira, mint vártam (pedig épp ezen részem izzadós). Egyértelmű meleg tud lenni benne néhány óra után, de a műbőr már csak ilyen asszem...A magam átlagosnak nevezhető 75kg-jával, 178centijével valószínűleg nem fogom a határait feszegetni a széknek, tartós együttműködésben bízom, és azt gondolom, hogy ez egyedül a műbőr kopásától függhet. Én egyébként a fekete/kék színkombinációt választottam, ami szerintem abszolút visszafogott - nem az a harsány ízléstelen géjmörszék szteoritipikus parádé - , akár elegánsabb környezetben is el tudnám képzelni.
Szóval ha bárki kedvet kapott hozzá, én teljesen jószívvel ajánlom megvételre akár a Craftsman, akár a Titan modelleket, utóbbi funcióiban teljesen megegyező, csak alacsonyabb a háttámlája (hölgyeknek akár ideális lehet - amint lesz belőle újra készlet).
Ha esetleg kihagytam valamit, vagy külön kíváncsiak lennétek valamire, kérdezhettek is nyugodtan, igyekszem válaszolniSzép napot!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest