- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Minivel készülhet a OnePlus is?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
idegen lény
őstag
Én is ettől féltem, és a munkaülés verziójukról valóban le is csúsztam a nagy dülöngélés közben, párszor kapaszkodnom kellett, miközben próbálgattam, bár a derekamat azok mozgatták meg a legjobban. De ezek a sima ülőkék nem is egész napos használatra valók. Ám a karfás, háttámlás verziókban ez lehetetlen, azokban meglepő módon ugyanolyan stabilan is lehet ülni, mint egy passzív székben, hiába ugyanaz a mechanikájuk, mint a munkaszék verziójuknak. Azt mondják, hogy ilyenkor is vannak mikromozgások, csak nem érezzük. Ennyit számít a karfa és a háttámla. Sőt, a Spinergo székekben még fixálni is lehet az ülést. A Sitness székek ülése meg csak kis szögben tud dőlni, ha nem dőlsz benne, akkor érzésre meg sem mozdul. Állítólag mikromozgások vannak ilyenkor is, csak azokat nem érzékeljük. Ezeknek még szinkronmechanikájuk is van, nagyon kényelmesek.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
idegen lény
őstag
Tegnap voltam a Béke utcában kipróbálni az aktív székeket. Sajnos ezeket így együtt sehol máshol nem lehet kipróbálni, még Budán tudok egy hasonló helyről. Hatalmas élmény volt, majd írok róla egy szösszenetet, érdemes kipróbálni őket. Van sok fejtámlás is, szinkronos székeik is vannak, akár hét év garanciával. Vagy két órát ott voltam, nem zavartak ki, pedig eléggé megrángattam ezeket a kétszázezres székeket. Kábé úgy jöttem ki utána, mint egy edzésről. Tök jó hatással vannak a közérzetre ezek az aktív székek, amire nem is számítottam. Ilyet még egy székben sem tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
idegen lény
őstag
válasz SaGa59 #12041 üzenetére
"Az ergonómia foglalkozzon azzal, hogy nekem mi a legkényelmesebb üléspozíció úgy, hogy nem fájdul meg a derekam vagy a hátam"
Helyben vagyunk, ezekben a székekben egy idő után nem fog, legalábbis ezt állítják róluk, és a tapasztalatok szerint s így van. Egy passzív székben viszont állandó nyomás nehezedik különösen az alsó csigolyákra, vagyis maga az ülés okozza a derékfájást, "mely jellemzően a 4. és 5. csigolya közötti porckorongok kopásából, rosszabb esetben sérvesedéséből fakad, de ugyanilyen oknál fogva érezhetsz fájdalmat a nyaki szakaszon is. Ezért a hagyományos székek a felelősek, amik mozdulatlanságra kárhoztatják testedet ülés közben, így az ezzel járó terhelés koncentráltan és folyamatosan azonos pontokon jelentkezik." Szükségem van-e aktív ülésre?
Ugyanitt le van írva az is, hogy miért nem megoldás erre a mozgás.Hatalmas tévedés, hogy a sportolóknak nincsenek fájdalmai: [link]
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz SaGa59 #12036 üzenetére
Nem lehet, hogy a hintamechanikával kevered a szinkron mechanikát?
Az ergonómia nem azzal foglalkozik, hogy Neked mi a kényelmesebb, vagy inkább mi a megszokottabb, hanem azzal, hogy az emberi testnek mik a legegészségesebb testhelyzetek. Napok hosszat heverészni is nagyon kényelmes, de előbb-utóbb megbetegít, vagy legalábbis elsatnyít, mert a testünk a mozgásra van kitalálva, attól érezzük jól magunkat. A belső vázunkat, a csontozatunkat az izmaink tartják, és ha ezek elgyengülnek a kevés mozgás miatt, az felborít mindent. Itt ez elég jól össze van foglalva: Szükségem van-e aktív ülésre? Az ember azt szereti csinálni, amit megszokott. Például, vannak országok, ahol az utcákon nem székeken ülnek, hanem guggolnak, ami egy sokkal természetesebb testhelyzet, mint az ülés. A guggolás is aktív ülés, hiszen ahhoz is folyamatos egyensúlyozás kell, ami szintén a belső izmokat erősíti. Ezek az emberek órákig képesek guggolni, ők a széken ülést tartják kényelmetlennek, ahogy az is, aki megszokta az aktív ülést, utána már nem fogja jól érezni magát egy passzív székben. Amúgy nem rugózik, egy labda sem rugózik, ha nem ugrálsz rajta. Ez is olyasmi, amihez fokozatossággal (első nap csak 1-2 órát, majd 2-3-at, 4-et, és így tovább) hozzá lehet szokni, és egy-két hét után már stabilan tudunk rajta ülni, mert a testünk megtanulja. Mindenki olyan széken ül, amilyenen csak akar, de Az instabilitás néha hasznos
-
-
-
idegen lény
őstag
válasz hibavissza #12027 üzenetére
Te linkelted a két év garanciásat, én a három éveset. Csak ennyire tartósak. Egy helyen kipróbálhatod mind a kettőt. A Zodyk meg Újpesten vannak, nem messze tőle.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz LLKobe #12023 üzenetére
De az nem csak 120 kg-ig jó?
Amúgy most 187 200 Ft.
A videó alapján ez az "Automatikus súly/feszültség szinkron" nagyon hasonló a szinkron mechanikához, legalábbis én nem látok köztük olyan egetverő különbséget.[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz hibavissza #12021 üzenetére
Inkább 20 rugóval.
Nem rendelkezem a "topik tudásával". Itt öt éve még mindenki az IKEA Markust ajánlotta a legolcsóbb kategóriában, akkor még nem 80 ezerbe került. Akkor még az volt a mantra ár-érték arányban.
130 kg-os teherbírású szerintem nem sok van százezer körül. De nem ez a fő gond, hanem az, hogy maximum három év garanciát kapsz rájuk, mint erre. Ha ez a három év használat megér Neked 140 ezret, akkor menj és próbáld ki, azt csak Te fogod tudni megállapítani, hogy Neked kényelmes-e. De azt tudnod kell, hogy ennyiért használtan olyat kaphatsz, ami akár tíz évig is jó lehet. Persze erre nincs garancia, csak nagyobb az esély rá, mivel az újonnan egy háromszor ennyibe kerülő szék volt a legminőségibb anyagokból összerakva. Vagy veszel újat, de akkor számolj azzal, hogy a három év garancia lejártával már lehet, hogy költened kell rá, ha nem esik szét az egész. Nem tudom, hogy ez így megfelelő válasz-e a kérdéseidre, de én a helyedben kipróbálnám a használt Zodykat is, mielőtt döntenék, a képek alapján szerintem egyáltalán nem látszik rajtuk az idő vasfoga, személyesen kipróbálhatod mindet, és választhatsz közülük.AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
idegen lény
őstag
válasz SaGa59 #12015 üzenetére
Az azért drágább, mert új. Egy szinkron mechanikás székre azt mondani, hogy nem ergonomikus, az azért érdekes. A használt Think valóban nem a Steelcase legjobban sikerült széke, de találsz jobbat 19 ezerért?
-
idegen lény
őstag
válasz hibavissza #12014 üzenetére
Például a két év garancia sokat elárul a minőségről. Ha már ebben az ársávban gondolkodsz, akkor inkább egy használt Zody kicsit drágábban, ha személyesen át tudod venni, és meg tudod oldani a szállítását: [link] Eddig úgy volt, hogy százezer alatt akarsz maradni.
-
idegen lény
őstag
válasz hibavissza #12006 üzenetére
Ha aggódsz a háló miatt, ami jogos lehet ekkora terhelésnél, van Pro változat is Korea Filo hálóval, ennél már a fejtámasz is automatikus követő rendszerrel van felszerelve: [link]
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz SaGa59 #12009 üzenetére
Pedig vannak. [link] [link] Persze kérdés, hogy mit nevezünk ergonomikusnak, mert már mindenre ráfogják, mint a "gamer" jelzőt. Meg hogy egy karfa nélküli széket nevezhetünk-e még egyáltalán ergonomikusnak.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz hibavissza #12006 üzenetére
A gyártó 3 év garanciát biztosít a székre, és azalatt ingyenes alkatrészcserét kínál, ha bármilyen probléma adódna. Amazonon még azt is írták, hogy "A 3 éves garancia után további 7 év korlátozott garancia jár, amely alatt ingyenes cserealkatrészeket szállítanak, ha fizetnek a szállításért."
Szerintem az ikeás székre nem fogsz kapni még egy év garanciát sem, ha 130 kg vagy. Nincs is értelme 110 kg-ra tesztelt széket venned.
-
idegen lény
őstag
válasz hibavissza #11970 üzenetére
Esetleg ez? Az ikeás székeknél jobb.
-
idegen lény
őstag
-
idegen lény
őstag
válasz lockdown90 #11966 üzenetére
Azokat ki lehet szűrni, ha nem az öt csillagos értékeléseket olvassuk. Ha ezekből kevés van, az is jelzésértékű, meg persze az is, ha sok. Szerintem inkább az a félrevezető az értékelésekben, hogy a többségük "első napos" vélemény, és a székét lakva ismeri meg az ember.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz lockdown90 #11966 üzenetére
BTOD is tesztelte két éve, csak még az eredeti szériát (NT001 vagy NT002), amin még külön mozgott a deréktámasz.
-
idegen lény
őstag
válasz SaGa59 #11964 üzenetére
Találtam róla egy elég normális tesztet. Meglepett, hogy az egybeépített típus az újabb, pedig mintha az lenne az olcsóbb. Amazonon 558 értékelés. Itt azt írják, hogy "A 3 éves garancia után további 7 év korlátozott garancia jár, amely alatt ingyenes cserealkatrészeket szállít, ha fizet a szállításért." Ez már valamivel jobban hangzik. Illetve a gyártó oldalán 727 visszajelzés. A fő gond az, hogy 2021-ben mutatták be először ezeket az automatikus követő mechanizmussal rendelkező székeket, már csak ezért sem lehetnek róla hosszú távú tapasztalatok.
-
idegen lény
őstag
válasz SaGa59 #11958 üzenetére
Kupon rá az Alin van: [link]
Az fontos lehet, hogy a gyártó csak 3 év garanciát biztosít a székre, és azalatt ingyenes alkatrészcserét kínál, ha bármilyen probléma adódna: [link]
Aliról egy vélemény: "Az üléspárna nagyon kemény és kényelmetlen, néhány óra múlva fáj a fenekem..."
A három év garancia nagyon kevés, hosszú távú tapasztalat meg nincs róla, bár nem is kerestem. Úgyhogy ez egy zsákbamacska vétel lenne. A lábtámasszal és a laptoptartóval eléggé leszűkítetted az ajánlható székek számát, ha vannak egyáltalán ilyenek. Beépített lábtámaszuk jellemzően gamer székeknek szokott lenni, de azok eléggé gerincgyilkos székek. Ha a lábtámaszt ki tudnád váltani valami ilyesmivel, akkor a többiek máris tudnának tartós székeket is ajánlani, amik évtizedekig használhatóak lennének.AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
idegen lény
őstag
válasz roseA580 #11956 üzenetére
Ez ugyanannak a széknek a laptoptartó nélküli változata, azért olcsóbb, de ő kért hozzá azt is. Az olcsóbb változatnál a deréktámasz együtt mozog a hátlappal, mert egybe van vele építve.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz idegen lény #11954 üzenetére
Ez az olcsóbb változata: [link]
-
idegen lény
őstag
válasz SaGa59 #11953 üzenetére
Létezik ilyen szék, méghozzá igen érdekes technikai megoldású deréktámasszal, de sosem volt szerencsém kipróbálni, és szerintem másoknak sem a fórumból, ezért nem ajánlható személyes tapasztalatok alapján, ám a feltételeidnek szerintem megfelel, a minőség meg nem szerepelt a feltételeid között, meg hogy meddig bírja a strapát: [link] [link] [link]
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz bobalazs #11951 üzenetére
Dehát csak használtat árulnak! "A Szolgáltató által eladásra kínált termékek nem újak, ezért azokat kizárólag a raktárában, személyes megtekintés és egyeztetés után értékesíti."
Vagyis csak helyszíni szemle után lehet megvenni őket.[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz bobalazs #11948 üzenetére
Még akkor sem, ha már kifizetted, mert 14 napos elállási jogod van.
Javítsatok ki, ha tévednék! Gondolom, addig úgysem szállítják ki, amíg nem fizetted ki.[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
-
idegen lény
őstag
válasz bobalazs #11943 üzenetére
Miért nem innen rendelsz? Biztosan olcsóbban szállítanak. Itt a topicban majd megmondják, hogy melyiket éri meg megrendelned. A szék szállítására meg kérdezz rá, hogy mennyi lenne! Lehet, hogy olcsóbban kijönne a végösszeg.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz undercover #11922 üzenetére
Akkor semmit, ahhoz felesleges ergonomikus szék. Bár nehezen tudom elképzelni, hogy valaki akár csak egy órán keresztül is cövekegyenes háttal üljön. A helyes dőlésszög pedig még a leggyakrabban használt, asztalhoz előre hajolva ülő testhelyzetben sem lehet kisebb 90°-nál. Az optimális támasztás, helyes dőlésszög és testtartás esetén a szív, az emésztő- és légzőszervek terhelése jelentősen lecsökken, ami növeli az életminőséget és meghosszabbítja az életet. A forgószékek esetében általános nehézség, hogy az ergonómiai tervezés az átlagos testi arányokkal rendelkező, ideális emberképből indul ki, akinek térdei és csípője ülés közben 90 fokos szöget zár be, hátgerince a nagykönyvben megírt módon formázza a dupla S-t, könyökei pedig pontosan derékszögben vannak behajlítva. Továbbá a billentyűzet és a monitor is tökéletesen vannak elhelyezve az ideális íróasztalon. Ez az elmélet, a valóság egészen más.
A szinkron mechanikás szék lehetővé teszi a törzs előre-hátra történő mozgását. miközben folyamatosan megtámasztást nyújt a hátnak. Az ülőlap és a háttámla szinkronizált, azaz összehangolt mozgásának hatására a derékra nehezedő terhelés csökken, és a szék dinamikusan követi a használó mozgását. Csökkentheti az ülőmunka miatt fellépő izom- és ízületi megterheléseket. Mérésekkel kimutatták, hogy a csigolyaporcok összehúzódása kisebb a szinkronos székekben, mint a hagyományos, rögzített székeknél, mivel az az ülő személyt természetellenes mozdulatokra kényszeríti. A dinamikus ülés lehetővé teszi az ülési szög változtatását, serkenti a láb mozgását, ami aktiválja a vénapumpákat, és megakadályozza a lokális ödéma vagy elzáródás kialakulását a láb szöveteiben. Telefonálni vagy elmélkedni kényelmesebb hátra dőlve. Ilyenkor az agyba több vér áramlik, ami fokozza a szellemi teljesítőképességet.
"A gerincet legjobban terhelő testhelyzet az állást, a fekvést, de még a törökülést és a guggolást is messze megelőzve maga az ülés.
Ha az állást tekintjük 100% terhelésnek, akkor a fekvés 25% terhelést jelent, a kihúzott háttal történő ülés azonban már 140%-ot, a görnyedt, helytelen ülés pedig 275%-ot! Ehhez jön még a tény, hogy a porckorongok hagyományos ülés közben asszimetrikusan terhelődnek, ami azt jelenti, hogy a 200%-ot meghaladó terhelés a gerinc egyik vagy másik oldalán akár 300% fölé is kúszhat.
Érthető, hogy ezt a testünk nem viseli el huzamosan, és csak idő kérdése, hogy mikor jelentkeznek az első olyan tünetek, amik ezzel kapcsolatosak. És nem is gondolnánk, milyen sok dolog van összefüggésben a helytelen üléssel."
Az ábrán sajnos hátra dőlve ülő helyzet nincs, de mivel az enyhén fekvő testtartásnak felel meg, ezért az egyenes ülés és a fekvés között van valahol terhelésben, vagyis kisebb a gerincre nehezedő nyomás, mint egyenes ülésnél.
Bővebben: Miért dönthetőek az irodai székek?[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz LLKobe #11918 üzenetére
Persze, az Alohára, a Fern szinkronos.
A legjobb ergonomikus passzív székek, mint például az Embody, éppen abba az irányba fejlődnek, hogy minél több mozgási lehetőséget biztosítsanak a székükben ülőknek, aminek fontos egészségügyi okai vannak. [link]
-
idegen lény
őstag
válasz wyvonne4 #11914 üzenetére
Szerintem az Aloháról csak azért lehet kevesebb negatívat olvasni, (azért van, aki nem szereti, és túlárazottnak tartja), mert eleve alig lehet róla bármilyen véleményt találni, különösen a Fernhez viszonyítva. Ha több a visszajelzés, abban természetes, hogy több lesz a negatív is. Azt szokták írni, hogy kényelmes, meg hogy alacsonyaknak kevésbé jó, mert nem ér le a lábuk. Én biztosan nem vennék magamnak ennyiért, akármilyen kényelmes, mert nem szinkron mechanikás (csak a háttámla dől, az ülőlap nem), ami szerintem a gerinc védelméhez a legfontosabb tulajdonság lenne egy passzív székben.
-
-
idegen lény
őstag
Drága és kényelmes cipőt veszünk, drága és ergonomikus matracot vásárolunk, biztonságos autóra is sokat költünk, megfizetjük a drágább orvosi ellátást, talán sokat adunk ki sportra is, esetleg ritkán még wellnessezni is elmegyünk.
Pedig életünk legnagyobb részét egy székben töltjük.AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
idegen lény
őstag
válasz Radeon_5 #11870 üzenetére
Egy felújított székre nem adnak 12 év garanciát, csak 12 hónapot.
899€ (370 ezer forint) egy újért nagyon jutányos ár.
"For new products Herman Miller guarantees a warranty of 12 years. If you have purchased a new product (difference is tagged as "new" or "professionally refurbished" on product pages) at DesignCabinet, we are the first contact for warranty issues."[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz LLKobe #11846 üzenetére
Te meg folyton csak kötekedsz velem és fenyegetsz. Te tényleg úgy vásárolsz széket, hogy az az asszonynak is jó legyen? Hát, nem irigyellek. Nekem ez inkább tűnik trollkodásnak.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz carl18 #11844 üzenetére
Akkor nem értem, hogy ez mi: "Raktárunk elérhetősége: 1165 Budapest, Arany János út 53/B. (Ikarus Ipari Park 63. sz. épület)". Azt én is láttam, hogy nem szállítanak.
-
idegen lény
őstag
válasz LLKobe #11842 üzenetére
Ezek nem új székek, hanem használtak. Egyáltalán nem biztos, hogy nem lesz jó a magassága, de ezt a vásárlás előtt is letesztelheti, amikor érte megy. Vagy addig utánanéz vagy rákérdez a szék méreteinek, és otthon megpróbálja lemodellezni. Láttam már ilyen karfamagasító megoldást és elégedett volt vele a szék gazdája.
182 cm magas, nem hiszem, hogy túl magasan lenne neki az a karfa.
Az asszony meg üljön az ölébe.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz carl18 #11840 üzenetére
Ez biztos? Én úgy látom, hogy a raktáruk és a központi telephelyük (irodájuk) is Pesten van, és csak a levélcímük Dunaharaszti. Láttam én is, hogy a szállítást a vevőnek kell megoldania, de ugyanez van a másik széknél is. Gondoltam, hátha innen egyszerűbb logisztikailag megoldanod, meg ugye olcsóbb is. [link]
Ha a fix karfa magasságát alacsonynak érzed, akkor ráhúzhatsz vagy ráragaszthatsz valami kellő magasságú akármit egy kellemes tapintású anyaggal, még jobban is jársz, ha nem a fárasztó műanyaghoz kell hozzáérned.[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz roseA580 #11838 üzenetére
Mondjuk, pont a fejtámláját annyira nem dicsérik, de sosem fogom megérteni, hogy miért olyan fontos a fejtámla. A fej alátámasztását az agy alvó pozíciónak érzékeli és tompító, elálmosító hatása van, aludni meg az ágyban kell. A Class 4-es gázlift jól hangzik, de napi tíz óra ülés az rengeteg, többet ülsz, mint amennyit alszol. Ez nagyon megterheli a szervezeted. Próbáld váltogatni egy ülőlabdával, hogy tényleg "aktív" legyen az az ülés.
-
idegen lény
őstag
válasz carl18 #11830 üzenetére
Ez a szék is gerincgyilkos. Napi három órára jobban jársz egy ülőlabdával. Olcsóbb is, és a gerincedet is helyreteszi. De ha mindenáron olcsó széket akarsz venni, akkor az legyen szinkron mechanikás. Ennél alább ne add!
-
idegen lény
őstag
válasz LLKobe #11792 üzenetére
Élőben még nem, de ne aggódj miattam, természetesen a vásárlás előtt élni fogok az egy hetes, ingyenes próbaszék rendelésének a lehetőségével. Az aktív székeket nem is szabad úgy próbálni, ahogy a passzív székeket, hogy csak beleülsz, és már tudod is, hogy milyen érzés lesz hosszabb távon ülni benne. Ezek nem így működnek. Ha első alkalommal túl hosszú ideig ülsz benne, akkor az intenzív használat okozhat izomlázat, melyet fájdalomként élhetünk meg, ezért fontos a szervezet fokozatos szoktatása a termékhez, hiszen olyan izmokat mozgatunk meg, amelyek eddig nem vagy csak alig dolgoztak. Az apró, balanszírozó mozdulatok a gerincet körülvevő apró és mély izmokat erősítik, amelyek azért felelősek, hogy gerincoszlopunk a helyes pozícióban legyen, ami a görbületek megfelelő ívei mellett azt is jelenti, hogy a csigolyák közötti porckorongok optimálisan terhelődnek, valamint a csigolyák közötti távolság megtartott lesz. Ha ezek az apró izmok nem elég erősek, a csigolyák közötti távolság csökken és a porckorongokra nehezedő nyomás nő, aminek a következménye lehet a gerincsérv.
Mindenki azt mondja, hogy olyan érzés, mintha labdán ülnénk. Azt is meg kell szokni. Labdán pedig már ültem, tudom milyen. Most is egy féllabdán ülök. A klasszikus, gerincgyilkos passzív ülés és az aktív ülés között a legnagyobb különbség az, hogy míg a passzív ülés megpróbál kipárnázni, minden ponton megtámasztani és ezzel kényelmet sugallni, addig az aktív ülés tested saját vázrendszerét, mélyizomzatát hivatott fejleszteni, hogy annak normális kondícióját visszaállítsa. Ez nagyon fontos, ugyanis attól kezdve, hogy iskolapadba kerülünk, napunk nagy részét ülve töltjük, ami úgy gyengíti el a mélyizomzat egyes, a gerincet tartó részeit, hogy azt észre sem vesszük, hiszen ezek az izmok soha nem is fejlődnek ki rendesen (még sportolással sem).
A legtöbben akkor kezdenek el ergonomikus széket keresni, amikor a derékfájás első jelei felbukkannak. Ekkorra már van valamilyen testi elváltozás, rosszabb esetben akár kezdődő porckorongsérv is. A klasszikus megoldás ebben az esetben egy olyan irodaszék, ami jó erősen nyom vagy tart a deréktáji szakaszon, hiszen ez pillanatnyi felüdüléssel kecsegtet. Egészséges, és elhitetik velünk, hogy jó a gerincnek is. Azonban ez a megtámasztás semmiben sem fog javítani a háti gerinc állapotán, sőt, idővel tovább ront azon.
Sokszor és sok helyen lehet olvasni arról, hogy a nyaki és vállfájdalmak azért bukkannak fel ülőmunka közben, mert az alkarok nincsenek alátámasztva, és a súlyuk húzza a vállöv izomzatát. Ez azonban részigazság.
Egyrészt, ha a vállövet alátámasztjuk karfákkal, az csak elodázza a problémát (egy eleve elgyengült rendszert dúcolunk alá, ami csak tüneti kezelés).
Másrészt a vállak és a hozzá kapcsolódó háti izomzat nem csak ezért fájnak. Sokkal nagyobb baj, hogy a passzív ülésből fakadó elégtelen keringés miatt letapadnak és salakanyagok halmozódnak fel bennük. Ez a jelenség felelős a kiszáradó és kikopó porckorongokért is. A váll- és nyakfájás ellen nem az a megoldás, hogy ágyban (székben) fekvő beteggé változtatjuk magunkat, hanem az, hogy visszaállítjuk testünk erőnlétét. Erre egy klasszikus székkel nincs lehetőség, így székbeszerzésnél az állítható karfákra és a fejtámlára való koncentrálás nem vezet sehová.Az aktív ülésről több videó- és írásos tapasztalatot láttam/olvastam, például:
[egy fórumtársunk tesztje]
[ergonómiai szakértő] videó
[személyi edző, preventív gerinctréner, bodyArt, pilates és fitness instruktor] videó
[manuálterapeuta gyógytornász, aki 10 éve ül aktív székben]
[fizioterapeuta, gyógytornász]
Az ő véleményük szerintem sokkal többet számít, mint amennyit az enyém számítana, mivel ők az ergonomikus ülés szakértői.[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz aleister #11786 üzenetére
Bocs, most látom, hogy ezt picit benéztem, mert az egy speciális SpinaliS szék, azzal meg mégse hasonlíthatok össze egy rendes Spinergo forgószéket, hiszen a Spinergonak is vannak speciális székei. Így már tényleg van egy 80 ezres különbség a legolcsóbb forgószékeik között, ami egyrészt az élettartam-garanciából fakad, másrészt a SpinaliS szlovén, míg a Spinergo szlovák gyártás, ezért más a két cég árazása.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz aleister #11786 üzenetére
Kicsit hosszúra sikerült. Ez a legolcsóbb Spinergo szék. A legolcsóbb SpinaliS szék 236 ezer Ft, úgyhogy nincs olyan nagy különbség, pláne, ha beleszámítod az élettartam-garanciát is, akkor valójában a SpinaliS az olcsóbb.
#11787Cifu
Pontosan ezért nem lehet megvenni tőlük az egy hetes, ingyenes próba nélkül.
Itt leírják, hogy pontosan mi ennek az oka: [link][ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz LLKobe #11756 üzenetére
Hogy jön a széken üléshez az egészség témája? Elég szorosan kötődik hozzá, csak erről itt nem nagyon szokott szó esni. Pedig az ergonomikus székeket, mint amilyen a Zody is, éppen azért alkották meg, hogy egészségesebbé, helyesebben szólva kevésbé egészségtelenné tegyék az ülést. Amikor az ülés folyamatáról beszélünk, többségünk arra gondol, hogy kényelembe helyezzük magunkat egy székben, és annak darabjai (főleg az ülőlap és a hátlap) megtartják testünket. A gond az, hogy ez a nézet annyira mélyen gyökerezik legtöbbünk fejében, hogy nehéz rámutatni alapvető hiányosságaira.
Sokan úgy tudják, hogy a gerincsérvnél már nem is történhet rosszabb a testünkkel, azonban ez nem igaz. A tartós passzív ülés hatására ugyanis az emberi test tovább küzd: miután a porckorongok a mozdulatlan háti izomzat miatt nem kapnak nedvességet és tápanyagokat, elvékonyodnak, rugalmatlanná válnak és töredeznek, vagyis elveszítik eredeti funkciójukat, kialakul a spondilopátiának nevezett állapot. Döbbenetes, hogy a társadalmunk globális problémájának számító ülőmunka ma már nem csak a 40-50-60 éves korosztályban okozza a spondilopátia bizonyos fokozatait, hanem akár a 20-30 éveseknél is, hiszen szinte mindenki már 7-8 éves korától kezdve az iskolapadban kénytelen ülve tölteni napja javát. A spondilopátia gyakori és kifejlettebb változata maga a spondilózis, ami azt jelenti, hogy az alkalmatlanná vált porckorongok helyett a gerinccsigolyák érintkező végei kezdenek kicsontosodni az egészségtelen terhelés hatására. A köznyelvben csigolyameszesedésnek is nevezett jelenség leírja az egymáshoz egyre közelebb kerülő csigolyák közötti szalagok meszesedését is. Ez a tünetegyüttes a mozgásképesség jelentős beszűkülésével és az idegrendszert érintő problémákkal is jár, hiszen a gerinc mentén futnak a központi idegrendszer idegei is. A lumbágó a spondilózis deréktáji szakaszának közkeletű elnevezése. Ezen a szakaszon, jellemzően a 4. és 5. csigolya között és közvetlen szomszédságában érvényesül a hagyományos székeken való ülőmunka legtöbb negatív következménye, vagyis a terhelés java.
Senki sem képes napi 8-10 órán át kihúzott háttal és 90 fokos térd-lábszár hajlattal, egyenes tekintettel ülni. De még ha be is tartanánk minden tanácsot, akkor is kialakulnának a gerinc degeneratív elváltozásai, hiszen maga a folyamat, a passzív ülés, lényegéből és a gerincre rótt terheléséből mit sem veszítene, lassan egy évtizede elavult az üléssel kapcsolatos "statikus" hozzáállás.
A hagyományos megközelítés szerint az a legjobb, ha minél kevesebbet ülünk. Ez a gyakorlatban persze nehezen megvalósítható, így az óránként elvégzett átmozgató gyakorlatokat is előszeretettel javasolják, viszont legyünk őszintén: legtöbben még ezt sem tesszük meg. Megnyugtathatjuk lelkiismeretünket azzal, hogy ergonomikusnak nevezett széket vásárolunk, ám valójában ezek sem nyújtanak sokkal nagyobb ergonómia-faktort, mint bármelyik másik hagyományos forgószék. Bár több beállítási lehetőséggel rendelkeznek, ezekkel is csak azt tudjuk elérni, hogy még jobb megtámasztást adunk testünknek. Ez pedig végeredményben nem szolgálja egészségünket.
A gerinc terhelésének csökkentése, egészségének megőrzése egy meglepően egyszerű alapelvre vezethető vissza: a mozgásra. Természetesen senkitől sem várható, hogy irodai munkáját napi mozgás közben végezze, ezért már évtizedek óta azon van a hangsúly, hogy hogyan lehet magát az ülést dinamikussá tenni. Az ülőmunka negatív hatásainak elkerülésére nem maga az üléspozíció beállítása a megoldás, hanem a mozgás és a dinamika visszacsempészése.
Az ülve töltött órák száma egy nap akár 10-12 óra is lehet, ami összességében elképesztően sok, főleg annak fényében, hogy az orvosok már régóta hangsúlyozzák: az egyszerű álláshoz vagy fekvéshez képest az ülés akár 275%-al nagyobb terhelést jelent a gerinc számára. Nem csoda, hogy a porckopás általános jelenség, és sokszor gerincsérv is kialakul belőle. Éppen ezért a szakemberek feltétlenül aktív ülést javasolnak abban az esetben, ha az ülve töltött órák száma naponta 6-8 óra vagy több.
Az aktív ülés nem azzal segít ezen, hogy ki kell magadat húzni vagy kipárnáz téged egy látszólag egészséges helyzetben, hanem a mozgó ülőlappal dinamikussá teszi a felsőtestet, így a gerinc nem a derék magasságában hajlong (nem alakul ki gerincsérv a 4. és 5. csigolya között), illetve a törzsizomzat újraerősítésével szinte automatikusan és természetesen segít a görnyedés elkerülésében. Javul az anyagcsere a hátban, így kiürülnek a keringéssel az izomfájdalmakat okozó salakanyagok és működni tud a gerinccsigolyák diffúzió útján történő nedvesség- és tápanyag-felvétele, amivel elkerülhető a kiszáradásuk és a sérvesedésük. A jó üléshez tehát olyan szék kell, ami az ülés módját reformálja meg ahelyett, hogy egy ügyesen tervezett derékszámasszal a kényelem illúzióját keltené, miközben mozdulatlanságra és lassú satnyadásra ítéli a testet.
Az ülés közbeni mozdulatlanságtól a keringés lelassul, így a lábakban pangó vér jön létre, ami a visszérbetegségek kiváltó oka. A lassuló keringés az agyban is problémákat okoz: nem jut elég oxigén a sejteknek, így álmosít és tompít. A mozgásszegény, ülő életmód 26%-kal növeli a magas vércukor- és koleszterinszint, a magas vérnyomás esélyét. Növeli ezeken túl az agyvérzés, a szívinfarktus és a szívnagyobbodás veszélyét is, valamint a vesebetegségek kockázatát. A nem alkohol eredetű zsírmájból májzsugor, májrák is kialakulhat. A mozgáshiány a daganatok kockázatát is növeli – ezt a bélrák és az emlőrák esetében ki is mutatták. A tartós mozdulatlanság csökkenti a csonttömeget (hozzájárul a csontritkuláshoz), illetve a törzsizomzat lassuló keringése miatt felhalmozódó salakanyagok tartós izomfájdalmakhoz vezetnek. Hosszú lenne a teljes lista, de fontos tudni, hogy a passzív ülés nem csak derékfájdalmat okoz.
Az is gyakori félreértés, hogy a sporttevékenység, a jóga és hasonló testmozgások képesek ellensúlyozni az egész napos ülést. Bár ezek valóban sokat segíthetnek a testünknek az egészség megőrzésében, sajnos nem tudnak ellensúlyozni egy időarányosan sokkal nagyobb problémát: a passzív ülést.
Ezért én már eldöntöttem, hogy ha már 150-200 ezret kiadok egy székért, akkor az csakis olyan szék lehet, ami ülés közben olyan mozgásban tartja a testet, mely utánozza a mozgás legtöbb elemét. Ezért írtam, hogy számomra fontosabb az egészségem minősége, mint a székemnek a minősége. Amúgy is adnak ezekre a székekre legalább öt év teljes körű garanciát, úgyhogy nincs miért aggódnom. Sőt, a SpinaliS székekre élettartam-garanciát adnak, ezért igazából azok a legolcsóbb aktív székek (10 éves használatra vetítve évente 27578Ft, havonta 2298Ft, naponta 76Ft), de mivel én naponta meditálok (transzcendentális meditáció), amihez jobb a stabilitás, találtam egy olyan aktív széket magamnak, amin rögzíteni lehet az ülőlapot, és az ára sem vészes az öt év teljes körű garanciális nyugalom fényében ("ha a szék bármely alkatrésze nyikorog vagy kattog jelezni a hanghatást felénk, hogy még azelőtt javíthassuk a problémát, mielőtt abból alkatrész meghibásodása adódna"): [link]
Ez az én saját, személyes választásom, nem ajánlom senkinek, csak akinek fontos az egészsége.[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz undercover #11769 üzenetére
Itt 120 kg-t írnak a teherbírására, a Zodyra és a Fernre meg 150 kg-t.
A szinkron mechanika pont a hátradőlésnél számít. Egy ergonomikus szék legfontosabb része, legalábbis a passzív székeknél. A fejlettebb ergonómiájú aktív székeknél már nincs rá szükség.[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz undercover #11766 üzenetére
Miért nehéz? Az Alohának 120 kg a teherbírása, a Zodynak és a Fernnek 150 kg. Már ez rengeteget elárul a két szék közti különbségről, és ez elég nagy különbség. A Zody ülőlapja előre is tud dőlni, az Aloháé nem. Ez egy ritka képesség még az ergonomikus székek között is, és nagyon hasznos, ha valaki íróasztalnál szokott dolgozni, arra ráhajolva. A Zody gerinckímélő szinkron mechanikás szék, az Alohának alig mozdul hátradőlés közben az ülőlapja. Az Aloha egy lebutított Zody, ami az áruk közti különbségben is kifejeződik.
A fekete ülésű Zody most csak 375.500 Ft.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
-
idegen lény
őstag
válasz idegen lény #11748 üzenetére
Illetve, bocsánat, 130 ezerbe kerülő szék eladásán, csak beleszámoltam a szállítást is, de az ugye opcionális.
-
idegen lény
őstag
válasz LLKobe #11745 üzenetére
Természetesen úgy értettem, hogy az akció kezdetétől tart örökké, de ezt majd meglátjuk, hogy igazam lesz-e vagy sem. Arra a kérdésemre meg továbbra is várom a választ, hogy mennyi a haszon egy ilyen 155 ezer forintba kerülő használt szék eladásán. Ha ennyire értetek a székekhez, akkor ezt is tudnotok kell.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz undercover #11742 üzenetére
Nem meglepő módon éppen most akciós. Szerintem ez ilyen örök akciós trükk.
Miből gondolod, hogy utána nem lesz? Meg, hogy mindig pont 100 darab van raktáron? Ja, meg még ki tudja mennyi egy másik raktárban. Külföldön tömegével selejtezik le az irodaházak a használt székeket, szinte ingyen adják őket, csak vigyék, mert kell a hely az új székeknek. Örülnek, ha nem kell az elszállításukért fizetniük. Úgyhogy le a kalappal a Multibútor előtt, fillérekért szerzik be őket, aztán eladják a csóró magyaroknak darabját 130 ezerért. Ez mekkora üzlet már! Mondjátok már meg, mennyi a haszon egy használt Zody eladásán? Kíváncsi lennék rá. Csak egy gyors vegytisztítás, és máris úgy néznek ki, mintha újak lennének. Ezt azért nyugaton sokkal elegánsabban csinálják. Ott szétszedik az összes széket alkatrészeikre, mindet átnézik, és amit kell, azt kicserélik újra, felújítják a habszivacsot és még tesznek is hozzá, stb. Azok szinte tényleg új székek lesznek rendes garanciával, nem csak egy évvel. Ezeket úgy hívják, hogy felújított (refurbished) székek, ami nálunk sajnos ismeretlen fogalom. De a szállító cég is jó nagyot kaszál ezeken, 25 ezer forint egy szék kiszállításáért? Szerintem egy autó kiszállítása nem kerül ennyibe.[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz undercover #11742 üzenetére
Nem meglepő módon éppen most akciós.
-
idegen lény
őstag
válasz undercover #11723 üzenetére
Azt az ABILDAA széket verd ki a fejedből, ha kicsit is fontos az egészséged. Passzív székből csak szinkron mechanikásat szabad venni, ha nem akarod legyilkolni a gerinced. Ez a szék nem szinkron mechanikás, a gamer székek nem is szoktak azok lenni, és egyik Jysk-szék sem az. Nekem TAMDRUP székem volt a Jyskből. Nagyon kényelmes szék, de gerincgyilkos az is, mint az összes Jysk-szék. [link]
-
idegen lény
őstag
válasz Balesz1899 #11696 üzenetére
-
idegen lény
őstag
válasz Balesz1899 #11696 üzenetére
Ezek amcsik, jó videóik vannak, én is szeretem őket. Van karfája annak, amin ülsz? [link]
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
Nem tudom, hogy a jognak mi köze van ahhoz, hogy vásároltam-e már náluk. A jog mindenkire egyformán vonatkozik, nincsenek kivételek. Mondom, nekem mindegy. De hogy értsd, hogy mire gondolok, nézd meg például ezt az oldalukat: [link] Négy szék hirdetése található rajta, de csak az egyiknél jelzik, hogy új, a használt szó egyszer sem fordul elő az oldalon. Ennél sokkal kevesebbért már súlyos büntetéseket szoktak kiszabni. Mindezt úgy, hogy a saját ÁSZF-ükben is szerepel:
"4.6. A Szolgáltató egyértelműen jelzi a weboldalon, hogy mely termékek használtak és mely termékek új állapotúak."
Az igazából mindegy is, hogy van-e erre jogszabály vagy nincs, lefogadom, hogy van, különben nem írták volna bele az ÁSZF-ükbe, onnantól viszont kötelezően be is kéne tartaniuk a saját érdekükben, mert így megtévesztő lehet. Itt is voltak már, akik azt hitték, hogy ez egy új szék akciós áron, mivel a képről sem derül ki, hogy használt vagy új.
Amúgy azt a deréktámaszt húsz-, harmincezer forintért be lehet szerezni.
Még mindig nem írtad, hogy az egy éves jótállási idő alatt tört el/cserélték ki, vagy utána.[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
Oké, ezeket mind az ő oldalukról másoltam ki, és a Te esetedre ez nem is vonatkozik, hiszen nem hibásan vásároltad, és feltételezem, hogy az egy éves jótállási idő még akkor nem telt le, de ezt nem említetted. Gondolom, azért ők is átnézik őket, és nem tesznek ki hibásakat. De azért mindenki ellenőrizze le vásárlás előtt ezt is, mert biztosan sokan próbálgatják őket, az a biztos. Tudom, hogy új székeket is árulnak, azoknál ki is írják rendesen, hogy újak, csak hát a törvény szerint a használtaknál is ki kéne írniuk, de nem nekem fog fájni, ha ezért egyszer megbünteti őket a fogyasztóvédelem.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz undercover #11685 üzenetére
Már egyszer bemásoltam.
"Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm.rendelet szabályozása értelmében Fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket." "A termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie"
"A jótállás időtartama egy év.""A használt állapotú termékek esetében a Felhasználó nem jogosult minőségi reklamációval élni! A Felhasználó az ajánlatkérés elküldésével tudomásul veszi, hogy a használtnak megjelölt termékek esetenként hiányosak, nem teljesértékűek és ezzel kapcsolatban nem jogosult minőségi reklamációra!"
-
idegen lény
őstag
válasz SkyTrancer #11675 üzenetére
Ez a videó is kiválóan érzékelteti, hogy mi a fő probléma a gamer székekkel: [link]
-
idegen lény
őstag
válasz SkyTrancer #11675 üzenetére
Legalább szinkron mechanikásat vegyél, ha nem akarod túl gyorsan legyilkolni a gerincedet, amúgy meg olvass vissza jó pár oldal hozzászólást, oldalakon keresztül ez volt a téma.
-
idegen lény
őstag
válasz undercover #11672 üzenetére
Igen, ebben segít a garanciaidő. A hosszabb garanciaidő nyilvánvalóan nagyobb tartósságot is valószínűsít, hiszen a garanciaidő lejártáig feltételezik az adott székről, hogy meddig fog kitartani. Ezeket a garanciaidőket vagy a gyártók vagy a forgalmazók határozzák meg, akiknél senki sem ismeri jobban a székeik teherbírását. Persze, ez nem vonatkozik az IKEA kamu 10 éves garanciájára. A legideálisabb a teljes körű garancia.
Ezek nem az ő székeik, hanem különböző, (általában) ergonomikus székeket gyártók székeit forgalmazzák, néhányat közülük egyedül ők a hazai piacon. Ha a garancia szerint nézzük, akkor messze kiemelkednek közülük a SpinaliS székek, amiknek egyedül ők a hazai forgalmazói, mivel ezeknek a székeknek a teljes szerkezetére (a kárpitozás kivételével) élettartam-garanciát adnak. Ennél hosszabb garanciát már nem is lehetne adni, hiszen ez egy életre szóló garancia. Ezek a legegészségesebb székek a hazai piacon, mert folyamatosan mozgásban tartanak, mintha egy ülőlabdán ülnél, csak annál sokkal drágábbak, viszont aki megszokja, annak egy szék elvileg elég lehet egész életére. Olyan egyszerű a szerkezete, hogy nem is tud benne mi elromlani, és szinte fém az egész, gyakorlatilag egy IFA-rugón ülsz. Érdemes lehet egy hétig kipróbálni. [link] Sokat elmond a székről, hogy az összes dolgozójuk ilyen székben ül. Nekem ezek a székek túl drágák, ezért először vettem két ülőlabdát, hogy akkor majd azokon fogok ülni. Hát, egy darabig tudsz rajta ülni, de sok probléma van vele. Egy labdának hely kell, mindig útban van, arrébb gurul, nem elég kényelmes, és nem is arra találták ki, hogy nyolc órát ülj rajta. [link] Ezért vettem egy Schildkröt Dynamic féllabdát, amin tetszőleges ideig ülhetek bármilyen széken. Rendeltem hozzá húszezer forint körül az egyik kínai oldalról egy egyszerű, gamerszerű BlitzWolf széket, és arra teszem a féllabdát. Ez így tökéletes is lenne, csak ehhez így már kicsit alacsony lett a számítógépasztalom magassága. Meg kéne emelnem valamivel, vagy alacsonyabb széket kéne szereznem hozzá. Ha tudtok egy alacsonyabb széket ajánlani, megköszönném.
-
idegen lény
őstag
válasz Marci112233 #11668 üzenetére
Attól tartok, hogy Te értettél félre. Hol írtam én ilyet, hogy a Zody szar? Éppen, hogy azt fejtegettem, hogy egy irodaszék, amire 5-6 év garanciát adnak, biztos, hogy tartós. A Zodyra meg 10-12 évet is adnak, még ha nem is teljes körű garanciát. Hogy lehetne már rossz?
#11669Lokids
Igen, 110 kg a terhelhetősége a 150 ezres Rionak is, kábé ugyanazt tudja az is. Az ennél nehezebbeknél elvész az öt év garancia.[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz Marci112233 #11665 üzenetére
Az influenszerek bármiről csinálnak tesztvideót, amit küldenek nekik azért, hogy videóban népszerűsítsék. Cserében ingyen kapnak egyet. Ha a Frezza is küldözgetne nekik székeket, akkor csinálnának arról is. Nekem mindegy, hogy mit vesztek. Akkor vegyetek Zodyt 364.700 Ft-ért, gondolom, kábé ennyi lehet a valós értéke, nem 500 ezer, aminek a fele a marketingre megy. De ennyiért abszolút megéri. Ha mégsem tetszik, akkor visszaküldöd. Vagy vegyetek használtat 130 ezerért! Elég szomorú az, hogy sokan arra kényszerülnek, hogy használt székeken üljenek. Én ugyan kissé viszolygok a használt székektől, de ez az én egyéni problémám, ennyi erővel használt ruhákat is hordhatnék. Ezoterikus körökben nem túl ajánlottak a használt dolgok, de ebbe inkább nem mennék bele, hogy miért, bárki utánanézhet, akit érdekel, nem akarok off lenni, és megértem, hogy sokan erre kényszerülnek, mert nem adnak normális fizetéseket.
-
idegen lény
őstag
válasz Lokids #11664 üzenetére
Tutti, hogy már sokan kipróbálták, mert már két éve is árulták: [link] Egy svéd írt róla pár szót. Na de nem is ajánlottam, csak megjegyeztem, hogy van egy ilyen lehetőség is, mert mindenki azt hajtogatta, hogy 100 ezerért csak szart kaptok. Pedig ezek minőségi, olasz Italy Frezza forgószékek, Olaszország egyik legnagyobb irodabútorgyártójától. Az irodai székeket pedig jellemzően tartós anyagokból készítik. Máskülönben ki rendelne tőlük nagy tételben székeket? Az irodabútorgyártóknak és -forgalmazóknak nyilván a sok dolgozót foglalkoztató munkahelyek rendelései a fő profiljuk és a negyedévenkénti karbantartásuk, nem Kovács Pistike székvétele, az neki aprópénz. Csak vannak sokkal olcsóbb irodabútorgyártók is, akik jóval kevésbé ismertek, mint a Hawort, Steelcase, Hermann Miller, stb. Azt nem tudom, hogy kényelmesek-e, ez annyira egyéni, hogy kinek mi számít kényelmesnek, de hogy silány, ócska lenne a minőségük, azt nem hiszem. Amikre csak 1-3 év garanciát adnak, azok lehet, hogy silány minőségűek, de amikre 5-6 évet, mint például az Emagra székekre, amikből egyszerre 30-60 darabokat rendelnek neves cégek, azok már csak nem szarok, pedig az is "csak" 150 ezer forintba kerül: [link] Amúgy meg kit érdekel az anyagminősége, ha 5 év teljes körű garanciát kap a székre? Nem zsákbamacskát árulnak, mindet ki lehet próbálni, és még a vétel után is negyven napig vissza lehet kérni az árát indoklás nélkül: [link]
Mostanában nem hiszem, hogy veszek bármilyen széket is, mert egyrészt sajnálnék egy székre kiadni százezret még hat év garanciával is, másrészt mostanában félgömbön ülök, nem ilyen gerincgyilkos székeken.
-
idegen lény
őstag
válasz LLKobe #11660 üzenetére
Ők biztosan nem gyártanak egy széket sem, mert nem bútorgyártók, hanem forgalmazók. Ültem már jó néhány bemutatódarabon más helyeken, és bizony sokszor elég ramaty állapotban vannak, recsegnek-ropognak. Nem véletlenül lehet a bemutatódarabokat olcsóbban megvenni.
Nem, nem tartom valószínűnek, hogy egy silány székre hat év garanciát adnának, plusz negyven nap pénzvisszafizetési garanciát. Ez kinek érné meg szerinted? Kész ráfizetés lenne! Egy 35 éves profi cég szerinted ekkora hibát elkövetne? Kértelek már, hogy mutass nekem a hazai piacon még egy 100 ezer forintos széket, (ami szerintem egyáltalán nem olcsó, de örülök, ha Neked az), amire hat év teljeskörű garanciát kapsz! Az IKEA tíz éves garanciáját inkább hagyjuk, ahogy azt Cifu is megjegyezte tegnap. Nyilván nem egy Zody, de nincs is értelme egy ötször ennyibe kerülő székkel összehasonlítani. De még a Zodyra sem adnak hat év teljeskörű garanciát.
Sajnos, jelenleg munkanélküli vagyok, de ha tudsz valami jó munkát, azt megköszönném.
"4.6. A Szolgáltató egyértelműen jelzi a weboldalon, hogy mely termékek használtak és mely termékek új állapotúak."
"egyértelműen jelzi"! Hiába véded őket, ez bizony megtévesztésre alkalmas.[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz Woodcutt3R #11657 üzenetére
Ennek már az árán is látszik, hogy százszor jobb nála a Zody. Ez nem is tűnik szinkronosnak.
-
idegen lény
őstag
válasz undercover #11653 üzenetére
Ja és a használt Zody 129 413 Ft-ba kerül, nem százezerbe, az csak a nettó ára.
Csak a félreértések elkerülése végett szólok, mert 100-at írtál.[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz undercover #11653 üzenetére
Szerintem az IKEA- és a Jysk-szék sem szinkron mechanikás, úgyhogy már csak ezért is felejtős, és ahogy azt ma Cifu írta: "az Ikea 10 éves garanciája üres lózung".
Mi a nyavajatörés az az Aloha szék? Kerti szék van ilyen néven.
Az új Zody inkább 500 ezer forint körül van, a százezresek mind használtak.
Azok mind használt székek, csak nem írják oda, mert így többen veszik, pedig kötelező lenne."Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm.rendelet szabályozása értelmében Fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket." "A termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie"
"A jótállás időtartama egy év."
"4.6. A Szolgáltató egyértelműen jelzi a weboldalon, hogy mely termékek használtak és mely termékek új állapotúak." Ezt nem tartják be, a használtakat nem jelzik.
"A használt állapotú termékek esetében a Felhasználó nem jogosult minőségi reklamációval élni! A Felhasználó az ajánlatkérés elküldésével tudomásul veszi, hogy a használtnak megjelölt termékek esetenként hiányosak, nem teljesértékűek és ezzel kapcsolatban nem jogosult minőségi reklamációra!"
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz Marci112233 #11650 üzenetére
Még ha jó is lenne sokáig az ülése, akkor sem lenne jó döntés az XL, mert szerintem annak sincs szinkron mechanikája, meg a mostaninak sem, ezért mindkettő gerincgyilkos, ha sokat ülsz bennük. Vagy van neki? [link]
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz Marci112233 #11648 üzenetére
Százezres székekről nem is szoktak ilyeneket csinálni. Te hány százezres székről láttál már ilyen videókat? Te már amúgy is egy többszázezres szék megvásárlásában gondolkodsz, ami nagyon nem ez a kategória.
-
idegen lény
őstag
válasz Marci112233 #11646 üzenetére
Még jó! Az egyik egy százezres, a másik meg egy ötszázezres szék. Nyilván nem fognak százezres székek népszerűsítésére annyit költeni, mert nem éri meg. Minden termék árában benne van a reklámköltség, ez akár a termék árának a fele is lehet, amit valójában csak a reklámozás költségeire fizetsz ki. Sok termék csak azért olcsóbb, mert keveset költenek reklámra. Ez egy igen jelentős költségcsökkentő tényező.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz coller21 #11638 üzenetére
Lehet, hogy azért recsegett, mert már egy őskövület (35 éves a cég) bemutatódarab volt, ki tudja, hány túlsúlyos ember próbálgatta már 110 kg fölött, tönkretéve vele a mechanikát. Sajnos, nem sok helyen lehet székeket próbálgatni még Budapesten sem. A 120 kg honnan jött? Nekem a Markus egyáltalán nem volt kényelmes. A húszezerért Kínából rendelt BlitzWolf gamerszék sokkal kényelmesebb nála, amiben most ülök. Árulnak Antares szinkronos székeket is, de csak három év garanciát adnak rájuk. Nekem is volt Antares, utáltam, de az nem volt szinkronos: [link] A "4 óra ajánlott napi használat" stimmel, tényleg csak addig volt kényelmes benne ülni. Pedig az üzletben még nagyon kényelmes volt, mert jól fogta a derekam, de hosszabb ülésnél már kényelmetlennek bizonyult. Ezért még az sem jelent semmit, hogyha már ezer székben is ültünk, mert egész más negyedórát ülni egy székben, mint órákat nap mint nap. De olyan székek is vannak, amik elsőre kényelmetlennek tűnnek, és csak idővel válnak kényelmessé: [link]
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz undercover #11629 üzenetére
Most tényleg linkeljem be harmadszorra is? #11616
-
idegen lény
őstag
válasz undercover #11625 üzenetére
Jut eszembe, a negyven napos pénzvisszafizetési garancia miatt nem is kell próbaszéket rendelned, hiszen a vétel utáni negyven nap alatt csak kiderül, ha nem felel meg neked a szék. Mivel a kiszállítás és az összeszerelés is ingyenes, ezért maximum a visszaszállítást kell csak fizetned, de lehet, hogy azt sem.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz LLKobe #11619 üzenetére
Biztosan csak szar szék lehet hat év garanciával, plusz negyven napos pénzvisszafizetési garanciával, több ponton fixálható, gerinckímélő szinkronmechanikával, ami az ergonomikus székeknél az alap kellene, hogy legyen, állítható deréktámasszal, állítható ülésmélységgel, 2D karfákkal, formatartó, szabadalmaztatott, üvegszállal kombinált poliuretán ülőlappal, kiemelkedően kopásálló kárpittal (150.000 martindale), 110 kg terhelhetőséggel. Mutass nekem a magyar piacon százezerért még egy ilyen tulajdonságokkal bíró széket, és leborulok a lábad elé!
#11625undercover
[link] Ugyan azt írják, hogy magánszemélyek próbaszéket csak a SpinaliS és Spinergo modellekből választhatnak, azért rákérdeznék, hátha a te esetedben tudnak kivételt tenni ebben.[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz undercover #11608 üzenetére
Azért százért már lehet kapni minőségi, szinkron mechanikás újat is: [link] Csak próbáld ki, mielőtt megvennéd, mert mindenkinek más szék kényelmes!
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz undercover #11608 üzenetére
Jysket inkább ne, nem sokáig bírják és nagyon ócska műbőrt használnak. Nem is nevezném műbőrnek.
-
idegen lény
őstag
válasz Marci112233 #11588 üzenetére
Ezt hogy érted, hogy vidéken nincs lehetőség próbára? Budapesten talán van?
-
idegen lény
őstag
válasz Marci112233 #11580 üzenetére
A Herman Miller-nek van Budapesten egy forgalmazója, a bemutatóterme: Office Art Design. Nekik pár éve volt olyan tesztszék programjuk, hogy kivisznek neked székeket 1-1 hétre kipróbálni. Csak kauciót kell letenni, amit visszaadnak a végén. Kérdezd meg tőlük, hogy van-e még ilyen szolgáltatásuk!
A DesignOffice szintén Herman Miller székeket forgalmaz, kérdezd meg ugyanezt tőlük is, mert lehet, hogy ők vették át ezt a szolgáltatást! Herman Miller székekre elvileg jár 12 év garancia is, de ez valószínűleg típusonként változó.A Steelcase székeknek is van Budapesten forgalmazója: [link] . Elvileg Steelcase székekhez is jár 12 év garancia, egyes elemekre talán még élettartam garanciát is adnak, legalábbis külföldön. Lehet, hogy nekik is van hasonló szolgáltatásuk, mint a Herman Miller-nek, érdeklődj náluk is!
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz Marci112233 #11578 üzenetére
Drága széket csak kipróbálás után szabad vásárolni. A magasságodtól is függ, meg sok mindentől, hogy melyik lesz számodra az optimális.
BEST CHAIR BUYING GUIDE for EVERY Height and Budget 2024-2025 - YouTube[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz LLKobe #11571 üzenetére
Ja, hogy ez egy használt szék? Ez megmagyarázza az egy éves garanciát. Ezt eddig nem is említetted, nem kéne ezt feltüntetniük az oldalon? Úgy lenne etikus. Persze, akkor kevesebben vennék meg a használt székeiket. Így meg mondhatják azt, hogy amelyiknél nincs feltüntetve, hogy "ÚJ", az használt.
Azért noname-nek nem neveznék egy 1954-ben alakult céget, ami az egyik legnagyobb olasz irodabútorgyártó, minden termékük gyártása és összeszerelése Olaszországban történik.
"Mi mindig azt mondjuk, ha lehet próbáld ki a széket mielőtt megvennéd, mert minden ember más." Ezzel viszont tökéletesen egyetértek, bár nem tudom, hogy ki az a "mi". Épp ezért olyan székeket linkeltem, amiket ki lehet próbálni, akár egy hétig is lehet próbálgatni őket otthon teljesen ingyen. Egy hét alatt azért már kiderül egy székről, hogy hozzánk való-e. A Haworth Zody-t ki lehet valahol próbálni?
"Én 3 évet ültem egy Zodyban" És? Én meg 3 évet ültem egy 35 ezer forintos Jysk-székben, baromi kényelmes volt és nehéz, mégsem tartom jó széknek, mert utána kirepedt rajta a műbőr. Az a Zody, amiben lehúztál 3 évet, milyen volt, használt vagy új? Egy használt székről nem tudod megmondani, hogy mennyi ideig volt használva, milyen súlyú ember(ek) használták, rendeltetésszerűen vagy sem, akár az is lehet, hogy valaki már meg is halt benne.Ahogy azt írtad: "minden ember más". Pontosan így van. Ezért teljesen lényegtelen, hogy ki milyen székeken ült már, mert az az ő szubjektív tapasztalata. Nem létezik olyan szék, ami mindenkinek megfelelő lenne. Neked bejött a Haworth Zody, másoknak meg nem jött be. Nem csak pozitív véleményeket olvastam róla, például egyeseknek túl kemény volt az ülése: [link] [link]
-
idegen lény
őstag
válasz Marci112233 #11570 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez rendeltetésszerű használatnak minősülne, úgy meg buknád a garanciát, ha a műanyag eltörne. Jobb, ha megkérdezed őket erről. De akkor már a Haworth Zody árában lennél, aminek, gondolom, eleve fém lába van.
-
idegen lény
őstag
válasz Marci112233 #11572 üzenetére
Kérj tőlük egy ilyet és erre ülj!
-
idegen lény
őstag
válasz LLKobe #11563 üzenetére
A Haworth Zody-ra csak egy év garanciát adnak. A Frezza TAKK-ra viszont hat évet, pedig szinte ugyanazt tudja harmincezer forinttal olcsóbban. Jó, nem 3D a karfa, hanem 2D. Viszont korszerű szinkronmechanikája szabad, súlyhoz állítható hintázást tesz lehetővé, emellett pedig több ponton is fixálható. Kipróbálható, egy hétig akár otthon is, mert az odaszállítás és az elszállítás is díjmentes az egy hetes próba után. Megvétel esetén is ingyenes az összeszerelés és a szállítás országszerte, és negyven napos pénzvisszafizetési garancia is van rá.
Vagy ott van 150 ezer forintért az Emagra RIO öt év garanciával, a hálóra is jár az öt év garancia, sosem nyúlik ki, ugyanazok igazak rá, mint az előző székre.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
Nem is értem ezt a gamer szék kifejezést, bár most is egy húszezer forintos BlitzWolf gamer székben ülök. Számomra az igazi gamer szék például ezt jelenti. Na, ez tényleg gamer szék. A többi csak egy sima szék, nincs semmi gamer funkciójuk.
-
idegen lény
őstag
válasz Marci112233 #11564 üzenetére
Valójában a nem akciós ára a rendes ára, mert az a bruttó ára, hacsak nem vagy vállalkozó. Én sem értem, hogy miért ragaszkodsz egy olyan márkához, ami nem vált be. Előbb-utóbb az is besüllyedne, hiába vastagabb és sűrűbb.
-
idegen lény
őstag
válasz Marci112233 #11551 üzenetére
Ezek nem jók?
-
idegen lény
őstag
válasz idegen lény #11547 üzenetére
De még ennél is olcsóbban meg lehet valósítani az egészséges, dinamikus ülést. Szükségem volt egy stabil székre, mert a húsz perces Transzcendentális Meditációt csak kényelmes, ülő helyzetben jó végezni, ami közben nem kell egyensúlyoznom egy dinamikus széken, két széket meg nem akartam váltogatni, meg amúgy is drágák a dinamikus székek, úgyhogy azok nálam kiestek, különben is van két labdám, azokon is lehet dinamikusan ülni. Úgyhogy szereznem kellett egy kényelmes széket, de sokat nem akartam költeni rá, ezért kínai oldalról rendeltem húszezer forintért egy nagyon szép BlitzWolf szinkronos, hintamechanikás gamer széket, ami tökéletesen bevált, meglepően kényelmes, felnyitható és párnázott karfákkal, és a lényeg, hogy tökéletesen támasztja a derekam, pedig egyszer egy üzletben az összes széket kipróbáltam, és egyik sem támasztotta a derekam. Az alkalmi dinamikus üléshez pedig vettem egy félgömböt, amit bármikor rátehetek a BlitzWolf forgószékre, így 40 ezerből meglett a stabil és a dinamikus ülés is.
#11551Marci112233
Temuról inkább nem ajánlanék semmit, az egy zsákbamacska. Leginkább silány és egészségtelen dolgokat árulnak. Nézzél Temuról rendelős videókat!AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
idegen lény
őstag
válasz bytesizelife #11545 üzenetére
Az "ergonómikus szék" kifejezést lejáratták, mert már szinte minden székre ráaggatják. Mindenkinek furcsa először, csak később lesz "kényelmes", legalábbis ezt írták, csak nem linkeltem be a teljes véleményeket. Nem, és nem is biztos, hogy szeretnék egy ilyen diótörőn ülni. Egy ilyen is elég az egészséges üléshez.
-
idegen lény
őstag
válasz LLKobe #11540 üzenetére
Most végignéztem őket, és egyiket sem árulják műbőrrel. Hát, azt nem tudom, hogy csak egyenesen lehet-e ülni rajtuk, sajnos, én egy labdán is képes vagyok görbén ülni. Meglepő módon olyanokat írnak róla, hogy "A szék nagyon kényelmes.", "Nagyon kényelmes az ülőfelülete, kis idő után hozzá lehet szokni, hogy gyakorlatilag veled együtt mozog a szék, amerre dőlsz. Nagyon jól tartja a hátat is.", "Nem volt nehéz megszokni".
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Minivel készülhet a OnePlus is?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest